Gość: malaviola Re: firma TAKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 21:28 Dajcie już spokój z tym wątkiem. Ludie, pracujecie tam, a narzekacie, tak wam źle to zmieńcie pracę, a nie użalacie się nad sobą na forum. Albo ewentualnie możecie zgłosić swoje zażalenia szefowi, dlaczego tutaj jesteście tacy odważni, a nie potraficie prosto w oczy powiedzieć p. Grzegorzowi o co chodzi?! Pracowałam w Tako na Artyleryjskiej w biurze i szczerze mówiąc każda poznanych mi osób czy to z biura czy z produkcji była sympatyczna, z każdym można się dogadać. Zrezygnowałam ze względu na długie godziny pracy, ale nie mogłam narzekać na klimat. Normalną rzeczą jest, że w każdej firmie są jakieś nieporozumienia, ale wszystko da się obejść. Przestańcie się już użalać tutaj, bo to żałosne. Pozdrawiam serecznie całą ekipę z biura na artyleryjskiej, bardzo ciepło wszystkich Was wspominam ;) Viola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: tako IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 23:31 stary dobry tekst ale 10 lat temu. Dolarami można mieszac jak chcesz . Troche się z tym spożniłeś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Narazka Re: firma TAKO IP: *.chello.pl 06.03.07, 11:50 Kupiłem tam wózek w zeszły piątek. Nara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscc Re: firma TAKO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.07, 17:55 ludziska wszedzie dobrze gdzie nAS NIE MA WIEC NIE GLEDZIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: firma TAKO IP: 83.2.142.* 11.03.07, 12:22 hehe ale rzadko można trafić na tak pokopane miejsce jak tako... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwaczka z tako Re: firma TAKO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.07, 19:21 bruce napisz lepiej cos madrego Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta93 Re: firma TAKO - ambicja 13.03.07, 11:59 ...wydawać by się mogło,że praca w Tako przebiega spokojnie,a tu jakieś PODZIEMIE działa na Forum.Ileż skarg i narzekań opatrzonych brzydkimi zwrotami...każde pokolenie ma swoje zwyczaje i przywileje tak w życiu prywatnym jak też zawodowym i nie odpuści swoich racji,a przy tak duzej ilości zatrudnionych pracowników młodych,niewiadomo czemu gniewnych a często niesfornych i przekornych nie trudno jest o galimatias.Mało kto dba o poszerzenie swoich kwalifikacji zawodowych,ale etat DECYDENTA owszem w każdej chwili-najlepiej od zaraz...tylko ten Szef jakiś niekumaty.Znajdują sobie więc boczny tor zwany Forum i zajmują kierownicze stanowiska.Zastanawiające jest tylko co tu robią osoby których awans nie ominął/paru dysputantów podaje fałszywe nicki/...objaw lojalności wobec pracodawcy,czy promowanie nowych zasad etyki zawodowej? Niektórzy dopiero prace zaczęli a już są znużeni i...ładują akumulatory na GG i na Forum,ale ociężałośc umysłowa dalej trwa totez nie myślą racjonalnie o stałości a już napewno na na stałym lądzie - i tak wkrótce polecą w kosmos...no może póki co na drugi brzeg do Anglii,bo na Takowej przystani"ZLOTA RYBKA"żądanych życzeń nie spełnia.Pochłonięci światem fantazji nie lubią "WILKA"-nie jest z tej bajki...Czerwonym Kapturkiem żadnemu zostać nie przystoi,bo to SYMPATYCZNA dziewczynka...lepiej TROLLEM być,a więc do Irlandii.A Tako?- to nie problem,a jeśli jest to działka Szefa - ich to nie dotyczy,więc sobie balansują jeszcze póki co i pieprzą sobie między sobą i bzdury i produkcję i wszystkich wkoło na wsoło byle dotrwać do końca zmiany i do jutra,ale nikt o tym jutrze serio nie myśli bo co ma być to będzie - DRYFOLANDIA ZATRACONYCH AMBICJI. Nie do wszystkich pracowników kieruje ten komentarz,ale to oczywiste,że sa między nimi OWI-i to oni sami dali swoimi wypowiedziami na tym Forum powód do takiej a nie innej refleksji.(*_*))MM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwyczajna Re: firma TAKO - ambicja IP: 195.205.202.* 14.03.07, 10:26 Hehehehehe!A ja powiem tak;jeszcze sie taki nie narodzil co by polakom dogodzil!" I to niestety prawda.Sledze to forum od dluzszego czasu i rece opadaja. Ludzie czego Wy naprawde chcecie? Wydawalo mi sie ze krotszego czasu pracy,no to macie! A ze zarobki beda mniejsze no to albo rybki abo akwarium.A juz te Wasze klotnie miedzy dzialami to masakra.Podobno Pan Grzegorz nie ma kultury ale sami jej tez nie macie!Az wstyd!Traci prostactwem!Wiecej wiary w siebie i optymizmu! Pozdrawiam wszystkich i powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwaczka z Tako Re: firma TAKO - ambicja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 19:14 hym ambicja czy ty kiedykolwiek pracowalas a zwlaszcza w akordzie ?ze takie opinie wydajesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WILLHELM Grzegorz T IP: 83.2.142.* 18.03.07, 19:01 Napisałem tu wiele złego pod adresem tej firmy i sposobu jej zarządzania... ale jednego nie mogę odmówić jej właścicielowi... to że ma charyzmę... jest nietuzinkowym człowiekiem, który ma pomysł i wizję... podoba mi się to... bo wyrasta ponad szary tłum ludzi tego swiata... I za to go cenię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c Re: Grzegorz T IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.07, 16:43 piszecie rozne rzeczy,a moze zapytalibyscie szefa dlaczego jest tak malo pracy...a on sie tym kompletnie nie przejmuje?moze zamiast pisac zle rzeczy pomyslelibyscie o przyszlosci w tej firmie,a moze on nie przywiazuje juz takiej wagi do rozwoju tej firmy...a moze ma inne plany. Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta93 Re: Grzegorz T 24.03.07, 13:15 ...o,o...zabrzmiało jak donos...widać,że masz problem i chcesz go sprzedać.Piszesz:"a moze on nie przywiazuje juz takiej > > wagi do rozwoju tej firmy...a moze ma inne plany." ...a ja powiem Tobie na to tak: Ktoś tak przedsiębiorczy jak On myśli wciąż o nowych przedsięwzięciach...jednak napewno nie będzie produkować trumien-nawet jeśli to pewny zbyt(ten produkt raz sprzedany nie sluży wtórnie w przeciwienstwie do wózków przekazywanych z dziecka na dziecko.....) ...nawet złodziej kieruje się zasadą i nigdy nie brudzi na swoim podwórku...pracownicy Tako zamiast obgadywać publicznie Szefa i nagadywać na firmę powinni wziąć się za konkretną robote...zawsze można zwiekszyć produkcję zwiększając przyrost naturalny,a indywidualną reklamą "nie zamykać furtki",a zachęcać do kupowania wyłącznie nowych wózków.Tym sposobem wraz z narodzeniem kolejnego potomka będzie się produkować kolejny wózek co daje kolejny dzień pracy i nie ma mowy o kapitulacji firmy.Niby działanie proste ale logiczne. Szef nie musi się przestawiać bo od dawna ma już wytyczony cel,jednak tu potrzebna jest jeszcze zgrana i chetna do pracy kadra. ...piszesz:"a on sie tym kompletnie nie przejmuje..."- myślę ,że sie przejmuje,ale wkońcu cierpliwości i jemu może braknąć...a wówczas jeśli nikt do wózków się nie wprawi,to on na dewocjonalia się przestawi i na wzór choinkę zrobi.Gałązki będą ze ślusarzy,a ze szwaczek świecidełka i choinka będzie wielka.Stanie na Takowym placu i tak długo będzie stała,aż każdego NIESFORNEGO głowa CHĘĆ do pracy w MYŚL zachowa.(ja tak bym zrobiła-ostatecznie w Koziegłowach wszyscy choinki produkują i dobrze egzystują...a trumien Szef robić nie będzie bo jeszcze czarne chmury nad Tako nie nadciągnęły...(*_*)MM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: user Re: Grzegorz T IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 15:15 Witam Obecnie pracuje w Angli Pracowalem w firmie Tako,szef jest okey ale kierownictwo i ludzie to co oni wyrabiaja jak na dniu tak i na nocy,nawet jeszcze gorzej np.zmianowa a.Szefie zrob cos z tym bo zaduza tam jest kierownikow ktorzy nawet nie potrafia rozmawiac z ludzmi tylko sie dra Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta93 Re: Grzegorz T 20.03.07, 18:23 ...WILHELM - coś Ci sie stało?,co za skrucha...ale masz racje co do jednego...WYRASTA PONAD SZARY TłUM...(*_*)))MM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WILLHELM Re: Grzegorz T IP: 83.2.142.* 20.03.07, 18:38 nie to nie skrucha bo zdania nie zmieniam i podtrzymuję wszystko co napisałem wcześniej... a moje wcześniejsze wypowiedzi nie stoją w sprzeczności z tą ostatnią... Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta93 Re: Grzegorz T 20.03.07, 19:07 ...??? spokojnie tu sie zrobiło -interaktywność upadła,czy główne drzwi się zatrzasnęły co niektórym...hihi dali pęd wiatru... nie sadzisz?(*_*)))MM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alien Re: Grzegorz T IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 00:10 tak sobie czytam, czytam i czytam i cielawy jestem czy p.GT mialby na tyle odwagi, zeby wypowiedziec sie na forum, ustosunkowac sie do powyzszego i przedstawic swoj punkt widzenia ? Mysle, ze kazdy z was bylby ciekawy co p.GT ma do powiedzenia. Podejzewam, ze nikt z was na zywo wiele rzeczy tu poruszonych nie powiedzialby mu w oczy :) To by bylo nawet ciekawe podyskutowac z szefem anonimowo i poznac jego punkt widzenia i sposob myslenia. Jak myslicie, starczy mu odwagi ? czy raczej nie znizy sie do waszego poziomu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwaczka z tako Re: Grzegorz T IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 14:18 hahaha nigdy szefostwo nie zniza sie do poziomu swoich podwladnych a dyskusje niedlugo znowuzaczna sie na forub bo znowu praca do upadlago powrocila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WILLHELM Re: Grzegorz T IP: 83.2.142.* 21.03.07, 15:59 "zniżanie się do poziomu podwładnych"?? część tej pseudo kadry nigdy do poziomu kultury osobistej... wykształcenia... wielu pracujących w tako nie dojdzie... a ignorowanie tego co dzieje się na tym forum jest kolejnym przykładem prostoty i chamstwa... czyli standard... potwierdzenie wszystkich słów które tutaj przez ostatnie tygodnie padły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: firma TAKO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 16:02 im więcej robisz sztuk tym mniejsza jest stawka ok sztuki wypłacalny ale nie uczciwy i ogólnie obóz pracy atmosfera straszna. Daj sobie spokój Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: firma TAKO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 16:41 brawo aga popieram cie w pelni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tako taki Re: firma TAKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 12:33 no i nastał urlop :) choc mozliwosc byla taka ze nasz wodz rok temu wymyslil "CALY ZAKLAD IDZIE W JEDNYM TERMINIE!!!!" co bylo pomyslem rownie glupim jak i nierealnym w tak duzym zakladzie a po raz kolejny ze prowadzenie tak duzego zakladu przeroslo grzesia oj i o bardzo. I co sie dzialo w ostatnim tygodniu przed planowanym od roku urlopie chodzili i prosili zeby przyjsc bo to bo tamto,a moze jak i z "patrolowcami" ci co przyszli dostali calkiem fajne stawki godzinowe.No nic to nie zmieni faktu ze zaklad sie sypie i zobaczymy ile osob juz nie wroci po urlopie zaznaczam dobrych pracownikow a nie niedorajdy nieroby i nicniepotrafiace dupowlazy.Pozdrawiam wszystkich jade w gory odpoczasc i przemyslec pare spraw oraz to czy warto kolejny rok zmarnowac.pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta93 Re: firma TAKO 24.03.07, 13:34 ...wielu wydaje się być KULT,ale ciekawe co powiedzą na wspomnienie Wigilii 2005r.Tamtego dnia nikomu nie przeszkadzał monitoring,kiedy bez żenady napełniali torby i kieszenie wszystkim co się znajdowało na przygotowanych przez firmę stołach. ...dorównać kroku - to chwalebna domena,ale zrównac sie z chamstwem - to już ujma na honorze.Uwielbiam tort,jednak nie podeszłam do stołu,który kusił i wzrok i podniebienie...do dziś czuję niesmak wstydu jakiego najadłam sie za pracowników Tako...niewątpliwie hipokrytów z tego Forum.(*_*)))MM Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta93 Re: firma TAKO 24.03.07, 20:18 ...ktoś pisze powyżej " co raz gorzej sie tu dzieje " ...no to może żeczywiscie należy coś zrobic. Najlepiej zacząc do poszukania przyczyny, na początej należąloby przejrzec śmieci - czyli niebieskie worki, ich zawartość może czasami zaskoczyc. Polska sportsmenka zarudnila sie w Anglii przy sortowaniu śmieci to może w Tako chcialby sie zatrudnić w tym charakterze Riley Salmon , który właśnie utracił dochody opuszczając częstochowski AZS...miałby facet co sortować - od nici do całych kompletów bonusów. Nie sądzę aby udało Wam się sprowokować Szefa do dyskusji na tym Forum ( ktoś napisal: nie wiadomo czy sie do tego zniży ...? ) Prywatnie każdy może sie zniżyc w jakimś stopniu do czegoś, ale osoba zajmująca stanowisko szefa i dyrektora w jednym nie musi a nawet nie powinna reagowac na błazeńskie zaczepy. Jest to przed wszystkim w gescie powagii zajmowanego stanowiska jak tez utrzymanie autorytetu dla tych pracowników, ktorym nie przeszkadza , że własnie ten facet to ich szef. Jesteście garstka opanowaną przez epidemie .... ktoś krzyknął COŚ TAM i rozwinęła sie w Was psycho - nerwica *_*)) M.M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: firma TAKO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 23:10 to nie smieci ale kazdy jest czlowiekiem a to co widzialem tam jaki jest szacunek do czlowieka(w koncu kazdy nim jest)przekracza pewne granice Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta93 Re: firma TAKO 03.04.07, 11:58 Gość portalu: gosc napisał(a): > to nie smieci ale kazdy jest czlowiekiem a to co widzialem tam jaki jest > szacunek do czlowieka(w koncu kazdy nim jest)przekracza pewne granice ...GOŚCIU nie czytasz dokładnie a robisz komentarz....żle zrozumiałeś.NAPISAŁAM ŚMIECI W NIEBIESKICH WORKACH...pracownicy wyrzucają całe szpulki nici,a nawet pozbywają się bonusów...(*_*)MM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: firma TAKO IP: 195.205.202.* 30.03.07, 20:05 zgadzam się w 100% z Panią podpisująca się kobieta93, żaden szef, który jest mądrym człowiekiem nie bedzie poważnie traktował anonimowych wypowiedzi na forum, choć nie wiem jak bardzo byłby ciekawe(?!).rozwala mnie to, że najczęsciej obrzucają innych błotem ludzie, którzy juz nie pracują i często dyrekcja jest zadowolona, że taka a nie inna osoba odeszła ponieważ nie zaliczała się do grona najlepszych pracowników.należy współczuć takim złośliwym i zakompleksionym ludziom, że sprawia im przyjemność obrażanie innych:publiczne, nie podając faktów tylko plotkując; kiedy on, wielki as się dowartosciowuje i anonimowo, bo jest TCHÓRZEM, pusuje innym krew. Mam nadzieję, że nikt z grona zarządzającego nie będzie z frustratami dyskutował. osoby, którym zależy na dobrym funcjonowaniu zakładu, przyjdą i powiedza co ich boli, wiedzac, ze i tak ostateczna decyzja należy do właściciela zakładu i nikt nie będzie, w szczególności anonimowo, mówił mu z kim ma pracować. czytając ten wątek, myślę, że zakład jest OK i jak wszędzie są problemy, które można spróbować rozwiązać.życzę miłej i spokojnej pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uważny Re: firma TAKO IP: *.xtreme.net.pl 31.03.07, 19:15 no i co byli i obecni pracusie w tako wy tu gadu gadu a firmie coraz gorzej roboty nie ma zamówien brak a szefo nic sobie z tego nie robi bo i poco . nowe biuro za grubą kasę , piękne samochody i jest gośc a wy szaraczki to dla niego śmieci i złodzieje . produkcja wózków przenosi się do chin , kontenerki płyna do rosji i na ukraię szerokim strumieniem a produkcja w polsce sobie powoli umiera . szef był w rosji skontrolowsł co trzeba i sie smieje a zamówien na wschod jak ubywło tak ubywa. lewa kasa sobie płynie awy co na to zajmuecie sie skakaniem sobie do gardełek pozdro..!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziki Re: firma TAKO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.07, 13:40 Tak na marginesie: "tako" po japońsku oznacza : "ośmiornica" :P Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta93 Re: firma TAKO 03.04.07, 12:05 ...a jak jest po Japońsku SKORPION? (*_*)MM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBSERWATOR Re: firma TAKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 14:22 SZANOWNY PANIE SZEFIE CZYTAJĄC TE WSZYSTKIE ANONIMOWE BREDNIE I STWIERDZIŁEM ŻE JESZCZE SIĘ TAKI NIENARODZIŁ ŻEBY WSZYSTKIM DOGODZŁ,WIEM JAKIE SĄ TRUDNOŚCI Z ZBYTEM BO SAM NA TYM WÓZKU JADĘ.Z OKAZJI ŚWIĄT-WIELKANOCNYCH ŻYCZĘ PANU WRAZ Z RODZINĄ I CAŁEJ FIRMIE TAKO DUŻO I TOLERANCJI WZAJEMNEJ NICH BÓG MA WAS W OPIECE Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta93 Re: firma TAKO 18.04.07, 19:09 Gość portalu: OBSERWATOR napisał(a): > SZANOWNY PANIE SZEFIE CZYTAJĄC TE WSZYSTKIE ANONIMOWE BREDNIE ... Wspomniałam,że jestem uczulona na hipokryzję..nie mogę więc spokojnie ominąć wpisu pana OBSERWATOR,żeby nie skomentować.Co znaczy anonimowe?,a pan nie zapomniał sie przedstawić? a może nie zdążył,bo jest Netocichobiegiem? Panie Watson a może,żeby zachować twarz i nie dołączyć do grona hipokrytów założy sobie stronę i umieści zdjęcie choćby lornetki... Jeśli o mnie chodzi - na pewno nie jestem gościem anonimowym,bo widzi pan kobieta niczym dobre wino z wiekiem staje się przezroczysta.Moja strona jest do wglądu.(*_*)))MM Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta93 Re: firma TAKO 17.04.07, 13:08 ...na pierwszej stronie pani Autor: Gość: lola IP: Data: 03.02.07, 19:44 pyta "co sadzicie o firmie..." O to samo zapytal mnie w e-mailu pan "RK".Panie eRKa mysle sobie,że mnie pan w nic nie wkreca...nie chce być posadzona o szpiegostwo przemyslowe hihi ale odpowiem,bo zaczał pan tak delikatnie...jednak poniewaz kontynuuje w złym kierunku sam końca nie dojdzie /końca prawdy w rzeczy samej ma sie rozumiec/ - nie ma co kombinować,więc wyjasniam: - zdjecie przekłamuje,nie lwica a skorpion jestem,nie kieruja mna pobudki osobiste,z firma jestem zwiazana zawodowo,a ptywatnie brzydze sie hipokryzja co wiąże sie z krytycznym nastawieniem do hipokrytow - ot co niewiele trzeba... Czy moje komentarze sa odwazne? - a czy ktoś tu ma patent na krytykę? Pytanie pani "lola" poruszyło fale,ktora poszła niestety w złym kierunku i wszyscy zaczęli krytykować choć sami nie wierza we własne słowa.Popisują się dalej brnac w bezsensie głupoty. Mam zdecydowanie odmienne zdanie od owych dysputantów i mogłabym wciąz i jeszcze refleksyjnie komentować,ale nie jest mi przyjemnie kiedy wczytuje sie w teksty.Nie same słowa sa złe,a jeszcze sposób ich przekazu i ta proba rozwiązywania problemów. Niektórzy pracownicy wytykaja Szefowi,a ja popieram rozwoj firmy tez w sensie rozbudowy zaplecza i biura.Możliwe,że podświadomie podpowiada mi to moja...fobia-niewazne,ale firma ładnie wygląda zachęcajac tym samym do pracy. Pyta pan o Szefa firmy - jest dokladnie taki jak na Szefa przystoi być...napewno jest konsekwentny,a to cecha i dobra i rzadko spotykana. Może wystarczy,żeby nie sprowokować do niepotrzebnych skojazeń. Ale żeby na koniec ładnie zabrzmiało powiem to co jest istotne wszem i wobec znane lecz na tym Forum nie powiedziane: .....FIRMA TAKO OD LAT WIELU W SWEJ PROFESJI PROSPERUJE WCIAZ NAJLEPSZY ASORTYMENT DLA MALUSZKÓW OFERUJE. .....PRODUCENT WOZKÓW - DYNAMICZNY,POMYSŁOWY W SPRAWACH ZAWODOWYCH WYTYCZONYM CELEM W TYM RZEMIOSLE DZIALA Z POWODZENIEM. WCIĄŻ GO NOWE PRZEDSIĘWZIECIE INSPIRUJE - KONKURENCJE ZASKAKUJE. KAZDY RODZIC Z PRZEKONANIEM POWIE - NAJŁADNIEJSZE WOZKI TYLKO Z TAKO U GRZEGORZA W CZESTOCHOWIE. (*_*)))MM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwaczka Re: firma TAKO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.07, 19:17 Szefie jezeli czyta Pan to forum bardzo Pana prosze zeby zwrocil Pan uwage na kierownikow i ludzi ktorych nazywa Pan swoimi przyjaciolmi. Sama kilkakrotnie bylam swiatkiem jak ci "przyjaciele" ladowali panskie materialy do prywatnych samochodow. Ci sami ludzie w momencie zagrozenia doniosa Panu na czesto boguducha winna osobe zeby oddalic od siebie podejrzenia i pokazac jacy to oni sa dla Pana dobrzy. Prosze zeby zainteresowal sie Pan ta sprawa bo dosc szeroka rzeka Panskich pieniedzy wyplywa z firmy bocznymi drzwiami i laduje w kieszeniach tych ludzi ktorzy nazywaja sie panskimi przyjaciolmi, a szkoda tak marnowac wieki potencjal ktory tkwi w tej firmie i wiekszosci jej pracownikow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBSERWATOR Re: firma TAKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 22:40 Czytając Pani artykuł o wycikach bocznych w tej firmie Pana Grzegorza jest prawdą a dlatego że zadość się ufa ludziom którzy wykorzystują najmniejszą nieuwagę Szefa a pilnować wszystkich to jest się niewolnikiem swego zakładu LUDZIE ZAUFAJMIE SOBIE PANIE GRZEGORZU WSPÓŁCZUJĘ PANU ALE GŁOWA DO GÓRY JEST PAN JEDYNĄ FIRMĄ WSPANIAŁĄ W CZĘSTOCHOWIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cech Re: firma TAKO IP: 212.87.241.* 13.05.07, 18:09 hehe albo komus zaplacil....albo sam te brednie wypisuje ........brak slow mein kapf ADOLF glowa do gory niedlugo wszyscy odejda i wyjada ale mohery i emeryci zostana czasy sie zmieniaja ADOLF bedzie dobrze emeryci chetnie robia na 1]4 etatu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: firma TAKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 21:53 cech pokaz mi inny zaklad poza dombasem i tako ktory regolarnie wyplaca pensje wtedy zastanowie sie nad zmiana pracy a w tako nikt nie kaze siedziec po 10 godzin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: firma TAKO IP: *.man.czest.pl 25.04.07, 06:54 Ja chciałbym odnieść się do listu Pani która napisała o ładowaniu materiałów Szefa do prywaynych samochodów.Ja pracuje w Firmie TAKO przy ul.Jagielońskiej i skoro była Pani świadkiem kradzieży i nie informowała swoich przełożonych to może Pani sama brała w tym udział,a jeżeli nie to proszę napisać KTO,GDZIE,KIEDY i co wynosi.Pracuje w tej Firmie kilka lat nigdy nic nie ukradłem i czuj się upokorzony Pani słowami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: firma TAKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 14:50 jeżeli widziala pani że ktoś wynosi materiały z zakładu to dlaczego nie zawiadomiła pani szefa (na pewno oddałby za telefon jeśli o to chodzi). Co robiła ochrona w tym czasie ? Proszę w końcu o takich sprawach mówić , może uda sie pozbyć złodziei , bo może są to zwykłe pomówienia.Każdy może powiedzieć że widział jak ktoś cos wynosi-to żaden dowód. Czuje się pokrzywdzona bo teraz szef o każdej z nas może pomyślec że kradniemy a ja z zakładu nic nie wynosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (gość Re: firma TAKO IP: *.man.czest.pl 26.04.07, 12:57 widzialem jak sprzedawali wozki a potem dzielili sia kasom zalezalo mina pracy jak mialem to doniesc bylem nowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwaczka Re: firma TAKO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.07, 12:33 Nie mialam najmniejszego zamiaru swoim postem obrazac ciezko pracujacych i uczciwych ludzi w firmie. Co do donosu (telefonu) nie badzmy naiwni nie chodzi przeciez o koszty rozmowy telefonicznej. Chodzi o to ze dotyczy to tzw przyjaciol szefa i gdyby dowiedzial sie o tym to z cala pewnoscia musialabym odejsc z pracy a mam na utrzymaniu rodzine. Chcialam jedynie zwocic uwage na ludzi ktorym sie ufa a oni to wykorzystuja w perfidny sposob. Zreszta nie tylko ja to widzialam. Mysle ze znajdzie swie wiele osob ktore w anonimowy sposob podziela sie swoimi spostrzezeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
rk46 Re: firma TAKO 23.04.07, 16:21 ...hm ładnie zabrzmiało i odparło w cień wszystkie wypowiedziane wcześniej obelgi. Osoba polecajaca mi tę strone wspomniała,że spotkam znajomą gadułę.Nie rozumię jeszcze czemu jedna z pań wyraża się o firmie cyt."burdel"- o co jej chodzi? MM - wytłumacz mi.Przy okazji zapraszam do Toya Golf na otwarcie sezonu,pierwszy tydzień oferujemy green fee.R Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta93 Re: firma TAKO 25.04.07, 11:29 Odpowiadam panu "rk46":...ładnie zabrzmiało,bo tak miało i nie dlatego,że jestem "lizuska"-(to słowo wyjęte z treści powyższych wpisow) ...gaduła mowisz?_ to fakt,nie zaprzeczam i dodam,że ostatnio nawet więcej,a to wszystko przez reklamę Plusa. Odkąd wykupiłam pakiet w promocji - zamiast darmowych rozmów uaktywnił mi się ADHD i teraz jestem gaduła na maxa plus uśmiech na stałe. Wyobraż sobie,że mnie też ktoś przesłał link Forum i to już długo po zaistnieniu strony...ciekawe nie? Jeśli z green fee,to przyjme zaproszenie do Toya Golf.Proszę jednak zróbcie coś z komarami,bo one nie kąsają a wręcz człowieka je...dzą przeapetycznie. Jestem w stanie zrozumieć, że sprzyja im podmokły teren.Jest idealny do utrzymania zielonej murawy,która jest jednym z atrybutów w tym biznesie -jednak jednorazowe rozpylenie jakiejś "antywiagry" nie zapobiega ich rozmnażaniu,a wręcz je pobudza.Tak było w ubiegłym roku,a ja byłam ofiarą. Jestem Skorpionem i własnego jadu mi wystarcza...hiii rozumiesz?. Zdementuję pomówienie pani - (wpis gdzies na poczatku strony),która opowiada,że Firma Tako to burdel. ...owej pani mus były mylić się furtki - bo sprawa ma się tak: firma mieści się również na ul. Artyleryjskiej i można wejść na jej teren furtką skrecając w nią z ul.Bema w prawo lub w lewo - (w zalezności od której strony idziesz). Vis-a-vis też jest furtka,która prowadzi do Agencji zwanej burdelem. ...prawy do lewego i niezła kombinacja - mowie Ci.Trzeba być mocno trzeżwym,albo dobrze wyspanym żeby sobie nie pomylić tych nieszczęsnych furtek. Dlatego nawet rozumię te panią i nie dziwie się,że była przemęczona. Jednak,jesli czuła,że sie uzależnia zawsze mogła poprosić o przeniesienie do zakładu na ul.Jagielońską.Do dziś by sobie pani pracowała na 1-en etat bez "tych nadgodzin" wyczerpujacych ją fizycznie i psychicznie. ...ot co,jak to łatwo opowiadać BAJKI - niewiele trzeba no nie? Tej historii morał taki-(zwracam sie do Szefa Tako),że absolutnie nie należy zatrudniać na Artyleryjskiej osób ze slabościami do nadgodzin. (*_*)))MM Odpowiedz Link Zgłoś
rk46 Re: firma TAKO 05.05.07, 10:59 odp.dla "kobieta93" Teraz już wiem co znaczy uśmiech na stałe.MM nie martw się o komary.Osobiście powtykam im w ogonki dmuchawce,żeby szybciej odleciały.Nie żaluję czasu poświęconego temu forum i rozmów z MM.Bylem na początku zaskoczony wypowiedziami gości,firmę Tako znałem z opowiadań M w superlatywach a tu...odwrócone słowa - obelgi i niesmaczne w treści donosy.Dziś już wiem o co chodzi i cieszę się szczerze,że szef i firma a jednak!są OK. Sam jestem szefem.Staram się utrzymać atmosferę wśród pracownikow na poziomie ogolnego zadowolenia i za nic nie chciałbym uslyszeć podobnych słow i wogóle. Życzę powodzenia panu Grzegorzowi i firmie.Dziękuję Tobie "kobieto93" - eRKa nikt tak mnie jeszcze nie nazywał,ch y b a mi sie to podoba.R Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta93 Re: firma TAKO 05.05.07, 11:54 ...za to "chyba" ja pojadę meleksą,a pan eRKa pochyba na przełaj oki? A wiesz,że owi autorzy odwróconych słów,to w większości uzurpatorzy a nawet KLONY? Nie ma co sobie zawracać głowy ta garstką osób tak nieistotnych,że aż niewidocznych. Mówisz,że starasz się być fajnym szefem - przyjęło się,że "fajny" znaczy komunikatywny,niewymagający,a gdy ma jeszcze prezencję,to już "super fajny".Prezencję ma się wrodzoną,albo jej się nie ma... a ja nie mam alergii na blask,każdy jego rodzaj wywołuje u mnie pozytywne reakcje,a już najbardziej odblask elegancji i milego zapachu...tu moglabym rozwinąć puentę ale chyba to oczywiste co naprawde mam na myśli. Jeśli chodzi o sympatię i uznanie,te naogół szefowie uzyskują lub niekoniecznie lecz tym akurat nie należy się przejmować. Ileż ludzi i charakterów,tyleż opini,zazdrości i zawiści. Gdybym to ja byla szefem,chciałabym być spostrzegana niczym wzór z kombinacji kolorowych szkiełek w kalejdoskopie...żeby zaskakiwać i nieuświadamiać - rozumiesz?. Popraw mnie jak się mylę,ale być fajnym szefem nie jest do końca dobre. Podasz dłoń - to odgryzą,bo chcą całą rękę.Powiem jeszcze inaczej: "gdyby na świecie mieli być tylko /super fajni szefowie,to świat by nie istniał.Spłonąłby od iskrzących spojrzeń i żaru myśli rozpalonych z zawiści wszystkich zazdrośników."....uf! jednym tchem powiedziałam,żeby nic nie pomylić i nie pomylilam się? (*_*)MM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryba Re: firma TAKO IP: 217.153.246.* 23.04.07, 21:15 Byłam w Tako we wtorek, szukałam sponsora dla dzieci. Zostałam tak miło przyjęta przez ludzi tam spotkanych, że to był szok, nigdzie tak nie ma. Byłam tam chwilę, a zdążyłam wypić herbatę, zjeść cukierka i ciastko. Jednak najważniejsze jest to, że nie wyszłam z pustymi rękami, bo szef stwierdził, że nie będę sto razy jeździć. Dzięki mu za to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: firma TAKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 14:21 czyli pojadłas i popiłas za darmo haha jaki komornik z ciebie jak sie nie wstydzisz !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta93 Re: firma TAKO 05.05.07, 12:30 ...to Forum jest trujace,ale na mnie ma wplyw terapeutyczny. Jestem wrażliwa,a możliwośc komentowania wypowiedzi pracownikow firmy Tako jest jakoby ujsciem emocji.Pierwsza chwila po przeczytaniu owych wpisow to wstyd i ogólna dezorientacja,jednak górę bierze poczucie obowiązku - nie wyobrażam sobie braku reakcji. Wytwory umysłow pozbawionych pokładu tolerancji i inteligencji spolecznej niemal zrujnowałyby wizerunek szefa i firmy,a przecież braku konsekwencji,wytyczonego celu umiejętności zarządzania-tego mu zażucić nie można. Proponuję Gościom zastanowić się nad pytaniem:czy warto popadać w przesadę? Jest stereotyp,który mowi:'gdy szef jest szczęśliwy - zaraża całą firmę" Konflikty powinny roztrzygać się wewnątrz,a nie publicznie wywolywanych na swoją chwalę,byle tylko było głośno. Tłumienie emocji nie jest wskazane i dlatego należy je wyrażać,ALE starając się nie robić kszywdy innym. Agresja,chamstwo,złośliwość - gdyby nie to,nie byłoby żenujących sytuacji. Może pora to zakończyć i zamienić zŁy nastrój w dobry humor? ...dla przykladu: 1) Pani pyta Jasia: - Kim chcialbyś zostać w przyszłości? - Świętym Mikolajem. - A dlaczego własnie nim? - Bo pracuje raz w roku. 2)...Szef pyta nową pracownicę: - Czy w poprzedniej pracy spotkało panią coś strasznego? - Nie.A dlaczego pan pyta? - Bo zauważyłem,że pani się strasznie boi pracy. 3)...ale nasz szef jest wściekły! Mowią,że zwolni pół zakladu. - Spokojnie, nas to nie dotyczy.Pokłocił się z żoną więc zwalnia jej krewnych. (*_*)))MM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była szwaczka Re: firma TAKO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.07, 12:58 do kobiety93 Jakiś czas temu zagościłam na tym forum aby w skrócie wyrazić swoją opinię na temat stosunków panujących w firmie i przyczyn, dla których ludzie chcący tylko uczciwie zarabiać na życie, odchodzą. Nie miałam najmniejszego zamiaru więcej się wypowiadać, jednak z ciekawości często tu zaglądałam. I znów kolejne posty na przemian bawiły mnie, irytowały lub niepokoiły. Szczególnie wypowiedzi kobiety93 są dla mnie dziwne. Kobieto93 ciężko cię zrozumieć!!!! Popisujesz się jakąś dziwną retoryką, opowiadasz przypowiastki i bajki, tylko że najczęściej te krasomówcze popisy nie trzymają się kupy a w dodatku błędy stylistyczne lub całkowity brak stylu powoduje, że zaprzeczasz samej sobie w kolejnych wypowiedziach. Krytykujesz ludzi, którzy odchodzą, wręcz zachęcasz ich do wyjazdu z tego kraju - traktujesz ich z pogardą - lub nawołujesz do działań albo wygłaszasz peany na cześć firmy i szefa. Brzydzisz się hipokryzją???? Ktoś kto uważnie czyta twoje posty stwierdzi, że są samą czystą hipokryzją. Gdzie konkrety??? Portret psychologiczny jaki kreujesz sobie na tym forum wypisz, wymaluj pasuje mi idealnie do osoby najbardziej podłej, zakłamanej i wrednej z jaką spotkałam w tej firmie. Śmiem twierdzić, że należysz do wąskiej grupy ludzi odpowiedzialnych za zło jakie się w tej firmie dzieje. Dlaczego pracownicy nie informują o nadużyciach???? Dobrze wiesz dlaczego : nadużyć (nie chcę użyć słowa "kradzieży") dokonują właśnie ich przełożeni, więc czy nie jest hipokryzją zadawanie takich pytań??? To że ludzie wylewają tutaj swój żal, może czasem w zbyt brutalnej czy niewybrednej formie, jest wyrazem ogromnej bezradności i wołaniem o pomoc. Ludzie potrzebują pracy, większość chce uczciwie zarabiać na życie ale także chce zachować choć odrobinę własnej godności. Zgadzam się, że to nie szef jest odpowiedzialny za złą atmosferę i stosunki panujące wewnątrz zakładu. Ja osobiście nigdy nie miałam problemu z porozumieniem się z nim. Ilekroć z nim rozmawiałam (byłam tylko zwykłą szwaczką) zawsze byłam uważnie wysłuchana a ilekroć zwracałam się z prośbą - zawsze uzyskałam pomoc. Problem tkwi w ludziach zarządzających tą firmą. Tak duży zakład potrzebuje kompetentnej i wykształconej kadry zarządzającej - tu już nie wystarczą tylko dobre chęci (lub w ogóle brak dobrych chęci) i na dłuższą metę nie da się pokrywać braku wiedzy i kompetencji krzykiem, wprowadzanie terroru, poniżaniem pracowników. Niestety w większości tacy ludzie zarządzają produkcją w Tako. Dość się napatrzyłam na kompletny brak wiedzy z zakresu organizacji i zarządzania produkcją ludzi, którzy za tą produkcję byli odpowiedzialni. Odpowiedz Link Zgłoś
rk46 Re: firma TAKO 07.05.07, 18:37 Miałem kalejdoskop w dzieciństwie,czy są jeszcze w sprzedaży?-nie spotkałem. Miałaś racje...włożyłaś patyk w mrowisko i KLONY zaczęły wychodzić z ukrycia /"była szwaczka"/ 1)...MOJA PRACA JEST BARDZO ODPOWIEDZIALNA,GORZEJ ZE MNĄ. 2)...PO POWROCIE DO DOMU,ŻONA KRZĄTA SIĘ PRZY KUCHENCE,SZYKUJĄC OBIAD. MĄŻ SKRADA SIĘ KU NIEJ PO CICHU I USIŁUJE OBJĄĆ JĄ OD TYŁU. NA TO ŻONA,NAWET SIĘ NIE ODWRACAJĄC: - OJ,JESTEŚ TAK SAMO GŁUPI JAK MOI KOLEDZY Z PRACY... RK. Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta93 Re: firma TAKO 07.05.07, 19:18 odp.dla RK...SZWACZKA ALE ZA TO JAKA SKLADNIA,JAKI STYL!- tekst z kolorowego tygodnika,o wiele lepszy niż nasze humory.(*_*)MM Odpowiedz Link Zgłoś
rk46 Re: firma TAKO 08.05.07, 13:49 MM - chcesz krytykować,to musisz liczyć się z tym,że i Ciebie skrytykują. Nie przejmuj się.Czytając komentarz "byłej szwaczki" odczułem wrażenie jakbym zjadł bigos.Myślalem,że to Ty jesteś gadułą ale ona tez potrafi...nie spać/hihihi/ kiedyś to pisanie zajęło jej do 1-ej w nocy! RK Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta93 Re: firma TAKO 08.05.07, 14:18 ...wogóle się nie przejmuję odwetem.Napisałam już raz,że nikt tu nie ma patentu na krytykę więc każdy może. A wiesz nawet chciałam polubić tę "szwaczkę".../byłą/ za to ,że pochwala szefa ale...przy mojej nadpobudliwości nie da się zapanować i nie trudno o galimatias słów.Mam ich tyle w glowie,a one wszystkie cisną się do ust...wspominałam o moim nabytym od Plusa ADHD toteż pani "szwaczka".../była/ nie powinna mi tego wytykać - i za to jej nie polubię! A tak wogóle ta szwaczka jest bardzo wnikliwa,bo wiesz to jest jedna z tych ktorej powiesz:"dziś szyjemy wszystkie kolory,a ona zapyta:białe też?..."(*_*)MM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBSERWATOROR Re: firma TAKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 00:40 CZY TE GTŁUPIUE I NIE MAJAC NIEMAJĄ NIC WSPÓLNEGO Z FIRMĄ TAKO CZY PISZĄC TAKIE BZDRY TO NIE PORONIENOE Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta93 Re: firma TAKO 08.05.07, 14:00 ...OBSERWATOR - raczej nie zwracam nikomu uwagi na jego błędy,ale prosze napisz to raz jeszcze tylko wolno,żeby było zrozumiale.(*_*)MM Odpowiedz Link Zgłoś
takiotojestem Re: firma TAKO 08.05.07, 13:27 "była szwaczko"zejdz z kobiety93 - po pierwsze nieładnie wchodzić na kobiete/to do klonów nie podobne/,po drugie obraża Cię słowo hipokryta,a sama dajesz powody tak się nazywać...piszesz,że przyjaciele robią szefa w bambuko,a on co? nie widzi co się wokół dzieje?Jak to dobrze,że szwaczki widzą,no cóż krawcowa musi mieć dobry wzrok...po trzecie Twoje teksty faktycznie są przepisywane wprost z gazety,albo masz wyjątkowo bogaty zasob słów - jak na osobę fizyczną.Szkoda,że nie możemy porozmawiać w realu...jąkała nie jąka się gdy śpiewa -jestes zmysłowa to zrozumiesz tą aluzję.Kobieta93 włożyła kij nie w mrowisko,a w gniazdo os i poruszyla szarańcze.Krzyś Odpowiedz Link Zgłoś
xanta2 Re: firma TAKO 11.05.07, 13:44 NIE MAM ZASTRZEZEN DO KOMENTARZY PANI"KOBIETA93". PRACUJE W TAKO I NIGDY NIE MIALAM CZASU ANI OCHOTY OBSERWOWAC CO ROBIA INNI,KTO PRZYJAZNI SIE Z SZEFEM I KTO GO OKRADA. MM BARDZO LADNIE UJELA CYT:"INDYWIDUALNA REKLAMA ZACHECAC A NIE ZAMYKAC FURTKE DO FIRMY" PRZECZYTALAM JEJ RECENZJE I FAKTYCZNIE MA ONA TRUDNY STYL,ALE JEJ WYPOWIEDZI NIE SA POZBAWIONE LOGIKI. "BYLA SZWACZKO" - JEST DUZO RACJI W TYM O CZYM PISZE PANI MM.ZALEZY WAM TYLKO NA SKANDALU,WASZE KOMENTARZE TO /POWTORZE PO MM/-SKANDALE WYWOLYWANE SOBIE NA CHWALE. UWAZAM ZE ZENUJACE ANONIMY MOZNA WYSLAC SZEFOWI POCZTA.PAMIETASZ KOPERTE I ZNACZEK? JAK ANONIM TO NIECH TO BEDZIE ANONIM,A NIE PUBLICZNA POGADANKA."BYLA SZWACZKO" JESTES SFRUSTOWANA OSOBA,ULZYJ SOBIE ALE NIE WYKRZYKUJ NA INNYCH. HUMORZASTY POMYSL "KOBIETY93' JEST FANTASTYCZNY,TYM SPOSOBEM TEZ MOZNA WIELE POWIEDZIEC,A NAWET DOPIEC.MOZNA SIE ROWNIEZ SZCZERZE POSMIAC.KTO MA DYSTANS DO SIEBIE NIE BOI SIE SMIESZNOSCI. (ksa) ---------------------------------------------------------------------- -czy dala pani ogloszenie,ze szukamy nocnego stroza?-pyta szef sekretarke. -dalam. -i jaki efekt? -natychmiastowy,ostatniej nocy okradziono nasz magazyn.(ksa) Odpowiedz Link Zgłoś
rk46 Re: firma TAKO 11.05.07, 14:28 MM wkrótce uwidocznimy się z Krzysiem żebyś nie opowiadała o nas na forum "nieistotni".Jest tylko problem,on bedzie chyba musiał odciąć głowe... Jesteś tam po drugiej stronie? eRKa Mały chłopczyk odbiera telefon: -Dzień dobry.Jestem szefem twego taty-słyszy w słuchawce. -A którym jest pan szefem mojego tatusia:dupkiem czy kretynem? Odpowiedz Link Zgłoś
takiotojestem Re: firma TAKO 11.05.07, 14:57 eRKa nie zmyslaj!nie głowe tylko nogi muszę odciąć bo się nie mieszczą - /otrzymałem informację,że za dużo KB/.Teraz mi nikt nie wypomni,że właze w sprawy Tako z buciorami hehe. Jesteś szefem to Ci podpowiem jak w najgrzeczniejszy sposób dać do zrozumienia pracownikowi,że właśnie został wylany. - Panie Kowalski,naprawdę nie wiemy,jak poradzilibyśmy sobie bez pana,ale od przyszłego poniedziałku będziemy próbować...Krzyś Odpowiedz Link Zgłoś
rk46 Re: firma TAKO 14.05.07, 16:50 Mila atmosfera na forum. Prety Women mało tu Ciebie,co się dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta93 Re: firma TAKO 14.05.07, 17:04 ...nie kombinuj,ów Gość zmył się z chwilą gdy oznajmiłam,że interesują mnie cyfry w rożnych kombinacjach. Nie bylo mnie,bo wzięła mnie chollerra i zgięła w poł po tym jak "byla szwaczka" napisała,że wręcz zachęcam do wyjazdów za granicę - skąd to wzięła.Wyrażnie naśmiewałam się z TROLLI i od zawsze jestem przeciwna emigracji.Ale mi tym dopiekła, bardziej niż pólpasiec.To jeden powód a drugi,myślisz sobie, że mam czas wysiadywać przed kompem? - są jeszcze inne konwenanse.(*_*)MM Odpowiedz Link Zgłoś
rk46 Re: firma TAKO 14.05.07, 17:07 Powracając do Gościa345456 sam jestem ciekaw co znaczą cyfry w jego nicku. Odpowiedz Link Zgłoś
rk46 Re: firma TAKO 14.05.07, 17:11 Nie mów! dalby rade aż tylu? - chociaz wiadomo to...powiedz tylko,sadzisz może po sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
takiotojestem Re: firma TAKO 14.05.07, 17:14 Cos ty,nie mam czasu,chyba ,że w locie -czasami. Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta93 Re: firma TAKO 14.05.07, 17:17 Krzyś "weż się"lepiej z bocianami,przysłużysz się Firmie Tako.(*_*)MM Odpowiedz Link Zgłoś
bo-tak Re: firma TAKO 14.05.07, 17:03 Nie pisz WIELKIMI literami - w Internecie oznacza to, że krzyczysz. Nie nadużywaj także wykrzykników. Jeśli chcesz wyróżnić jakieś słowo lub zdanie, możesz użyć *gwiazdek* lub _podkreślenia_ Odpowiedz Link Zgłoś
takiotojestem Re: firma TAKO 14.05.07, 17:21 O! musiałbym założyć duuuuuze gniazdo,a pędziwiatr jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta93 Re: firma TAKO 14.05.07, 17:23 ...to dlatego często wieje.No tak nie nadajesz się na kontrachenta.(*_*)MM Odpowiedz Link Zgłoś
rk46 Re: firma TAKO 14.05.07, 17:27 daj spokoj blędom.Cos wymyślimy i nie klopocz się "bylą szwaczką" - nie ma jej juz. Jeśli lubisz się jednak dolkować,to proponuję zaliczyć 16 dolkow na Polu.Będzie też czas na dluższą rozmowę. Odpowiedz Link Zgłoś
rk46 Re: firma TAKO 14.05.07, 17:32 SIĘ? - no to ja teraz SIĘ domyślam co znaczy nick Krzysia hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
takiotojestem Re: firma TAKO 14.05.07, 17:35 Jakie śmieszne!.Male przejęzyczenie,cukierka ssałem.Przyjadę,lecz nie myśl eRKa,że będę dolkować,a już na pewno SIĘ.Krzys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WILLHELM Re: firma TAKO IP: 83.2.142.* 16.05.07, 21:30 aaa wlasnie mi się przypomniało... zmieńcie informatyka albo dajcie Czerwonemu Polarowi pieniądze na dobry kurs zarządzania siecią bo na chwilę obecną sprzęt wart grube pieniądze jest dziurawy jak sito... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: firma TAKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 12:05 haha WILLHELM myslalam ze juz cie pogrzebali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WILLHELM Re: firma TAKO IP: 80.50.21.* 17.05.07, 12:44 pogrzebali to znaczy wywieźli do lasu i zakopali?? hmm... pewnie kilka osób chciałoby to zrobić ale jestem niezniszczalny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: firma TAKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 17:32 hym willhelm widze ze jestes bardzo pewien tego obys sie nie mylil za bardzo hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: firma TAKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 17:34 a tak wogole cos to forum zamiera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik-jeszcze Re: firma TAKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 09:24 ano zanika forum bo jego "wysokości" szefowi udało się uniknąć po raz kolejny kontroli i wszystko wraca do normy.początki forum dawału pracownikom nadzieje na zmiany a jak wyszło sami widzimy wyszedł w całej okazałości polski charakter czyli "wojna szmaciano-metalowa" o to kto jest w hierarchi produkcji wózków ważniejszy.ja wiem jedno że wszyscy jednakowo odpowiadamy za produkcję i sprzedaż,bo nie jest istotne czy ktoś żle skroi lub uszyje,wygnie rurke lub żle zbije dany wózek to on i tak będzie bublem ,a jeżeli sami dobrze pracujemy i wykonujemy swoje obowiązki musimy mieć prawo do uczciwej zapłaty za normalną ilość godzin a nie za 10-12 godzin.teraz ponownie pracujemy długo bez godz.nadliczbowych podpisujemy listy podwójne jak podpisywaliśmy wszystko co robimy to robimy źle.szanowny p.grzegorzu już było kilka postaci w historii,które stworzyły potęgi a TAKO już takim w branży jest ale władców miały "nieomylnych" i otaczających się klakierami i jak skończli historia pokazała.p.grzegorzu pomyśl pan o tym że ludzie odchodzą bo jest im w firmie źle bo ile można zmieniać "system",który i tak się niesprawdził pół,rok czy dwa lata temu a słyszą ciągle że są złodziejami choć może nie bezpośrednio ale jednak można odnieść takie wrażenie,albo wypełniać co raz to nowe tabelki i rubryczki które pan sam wymyślasz a za cholere nie można pojąść ich sensu i naprawde zechciej pan zobaczyć w tych ludziach że oni chcą pracować w firmie gdzie panuje miła atmosfera gdzie i zrobi swoje i odpowiednio zarobi i nie będzie po pracy mówił "pir...le szukam roboty bo w tym cyrku mam już dość..." a to ostanie słychać coraz częściej. pozdrawiam mam nadzieje pracownik choć ochoty coraz mniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: firma TAKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 12:02 zgadzam sie z toba "pracownik jeszcze"co do godzin pracy i zaplaty za nie i jestem kolejna osoba myslaca o zmianie miejsca zatrudnienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WILLHELM Re: firma TAKO IP: 83.2.142.* 18.05.07, 22:14 ano taki mamy jeszcze cholerny układ w kraju że złodzieje i przekręciarze w stylu GrzegorzaT robią kasę... a najśmieszniejsze jest to, że facet twierdzi, że wszyscy dookoła go okradają... to oczywiście jest w myśl staropolskiego mądrego przysłowia: "Sądzę Ciebie według siebie" Odpowiedz Link Zgłoś
rk46 Re: firma TAKO 25.05.07, 13:27 Dzieńdoberek,widzę,że pracusie się zjawili.Mogę do Was przyłączyć? RK Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta93 Re: firma TAKO 25.05.07, 13:32 Jasne,że możesz.To zdjęcie Krzysia to słynny lot nad kukułczym gniazdem?...mało co widać.(*_*) Odpowiedz Link Zgłoś
rk46 Re: firma TAKO 25.05.07, 13:35 moment,sam Ci powie tylko musi uruchomic skypcia.RK Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta93 Re: firma TAKO 25.05.07, 13:40 ...ktoś powinien pracować.Widzę,że zdążyłeś się już opalić,a może tylko monitor mi szwankuje.(*_*)MM Odpowiedz Link Zgłoś
takiotojestem Re: firma TAKO 25.05.07, 13:45 Witam,monitor masz w porządku.eRKa opalony bo gania po polu i przegania komary,ale o tym glośno nie mówi.Zdjęcie zrobione w przelocie nad Doliną Rospudy.Krzyś Odpowiedz Link Zgłoś
rk46 Re: firma TAKO 25.05.07, 13:51 ale pewnie Ty nam powiesz co działo się tam na paralotni,bo masz minę-że nie powiem jaką hihi.RK Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta93 Re: firma TAKO 25.05.07, 13:57 eRKa czemu się dziwisz...samookaleczenie dla idei.(*_*) Odpowiedz Link Zgłoś
rk46 Re: firma TAKO 25.05.07, 14:02 To ma być kumpel? Dla idei należało mu wpierw zrobić coś dla firmy w której pracujesz,a dopiero pożniej jajkami wojować.Na własne oczy synow jego widziałem,ale jak on taki rozrzutny...teraz to ja już głowy nie daję.RK Odpowiedz Link Zgłoś
takiotojestem Re: firma TAKO 25.05.07, 14:07 e..tam bezmyślny nie jestem.Jajka podebralem kukulkom.O synów osobiście zadbałem wcześniej,a teraz jeśli nawet gdyby coś...zawsze można zrobić sobie wnuka.Mam racje? K Odpowiedz Link Zgłoś
rk46 Re: firma TAKO 25.05.07, 14:09 Przyznaję.Masz głowę na karku,to znaczy na sznurkach chciałem powiedzieć.He he niezly z Ciebie model.RK Odpowiedz Link Zgłoś
takiotojestem Re: firma TAKO 25.05.07, 14:14 Właśnie pomyślałem sobie,że Ty eRKa wraz z Pretty Women moglibyście wykombinować sobie Klona.Nadać mu nick RKMM -ręczny karabin maszynowy model 4693.hehehe teraz ja sie z Was pośmiałem.Krzyś Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta93 Re: firma TAKO 25.05.07, 14:26 ...no!śmiać się to nic złego,pośmiejmy się razem,ale nie naśmiewaj się z eRKi.Lepiej,żeby nie chciał pomylić sobie Twojej paralotni z komarem - może zastosować kurs szybkiego latania.Klona nie chcę,już wystarczająco wiele ich na forum.Wnuka owszem.Zdecydowanie na to przystaję tym bardziej,że można przysłużyć się Firmie Tako.Poki co zróbmy rząd i znkikajmy stąd. Milego weekendu życzę wszystkim w Tako pracującym z p.Grzegorzem na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: firma TAKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 19:33 ale cisza a tako sie wali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: firma TAKO IP: 195.205.202.* 07.07.07, 22:46 No wlasnie1 Tak bylo ciekawie i co sie stalo? Juz tak wszystkim dobrze ze nic nie pisza? A w firmie coraz gorzej!!! Co to Ludzie juz nie walcza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WILLHELM Re: firma TAKO IP: 83.2.142.* 10.07.07, 22:19 nastała światłość i wszyscy są szczęśliwi... zstąpiła z niebios łaska Grzegorza i ludzie zrozumieli że takiego miejsca zwanego Edenem lub tako nigdzie nie ma... ponieważ cały ten swiat jest jednym wielkim pasmem zakłamania i wzajemnej nienawiści a Tam można znaleźć ukojenie i radość płynącą z Jego oczu... a ponieważ wszyscy wiedzą że Kraj Kwitnącej Wiśni jest wzorem do naśladowania i w tamtą daleką stronę zwracają się wszystkie oczy... dlaczegóż to?? zakrzyknęli niewiedzący!! ano dlatego, że tam praca jest najcudowniejszym dobrem... praca od rana do zmroku... żyć aby pracowac... i tego się trzymajmy... bo to spaja tłumy... we wzajemnej wspólnocie niedoli... na chwałę Jego i rodziny Jego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: firma TAKO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 00:43 Mocna rzecz, smutne jest to ze prawdziwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? moderator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 08:14 Dlaczego ten wątek nie jest przeniesiony do wątków pracowniczych- od lat ktoś podsyca tą tanią reklamę "tej firmy" stosując metodę #opinii# jak jej wyroby,jaka sytuacja .......---byle tylko umieścić nazwę tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: recydywista Re: moderator IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 22:21 bo dobrze by było zeby jak najwiecej ludzi wiedziąło w co sie pakuje idać tam do pracy, ale jak już uda si odejśc z tego obozu pracy to docenia sie kazdą normalna prace gdzie nikt batem nie pogania że wolno, zle , bo zupa była zasłona poprostu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tako taki Re: firma TAKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 17:46 chyba juz wszyscy odeszli bo taka ciszaaaaaaaaaaaaaa,albo zamkneli wszystkich za chińskim murem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwaczka Re: firma TAKO IP: *.xtreme.net.pl 03.11.07, 10:14 Dawno juz nie pisałam , ale zgadzam się ze w firmie coraz gożej ,wiecej ludzi odchodzi a szefuncio szaleje , wszystkich traktuje jak smieci a otacza się coraz dziwniejszymi ludzmi np taki Miruś niby prawa reka szefa a robi na prawo i lewo od wiekszosci dostawców zbija lewa kasę i ma super a raduś następny kręci z głową za to po trrochu ale wszyscy to widzą tylko nie szef Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwaczka Re: firma TAKO IP: *.xtreme.net.pl 03.11.07, 10:19 kolezanko zgadzam sie z toba jak najbardziej kręcą na prawo i lewo szefunia a on zajmuje się tym co nie jest ważne chyba ze też kreci lewą kasę Ale trzeba przyznać ze szef też się zmienił wychodzi z niego coraz większe hamstwo i prostactwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: firma TAKO IP: *.xtreme.net.pl 03.11.07, 10:30 z tym prostactwem i chamstwem się zgadzam wszyscy to smieci a swoich przyjaciół utopic w łyżce wody o róznych ludziach się słyszy od naszego szefa to włosy siwieją gdyby ci ludzie to słyszeli a mam nadzieję ze ktoś im to powtórzy ale szef w oczy nie tylko za plecami , nowinki jak szef wrocił z chin to bedzie w tako budował drugie chiny pełna FASCYNACJA bedziemy chodzic w jednakowych mundurkach na kontrole bedziemy palić i sikac a pracowac za miske ryzu trzeba z tako wiac gdzie sie da puki inni szukają bo wtako panuje zasada przydeptac wszystkich i koniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwaczka z sali II Re: firma TAKO IP: *.xtreme.net.pl 03.11.07, 10:35 Chiny to juz budujemy w firmie bedzuie juz wszystko z chin elementy do wozkow konstrukcje , maszyny ale ciekawe skad znajdzie ludzi do pracy chyba ze tez przywiezie chinczyków bo u nas w rekawiczkach i maskach pracowac nuie beda a trzeba bo to skażone nie wiadomo czym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: firma TAKO IP: *.xtreme.net.pl 03.11.07, 10:42 obserwuje sobie z boku i przeraza mine to nigdy bym nie kupiła swemu dziecku wożka złozonego z chinskich elemetów przeraza mnie fakt ze w takich chniskich wózkch tako dzieci maja kontakt a elementami a potem tylko alergie i choroby nie wiadomo skad a cena robi cuda tylko czy warto ryzykować a może poprostu poszukać innych producentów którzy produkują towar z polskich dobrych i pewnych połfabrykatów z atestam i w/g norm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: firma TAKO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.07, 07:36 Spokojnie, w wózkach TAKO nie ma i nie będzie tworzywa z chin. Bez obaw. Odpowiedz Link Zgłoś
florcia37 Re: firma TAKO 07.11.07, 22:27 czytam z uwaga wszystkie wypowiedzi i jestem przerazona do chcialam tam pracowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: firma TAKO IP: *.org 08.11.07, 10:57 swego czasu pracowałem w tej Firmie i oprócz jednej poważnej scysji z szefem to było raczej spokojnie.Najgorzej to było z takimi przydupasami jak np.Wojtuś(patrząc na niego dochodzę do przekonania że człowiek pochodzi od małpy).Kasa była na czas nawet Szef dał pare groszy więcej Szkoda tylko że fajni ludzie uciekali z tego zakładu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: firma TAKO IP: *.xtreme.net.pl 03.11.07, 10:45 zgadzam sie juz mamy uczulenie od chinskich elemetó ale jaki smrod i oczywiście bez atestów i bo i po co jak to mabyc tylko tanie i już Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik montaż Re: firma TAKO IP: *.xtreme.net.pl 03.11.07, 10:52 kiedyś pracowac w tako to było cos ale od pewnego czasu coś soię zmieniło na gosze woda sodowa uderzyła do głowy albo barzo duże pieniądze których sie dorobił dzieki nam ale w chinach produkcja tako a my gdzie bedziemy pracować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zainteresowany Re: firma TAKO IP: 212.87.244.* 03.11.07, 17:12 Proszę o informacje jaki rodzaj pracy mozna wykonywać w TAKO i co trzeba umieć. Jakie są np. maszyny narzędzia itp. Z góry dzieki za odpowiedź. Nie chce se ośmieszyć na rozmowie kwalifikacyjnej:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zainteresowany Re: firma TAKO IP: 212.87.244.* 03.11.07, 17:12 Proszę o informacje jaki rodzaj pracy mozna wykonywać w TAKO i co trzeba umieć. Jakie są np. maszyny narzędzia itp. Z góry dzieki za odpowiedź. Nie chce se ośmieszyć na rozmowie kwalifikacyjnej:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: firma TAKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.07, 18:39 Niech sobie skladają te wozki w Chinach czy gdzie chcą. A ty sie nie martw gdzie będziesz pracowal. Kup bilet i leć do Irlandi za taką prace jak tu zarobisz 3 razy tyle. I nie daj sie poniżać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: firma TAKO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.07, 11:39 patrzwę i obserwuję to wszystko co się dzieję w firmie nasz Bos - Grzegorz na punkcie chin oszalał wszystko wysya do chin, do podrobienia plastiki, formy, opony , napy ,podzewki , tkaniny , lamówki, czyli wózki w polsce będą składane z chinskich detali, które nie spełniają żadnych norm a tak nawiasem mówiąc to sprzedał wszystkich swoich dostawców chinczykom , ale oczywiście to mógł zrobić tylko nasz szef bo on nigdy nie liczy się z nikim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uważny oserwator Re: firma TAKO IP: *.xtreme.net.pl 09.11.07, 18:11 wspólpracuje z firmami chinskimi i obserwuje co piszecie o waszym szefie , troche się tym zainteresowałem i powiem wam , ze wasz szef będąc w chinach wysiewał chinczykom wszystko o produkcji wozków w polsce -częstochowie a chinczycy wyciągneli od niego wszystkie informacje i teraz wiedzą wszystko o branży wózkowej w częstochowie . Do tej pory wspólpracowali z firmami z polski zajmującymi się produkcją wózków , ale nie wiedzieli nic o czestochowie i zagłębiu wózkowym ale wasz szef ich uswiadomił a tym samym narobi wielkich problemów wszystkim producentom wózków i dostawcom wszystkiego do produkcji ale to swiadczy tylko o jego postawie i marnym poziomie inteligencji . Mam nadzieje ze jego dostawcy maja opatentowane swoje wyroby i jakośc sobie poradzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: firma TAKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 20:22 napiszcie jak jest teraz czy to naprawde oboz pracy , jak sie tam zarabia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KONTROLER Re: firma TAKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 23:31 LUDZIE CZY WAM NIE WSTYD PISAĆ TAKIE DZDURY W POLSCE PRACY NIE BRAKUJE NIE POTRZEBA WYJEZDZAĆ ZA GRANICĘ ALE JEDNAK TYLKO NA JEZYKU TAKO TAKI ZAKLAD TEJ BRANZY SIĘ NIE ZNAJDZIE W POLSCE I Z TAKIMI WARUNKAMI PRACY I PŁACY A JEST W ZAKŁADZIE SZPICEL KTÓREMU BARDZO ZALEZY ABY SIAĆ WROGĄ PROPAGANDĘ OTWIERAJCIE ZAKŁADY I SPROBUJCIE TEGO DOBROBYTU ZAPRASZAM DO PRACY W TAKO BO PRACUJĘ JEST NIEPRAWDĄ CO PISZĄ SĄ TO LUDZIE MARGINESU I SAMI PAKUJĄ SIĘ W BAGNO SZEF JEST OSOBĄ KOKRETNĄ PŁACI I WYMAGA NIKOMU KRZYWDY NIE ROBI I NIE ZROBIŁ KAŻDEMU CO SIĘ NALEŻY TO OTRZYMUJE A NAWET WSPOMAGA NIE CZYTAJCIE TYCH BREDNI ŻADNE CHIŃSKIE WÓZKI TYLKO KRAJOWE DOBRE FIRMY TAKO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WILLHELM Re: firma TAKO IP: 83.2.142.* 22.11.07, 12:06 procedura jest następująca: najpierw będzie ściągał półprodukty do produkcji wózków z chin... to naturalna kolej rzeczy... na razie składanie wózków pozostanie w Polsce bo żal trochę tych nowo wybudowanych hal... ale kolejny etap to zlecanie całej produkcji chińskim firmom i transport gotowych do magazynów zorganizowanych w obecnych halach produkcyjnych tako... odpadają niepotrzebne koszty zatrudniania całej masy pracowników produkcji... oświetlenia... ogrzewania... wody... kanalizacji... czysty i co najważniejsze o wiele spokojniejszy zysk bo nie trzeba użerać się z gromadą robotników non stop czegoś żądających... a to podwyżki... a to lepszych warunków... a to dodatkowo grożących najprzeróżniejszymi urzędami... i świat stanie się piękny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KONTROLER Re: firma TAKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.07, 22:41 I poraz który odpowiadam na głupie i chamskie brednie i powówienia kto ci WILLHELMIE do głowy tej CHIŃSTRZYZNY naklad pracuję w TAKO jest praca i dodra płaca są doskonałe warunki ludzie nie wierzcie w bo komuś bardzo zależy bo tam pracował i szuka dżury w całym aby się odgryść SZEF się bardzo poświęca aby nasze coraz nowsze wzory wózkow miały wielką renomę nie tylko w EUROPIE ALE I ŚWIECIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WILLHELM Re: firma TAKO IP: 83.2.142.* 23.11.07, 11:03 brzmi ładnie... nawet bardzo ładnie... szkoda że nie ma w zasadzie nic wspólnego z rzeczywistością... jakoś w dziwny sposób naszło mnie skojarzenie z koniem żyjącym w kopalni i pracującym w egipskich ciemnościach w kieracie... hmm... dobry mam dzis humor więc to wystarczy na tą chwilę... i pozdrawiam w ten ostatni dzień pracy w tym tygodniu... czas rozpocząć przygotowania do weekendu także miłego weekendu wszystkim życzę... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fafik Re: firma TAKO IP: 89.174.23.* 24.11.07, 13:30 Witam tako może i praca jest oki ale niestety kadra kierownicza jest fatalna np.majster z montażu sam rozpija pracowników potem ich podpie.. do szefostwa ze pija i co w efekcie prowdzi do zwolnienia a sam ostatno ledwo co trzyma się na nogach gdyby nie stół, to pewnie by pod nim leżał jest jeszcze mirus zwany statystą ciegle tylko biega i udaje ze pracuje wraz z patykiem czlowiekiem który jest chory psychicznie powinien być już od dawna w lublincu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były pracownik TAKO IP: *.xtreme.net.pl 25.11.07, 19:48 TAKO parodia na maxa tam nikt nie zna przepisów co to za nagrywanie rozmów telefonicznych np. chamstwo na maxa. drzwi pozamykane nie ma jak wyjść z zakładu z szwalni okna zakratowane zakaz palenia tez mi coś jak cały budynek A chodzi po WC palić. a B nie ma tak dobrze, tyle ze jednego jełopka już nie ma Wojtusia zero kultury. Ale parodia sprzątaczka Wiesia śpi w pracy. Szef jest OK OK mówię jeszcze raz ze jest ok choć wymaga ale każdy by był taki na jego miejscu tylko troszkę organizacji mało Mariusz-flaszka i nikt tego nie kontroluje. a Pan willhelm czy jak mu tam nie wie co sie dzieje zresztą tam już nie pracuje wiec niech da spokój Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WILLHELM Re: TAKO IP: 83.2.142.* 26.11.07, 10:10 widzisz to jest właśnie cudowne w internecie i forach internetowych... można wypowiadać swoje opinie do woli i nikt do czasu rażącego złamania regulaminu nie może tego zabronić :) i w związku z tym piszę... piszę bo pomimo tego, że nie pracuję tam od bardzo dawna w sumie mimo woli jestem na bieżąco w panującej sytuacji... i oczywiscie będę pisał... i pomimo złej dziś pogody przesyłam ciepłe pozdrowienia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pigi Re: TAKO IP: 89.174.23.* 23.01.08, 17:20 w tako nie tylo mirus jest do niczego sa jescze inni kierownicy wyrzywaja sie na pracownikach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwaczka Re: TAKO IP: *.21.pl 24.01.08, 19:00 tym sobie chcą nabic plusów ale to działa nie tak jak myslą.Nie natym żecz polega,kr.Zbyszek to jest gosc umie z ludzmi rozmawiac doradzic niepowie złego słowa uczynny pomocny Zbyszku kochamy cie przejmi nasz budynek wraz z nami za kr.Mirusiagosc sie wypalił juz pozdrawiamy i myslimy ze juz niedługo bedziesz naszym kr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu uwaga żony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.08, 19:00 W tej firmie pracuje m.in pracuje szwaczka Aneta S. Jest bardzo zainteresowana obcymi mężami.Jest bardzo beszczelna w stosunku do rodzin.Więc prosze naprawde mieć pod uwaga to co napisałam bo bardzo moze namieszać.Moja koleżanka sie o tym przekonała na własnej skórze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portau uwaga żony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.08, 19:14 Pani Aneta S. która pracuje w firmie TAKO jako szwaczkajest do tego stopnia beszczelna że dzwoni i sms z zonatymi mężami.O każdej porze dnia i nocy.Mijcie uwagw dogie żony na to wszystko oko.Moja koleżanka już się wycierpiała że wy nie musicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: firma TAKO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.08, 19:47 Uwaga żony.Pani Aneta S.która pracuje w tej firmie jako szwaczka jest do tego stopnia zdolna że dzwoni i sms z żonatymi mężczyznami o każdej porze dnia i nocy.Miejcie drogie żony na to wszystko oko.Moja koleżanka już się wycierpiała .A teraz ja ostrzegam was wszystkie.Pracujemy z tą Pania i wiemy do czego jest zdolna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Uwaga żony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.08, 14:25 Ostrzegam wszystkie żony których mężowie pracują lub mają zamiar pracować w firmie Tako w Częstochowie na ul.Jagielońskiej.Jest tam pewna pani o imieniu Aneta S.która pracuje tam jako szwaczka na tej samej hali co mężczyżni znamy tą Panią dobrze bo też z nią pracujemy.Owa Pani jest bardzo zainteresowana żonatymi mężczyznami.Lubi ich kokietowac i nie liczy się z tym że mają żony i dzieci.Znamy już taki przykład gdzie do tej pory miesza w rodzinie. Nasza koleżanka już wycierpiała i to bardzo wiec miejcie na to uwadze i zwracajcie uwage na sms głuche telefony do swoich mężów jak wam zależy na waszych związkach to niedopuście do spotkania z ta 39 letnia kobieta jej wiek mężczyzn nie przeszkadza.Nawet jak ktoś będzie od niej młodszy o pare lat to też jest skłonna mieszać. Odpowiedz Link Zgłoś
nel.son Re: Uwaga żony 09.01.08, 00:00 Uwaga zony-niezłe hasło-odnoszę wrażenie że wszystkie te opisy wyszły od jednej osoby, która nigdy nie pracowała w naszym zakładzie.Przecież tam gdzie pracują kobiety i mężczyźni zawsze będą plotki i oskarżenia, Tako nie jest jedynym zakładem w którym sie plotkuje.Jeśli ta wspaniała koleżanka ma problemy z mężem to powinna zając sie tym sama bo siedząc przy komputerze nie rozwiąże swoich problemów TO powinna wiedzieć każda inteligentna kobieta.A jeśli jest na tyle głupia by opisywać swoje problemy rodzinne na forum zakładu to szkoda mi jej męża bo ja bym sie już dawno z nią rozwiódł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: odpowiedż dla nel.son IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.08, 11:43 Niewydaje mi śię żeby ta osoba w tym opisie prała własne brudy.Wez pod uwage że moze chce ostrzec wszystkie kobiety.Czemu tak Ją skrytykowałeś?A może ona tego nie pisała nie wiesz wiec nie wypowiadaj sie o niej w ten sposób.Może po prostu ten ktoś chce zapobiec kolejnej trudnej sytuacji rodzinnej.A może Ty sam kiedyś byłeś też w to zamieszany i teraz się boisz co?Musze Ci uświadomić że żadna inteligentna kobieta nie będzie się poniżała do tego stopnia żeby się spotykać z osobą która miesza w jej związku godność na to jej nie pozwala.Więc uwazam że dobrze ktoś zrobił opisując to na forum.Ale oczywiście Ty możesz mieć swoje zdanie na ten temat pamietaj tylko że w każdej plotce jest troche prawdy.Może było tak naprawde i wcale nie musi byc to plotka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faker Re: odpowiedż dla nel.son IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.08, 00:15 A Ty coś taki(a) obrońca?Moim zdsniem Kobieta ma wyłącznie kompleksy i jak nie potrafi meża przy sobie utrzymać ,to wymyśla farmazony z kosmosu.Niech się może zastanowi zanim oczerni kolejną kobietę. Tak się składa, że Pani Aneta S to osoba z klasą, jest uczciwa i bardzo mądra a autorka pierwszego wpisu do pięt Jej nie dorasta porywając się na rozwiązywanie rodzinnych kłpotów na forum. Niech nie miesza owa Pani od ostrzeżeń, bo troszkę nieudolnie jej to wychodzi. Kiepska prowokacja droga Pani. Zastanowiła się komu robi większą krzywdę? Łatwo jest potępić ale odwołać swoje oskarżenia już trudniej co? Znam Panią A.S.bo też tam pracuję i wiem ,że to nieuczciwe tak o niej mówić. Ktoś tu bronił wcześniej Panią A.S.i miał słuszną rację.To normalna , potrafiąca rozmawiać kobieta. A swoją drogą to rzeczywiście forum raczej nie jest najlepszym miejscem na leczenie własnych problemów małażeńskich. A może trzeba przypatrzeć sie własnemu postępowaniu i wtedy znajdzie się odpowiedź? Jak znam życie to ani jeden facet z tego zakładu nie powie złego słowa o Pani Anecie S.. Bo trzeba mieć to coś drogie Panie. Meżczyźni to rozpoznają bezbłędnie.Nie byłem zamieszany w "to" i nie mam powodu bać się nikogo ani obawiać.A co do inteligentnych kobiet to właśnie tylko takie z pewnością dla ratowania swojego związku spotakałyby się z osobą ,kóra zagraża ich związkowi a nie pisały na forum. Łatwo być wirtualnym oskarżycielem. Poza tym coś mi się zdaje,że odpisuję do Pani ,która to wszystko wymysliła PS.Do Pani A.S.-mam nadzieję ,że jak to Pani kiedyś przeczyta to nie zrobi to na Pani większego wrażenia.I dobrze.Z zazdrości ludzie różne głupie rzeczy robią.Niech sie Pani nie da prowokować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faker Re: Uwaga żony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.08, 00:18 Nel-son masz rację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oliwka Re: Uwaga żony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 17:43 strajk ok pomoglo kasa bedzie wiekrza w sirode o 11 sie dowiecie a wy chlopaki niemacie jaj czemu nieidziecie co nakrzyk was wezmie i uszy po sobie i do roboty taki jest sposob najleprzy chlopaki do dziela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Uwaga żony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 15:25 firma ta wykorzystuje ludzi przyjmują do pracy zapewniając prace umowę a prawda jest taka że ktoś pracuje wypełnia papierki do rejestracji a po 3-4 tygodniach słyszy że niema pracy dostaje swoje CV inne papiery i słyszy do widzenia zadzwonimy jak będzie trzeba tyrać Oszuści !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracowica Re: Uwaga żony IP: *.21.pl 21.01.08, 22:36 Uważajcie na słynnego statyste firmowego Mirusia podpiepsza od nowa jeszcze na koniec swojej kadencji w firmie bo odchodzi do Brembo do swojego kolegi dyrektora podpieprzył swojego człowieka.Chłopak niczemu niewinien od lat lubiany,jeden z najleprzych ochraniarzy co tu sie przewineli,sprawny fizycznie młody(nie jak inni)takich wiecej.Co ten Mirus odwala niech juz idzie klepac tarcze chamulcowe. Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta93 Re: Uwaga żony 18.02.08, 14:43 A Ci mezowie czemu tak do niej lgna...jak cmy do swiatła...a moze w domach szaro i zimno...))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gala@interia.pl Re: firma TAKO IP: *.hcz.com.pl 18.02.08, 14:59 firma wyzyskuje ludzi bez pracy ,nie rejestruje,pracuje sie na dworze bez względu na pogodę a mówia co innego że niby na 2 tygodnie później będzie lepiej a to kłamstwo Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta93 Re: firma TAKO 18.02.08, 16:05 ...w poprzednich wpisach można wyczytać pretensje do Szefa, że rozbudowuje zaplecza hal produkcyjnych - więc skąd naraz ten żal... (*_*) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptasiek23 Re: firma TAKO IP: *.centertel.pl 20.02.08, 18:07 siema ja w tako robiłem ponad rok cinżko było ale nie było źle piłem paliłem i zapierd..... ostro trzeba zapier.... zeby zarobic pozdro dla starej ekipy takoskiej brat ptasznika:)monter "jestem najlepszy" Odpowiedz Link Zgłoś