Gość: jakub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 21:43 Włókniarz i Jasenka to nasze ikony! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
halfilner Re: Ikony Częstochowy 21.02.07, 04:28 www.gazetapolska.pl/?module=messages&message_id=138 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cosi Ikony Częstochowy IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.07, 12:27 Jak dla mnie ikoną Częstochowy są legendarne frytki na Piłsudskiego :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dark Re: Ikony Częstochowy IP: *.slowackiego.trustnet.pl 21.02.07, 14:49 a dlamnie ikona czestochowy jest czerwono czarna mafia z ta jasna gorka na czele pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Ikony Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 23:55 Oczywiście, że znakiem rozpoznawczym Częstochowy, dla podróżujących przez Naszą ojczyznę są ... restauracje McDonald's. Pan McDonald powinien zostac honorowym obywatelem miasta i zając się promocją Częstochowy - bo tak jak hamburgery, tak i Częstochowa świetnie wygląda tylko na zdjęciach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Ikony Częstochowy IP: *.hcz.com.pl 23.02.07, 07:44 Częstochowskie ikony bez watpienia Jasna Góra,Matka Boska (Czarna Madonna) a gdzie miejsce dla hutników i Huty przeciez to dzięki Nim i Niej Częstochowa wyszła z zaścianka .Gdzie miejsce Czerwonego Rakowa. Pozdrawiam Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mn Ikony Częstochowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 22:29 Czy sie to komuś podoba czy nie Jasna G. jest symbolem miasta i tak naprawdę gdyby nIe J.G. to byśmy byli tak "rozpoznawalni" w kraju jak Radom czy Rzeszów (czy może ktoś coś powiedzieć otych miastach, poza ich mieszkańcami?) Byc może za kilka lat taką ikoną miasta staną sie odnowione Aleje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CenterOfTheUnivers Re: Ikony Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 10:59 symbol Częstochowy? to oczywiste- Matka Boska z T.Wroną wpiętym w klapę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: Ikony Częstochowy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.02.07, 12:56 Nigdzie nie ma tak zajebombiastych frytek. A tak na serio; jestem zdania,ze Czestochowa= Jasna Gora.To dzieki Jasnej Gorze wiedza o nas w szerokim swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
dektaa Re: Ikony Częstochowy 24.02.07, 14:37 Gzie w zestawieniu ikon jest TRW?Toż to najprawdziwsza i jedyna ikona tego miasta :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Ikony Częstochowy IP: 83.2.123.* 24.02.07, 16:25 dodałbym jeszcze lepkie łapki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOGOL Re: Ikony Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 12:40 Włókniarz jest na pewno jedną z ikon Cz-wy.Tylu ludzi rzadko kiedy pojawia sie na stadionach Polski co tutaj.Żużel w Cz-wie to już religia,głosuje na speedway. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunius Ikony Częstochowy IP: 195.205.202.* 25.02.07, 15:41 oczywiście że AZS :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wulgar Re: Ikony Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 14:00 Częstochowa zawsze mi sie kojarzyła z tandeta i popeliną, dlatego medaliki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaskoczona Ikony Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 19:53 jak pan Marek Perepeczko może być ikoną Częstochowy? tylko dlatego ze był dyrektorem teatru? w takim razie wezmy na ikone prezydenta Wrone heheheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Szkurłat Ikony Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 13:20 Chciałbym, aby ikoną Częstochowy byli siatkarze AZS Częstochowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhh Re: Ikony Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 14:43 frytki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zch_pit Re: Ikony Częstochowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.07, 20:39 Dla przyjezdnych - zapewne Jasna Góra Dla miejscowych - oczywiście ul. Piłsudzkiego i jej bary szybkiej obsługo :) (szczególnie od kiedy pan Wrona zlikwidował "DeKa"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkap A Agniecha? :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 19:04 Ta sympatyczna Pani, która chodzi po Alejach, roztacza cudowną woń i pięknie wita wszystkich ludzi na około. Mnie się wydaje że to ona się robi ikoną Częstochowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: A Agniecha? :D IP: *.prenet.pl 04.03.07, 19:54 Ona jest Agusia ? Czy Olusia ? Taka w zielonym płaszczyku i machająca torebusią ? Czasem chodzi z facetem. Kiedyś strasznie na mnie nakryzczała, że nie chcę jej dać pieniędzy i przez takich jak ja ona musi umierać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truspin Re: A Agniecha? :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 11:38 Tak właśnie!!! Brawo! To piękna analogia..By Częstochowa stała się atrakcyjna zmiany muszą być radykalne do tego stopnia by były porównywalne do skali zmian jakie uczyniły by Agniechę atrakcyjną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk Re: Ikony Częstochowy IP: 217.153.246.* 04.03.07, 22:01 Bardzo dobry artykul pod ktorym takze sie podpisuje. Prosze tylko zmienic nazwisko przytoczonego Antonio "Poscevino", mysle,ze to zwykla literowka i oczywiscie autorowi chodzilo o jezuite Antonio Possevino. Odpowiedz Link Zgłoś
hw-07 Re: Ikony Częstochowy 05.03.07, 13:37 Wybaczcie-ale w tym dosc poważnym temacie uważam za NIEPOROZUMIENIE /delikatnie mowiąc/proponowanie Muńka Staszczyka a i Marka Perepeczko -także !!! Gdyby ktos umiescil tu nazwisko HALINY POŚWIATOWSKIEJ -można by to potraktować poważnie- ale w przypadku ikon Częstochowy - postać solisty jednej z kapel- TO CHYBA ŻYWE KPINY I ŻART !!!!! Już rozumiem : H.Poświatowska -jej twórczosc i rozslawianie miasta Częstochowy -ale M.Perepeczko nie pochodzil z tego miasta- byl jedynie Dyrektorem Teatru . Myślę,że nie tylko mam podobne odczucia w temacie propozycji nazwiska Muńka. Pozdrawiam-wszystkich zdrowo myslacych . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klamstwo Re: Ikony Częstochowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 20:18 ikona Czętstochowy sa frydki z piłsudskiego !! kogo sie nie spyta czy byl w czestochowie to kazdy kojazy to miejsce z frydkami........ Odpowiedz Link Zgłoś