Dodaj do ulubionych

Ile w kopertę na wesele?

IP: *.czest.pl 24.01.07, 13:54
Idę na wesele do kolegi i nie wiem doradźcie ile włożyć do koperty?
Obserwuj wątek
    • diabel_piszczalka Re: Ile w kopertę na wesele? 24.01.07, 13:55
      Tyle, ile możesz.
      • Gość: aloo Re: Ile w kopertę na wesele? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 14:04
        diabel_piszczalka napisał:

> Tyle, ile możesz.

Nie odpisujcie bo nastepny nędzny debilny prowokator sie znalazl.
        • Gość: Ania Re: Ile w kopertę na wesele? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 14:52
          300 - 500 to troche duzo jak dla kolegi ale ja dałam kuzynowi 500zł
    • Gość: Ele Gancki Re: Ile w kopertę na wesele? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 17:04
      Zdjęcie kolegi z kochanką włóż do koperty. Będzie to prezent najlepszy.
      • Gość: słonko Re: Ile w kopertę na wesele? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 07:57
        Byliśmy tydzień temu na weselu i kuzynostwo dawało 450-500, a znajomi 300-400.
        Możesz dać 350 i będzie ok.
        Miłej zabawy.
        • Gość: driver Re: Ile w kopertę na wesele? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.01.07, 08:41
          A nie lepiej cos kupic; Jak np interesuja sie muza- to jakies cdki do ok 500
          PLZ albo zestaw filmow. Albo np cos do dómu- np porcelane chinska labo
          holenderska a zestaw filatelistyczny. Uwazam,ze od 250 do 500 zeta jest
          wokitoki.
          A jak nie masz kasy to poswiec np max 100 zeta na kwiaty i bombonierke
        • Gość: qża tfaż Re: Ile w kopertę na wesele? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 00:18
          359 będzie akurat
    • Gość: grossu Re: Ile w kopertę na wesele? IP: 82.160.78.* 25.01.07, 10:14
      z tego co ja słyszałem to daje się od około 300zł/para za 1dniowe i
      500zł/2dniowe, z tym że po 1 dniowym dostaje się jeszcze ciasto w prezencie pod
      koniec imprezy a po 2 dniowym po połówce:-))
      jak bliższa rodzina lub kto bogatszy to daje więcej, a jak biedniejszy to
      wiadomo...
      koszt samego jedzenia w salach wynosi 1/d od około 130zł/osoba a 2/d 160zł, do
      tego dodaj alkohol, ciasto, tort, napoje itp.
      koszt podaję tylko dla uświadomienia jak to wygląda z drugiej strony, przecież
      tu nie chodzi o dokładne pokrycie kosztów młodej pary, czy jakąś obowiązkową
      kwotę!
      • Gość: misiapysia Re: Ile w kopertę na wesele? IP: *.ip.fastwebnet.it 25.01.07, 10:20
        ja bylam dwa miesiace temu na weselu u mojej kolezanki sama mialam ten dylemat
        mialam dac 300 zl ale po zrobieniu wywiadu srodowiskowego dowiedzialam sie ze
        to za malo wiec dalam 400 zl bylo duzo mlodziezy i pary wszystkie daly tyle co
        ja 400 zl no chyba ze byla to mlodziez jeszcze uczaca sie wtedy mniej dawali
        • Gość: ingl ti Re: Ile w kopertę na wesele? IP: 86.149.187.* 25.01.07, 11:53
          No to mieliscie szczescie,bo ja bylam niedawno i wieeeeelu gosci dawalo 200zl
          od pary!A juz najgorzej jest jak te koperty sa ine podpisane
          • Gość: monalisa Re: Ile w kopertę na wesele? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 12:08
            300-400 zł.niech sami zdecydują o zakupie prezentu.
            • Gość: iwi Re: Ile w kopertę na wesele? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 12:18
              Na moim weselu rok temu kolezanki dawały mi 200zł a kuzynostwo dawało 300zł
              • Gość: 12.12m Re: Ile w kopertę na wesele? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 12:25
                uwazam ze daje sie tyle na ile mnie stac.
                • Gość: iza Re: Ile w kopertę na wesele? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 13:39
                  A ja uważam że jak bym miała dać 200 zł, to bym nie poszła na wesele i nie
                  robiła z siebie świni.
                  • Gość: m Re: Ile w kopertę na wesele? IP: *.18.inds.pl 25.01.07, 13:53
                    Dlaczego uwazasz , ze dajac 200zl ktos robi z siebie swinie?Oczywiscie fajnie
                    jest dostac wiecej niz 200zl od jednej osoby i dac np 1000zl ale na pewno nie
                    jest swinia ktos kto daje 200zl.Gdy ja zapraszalam gosci na wesele to wcale nie
                    chodzilo mi o to kto ile da a o to zeby wszyscy dobrze sie bawili.Skoro
                    organizuje sie wesele to wcale nie powinno sie liczyc na zwrot kosztow.
              • Gość: bbb Re: Ile w kopertę na wesele? IP: *.21.pl 12.02.07, 23:35
                200-400, lub wymysl cos na prezent w takiej kwocie na ile Cie stac
    • promyczekk_k Re: Ile w kopertę na wesele? 25.01.07, 14:00
      uwazam ze osoby ktore robia wesele i licza tylko na kase to dopiero sa
      swinie.niedawno moj kuzyn robil slub i zamiast rodziny na wesele zaprosil tylko
      szefow a rodzina byla od panny mlodej, wolil zaprosic znajomych niz wlasna
      rodzine moim zdaniem to jest dopiero pazerstwo, chociaz wcale nie uwazam sie
      za osobe ktora by nie byla w stanie dac mu wiecej niz 400 zl
      • Gość: iza Re: Ile w kopertę na wesele? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 09:39
        I tak dalej twierdzę nie mam nie idę!!! Ale nie najlepiej kocyk za 50 zł i
        nawpierdzialć się za dziesięciu!!! Im bogatszy ten mniej daje!! Pazeruchy
        ściskacie w łapach i wiecznie udajecie bidotę!!!
        • Gość: ssss Re: Ile w kopertę na wesele? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 09:41
          Zgadzam się z tobą Iza. W ubikacjach gwiazdy weselne chwalą się ile to ich
          sukienka i fryzjer nie kosztował, a w kopercie 200 zł albo czajnik za 100 zł.
          • Gość: driver Re: Ile w kopertę na wesele?-pytanko IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.01.07, 10:55
            To co uwazacie, ze miedzy 300-400PLZ to malo? Ja bylem na weselu z moja
            dziewczyna u jej kuzynki.Dalismy 100 Euro.To duzo czy malo?
            Qrde teraz juz sam nie wiem? To mogla pomyslec, ze jestem pazerny?
            • misiakilla Re: Ile w kopertę na wesele?-pytanko 26.01.07, 10:59
              Kazdy daje tyle ile moze. Zdarza sie ze bogaci daja mniej od tych mniej
              zamoznych. Tak czy inaczej jesli para mlodych mysla ze "malo" to dopiero oni sa
              pazerni.
              • Gość: driver Re: Ile w kopertę na wesele?-pytanko IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.01.07, 11:09
                oki.Ale tak miedzy nami.Moja girl chciala zebysmy dali 1000PLZ bo mowila,ze
                kuzynak adobrze wie,ze ja pracuje od ponad roku za granica.A po drugie ona jak
                ma przerwe w nauce tez pracuje.I dlatego chciala dac tysiac.
                No a ja,teraz nmi troche glupio,pozalowalem.Niepotrzebie czytalem watek i teraz
                mnie gryzie sumienie. Moglem dac wiecej?
                • Gość: aa Re: Ile w kopertę na wesele?-pytanko IP: *.204.inds.pl 26.01.07, 11:14
                  wiesz co mnie zastanawia?? dlaczeg to ty miales dac ten tysiac skoro to kuzynka
                  twojej dziewczyny?? ty szedles z nia jako osoba towarzyszaca nie jest twoja
                  zona ani narzeczona wiec z jakiej racji to ty dawales do tej koperty??? uwazam
                  ze to ona powinna dac kase a ty kwiaty albo dorzucic sie a nie dawac tysiac bo
                  pracujesz za granica i cie na to stac:/
                  • Gość: driver Re: Ile w kopertę na wesele?-pytanko IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.01.07, 11:18
                    No logiczne,to co piszesz.Jestem spokojniejszy.
                    • Gość: aaa Re: Ile w kopertę na wesele?-pytanko IP: *.204.inds.pl 26.01.07, 11:19
                      powiem jeszcze tyle ze ja idac na wesele kuzynki zabieram faceta a nie jego
                      potrfel byloby mi nawet glupio poprosic go o to zeby dal kase do kopery , bo
                      jak narazie nie mamy slubu ito moja rodzina a nie nasza. pozdrawiam :)
                      • Gość: driver Re: Ile w kopertę na wesele?-pytanko IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.01.07, 11:42
                        Dzieki.takze pozdro i have nice weekend respectively ein schönes Wochenende
                        • Gość: hmm Re: Ile w kopertę na wesele?-pytanko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 12:10
                          niezla blachare masz ;/
        • Gość: panna młoda 2006 wspólczuję ci, wiesz iza? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.07, 22:08
          życzę ci by otaczały cię same niepazeruchy, zresztą inni chyba nie przejdą, bo
          chyba jesteś straszna materialistka

jak kogoś zapraszasz na wesele, to chyba po to, by spróbował tego co na stole?
          a może uważasz, że lepiej by nie jadł jesli ma dac "tylko" 200 zł?
          wiedz, że są tacy co uważają, że 200 zł duża kwota i wcale nie udają!
    • Gość: angrusz Re: Ile w kopertę na wesele? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 15:41
      Ile stać ? Ale lepiej skromnie . Jak cię zaprasza to widocznie ma. Gośc ma by ć
      gościem a nie opłacać sobie wesele.
      Jeśli ktoś nie ma na wesele to niech nie robi .
      • Gość: tup tup Re: Ile w kopertę na wesele? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 19:33
        Ja powiem tak... zawsze staram się dać w ten sposób, aby odliczając koszty
        poniesione na jedzenie Młodzi byli na plusie... np. 400 zł od pary jeśli za
        osobę płacą 150zł. W przypadku młodych osób, które nie pracują zasada ta jest
        ciężka do zrealizoania- jeśli nie ma się bogatych rodziców.
    • Gość: a Re: Ile w kopertę na wesele? IP: 217.153.246.* 12.02.07, 22:36
      A my nie robilismy wesela tylko malutkie przyjęcie bez kopert i bylo bardzo fajnie
      • Gość: qża tfaż Re: Ile w kopertę na wesele? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 00:23
        I słusznie, wesele to straszna wiocha.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka