Gość: czarnyBaran Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: 82.160.184.* 01.07.11, 18:49 czarno widzę przyszłość krainy w której się wychowałem ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.gre.pl 04.07.11, 19:53 Czy to prawda , że nasza pani skarbonka ma zafundowane przez naszą gminę kursy , czy studia podyplomowe z zakresu księgowości ??? Zarabia tyle pieniędzy i jeszcze bezczelnie doi gminę jak się da a przecież gmina tak zadłużona , że wszystko dookoła jest likwidowane . Przecież jak ktoś przychodzi do pracy to powinien posiadać wymagane kwalifikacje a nie dopiero je zdobywać. Tylko , że wójt podpisuje to lekką ręką i nikogo się nie pyta .A głupie ludzie są robione w trąbę w białych rękawiczkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ciekawego kwalifikacje skarbniczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.11, 21:37 Radni ,najwyższy czs obudzić się ze snu,sprawdzić kwalifikacje skarbniczki, "ponoć ich brak", teczka z aktami osobowymi jest w kadrach każdego urzędu , to i może u Nas też.KADRA MILCZY, bo obawia się napadu "WŚCIEKŁOŚCI" skarbniczki. Ta"PANI" nie ma żadnej "ogłady urzędnika", to "HERSZT BABA". Ale Nasi włodarze maja taka wadzę,że mogą uwolnić gminę.Mamy przecież kilka wykształconych księgowych , i z doświadczeniem, opanowanych , które spokojnie mogą poprowadzić budżet gminny.A i Sekretarz to "stary" księgowy.To Rada Gminy podejmuje decyzje, a Wójt z pracownikami realizuje podjęte uchwały oraz wcześniej uchwalony budżet. Chyba, że Rada nie radzi sobie , to niech jadą na szkolenia......... Bez urazy ,ale z troski o naszą małą OJCZYZNĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: kwalifikacje skarbniczki IP: *.gre.pl 05.07.11, 07:07 Oby radni nie obudzili się za późno i z ręką w nocniku . Ta pani nigdzie długo nie pracowała , bo ludzie z nią nie wytrzymywali - Tylko ktoś musi wreszcie podjąć działania aby jej podziękować za ogromne zaangażowanie w szukaniu oszczędności na mieszkańcach gminy po aby więcej wydoić dla siebie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tutejszy Re: kwalifikacje skarbniczki IP: *.gre.pl 05.07.11, 07:23 Kuzyn pani skarbnik przygotowuje dokumentacje do projektu docieplania budynków szkolnych . Jak myślicie ile za to dostanie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
real.lista9 Re: Nowe pomysły wójta Lelowa 05.07.11, 09:27 Myślę ,że nie mamy na to wpływu ile dostanie kuzyn skarbonki ,ale najgorsze jest to ,że będą się jeszcze ludzie cieszyć ,że coś się dzieje. Wyremontowany GOK jeśli będzie wszystko dobrze ,to zasługa P dyr. GOK ,ale jeśli będzie spier...,to wina byłego wójta. Myślę ,że po reformie oświaty jaką zafundowała nasza rada mędrców nasza gmina będzie krainą mlekiem i miodem płynącą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Imprezy 2011 IP: 82.160.184.* 05.07.11, 14:05 Tak z innej beczki: - co z tegorocznym Świętem Ciulimu-Czulentu? Podobno pani skarbnik wszystko blokuje i w 2011 r. brak środków na tego typu imprezę. Jeśli to prawda, to nowa władza w likwidowaniu wszystkiego będzie the best. Dla Lelowa Święto C-C było okazją do promocji, rozgłosu oraz zarobku dla sporej liczby mieszkańców (Koła Gospodyń, parkingi itp.). Prawie każdy uczestnik zostawiał w Lelowie jakąś kasę. Ciekawe czy obecny wójt popiera tego typu imprezy? Pytam, ponieważ w czerwcu nie było Nocy Świętojańskiej w Białej Wielkiej (a szkoda!). Niemniej budynek GOK-u jest wyremontowany, czyli kultura jakoś się rozwija, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C-C Re: Imprezy 2011 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.11, 14:24 Słyszałem , że C-C planowane jest na 20-21 sierpień, ponoć odbędą się też dożynki Gminne i inne uroczystości np.historyczne..... Odsyłam do harmonogramu imprez gminy na 2011 rok. Odpowiedz Link Zgłoś
real.lista9 Re: Imprezy 2011 05.07.11, 17:08 ,,Kultura jakoś się rozwija?" To bardzo ciekawe stwierdzenie ,ponieważ wyremontowany budynek ,to przecież wynik błędnej i niegospodarnej polityki poprzedniego wójta,prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Imprezy 2011 IP: *.isd-hcz.com.pl 07.07.11, 11:31 Budynek GOK to nie kultura, hala sportowa to nie sport. Oba obiekty nie tętnią życiem choć trwają w najlepsze wakacje a dzieci nudzą się w domach bo rodziców albo nie stać na wyjazdy albo muszą ciężko pracować bo to specyfika gospodarstwa rolnego. My rolnicy nie mamy wakacji. Nie znalazłem informacji o zajęciach trwających w tych obiektach więc przyjmuję że się w nich nic nie dzieje a szkoda. Niech to ktoś zmieni bo wakacje dopiero się zaczęły. Kto odpowiada za wykorzystanie tych obiektów? Czy na takie działania gminy też nie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
real.lista9 Re: Imprezy 2011 07.07.11, 17:14 Naszą gminę stać tylko na działania -pokazówki,spotkania wipowskie i kółka wzajemnej adoracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do mm Re: Imprezy 2011 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.11, 19:54 O ile jesteś pracownikiem huty, to Masz możliwości korzystania wraz z rodziną w ośrodkach dla pracowników huty, a dla dzieci rolników , płacących KRUS - odsyłam do www.lelów.pl. Nie pamietam,kiedy były organizowane zbiorowe formy wypoczynku na gminie podczas wakacji , chyba , że za PRL tzw."dziecińce" ....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Imprezy 2011 IP: *.isd-hcz.com.pl 08.07.11, 13:07 Dziękuję za szybką reakcję, ale nie o taką mi chodziło. Nauczyciele mają wakacje do 20.08 więc oni nic nie zorganizują. Ale GOK? O taką informację mi chodziło. Pamiętam turniej tenisa stołowego organizowany przez GOK w hali sportowej. Powtórzcie to, zróbcie turniej gry w szachy, badmintona i w co tylko chcecie. Ale chciejcie! Mam nadzieję, że reakcja będzie równie szybka co poprzednia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łoj Re: Imprezy 2011 IP: 82.160.184.* 08.07.11, 17:55 Oj, ale GOK to chyba nie zajmuje się sportem. Ja bym się zwrócił do Wójta, niech się wykaże! A na hali na czas wakacji należy zatrudnić instruktora WF, powtarzam zatrudnić mm. Przy okazji zróbcie, czyli KTO konkretnie mm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fuj-t Re: Imprezy 2011 IP: *.org 09.07.11, 08:26 Witam mm! I pędzę z pomocą: Zacznij od sołtysa Ślęzan, może on coś zorganizuje w wakacje dla Twoich dzieci, a jeśli nie to mam propozycje: „Lato pod parasolem” to hasło wakacyjnych zajęć jakie organizuje w okresie letniej kanikuły Biblioteka Publiczna – Oddział dla Dzieci i Młodzieży przy ul. Kościuszki. Terminy i godziny spotkań: 1. 22 czerwca (środa) - godzina 12 - 17.20 2. 27 czerwca (poniedziałek) - godzina 13 - 16.30 3. 29 czerwca (środa) - godzina 13 -16.30 4. 1 lipca (piątek) - godzina 13 -16.30 5. 8 sierpnia (poniedziałek) - godzina 13 -16.30 6. 10 sierpnia (środa) - godzina 13 -16.30 7. 12 sierpnia (piątek) - godzina 13 -16.30 Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji w Częstochowie zaprasza wszystkich chętnych na dwudniową wycieczkę do Sandomierza oraz Kazimierza Dolnego, która odbędzie się 23-24 lipca 2011r. Program wycieczki: 23 lipca (sobota) 1) Zbiórka o godzinie 5.50 na dworcu PKS przy ul. Wolności stanowisko nr 20. 2) Wyjazd autokarem do Sandomierza o godzinie 6.00. 3) W Sandomierzu zwiedzamy z przewodnikiem: - Bramę Opatowską - Zamek - Katedrę - Ratusz - Zbrojownię Rycerską - Rejs statkiem ( jeżeli będzie ładna pogoda) lub Podziemną Trasę Turystyczną 4) Po zwiedzaniu Sandomierza przejazd autokarem do pensjonatu 5) Zakwaterowanie 6) Obiadokolacja 7) O godzinie 19.30 biesiadowanie przy muzyce, pieczenie kiełbasek przy ognisku. 24 lipca (niedziela) 1) Godzina 8.00 śniadanie 2) Wyjazd autokarem do Kazimierza Dolnego 3) W Kazimierzu zwiedzamy z przewodnikiem : - Basztę - Muzeum Sztuki Złotniczej - Zamek - Rynek w Kazimierzu Dolnym - Górę Trzech Krzyży - Spichlerz 4) Po zwiedzaniu Kazimierza Dolnego wyjazd autokarem do Częstochowy. Kolejność zwiedzania może ulec zmianie. Koszt wycieczki 220 zł. od osoby. Jakby było mało to wszystkie imprezy są tu: www.lelow.eu/news/czestochowa-kalendarz-imprez-lato-w-miescie,588,4,0.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Rządy Wladz Gminy IP: *.onlinesc.net 13.07.11, 14:23 Moi Drodzy, nie wiem do czego zmierza postępowanie naszych władz. Z jednej strony należy oszczędzać maksymalnie i pieniędzy nie ma dla nikogo i na nic, a z drugiej pieniądze wydawane są lekką ręką, brane są kredyty na wydatki, wyceny. Po co sprzedawać majątek gminy- wsi? Nie można coś w tych budynkach zorganizować, żeby potem przyniosło zysk, najlepiej wszystko sprzedać, a pieniądze przeznaczyć na jakiś ważny cel, który spraw, że nam żyło się będzie lepiej. Jaka gmina taki kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Rządy Wladz Gminy IP: 82.160.184.* 13.07.11, 17:22 Co konkretnie sprzedano w ostatnim czasie? Z pewnością zarabiać powinna ta część budynku UG, w której kiedyś był bank. Może pomieszczenia powinno się wynająć innemu bankowi, np. PKO? Konkurencja jest zawsze wskazana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pekao Re: Rządy Wladz Gminy IP: *.48.115.36.ltv.pl 14.07.11, 07:33 Z drugim bankiem w Lelowie to jest dobry pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Re: Rządy Wladz Gminy IP: *.onlinesc.net 14.07.11, 10:31 Zgadzam się z przedmówcami, a do tego dojdą jeszcze pomieszczenia z ośrodka zdrowia oraz biblioteki, w których też można było coś zorganizować lub wynająć. Nie sprzedali, ale nie wiem czy wiesz, ale p.Lupa wraz ze swymi współpracownikami- p.Piestrzyńską, p.Dragańskim i radnymi jeżdżą po gminie i oglądają majątek gminny, a po co? żeby sprzedać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Rządy Wladz Gminy IP: 82.160.184.* 17.07.11, 21:39 Dla dalszych oszczędności należy wyłączyć oświetlenie uliczne w całej gminie nie tylko lokalnie na niektórych wioskach. Będą dodatkowe pieniadze dla ekipy częstochowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja>>>TY Re: Rządy Wladz Gminy IP: 82.160.184.* 20.07.11, 17:35 ehhh... lubicie dorzucić do pieca nie? Wiek? 20 lat? gorący wiek na ciągłe spinanie i sapanie o wszystko, ale cóż zrobić :/ Przecież możecie iść do gminy i nagadać wójtowi i całej radzie. Dlaczego tego nie robicie? Wolicie to zrobić w internecie? Przecież tutaj jesteście tacy odważni. Dojdźcie w końcu do wniosku, że wszystkim się nie dogodzi. Za czasów starego wójta był bałagan, a obecny musi to wszystko jakoś ogarnąć. I co, że mieszka w Częstochowie? Kompleks mieszkania na wsi? Izolacja od otaczającego świata? Odpocznijcie od tego. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Re: Rządy Wladz Gminy IP: *.onlinesc.net 20.07.11, 21:37 "odpocznijcie" haha. Ty odpocznij , Ty pachołku gminy. Nikt nie ma kompleksu. Mieszka w Częstochowie i rządzi w Lelowie, to jest absurd. To tak samo, jakby mieszkaniec Ukrainy, którego babcia pochodzi z Polski, a on, może 3 razy był w Polsce startuje na Prezydenta RP. Czy to nie jest śmieszne? Tam są inni ludzie, maja inne potrzeby i dla nich co innego jest ważne i tu też są inni ludzie, którzy także mają inne potrzeby. Tak samo jest u nas. Jak jest z Częstochowa, to niech startuje na Prezydenta Częstochowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Rządy Wladz Gminy IP: 82.160.184.* 20.07.11, 22:30 Jak dla mnie wójt może mieszkać nawet w Pacanowie Górnym i jednocześnie rządzić w Lelowie. Nie miejsce zamieszkania jest tutaj ważne, ale to, jak się sprawuje władzę, na ile jest się gospodarzem całej gminy itp. Sytuacja, gdy rządzi człowiek z importu ma swoje wady (przede wszystkim brak emocjonalnego związku z gminą) ale ma też i zalety (zupełnie nowe spojrzenie, brak zobowiązań wobec środowiska itp.) Teraz do Ja>>>Ty: Z tym kompleksem wobec Częstochowy to jednak lekko przesadziłeś kolego. Ani to jakiś pępek świata, ani pierwszego sortu metropolia. Oczywiście z perspektywy Lelowa Częstochowa to już wielkomiejski świat. Ale zachowajmy umiar w tej materii i nie wprowadzajmy sztucznych podziałów. Co do aktywności forumowiczów: tak bardzo przeszkadzają Ci wpisy na forum? Mam proste rozwiązanie - przestań tu zaglądać i wtedy będziesz sypiał znacznie spokojniej. Uważam, że dopóki dyskusja toczy się na odpowiednim poziomie, to nie ma co wylewać łez, że nie wszyscy mają takie samo zdanie jak Ty. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Re Re: Rządy Wladz Gminy IP: 193.138.241.* 21.07.11, 07:02 Przecież wójt został wybrany w demokratycznych wyborach przez mieszkańców gminy Lelów. Nie ukrywał, że mieszka w Częstochowie. Jak dla mnie to może dojeżdżać nawet z Chin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Re: Rządy Wladz Gminy IP: *.onlinesc.net 21.07.11, 09:46 Aha, niech sobie będzie skąd chce, a za drogę i tak płaci gmina, więc co się tam martwić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Er: Re: Rządy Wladz Gminy IP: 193.138.241.* 25.07.11, 07:02 Społeczeństwo Lelowa tak chciało, więc pogódź się z tym. Jest was garstka. Odpowiedz Link Zgłoś
real.lista9 Re: Rządy Wladz Gminy 25.07.11, 09:59 "Społeczeństwo zadecydowało",ale prawda jest taka ,że to społeczeństwo zmanipulowane przez tych ,którzy wiedzieli jak przeprowadzić na naszym gruncie kampanię przedwyborczą. Wybór obecnego wójta,był wyborem przeciwko poprzedniemu,natomiast na pozostałą obsadę : "skarbonka "nie mieliśmy wpływu. Myślę ,że nie stanowimy garstki. Wielu ludzi ma gdzieś politykę i nie chce się wypowiadać ,ale są i tacy którym wszystko pasuje ,no a winnych szukają w nieobecnych i ta druga grupa, to tak zwane chorągiewki ,które poruszają się tylko z wiatrem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamczas Re: Rządy Wladz Gminy IP: 82.160.184.* 26.07.11, 20:13 Witam! Poświęcę chwilę czasu i przeanalizuję wkrótce szczegółowo ulotkę wyborczą Lupy. "Człowiek jest najważniejszy" - takie było hasło, a tymczasem do rangi symbolu urasta jego głupkowaty uśmieszek podczas rozmów z interesantami /wiem to od kilku osób!/. A może się chłopina frustruje, że jest wójtem Lelowa a nie prezydentem Częstochowy i stąd ten głupi wyraz twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Re: Rządy Wladz Gminy IP: *.onlinesc.net 26.07.11, 21:19 Witam Szanownych Internautów! Kieruję do Was zapytanie czy wiadomo Wam coś o seminarium zorganizowanym w Gminnym Ośrodku Kultury? Czy wiedzieliście, że jest coś organizowane? Wiadomo Wam było, ze nastąpiło otwarcie GOK-u? Wiecie kto był zaproszony itp. Proszę o podzielenie informacjami i wrażeniami od osób, które ewentualnie były. Ja byłem, widziałem tyle nieznajomych twarzy, paru posłów, jakby to powiedzieć, sama elita, a zwykłych Lelowian lub mieszkańców nie dostrzegłem. Dużo by tu mówić o tym seminarium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do prezesa Re: Rządy Wladz Gminy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.11, 21:53 Za przeproszeniem: Piszesz" BREDNIE". Mieszkańców Lelowa oraz z terenu gminy było bardzo dużo - może nie znasz ludzi ?. Zaproszonych było dużo - a że nie przyszli, to czyja wina?. Też byłem i widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Panie prezesie Re: niepełna wiedza jest gorsza niż niewiedza.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.11, 22:06 Szanowny Panie internaucie! Zaproszenie było na stronie www.Lelow.pl. Było sprawdzić przed pisaniem postu............ dopiero krytykowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mój pogląd Re: Rządy Wladz Gminy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.11, 22:00 Kazdy ma swój "wyraz twarzy" - waćpan też, ale to nie jest zalezne od siebie samego, takich nas natura stworzyła czy nam się to podoba czy nie. A jaki uśmiech ma mamczas, czy podoba się to innym. Za przeproszeniem:daj psu spokój, pies Ci da dwa. Odpowiedz Link Zgłoś
real.lista9 Re: Rządy Wladz Gminy 26.07.11, 22:27 Mam pytanie do Wiedzących ,czy zaproszono poprzedniego wójta na imprezę z okazji otwarcia GOK,? bo tak na marginesie ,to odnowienie tego molochu to jego zasługa. A jeśli chodzi o uśmiech p Lupy ,to ironiczny jest i tyle,nie należy za wszystko obwiniać natury ,oczy są zwierciadłem duszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Rządy Wladz Gminy IP: 82.160.184.* 26.07.11, 23:23 Kilka wątków jak widzę: 1) uśmieszek wójta - no cóż, faktycznie jest takowy, ma posmak ironicznego, ale nie przesadzajmy tylko spójrzmy w lustro swój wyraz twarzy lub róbmy takie same uśmieszki i będzie git 2) seminarium - było interesujące, choć z drugiej strony dziwię się, że ktoś tak właśnie nazwał uroczyste otwarcie GOK-u po ukończonym remoncie (komu jest potrzebna taka żonglerka słowna?) 3) był też poprzedni wójt, ale moim zdaniem powinien zostać bardziej wyróżniony 4) nie wiem czy spotkanie było "dla wszystkich", w końcu to nie dożynki gminne tylko jednak kameralna impreza. Dobrze, że w ogóle cokolwiek dzieje się w gminie Lelów. Nowa władza raczej nie rozpieszcza, wszystko się zwija, dookoła cięcia skarbniczki a tu proszę - ostatni klezmer znów zawitał do Lelowa. I to na seminarium w Gminnym Ośrodku Kultury! Odpowiedz Link Zgłoś
real.lista9 Re: Rządy Wladz Gminy 27.07.11, 20:12 Seminarium-brzmi tak poważnie w końcu ,to nie dożynki.Czasami nazwanie rzeczy po imieniu ujmuje im powagi ,no a tu bardzo,,zacne "ugrupowanie za tym stoi (niektórzy po Seminarium...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czort Re: Rządy Wladz Gminy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.11, 20:02 A od kogo "pochodzi dusza" - czy na ten temat się dysktuje, czy jest jakis wpływ. Mówić święte słowa a .......................................... a. "Kozdy mo swoich znajomych" - powiedział kiedyś pewien góral........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Rządy Wladz Gminy IP: 82.160.184.* 27.07.11, 20:52 Rea.lista9 bingo! Napisałeś "...niektórzy po seminarium..." i chyba trafiłeś w sedno. Po prostu uśmiałem się do łez z tego stwierdzenia. I wszystko jasne dlaczego właśnie tak nazwano zwykłe otwarcie GOK-u. Punkt dla Ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
real.lista9 Re: Rządy Wladz Gminy 28.07.11, 16:54 Na tym forum nie tylko pyskujemy,ale często dzielimy się wiedzą ,prawda? Mam sprawdzoną informację na temat obozu językowego (wyjazd do USA) na ,który pojechał pewien,,utalentowany"uczeń z naszej gminy. Wszystko było by ok. gdyby były eliminacje do takiego wyjazdu,ale za sprawą naszej wiodącej partii pojechała latorośl tych ,którzy zdominowali naszą gminę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Rządy Wladz Gminy IP: *.gre.pl 28.07.11, 17:00 Jedno partyjne rządy nigdy nie wychodziły ludziom na dobre . Zawsze pojawia się kumoterstwo , korupcja i układziki . Ale na szczęście mamy demokrację i nie można pozwolić na powrót " przewodniej siły narodu". Tylko o takich sprawach należy mówić głośno i odważnie . Buźka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOK Re: Rządy Wladz Gminy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.11, 20:13 Seminarium, bo tak było w projekcie i fundusze też były zaplanowane . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Rządy Wladz Gminy IP: 82.160.184.* 30.07.11, 19:58 Projekt przecież ktoś napisał i wymyślił właśnie taką nieadekwatną nazwę. Ale nie ma co kruszyć kopii. Grunt, że spotkanie było udane i to w tym wszystkim jest najważniejsze. Pozdrowienia dla Wielkiego Brata z GOK-u! Odpowiedz Link Zgłoś
real.lista9 Re: Rządy Wladz Gminy 31.07.11, 09:42 Dobrze,że ktoś napisał projekt,bo czego można sie teraz spodziewać??? Odpowiedz Link Zgłoś
soczewka13 Do Nipokornych 01.08.11, 17:54 Coś cicho na forum Daliśmy spokój naszym oszołomom ? Kiedy sesja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do rea.. i socze.. Re: Do Nipokornych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.11, 22:03 "Tacy to już BYLIŚCIE" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Rządy Wladz Gminy IP: *.onlinesc.net 16.08.11, 12:00 Moi drodzy co tak to forum przygasło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista lupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.11, 11:42 jeszcze za szybko osądzać nowego Wójta trzeba poczekać do pierwszej rocznicy.Ciekawy jestem czy w końcu wyczyści U.G ze starych nieudaczników oraz klany rodzinne,ponadto nie wiem co sie dzieje w referacie szkolnictwa gdzie p.Stefania W./ponoć bez matury/ze średnim wykształceniem decyduje za nauczycieli z wyższym wykształceniem gdzie i za ile mają pracować i to jest dla mnie kpiną uwłaczającą nowemu wójtowi.Czy w tym Urzędzie brak jest ludzi kompetentnych do tego stanowiska choćby sekretarz? Odpowiedz Link Zgłoś
real.lista9 Re: lupa 21.08.11, 20:45 Ja myślę,że zapowiedź tego,co ma być już jest-czyli :stagnacja,stare układy, oszczędności na tym, na czym oszczędzać nie wolno (edukacja dzieci) wysokie pobory dla siebie i takich ,,WYSOCE WYKWALIFIKOWANYCH jak p dyr.GOK :) p Skarbonka i innych Jeśli chodzi o p. koordynator oświaty , to popieram mojego przedmówcę ,to żenada ,że ktoś taki w czasach ,kiedy są takie prawa na rynku pracy zajmuje to stanowisko. Panie skarbnik i dyr GOK swoje wykształcenie zdobyły późno ,bo późno ,ale jednak:)( na Akademii Polonijnej w Częstochowie:) Najbardziej trafia człowieka! ,że w tym naszym grajdołku wszystko jest takie przewidywalne, z góry wiadomo -kto za kim stoi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: lupa IP: *.onlinesc.net 21.08.11, 22:29 Zgadzam sie z przedmówcami, tylko szkoda, że mimo tego, że wiadomo co jest złego w gminie czy to w kraju, że na stanowiskach siedzą niewłaściwi ludzie to nic się z tym za dużo nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: lupa IP: 82.160.184.* 22.08.11, 16:04 Pani S. W. z referatu oświaty. powinna zostać przejęta przez Stowarzyszenie. I wtedy ze swoją "kompetencją" oraz płytkim wykształceniem nie zagrzałaby zbyt długo miejsca na tego typu stanowisku. Być może zna się na sianokosach, ale od oświaty powinna trzymać się z daleka. Niestety niektórzy urzędnicy są jakby "przyspawani" do swoich obrotowych krzesełek. Wykształcenia pani dyrektor GOK nie komentuję; osoba na takim stanowisku musi być głównie operatywna. Dyplom jest ważny, ale w tym wypadku liczą się głównie cechy osobowościowe, komunikatywność, kreatywność itp. Pani dyrektor - trzymam kciuki za to, co Pani robi, ale publicznie (niedziela!) proszę raczej nie przemawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re: szkolnictwo w gminie Lelów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.11, 19:36 Czy tak trudno zrozumieć ,że powodem "kłopotów w szkolnictwie" jest malejąca ilość dzieci , a nie Pani z referatu oświaty.A o problemie "wszyscy zainteresowani" wiedzieli od dawna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max dlaczego kłopoty? IP: 82.160.184.* 22.08.11, 22:29 Nikt nie mówi, że wywalenie pani Stefanii uratuje oświatę w gminie Lelów. Zwrócono tylko uwagę na jej mizerne kwalifikacje. Dzieci jest coraz mniej i trudno z tym faktem polemizować. Poprzednicy napisali, że byłoby lepiej, gdyby oświatę nadzorował sekretarz. Zgadzam się w pełni z tym stwierdzeniem. Dzieci od tego nie przybędzie, ale może choć zarządzanie byłoby lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też rodzic Re: dlaczego kłopoty? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.11, 09:00 Za przeproszeniem, ktoś tu czegoś nie rozumie: kierownikiem oświaty,od wielu- wielu lat, jest Pan SEKRETARZ, a nie pani Stefania, która tylko wykonuje polecenia przełożonych, a nie kieruje referatem.Przecież kierownik musi mieć pracownika, bo sam nie będzie mieszał w teczkach.Ja osobiście dobrze oceniam tę osobę, bo jest sumienna i sprawiedliwa.Dobrze jest czasem mieć "chłopca do bicia". A narzekają" Ci, którzy coś utracili...". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: dlaczego kłopoty? IP: 82.160.184.* 23.08.11, 09:51 A ja osobiście nie oceniam tej pani tak wysoko. Przede wszystkim wiele słyszałem o jej arogancji wobec nauczycieli i dyrektorów. Tego chyba nie ma w zakresie jej obowiązków. Niemniej niech wykonuje swoją pracę "sumiennie i sprawiedliwie", ale faktycznie pod okiem kompetentnego pana sekretarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczciwy powód kłopotów IP: *.onlinesc.net 23.08.11, 12:39 gościu Ty chyba jesteś jednym z ulibieńców sekretarz, a Stefania przeszkadza Ci w zdobyciu stanowiska. Ona jest uczciwa działa bezstronnie, a on foruje tylko ulubionych. Wiadomo , zeod dawna jest kierownikiem oświaty i rzadzi jak chce. Napisałeś stary ksiegowy chyba stary cwaniak". Napisałeś kadra milczy , a kto jest kierownikiem kadry chyba ten Pan, skąd wiadomości o skarbniczce ze szczególami . Cha . ha . Dajcie spokój Stefani , to uczciwa dziewczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: powód kłopotów IP: 82.160.184.* 23.08.11, 13:04 Zacznę tak samo: gościu Ty chyba jesteś jednym z ulubieńców Stefanii, a może nawet nią samą? Jeśli ktoś pisze o niej krytycznie to gula Ci lata, ale sekretarza opluwasz i wtedy wszystko jest OK? Nikt nikomu nie przeszkadza w zdobyciu stanowiska - masz chyba jakieś zwidy panie "uczciwy". A'propos czy ja pisałem o jakimś księgowym? Może najpierw dokładnie przeczytaj posty, a dopiero później broń swojej faworytki. Mamy różne spojrzenia i przy tym pozostańmy. I ostudźmy nieco emocje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel ocena człowieka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.11, 15:47 Nie zauważyłem u tej Pani żadnej arogancji , chyba ,że przeszkadza Panu zaangażowanie w w wykonywaniu obowiązków w pracy zawodowej. czasami nalezy być konsekwentnym, jeżeli terminowe załatwienie spraw zależy od innych osób Odpowiedz Link Zgłoś
real.lista9 Re: ocena człowieka 23.08.11, 16:28 Prawa rynku pracy są dla większości bezwzględne-nie masz papierów,nie możesz być kompetentny. To dotyczy większości ludzi ,dlatego dziwi mnie ,że kogoś dziwi,iż można oceniać człowieka-urzędnika ,który reprezentuje interesy grupy zawodowej w której wymagane jest wykształcenie wyższe a ten,który rozdaje,,karty" w tej grupie żadnych szkół nie ukończył:) Pan sekretarz? gdyby był troszkę aktywniejszy,,żywszy" ,ale tak ,to taka,, marionetka",widziałem i słyszałem na zebraniach,może takie zachowanie pozwala utrzymać pozycję zawodową????????? Personalnie nic mi do pani koordynator oświaty- nie mamy żadnych kontaktów ,natomiast p. sekretarz ,gdyby tylko był aktywniejszy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po srednim Re: ocena człowieka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.11, 17:52 Karty rozdają z wyższym wykształceniem..................," czasami wykształcenie nie idzie w parze z kompetencją", zdobyte doświadczenie /chociaż po średnim/, wieloletnia praktyka ,jest też bardzo ważna , Najlepiej by było,aby tych średniaków, po pięćdziesiątce,ale jeszcze przed emeryturą .....do krematorium, wtedy młode "wykształciuchy" mogłyby przebierać w etatach...... Za przeproszeniem , też młody "w.........ch", ale żyjący w otoczeniu średniaków !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazio Re: ocena człowieka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.11, 16:46 Ta Pani jest bardzo dobra na tych wykształconych cwaniaków jak ty, nie daje sobą manipulować i jeszcze ona tam trzyma to w całości chociaż posiada średnie z maturą. A ty jakie masz wykształcenie ale z tego wynika że wyższe bo zajmujesz się bajami znajdź sobie inne zajęcie. Szanująca się osoba nie pisze takach bredni. Odpowiedz Link Zgłoś
real.lista9 Re: ocena człowieka 23.08.11, 22:21 ,,Mamy różne spojrzenia i przy tym pozostańmy"jak napisał Max Uderzając w stół a nożyce się odzywają Pytasz o moje wykształcenie p. Kazio ,więc odpowiem ,że posiadam takie ,jakie potrzebne jest na zajmowanym przeze mnie stanowisku i może ta prawidłowość sprawiła,że wypisuję takie, jak napisałeś ,,brednie" Pozdrawiam Maxa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: ocena człowieka IP: 82.160.184.* 23.08.11, 23:58 Kaziu - jeśli piszesz o "wykształconych cwaniakach" to widać kogo tu reprezentujesz. Chyba, że realizujesz czyjeś zlecenie... Nie snuję teorii spiskowych, ale tak to jakoś wygląda. Drużyna pierścienia kontratakuje... Może dajmy już spokój pani S.W.? Niech jutro spokojnie popracuje ku chwale lelowskiej oświaty. Pozdrawiam real.liste9 oraz innych forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy światłowody IP: 82.160.184.* 25.08.11, 21:26 Co z tymi światłowodami w naszej gminie? Mają być, ale sprawa trochę ucichła. Niby podpisywaliśmy te umowy, ale nic nie rusza. Wiecie coś? Inwestycja ma być zrealizowana do IV Q 2012 roku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamczas Re: światłowody IP: 82.160.184.* 26.08.11, 14:21 bardzo duże ilości światłowodów do układania leżą przed Konstantynowem, pewnie dla Gminy Lelów. Ale proszę pytać ZIELONĄ MAFIĘ LELOWSKĄ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trelemorele Re: światłowody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.11, 22:06 Tyle się mówiło o szkołach i nauczycielach, jak to mają mało pieniędzy i nie będą zatrudniać nowych tylko dadzą godziny już zatrudnionym i znowu po staremu, przyjmują nowych..... I co pieniądze nagle się znalazły????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babazwozu Re: światłowody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.11, 22:09 A gdzie obietnice wójta, kiedy skończycie z tym nepotyzmem, kolesie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyyyy Re: światłowody IP: 82.160.184.* 30.08.11, 22:39 O co chodzi? Kto i gdzie został zatrudniony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: światłowody IP: 82.160.184.* 31.08.11, 15:04 Może ktoś napisze nieco więcej szczegółów w tej sprawie? W naszej gminie są jacyś nowi nauczyciele? /proponuję zmienić tytuł wątku/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do frajerów Re: światłowody IP: 82.160.184.* 31.08.11, 15:18 A co frajerzy myśleliście, że ktokolwiek dotrzyma wam słowa? Nie po to idą świ.. do koryta, aby inni się nażarli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: światłowody IP: 82.160.184.* 31.08.11, 20:44 Czy ta "złota" myśl już wszystko wyjaśnia? Kto zaczął temat niech go dokończy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC prawo do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.11, 10:10 Każdy sądzi według siebie .Jeszcze nic nie wiecie a już piszecie o korytach, świniach itp - zastanów się co piszesz i nie ubliżaj innym - może należy dowiedzieć się czy takie fakty mają miejsce ?. Najłatwiej jest tylko krytykować i biadolić jak to nauczycielom jest źle. Dlaczego nikt nie martwi się o los pozostałych mieszkańców gminy którzy tracą pracę lub jej nie mają. Czy tylko /niektórzy pseudo/ nauczyciele mają mieć prawo do pracy ?. Tak to już było !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do frajerów Re: prawo do pracy IP: 82.160.184.* 01.09.11, 10:59 No i się wydało, uderz w stół a ABC się odezwie. Musi być coś na rzeczy bo taka nerwowa reakcja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Światłowody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.11, 10:14 Każdy sądzi według siebie .Jeszcze nic nie wiecie a już piszecie o korytach, świniach itp - zastanów się co piszesz i nie ubliżaj innym - może należy dowiedzieć się czy takie fakty mają miejsce ?. Najłatwiej jest tylko krytykować i biadolić jak to nauczycielom jest źle. Dlaczego nikt nie martwi się o los pozostałych mieszkańców gminy którzy tracą pracę lub jej nie mają. Czy tylko /niektórzy pseudo/ nauczyciele mają mieć prawo do pracy ?. Tak to już było !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Światłowody IP: 82.160.184.* 01.09.11, 20:14 I nadal bez konkretów. Może to była celowa prowokacja??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwacja Nowe rządy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.11, 21:22 A co "KORYTA" zmieniły "ADRESATÓW" ......... Odpowiedz Link Zgłoś
real.lista9 Re: Rządy Wladz Gminy 02.09.11, 11:50 Napiszcie proszę jaśniej! Czyżby w obecnej sytuacji komuś udało się dostać pracę w naszej gminie i czy może ten ktoś, jest nie od tych,,przy korycie" i czy może ma jeszcze kwalifikacje??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do frajerów Re: Rządy Wladz Gminy IP: 82.160.184.* 02.09.11, 14:07 Mam nadzieję, że szanowni forumowicze czytali George'a Orwella "Rok 1984" Nie tylko świnki tam występują! Pozdrawiam różowe ogonki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Rządy Wladz Gminy IP: 82.160.184.* 02.09.11, 18:01 A czytałeś coś jeszcze poza Orwellem? Póki co temat rozwija się bez jakichkolwiek konkretów: ktoś dostał pracę, ktoś jest świnką, ktoś inny "różowym ogonkiem". Brak tylko świstaka /oczywiście z odpowiednimi kwalifikacjami/. PS. Mam wrażenie, że bardzo skutecznie wprowadzono ten wątek, aby forumowicze nie zajmowali się rzeczywistymi problemami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Rządy Wladz Gminy IP: 82.160.184.* 02.09.11, 20:07 Konkretne pytanie: Ile kosztował i czemu służył ostatni remont gabinetu skarbonki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max bezczelność IP: 82.160.184.* 02.09.11, 22:55 Mam prośbę, aby nie podszywać się pod cudze nicki. Ostatnie pytanie o gabinet skarbonki najlepiej podpisać własnym nickiem, a nie moim. Proponuję np. papuga_2011 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maks Re: bezczelność IP: 82.160.184.* 03.09.11, 11:48 A jaka jest odpowiedź na moje pytanie? Może Max wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max odpowiedź IP: 82.160.184.* 03.09.11, 13:13 Nie mam pojęcia jakie były koszty remontu gabinetu skarbonki. Wiem, że każda nowa władza lubi sobie wyścielać gniazdko - najlepiej za pieniądze podatników i pomimo planowanych oszczędności w budżecie gminy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista lupa to dupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.11, 22:00 Pan przewodniczący na zebraniu przedwyborczym biadolił jaki to poprzedni wójt jest be, bo jego córki musiały za pracą wyjechać do Londynu.Mija rok rządów nowej władzy i pytam p.przewodniczącego ile miejsc pracy załatwił dla młodych ludzi?Trzeba się wziąść do roboty a jhnie spacerować z wójtem po parku i rozmyślać co by tu jeszcz s.........olić i zlikwidować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Dupa Re: lupa to dupa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.11, 09:39 Ponoć Pan Przewodniczący jest zachwycony wójtem, tylko ciemniaczki niczego nie rozumieją o co wójtu chodzi i się czepią na forum! Dał się opętać czy kupić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: przegrani-wygrani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.11, 11:27 Ma Pan rację Panie Prezesie - tak to bywa: "jedni są zachwyceni jednymi , drudzy drugimi" Odpowiedz Link Zgłoś
real.lista9 Re: przegrani-wygrani 05.09.11, 19:00 A ja czuję się oszukany:( Myślałem...,,Człowiek jest najważniejszy" To wszystko przez tych przydupasów,którzy zafundowali nam ,, zielone wyzwolenie" Najpodlejsze jest to ,że te same owsiki były blisko tamtej władzy...zaradne pasożyty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do frajerów Re: przegrani-wygrani IP: 82.160.184.* 05.09.11, 21:29 Pewno, że "człowiek jest najważniejszy", JEDEN CZŁOWIEK - WÓJT, czyli "ja" jestem najważniejszy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Czy w gminie Lelów były już dożynki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 15:06 Lelów jest gminą rolniczą a na stronie internetowej próżno szukać informacji o gminnych dożynkach. Czy w gminie jest osoba, która kieruje polityką informacyjną? Sposób prowadzenia strony nie przedstawia gminy w najlepszym świetle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Agroturystyka w gminie Lelów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 15:11 Czy w gminie Lelów jest tylko 1 gospodarstwo agroturystyczne? Link na stronie internetowej wskazuje tylko gospodarstwo x. A swoją drogą, jakie kryteria zdecydowały o zaprezenowaniu właśnie tej oferty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Kamery online w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 15:14 W jakim celu na stronie internetowej gminy Lelów jest link do kamer internetowych, skoro na żadnej z nich nie można zobaczyć obrazu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Statystyka na stronie internetowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 15:17 W jakim celu link "Statystyka" kieruje do podstrony "Wybiory 2011" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Statystyka na stronie internetowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 23:02 A kliknijcie sobie na odnośnik GOPS, wstyd, żeby nie było tam żadnych informacji, ani formularzy do pobranie, widocznie im mniej ludzie wiedzą tym lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: Statystyka na stronie internetowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.11, 11:27 Wiem dlaczego nic na stronie nie działa, bo nikogo w Gminie poza Tobą i kilkoma forumowiczami to wcale nie obchodzi. A wystarczyłoby wejść na kilka stron sąsiednich Gmin i przezywa człowiek szok, bo jest tak, jak powinno to wyglądać. A w Lelowie nic nie działa jak powinno, TAKA GMINA..., jak mawiał klasyk w piosence. Sami sobie wybraliśmy, trzeba naprawić nasz błąd za cztery lata, o ile nie rozpieprzą do tej pory wszystkiego wsioki z cz-wy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniczyna Re: niepełna wiedza jest gorsza niż niewiedza.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.11, 14:17 Masz rację " Wielki Kolego", a z głośnym " głosem daleko się nie zajdzie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista lupa nadal dupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.11, 23:10 co się dziwisz jak w GOPS-ie przewodzi stara sklerotyczka ale jest z PSL to znaczy cacy/inne musiały odejść/ bulwersuje tylko,że ma toto emeryturę i ładną pensyjkę.Panie wójcie kiedy z tym będzie koniec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista lupa nadal dupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.11, 23:20 co się dziwisz jak GOPS-em zarządza stara sklerotyczka,która ma emeryturę i ciepłą pensyjkę ale za to jest z PSL-u/inne starsze pracownice musiały odejść/.Do kiedy tak będzie p.Wójcie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator do zagniewanego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.11, 19:56 nienawiść to straszna choroba....... zastanów się ....czasami pokorne ciele dwie matki ssie...a może coś zyskasz......... Odpowiedz Link Zgłoś
real.lista9 Re: do zagniewanego 19.09.11, 22:25 To ,,ssanie dwóch matek" to chyba nie jest w porządku? ,, Pokorne ciele" ,to zawsze jednak CIELE :) Myślę ,że to stare powiedzenie,to dobre hasło dla ,,BLISKIEGO"nam ugrupowania PSL:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skandal Re: do zagniewanego IP: *.gre.pl 22.09.11, 19:11 Czy to prawda , że dyrektor gimnazjum zamiast sam wywiązywać się ze swoich obowiązków - godzin nauczycielskich , które sam sobie przydzielił spędza czas w gminie i włazi do tyłka obecnej władzy ? Prawdopodobnie zajęcia świetlicowe , które powinien prowadzić są prowadzone ( o ile tak to można nazwać) przez osobę z ulicy czyli pracownika zatrudnionego z robót publicznych. Skoro taka samowolka panuje pod samą latarnią to o czym tu mówić . Pewnie odbywa się to za zgodą władz gminy , gdyż oni stoją ponad wszelkim prawem ( przynajmniej tak im się wydaje ). Skoro dyrektor szkoły nie wywiązuje się ze swoich obowiązków to jak może cokolwiek wymagać od swoich podwładnych . Jest nadzieja , że nadzór pedagogiczny tym się zajmie i wyciągnie konsekwencje wobec nieodpowiedzialnego dyrektora . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: owłosiony Re: do zagniewanego IP: 82.160.184.* 22.09.11, 21:48 A napiszcie więcej co tam u dupowłaza łysej pały i jego kochanki emerytki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń Re: szkolnictwo w gminie Lelów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.11, 09:33 Oj żle się dzieje ......al....l i inne , lekcji nie było i nie ma prowadzonych.ORGANIE PROWADZĄCY - najwyższy czas przyjrzeć się dyrektorkowi, a czy nie czas na nowy konkurs na stołeczek dyrektorski .............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: szkolnictwo w gminie Lelów IP: 82.160.184.* 23.09.11, 15:40 Uczeń wie co to organ prowadzący? To chyba nie jest tak źle z tą szkołą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jm Re: szkolnictwo w gminie Lelów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.11, 00:23 Tak to już jest ,jajko mądrzejsze od kury, podobno w gminie jest nabór na stanowisko informatyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stańczyk Re: szkolnictwo w gminie Lelów IP: *.gre.pl 26.09.11, 19:51 A Skarbonka znowu szkoli się za gminne pieniądze w ramach ratowania gminnych finansów ? Co za czasy , co za ludzie ? Rado gminy czy obudzicie się z tańca chochoła ? Byle nie ostał wam się tylko sznur ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: szkolnictwo w gminie Lelów IP: 82.160.184.* 26.09.11, 21:22 Trzeba być frajerem aby po roku naszej nowej najzieleńszej władzuni sądzić, że mogą cokolwiek sensownego zrobić skoro po roku widać, że potrafią tylko ropieprz... wszystko co istnieje. Dotyczy to wszystkich radnych i importu z Cz-wy. czego chcecie od skarbonki, przecież wiemy jak wyglądała jej króciusieńka praca w UG Olsztyn /wyrzucona/ oraz współpraca z UM Cz-wa /bardzo zła opinia/. Ktoś sądził, że teraz będzie pracować lepiej?? FRAJERZY, NIE BĘDZIE. Szkoda Gminy, bo nasza a nie ich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 Re: szkolnictwo w gminie Lelów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.11, 20:13 Popieram, na Skarbnika powinna być wybrana osoba z odpowiednimi kwalifikacjami, a nie taka, która dopiero się szkoli a nie ma pojęcia o księgowości, dobry księgowy potrafi przewidywać, a ta Pani tej umiejętności niestety nie posiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warto pomyśleć Re: szkolnictwo w gminie Lelów IP: *.gre.pl 01.10.11, 08:28 Wszystko się zgadza ta pani najpierw coś wymyśla a potem dopiero zastanawia się nad konsekwencjami swoich pomysłów. Jej pomysły wcześniej czy później przyniosą katastrofalne skutki - oby nie było za późno zanim wszystko już zostanie zniszczone . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no właśnie o władzy IP: 82.160.184.* 01.10.11, 17:26 A przewodniczący rady wpatrzony w wójta i w wójtową jak w święty obrazek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jm Re: o władzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.11, 19:56 Widocznie nasi radni czują się niedowartościowani wobec przybyłych z Częstochowy, że tak bezkrytycznie przyjmują wszystkie poczynania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: lupa to nadal dupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.11, 21:16 odnośnie p.skarbniczki-kiedy Wójtem był p.Szydłowski to właśnie ta Pani robiła projekty dróg,które nigdy nie weszły do realizacji ale zgarnęła grubą forse a teraz przyjechała oddłużać Gmine,wystarczy tylko spojrzeć jaką pobiera pensję za zgodą Rady Gminy a szczególnie p.przewodniczącego i tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
real.lista9 Re: o władzy 02.10.11, 21:34 Oddaliśmy Gminę oszołomom i tyle:( Już wcześniej pisałem ,że daliśmy się zmanipulować i chyba powinniśmy pamiętać o tym kto nam tego ,, Konia trojańskiego" sprowadził, no a on,zatrudnił sobie skarbonkę ,którą tak wszyscy ,,lubimy" Sami radni,to przecież różni ludzie, często przypadkowi ,dostają swoją miesięczną gażę i podnoszą palec na głosowaniu, jeden sprawiedliwy nie miałby szans. Sam przewodniczący ,to chyba przereklamowana postać,bo w końcu ,kto to taki? zgadza się z Guru,bo co on niby może innego zaoferować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banał Real IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 14:48 Jeżeli chodzi o "lubienie" obecnej Skarbniczki to drodzy jej podwładni tak obecnie wyglądają wymagania na rynku pracy.!!! To prawda, że trudno jest zmienić swoje przyzwyczajenia szczególnie że zapewne wiąże się to z większym nakładem pracy ale nikt z nas nie ma innego wyjścia. Co do przeszłości lelowskich rządów to proponuję zapoznać się z dodatkiem Częstochowskim do dzisiejszej Gazety Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Real IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.11, 01:16 Dzięki Banał za wiadomość , a oto artykuł : czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,10415773,Kandydat_skreslony_za_wyrok.html Co do przeszłości lelowskich rządów szydłowskiego tego właśnie się obawiałem , że ten element będzie chciał kandydować . Panie Sz. czy pan naprawdę chce iść do więzienia tylko nie na pół roku ? Jak widać sam się tam na siłę pcha i jak zwykle udaje , że nie wie o co chodzi . Beszczelność ! Podziękowanie dla autora artykułu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PanKracy Re: Real IP: *.strategicsponsoring.com 07.10.11, 16:46 Ho ho ho, widzę, że dobrze nam znany Jureczek nic a nic się nie zmienił - nadal emanuje z niego obłuda i fałszywe zachowanie. I ciągle na przekór wszystkiemu, wiedząc, że ma na sumieniu machlojki prawne, podatkowe i pewnie wiele innych pcha swoją d...pę dalej do koryta. Najbardziej rozśmieszył mnie tekst Jurka: "Ja nic nie wiem (...) - Nic z sądu do domu nie przyszło. (...)" - hehehe od razu widać, że były wójcina ma się dobrze, bo kłamie w żywe oczy jak z nut, udaje, że o niczym nie wie, toż to jego sztandarowe zachowanie w krytycznych sytuacjach. A propos wyroku - jakim dusigroszem i bezczelnym typem trzeba być, żeby przy zarobkach rzędu 100 tyś zł rocznie (plus inne spore profity typu nieograniczona komórka na koszt UG, liczne "pseudodelegacje" i inne) kombinować z fakturami, aby "ileś tam" zaoszczędzić na podatkach. Jak dla mnie to się nie mieści w głowie. To, że J.Sz. nie ma ani grama wstydu to już dawno wiemy, ale z dalszym robieniem z siebie błazna to już dałby sobie spokój. A tak całkiem szczerze to ja myślałem, że Jerzy po przegranych wyborach (i licznych opiniach o nim, m.in na tym forum) wyciągnie z tego lekcję życiową i choć na starość nabierze nieco godności... Ale widać ten typ tak ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Real IP: 82.160.184.* 07.10.11, 17:15 Ale wstyd! Po prostu brak słów. Swoją drogą ciekawe kim był ów "zaniepokojony obywatel". Może lada moment pojawią się kolejne sensacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinokio Re: Real IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.11, 21:09 Może powiem tak, wiem dużo na temat J.Sz ale będę stopniowo dawkował mieszkańcom gminy te informacje. Był tak podłym oszustem że jest mi wstyd że taki człowiek zarządzał gminą i miał poparcie w osobach osób reprezentujących kościół, ale w tym wszystkim pomagali mu bardzo zaufani obecnie pracujący urzędnicy na czele byłą skarbnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolek kawa na ławę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.11, 12:34 Panie obecny Wójcie czy należy jeszcze jaśniej wyłożyć "kawę na ławę"? Przecież oni zawsze będą działać jak hamulcowi w pociągu gdzie to Pan jest Maszynistą. Pańska i Gminy przegrana przyniesie im satysfakcję. Po upływie Pańskiej kadencji dalej będą siedzieć na swoich stołkach a o Panu powiedzą , że był Pan nieudolny . Zaufaliśmy Panu i Radzie . Najwyższy czas na użycie "nowej miotły" i rozwalenie tej dotychczasowej kliki /o której pisze Pinokio/. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zix Re: kawa na ławę IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.11, 14:12 podzielam opinie przedmówców. Z obecnym wójtem wiązaliśmy nadzieję: mniej arogancji, panoszenia się, rozsądnego działania w przeciwieństwie do poprzednika Sz----go. Może i tak jest a jeśli nie to postarajcie się nowa władzo żeby się tak stało, aby sługusy Jerzego nie mieli satysfakcji, że obecna władza nie podoba się mieszkańcom. A z tym kandydowaniem do sejmu, z listy PPP to jak zwykle jemu podobne przesadził grubo. Chwała tym co jeszcze śledzą życie polityczne i temu Panu który pokazał kserokopię wyroku do PKW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec 2 Re: kawa na ławę IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.11, 22:30 ZAMYKAJĄ WJAZD DO RYNKU OD SZCZEKOCIN !!!!!!!!!!!!!Czy to prawda ???????????????? Jeśli to prawda obudźcie sie mieszkańcy gminy zwłaszcza od strony wschodniej i zareagujcie natychmiast. Wyobraź sobie,że po zakupy prasy,lekarstw itd do rynku z gminy, szkoły Białej Turzyna /wschodniej części gminy/ będziesz jeździł dookoła Lelowa obok starego cmentarza. POZA tym wjazd do Lelowa od Cz-wy skutecznie utrudnili tymi nowoczesnymi rozwiązaniami- wysepki, słupki , kostka, zakretasy /strupy dupy/. Nie mówię już o wjeździe z prawego pasa i skręcie w Lewo /objeżdżając Lelow od Szczekocin/ . Zatrzymuje się wtedy ruch na prawym pasie przepuszczając samochody z przeciwka, czekając na wjazd w bardzo wąski i źle wyprofilowany odcinek drogi i to pod górę, jakby tego było mało. W/w problem to nie tylko mój ale i tych co przyjeżdżają do kościoła. Będziecie dalej kombinować jak w trakcie remontu. Nie liczcie że po remoncie będzie lepiej. Władza tego nie widzi wójt jedzie do Częstochowy to mu nie przeszkadza ale przewodniczący Rady Gminy winien ten problem zauważyć. Przekażcie to spostrzeżenie sołtysowi Lelowa bo on też tego nie widzi /on nie jeździ samochodem ani nawet rowerem/ Już ułożyli krawężniki !!!!!!!!!! Sprawę trzeba natychmiast poruszyć i ja załatwić. Od jutra działaj aby nie było za późno. Napiszcie jeśli jestem w błędzie, a jeśli mam rację działaj i kontynuuj wątek dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jpk Re: kawa na ławę IP: 82.160.184.* 10.10.11, 04:16 co na to Jarosław Porażka Kaczyński? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normal Re: kawa na ławę IP: *.gre.pl 10.10.11, 17:38 Ten jak się wyraziłeś porażka Kaczyński zdecydowanie zwyciężył w naszej gminie jakbyś niezauważył Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: kawa na ławę IP: *.isd-hcz.com.pl 11.10.11, 10:38 Lepszy wynik zapewne zrobiłby PSL gdyby nie ich ziomek wójt, dający pokaz skuteczności i oddania/ inaczej/ sprawom Gminy. Błędy ortograficzne na stronie Gminy biją bezpośrednio w wójta ale świadczą również o nas / z pośród, Święto Ciulimu i Czulemtu, Święto Ciulima i Czulemtu/.Mimo próśb o poprawienie są nadal. Rzeczą ludzką jest popełniać błędy, te ortograficzne też ale wypada się uczyć i starać na przyszłość ich nie popełniać. Piastując funkcję społeczną jaką niewątpliwie jest stanowisko wójta wypada mieć wyczucie co wolno a czego nie. Lupie tego brakuje. Brak sukcesu na arenie gospodarczej zaczyna nadrabiać sukcesami osobistymi. Wójt Jacek Lupa ufundował nagrodę, wójt Jacek Lupa sfinansował dzieciom "basen" w Sędziszowie. My to przerabialiśmy w poprzedniej kadencji. Może ktoś napisze ile kosztuje basen dla dzieciaków i z której pensji wójt za to zapłacił. A jak zapłaciła Gmina, to może ktoś się zaczerwieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też wiem słynny basen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.11, 17:23 Najpierw cytat: "Stąd Wójt Gminy Jacek Lupa postanowił zorganizować i sfinansować koszty nauki pływania oraz dowozu uczniów do Sędziszowa na naukę pływania . Nauczyciele szkół zapewniają opiekę w czasie dowozu i pobytu uczniów na basenie." Wyjaśnienie: to nie wójt J.L. "wymyślił" basen tylko ktoś inny, nauczyciele zapewniają opiekę, ponieważ zostali postraszeni, że jeżeli nie zrobią tego za darmo na ochotnika we własnym wolnym czasie, to zostaną zwolnieni z pracy, na szczęście kierowcy autobusów nie wykazali chęci pracy za darmo, tak trzymać Panowie! Pytanie: ile to wszystko kosztuje skoro gmina nie ma pieniędzy, poza szkoleniem skarbonki i remontem jej gabineciku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salon Re: kawa na ławę IP: *.gre.pl 11.10.11, 17:30 Pseudo inteligencie sam nie wiesz jak jest jakbyś nie zauważył na stronie goku też jest ciulimu . więc od dysortografów nikogo nie obrażaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanie Re: kawa na ławę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.11, 17:33 kto to jest inteligent a kto to jest pseudointeligent? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: kawa na ławę IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.11, 20:56 Do Jpk żeby tylko ci się nie odbiła ta POrazka Jarosława Kaczyńskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jpk Re: kawa na ławę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.11, 11:38 przywykliśmy do porażek Jarosława, ta jest już szósta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec 3 kawa na ławę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.11, 11:29 W sprawie drogi przejazdowej przez Lelów to należało działać w okresie uzgodnień projektowych tj. do momentu rozpoczęcia budowy drogi przed 2010 r. Pamiętam, że były Wójt i Radni chwalili się rozpoczętą budową tej drogi w czasie kampanii wyborczej. To do nich należy apelować i od nich oczekiwać odpowiedzi. Pytanie czy jeszcze będą "pamiętać" te sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec 2 Re: kawa na ławę IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.11, 11:57 Z tym wjazdem do Lelowa od wschodu to nie jeden czy dwóch będzie jeszcze płakać, jak mu przyjdzie objeżdżać Lelów. Ciemnogród taki już jest. Nic nie robić a psioczyć na wszystko co się robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PanKracy Re: kawa na ławę IP: *.strategicsponsoring.com 11.10.11, 18:14 Mieszkaniec 3 - a kto wówczas (przed 2010 rokiem) mógł wiedzieć i w ogóle przypuszczać, że tam akurat ma być droga jednokierunkowa??? który "przeciętny mieszkaniec" gminy miał wgląd z dokumentacje projektową, żeby w ogóle móc zgłosić swój sprzeciw??? mówiło się wprawdzie o jakimś tam remoncie kościoła, rynku i dróg wokół Lelowa, ale do cho.ery nie było konkretnych wiadomości, że ma być zakaz wjazdu do rynku od wschodu!!!!!!! druga sprawa to taka, że pewnie nikt nawet nie przypuszczał, że "ktoś" może być tak bezmyślny, żeby tam "zarządzić" drogę jednokierunkową... A tak właściwie - czy ktoś z szanownych forumowiczów jest na tyle dobrze zorientowany i obeznany w temacie, aby NAM WSZYSTKIM sensownie wyjaśnić jaki jest sens tego zakazu?????? Niestety ja widzę co najmniej kilka przeciwnych argumentów: 1) jadąc do rynku od wschodu (czyt. Nakła, Białej, Turzyna), obojętnie czym - autem, rowerem, skuterkiem i obojętnie gdzie - do kościoła, na zakupy, czy w stronę Pradeł zawsze trzeba będzie jechać dookoła, 2) jak czasem ktoś złamie zakaz a "niebiescy" zwietrzą temat, to upatrzą sobie łatwy kąsek z tych wykroczeń, 3) idąc dalej - te pieprz...ne wysepki i zatoczki na skrzyżowaniu koło starego cmentarza wcale nie ułatwiają tam manewrów ani nie gwarantują większego bezpieczeństwa, więc tym gorzej tamtędy jeździć!!!!! 4) no chyba, że chcecie ograniczyć ruch ciężkich składów przez rynek - to może i ma jakiś sens, ale do cho.ery można to zrobić znakami ograniczeń co co do masy pojazdu, a nie od razu ZAKAZEM wjazdu (ciężkie składy zakaz, ale osobówki zwykłych mieszkańców mogłyby jeździć!!!! I na koniec konkluzja. Niestety, ale stwierdzam, że w gminie Lelów - i ogólnie właściwie w całej Polsce - zdecydowana większość inwestycji i reform jest robiona, aby mieszkańców (obywatelom) utrudnić życie.... Szanowna Rado Gminy i p. Przewodniczący - zajmijcie się tym!!! myślę, że to ważny temat, który "nieruszony" odbije się głęboką czkawką w przyszłości. P.S. Czekam na kontrargumenty co do w/w zakazu. Odpowiedz Link Zgłoś
real.lista9 Re: kawa na ławę 11.10.11, 20:20 Nie mamy szczęścia do do władz samorządowych. Zmienił się Guru,ale nie wymienił podpowiadaczy i czego oczekiwać? Podczas remontu ul Szczekocińskiej jakie mieliśmy rozwiązania ?jeździło się z duszą na ramieniu,ale daliśmy radę,to i teraz damy radę! Nasz Guru nie będzie sobie zaprzątał głowy takimi banałami :jak objazdy,przejazdy. Patrząc na działania naszych władz zastanawiam się nad tym, co jeszcze uda im się zepsuć i na czym jeszcze mogą zarobić. Oni są tylko jeszcze do końca kadencji w naszej gminie,no a później ,, POCAŁUJTA W D... WÓJTA" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec 2 Re: kawa na ławę IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.11, 21:06 Dzięki za zainteresowanie Pankracy!!!!!!!! Bardzo trafnie zwróciłeś uwagę na problemy jakie powstaną po remoncie dróg. Ciekaw jestem czy dla zakładu pomnikarskiego ten zakaz będzie ułatwiał pracę? Może do obecnych władz to w końcu dotrze, bo poprzednia zaakceptowała plany przebudowy bez głębszego przeanalizowania, albo po pijaku. A tak ogólnie to w naszym państwie to tylko zakazy i nakazy, żeby było za co karać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: kawa na ławę IP: *.gre.pl 20.10.11, 15:12 Wiecie cos o nagrodzie dla pani skarbnik, a moz to plotka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: kawa na ławę IP: 82.160.184.* 21.10.11, 21:15 Niestety to nie jest plotka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej! Re: kawa na ławę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.11, 13:07 a nie wiecie czasem co tam knują mondrołki w UG? coś cisza na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: kawa na ławę IP: 82.160.184.* 29.10.11, 08:59 w rozdziale 75023 – Urzędy Gmin 10.000,00 w związku z przyznana nagrodą typu „success fee” za dodatkowe dochody Gminy Lelów podpisał Andrzej Dragański przewodniczący rady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator ciulima Re: kawa na ławę IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.11, 21:35 p. przewodniczącego Rady gminy p. Dragański -dlaczego nie ma żadnej odpowiedzi na w/w.kwestię przede wszystkim z pańskiej strony :chyba ma kontakt z internautami??????????. -ze strony władzy Lelowskiej,- Wójt również powinien się interesować sprawami Lelowa oraz /zaufani czyt, zadufani/jemu, i odpowiadać zainteresowanym , pomagać kontaktować sie aby - Jaśnie pan Szyd -ki ze słomą w butach, długo by miał niesmak porażki. ON już się cieszył że nowa władza też sobie nie radzi. Zróbcie coś aby Wasi wyborcy nie krytykowali Was za proste do załatwienia sprawy!!!!!!!!!!!!!. Jestem wam przychylny na razie ??????????- odnośnie oszczedności, reform finansowych, bezsensownych wydatków gminy, ale zróbcie coś, co będzie widać gołym okiem, co nie wymaga czesto nawet pieniędzy, tylko własnego zaangażowania . Wzywam Was do odpowiedzi na słuszne zarzuty Pankracego !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i rzeczywiste przyszłe problemy komunikacyjne Lelowiaków i mieszkańcow gminy, jak i przyjezdnych gości. Pomysł z jednokierunkową drogą przeszedł moje najśmielsze głupie pomysły. Czekam osobiscie na odpowiedz już trzeci tydzień Proszę o wyczerpującą odpowiedź lub informację gdzie taką mogę znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej Re: kawa na ławę IP: 82.160.184.* 31.10.11, 19:06 Witam! G... będzie, a nie odpowiedź od Dragańskiego, Przewodniczący załatwia własne biznesy i wszystko poza własnymi sprawami ma w d... A może nie mam racji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista lupa nadal dupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.11, 23:37 cisz w UG bo wszyscy boją się p.wójtowej bo przecież nikt nie wierzy,że vrządzi Lupa/nadal dupa/.Starzy pracownicy siedzą cicho bo sie boją o ciepłe stołeczki a młodym dobrze to przytakuja tak samo jak cała Rada z p.przewodniczącym na czele a w gminie leży oswiata,budżet i wszystkie dziedziny bo nikt się tym nie przejmuje bo i po co?Aby do następnych wyborów a znając bardzo dobrze ciemnych ciulimiorzy nic się nie zmieni i będą dalej tak glosować jak do tej pory nakręcani ludżmi pokroju p.Magdy D i tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś