Dodaj do ulubionych

Jaki najlepszy wg Was internetowy bank ?

IP: *.gre.pl 08.01.07, 13:02
Witam, przyjmuje się do nowej pracy i musze mieć własne konto. Zdecydowałem
się na konto w jakimś banku internetowym, tylko nie wiem, który najlepszy,
może MBank, Multi Bank, a może jeszcze jakiś inny, proszę o komentarze z
których kont jesteście zadowoleni, które są najpraktyczniejsze i co Was
denerwuje i na co uważać

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: hmm Re: Jaki najlepszy wg Was internetowy bank ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 13:09
      ja jestem w Kredyt Banku... oczywiscie nie internetowy to jest bank ale pelna
      obsluge oferuje przez internet i jestem b.zadowolony :-)
    • anna.scott Re: Jaki najlepszy wg Was internetowy bank ? 08.01.07, 13:23
      Od roku mam konto w ING Bank Śląski. Oczywiście jest ING on-line i halośląski
      telefoniczny. Miałam wcześniej w BOŚ, PKO, Inteligo, Euro Banku. Ale przez
      porównanie twierdzę, że w ING jest świetna i kompleksowa obsługa, zwłaszcza że w
      samym banku fizycznie byłam zaledwie kilka razy.
      Mogę polecić z czystym sumieniem.
      • Gość: bzyk Re: Jaki najlepszy wg Was internetowy bank ? IP: *.prenet.pl 08.01.07, 19:22
        no niby racja, ze problemow nie ma wszysko dziala szybko i sprawnie ale jest
        jedno duze ale - oplaty za prowadzenie konta sa ogromne (w porownaniu z typowo
        internetowymi).

Mam konto w ING od 6lat(wspolne z matka by moc jej pomagac w zalatwianiu spraw)
        i w Inteligo niecaly rok i duzo taniej wychodzi Inteligo.

PS nie pamietam juz kiedy ostatnio placilem cos w jakims okienku.
    • Gość: kafelek Re: Jaki najlepszy wg Was internetowy bank ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 15:31
      Fugo nie jaki tylko który- czyżbyś nie chodziła do szkoły podstawowej, skoro
      robisz takie błędy?
      • Gość: FUGA Re: Jaki najlepszy wg Was internetowy bank ? IP: 212.160.86.* 08.01.07, 15:39
        Wiem, że który, a nie jaki, ale ja mówię jaki i co mi zrobisz, a tak w ogóle jak
        nie masz nic do powiedzenia na temat kont bankowych, to zawrzyj szczękoczułki :-)
        • Gość: kafelek Re: Jaki najlepszy wg Was internetowy bank ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 16:30
          Tylko ktoś, kto nie ma nic na obronę swojego lenistwa i braków w wykształceniu
          w ten sposób się broni. ciekaw jestem gdzie pani podejmuje pracę, będę omijał z
          daleko. Pa szczękoczułku.
          • misiek_81 Re: Jaki najlepszy wg Was internetowy bank ? 08.01.07, 16:47
            przede wszystkim zadaj sobie pytanie na ile się znasz na obsłudze
            komputera.niektórym może się wydawać dziwne to pytanie ale jeśli chodzi o nasze
            pieniądze to radze uważać jak mieszamy w to internet.nie jestem może specjalistą
            w tych sprawach ale mniej więcej wiem jakie zagrożenia mogą płynąć z obsługi
            osobistego konta przez internet przez osobę która zielonego pojęcia o tym nie ma.
          • Gość: FUGA Re: Jaki najlepszy wg Was internetowy bank ? IP: 212.160.86.* 08.01.07, 16:53
            Na jaką obronę, człowieku ogarnij się, znalazł się moralizator, o moje
            wykształcenie nie martw się, jaka pani, nie jestem kobietą, jak czytasz
            Maradona, to też dla Ciebie to ona? Ciekaw jesteś gdzie podejmuję pracę? To nie
            bądź taki ciekawski bo kociej mordy dostaniesz, a omijaj to sobie tematy w
            których nic nie masz do powiedzenia na temat, tylko wprowadzasz zbędny chaos
            • misiek_81 Re: Jaki najlepszy wg Was internetowy bank ? 08.01.07, 17:02
              jeśli nie masz pojęcia co jest napisane chociażby na tej stronie
              www.pkobp.pl/index.php/id=jak_unikac/zone=-1/section=pkointeligo
              to daruj sobie konto przez internet.otwórz sobie konto w "normalym" banku.jak
              nie masz zamiaru robić masy przelewów tylko odbierać wypłatkę to wizyta raz czy
              dwa razy w miesiącu w banku chyba nie zaszkodzi.a zawsze jak już będziesz
              musiała to zmienić to możesz sobie rozszeżyć obsługę konta w takim banku o
              internet bo chyba wszystkie już to oferują.
    • Gość: k Re: Jaki najlepszy wg Was internetowy bank ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 17:05
      nie bądź taki(a) pyskaty(a)
      • Gość: FUGA Re: Jaki najlepszy wg Was internetowy bank ? IP: 212.160.86.* 08.01.07, 17:52
        misiek_81 znam się na obsłudze komputera w takim stopniu, że bez problemu
        poradzę sobie z wszystkimi procesami prowadzenia konta internetowego.
        Przeczytałem artykuł z podanego linku o zagrożeniach i bezpieczeństwie i nic tam
        nowego nie ma, czego ja bym nie wiedział. Siedzę w sieci od 6 lat, więc nie
        jestem laikiem w tych sprawach. Wszelakie konta w PKO odpadają, bo wśród moich
        znajomych nie mają najlepszego zdania. Chciałem poznać zdanie internautów,
        którzy internetowe konta posiadają i ich osobiste odczucia, co im się podoba, a
        co nie. Konto i tak otworze, najpierw dokładnie sam przeanalizuje i wybiorę
        najbardziej dopasowane do mnie i to będzie głównym czynnikiem wyboru, ale
        myślałem, że jakieś wskazówki dostanę już od posiadaczy. Pierwsze dwa posty na
        temat i dziękuję osobom za te wpisy, później już pan kafelek, który próbował
        mnie uczyć polszczyzny, niech swojego dzieciaka naucza... Dziękuję Ci miśku_81
        za przestrogi, ale o bezpieczeństwo i obsługe takiego konta się nie martwie ;)
        No może jeszcze ktoś się wypowie i coś poleci

Pozdrawiam
        • misiek_81 Re: Jaki najlepszy wg Was internetowy bank ? 08.01.07, 17:57
          tak więc ja posiadam ING Bank Śląski i jest oki :)
          • Gość: FUGA Re: Jaki najlepszy wg Was internetowy bank ? IP: 212.160.86.* 08.01.07, 17:59
            Dziękuję za opinię, ten bank również biorę pod uwagę :-)

Pozdrawiam
    • dudi_82 Re: Jaki najlepszy wg Was internetowy bank ? 08.01.07, 22:22
      Który najlepszy to Ci nie powiem bo nie mam porównania, ale od 3 lat używam
      Inteligo i jak dla mnie jest super.
      • Gość: ElKa27 Re: Jaki najlepszy wg Was internetowy bank ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 22:32
        Ja również polecam ING.Robię sporo przelewów,obsługuję konto od kilku lat i nie
        ma z tym żadnego problemu.Chociaż gdy zaczynałam to robić miałam niewielkie
        doświadczenie z użytkowaniem komputera,a obsługa konta wydawała mi się trudna.
        ING ma b.wygodną i łatwą obsługę konta internetowego. Płacę 30 zł, ale plusy
        wynikające z wygody użytkowania mają znacznie większe znaczenie. W banku jestem
        może raz na 1,5 roku. POlecam konto w ING
    • Gość: ktoś Re: Jaki najlepszy wg Was internetowy bank ? IP: 217.153.246.* 08.01.07, 22:28
      mBank
      • Gość: robert Re: Jaki najlepszy wg Was internetowy bank ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 22:46
        Mam konto w ING i INTELIGO

Polecam Inteligo.

Oto powody:
        - Super serwis SMS powiadamia / bardziej funkcjonaly od ING
        - Lepsza czytelność strony obsłgi w Inteligo( jak dla mnie),
        - W Inteligo masz mozliwość edycji przelewu nawet na minute przed sesją eliksira,
        - W Inteligo przelewy wewnętrzne ( miedzy oddziałami PKO) działają cały tydzień
        24 h na dobę w ING banku tylko w dni robocze od około 8 do 18 - jest to
        przydatne w przelewaniu na konta allegrowiczów z Inteligo
        - W inteligo sa 3 sesje Elixira wychodzące i przychodzące w ciagu dnia (ostatnia
        o 15) w ING sa tylko 2 sesje wychodzące i to ostatnia w okolicy południa czyli
        jak chcesz komuś wysłac przelew po 12 to klops - przelew wyjdzie dopiero jutro.
        - Inteligo ma troszkę bezpieczniejszy system haseł jednorazowych-zdrapkowych,
        ING ma system hasła 32 znakowego + niezmienny plik na ich serwerze lub na twoim
        komopie.

Ilość bankomatów porównywalna z tym ze np w Blachowni tylko inteligo ma
        bezpłatny bankomat ;)

• Gość: robert Re: Jaki najlepszy wg Was internetowy bank ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 22:51
          Zapomniałem dodać, że od marca zrezygnuje z ING - za dłuze opłaty wporównaniu z
          Inteligo a obecnie nie mają już przewagi tak jak kiedyś gdy Inteligo nalezało do
          BankGeschelschaft
        • bumtralala1 Re: Jaki najlepszy wg Was internetowy bank ? 08.01.07, 23:42
          miłaem w inteligo

te konto miało w sobie to wewnętrzne fuj

a BZWBK konto >30 (dla osób przed 30) i przelewy jednorazowe tańsze i karta Visa zabezpieczona chipem a inteligo - kpina!
    • ka-8 Re: Jaki najlepszy wg Was internetowy bank ? 09.01.07, 00:13
      Jezeli chodzi o banki czysto internetowe, to moge polecic mBank. Dotychczas nie
      slyszalem narzekania w przeciwienstwie do Inteligo, ktore ma zreszta jak dla
      mnie bardzo cienka oferte produktow.
      • Gość: Lesio Re: Jaki najlepszy wg Was internetowy bank ? IP: *.org 09.01.07, 00:54
        Mam oba konta: inteligo i mbank. Kazde z kont ma swoje + i -

Mbank +
        tanie przelewy 50 gr
        mozna wyplacac kase z bankomatow: Cash4you, WBK i Euronet
        darmowe prowadzenie konta
        emax+
        kody do przelewow itp moga przyjsc sms na twoja komorke.

Mbank -
        1 doslownie jeden wplatomat ktory dziala jak chce i jest tylko w tesco jakby to
        byl srodek miasta.
        bardzo czesto psujace sie bankomaty,np: Stokrotka dawniej biedronka na DK ( wiem
        ze ze mbank tylko korzysta z sieci euronet co nie zmienia faktu ze bankomaty
        maja kijowe)
        25 zl za karte ktora sluzy do placenia w necie, ale nie kazdy sklep cos ja
        akceptuje.
        debilizm niektorych obslugujacych infolinie.
        kod sms potrafi czasami przyjsc po godzinie.
        brak placowek ( w koncu to bank internetowy)

Inteligo + (nie mylic z pkointeligo)
        duuza ilosc bankomatow (ok 1900), agencji PKO.
        karta visa ktora ma kod CVV i mozna nia placic w necie.
        powiadomienia o wplatach/przelewach/... mozna dostawac na komorke
        kase wplacasz w banku PKO BP lub agencji i masz ja na koncie w ciagu paru minut,
        nie musisz sie szarpac z burackim wplatomatem :]
        mozliwosc "drukowania" potwierdzen do PDF'a

Inteligo -
        przelew 99 gr
        miesieczny koszt za karte 99gr albo 5 zl jezeli na koncie przez 30 dni masz
        mniej niz 99.99 zl
        kody w postaci zdrapek

To chyba wszystko na chwile obecna, jak cos mi sie przypomni to dopisze.
        • Gość: zet Re: Jaki najlepszy wg Was internetowy bank ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 03:18
          biorac pod uwagę plusy i minusy..........jak narazie .......uważam ,że inteligo
          jest O.k ,szczególnie od czasu,kiedy mozna wypłacać kasę z agencji PKO. i to
          bez żadnej prowizyji... dla mnie najwiekszy minus kont netowych ,to karta, z
          której wypłaca sie po podpisaniu jedynie paragonu w sklepie... jednak jesli
          byłaby konieczność żądania pinu......czułbym sie bezpieczniej....w razie utraty
          karty.... handlowcy rzadko sprawdzają podpis należycie.... strach trzymać więc
          wieksze suny na koncie, dobrze ,że mam konto ''normalne'' w Pko BP.. kiedy
          potrzeba przelewam sobie kakę na inteligo.. taki wariant jestchyba najlepszy...
    • Gość: xkx Re: Jaki najlepszy wg Was internetowy bank ? IP: *.org 09.01.07, 07:40
      Niema czegoś takiego jak najlepszy bank kazdy ma zalety i wady. Np. W INTELIGO
      sa spore opłaty za przelew poza PKO no i oczywiscie przy bankomatach
      kilometrowe kolejki to sprawa niemalże codzienna - oczywiscie to tezbank w
      100% interetowy iw placówkach PKO zaatwienie czegokolwiek graniczy z cudem. Z
      koleji MBank to w warunkach Częstochowskich to niestety Bnak w 100% internetowy
      a to tez wada natomist siec bankoamtów chyba jest porównywalna lub wieksza niz
      PKO BP i jest tanszy w uzytkowaniu )(mniejsze opłaty za przelewy). Rozwiazaniem
      kompromisowym moze by konto w Multibnku tu jest placówka a siec bankomatów
      dokladne taka sama jak w MBnku podobnie jesli chodzi o dostemp do konta przez
      internet to wszytko jest tak samo jak w MBanku z ta jednak róznica iz płac sie
      (niestety za prowadzenie konta) ala z koleji przelewy przez internet sa
      darmowe. Podobnie jest w ING Banku Śląskim z tym iż kolejiki tam to tez w
      palcówka sprawa normalna. Wszytko zalezy od konkretych potrzeb. Jali nie
      bedziesz robic przelewów lub ich ilos bedzie bardzo niewielka lepij wybrac bank
      z bezpłatnym prowadzeniem konta a z płatnymi przlewami to wszytko zalezy od
      potrzeb.
      • Gość: andzia Re: Jaki najlepszy wg Was internetowy bank ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 14:09
        Proszę pomyśleć o koncie w Citibanku. Prowadzenie konta , miesięcznie kosztuje
        9.99 zł, ale za przelewy nic się nie płaci, więc dla kogoś kto ma ich dużo jest
        to bardzo istotne. Obsługa naprawdę prosta i łatwa. Korzystam od ponad 2 lat i
        POLECAM!
        • koyod Re: Jaki najlepszy wg Was internetowy bank ? 23.04.13, 16:36
          Uwierz mi, są banki w których za nic nie płacisz. Po roku zyskujesz 120 zł.
          • d0_0b Re: Jaki najlepszy wg Was internetowy bank ? 23.04.13, 16:50
            Takie rzeczy to tylko w reklamach ... Uwierz mi - żaden BANK nie daje za darmo - za wszystko musisz płacić !!
            • koyod Re: dO_Ob 23.04.13, 18:24
              Mam wyciągi więc jestem świadom ile mi "nie znika" z konta.
              W obliczu powyższego nie muszę ci wierzyć. Ty też możesz się przekonać, że tak jest rzeczywiście, wystarczy tylko zapoznać się z ofertą niektórych banków.
              • d0_0b Re: koyod 24.04.13, 08:17
                Wolę już w "skarpecie" trzymać, aniżeli bankowi coś dać ...
                A Ty jesteś pewnie przedstawicielem jakiegoś banku, albo (co gorsza) jednym z tych co to się cieszą, że mogą płacić przy pomocy telefonu, ect.
                • koyod Re: d0_Ob 24.04.13, 20:29
                  A ty jeżeli podróżujesz to pewnie ciągle konnym dyliżansem.
      • Gość: Lesio Re: Jaki najlepszy wg Was internetowy bank ? IP: *.org 10.01.07, 18:24
        Ale w multibanku musi byc stala miesieczna wplata na konto, wiec niebardzo dla
        tych co pracuja dorywczo.
    • mercin.brezan Re: Jaki najlepszy wg Was internetowy bank ? 10.01.07, 20:01
      Sydbank
      www.sydbank.dk/privat/:]
    • Gość: co8ra Re: Jaki najlepszy wg Was internetowy bank ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 20:25
      mBank i tylko mBank, najtanszy :)
      • Gość: Lesio Re: Jaki najlepszy wg Was internetowy bank ? IP: *.org 10.01.07, 22:43
        Moze i najtanszy ale ostatnio coraz wiecej z nim problemow.
      • koyod Re: mbank najtańszy 23.04.13, 16:34
        Już nie, np. od czerwca br. będzie naliczał prowizję od płatności kartą poza granicami kraju.
        Jest jeszcze parę banków, także tych tradycyjnych, z obsługą on-line, w których znajdziesz lepsze warunki.
        Ja się z mbakiem rozstałem po 12 latach.
    • Gość: domino Re: Jaki najlepszy wg Was internetowy bank ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.13, 17:06
      Nie ma dobrych banków. Każdy z nich Wam może zapierniczyć kasę i to całkiem legalnie tak jak niedawno na Cyprze zapieprzyli. Wystarczy, że pójdzie odpowiednia dyrektywa z eurokołchozu i trach!... nie macie pieniążków. Mit o brzmieniu: "pewne jak w banku" skończył się.
      • Gość: zawsze-inna Re: Jaki najlepszy wg Was internetowy bank ? IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.13, 17:25
        mBank
    • mikrofonykaniony Re: Jaki najlepszy wg Was internetowy bank ? 09.08.13, 00:09
      Volkswagen Bank - prowadzenie konta , karta i przelewy internetowe za 0 zł. Minus - brak fizycznej siedziby (tylko 1 oddział w Warszawie)
      • Gość: eeeeewka Re: Jaki najlepszy wg Was internetowy bank ? IP: *.42.12.153.alfanet24.pl 09.08.13, 21:04
        ING- mam kilka kont internetowych i ING jest zdecydowanie najlepszy
        • Gość: 123 Re: Jaki najlepszy wg Was internetowy bank ? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 09.08.13, 21:21
          ING proponuje tylko kartę zbliżeniową - moim zdaniem nie jest to wystarczająco bezpieczne
      • Gość: phuzik Re: Jaki najlepszy wg Was internetowy bank ? IP: 89.174.104.* 25.10.13, 14:10
        Nie polecam mBanku. Jeśli za niezapłacony mandat skarbówka lub komornik wejdzie ci na konto, bank zakosi 15 zł od każdego przelewu. Np. zajęcie 100 zł a masz na koncie tylko 25 zł to bank zakosi 15 zł, 10 zł przeleje i za miesiąc powtórka aż do spłaty całkowitej. Zlewają reklamacje. Uważają, że bliźniaczo podobna precedensowa sprawa Banku Spółdzielczego za stosowanie niedozwolonych praktyk przez bank, którą Bank Spółdzielczy przegrał ich nie dotyczy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka