Dodaj do ulubionych

Komis samochodowy

12.01.07, 20:20
Czy zna ktoś jakiś dobry komis samochodowy w naszym mieście? Wiecie o co mi
chodzi. Chcę kupić samochód, ale żeby był ok.
Obserwuj wątek
    • Gość: hihot Re: Komis samochodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 20:45
      nie polecam komisu TREND. wystrzegaj się jak ognia!!!
      • ewellkkaa Re: Komis samochodowy 12.01.07, 22:24
        Oki, dzięki. A gdzie on się znajduje? Jaka to ulica?
    • Gość: icco Re: Komis samochodowy IP: 195.117.70.* 12.01.07, 22:50
      Ja osobiście wolałbym kupić samochód od prywatnej osoby, nie ufam komisom.
    • dudi_82 Re: Komis samochodowy 12.01.07, 22:53
      www.autojoker.com.pl/ - kupowałem tam auto 2 lata temu i jestem
      zadowolony. Komis jest w sieci GePard więc raczej sprawdzony.
      www.gepardauto.pl/ - poczytaj, zadzwoń. Jeśli będziesz zdecydowana co do
      modelu to ściągną Ci takie auto z innego komisu sieci GePard.
      • ewellkkaa Re: Komis samochodowy 12.01.07, 23:30
        dzięki bardzo. to mi się podoba, duży wybór samochodów. jeszcze raz dziękuję.
        pozdrawiam.
        • Gość: warren Re: Komis samochodowy IP: *.prio138.trustnet.pl 13.01.07, 00:36
          Poszperaj po niemieckich portalach z gebraucht wagen a nie kupuj gó...na
          z polskich a zwłaszcza częstochowskich komisów,gdzie co druga bryka to bity
          szper z toną szpachli i cofniętym przebiegiem.
          • Gość: Rad Re: Komis samochodowy IP: 81.15.170.* 13.01.07, 08:30
            To fakt
            • Gość: sweet_pie Re: Komis samochodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 10:10
              Jeśli chodzi o auta z Niemiec to pomagam w tłumaczeniu, oraz szukaniu. gg
              3532734
          • dudi_82 Re: Komis samochodowy 13.01.07, 12:07
            Gość portalu: warren napisał(a):

> Poszperaj po niemieckich portalach z gebraucht wagen a nie kupuj gó...na
            > z polskich a zwłaszcza częstochowskich komisów,gdzie co druga bryka to bity
            > szper z toną szpachli i cofniętym przebiegiem.

Mówisz tak, jakby każde auto, które wjechało do nas z Niemiec było w pięknym
            stanie, niebite i z książką serwisową z udokumentowanym przebiegiem. A prawda
            jest taka, że z Niemiec też są sprowadzane pokolizyjne czy nawet powypadkowe
            auta więc nie ma co generalizować.
    • Gość: jacek Re: Komis samochodowy IP: *.realestate.net.pl 13.01.07, 13:33
      hej. Zaden komis nie jest w 100% pewny. Upatrz sobie jakis samochod , ktory
      bedzie Ci sie podobał, zabierz go do porzadnego warsztatu. Zaplacisz 100-200
      zlotych i sprawdza Ci wszystko. Lepiej troszke doplacic niz potem sie meczyc
      podczas uzytkowania. A jeski wyjdzie z autem cos nie tak, to najwyzej komis
      niech Ci opusci cene na ewentualna naprawe.Powinni na to sie zgodzic bo zakladam
      , ze oferujac Ci jakis woz twierdzili ze jest w super stanie. Pozdrawiam.
      • citimen nie brakuje mądral typu ... 13.01.07, 13:55

typu niejaki "dudi_82" az sie zmęczyłem wpisujac ową xywe ... autorytet moralny,
        medrzec myślałby kto ...a teraz do meritum sprawy a prawda jest naga ... nie
        kupuj w komisie ewelka bo cie przerysaja na szmal konkretnie ... najlepszą
        sprawa pozstaje pośrednik lub z polecenia znajomego zakupic ....

pozdro i powodzenia w kupnie ( mam punto do sprzedania:) )
        • Gość: ewa Re: nie brakuje mądral typu ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 14:22
          Witam
          Napisz z którego roku jest Twoje autko dane techniczne i kwotę acha i kolor

• dudi_82 Re: nie brakuje mądral typu ... 13.01.07, 15:06
          citimen napisał:

>
          > typu niejaki "dudi_82" az sie zmęczyłem wpisujac ową xywe ... autorytet moralny
          > ,
          > medrzec myślałby kto ...a teraz do meritum sprawy a prawda jest naga ... nie
          > kupuj w komisie ewelka bo cie przerysaja na szmal konkretnie ... najlepszą
          > sprawa pozstaje pośrednik lub z polecenia znajomego zakupic ....
          >
          > pozdro i powodzenia w kupnie ( mam punto do sprzedania:) )

Żaden ze mnie mędrzec ani autorytet – nie wiem skąd wysnułeś takie wnioski.
          Wyraziłem swoje zdanie a czy ono się Tobie podoba czy nie – wali mnie to. Nikogo
          nie namawiam by robił tak, jak ja zrobiłem. Ktoś pyta o komis to odpowiadam.
          Miej swoje zdanie i pozwól mi mieć swoje tym bardziej, że z zakupu w komisie
          jestem zadowolony i co byś nie powiedział nie zmienisz tego. Oczywiście są tacy,
          którzy zakupu w komisie żałują ale tak to jest z używanymi autami że nigdy do
          końca nie będziesz spokojny. Tylko kupując nowe auto nie ryzykujesz chociaż to
          też ma swoje minusy bo po 2-3 latach tracisz połowę wartości auta.
          Auta w komisie są raczej pewne (pod względem prawnym) bo żaden porządny komis
          nie przyjmie auta z niepewnego źródła – tym bardziej komisy takiej sieci jak
          GePard. Kupując od kogoś obcego jest nieco większe ryzyko tym bardziej, jeśli
          właściciel widzi, że potencjalny kupujący się nie zna.
          Oczywiście kupując w komisie auto jest droższe niż bezpośrednio od byłego
          właściciela ale to logiczne – komisy też muszą jakoś zarabiać. Poza tym w
          komisie mogę kupić na raty a Ty na kasę za swoje Punto 2, 3 czy 4 lat czekać nie
          będziesz. No i właśnie … chcesz sprzedać auto więc ja chwaląc komis odbieram Ci
          potencjalnego klienta więc nie dziwie się, że moje zdanie dla Ciebie z góry jest
          bee :). Ty w swoich wypowiedziach masz cel ja z kolei mówię o czymś, na czym w
          żaden sposób nie mogę zarobić.
          I jeszcze jedno … ile dasz gwarancji kupującemu Twoje auto? Pewnie nic, a ja w
          komisie miałem 6 miesięcy gwarancji co też świadczy o tym, że komis wie, co
          sprzedaje. I nie mówię tu o gwarancji ustnej typu „Auto przez 6 miesięcy się nie
          rozleci” tylko o szczegółowo wymienionych elementach objętych pełną gwarancją
          (części + robocizna) począwszy od zawieszenia a skończywszy na silniku i skrzyni
          biegów. Na szczęście z gwarancji korzystać nie musiałem (więc w praktyce jej
          działania nie sprawdziłem) ale fajna była świadomość że przez pół roku w razie
          czego nie zostaje na lodzie. To nie wiem jak Ty, ale ja wolę kupić auto 500zł
          drożej z komisu ale z gwarancją niż od kogoś, kto po miesiącu mi powie „Panie,
          wali mnie to że się skrzynia rozleciała”.
          I to tyle jeśli chodzi o moje zdanie. Ty miej swoje – wolno Ci.
          • Gość: sweet_pie Re: nie brakuje mądral typu ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 15:13
            W Niemczech kupując auto też możesz dostać gwarancje. Np. kupując w salonie
            samochodowym auto używane. Jest duży wybór i auta naprawde z porządnym
            wyposażeniem.
      • Gość: fafik Re: Komis samochodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 14:15
        Omijaj komis przy ul Barbary ja dałem sie naciąc p. G. na "Polowkę"żeby
        doprowadzic ją do jako takiego stanu tecznicznego włożyłem kupę szmalu. Kupiłem
        w ubiegłym roku inny samochod był z"Posrednika" osoba która mi sprzedawała
        powiedziała mi o stanie technicznym i książkę serwisową. Nauczony tym że wierzy
        się tylko żonie byłem u zmnajomych mechaników {trzech} usłyszałem ich opinie i
        byłem w serwisie gdzie wszystko zostało sprawdzone. Kosztowało mnie to 150zł
        kupiłem od tej osoby to auto jestem zadowolony auto "igła". Wymieniłem tylko
        rozrząd o którym ten pan mówił i obniżył koszt z głównej ceny na wymianę
        rozrzadu w kwocie 2 tyś zł.Autko jest super zadbane i sprzedawca uczciwy więc
        kup z ogłoszenia i sprawdż 10 razy nim wydasz pieniądze ? Pozdrawiam
        • Gość: yhyh Omijaj zawodowych handlarzy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 15:30
          Dobry bajer, parę sztuczek z samochodem w ich wykonaniu i możesz się łatwo
          narazić na duże wydatki.
          • ewellkkaa Re: Omijaj zawodowych handlarzy! 13.01.07, 16:13
            a co powiecie o tym komisie na ul Jagiellońskiej? jest tam taki jeden audki,
            bardzo mi się podoba i zastanawiam się nad jego kupnem. ale goście w tym komisie
            mnie troszkę odstraszają.
            • ewellkkaa Re: Omijaj zawodowych handlarzy! 13.01.07, 16:14
              oczywiście chodzi mi o audika A-4 z 1999 roku. taki srebrny tam stoi.
              • Gość: warren Re: Omijaj zawodowych handlarzy! IP: *.prio138.trustnet.pl 13.01.07, 17:54
                ewelinko tak jak ktoś Ci juz tu napisał jesli koniecznie chcesz kupić
                auto w Częstochowie to kupuj ale odłóż 200zł na stację diagnostyczną i
                przed zakupem jedż to auto tam sprawdzić.A i koniecznie weż ze sobą jakiegoś
                faceta bo samotna laska kupująca używany wóz to idealna okazja do wciśnięcia
                jej kitu i dziadostwa.
                • Gość: ewa Re: Omijaj zawodowych handlarzy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 18:40
                  CITEMAN CZEKAM NA POSTA ODNOŚIE TOJEGO FIATA "PUNTO"
                  • Gość: up Re: Omijaj zawodowych handlarzy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.07, 12:02
                    up
    • Gość: Tomasz Re: Komis samochodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.13, 19:24
      Ja po samochód zrobiłem 300 kilometrów ale się opłaciło, trafiłem na pewny i rzetelny komis który mówił prawdę , nawet czujnik lakieru nie był potrzebny , jeżeli chcesz to sprawdz sam ich ofertę. polecam
      • Gość: sceptic Re: Komis samochodowy IP: *.net.stream.pl 08.08.13, 19:48
        Sprzedaż samochodów plus serwis lakierniczo-blacharski plus zostawianie aut w rozliczeniu.

Buahahahaha! Z pewnością można u nich kupić nie bite igły. Czujnik lakieru faktycznie nie potrzebny, bo pewnie wszystkie elementy pokryte równą warstwą.

Zasady kupującego samochód:

Po pierwsze - kupuj od właściciela.
        Po drugie - jak już musisz z komisu - kupuj auto nabyte w Polsce. NIGDY SPROWADZANE!!!
        Po trzecie - kupowane auta sprawdzaj w ASO. Brak takiej możliwości powinien dyskwalifikować sprzedającego.
      • Gość: Jesica Re: Komis samochodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.13, 00:56
        ja swój samochód kupiłam u Barniego mają rewelacyjny salon i nie kłamią mówią co w samochodzie jest, sprawdź ich ofertę, mają takżę maszyny rolnicze i skutery....
    • margarita-2 Re: Komis samochodowy 08.08.13, 19:57
      Witaj, na poczatku roku na tym samym forum zadalam to samo pytanie, a dokladnie o jeden konkretny komis u Marszalka. Upatrzylam sobie tam autko, na ktore zachorowalam i tez mialam podobny dylemat do Twojego. Ja, ani moj maz na samochodach sie nie znamy i bez problemu moznaby nam wcisnac kit. Auto w koncu kupilam w tym komisie w lutym, od tego czasu przejechalam ponad 5 tysiecy km i z czystym sumieniem moge polecic auto-komis u Marszalka. Cenilam sobie dobre rady i wszelka pomoc p. Piotra i p. Grzegorza:). Oczywiscie po zakupie widzialo moj samochod jeszcze chyba ze dwoch mechanikow i wszystko jak do tej pory ok, jestem bardzo zadowolona! Auto kupilam jeszcze z gwarancja fabryczna. Ale jak zawsze w takich decyzjach nalezy zachowac zdrowy rozsadek. Mnie sie udalo, Tobie tez zycze udanej transakcji:)
      • taniarada Re: Komis samochodowy 15.03.18, 20:22
        margarita-2 napisała:

> Witaj, na poczatku roku na tym samym forum zadalam to samo pytanie, a dokladnie
        > o jeden konkretny komis u Marszalka. Upatrzylam sobie tam autko, na ktore zach
        > orowalam i tez mialam podobny dylemat do Twojego. Ja, ani moj maz na samochodac
        > h sie nie znamy i bez problemu moznaby nam wcisnac kit. Auto w koncu kupilam w
        > tym komisie w lutym, od tego czasu przejechalam ponad 5 tysiecy km i z czystym
        > sumieniem moge polecic auto-komis u Marszalka. Cenilam sobie dobre rady i wszel
        > ka pomoc p. Piotra i p. Grzegorza:). Oczywiscie po zakupie widzialo moj samocho
        > d jeszcze chyba ze dwoch mechanikow i wszystko jak do tej pory ok, jestem bardz
        > o zadowolona! Auto kupilam jeszcze z gwarancja fabryczna. Ale jak zawsze w taki
        > ch decyzjach nalezy zachowac zdrowy rozsadek. Mnie sie udalo, Tobie tez zycze u
        > danej transakcji:)
        Ja też się cieszę.
    • medalik44 Re: Komis samochodowy 13.03.18, 21:33
      CARS ZONE PAWEŁ GAŁCZYŃSKI Płock
      F.H DURKA HUBERT

może ktoś coś powiedziec o tych firmach
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka