Gość: ixi IP: *.czest.pl 24.01.07, 13:54 Idę na wesele do kolegi i nie wiem doradźcie ile włożyć do koperty? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
diabel_piszczalka Re: Ile w kopertę na wesele? 24.01.07, 13:55 Tyle, ile możesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aloo Re: Ile w kopertę na wesele? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 14:04 diabel_piszczalka napisał: > Tyle, ile możesz. Nie odpisujcie bo nastepny nędzny debilny prowokator sie znalazl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Ile w kopertę na wesele? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 14:52 300 - 500 to troche duzo jak dla kolegi ale ja dałam kuzynowi 500zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ele Gancki Re: Ile w kopertę na wesele? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 17:04 Zdjęcie kolegi z kochanką włóż do koperty. Będzie to prezent najlepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słonko Re: Ile w kopertę na wesele? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 07:57 Byliśmy tydzień temu na weselu i kuzynostwo dawało 450-500, a znajomi 300-400. Możesz dać 350 i będzie ok. Miłej zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: Ile w kopertę na wesele? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.01.07, 08:41 A nie lepiej cos kupic; Jak np interesuja sie muza- to jakies cdki do ok 500 PLZ albo zestaw filmow. Albo np cos do dómu- np porcelane chinska labo holenderska a zestaw filatelistyczny. Uwazam,ze od 250 do 500 zeta jest wokitoki. A jak nie masz kasy to poswiec np max 100 zeta na kwiaty i bombonierke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qża tfaż Re: Ile w kopertę na wesele? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 00:18 359 będzie akurat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grossu Re: Ile w kopertę na wesele? IP: 82.160.78.* 25.01.07, 10:14 z tego co ja słyszałem to daje się od około 300zł/para za 1dniowe i 500zł/2dniowe, z tym że po 1 dniowym dostaje się jeszcze ciasto w prezencie pod koniec imprezy a po 2 dniowym po połówce:-)) jak bliższa rodzina lub kto bogatszy to daje więcej, a jak biedniejszy to wiadomo... koszt samego jedzenia w salach wynosi 1/d od około 130zł/osoba a 2/d 160zł, do tego dodaj alkohol, ciasto, tort, napoje itp. koszt podaję tylko dla uświadomienia jak to wygląda z drugiej strony, przecież tu nie chodzi o dokładne pokrycie kosztów młodej pary, czy jakąś obowiązkową kwotę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiapysia Re: Ile w kopertę na wesele? IP: *.ip.fastwebnet.it 25.01.07, 10:20 ja bylam dwa miesiace temu na weselu u mojej kolezanki sama mialam ten dylemat mialam dac 300 zl ale po zrobieniu wywiadu srodowiskowego dowiedzialam sie ze to za malo wiec dalam 400 zl bylo duzo mlodziezy i pary wszystkie daly tyle co ja 400 zl no chyba ze byla to mlodziez jeszcze uczaca sie wtedy mniej dawali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ingl ti Re: Ile w kopertę na wesele? IP: 86.149.187.* 25.01.07, 11:53 No to mieliscie szczescie,bo ja bylam niedawno i wieeeeelu gosci dawalo 200zl od pary!A juz najgorzej jest jak te koperty sa ine podpisane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monalisa Re: Ile w kopertę na wesele? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 12:08 300-400 zł.niech sami zdecydują o zakupie prezentu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwi Re: Ile w kopertę na wesele? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 12:18 Na moim weselu rok temu kolezanki dawały mi 200zł a kuzynostwo dawało 300zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 12.12m Re: Ile w kopertę na wesele? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 12:25 uwazam ze daje sie tyle na ile mnie stac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Ile w kopertę na wesele? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 13:39 A ja uważam że jak bym miała dać 200 zł, to bym nie poszła na wesele i nie robiła z siebie świni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Ile w kopertę na wesele? IP: *.18.inds.pl 25.01.07, 13:53 Dlaczego uwazasz , ze dajac 200zl ktos robi z siebie swinie?Oczywiscie fajnie jest dostac wiecej niz 200zl od jednej osoby i dac np 1000zl ale na pewno nie jest swinia ktos kto daje 200zl.Gdy ja zapraszalam gosci na wesele to wcale nie chodzilo mi o to kto ile da a o to zeby wszyscy dobrze sie bawili.Skoro organizuje sie wesele to wcale nie powinno sie liczyc na zwrot kosztow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Re: Ile w kopertę na wesele? IP: *.21.pl 12.02.07, 23:35 200-400, lub wymysl cos na prezent w takiej kwocie na ile Cie stac Odpowiedz Link Zgłoś
promyczekk_k Re: Ile w kopertę na wesele? 25.01.07, 14:00 uwazam ze osoby ktore robia wesele i licza tylko na kase to dopiero sa swinie.niedawno moj kuzyn robil slub i zamiast rodziny na wesele zaprosil tylko szefow a rodzina byla od panny mlodej, wolil zaprosic znajomych niz wlasna rodzine moim zdaniem to jest dopiero pazerstwo, chociaz wcale nie uwazam sie za osobe ktora by nie byla w stanie dac mu wiecej niz 400 zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Ile w kopertę na wesele? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 09:39 I tak dalej twierdzę nie mam nie idę!!! Ale nie najlepiej kocyk za 50 zł i nawpierdzialć się za dziesięciu!!! Im bogatszy ten mniej daje!! Pazeruchy ściskacie w łapach i wiecznie udajecie bidotę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssss Re: Ile w kopertę na wesele? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 09:41 Zgadzam się z tobą Iza. W ubikacjach gwiazdy weselne chwalą się ile to ich sukienka i fryzjer nie kosztował, a w kopercie 200 zł albo czajnik za 100 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: Ile w kopertę na wesele?-pytanko IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.01.07, 10:55 To co uwazacie, ze miedzy 300-400PLZ to malo? Ja bylem na weselu z moja dziewczyna u jej kuzynki.Dalismy 100 Euro.To duzo czy malo? Qrde teraz juz sam nie wiem? To mogla pomyslec, ze jestem pazerny? Odpowiedz Link Zgłoś
misiakilla Re: Ile w kopertę na wesele?-pytanko 26.01.07, 10:59 Kazdy daje tyle ile moze. Zdarza sie ze bogaci daja mniej od tych mniej zamoznych. Tak czy inaczej jesli para mlodych mysla ze "malo" to dopiero oni sa pazerni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: Ile w kopertę na wesele?-pytanko IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.01.07, 11:09 oki.Ale tak miedzy nami.Moja girl chciala zebysmy dali 1000PLZ bo mowila,ze kuzynak adobrze wie,ze ja pracuje od ponad roku za granica.A po drugie ona jak ma przerwe w nauce tez pracuje.I dlatego chciala dac tysiac. No a ja,teraz nmi troche glupio,pozalowalem.Niepotrzebie czytalem watek i teraz mnie gryzie sumienie. Moglem dac wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Ile w kopertę na wesele?-pytanko IP: *.204.inds.pl 26.01.07, 11:14 wiesz co mnie zastanawia?? dlaczeg to ty miales dac ten tysiac skoro to kuzynka twojej dziewczyny?? ty szedles z nia jako osoba towarzyszaca nie jest twoja zona ani narzeczona wiec z jakiej racji to ty dawales do tej koperty??? uwazam ze to ona powinna dac kase a ty kwiaty albo dorzucic sie a nie dawac tysiac bo pracujesz za granica i cie na to stac:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: Ile w kopertę na wesele?-pytanko IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.01.07, 11:18 No logiczne,to co piszesz.Jestem spokojniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Ile w kopertę na wesele?-pytanko IP: *.204.inds.pl 26.01.07, 11:19 powiem jeszcze tyle ze ja idac na wesele kuzynki zabieram faceta a nie jego potrfel byloby mi nawet glupio poprosic go o to zeby dal kase do kopery , bo jak narazie nie mamy slubu ito moja rodzina a nie nasza. pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: Ile w kopertę na wesele?-pytanko IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.01.07, 11:42 Dzieki.takze pozdro i have nice weekend respectively ein schönes Wochenende Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Ile w kopertę na wesele?-pytanko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 12:10 niezla blachare masz ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panna młoda 2006 wspólczuję ci, wiesz iza? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.07, 22:08 życzę ci by otaczały cię same niepazeruchy, zresztą inni chyba nie przejdą, bo chyba jesteś straszna materialistka jak kogoś zapraszasz na wesele, to chyba po to, by spróbował tego co na stole? a może uważasz, że lepiej by nie jadł jesli ma dac "tylko" 200 zł? wiedz, że są tacy co uważają, że 200 zł duża kwota i wcale nie udają! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Ile w kopertę na wesele? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 15:41 Ile stać ? Ale lepiej skromnie . Jak cię zaprasza to widocznie ma. Gośc ma by ć gościem a nie opłacać sobie wesele. Jeśli ktoś nie ma na wesele to niech nie robi . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tup tup Re: Ile w kopertę na wesele? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 19:33 Ja powiem tak... zawsze staram się dać w ten sposób, aby odliczając koszty poniesione na jedzenie Młodzi byli na plusie... np. 400 zł od pary jeśli za osobę płacą 150zł. W przypadku młodych osób, które nie pracują zasada ta jest ciężka do zrealizoania- jeśli nie ma się bogatych rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Ile w kopertę na wesele? IP: 217.153.246.* 12.02.07, 22:36 A my nie robilismy wesela tylko malutkie przyjęcie bez kopert i bylo bardzo fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qża tfaż Re: Ile w kopertę na wesele? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 00:23 I słusznie, wesele to straszna wiocha. Odpowiedz Link Zgłoś