Gość: kinoman.. IP: *.trustnet.pl 11.01.07, 23:22 wcześniej ociekająca krwia "Pasja", teraz "Apocalypto" rzeź pokazana z detalami; dwie godziny jatki, po co ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maruś Re: Mel Gibson to psychol.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 23:24 naprawde ????? muszę to koniecznie zobaczyć !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soundoff Re: Mel Gibson to psychol.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 23:39 sam sie wlasnie zastanawiam.. nieswiadomie i spontanicznie poszedlem na przedpremiere i .. ciezko, jeden z gorszych filmow jakie widzialem, banalnie banalny watek, karygodne przeklamania historyczne + masakrycznie beznadziejne sceny, ktore graniczyly z idiotyzmem, np porod w wodzie, zjadanie twarzy typa przez czarna pantere przez 5 minut a potem tluczenie tejze pantery pałami przez kolejne 5, czy iscie rambopodobny dialog po wyjsciu z rzeki + nagla mentalna zmiana z uciekajacego szczura w krwiozerczego wojownika, heh, t r a g e d i a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuna "apocalipto"..?... banał! IP: 217.153.246.* 11.01.07, 23:45 Tak potwierdzam... kolejna , tendencyjna, banalna opowiesc w stylu "Robin HOOD"...Film tak oczywisty w przebiegu akcji ze az dech zapiera z "oczywistosci" kolejnych wydarzeń poprsotu po wyjsciu z kina czułam sie jakbym obejrzala "Robina Hooda" śmiejac sie z banału akcji i fabuły!!! Film jak zwykle przereklamowany typowo "holywoodzki" jak dla mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartolini Bartłomi Re: "apocalipto"..?... banał! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 00:19 Dziękuje wam, że nie straciłem pieniędzy bo się na to wybierałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NoName88 Re: "apocalipto"..?... banał! IP: *.tktelekom.pl 12.01.07, 00:20 Dla mnie właśnie typowo nie-hollywodzki. Świetne zdjęcia, montaż, dobry dźwięk. Jeśli kogoś nie przeraża oglądanie okrucieństwa to śmiało polecam tą produkcję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edd Re: "apocalipto"..?... banał! IP: *.prio138.trustnet.pl 12.01.07, 00:39 Gibson ma taki styl-brutalno realistyczny(Braveheart,Pasja).Tarantino też ma swój styl, Wajda swój a jeszcze inny reżyser swój.Po co od razu takie epitety??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WE Re: "apocalipto"..?... banał! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 08:03 Pierwsi przedmówcy myślą chyba że wtedy świat był taki jak teraz ... misje pokojowe, siły rozjemcze itd. Niestety świat był cholernie brutalny a życie ludzkie się nie liczyło ... i to jest w tym filmie ukazane ... Jak wolicie lukrowane filmiki to nie chodźcie na filmy Gibsona .... zgarzam się z przedmówcą ... on ma taki styl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johny_walker Re: "apocalipto"..?... banał! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 08:45 Też zgadzam się z przedmówcą. Jest tyle różnych słodkich filmów. Jeśli komus nie pasuje to może po prostu powiedzieć, że mu się nie podobał film a nie wyzywać od psycholi itd. Ja Mela bardzo lubię i oglądam wszystkie jego filmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juicy Re: "apocalipto"..?... banał! IP: 217.153.246.* 12.01.07, 12:05 ok ale pomimo tych "brutalnych zdjeć" które jak dla mnie nie sa brutalne bo brutalnymi moge nazwać sceny z jakiegos współczesnego filmu sensacyjnego , a w tym filmie to tamtejsza rzeczywistosc , rzeczywistość ludzi buszu, czyli codzienność, takze proponuje odróznicsztucznie napedzana sensacyjną akcje współczesnych fabuł od "apokalipto"...ale co do tego ze ten film nie jest cukrowany to sie nie zgadzam jak dla mnie jest...te sceny takie oczywiste czyli główny bochater który niczym rambo pokonuje przeszkody i od poczatku filmu wiemy ze choćby nie wiem co NIE ZGINIE...i zona czekajaca na niego meznie w dole...heheh jak dla mnie za duzo oczywistych przez co banalnych akcjii i zdjęć "niesmacznie rozczulajacych".... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xman Re: "apocalipto"..?... banał! IP: *.trustnet.pl 12.01.07, 21:11 pewnie banda zwyrodniałych psycholi, która skatowała bezdomnego na skwerku, a na koniec wbiła mu kawałek deski w odbyt to też nie psychole tylko ...ludzie którzy maja taki styl. Tu nie chodzi o lukrowanie, wiadomo że zbrodnie były zawsze, ale film to nie sekcja zwłok żeby wszystko pokazywać z chirurgiczną precyzją! To jest chore.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Mel Gibson to psychol.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 17:42 o jakich przekłamaniach historycznych mówisz?i jakich niemożliwych?poród w wodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N.I.P. Re: Mel Gibson to psychol.... IP: 89.174.23.* 12.01.07, 13:24 Przepraszam Cię bardzo , czego się czepiasz "Pasji" ???(...tego drugiego jeszcze nie oglądalem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cham Re: Mel Gibson to psychol.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 15:22 Życie to nie bajka... czy też mówiąc jęzeykiem dzisiejszych nastolatków "to nie Magda M" heh ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he Re: Mel Gibson to psychol.... IP: 212.87.241.* 12.01.07, 18:32 to może zaproponujesz nam jakiś film reżyserowany przez ciebie? na pewno będzie lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: White_Raven Re: Mel Gibson to psychol.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 19:16 w tym filmie kiedy pojawia się krew ja zaczynam się śmiać :) beznadziejna holiłódzka produkcja bez jakiegokolwiek przesłanie totalne dno :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czukihek Re: Mel Gibson to psychol.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 19:27 ....a czy ktoś miał "przyjemność" oglądania bajek japońskich dla dzieci? to jest dopiero "Pasja" dla maluchów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkl Re: Mel Gibson to psychol.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 19:32 Sam jestes psychol!!! jeden z lepszych filmów ostatnich lat do tego trzymający w napięciu do ostatniej minuty. Nareszcie coś innego a nie ciągle te same powielane schematy Odpowiedz Link Zgłoś