Dodaj do ulubionych

Ikony Częstochowy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 21:43
Włókniarz i Jasenka to nasze ikony!
Obserwuj wątek
    • halfilner Re: Ikony Częstochowy 21.02.07, 04:28

www.gazetapolska.pl/?module=messages&message_id=138
    • Gość: Cosi Ikony Częstochowy IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.07, 12:27
      Jak dla mnie ikoną Częstochowy są legendarne frytki na Piłsudskiego :))
      • Gość: dark Re: Ikony Częstochowy IP: *.slowackiego.trustnet.pl 21.02.07, 14:49
        a dlamnie ikona czestochowy jest czerwono czarna mafia z ta jasna gorka na czele
        pozdro
    • Gość: michał Ikony Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 23:55
      Oczywiście, że znakiem rozpoznawczym Częstochowy, dla podróżujących przez Naszą
      ojczyznę są ... restauracje McDonald's. Pan McDonald powinien zostac honorowym
      obywatelem miasta i zając się promocją Częstochowy - bo tak jak hamburgery, tak
      i Częstochowa świetnie wygląda tylko na zdjęciach.
    • Gość: Janusz Ikony Częstochowy IP: *.hcz.com.pl 23.02.07, 07:44
      Częstochowskie ikony bez watpienia Jasna Góra,Matka Boska (Czarna Madonna) a
      gdzie miejsce dla hutników i Huty przeciez to dzięki Nim i Niej Częstochowa
      wyszła z zaścianka .Gdzie miejsce Czerwonego Rakowa.
      Pozdrawiam Janusz
    • Gość: mn Ikony Częstochowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 22:29
      Czy sie to komuś podoba czy nie Jasna G. jest symbolem miasta i tak naprawdę
      gdyby nIe J.G. to byśmy byli tak "rozpoznawalni" w kraju jak Radom czy Rzeszów
      (czy może ktoś coś powiedzieć otych miastach, poza ich mieszkańcami?)
      Byc może za kilka lat taką ikoną miasta staną sie odnowione Aleje.
    • Gość: CenterOfTheUnivers Re: Ikony Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 10:59
      symbol Częstochowy? to oczywiste- Matka Boska z T.Wroną wpiętym w klapę.
      • Gość: driver Re: Ikony Częstochowy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.02.07, 12:56
        Nigdzie nie ma tak zajebombiastych frytek.
        A tak na serio; jestem zdania,ze Czestochowa= Jasna Gora.To dzieki Jasnej Gorze
        wiedza o nas w szerokim swiecie.

• dektaa Re: Ikony Częstochowy 24.02.07, 14:37
          Gzie w zestawieniu ikon jest TRW?Toż to najprawdziwsza i jedyna ikona tego miasta :D
    • Gość: nikt Ikony Częstochowy IP: 83.2.123.* 24.02.07, 16:25
      dodałbym jeszcze lepkie łapki
      • Gość: GOGOL Re: Ikony Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 12:40
        Włókniarz jest na pewno jedną z ikon Cz-wy.Tylu ludzi rzadko kiedy pojawia sie na stadionach Polski co tutaj.Żużel w Cz-wie to już religia,głosuje na speedway.
    • Gość: niunius Ikony Częstochowy IP: 195.205.202.* 25.02.07, 15:41
      oczywiście że AZS :)
    • Gość: Wulgar Re: Ikony Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 14:00
      Częstochowa zawsze mi sie kojarzyła z tandeta i popeliną, dlatego medaliki!
    • Gość: zaskoczona Ikony Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 19:53
      jak pan Marek Perepeczko może być ikoną Częstochowy? tylko dlatego ze był
      dyrektorem teatru?
      w takim razie wezmy na ikone prezydenta Wrone heheheh
    • Gość: Łukasz Szkurłat Ikony Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 13:20
      Chciałbym, aby ikoną Częstochowy byli siatkarze AZS Częstochowy
    • Gość: hhh Re: Ikony Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 14:43
      frytki!!!
      • Gość: zch_pit Re: Ikony Częstochowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.07, 20:39
        Dla przyjezdnych - zapewne Jasna Góra
        Dla miejscowych - oczywiście ul. Piłsudzkiego i jej bary szybkiej obsługo :)
        (szczególnie od kiedy pan Wrona zlikwidował "DeKa").
        • Gość: kkap A Agniecha? :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 19:04
          Ta sympatyczna Pani, która chodzi po Alejach, roztacza cudowną woń i pięknie
          wita wszystkich ludzi na około. Mnie się wydaje że to ona się robi ikoną
          Częstochowy :)
          • Gość: xyz Re: A Agniecha? :D IP: *.prenet.pl 04.03.07, 19:54
            Ona jest Agusia ? Czy Olusia ? Taka w zielonym płaszczyku i machająca
            torebusią ? Czasem chodzi z facetem. Kiedyś strasznie na mnie nakryzczała, że
            nie chcę jej dać pieniędzy i przez takich jak ja ona musi umierać.
          • Gość: truspin Re: A Agniecha? :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 11:38
            Tak właśnie!!!
            Brawo!
            To piękna analogia..By Częstochowa stała się atrakcyjna zmiany muszą być
            radykalne do tego stopnia by były porównywalne do skali zmian jakie uczyniły by
            Agniechę atrakcyjną.
    • Gość: historyk Re: Ikony Częstochowy IP: 217.153.246.* 04.03.07, 22:01
      Bardzo dobry artykul pod ktorym takze sie podpisuje. Prosze tylko zmienic
      nazwisko przytoczonego Antonio "Poscevino", mysle,ze to zwykla literowka i
      oczywiscie autorowi chodzilo o jezuite Antonio Possevino.
    • hw-07 Re: Ikony Częstochowy 05.03.07, 13:37
      Wybaczcie-ale w tym dosc poważnym temacie uważam za NIEPOROZUMIENIE /delikatnie
      mowiąc/proponowanie Muńka Staszczyka a i Marka Perepeczko -także !!! Gdyby
      ktos umiescil tu nazwisko HALINY POŚWIATOWSKIEJ -można by to potraktować
      poważnie- ale w przypadku ikon Częstochowy - postać solisty jednej z kapel- TO
      CHYBA ŻYWE KPINY I ŻART !!!!! Już rozumiem : H.Poświatowska -jej twórczosc i
      rozslawianie miasta Częstochowy -ale M.Perepeczko nie pochodzil z tego miasta-
      byl jedynie Dyrektorem Teatru . Myślę,że nie tylko mam podobne odczucia w
      temacie propozycji nazwiska Muńka. Pozdrawiam-wszystkich zdrowo myslacych .
    • Gość: klamstwo Re: Ikony Częstochowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 20:18
      ikona Czętstochowy sa frydki z piłsudskiego !! kogo sie nie spyta czy byl w
      czestochowie to kazdy kojazy to miejsce z frydkami........
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka