Dodaj do ulubionych

Czy nauczyciele płacą za studniówki?

IP: 212.160.86.* 04.01.07, 22:44
Jak w temacie.Zastanawiałem czy pokrywają koszty, czy też nie.Ktoś wie? Może
sami zainteresowani coś powiedzą:-)?
Obserwuj wątek
    • Gość: sada Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 22:47
      Nauczyciele są zapraszani na studniówke przez uczniow i nie płacą
      • Gość: uczeń Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 18:29
        Gość portalu: sada napisał(a):

> Nauczyciele są zapraszani na studniówke przez uczniow i nie płacą

Dodaj, ze są zaproszeni z osobami tomarzyszacymi !!
        ktore też nie płacą znaczy uczniowie wszystko pokrywają. Sprobuj ich nie
        zaprosic az mie sie nie chce pisac. Powinni płacic tak jak kazdy rodzic i bylo
        by wtedy ok. !!
        • Gość: xxxa Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.07, 18:07
          Czy wy wyobrażacie sobie, że studniówka to taka frajda dla nauczycieli?
          Oglądanie pijanych uczniów? Też uczę w szkole średniej, uczniowie zapraszają nas
          na studniówki (bez osób towarzyszących i nikt z nas się bynajmniej o to nie
          obraża). Z reguły i tak nie bywam. Po co potem słuchać głupot o tym, że pani X
          czy Y przychodzi najeść się za pieniążki uczniów? A można duuuzo milej spędzić
          czas...
      • Gość: ja Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 11:26
        Jakby mieli zapłacic z własnej kasy to by nie przyszli.Ciekawi mnie kiedy sobie
        wykombinują że może przyjda jak znajdą sponsora na fryzjera, sukienke
        itp.sprawy. Mam koleżanki- nauczycieli , nie można ich wyciągnąć na impreze, bo
        mają darmowe studniówki. pozdrawiam naiwnych
        • Gość: uczeń Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 11:35
          Gość portalu: ja napisał(a):

> Jakby mieli zapłacic z własnej kasy to by nie przyszli.Ciekawi mnie kiedy sobie
          >
          > wykombinują że może przyjda jak znajdą sponsora na fryzjera, sukienke
          > itp.sprawy. Mam koleżanki- nauczycieli , nie można ich wyciągnąć na impreze, bo
          >
          > mają darmowe studniówki. pozdrawiam naiwnych

ot cała ta prawda i tyle.
      • Gość: do sada Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 16:59
        a powinni pokazać przyzwoitość a nie na krzywy ryj!!! jak wszystko w
        szkolnictwie!! darmozjady nie ma nic za darmo!!!
      • Gość: Jasiu Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 18:41
        NAUCZYCIELE TO NIEROBY, I LENIE
        • terminal_slawkow Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? 24.01.07, 11:23
          Dlaczego uczniowie uważają, że przyjście na studniówkę dla nauczycieli jest
          przyjemnością?
          Nie dość, że są zmuszani do tego typu imprez, to jeszcze za darmo.
          W żadnym innym zawodzie nikt nikomu by nie kazał przyjść społecznie do pracy.
    • Gość: nie Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.21.pl 04.01.07, 22:47
      a czy ksiądz ma żone
    • Gość: szch Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 22:48
      To pewnie wielka przyjemnosc uzerac sie cala noc z banda pijanych nastolatkow.
    • Gość: nika Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: 80.54.171.* 18.01.07, 18:01
      Jeśli nie chcesz widzieć nauczycieli na Twojej studniówce, to ich nie
      zapraszaj. Zrób sobie imprezę bez nauczycieli. A tak w ogóle, to po co
      studniówka, wybierz się na dyskotekę i pamiętaj - nie płać za swoja dziewczynę.
      Na pewno zaoszczędzisz i będziesz bardziej szczęśliwy.
      • Gość: ola Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 18:32
        Gość portalu: nika napisał(a):

> Jeśli nie chcesz widzieć nauczycieli na Twojej studniówce, to ich nie
        > zapraszaj. Zrób sobie imprezę bez nauczycieli. A tak w ogóle, to po co
        > studniówka, wybierz się na dyskotekę i pamiętaj - nie płać za swoja dziewczynę.
        >
        > Na pewno zaoszczędzisz i będziesz bardziej szczęśliwy.

Tak, ja ich nie chce widziec na sali przy stolikach ze swoim dodatkowym
        "balastem". Niech pilnują porządku tak jak zawsze bo pensje za to biorą, w
        kuchni tez by sie przydali aby nam serwowac potrawy. Nie placa, wiec nie nie
        konsumują tego co rodzice nam powtarzam nam a nie im finansuja.
        • Gość: renata Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 19:00
          I dlatego nie ide...
          A nauczycieli czytających te wypowiedzi zachęcam do tego samego...Chyba,że
          uczycie w normalnych szkołach...
        • Gość: anka Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 19:04
          A czy czasem nie przesadzasz z tą kuchnią ,Olu? Twój nauczyciel,nie jest twoją
          kucharką.Ale możesz do kuchni wysłać mamę,tatę i kuzynkę,czemu nie,jak chcesz
          się bawić....
          Zaznaczam,że ja nie nauczycielka a i moja studniówka była już dawno.Ale kiedy
          na studniówkach były kanapki i napoje,to parę osób więcej nie robiło różnicy.

A ty moja kochana zapraszasz swojego chłopaka ?
          I pewnie on płaci za siebie ?
          Jeżeli tak,to jesteś wyjątkiem.
          Swoją drogą,to musi być nieprzyjemnie czytać o uczniach - sępach.
          • Gość: Uczeń TZN Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: 80.54.171.* 18.01.07, 20:06
            A w naszej szkole nauczyciele płacą za osoby towarzyszące i tak powinno być we
            wszystkich szkołach. Sami podjęli taką decyzję i za to im brawo
            • Gość: Wanda Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 20:11
              Gość portalu: Uczeń TZN napisał(a):

> A w naszej szkole nauczyciele płacą za osoby towarzyszące i tak powinno być we
              > wszystkich szkołach. Sami podjęli taką decyzję i za to im brawo

Godne naśladowania.
              Ja jednak sądze, że ci inni znaczy co uważają się za lepszych ani złamanego
              grosza nie dają więc faktycznie, porządku powinni pilnować w szkole i jej okolicy.
            • Gość: Adam Jak nie chcecie to ich nie zapraszajcie i tyle IP: *.tktelekom.pl 19.01.07, 11:45
              Zdecydojcie sie wkoncu. Nie jestem nauczycielem ale zygac mi sie chce, nie ma
              przeciez przymusu zapraszania nauczycieli
              • Gość: xxx Re: Jak nie chcecie to ich nie zapraszajcie i tyl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 11:59
                Gość portalu: Adam napisał(a):

> Zdecydojcie sie wkoncu. Nie jestem nauczycielem ale zygac mi sie chce, nie ma
                > przeciez przymusu zapraszania nauczycieli

I tak te "pasibrzuchy" ze swoimi pasożytami przyjdą !!
              • Gość: 123 Re: Jak nie chcecie to ich nie zapraszajcie i tyl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 12:27
                Gość portalu: Adam napisał(a):

> Zdecydojcie sie wkoncu. Nie jestem nauczycielem ale zygac mi sie chce, nie ma
                > przeciez przymusu zapraszania nauczycieli

Mnie też na żygowini bierze jak muszę m.in. za nich i ich pasożytow placic.
                • Gość: ja Re: Jak nie chcecie to ich nie zapraszajcie i tyl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.07, 12:33
                  jestes debilem jak nie chcesz kogos zapraszac z nauczycieli to nie zapraszaj. tak sie sklada ze wlasnie ide na studniowke jako osoba towarzyszaca ale nie sprawia mi to jakiejs przyjemnosci ze bede siedzial na jednej sali z takim debilem jak ty
                  • Gość: xx Re: Jak nie chcecie to ich nie zapraszajcie i tyl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 12:52

> jestes debilem jak nie chcesz kogos zapraszac z nauczycieli to nie zapraszaj. t
                    > ak sie sklada ze wlasnie ide na studniowke jako osoba towarzyszaca ale nie spra
                    > wia mi to jakiejs przyjemnosci ze bede siedzial na jednej sali z takim debilem
                    > jak ty

Abyś biegunki ty kretynko/nie dostała/ł !!
                    Abyś kloca puściła tak śmierdzącego abyś ze wstydu tam do końca nie doczekała ty
                    pasożycie !!
                  • Gość: uczeń Re: Jak nie chcecie to ich nie zapraszajcie i tyl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 12:54

> jestes debilem jak nie chcesz kogos zapraszac z nauczycieli to nie zapraszaj. t
                    > ak sie sklada ze wlasnie ide na studniowke jako osoba towarzyszaca ale nie spra
                    > wia mi to jakiejs przyjemnosci ze bede siedzial na jednej sali z takim debilem
                    > jak ty

Ot to i cała prawda o tych osobach towarzyszących tych debilach co w ten sposób
                    właśnie się wypowiadają.
                    Życzę ci, aby ci tam ktoś porządnie nawtykał jak jużź bedziesz kolo jakiegoś
                    "debila" siedziala "poczwaro".
          • Gość: mama Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 20:09
            Gość portalu: anka napisał(a):

> A czy czasem nie przesadzasz z tą kuchnią ,Olu? Twój nauczyciel,nie jest twoją
            > kucharką.Ale możesz do kuchni wysłać mamę,tatę i kuzynkę,czemu nie,jak chcesz
            > się bawić....
            > Zaznaczam,że ja nie nauczycielka a i moja studniówka była już dawno.Ale kiedy
            > na studniówkach były kanapki i napoje,to parę osób więcej nie robiło różnicy.
            >
            > A ty moja kochana zapraszasz swojego chłopaka ?
            > I pewnie on płaci za siebie ?
            > Jeżeli tak,to jesteś wyjątkiem.
            > Swoją drogą,to musi być nieprzyjemnie czytać o uczniach - sępach.

Coś mie tu nie pasuje, nie te lata i nie te czasy gdzie za studniowke placilo
            sie "parę" złotych. Przy obecnych cenach nauczyciele tez powinni płacić jak
            uczniowie, nie wspomnę i osobach im towarzyszacych co najwiecej konsumują i piją
            bo im na niczym nie zalezy oni o swoj wizerunek nie musza dbać więc żrą ile
            popadnie bo to darmocha.
        • Gość: mgsa Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.07, 11:17
          olu...jak czytam twoje wypociny to nie wiem czy płakać nad twoją gLupotą czy
          cieszyć sie ze jako nauczyciel nigdy na wasze studnioki nie chodzę. A tak na
          marginesie zapraszani przeze mnie goscie nie płacą za swoją kolację....ale kto
          wie , moze to jest jakiś pomysł. Baw sie dobrze , jesli tylko znajdziesz czas ,
          sprawdzając ile zjedli i wypili twoi nauczyciele i... nie daj Boże ich Osoby
          Towarzyszące.
          • Gość: uczeń Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 11:20
            Gość portalu: mgsa napisał(a):

> olu...jak czytam twoje wypociny to nie wiem czy płakać nad twoją gLupotą czy
            > cieszyć sie ze jako nauczyciel nigdy na wasze studnioki nie chodzę. A tak na
            > marginesie zapraszani przeze mnie goscie nie płacą za swoją kolację....ale kto
            > wie , moze to jest jakiś pomysł. Baw sie dobrze , jesli tylko znajdziesz czas ,
            >
            > sprawdzając ile zjedli i wypili twoi nauczyciele i... nie daj Boże ich Osoby
            > Towarzyszące.

Odpie-rdziol się ćwoku od Oli, moim zdaniem dobrze pisze, chcesz żreć i pić to
            płać za siebie i pasożyta jak inni bucu jeden.
          • tomasz7721 Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? 19.01.07, 11:22
            Gość portalu: mgsa napisał(a):

> olu...jak czytam twoje wypociny to nie wiem czy płakać nad twoją gLupotą czy
            > cieszyć sie ze jako nauczyciel nigdy na wasze studnioki nie chodzę. A tak na
            > marginesie zapraszani przeze mnie goscie nie płacą za swoją kolację....ale kto
            > wie , moze to jest jakiś pomysł. Baw sie dobrze , jesli tylko znajdziesz czas ,
            >
            > sprawdzając ile zjedli i wypili twoi nauczyciele i... nie daj Boże ich Osoby
            > Towarzyszące.

Szanowny formuowiczu, za darmo to juz dawno wymarlo !!
            Miłej zabawy na wlasnej imprezce.
        • Gość: Angela Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 15:22
          Droga Olu, czy Twoi goście przychodząc do Ciebie na imprezę płacą za to co
          zjedzą i wypiją? Przecież nauczyciele to właśnie tacy goście zaproszeni na
          imprezę. Jest to zabawa dla Was wszystkich - 100 dni do matury to na równi
          trudny czas dla ucznia jak i dla nauczyciela. Matura to również sprawdzian dla
          nauczyciela- czy coś wtłoczył do Twojej głowki czy tez nie. Dawniej nie
          mieliśmy takich problemów, a wręcz byliśmy dumni pokazując swoim wychowawcom i
          nauczycielom jak potrafimy się bawić, jacy jesteśmy już dorośli. A nie było to
          wcale tak dawno. Przemyśl jeszcze raz swój bunt, czy aby jest słuszny.
          Miłej zabawy i wspaniałych wspomnień.
          Pozdrawiam.
    • Gość: uczeń TZN Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: 80.54.171.* 18.01.07, 20:22
      i wiem, że sporo płacą także tym bardziej im za to brawo. Jeszcze raz im za to
      brawo. Brać przykład
      • Gość: anka Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 20:33
        Co Ci nie pasuje ?

Ja jestem z tego pokolenia,co studniówki robiło w szkołach.Poza tym,to było
        jasne iż przychodzą wszyscy nauczyciele.Miło to wspominam.Natomiast nic a nic
        nie pamiętam,co było do zjedzenia.Pewnie jakieś kanapczyny ,ciasta i danie
        gorące.

Natomiast studniówka mojej córki odbyła się w Patrii.My płaciliśmy za
        nauczycieli,ale nie przychodziło nam na myśl,aby liczyć im za zabawę.
        Uważam,że to jest pożegnanie ze szkołą i swoimi wychowawcami,oraz jakieś
        podziękowanie za wysiłek.
        Może teraz jak są gimnazja jest inaczej ?
        W każdym razie mnie podobało się to podejście ,co było.Ale oczywiście moje
        rozważania są czysto teoretyczne.
        • Gość: gość Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 11:08
          Pożegnać się ze szkołą i podziękować nauczycielom za wysiłek wychowawczy i
          dydaktyczny powinno się raczej po maturze... W kameralnym gronie i bez
          nadmiernych kosztów. Studniówka, zwłaszcza organizowana w szkole jest krępująca
          i dla uczniów i dla nauczycieli, rozliczanych przez dyrektorów za jej
          przygotowanie, a nawet za odmowę udziału w niej ich pupili. Uważam, tego typu
          bale nie powinny dotyczyć pracowników szkoły.
    • Gość: ja Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 22:00
      u mnie w szkole za nauczycieli nie płacimy,a jeśli nauczyciel chce iść z osobą
      towarzyszącą to sam za nią płaci.
      • Gość: Ola Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 22:26
        Dziwna ta dyskusja. Jak ja zapraszam gości to nie żądam od nich zapłaty za to
        co u mnie zjedzą. Jeżeli komuś nie odpowiada studniówka wspólna z
        nauczycielami, to nie musi na nią przychodzić. Nie jestem nauczycielką, ale
        mogę sobie wyobrazić jaką "atrakcją" są dla nich takie zabawy. Przecież to
        oczywiste, że gdybym miała do wyboru zapłacić za zabawę z uczniami albo zabawę
        ze swoimi znajomymi, to bez wahania wybrałabym tę drugą możliwość.
    • Gość: xxx Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: 80.54.170.* 18.01.07, 22:44
      Każdy z nas lubi się bawić w gronie przede wszystkim swoich znajomych i
      przyjaciół. Bycie na takiej studniówce - zwłaszcza w towarzystwie osób takich
      jak ty - rtp ciężka robota i na dodatek w wolnym czasie. Większość nauczycieli
      jakich znam robi co może, żeby sie tam nie pojawiać albo wymieniają się chociaż
      co rok!! Nie dziwię się.
      • Gość: carmen Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.248.inds.pl 18.01.07, 23:28
        ale studniowka nie jest dla nauczycieli tylko dla uczniow,i to oni placa,a zaproszenie nauczycieli to jest dla uczniow przywilej i powinni byc dumni z tego ze nauczyciele w ogole zechca przyjsc na ich impreze.i nie powinni dac za to ani zlotowki.ale przy takich komentarzach na ani jednej sali studniowkowej nie powinno byc zadnego nauczyciela...
        • Gość: mama Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 09:21
          Gość portalu: carmen napisał(a):

> ale studniowka nie jest dla nauczycieli tylko dla uczniow,i to oni placa,a zapr
          > oszenie nauczycieli to jest dla uczniow przywilej i powinni byc dumni z tego ze
          > nauczyciele w ogole zechca przyjsc na ich impreze.i nie powinni dac za to ani
          > zlotowki.ale przy takich komentarzach na ani jednej sali studniowkowej nie powi
          > nno byc zadnego nauczyciela...]]]

Dlaczego w swej wypowiedzi nic nie przytaczasz o osobach towarzyszących z
          którymi to ci pedagodzy przychodzą !!
          To ważne, bo jeśli dla nauczyciela jest to przywilej to dla osoby towarzyszącej
          też ?
          Ona /osoba towarzysząca/ moim zdaniem powinna zapłacić jak każdy uczeń bo osoba
          ta jest tam z pewnością nie żadnym autorytetem tylko pasożytem !!
          • Gość: anka Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.07, 09:35
            do mamy...

w domyśle tegorocznego maturzysty..

Jeżeli fundujecie dzieciom tak kosztowną studniówkę przy ograniczonych własnych
            mozliwościach,to faktycznie osoba towarzysząca powinna zapłacić,jeżeli lubi
            takie imprezy.

Ale wiesz,nazwanie jej pasożytem,jest bardzo dużym przegięciem.
            I źle świadczy o twoim poziomie.
            No cóż,kaganek oświaty wędruje pod strzechy obecnie.

Ps.Jeszcze raz podkreślam,że z zawodem nauczycielskim nie mam nic
            wspólnego,Boże broń.A od matury mojej córki - 10 lat temu- nie widziałam
            żadnego żywego nauczyciela.

• Gość: gosc Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 09:41
              mama slusznie napisała, tez podoba mi sie trakie okreslenie i jest adekwatne do
              zaistnialej sytuacji jak "pasozyt" !!
              Mama masz u mnie duzego plusa !!
    • Gość: frogman wolałbym siedzieć w domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 09:55
      No durnota w tym kraju sięgneła dna !!!
      współczuję nauczycielom takich uczniów i tyle !! A rodzice chyba jeszcze
      gorsi !!
      Moge tylko rzucić uwagę z punktu widzenia osoby towarzyszącej która otatno była
      na studniówce:
      uważam że to nauczycielom należałoby płacić za udział w takich imprezach !!! po
      prostu dno dna.
      Osobiście uważam że jest tysiąc fajniejszych sposobów na spędzenie piątku czy
      soboty niż udział w studniówce, dla większości nauczycieli jest to chyba
      przykry obowiązek
      Nie chcecie nauczycieli to nie zapraszajcie, bawcie się jak dupki sami i tyle,
      pobujajcie się ze soimi skneralskimi mamusiami i już.
      Dla mnie udział w takiej imprezie był żenujący, miałbym jeszcze płacić żeby
      pooglądać bandę pijanych gó..arzy !!!!!!!?????
      wasza sprawa i waszych mamusiek robiących wszystko na pokaz !!
      Impreza w Patrii ??!! chcesz to płać !! a nie pier..ol głupot na forum -
      przeciez to wy sami uzgadniacie gdzie się chcecie bawić !!!
      cholera za moich czasów jakoś nie było takich problemów i nie wnikałem nawet z
      kim przyjdą nauczyciele
      • Gość: uczeń Re: wolałbym siedzieć w domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 10:17
        Gość portalu: frogman napisał(a):

> No durnota w tym kraju sięgneła dna !!!
        > współczuję nauczycielom takich uczniów i tyle !! A rodzice chyba jeszcze
        > gorsi !!
        > Moge tylko rzucić uwagę z punktu widzenia osoby towarzyszącej która otatno była
        >
        > na studniówce:
        > uważam że to nauczycielom należałoby płacić za udział w takich imprezach !!! po
        >
        > prostu dno dna.
        > Osobiście uważam że jest tysiąc fajniejszych sposobów na spędzenie piątku czy
        > soboty niż udział w studniówce, dla większości nauczycieli jest to chyba
        > przykry obowiązek
        > Nie chcecie nauczycieli to nie zapraszajcie, bawcie się jak dupki sami i tyle,
        > pobujajcie się ze soimi skneralskimi mamusiami i już.
        > Dla mnie udział w takiej imprezie był żenujący, miałbym jeszcze płacić żeby
        > pooglądać bandę pijanych gó..arzy !!!!!!!?????
        > wasza sprawa i waszych mamusiek robiących wszystko na pokaz !!
        > Impreza w Patrii ??!! chcesz to płać !! a nie pier..ol głupot na forum -
        > przeciez to wy sami uzgadniacie gdzie się chcecie bawić !!!
        > cholera za moich czasów jakoś nie było takich problemów i nie wnikałem nawet z
        >
        > kim przyjdą nauczyciele

No proszę jaki "mamut" się odezwał !
        Po choj wię bucu tam poszedłeś skoro na gó...y musiałeś kretynie potrzeć.
        Żenujące właśnie jest to, że rodzice i uczniowie za takich pasożytów jak ty
        muszą właśnie ćwoku płacić.
      • Gość: zzz Re: wolałbym siedzieć w domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 11:41

> No durnota w tym kraju sięgneła dna !!!
        > współczuję nauczycielom takich uczniów i tyle !! A rodzice chyba jeszcze
        > gorsi !!
        > Moge tylko rzucić uwagę z punktu widzenia osoby towarzyszącej która otatno była
        >
        > na studniówce:
        > uważam że to nauczycielom należałoby płacić za udział w takich imprezach !!! po
        >
        > prostu dno dna.
        > Osobiście uważam że jest tysiąc fajniejszych sposobów na spędzenie piątku czy
        > soboty niż udział w studniówce, dla większości nauczycieli jest to chyba
        > przykry obowiązek
        > Nie chcecie nauczycieli to nie zapraszajcie, bawcie się jak dupki sami i tyle,
        > pobujajcie się ze soimi skneralskimi mamusiami i już.
        > Dla mnie udział w takiej imprezie był żenujący, miałbym jeszcze płacić żeby
        > pooglądać bandę pijanych gó..arzy !!!!!!!?????
        > wasza sprawa i waszych mamusiek robiących wszystko na pokaz !!
        > Impreza w Patrii ??!! chcesz to płać !! a nie pier..ol głupot na forum -
        > przeciez to wy sami uzgadniacie gdzie się chcecie bawić !!!
        > cholera za moich czasów jakoś nie było takich problemów i nie wnikałem nawet z

Nikt nikogo nie zaprasza lecz sami sie wpraszaja.
        Poza tym uczniowie robia co im sie podoba bo to ich swieto a nie "belfrow".
        Chca sie bawić i żreć to niech tez placa.
    • Gość: xx Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 10:53
      Gość portalu: cop.b.p napisał(a):

> Jak w temacie.Zastanawiałem czy pokrywają koszty, czy też nie.Ktoś wie? Może
      > sami zainteresowani coś powiedzą:-)?

Za ich obżarstwo oraz osób które im adorują płacą uczniowie lub jak kto woli
      rodzice. Nigdy na myśl im nie przychodzi aby chociaż w małej części ponieść
      koszty obżarstwa, nie wliczam tu prezentów jakimi są oni obdarowywani tak przy
      okazji.
      • Gość: ! Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 11:27
        xx oczywiście wszystko wiesz z własnego doswiadczenia!!! prezenty wręczałeś ,a
        teraz je jako nauczyciel przyjmujesz!!!!! chciałoby się Ciebie określić ale nie
        zasługujesz na to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Ja Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 11:34
          Gość portalu: ! napisał(a):

> xx oczywiście wszystko wiesz z własnego doswiadczenia!!! prezenty wręczałeś ,a
          > teraz je jako nauczyciel przyjmujesz!!!!! chciałoby się Ciebie określić ale nie
          > zasługujesz na to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

oj zabolała prawda co ??
          nie określę ja i ciebie to nie wypada.
        • Gość: . Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 11:37
          Gość portalu: ! napisał(a):

> xx oczywiście wszystko wiesz z własnego doswiadczenia!!! prezenty wręczałeś ,a
          > teraz je jako nauczyciel przyjmujesz!!!!! chciałoby się Ciebie określić ale nie
          > zasługujesz na to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wy nieroby wstydu nie macie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          na darmoche tylko liczyc umiecie i mozecie bo szkoda pare zlotych wydac a i
          pasozytow my karmic nie mamy zamiaru i tyle !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: promycze_kk Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.207.inds.pl 19.01.07, 11:40
            u mnie w szkole dalismy zaproszenia wszystkim nauczycielem ale przyszlo moze z
            10 wiekszosc podziekowala i powiedziala ze to jest nasza studniowka i my mamy
            sie na niej bawic a oni nie chca zebysmy placili za ich zabawe, szkoda ze
            wiekszosc fajnych nauczycieli odmowila za ktorych warto byloby zaplacic a
            przyszli niezbyt lubiani w szkole nauczyciele , w sumie nic nie pilnowlai bo
            mieli osobne pomieszczenie gdzie sie schalali:/
            • Gość: uczeń Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 11:42
              Gość portalu: promycze_kk napisał(a):

> u mnie w szkole dalismy zaproszenia wszystkim nauczycielem ale przyszlo moze z
              >
              > 10 wiekszosc podziekowala i powiedziala ze to jest nasza studniowka i my mamy
              > sie na niej bawic a oni nie chca zebysmy placili za ich zabawe, szkoda ze
              > wiekszosc fajnych nauczycieli odmowila za ktorych warto byloby zaplacic a
              > przyszli niezbyt lubiani w szkole nauczyciele , w sumie nic nie pilnowlai bo
              > mieli osobne pomieszczenie gdzie sie schalali:/

Dobrze to napisane. Szkoda, że przyszli ci tylko co na darmoche liczyli i liczą
              i na wyżerkę !!
            • Gość: 123 Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 12:26
              Gość portalu: promycze_kk napisał(a):

> u mnie w szkole dalismy zaproszenia wszystkim nauczycielem ale przyszlo moze z
              >
              > 10 wiekszosc podziekowala i powiedziala ze to jest nasza studniowka i my mamy
              > sie na niej bawic a oni nie chca zebysmy placili za ich zabawe, szkoda ze
              > wiekszosc fajnych nauczycieli odmowila za ktorych warto byloby zaplacic a
              > przyszli niezbyt lubiani w szkole nauczyciele , w sumie nic nie pilnowlai bo
              > mieli osobne pomieszczenie gdzie sie schalali:/

to, ze piją ponad umiar to wiadomo juz od "x" czasu !
    • Gość: tez uczen Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 13:02
      Poczytaj tą tresc a zwlaszcza ostatnie zdanie /link/, nic dodac nic ująć:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=54942101&a=55790283
    • Gość: zniesmaczony Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 13:21
      Czytając wasze posty w tym temacie jestem bardzo zaniepokojony przyszłością
      tego kraju. Ton wypowiedzi, mnóstwo wulgaryzmów i ta przemożna chęć zgnojenia
      drugiej osoby przeraża mnie. Mam tylko nadzieję, że wypowiada się tu tylko
      margines naszej młodzieży i są to ci mali zakompleksieni frustraci, którym nic
      się w życiu nie udaje.
      Przygotowany jestem na stek wyzwisk z Wasze strony, także nie trudźcie się
      nadaremnie. Nie jestem belfrem, a tym bardziej "pasożytem".
      • Gość: majka Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 13:35
        Gość portalu: zniesmaczony napisał(a):

> Czytając wasze posty w tym temacie jestem bardzo zaniepokojony przyszłością
        > tego kraju. Ton wypowiedzi, mnóstwo wulgaryzmów i ta przemożna chęć zgnojenia
        > drugiej osoby przeraża mnie. Mam tylko nadzieję, że wypowiada się tu tylko
        > margines naszej młodzieży i są to ci mali zakompleksieni frustraci, którym nic
        > się w życiu nie udaje.
        > Przygotowany jestem na stek wyzwisk z Wasze strony, także nie trudźcie się
        > nadaremnie. Nie jestem belfrem, a tym bardziej "pasożytem".

Tu nie chodzi o wzajemne opluwanie sie, tylko jesli chcesz sie bawic, pic i jesc
        to zaplac jak inni to plamy ci na honorze nie przyniesie a bedziesz jeden z
        drugim czul sie jak gosc a nie jak intruz czy tez pasozyt.
        • Gość: Wlodek Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.st.vc.shawcable.net 19.01.07, 14:20
          • Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
          Gość: majka 19.01.07, 13:35 + odpowiedz

Gość portalu: zniesmaczony napisał(a):

> Czytając wasze posty w tym temacie jestem bardzo zaniepokojony przyszłością
          > tego kraju. Ton wypowiedzi, mnóstwo wulgaryzmów i ta przemożna chęć zgnojenia
          > drugiej osoby przeraża mnie. Mam tylko nadzieję, że wypowiada się tu tylko
          > margines naszej młodzieży i są to ci mali zakompleksieni frustraci, którym nic
          > się w życiu nie udaje.
          > Przygotowany jestem na stek wyzwisk z Wasze strony, także nie trudźcie się
          > nadaremnie. Nie jestem belfrem, a tym bardziej "pasożytem".

Tu nie chodzi o wzajemne opluwanie sie, tylko jesli chcesz sie bawic, pic i jesc
          to zaplac jak inni to plamy ci na honorze nie przyniesie a bedziesz jeden z
          drugim czul sie jak gosc a nie jak intruz czy tez pasozyt.

Ja zadalbym inne pytanie.
          Czy nauczycielom PLACA za bycie na studniowce???
          Czy bycie z takimi orlami w publicznym miejscu, to faktycznie "zabawa"??
          A moze przymus "ideologiczny", bo im szkoda kilku osob w klasie, bo "tak
          wypada" itp bzdety.
          A poza tym, to ZLIKWIDOWAC studniowki!!!
          Nie bedzie problemu pasozytow.
          I wyjdzie taniej!
    • Gość: majka Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 13:49
      Gość portalu: cop.b.p napisał(a):

> Jak w temacie.Zastanawiałem czy pokrywają koszty, czy też nie.Ktoś wie? Może
      > sami zainteresowani coś powiedzą:-)?

Nigdy nie płacili i nie mają też te darmozjady takiego zamiaru.
      Pozdrawiam tych normalnych nauczycieli.
      • Gość: bea Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 14:35
        darmozjadami to są raczej uczniowie , którzy wymyslają sobie studniówke np. w
        Patrii, bo przeciez oni za to nie płaca tylko ich rodzice !!!!!!!!!!!! a dla
        nauczyciela to na prawdę przykry obowiazek uczestniczyć w takiej imprezie
        szczegolnie jeśli po kilku latach wysilania się na lekcji, odpytywania was po
        kilka razy i poprawiania waszych klasówek - jednym słowem uczenia Was - czyta
        teraz takie wypowiedzi
        • Gość: uczeń Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 14:45
          Gość portalu: bea napisał(a):

> darmozjadami to są raczej uczniowie , którzy wymyslają sobie studniówke np. w
          > Patrii, bo przeciez oni za to nie płaca tylko ich rodzice !!!!!!!!!!!! a dla
          > nauczyciela to na prawdę przykry obowiazek uczestniczyć w takiej imprezie
          > szczegolnie jeśli po kilku latach wysilania się na lekcji, odpytywania was po
          > kilka razy i poprawiania waszych klasówek - jednym słowem uczenia Was - czyta
          > teraz takie wypowiedzi

a nic tu nie piszesz o pieniążkach jakie dostajesz !!
          manna sama z nieba nie kapie, wiec gaże bierzesz to ucz bo za to ci nasze
          panstwo placi nauczycielu moj drogi. Trzeba bylo gornikiem zostac w kopalni
          zapie-rdalac a nie w szkole i miec ferie, wakacje i inne przywileje.
          Wiec nie pie-rdol, ze to przykry obowiązek, nikt cie na smyczy do szkoly nie
          przyprowadzil.
          • Gość: bea Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 14:53
            i tu się mylisz uczniu kulturalny, nauczycielem nie jestem, cięzko pracuję na
            swoją kasę i z budżetu jej nie dostaje, a ty uczniu kulturalny przeciez nie
            musisz zapraszać zadnych nauczycieli na studniówkę, swoją drogą ciekawa jestem
            czy rodzicom też jesteście tak wdzięczni za wychowanie jak nauczycielom za
            naukę? jeśli tak to współczuję waszym rodzicom ........ chociaż chyba jednak
            nie - przecież sami was tak wychowali. Miłej zabawy studniówkowej życzę,
            chociaż po co wam te stódniówki przecież widać tu że wyołują tylko wasza
            flustrację ..............
        • Gość: Była nauczycielka O studniówkach w innym tonie IP: *.prenet.pl 19.01.07, 14:48
          Na ten sam temat można podyskutować w całkiem innym, niż większość wypowiedzi,
          kulturalnym tonie, aby dojść do podobnych konkluzji. Wystarczy wziąć przykład z
          autora artykułu "Gazety Szkolnej". Kogo to zainteresuje, niech przeczyta:

www.tworzywo.org.pl/new/
          • Gość: Była nauczycielka Re: O studniówkach w innym tonie IP: *.prenet.pl 19.01.07, 14:50
            Artykuł nosi tytuł "Zanim zatańczą poloneza"
            www.tworzywo.org.pl/new/
    • Gość: Gosia Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 15:06
      Czytając te wypowiedzi mozna wysnuć wniosek, studniówki w tak duzym gronie, w
      takich lokalach są już zbędne. Jak młodzież chce, to niech sobi zamówi miejsce
      w jakiejś przytulnej knajpce i w swoim gronie sie pożegna z kolegami. Po co
      robić dużą imprezę w Patrii czy w hali POlonia. Dla kogo? Można przecież
      ograniczyć koszty, przychodząc w jeansach i T-Shircie. W imię czego zapraszać
      osoby towarzyszące, szkoda kasy, bo przecież i tak nie wiadomo, ile zjedzą i
      czy się odpowiednio zachowają. Zróbcie to nieoficjalnie, wtedy nauczyciele,
      rodzice między stolikami się wam plątać nie będą. No chyba, że sami chcecie
      mieć bal, z polonezem, pełną galą, ustrojoną salą i tym wszystkim, z czym się
      kojarzy dorosłość. Nalezy sobie odpowiedziec na pytanie, czym jest studniówka?
      Kiedyś to był pierwszy dorosły bal. Teraz? Obecność nauczycieli, a i osób z
      zewnątrz (nawanych tu pasożytami) podnosiła jej rangę. Rozumiem, że dzisiejsza
      młodzież nie potrzebuje tej rangi...
      Fakt podnoszenia takiego tematu na forum, uważam za niesmaczny i małostkowy. Na
      całym chyba świecie jest tak, że jak ktoś dostaje zaproszenie (niewazne czy
      sam, czy z osobą towarzyszącą), to jest GOŚCIEM zapraszającego. A gość to nie
      klient, płacić nie musi. POwiem więcej, gdyby jakis z mioch znajomych chciał mi
      zapłacić za to, że zaprosiłam go na imprezę, poczułabym się obrażona.
      Dodam jeszcze, że nie jestem nauczycielką. Na studniówki jako pasożyt też nie
      chodzę i nie zamierzam chodzić.
    • Gość: ss Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: 80.54.171.* 19.01.07, 15:37
      Jak ja bym był nauczycielem to bym olał studniówkę gdybym miał zaplacić z
      własnej kieszeni.
      • usarmy Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? 19.01.07, 17:05
        PLACA PLACA LOOOOOOOOOOOOOOOOODDDDDDDDDDDDDDDAAAAAAAAAAAAAMMMMMMMMMMMMMMIIIIIIIII
        • Gość: kolega Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.org 19.01.07, 17:42
          A ja życzę maturzystom (z Bożej łaski), którzy wpisują się na forum, żeby
          dostali rozwolnienia, gdy zeżrą wszystko co rodzice zamówili dla nauczycieli i
          jeszce życzę im aby ta studniówka była dla nich pierwszą ale nie ostatnią.
          Miłego przeżywania 100 dni do matury w kolejnych latach. Aż do nabrania ogłady
          i ucywilizowania. I napychajcie się, bo dla was tylko żarcie się liczy. Buraki.
          • Gość: ewa Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 18:19
            Ludzie, czy wy jesteście nienormalni????????????
            • Gość: anka Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.07, 18:31
              Swoją drogą to wszystko jest obrzydliwe.
              Na jednym forum uczniowie obrzucają inwektywami swoich nauczycieli../ ach,moi
              nauczyciele...nie ma już większości,ale na zawsze będą w pamięci swoich
              uczniów /..

Na innym forum ,Angrusz ,przedstawiciel nauczycieli - namawia do zabierania
              emerytur ludziom,którzy pracowali za Gierka..

Czasy,czasy...Nikt do nikogo nie ma szacunku..
              Co się dziwić ? Rządzi pieniądz i pięść.
              A jedni i drudzy robią błąd..

Angrusz,bo powoduje eskalację niechęci do seniorów,co już widać zresztą tutaj.

Uczniowie ? Kiedyś będą robili zjazdy koleżeńskie,wspominali swoją
              studniówkę.Niesmak pozostanie.
    • Gość: Zszokowana Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.07, 18:42
      Moja studniowka była pare lat temu. Zgodze sie ze wszystkimi ze sa to koszty
      ale impreze z kolegami z klasy mozna zrobic byle gdzie ubrac sie dowolnie .Mnie
      jednak miło było ten bal spedzic w towarzytstwie osob które przekazywały mi
      wiedze przez 4 lata. Na takiej imprezie nauczyciel nie jest juz nauczyciele ale
      kumplem Moja klasa zaprosiła nawet nauczycieli uczacych nas ktorzy opuscili
      nasz szkołe Naprawde warto tego doswiadczyc .sama osobiscie nie chciałam
      uczestniczyc w tym balu ale przekonali mnie rodzice i nie załuje

a Do tych sknerusów ciekawe jak bedziecie patrzyc na grono pedagogiczne podczas
      matury hehehe Załzawione oczy szukajace pomocy a wtedy pani prof. powinna wam
      odpowiedziec za podpowiadanie mi nie płaca
      • Gość: głos znad Warty Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: 195.116.81.* 19.01.07, 19:17
        bzdurny temat
        • Gość: Wlodek Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.vf.shawcable.net 19.01.07, 20:09
          Gość portalu: głos znad Warty napisał(a):

> bzdurny temat

Nie zgadzam sie.
          Wiele mowiacy o wspolczesnych zwyczajach mlodziezy w klasach maturalnych.
          Zapewne czesc z tych "wielbiacych" belfrow kiedys bedzie uczyczyc innych.
          Ciekawe, czy wspomna posty z tego watku:))
          • Gość: głos znad Warty Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: 195.116.81.* 19.01.07, 20:28
            Będę się upierał : bzdurny temat , który nic nie wniosi.
            • Gość: Nauczycielka Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.124.inds.pl 19.01.07, 20:47
              Nie pójdę na waszą studniówkę... za to będę na waszej maturze :)Życzę powodzenia.
              • Gość: ktos Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 14:02
                Gość portalu: Nauczycielka napisał(a):

> Nie pójdę na waszą studniówkę... za to będę na waszej maturze :)Życzę powodzeni
                > a.

I bardzo dobrze, więcej takich !!
                My sponsoringu nie lubimy , na maturze się spotkamy no i po maturze z pewnością
                też !!!
                Życzymy nas omijania !!
        • Gość: d Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 23:02
          fakt
    • Gość: n-l Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: 80.54.170.* 19.01.07, 21:00
      Ja również się nie wybieram i także życze powodzenia na maturze - do zobaczenia
      przed komisja (więc i przede mna)!!!!!
      • Gość: Gosia Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 22:00
        Kobiety, co wy robicie. Zemsta? Jak mnie nie zaprosicie na studniówkę, to się
        policzymy na maturze? Aż mi się wierzyć nie chce, ze napisał to ktoś, kto uczy
        i wychowuje młodzież. Wstyd! Bądźcie ponad to.
        • Gość: anka Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.07, 22:17
          Mnie też się nie chce wierzyć.To jakaś farsa.

Wobec tego wart Pac pałaca,a pałac Paca.

ps.Była kiedyś pani profesor Aleksandra Gdesz.Już nie żyje.Jej lekcje odbywały
          się w wielkiej ciszy,ale nikt się nie bał.
          Nauczyła historii wiele roczników.
          Nigdy w życiu nie posunęłaby się do takiej małostkowości.Myślę,że dokonała się
          selekcja w zawodzie nauczycielskim ,poza niewątpliwym upadkiem ''kindersztuby''
          uczniów.
          • Gość: Wlodek Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.vf.shawcable.net 20.01.07, 01:04
            Gość portalu: anka napisał(a):

> Mnie też się nie chce wierzyć.To jakaś farsa.

Dzis dzieja sie takie rzeczy, o ktorych kiedys sie filozofom nie snilo.
            Mlodziez szybciej czuje sie dorosla.

> Wobec tego wart Pac pałaca,a pałac Paca.
            >
            Niekoniecznie. Mowimy o ...doroslych ludziach. Czasy sie zmienily.
            Studniowki "wyjechaly" ze szkol. Staly sie wystawnymi i kosztownymi
            bankietami.. A my lubimy postawic sie i zastawic. A jeszcze potem uzalac sie
            nad wydatkami. Mlodziez to widzi i ...slyszy, a potem poniewiera nauczycielami.
            Inna sprawa, ze nawet na tym forum jeden z uczniow opowiadal, jak to nauczyciel
            wyzalal sie w klasie , ze "rodzice nie zaopatrzyli go odpowiednio na droge
            zyciowa..." co mlodzi uznali za calkiem jawna sugestie do ....

> ps.Była kiedyś pani profesor Aleksandra Gdesz.Już nie żyje.Jej lekcje
            odbywały się w wielkiej ciszy,ale nikt się nie bał.
            > Nauczyła historii wiele roczników.
            > Nigdy w życiu nie posunęłaby się do takiej małostkowości.

- Zapewne nie ona jedna. Kazdy [?] z nas moze wyliczyc calkiem spora liste
            takich nauczycieli z roznych epok.
            Ale....

Myślę,że dokonała się selekcja w zawodzie nauczycielskim ,

Chcesz powiedziec, ze negatywna? W czesci chyba masz racje..

poza niewątpliwym upadkiem ''kindersztuby'' uczniów.

Co tu widac, slychac i czuc. Niestety.
            O tym ostatnim zapewne bedziemy mieli okazje za chwile sie przekonac.
        • Gość: Nauczycielka Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.124.inds.pl 20.01.07, 18:28
          A czy ja napisałam, że się będę mścić? Masz skłonności do nadinterpretacji.
          Pozdrawiam.
          • Gość: Gosia Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 19:37
            To chyba nie nadinterpretacja, tylko czytanie ze zrozumieniem. W końcu dla
            maturzysty chyba największym straszakiem jest matura. A pani się powołuje
            własnie na tego straszaka w odpowiednim kontekście:)Więc jak to inaczej
            zrozumieć?
    • Gość: Ole! Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 09:37
      Studniówki były, są i mam nadzieję, będą! Nauczyciele będą na nie zapraszani,
      ponieważ tak nakazują podstawowe zasady kultury. A ja będę się na nich świetnie
      bawić jeszcze nie raz! :))
      • Gość: uczeń Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 10:08
        Gość portalu: Ole! napisał(a):

> Studniówki były, są i mam nadzieję, będą! Nauczyciele będą na nie zapraszani,
        > ponieważ tak nakazują podstawowe zasady kultury. A ja będę się na nich świetnie
        >
        > bawić jeszcze nie raz! :))

Ok. zgodze sie, ze nauczyciele są zapraszani, ale co z "pasozytami" co z nimi
        przychodzą ?
        Czy to też jest ich świeto ??
        To chyba coś nie tak. Oni mogą bulić jak inni uczniowie.
        • Gość: Ole! Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 11:53
          Jestem za tym, aby osoby towarzyszące zapłaciły ,ale nie mam pojęcia, jak to
          załatwić, aby nikogo nie obrazić.
    • Gość: Naturopata Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 09:47
      Tak płacą. W naturze...
      • Gość: pan nauczyciel Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: 212.87.244.* 20.01.07, 12:23
        Czy uczniowie płacą na komitet rodzicielski ?
        A jeżeli nie to jak się tłumaczą ?
        Ale na kreacje studniówkowe to kasę mają.
        • Gość: mama Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 12:37
          Gość portalu: pan nauczyciel napisał(a):

> Czy uczniowie płacą na komitet rodzicielski ?
          > A jeżeli nie to jak się tłumaczą ?
          > Ale na kreacje studniówkowe to kasę mają.

A czy komitet rodzicielski jest obowiązkowy czy dobrowolny szanowny panie ??
          Ponadto za wszystko to raczej rodzice placa a nie uczniowie.
          Co szkoda, ze darmocha się powolutku konczy, ta wyżerka i "popijawka" !!
          Zapewne zaczyna żal dupę ściskać co ??
          • Gość: pan nauczyciel Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: 212.87.244.* 20.01.07, 13:06
            Niestety "żal dupy nie sciska " , jako nauczyciel pier.... te studniówki na
            szczęście też są dobrowolne jak komitet , oby tylko uczniowie i ich rodzice nie
            zdziwili się frekwencją grona pedagogicznego na studniówkach (czytając te opinie
            ). Lepiej w tym czasie posprawdzać wypracowania i przygotować tematy pytań
            maturalnych.A uczniowie niech się bawią , chlają wódę z butelek po wodzie
            mineralnej - wkońcu wchodzą w dorosłe życie pod opieką rodziców którzy też są
            obecni podczas imprezy studniówkowej.
            • Gość: uczeń Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 13:21

> Niestety "żal dupy nie sciska " , jako nauczyciel pier.... te studniówki na
              > szczęście też są dobrowolne jak komitet , oby tylko uczniowie i ich rodzice nie
              > zdziwili się frekwencją grona pedagogicznego na studniówkach (czytając te opini
              > e
              > ). Lepiej w tym czasie posprawdzać wypracowania i przygotować tematy pytań
              > maturalnych.A uczniowie niech się bawią , chlają wódę z butelek po wodzie
              > mineralnej - wkońcu wchodzą w dorosłe życie pod opieką rodziców którzy też są
              > obecni podczas imprezy studniówkowej.

w dupie mamy waszą frekwencje !
              ...wlasnie pod opieką rodzicow bo nauczyciele zawsze zajeci byli żarciem,
              chlaniem i zabawianiem sie z "pasozytami".
              • Gość: Ole! Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 13:55
                Nie denerwuj się UCZNIU! Nie jest łatwo zmienić mentalność ludzi.To musi trochę
                potrwać. A swoją drogą, chyba tylko pieniądze są w stanie wzbudzić tyle emocji.
        • Gość: olkka Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 12:54

Ja nie płacę bo w dupie mam wasz komitet !
          A co uczniowie z tego mają ? gó.. mają, szkoły na remonty i inne duperszwance a
          to chyba nauka jest darmowa "belfrze" no nie !!
          Co do kreacji to gó.. ci do tego, pilnuj swojego budzetu bo na alkohol widze
          cie stac, bo po trzezwemu bys tam ćwo... nie pisal.
          • Gość: uczeń TZN Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: 80.54.171.* 20.01.07, 14:09
            W naszej szkole nauczyciele sami rozwiązali ten problem. Sami chcieli by płacić
            za osoby towarzyszące pomimo tego, że rodzice organizujący studniówkę byli
            przeciwni. Tak więc bierzcie przykład z nauczycieli TZN !!! I problem jest z
            głowy. A poziom tej dyskusji jest żenująco niski zarówno ze strony uczniów jak
            i nauczycieli. Widać wszyscy biorą przykład z koalicji rządzącej i zniżają się
            do ich poziomu
        • Gość: ja Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 18:20

z ciebie widac nauczyciel jak z koziej dupy trąba !
          • Gość: p Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.prenet.pl 20.01.07, 19:20
            Każdy odważny, jak anonimowy, czemu jeden z drugim głosno nie powie u siebie w
            szkole tego co tu wypisuje. A "UCZEŃ" to najwiekszy lizus w naszej szkole, o
            zenującym poziomie wiedzy. Tu jest wielce odwazny.
    • Gość: angrusz Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 20:32

Z kilku postów , które przeczytałem wnioskuje , że chamstwo nie zna granic a
      bogactwo niektórym odebrało poczycie przyzwoitości .
      • Gość: anka Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.07, 20:52
        do angrusza .

A co dziwisz się????

Niedawno ci napisałam o tym koszu od śmieci na swej głowie.

Nie uważasz,że jako nauczyciel już go masz? Na razie wirtualny.Ale tylko na
        razie.
        Sam atakowałeś starszych,to zaaatakowano ciebie.
        I na tylu wątkach ,o pieniądzach poniekąd.
        Gdzie było do tej chwili twoje poczucie przyzwoitości ???
        • Gość: angrusz Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 22:00

Nadal twierdzę , że komus rozum odebrało zadając takie tytułowe pytanie a
          komentarze dowodzą że chamstwo i głupota nie zna granic .
          • Gość: tak samo Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 22:05
            odebrało rozum,jak tobie Andrzejku,gdy pieprzyłeś o odebraniu starym ludziom
            emerytury.
            I jesteś nauczycielem ponoć?
            Dziwisz się młodzieży,że uznali cię za darmozjada ? Jak szybko się do ciebie
            wróciło to wycie na forach.
      • Gość: ss Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 12:01
        Gość portalu: angrusz napisał(a):

>
        > Z kilku postów , które przeczytałem wnioskuje , że chamstwo nie zna granic a
        > bogactwo niektórym odebrało poczycie przyzwoitości .

po cow iec to ćwoku czytasz.
        • Gość: aanka Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 15:47
          Jestem przerażona tym co mówią zacietrzewieni uczniowie.Kasa odebrała im rozum już
          w tym wieku.Wyłazi z nich chamstwo i prostactwo.Degrengolada narodowa jest
          nieunikniona i postępuje,kulturę wynosi się przede wszystkim z domu. Ci, piszący
          o "darmowych wyżerkach" świadczą sami o sobie-żal mi buraków.Zawsze będą
          zapełniać niziny społeczne.Z taką mentalnością nawet matura nie pomoże.
          • Gość: anka Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 16:58
            do aanki

Wrzuć w wyszukiwarkę hasło '' angrusz '' i przeczytaj ,co ma do powiedzenia
            przedstawiciel nauczycieli.

Degrengolada jest,a jakże...na wielu poziomach.

Ps.Nie pisałabym o tym,gdyby nie był tak bezczelny i nie wypowiedział się tu o
            pieniądzach.Wydaje mi się,że jak Bóg chce kogoś ukarać,to mu zabiera rozum.
            • Gość: nie nauczyciel Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 18:17
              Temat absurdalny.Przecież każdy uczeń może sobie zorganizować studniówkę w
              knajpie albo w stodole.Po co robić nieporozumienia na forum,komu na tym zależy.
              Studniówkę się robi -przeżywa raz w życiu,tak jak 18.Wesel może być kilka,ale
              widać
              że niektórzy tego nie rozumieją.
              • Gość: gosc Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 19:03
                Gość portalu: nie nauczyciel napisał(a):

> Temat absurdalny.Przecież każdy uczeń może sobie zorganizować studniówkę w
                > knajpie albo w stodole.Po co robić nieporozumienia na forum,komu na tym zależy.
                > Studniówkę się robi -przeżywa raz w życiu,tak jak 18.Wesel może być kilka,ale
                > widać
                > że niektórzy tego nie rozumieją.

To po co wy nauczyciele /ćwoki/ tak do tych stodół ciągniecie, liczycie jak
                zawsze widac na darmoche i te wasze pasozyty.
                • Gość: aga Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.tktelekom.pl 02.02.07, 21:25
                  myślę , że mimo tych wielu "elokwentnych " wypowiedzi bardzo "sympatycznych"
                  uczniów o ograniczonym polu widzenia są uczniowie , którzy SZANUJĄ swoich
                  nauczycieli. Jestem nauczycielką i w tym roku też zaproszono mnie na tą "
                  wyżerkę za darmo" , ale gdy powiedziałam ,że najprawdopodobniej nie przyjdę to
                  reakcja uczniów przerosła moje oczekiwania -"dlaczego nie , prosimy, to nie
                  będzie to samo, nie może nam pani tego zrobić" - i nie było to sztuczne udawanie
                  - dlatego wierzę w INTELIGENTNĄ MłODZIEŻ ( dla której kasa to nie wszystko) a
                  pozostałymi komentarzami nie warto sobie głowy zaprzątać
            • Gość: ja Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 19:05
              Niech nauczyciele te darmozjady z tymi swoimi pasozytami tez placa a bedzie ok. !!
              • Gość: Jasiu Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 19:06
                NAUCZYCIELE TO NIEROBY, I LENIE!!!
                • Gość: ss Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 19:10
                  Gość portalu: Jasiu napisał(a):

> NAUCZYCIELE TO NIEROBY, I LENIE!!!

i darmozjady ktore liczą zawsze na darmoche i wyzerke z tymi swoimi pasozytami !
                  • Gość: uczen tez Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 19:38
                    Gość portalu: ss napisał(a):

> Gość portalu: Jasiu napisał(a):
                    >
                    > > NAUCZYCIELE TO NIEROBY, I LENIE!!!
                    >
                    >
                    > i darmozjady ktore liczą zawsze na darmoche i wyzerke z tymi swoimi pasozytami
                    > !

ktos sie odwazyl i krotko cala prawde tu napisal.
                    • Gość: frogman pasożyt - jaka wyżerka ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 09:14
                      drodzy uczniowie, naprawdę przykro się was czyta, jeszcze mało świata
                      widzieliście !
                      Jaka wyżerka?? ludzie, kotlet schabowy panierowany z pieczrkami, dewolajek
                      poskręcany faszeroany masłem i to ma być wyżerka ?????!!!!
                      Może dla was żrących w makdonaldsach to jest, ale byście się nie ośmieszali
                      choć na forum.
                      Nie zapraszajcie nauczycieli bo się nie wpraszają to i pasożyty nie przyjdą, bo
                      nie mają z tego przyjemności żadnej.
                      A jestem ciekawy ilu by przyszło nauczycieli bez osób towarszyszących ?
                      Jeśli ktoś myśli że dla nauczyciele lub ich osoby towarszyszące czekają na te
                      wasze imprezy życia to się grubo mylicie.

taki mały apel do nauczycieli osby całkowicie postronnej :
                      Olejcie te gó..arskie impezy, niech się pacany bawią sami
                      Banda młodych egoistów.
                      Jeśli nie potraficie powiedzieć "dziękuje" nauczycielom za te kila lat co was
                      próbowali prostować to miło będzie patrzeć jak was szybko wyprostuje życie
                      hehehehheeheh
                      • Gość: iga Re: pasożyt - jaka wyżerka ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 10:08

> drodzy uczniowie, naprawdę przykro się was czyta, jeszcze mało świata
                        > widzieliście !
                        > Jaka wyżerka?? ludzie, kotlet schabowy panierowany z pieczrkami, dewolajek
                        > poskręcany faszeroany masłem i to ma być wyżerka ?????!!!!
                        > Może dla was żrących w makdonaldsach to jest, ale byście się nie ośmieszali
                        > choć na forum.
                        > Nie zapraszajcie nauczycieli bo się nie wpraszają to i pasożyty nie przyjdą, bo
                        >
                        > nie mają z tego przyjemności żadnej.
                        > A jestem ciekawy ilu by przyszło nauczycieli bez osób towarszyszących ?
                        > Jeśli ktoś myśli że dla nauczyciele lub ich osoby towarszyszące czekają na te
                        > wasze imprezy życia to się grubo mylicie.
                        >
                        > taki mały apel do nauczycieli osby całkowicie postronnej :
                        > Olejcie te gó..arskie impezy, niech się pacany bawią sami
                        > Banda młodych egoistów.
                        > Jeśli nie potraficie powiedzieć "dziękuje" nauczycielom za te kila lat co was
                        > próbowali prostować to miło będzie patrzeć jak was szybko wyprostuje życie
                        > hehehehheeheh

Taki to zawod /niestety dla was/ sobie wybraliście.
                        Kase drodzy nauczyciele za to bierzecie i wolnych dni macie tyle, co inni mogą
                        tylko pozazdroscic.
                        A jak się chce bawić na imprezach, to też należy za to płacić jak wszyscy a co
                        wy żołądki macie inne ? a te pasożyty co też dupe z wami wloką to liczą na co ?
                        na darmoche, niech skosztują i zaznają też ile co kosztuje, co !! życie was
                        jeszcze widać wszystkiego nie nauczyło, że ciężko sie żyje w tym kraju ale wy
                        pedagodzy myślicie, że cały czas darmoche bedziecie konsumować i beztrosko sie
                        bawic. Czy w innych zawodach tez wszyscy liczą ze ktos powie to magiczne slowo
                        dziekuje, wstyd czytac te wypociny !!
                        Bierzecie pensje powtarzam pensje i należy na tą wlasnie pensje sobie zapracować
                        a nie liczyć na uprzywilejowane beztroskie, darmowe imprezy i życie !
                        • Gość: nauczycielka Re: pasożyt - jaka wyżerka ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 17:25
                          Zastanawia mnie bardzo ten tekst

"Taki to zawod /niestety dla was/ sobie wybraliście.
                          Kase drodzy nauczyciele za to bierzecie i wolnych dni macie tyle, co inni mogą
                          tylko pozazdroscic."

Jeżeli jesteś aż tak zazdrosny to pozostaje Ci się kształcić na pedagoga, tyle
                          wolnego, "wyżerka" za darmo a i "pasożyta" też będziesz mógł przyprowadzić na
                          darmową "wyżerkę". Zapraszam do naszego grona. Tylko weź ze sobą zaplecze
                          wiedzy, umiejętność jej przekazywania, ogromną cierpliwość, wyrozumiałość i
                          opanowanie.
                          Życzę powodzenia i zapraszam - ciekawe czy tylko wytrzymasz psychicznie i
                          będziesz w stanie zrezygnować z tych wakacji.
                          "Darmowa wyżerka dla leni i ich pasożytów", .... po co te zaproszenia a potem
                          wypominanie. Mam nadzieję, że nigdy mnie to nie spotka: gorące zapraszanie a
                          potem wypominanie i to jeszcze w jaki sposób. Brrrr
                      • Gość: matka Do "frogmana"??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 10:20

> drodzy uczniowie, naprawdę przykro się was czyta, jeszcze mało świata
                        > widzieliście !
                        > Jaka wyżerka?? ludzie, kotlet schabowy panierowany z pieczrkami, dewolajek
                        > poskręcany faszeroany masłem i to ma być wyżerka ?????!!!!
                        > Może dla was żrących w makdonaldsach to jest, ale byście się nie ośmieszali
                        > choć na forum.
                        > Nie zapraszajcie nauczycieli bo się nie wpraszają to i pasożyty nie przyjdą, bo
                        >
                        > nie mają z tego przyjemności żadnej.
                        > A jestem ciekawy ilu by przyszło nauczycieli bez osób towarszyszących ?
                        > Jeśli ktoś myśli że dla nauczyciele lub ich osoby towarszyszące czekają na te
                        > wasze imprezy życia to się grubo mylicie.
                        >
                        > taki mały apel do nauczycieli osby całkowicie postronnej :
                        > Olejcie te gó..arskie impezy, niech się pacany bawią sami
                        > Banda młodych egoistów.
                        > Jeśli nie potraficie powiedzieć "dziękuje" nauczycielom za te kila lat co was
                        > próbowali prostować to miło będzie patrzeć jak was szybko wyprostuje życie
                        > hehehehheeheh

Szanowny panie. Panu to sie chyba w glowce wszystko poprzewracalo i fikolki
                        szwankują lub cos pie...lą sie panu /znaczy mozg/.
                        Co kotlet panierowany nie smakuje ? to czlowieku chleb ze smalcem jedz bo z
                        pewnoscia lepszy i zdrowszy.
                        Co liczysz na to, ze za ten trud, wysilek to osobami uprzywilejowanymi zawsze
                        bedziecie bo inni to sa nic nie warci tylko wy pedagodzy sie liczycie.
                        Pacanami to sa ci co tu sie wypowiadają, a płacic jak wszyscy inni a nie liczyc
                        na darmoche tylko, wstyd inni tez by tak chcieli i darmowo sie bawili.
                        • Gość: Julka Do "matka" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 10:26
                          Współczuję Twoim dzieciom. Jesteś bardzo znerwicowana, pełna jadu i zazdrości.
                          • Gość: jola Re: Do "matka" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 10:38
                            Gość portalu: Julka napisał(a):

> Współczuję Twoim dzieciom. Jesteś bardzo znerwicowana, pełna jadu i zazdrości.

ja tez jak czytam takie rzeczy to szlak mnie trafia, jetsem tez zdenerwowana, ze
                            mam byc sponsorem dla jakis tam "pasozytow".
                          • Gość: uczen Re: Do "matka" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 10:44

> Współczuję Twoim dzieciom. Jesteś bardzo znerwicowana, pełna jadu i zazdrości.

ja jak czytam te posty to tez mnie szlag trafia, mam cholerne nerwy, ze musze
                            byc sponsorem dla "pasozytow".
                            • Gość: Julka Re: Do "jola" i "uczeń" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 10:55
                              To może weźcie jakieś tabletki. Zauważyłam coś jakby rozdwojenie jaźni. To może
                              być początek choroby :(.
                              Trzymajcie się jakoś.
                              • Gość: uczen Re: Do "JULKI" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 10:58

> To może weźcie jakieś tabletki. Zauważyłam coś jakby rozdwojenie jaźni. To może
                                >
                                > być początek choroby :(.
                                > Trzymajcie się jakoś.

a co żal dupę ściska, że darmocha się zaczyna kończyć.
                                dobrze wam tak !!! tobie to widać żadne już tabletki nie pomogą.
                                • Gość: Julka Re: Do "JULKI" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 11:00
                                  Dziękuję za pozdrowienia:) Ja Tobie zyczę tego samego :)
                        • Gość: frogman Do matki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 11:07
                          Szanowna Pani/Panie/uczeń
                          W głowie to się Wam poprzewracało.
                          I czytać to należy ze zrozumieniem.
                          Jako pasożyt co był na studniówce mam naprawdę gdzieś wasze żarcie i wszystko
                          co tam było.
                          Mogłyby byc specjały francuskie, włoskie czy japońskie i tak bym nie tknął.
                          naprawdę w nosie mam wasze studniówki, 90 procent tych pasożytów co tam jest,
                          było czy kiedyś będzie traktuje to jako obowiązek towarzyszenia osobie która
                          jest tam z obowiązku
                          Naprawdę nie rozumiem uczniowskich wpisów a już rodziców to tym bardziej.
                          Co ty kobieto chcesz swojemu dziecku w życiu przekazać??
                          Żeby nie potrafił powiedzieć dziękuje??
                          Że dla kasy to trzeba skakać do gardła??
                          Jak nie potrafisz dziecka wychować to szanuj pracę tych co muszą to robić za
                          Ciebie!!!

I nie jestem belfrem , smalec uwielbiam, kotlet zreszta też
                          Mam nadzieję że Tobie matka te kotlety co ich nie zjadłem w gardle staną.
                          • Gość: rodzic Re: Do matki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 11:14

> Szanowna Pani/Panie/uczeń
                            > W głowie to się Wam poprzewracało.
                            > I czytać to należy ze zrozumieniem.
                            > Jako pasożyt co był na studniówce mam naprawdę gdzieś wasze żarcie i wszystko
                            > co tam było.
                            > Mogłyby byc specjały francuskie, włoskie czy japońskie i tak bym nie tknął.
                            > naprawdę w nosie mam wasze studniówki, 90 procent tych pasożytów co tam jest,
                            > było czy kiedyś będzie traktuje to jako obowiązek towarzyszenia osobie która
                            > jest tam z obowiązku
                            > Naprawdę nie rozumiem uczniowskich wpisów a już rodziców to tym bardziej.
                            > Co ty kobieto chcesz swojemu dziecku w życiu przekazać??
                            > Żeby nie potrafił powiedzieć dziękuje??
                            > Że dla kasy to trzeba skakać do gardła??
                            > Jak nie potrafisz dziecka wychować to szanuj pracę tych co muszą to robić za
                            > Ciebie!!!
                            >
                            > I nie jestem belfrem , smalec uwielbiam, kotlet zreszta też
                            > Mam nadzieję że Tobie matka te kotlety co ich nie zjadłem w gardle staną.

Szanowny panie. W dupie mam to co pan pisze juz po raz kolejny. Dla mnie
                            jestescie "pasozytami" a jak chcecie żreć i chlać to płacić !!!
                            Inni waszymi sponsorami nie powinni być a tym bardziej dla wymyslonych i
                            adorującym wam osób towarzyszacych.
                            Ja na swoja pensje musze za......ć jak niewolnik a wy co, za darmo nauczacie,
                            taki to zawod wybraliscie i koniec. Niektore te wasze wypowiedzi pozwole sobie
                            wydrukowac i przekazac wraz z "IP" do kuratorium oświaty moze oni cos z tym
                            zrobia bo dosc juz tego chamstwa i straszenia /na maturze/ z waszej strony.
                            • Gość: frogman Do rodzica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 11:33
                              szanowny rodzicu
                              Gdybyś miał taką głowę jak dupę to miałbyś w niej coś więcej niz orzeszek.
                              Przeciez tobie to chyba nawet łopatą się nie włoży do łba że mam gdzieś
                              studniówkę Twoją i Twojego dzieciaka.
                              Po co zapraszasz nauczycieli !!!!!!!!!!!!!!!!!!
                              Po co osoby towarszyszące !!!!!!!!!!!!
                              Wstań powiedz nie !!!!!!!!
                              Nie chowaj wszystkiego w dupę bo pękniesz !!!!!!!!!!

Jakbys czytał ze zrozumieniem to byś nie zapie..ł jak niewolik!!!!!!!
                              Sam sobie wybrałeś zawód, tak jak nauczyciele i tyle
                              • Gość: x Re: Do rodzica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 11:37

> szanowny rodzicu
                                > Gdybyś miał taką głowę jak dupę to miałbyś w niej coś więcej niz orzeszek.
                                > Przeciez tobie to chyba nawet łopatą się nie włoży do łba że mam gdzieś
                                > studniówkę Twoją i Twojego dzieciaka.
                                > Po co zapraszasz nauczycieli !!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                > Po co osoby towarszyszące !!!!!!!!!!!!
                                > Wstań powiedz nie !!!!!!!!
                                > Nie chowaj wszystkiego w dupę bo pękniesz !!!!!!!!!!
                                >
                                > Jakbys czytał ze zrozumieniem to byś nie zapie..ł jak niewolik!!!!!!!
                                > Sam sobie wybrałeś zawód, tak jak nauczyciele i tyle

z ciebie to tępa pała !
                                ty to masz orzeszek ale domyśl się gdzie pasozycie.
                                • Gość: rodzic Re: Do frogmana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 11:39
                                  Gość portalu: x napisał(a):

> Gość portalu: frogman napisał(a):
                                  >
                                  > > szanowny rodzicu
                                  > > Gdybyś miał taką głowę jak dupę to miałbyś w niej coś więcej niz orzeszek
                                  > .
                                  > > Przeciez tobie to chyba nawet łopatą się nie włoży do łba że mam gdzieś
                                  > > studniówkę Twoją i Twojego dzieciaka.
                                  > > Po co zapraszasz nauczycieli !!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                  > > Po co osoby towarszyszące !!!!!!!!!!!!
                                  > > Wstań powiedz nie !!!!!!!!
                                  > > Nie chowaj wszystkiego w dupę bo pękniesz !!!!!!!!!!
                                  > >
                                  > > Jakbys czytał ze zrozumieniem to byś nie zapie..ł jak niewolik!!!!!!!
                                  > > Sam sobie wybrałeś zawód, tak jak nauczyciele i tyle

tępa pało dość darmochy i basta pasozycie !!
                                  • Gość: ja Re: Do frogmana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 11:42
                                    Wam niektorym pasozytom to faktycznie w główkach coś sie po-pie-rdoliło !!
                                    Koniec darmochy, suwenirow itp. !!
                                    Pensje się bierze to nauczac i za-pie-rdalać jak prawo nakazuje !
                              • Gość: gosc Re: Do rodzica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 13:11

> szanowny rodzicu
                                > Gdybyś miał taką głowę jak dupę to miałbyś w niej coś więcej niz orzeszek.
                                > Przeciez tobie to chyba nawet łopatą się nie włoży do łba że mam gdzieś
                                > studniówkę Twoją i Twojego dzieciaka.
                                > Po co zapraszasz nauczycieli !!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                > Po co osoby towarszyszące !!!!!!!!!!!!
                                > Wstań powiedz nie !!!!!!!!
                                > Nie chowaj wszystkiego w dupę bo pękniesz !!!!!!!!!!
                                >
                                > Jakbys czytał ze zrozumieniem to byś nie zapie..ł jak niewolik!!!!!!!
                                > Sam sobie wybrałeś zawód, tak jak nauczyciele i tyle

ale cymbał z ciebie ja pi-rdo-le !!
                                ty zamiast mozgu to masz CKM !
                • Gość: ewka Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 19:46
                  WSTYD!! CZY WY WSZYSCY MYśLICIE żE TO JEST PRZYJEMNOść DLA NAUCZYCIELI CHODZIć
                  NA TAKIE STUDNIóWKI?! CO ROKU TO SAMO, POżYGAć SIę MOżNA. I JESZCZE MAJą ZA TO
                  PłACIć? BEZ PRZESADY. TAKA JEST TRADYCJA I TEGO WYMAGA DOBRE WYCHOWANIE, żEBY
                  ICH ZAPROSIć. NAUCZYCIELE BYLI ZAPRASZANI NA STUDNIóWKI, Są I BęDą. I MYśLę żE
                  TO JEST BARDZO DOBRY POMYSł! BO MOżNA SIę Z NIMI POBAWIć, SPOJRZEć Z INNEJ
                  STRONY. I NIE JESTEM ANI NAUCZCIELEM, ANI OSOBą TOWARZSZąCą. WRęCZ PRZECIWNIE!
                  TYDZIEń TEMU MIAłAM STUDNIóWKę. I BARDZO DOBRZE SIę BAWIłAM, RóWNIEż Z
                  NAUCZYCIELAMI. NIESTETY PRZYSZłA TYLKO POłOWA PROFESORóW. DZIWIłAM SIę DLACZEGO,
                  ALE KTOś MI WYSłAł LINKA, POCZYTAłAM TE WASZE żAłOSNE WYPOWIEDZI I WCALE SIę
                  NAUCZYCIELOM NIE DZIWIę! TYLKO żAłUJę żE NIE MIAłAM OKAZJI SIę POBAWIć Z TYMI
                  KTóRYCH NIE BYłO. NA PEWNO CZYTALI TO FORUM I SIę ROZNIOSłO PO POKOJU
                  NAUCZYCIELSKIM. WIęC BARDZO WAM "DZIęUJę". MOżE ZA PARE LAT POPUKACIE SIę W
                  GłOWY. CZEGO WAM żYCZę
              • Gość: mika Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 23:21
                Jak dobrze pamiętam to nauczyciele nigdy nie pcalili za studniówki i nikt im
                tego nie wypomilam....to jest tak samo jak ty byś szedl do kolegi na imieniny
                za które też nie płacisz i można cię nazwać pasozytem. Nauczyciele na
                studniówce mają się czuć jak gości, wystarczy ze sie użerają z nami prze 3 albo
                i czasami prze 4 lata... Ja nie wiem z czego wy robicie problem. Zawsze tak
                było i nikt sie tego nie czepiał. A nawet jak zapłacicie za tych nauczycieli to
                nic si nie stanie, bo konia z kopytami to oni tam raczej nie zjedza...
              • Gość: nauczycielka Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 04:05
                Jeśli zapraszasz to płać.
                Nie chcesz płacić nie zapraszaj.
                Czy uważacie, że studniówka to kapitalna impreza dla nauczycieli? Mam koleżankę,
                która chodzi na studniówki tylko swojej klasy, bo jak mawia jej dyrekcja nie
                wypada nie przyjść.
                Ludzie! OPAMIęTAJCIE SIę! Współczuję nauczycielom w tych czasach. Czy nie
                zastanowiła was wasza roszczeniowa postawa wobec wszystkiego co związane jest z
                nauczycielstwem? Albo macie za słabe stopnie albo ktoś się na Was uwziął.
                przypuszczam, że macie problem ze sobą. Wy się lepiej zabierzcie do roboty. Jak
                zaprosicie kogoś na swoje wesele czy 18-kę to też będziecie mu wymawiać
                jedzenia? Oczywiście, że nie bo w zamian dostaniecie jakąś kasę albo prezent.
                Gdyby nauczyciele przynosili wam coś byłoby wszystko OK? Ot, i cała wasza
                filozofia. Musi być coś za coś. Gdybym miała do wyboru studniówkę albo imprezę u
                koleżanki zdecydowanie wybrałabym tę drugą? Jest milej, swobodniej, z milszymi
                wspomnieniami. Be.
    • Gość: nauczyciel Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 20:48
      NAMAWIAM WSZYSTKICH NAUCZYCIELI DO BOJKOTU STUDNIÓWEK.
      • Gość: ElKa27 Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 22:11
        Popieram nauczyciela.
        Ciekawe czy mądrale domagający się pieniędzy od nauczycieli jak zaproszą kiedyś
        gości też zażądają zapłaty? Wychowani są kiepsko to pewnie tak.
        • Gość: xxelkax Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 09:09
          Gość portalu: ElKa27 napisał(a):

> Popieram nauczyciela.
          > Ciekawe czy mądrale domagający się pieniędzy od nauczycieli jak zaproszą kiedyś
          > gości też zażądają zapłaty? Wychowani są kiepsko to pewnie tak.

Widać, że niektóre osoby posty tu czytające są być może lekko upośledzone.
          W gruncie rzeczy to nie chodzi o zapraszanie nauczycieli, tylko osób im
          towarzyszących /innaczej dla wielu nazwanymi tu pasożytami/.
          Z pewnością nikt nie ma zamiaru aby ponosić dodatkowe koszty za zbędny "balast".
        • Gość: ktos Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 13:41
          Gość portalu: ElKa27 napisał(a):

> Popieram nauczyciela.
          > Ciekawe czy mądrale domagający się pieniędzy od nauczycieli jak zaproszą kiedyś
          > gości też zażądają zapłaty? Wychowani są kiepsko to pewnie tak.

Ja popieram uczniow !
          W imie czego mają byc ciągle sponsorami tych darmozjadow i ich pasozytow.
          Chca sie bawic to tez niech placa jak inni.
      • Gość: belfer Zapłaciłbym, żeby nie iść na nią, a muszę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 22:28
        Taka to przyjemność nauczycielska ze studniówki. Knajpa, kelnerki, flachy
        zawinięte w obrusik i smród papierochów. Trzeba całą noc robić z siebie idiotę -
        udawać, że się jest ślepy. Dobrze że jest komórka, bo tatusiowie i mamusie
        odbiorą swoje pociechy i przewiozą do domu, bo te same nie trafiłyby do domu.

Dlaczego nadal nazywa się to "studniówka"?
        Co to ma wspłnego ze szkołą? Z dobrą tradycją szkolną? To są tzw.
        dansingi. "...z twarzą wtuloną w kotlet schabowy panierowany..." Dobrze że
        chociaż nhie śpiewają pieśni patriotycznych, ale to tylko dlatego, że ich nie
        znają.
      • Gość: nie uczen Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 09:06
        Gość portalu: nauczyciel napisał(a):

> NAMAWIAM WSZYSTKICH NAUCZYCIELI DO BOJKOTU STUDNIÓWEK.

Proszę wszystko dokładnie czytać a pozniej bojkotować !

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=55916180&a=55916830
        • Gość: x Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 20:42
          x
      • Gość: jola Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 09:37

> NAMAWIAM WSZYSTKICH NAUCZYCIELI DO BOJKOTU STUDNIÓWEK.

No proszę jaki "prowokator" się znalazł, namawia aby z darmowej zabawy, wyżerki,
        popijawki zrezygnować !!
        A do nie płacenia komitetu rodzicielskiego też nauczycielu namawiasz ??
        Do nie zarabiania na uczniach udzielając im korepetycji bo w szkole na lekcji
        się nie chce lub może nie umie należycie nauczać lecz tylko za pieniążki rodziców ??
        Można mnożyć i wyliczać takie sprawy lecz ja nikogo do tego nie namawiam !!
    • Gość: xx Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: 80.54.171.* 22.01.07, 10:25
      Ten temat zawsze wraca na forum ,kiedy się zaczynają studniówki.Czy to nie
      przesada? Jak ja bym był nauczycielem-to bym, po tym co czytam z imprezy
      zrezygnował.A czy warta jest impreza bez wykładowców którzy nas uczyli?
      Zastanówcie się i nie piszcie bzdór, bo nawet nie wypada.Przeciesz studniówka
      jest Waszą imprezą, a oni są Waszymi gośćmi, a goście nie płacą.
      • Gość: nie uczen Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 10:40
        Gość portalu: xx napisał(a):

> Ten temat zawsze wraca na forum ,kiedy się zaczynają studniówki.Czy to nie
        > przesada? Jak ja bym był nauczycielem-to bym, po tym co czytam z imprezy
        > zrezygnował.A czy warta jest impreza bez wykładowców którzy nas uczyli?
        > Zastanówcie się i nie piszcie bzdór, bo nawet nie wypada.Przeciesz studniówka
        > jest Waszą imprezą, a oni są Waszymi gośćmi, a goście nie płacą.

A czy gosciem tez ma byc kazdy kto jest jakas tam osoba towarzyszaca ????
        i uczniowie maja dodatkowe koszty za darmozjadow ponosic ?????
    • Gość: nauczyciel Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 10:31
      PŁACIĆ ZA STUDNIÓWKĘ , haha , jak się tego czyta to śmiać się chce, wiadomo ,
      że nie płacimy za studniówkę ,bo jak byśmy mieli płacić , to nikogo z grona
      naszego by nie było.A To studniówką, zaraz pojawi się tyle "postów młodolatków -
      mlodolatek " , będa mnie chcieli "zabić" , powiecie pewnie to po co Ci
      nauczyciele, to jest sedno studniówki, to jest tradycja, ale ona upada... a
      szkoda....Pozdrawiam nauczycieli....:))
      • Gość: iga Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 10:42

> PŁACIĆ ZA STUDNIÓWKĘ , haha , jak się tego czyta to śmiać się chce, wiadomo ,
        > że nie płacimy za studniówkę ,bo jak byśmy mieli płacić , to nikogo z grona
        > naszego by nie było.A To studniówką, zaraz pojawi się tyle "postów młodolatków
        > -
        > mlodolatek " , będa mnie chcieli "zabić" , powiecie pewnie to po co Ci
        > nauczyciele, to jest sedno studniówki, to jest tradycja, ale ona upada... a
        > szkoda....Pozdrawiam nauczycieli....:))

mozna zrozumiec nauczycieli, ze nie placa !
        lecz dlaczego nikt z waszego grona nic tu nie pisze o tych darmozjadach lub
        pasozytach co wam towarzysza ??
        mowe widac wam odebralo a za darmo to zrozumiem, ze wszyscy chca sie bawic i
        żreć !!!
        • Gość: masia Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 22:40
          nie jestem nauczycielem, ale jeżeli rozpatrujecie studniówkę jako
          nieobowiązkowa super zabawę dla nauczycieli to jak ma przyjść nauczyciel sam i
          co siedzieć i patrzeć się w ściany bez żony czy męża, to tak jakby na weselę
          zaprosić ciocię, ale bez jej męża bo co on ma do tego wesela i niech się ciocia
          bawi
          napewno każdy z nauczycieli gdyby miał płacić czy nie płacić wolałby tysiąc
          razy iść do knajpki z mężem i znajomymi niż samotnie siedzieć na tym super balu
          a tym nauczycielom idealistom, którzy chodzili do tej pory na studniówki, bo
          myśleli, że jest to wspólne pożegnanie się z uczniami, współczuję teraz gdy
          musieli to wszystko przeczytać. moi drodzy to nie ci uczniowie, którzy (matura
          1992)wręczali z przyjemnością i zabawą Cypriany swoim nauczycielom
          pzdr dawne roczniki i współczesnych nauczycieli - idealistów
      • Gość: aa Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 11:44

> PŁACIĆ ZA STUDNIÓWKĘ , haha , jak się tego czyta to śmiać się chce, wiadomo ,
        > że nie płacimy za studniówkę ,bo jak byśmy mieli płacić , to nikogo z grona
        > naszego by nie było.A To studniówką, zaraz pojawi się tyle "postów młodolatków
        > -
        > mlodolatek " , będa mnie chcieli "zabić" , powiecie pewnie to po co Ci
        > nauczyciele, to jest sedno studniówki, to jest tradycja, ale ona upada... a
        > szkoda....Pozdrawiam nauczycieli....:))

Płacić za darmozjadów !! hahahahahah !!!!
        sieć ćwoku w domu lub jak chcesz żreć i chlać to płać !!
    • Gość: nauczyciel Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 10:47
      Daruj sobie tą polemikę. Tego Ty nie zmienisz , a w ogóle kto żre, raczej
      chodzi o miłą zabawę , jak nie chcecie żeby nauczyciele przychodzili , to nie
      zapraszajcie ich , proste ( np. z polskiego , matematyki , fizyki ) ...
      pogadamy na maturze... Proste ? :))
      • Gość: iga Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 10:53

> Daruj sobie tą polemikę. Tego Ty nie zmienisz , a w ogóle kto żre, raczej
        > chodzi o miłą zabawę , jak nie chcecie żeby nauczyciele przychodzili , to nie
        > zapraszajcie ich , proste ( np. z polskiego , matematyki , fizyki ) ...
        > pogadamy na maturze... Proste ? :))

Tu sie tez ja i inni pytają o te "osoby towarzyszace - innaczej pasozyty" czy
        uczniowie za ich żarcie i miłą zabawe tez maja placic "nauczycielu" ???
      • Gość: uczen Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 10:56

ja nie mam zamiaru ani moi rodzice aby byc waszym sponsorem, placic za wszystko
        jak inni - PROSTE !!!!!!
        chcesz sie bawic to plac, co nie stac cie jeden z drugim, a pensje bierzesz to
        nauczaj - PROSTE !!!!

I nie strasz bo sie "durniu" zesrasz po tej maturze !!
      • Gość: anka Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 10:59
        ..'' pogadamy na maturze ''...

Nie wstyd ci NAUCZYCIELU ?

Pomału przestaje mnie to dziwić.Wszystko.I po co się tak dochodziłam z niejakim
        panem angruszem,jak i on nauczyciel.
        Mimo to wierzę ,że są prawdziwi NAUCZYCIELE,których te posty nie dotyczą a i
        oni nie wezmą ich do siebie.

Bo młodzież ma prawo do błędów,jako że ich życie jeszcze nie skorygowało.Ale
        nauczyciele nie mogą się odgrywać.Żenada.
      • Gość: ja Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 11:11

ty to mnie możesz w du.e pocałować jak chcesz darmozja..ie !!
    • Gość: xx Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: 80.54.171.* 22.01.07, 11:47
      Prosta sprawa. Nie idź na impreze. Nie zapłacisz. Siedź jak ten kołek. Tobie
      wolno zabrać osobę towarzyszącą-nauczycielowi też.A myślę że na tym forum nie
      ma maturzystów lecz same młokosy i żółtodziby.
      • Gość: były uczen Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 12:05

> Prosta sprawa. Nie idź na impreze. Nie zapłacisz. Siedź jak ten kołek. Tobie
        > wolno zabrać osobę towarzyszącą-nauczycielowi też.A myślę że na tym forum nie
        > ma maturzystów lecz same młokosy i żółtodziby.

Sprawa prosta, chce isc to place za siebie i osobe towarzyszaca, jak kretynie
        nie rozumiesz to jeszcze raz płacę i idę a nie liczę, że ktos za mnie bedzie
        "bulił" i jakiegoś posozyta ze soba zabierał !!!
        Zapraszalo sie jedynie nauczycieli jak juz a nie "pasozytow" !
      • Gość: gosc Re: Czy nauczyciele płacą za studniówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 12:46

> Prosta sprawa. Nie idź na impreze. Nie zapłacisz. Siedź jak ten kołek. Tobie
        > wolno zabrać osobę towarzyszącą-nauczycielowi też.A myślę że na tym forum nie
        > ma maturzystów lecz same młokosy i żółtodziby.

My mowimy !
        Pasożytom stanowcze NIE !!!!
        tym elokwentnym wiekowym darmozjadom.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka