Gość: alinka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 22:18 potrzebuję przepis na prostą, smaczną sałatkę, ale na taką sałatkę, której przy przygotowaniu nie można zepsuć, która na pewno sie uda.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arogancka_agrafka Re: sałatka 03.01.07, 22:26 Na bazie mieszanki meksykańskiej plus ryż, por i jajka, można dodać por. Prosta w przygotowaniu i trudno ją "zepsuć". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: sałatka IP: *.232.inds.pl 03.01.07, 22:43 1 słoiczek selera marynowanego ,6 jajek posiekać,1 jablko pokroic drobno,1 puszka kukurydzy,1 puszka ananasa krojonego(można pokroić drobniej) , mozna dodac kilka plasterków wędliny np szynki czy z drobiu.Wszystko pokroić i dodać majonez oraz łyżeczkę musztardy. JEST TO SALATKA KRóLEWSKA. , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: sałatka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 22:55 przpis podobny do poprzedniego lecz troszke sie rozni bo nie mieszamy wszystkich skladnikow razem tylko ukladamy warstwami.... salatka przekladana - na sam dol do miseczki pokroic ugotowane 3- 4 jajka - na jajka zetrzec ok 20 dkg zoltego sera - posmarowac majonezem najlepiej kieleckim - na majonez dac pokrojona w kostke wedline moze byc szynka ( w grubsza kostke) - na wedline wysypac puszke kukurydzy - posmarowac majonezem - na majonez wylozyc pokrojonego ananasa - na ananasa wylozyc odsaczony seler marynowany - posmarowac majonezem - na koniec na majonez posypac cieniutko pokrojonego swiezego pora... Salatka palce lizac, i naprawde nie mozna jej zepsuc... zadne dodatkowe przyprawy nie sa potrzebne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KiQ82 Re: sałatka IP: *.prenet.pl 04.01.07, 11:25 Tej sałatki sie nie da zepsuc, a jest bardzo dobra. Ja robie troche w inny sposób: majonez daje tylko na samą góre a zamiast ananasa daje tarty seler. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amerie1 Re: sałatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 23:37 ,,m,,ma racje.jest rewelacyjna.ja dodaje jeszcze sos(1 lyzeczka musztardy,4 lyzki majonezu,pieprz,sok z ananasa-z puszki doslownie 2 lyzeczki,curry)i rodzynki Odpowiedz Link Zgłoś
marthina Re: sałatka 04.01.07, 10:14 puszka tunczyka,puszka kukurydzy,majonez-dodac,zamieszac,bezpiecznie i smacznie! polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alinka Re: sałatka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.07, 10:19 dzęki za pzrepisy..ale..proszę o coś nie na słodko i absolutnie nie rybne:( ..... Odpowiedz Link Zgłoś
marthina Re: sałatka 04.01.07, 11:10 ok,no to brokuly,pomidory,jajka z majonezem i czosnkiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KiQ Re: sałatka IP: *.prenet.pl 04.01.07, 11:27 Albo cos bardziej wiosennego. Słata lodowa, pomidorki koktajlowe, czerwona cebulka, kukurydza, zielony ogórek, papryka i sos vinegret. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: sałatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 15:33 Uduś 30dag pieczarek -drobno posiekaj, do tego 3jajka na twardo też posiekaj.Na koniec łyżka majonezu, sól i pieprz. Lub puszka kukurydzy na to 5jajek na twardo w kostke, na to 20dag szynki w plasterkach pokrojonych według uznania i na sam wierzch ananasy w puszce w kostce i to wszystko posmarowane majonezem Odpowiedz Link Zgłoś
klarav Re: sałatka 04.01.07, 20:13 tarty ser zolty,czerwona fasola z puszki,kukurydza,papryka,pomidor,orzeszki,salata lodowa.sos (mojonez+musztarda+przyprawy do salatki wloskiej lub greckiej knorra) Odpowiedz Link Zgłoś
klarav Re: sałatka 04.01.07, 20:15 aha,i jeszcze jedna-moja ulubiona-grecka ser feta w kostkach(np arla appetina feta)pomidory,papryka czerwona,zolta,kukurydza,troszeczke czosnku,oliwki zielone,oliwki czarne,pieprz,przyprawa do salatki greckiej knorra(takie malutkie zielone torebeczki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 12.12m Re: sałatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 21:42 fajne sa sałatki z pierozkami "tortellini" i bardzo smaczne!!!polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrówa Re: sałatka IP: *.gprspla.plusgsm.pl 05.01.07, 00:10 Jak to czytam to aż mi ślinka leci. Napewno wyprubuję wszystkie przepisy:). Proszę o więcej i proste, pyszne, szybkie "drugie" dania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: sałatka IP: 212.87.241.* 05.01.07, 13:40 makaron tortellini, ogórek świeży, wędlina drobiowa. Zamiąchać, dodać posiekany koperek i sosik: jogurt naturalny mieszany z majonezem. szybko i smacznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marinka Re: sałatka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.07, 21:59 Wypróbowałam już te przepisy i sałatki są bardzo smaczne i szybkie. Polecam (dodawajcie swoje przepisy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 12.12m Re: sałatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 22:23 makaron tortellini,1 ogórek swiezy ,2 pomidory,sos koperkowy do sałatek(zrobic jak na opakowaniu)dodac,majonez,sól,pieprz. Odpowiedz Link Zgłoś
amerie1 Re: sałatka 05.01.07, 22:38 warstwowo zaczynajac od dolu 1.kukurydza z puszki 2.sos-majonez,musztarda,curry,pieprz,jogurt naturalny 3.salata lodowa-duuuuuuuzo 4.sos jak w pkt.1 5.tunczyk egzotyczny b&k 6 prazone na suchej patelni orzeszki ziemne(dodatkowo maga byc nerkowce i slonecznik) 7.kawalki sera plesniowego 8.pieprz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palce lizać Re: sałatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 13:02 5-6 buraczków ugotować i zetrzeć na tarce /na tej grubszej/ 2-3 jajka na twardo /posiekać/ 2 matiasy /drobno posiekać/ 2-3 łyżki dobrego majonezu Buraczki, jajka i śledzie wymoczone przemieszać dokładnie i na wierzch dodać białą masę majonezową posypaną posiekaną pietrzuszką czy koprem. Bardzo szybko, bardzo smacznie i bardzo zdrowo!!! SMACZNEGO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodatek do palce.. Re: sałatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 13:04 kto lubi ziemniaki 2-3 ugotowane i posiekane ziemniaki dada do tej słatki z buraków. O tym zapomniałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pychotka Re: sałatka IP: *.apus-net.pl 06.01.07, 18:33 puszka kukurydzy, puszka ananasa (pokroic w drobna kostke), dwie piersi ugotowane tez pokroic w kostke.Dosmaczyc pieprzem,vegeta, troszke soli wymieszac z majonezem. Jest przepyszna, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: sałatka IP: *.apus-net.pl 06.01.07, 19:50 kaszka kuskus ( przygotowac jak na opakowaniu) + pokrojone ogorki konserwowe+ pokrojona cebulka+ kukurydza z puszki+ tuńczyk z puszki w oleju. Wymieszac dodac majonez pieprz i przyprawy w płynie ( maggi) SMACZNEGO!!!!!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość sałatka z kurczakiem wędzonym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 19:56 Najszybsza i pychota to : - Słoik mieszanki meksykańskiej Pudliszki - Kurczak wędzony 1 udko - majonez, sól,pieprz Mieszanke wymieszać z pokrojiony w kostke kurzczakiem wędzonym dodać przypraw do smaku, dodać majonezu i smacznego. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: sałatka-polecam coś ''normalnego'' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 08:57 moja żona przyrządza takie rózne wynalazki opisane tu powyżej..... ja przyrządzam w sposób tradycyjny ,warzywną, ... zawsze jest zjedzona do końca..żony sałatki przewaznie w połowie idą w końcu do kosza..... Moj przepis to: niezadużo marchwi, pietrucha, seler ,3 ziemniaki, -ugotowac te wszystkie warzywki w skórkach skórkach-oczywiście obieramy przed pokrojrniem... dalsze niezbędne składniki to dobrej jaości groszek konserwowy, minim. 2 kwaśne jabłka{najlepiej szara reneta)parę pachnących ,jędrnych ogórków kwaszonych...Smierdziele zniszczą naszą pracę......... można dodać 1-2 cebulki...pieprzymy,troszke solimy, dodajemy majonez kielecki i troszke kwasnej prawdziwej gęstej śmietanki..... mieszamy składniki zaczynając od najtwardszych, ziemniaki dajemy na koniec ,aby sie nie rozciapiły(; Proste i banalne..........Ale Smaczne bezwarunkowo!!!! inny wariant...wiecej ziemniaków i cebulki ...dodajemy na koniec odmoczone drobno posiekane 4 filety sledziowe.... i pwstaje zapomniana sałatka śledziowa(-: jesli ktos lubi...można dodać troszke jajka na twardo ,ale bez przesady..... (:mniam mniam......już mi slinka leci......a jak to wszystko pięknie pachnie.........(: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolka Re: sałatka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 21:09 macie jeszcze jakieś propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: sałatka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 22:10 co do przyprawy GYROS,trzeba samemu wypróbować,ale ja obficie przyprawiam cyce ta przyprawą.Mniam,zrobiłam się głodna:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: sałatka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 22:06 2 PIERSI Z KURY pokrój w kostkę,smaż do miekkości na oleju,przypraw przyprawą GYROS z Prymatu+2 woreczki RYŻU parabolicznego(oczywiście ugotowanego:-)+2,3 OGÓRKI KISZONE+KUKURYDZA+GROSZEK.....Wymieszaj z majonezem i pieprzem,bez soli! Sałatka szybka i smaczna:-) Odpowiedz Link Zgłoś