Gość: up Re: Ma juz ktos neta przez NETIE ???????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 21:42 po ponad 4 tygodniach oczekiwania, tydzień temu wrocilem do TPsy. Niestety ale Netia to niewypał, przynajmniej w chwili obecnej. Moze kiedys pomyslę nad zmianą dostawcy internetu. Póki co, żałuje że dalem namówić się Netii. Mam gdzieś ich tłumaczenia, mam gdzieś, czy jest to wina TPsy czy św. Mikołaja, że nie mogli podłączyć neta. Szkoda mi straconych 4 tygodni i przede wszystkim straconych nerwów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johnyfellow Re: Ma juz ktos neta przez NETIE ???????????????? IP: 212.244.68.* 27.03.07, 10:59 I jak ma ktos juz ta netie z tych co czekali na weryfikacje parametrow z TP?? Bo juz nioe wiem czy mam skaladac w TP zamowienie na NEo..:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Ma juz ktos neta przez NETIE ???????????????? IP: 212.160.86.* 27.03.07, 12:07 Ja jeszcze nie mam Poczekam do konca marca A jak nie bede mial to wracam do nieszczesnej neo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johnyfellow Re: Ma juz ktos neta przez NETIE ???????????????? IP: 212.244.68.* 27.03.07, 12:56 a co z usługą GTS Energis Multimo.? Orientował sie ktoś czy to nie to samo co Netia?? ceny mają te same i w częstochowie też zakładają neta. boje sie jedynie że są taktowani tak samo jak Netia przez TP.. Odpowiedz Link Zgłoś
01baca10 Przecież to to samo co TPSA 27.03.07, 13:33 Netia ma linie od tepsy, urządzenia od tepsy, nawet tepsa sprawdza warunki i wykonuje krosowanie, dlatego to tak długo trwa (zanim NETIA da sygnał tepsie, żeby wszystko zrobili). Widzę że ludzie tylko z przekory odchodzą od tepsy bo jest 5zł taniej, a lepiej być nie może. Tylko gorzej, bo jak coś się zepsuje to tepsa to dopiero naprawi jak dostanie sygnał z Netii. Wiem, że wszyscy są źli na tepse, że francuziki nie chcą opuścić cen, ale niestety ktoś musi spłacić długi FranceTelefonu. (firma jest niestety francuzka, ale pracownikami są Polacy - pamiętajmy o tym, to nie Polacy ustalają ceny). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oxoplast Re: Przecież to to samo co TPSA IP: 80.54.173.* 27.03.07, 19:48 Ciekawostki z dnia dzisiejszego: Do południa dzwoni gość technik z Netii i mówi ze wszystko jest juz po stronie netii ok. Sprawdzam po południu dalej błąd 721 i ni h...ja nie działa. Dzwonie na infolinie i mowie ze nie dziala. Technik sprawdza i mowi ze bedzie dzialac wieczorem. Jak wróce sprawdze...ale mam do do tego wątpliwości..... W miedzu\y czasie dzwonie laska z salonu Orange i mi oferuje usluge neostrady (juz jej nawet nie bluzgalem tylko sie brechtałem do słuchawki....) A co do łaszczenia sie na 5zł jak tu kolega wczesniej pisał. Zrezygnowalem z Neo bo: nie bede płacił 50 zł za sam abonamet za telefon z którego nie korzystam - mam telefon tylko i wyłącznie dla internetu i nawet zablokowałem rozmowy wychodzące by rozwiać wątpliwości co do notorycznie zawyżanych rachunków bo zaoszedzam nie 5 zł tylko 22zł na abonamencie i 12 zł na opłacie za net co daje 34 zł miesiecznie i co najwazniejsze Neo olewa zupełnie klientów którzy są z nią od kilku lat, promocje sa tylko dla tych co są nowi albo kończy sie im umowa. Dziękuje za uwage:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Przecież to to samo co TPSA IP: 212.160.86.* 27.03.07, 21:23 popieram przedmowce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Przecież to to samo co TPSA IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.07, 23:45 tez popieram, wlasnie przez te "pare marnych groszy"jak to ktos okreslil tpsa traci klientow, tylko komu na tym zalezy? napewno nie nam klientom. Kazdy szuka jak najtaniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oxoplast Re: Przecież to to samo co TPSA IP: 80.54.173.* 30.03.07, 20:07 Dalej nie mam neta tak jak to było do przewidzenia. Netia nie robi nic by wyjaśnić przycznyne błędu 721. Wysłali tylko pisemko do TPSy i czekają nie wiem k.ur.wa na co. W poniedziałek rezygnuje z usług tej frajerskiej firmy. Adios. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uchol Re: Przecież to to samo co TPSA IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.07, 07:54 ja po 36 dniach dowiedzialem sie ze nie ma warunków na podłaczenie neta tak ponoc odpowiedziala im TP wydaje mi sie że to sciema nachapali klijentów i teraz robia w gacie wałkarze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja_cek Re: Przecież to to samo co TPSA IP: 80.54.168.* 27.03.07, 23:12 Ja sobie tak myślę, że z obecnej polityki UKE zadowoleni sa wszyscy operatorzy i nic ta polityka nie ma wspólnego z dobrem nas klientóew jak nam wmawia pani AS. Z TPSA odchodzą ci biedni klienci dla których kilka czy kilkanaście złotówek ma duże znaczenie, a na których TP-sie niewiele zależy. Dla niej liczą się klienci biznesowi (20%klientów = 80 % wpływów - reguła Paret'a). TPSA ma pretekst, żeby zwolnić kolejnych kilka tysięcy pracowników, no bo jak ubywa abonentów to trzeba zwolnić pracowników, bilans musi wyjść na zero. Operatorom wcale nie zależy na tym aby TPSA obniżała ceny swoich usług bo wtedy oni też musieliby obniżyć swoje i w pewnym momencie poszliby z torbami. Żeby tak się nie stało dba o to UKE odrzucając jej kolejne "tańsze" taryfy. TPSA nie inwestuje w rozwój bo w obecnej sytuacji jej się nie opłaca, konkurencja nie inwestuje bo po co skoro wszystko co chce dzięki p. AS dostanie za pół darmo od TP-sy. Tylko ciekawe jaki będzie stan naszej telekomunikacji za 5-10 lat. Obawiam się, że osiągniemy poziom porównywalny do tego sprzed 15 lat. A w to, że Netia jest niewinna a wszystko co złe to TPSA nie wierzę. Netię te zadania przerosły, problem w tym że ani jedna ani druga strona nie potrafi udowodnić swoich racji przy czym TPSA jest w nieporównywalnie gorszej sytuacji z wiadomych względów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Netia yes yes yes IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.07, 10:53 Czekałem 3 tygodnie na podłączenie Netii ale było warto,jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rox Re: Netia yes yes yes IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.07, 10:46 mam netkę 3tygodnie jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga Re: Przecież to to samo co TPSA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 01:24 ufffff Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ste3f Re: Netia yes yes yes IP: *.adsl.inetia.pl 03.04.07, 13:11 A co Wam tak strasznie zależy -przecież możecie sobie poczekać:oxoplast i olo inni ,co tam parę dni.........żeby zaraz się irytować -weżcie carbo na wstrzymanie i jest o.k.Nie plujcie na neta,bo jeszcze będziecie go całować w miejsce gdzie słonko rzadko zagląda /wyjątek-plaża naturyatów/ ........ czekam na reeeeeeeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oxoplast Re: Netia yes yes yes IP: 80.54.173.* 03.04.07, 18:36 Problem w tym że ja juz czekam ponad 1,5 miesiąca...... Ty juz masz neta w Netii więc jestes happy ....CIekawe jak byś pisal na forum gdybyś wisiał na infolinni kilka godzin i się dowiadywał non stop że: nie wiemy, nie nasza wina, to TPsa, że juz za kilka dni itd. Na razie namachałem skargę do UKE na te obwydwie przyj.e.b.a.ne firmy. Moze coś pomoże jak ich pogonia..... A jako żart na dziś wieczór podam historię znajomego któy chciął sobie założyć interent w Netii na kablach TPsy (wcześniej nie mial neostrady). Po 2 miesiącach oczekaiwania na net i zwodzeniu...usłyszał dzisiaj ze TPsa powiedziała netii ze nie ma u niego technicznych możliwości podłączenia usługi... A dwa domy dalej Neostrada u innego hula aż miło..... SKU.RW.YSY.NY tyle powiem o Netii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jet Re: Netia yes yes yes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 20:29 Ze mna bylo tak samo rozwiazalem umowe 14 lutego i dzis netia zadzwonila ze telekomuna poinformowala ich ze nie ma mozliwosci technicznych choc przez 3 lata bylem uzytkownikiem internetu. PRECZ z TELEKOMUNĄ. Teraz planuje cos takiego. Zamawiam sobie internet radiowy i rezygnuje z dwoch abonamentow telefonicznych ktore posiadam i kupuje stacjonarki w erze są o wiele tansze abonamenty i rozmowy tez bardzo tanie. Myslala telekomuna ze mnie wyru**a a to ja wyruch*m TELEKOMUNE.Co jak co przez ale te 2 miesiace braku internetu ciagle wydzwanianie na infolinie pisanie skarg mi troche zalazly za skore ale teraz sie na nich odegram i to nie tylko ja juz wielu moich znajomych tak chce zrobic i niech ta fala rezygnacji z abonamentow zaleje cala polske niech sie to niesie do morza :D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oxoplast Re: Ma juz ktos neta przez NETIE ???????????????? IP: *.centertel.pl 06.04.07, 10:10 Z okazji świąt zycze ci netio i tepso wszystkiego najgorszego, żeby was szlag trafił razem z osobami ktore "zarzadzają" wasza burdelową strukturą. Mam nadzieję ze wkrótce znikniecie z powierzchni ziemi bo jestescie zakałą polskiego internetu. A tepsie dodatkowo gratuluje pie.rdolo.nego poczucia humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ste3f Re: Ma juz ktos neta przez NETIE ???????????????? IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.07, 18:13 U mnie jest o.k.przekracza trochę wskazania czeskiego budzika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oxoplast Re: Ma juz ktos neta przez NETIE ???????????????? IP: *.centertel.pl 08.04.07, 13:26 A ty ste3f tez miałeś bład 721 i nie mogłęs sie aktywowac bo uzywałeś alternatywnej nazwy i hasła od Kuby? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ste3f Re: Ma juz ktos neta przez NETIE ???????????????? IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.07, 12:16 Na początku był problem z azlogowaniem! nie wchodził na tych co powinien tzn.net24,po wprowadzeniu parametrów Kuby ruszył i zaczął hulać,ale dopiero po czasie udało mi sie zaktywować ,tzn.po wpisaniu nr umowy,chyba wcześniej formułki ,że mam podpisaną umowę-uzyskałem swoje parametry/wprowadziłem je i jest o.k.Co dziwne na drugim kompie mam tylko parametry kuby i sprawdzałem ostatnio-po uruchomieniu wystartował i poszedł bezproblemowo! Gbydyś miał jakiś problem -wal jak w dym.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;kj;./h,j Re: Ma juz ktos neta przez NETIE ???????????????? IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.07, 21:36 to TP wali w ch..a a neti burdel maże się to jakoś rozkręci wierze w ciebie netio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oxoplast Re: Ma juz ktos neta przez NETIE ???????????????? IP: *.centertel.pl 11.04.07, 18:03 Problem w tym ze ja na paramterach alternatywnych Kuby smigałem z netem bezproblemu. Ale kiedy automatyczna gaduła z netii zadzwonila do mnie i powiedziała ze mogę juz aktywowac usługe na ich stronie to nie mogłem tego zrobić . Wyskakiwał komunikat "Danie nieprawidlowe - porsze zweryfikowac". Zgłosiłem to do Netii i mieli się tym zająć...zajmowali się tydzień ponad.... w końcu 24marca wieczorem wyskoczył błąd 721 i od tego czasu d.u.p.a zbita. W poniedzialek 26 marca technik netii dzwonił ze juz moge wygenerować nnazwe i haslo ale nadal był bład 721. Zglosiłem to do Netii ponownie i do tej pory jestem bez netu. Mówili cos ż ete parametry alternatywne zdublowaly linię i moje parametry i że cos niy przez to sie popi...er..doli..ło ale nie chce mi sie w to wierzyć. Tymbardziej ze ty działasz na obu hasłach i i hula. Juz pisałem skarge do UKE ..wysłali ponaglenie do TPsy i dupa. Kur..rwa... fazę wk.ur.wienia na netie i tpse juz przeszedlem.. nie wiem..może zaczne teraz wiersze o tych po.je.bach pisac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefo Re: Ma juz ktos neta przez NETIE ???re oxoplastowi IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.07, 18:18 Autetycznie! Parametry alternatywne na pewno nie były i nie są przeszkodą-u mnie wdalszym ciągu mogę na 1 kompie na swoich parametrach ,a na drugim na parametrach Kuby/sprawdzałem równocześnie nie da się -rozłącza się inter. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: Ma juz ktos neta przez NETIE ???????????????? IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.07, 20:49 jesli chodzi u mnie to z deka sie wkurzam,.mam umowe na 1mb. 1mb mam tylko do południa a pozniej 300-200mb. mam nadzieje ze to przejsciowe kłopoty,a ci co uciekna z powrotem do tpsa wielkie dzieki bo bedzie luzniej na lini netii.MACIE racje.uciekajcie. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony Re: Ma juz ktos neta przez NETIE ???????????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 16:57 www.netia.pl/popup/status/index.php - sprawdź, co z Twoim Podłączeniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michalko37 Re: Ma juz ktos neta przez NETIE ???????????????? IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.07, 08:40 Netię podłączyli mi tydzień po wyłączeniu neo. Na początku kulała z prędkością 300-500 w dzień ale po kilkunastu dniach porawiło się i teraz prędkość jest stabilna na poziomie 1,24-1,54 już przynajmniej miesiąc.Cierpliwości i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: Ma juz ktos neta przez NETIE ???????????????? IP: *.rosehosting.com 14.04.07, 11:02 Ja ma tak: "TP SA potwierdziła możliwość realizacji Twojego zamówienia. Twoja usługa powinna już być aktywna. Na Twoim obszarze, podczas korzystania z usługi stałego dostępu do Internetu, może występować obniżona prędkość przesyłania danych, wynikająca z przepełnienia punktów styku między TP SA i Netią. W ostatnich tygodniach Netia złożyła w TP SA wnioski o rozbudowę pojemności punktów styku. Oczekujemy na informację z TP SA o terminie ich rozbudowy." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do oxoplast Re: Ma juz ktos neta przez NETIE ???????????????? IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.07, 00:54 masz juz tego neta czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oxoplast Re: Ma juz ktos neta przez NETIE ???????????????? IP: *.centertel.pl 18.04.07, 20:21 Dalej dupa zbita ... brak netu...w poniedziałek dzwoniła jakaś pipka z telekomunikacji z pytaniem czy złozyłem reklamacje na net24. Powiedzialem że tak. Kazała mi sprawdizć czy net działa. Nie dzialał. Powiedziała ze muszą jeszcze cos posprawdzać.... Do dzisiaj sprawdzają ... I penis wie ile jeszce będa sprawdzać...Na netii dalej nic nie wiedzą...Myślę ze ta baba dzwoniła tylko dlatego zeby odhaczyć "interwencję" w moje sprawie po moich skargach do UKE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Ma juz ktos neta przez NETIE ???????????????? IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.07, 00:00 Ja mam od wczoraj.............!!!!!!!!!!! uzyskalem wkoncu haslo i login....jakims cudem udalo mi sie zalogowac i dziala Do wczoraj chodzilem na alternatywnym hasle i loginie(oxoplast nie mozesz sie zalogowac na tych parametrach?) A dzisiaj zadzwonil do mnie technik z Netii i spytal czy net smiga mi ok? Chodzi jak chodzi mam 1Mb ale po poludniu jest kicha 1Mb tylko do polodnia i wieczorem...po poludniu roznie kolo 250...500..700 Sa w trakcie rozbudowania jakichs tam stykow??? Podobno jestem podpiety do jakiegos przeciazonego portu....i dopoki nie bede mial stalej predkosci 1 mega nie bede placil za net. Tak mi gosciu dzisiaj powiedzial pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oxoplast Re: Ma juz ktos neta przez NETIE ???????????????? IP: *.centertel.pl 19.04.07, 19:00 na parametrach alternatywnych działałem bez problemu dopóki te k.u.t.a.s.y z TPsy nie rozsynchronizowali mi łącza....teraz nie moge w ogóle sie połączyć od miesiąca.... wjak nie włączą netu to poniedziałek idzie kolejna skarga do UKE na tych złodziei i chamów z TPsy . Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena445 Re: Ma juz ktos neta przez NETIE ???????????????? 23.04.07, 23:43 Ciesze sie, ze nie polakomilam sie na te 11% rabatu i nie zrezygnowalam z Neo...nie mam tych problemow ani perzrwy w dostawie internetu, polaczenie z technicznymi za friko i nie musze czekac 2 godz.jakosc idze w oarze z cena,chyba taka moda, zeby upatrywac kozla ofiarnego,jesli jest dobrze to po co to zmieniac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Ma juz ktos neta przez NETIE ???????????????? IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.07, 00:19 Tez juz nie musze czekac 2godz.na polaczenie bo netia mi juz smiga ....az milo Pakiet socjalny za telefon(28zl) i narazie nie place za net dopoki nie rozbuduja centrali(jakis tam stykow).Podpisalem umowe na 1 Mb i smiga mi ok (Rychlost připojení k internetu: 1012,46 kbit/s Rychlost stahování dat: 126,6 kByte/s )poznym wieczorem.....po poludniu jakies 800 do 900 i co Ty na to?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitek518 Re: Ma juz ktos neta przez NETIE ???????????????? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 26.04.07, 20:53 spróbuj z multimo - GTS energis, ceny takie same a podłączają w ciągu 2 tyg. Pamiętaj że to mówi ktoś z Poczesnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oxoplast Re: Ma juz ktos neta przez NETIE ???????????????? IP: *.centertel.pl 30.04.07, 00:03 problem w tym ze jak zrezygnuje z usług tych pojebańców z Netii to pedalstwo bedzie mi pewnie wypowiedzenie umowy na maxa przetrzymywac (do 1 miesiaca) albo zgubia (wiesz cos o tym hehehe) gdzieś w międzyczasie i będą rżnąć głupa jak zwykle... Jutro jak zwykle ich rano opie..... juz ponad miesiac z blędem 721 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oxoplast Re: Ma juz ktos neta przez NETIE ???????????????? IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.07, 20:21 Bogu niech będą dzięki. Po 3 miesiącach i 9 dniach użerania się z Netią i TPsą, po 4 skargach do UKE, kilkunastu godzinach spędzonych na niedorozwiniętej infolinii Netii dziś w godzinach popołudniowych aktywowałem werszcie usługę Net24. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Ma juz ktos neta przez NETIE ???????????????? IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.07, 22:30 moje gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefo Re: Ma juz ktos neta przez NETIE ???????????????? IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.07, 07:18 No wreszcie!Już się zastanawiałem co się dzieje z Tobą oxoplast!? U mnie ciągle hula i to nieżle już 2 miesiące-teraz dostałem dopiero pierwszy rachunek do zapłaty,jest nieżle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WEGier Re: Ma juz ktos neta przez NETIE ???????????????? IP: *.profiline.pl 11.07.07, 12:02 Witam, dajcie znać proszę jak wam hula ta netia? Bo właśnie mam założyć neta i się wacham czy neo (droższe ale podobno stabilniejsze) czy netia lub energis ... zależy mi na stabilnym pingu (gry online - counter strike), a już przeszczęśliwy byłbym za informację od użytkowników z bohaterów Katynia. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: Ma juz ktos neta przez NETIE ???????????????? IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.07, 13:54 ja tez dostałam po dwóch miesiacach pierwszy rachunek,a to dlatego ze jeden miesiac gratis drugi za złotówke a juz teraz normalnie bedzie,a jesli chodzi o netie to hula bez zadnych zastrzezeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michalko37 Re: Ma juz ktos neta przez NETIE ???????????????? IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.07, 15:48 Nigdy w życiu neo nie jest stabilniejsze , mam netię od połowy lutego i z małymi problemami w pierwszym tygodniu chodzi IDEALNIE , ale jak kto woli.Neo miałem ponad rok i nie byłem zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś