Gość: adrian IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.07, 13:38 kupiłem nagrywarkę DVD jak mam na niej nagrywać, abym mógł odtwarzać płyty nie tylko na niej ale też na innych DVD? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Adam Re: nagrywarka DVD jak nagrywać IP: *.tktelekom.pl 12.03.07, 13:51 A instrukcje obslugi posadasz ? jak nie wpisz w google swoj temat i bedziesz mial rozwiazane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: nagrywarka DVD jak nagrywać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 13:51 chlopie skad zes sie urwal...? nie wiesz co to sa programy komputerowe??? mowi ci cos nazwa NERO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrian Re: nagrywarka DVD jak nagrywać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.07, 13:55 poprostu chcę nagraż film z VHS na CD jeśli to zrobię mogę go odtworzyć tylko na nagrywarce. na innych sprzętach nie czyta płyty natomiast jeśli chodzi o gwarancję, opisuje tylko jak nagrywać i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: nagrywarka DVD jak nagrywać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 14:23 jejku chlopie....ja tez przegrywam vhsy na dvd i hula wszystko.Zgraj vhsa na twardy dysk...a potem wypal sobie na nowej swojej nagrywarce dvd...i wszystko.To cala filozofia.wtedy kazdy odtwarzacz ci to wyswietli...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: nagrywarka DVD jak nagrywać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 16:55 Musisz kupić nowy monitor i zgrać z netu nowe sterowniki do klawiatury (najlepiej sciagnij z jakiegos p2p typu megaupload czy rapidshare)- inaczej Ci nie pójdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrian Re: nagrywarka DVD jak nagrywać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 07:45 chyba się nie zrozumieliśmy mam problem z ZEWNĘTRZNĄ nagrywarką DVD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrian Re: nagrywarka DVD jak nagrywać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 09:09 czy nikt z was nie miał podobnego problemu z zewnętrzną nagrywarką ? Odpowiedz Link Zgłoś
misiakilla Re: nagrywarka DVD jak nagrywać 13.03.07, 09:12 Nie to forum. Poszukaj innego dzialu albo jeszcze lepiej grupy dyskusyjnej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrian Re: nagrywarka DVD jak nagrywać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 11:25 myślę, że na tym forum znajdzie się ktoś kto mi pomoże Odpowiedz Link Zgłoś
misiakilla Re: nagrywarka DVD jak nagrywać 13.03.07, 11:27 Pewnie i ktos sie znajdzie, ale jesli masz problem konkretnej natury nie latwiej spytac na odpowiedniej grupie dyskusyjnej? Odpowiedz szybsza i pewniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
czefan Musisz sfinalizować płytę... 13.03.07, 13:37 a przede wszystki przeczytaj instrukcję. Chyba takową posiadasz. Po sfinalizowaniu będziesz mógł odtworzyć na każdym odtwarzaczu DVD. Z własnego doświadczenia polecam Ci standard " -R ". Przekonałem się, że posfinalizowaniu na DVD-Video, nie ma problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrian Re: Musisz sfinalizować płytę... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 09:40 właśnie płyty nie mogę sfinalizawać. nie mogę zamknąć sesji Odpowiedz Link Zgłoś
czefan Uszkodzenie ?.. 14.03.07, 11:09 A wcześniej finalizowałeś? Jeśli tak to niestety pewnie Twoja nagrywarka jest uszkodzona. Ja miałem ten problem z Samsungiem DV-DR 100 E. Przestała nagrywać po około 2 min. i nie dało się sfinalizować wielu płyt. Serwis przez 60 ! dni sobie nie poradził. Na szczęście zepsuła się 10 dni przed upływem rocznej gwarancji i przysługiwał mi zwrot kasy lub wymiana na inny sprzęt! Dołożyłem kasy i w sobotę kupiłem Panasonica 55 z twardym dyskiem 160 GB, a przede wszytkim z dwuletnią gwarancją. :) Ale też mam problem bo pozostało mi około 40 płyt, których nie zdążyłem sfinalizować, bo chciałem na nich coś dograć, a to mogę zrobić tylko na Samsungu. :( Trudno. A Ty jaką masz nagrywarkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expertum credere p Re: Musisz sfinalizować płytę... IP: *.mysmart.ie 14.03.07, 18:04 pare pytań: 1) czy kupiłeś nagrywarkę wraz z oprogramowaniem (nie mam tutaj na myśli firmware'u oczywiście) 2) skoro jest to nagrywarka zewn. jak ją podłączasz do swego kompa 1394 (firewire) usb czy zewn złącze SATA? 3) jeśli masz soft do nagrywarki - co mówi on na temat nośników używanych do produkcji twoich projektół multimedialnych? 4) pamiętaj że format DVD rządzi się swoimi prawami i nie wszystko co nagrywasz na krążku będzie z nim zgodne. Czy filmy nagrywasz jako multimedia-DVD czy jako data-DVD? Jeśli jako multimedia, a konkretnie video, to nagrywarka może odmówić finalizacji dysku jeśli film jest w rozdzielczości niezgodnej ze standartem PAL, albo (trick stosowany przez telewizje komercyjne) posiada np. niestandartową synchronizacje. - temat sam w sobie ciekawy, podaj więcej szczegółów. FAkt korzystania z nagrywarki zewn, nie powinien mieć dla softu większego znaczenia. Było nie było od tego jest system operacyjny, żeby programiści nie musilei się martwić na jakim złączu jest dane urządzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
misiakilla Re: Musisz sfinalizować płytę... 14.03.07, 18:22 do expertum credere p Misiu, z tego co zrozumialem to jest nagrywarka stacjonarna dvd :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrian Re: Musisz sfinalizować płytę... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 16:00 nagrywarka stacjonarna Manta , problem jest nie mały bo nie idzie tego za chole... odpalic na innych DVD nawet w kompie (widzi dysk jako czysty- jak sie che nagrac cos na plyte w kompie to okazuje sie ze cos tam jednak jest (optycznie widac ze jest faktycznie nagrane) . wszystko jest ok jak sie odtwarza w tej nagrywarce. inny system plikow czy cus ?? moze ktos sie na tym zna bo chce pozgrywac kasety z VHS dla rodzinki i co z tego jak nikt tego nie obejzy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expertum credere p Re: Musisz sfinalizować płytę... IP: *.mysmart.ie 15.03.07, 16:07 jakim softem nagrywasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrian Re: Musisz sfinalizować płytę... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 16:47 ?? jakto jakim softem ?? wciskam rec i sie nagrywa. to jest stacjonarne DVD takie co sie pod telewizor a nie pod komputer podłącza:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expertum credere p jasność nagła nastała...:)) IP: *.mysmart.ie 15.03.07, 18:12 to ludziska sie bidzą, jak nieborakowi pomóc a on na za charryzmatykół ma. Kto wie może są na forum takie asy co powiedzą jakiego koloru są ściany w pokoju w któ¶ym ta nagrywarka stoi? Bo przepowiedzieć kolor sufitu żadna sztuka, 99.999% pewności że biały, No i pewno w gniazdku masz 240V/50Hz/1faza. Majster, jak już chcesz pomocy to wal prosto z mostu, nie czaj się: - typ i model nagrywarki - typ i producent nośnika - typ i model videlca VHS - typ złącza composite, SCART, zębatka 4x18 cali z mimośrodem optoelektronicznym analogowo - cyfrowym. Żivot_ne_je_bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
misiakilla Re: jasność nagła nastała...:)) 15.03.07, 19:02 Ja wiedzialem od poczatku ;) Czytaj ze zrozumieniem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expertum credere p moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina. IP: *.mysmart.ie 15.03.07, 23:42 Misiu, to takie skrzywienie zawodowe. Standartowo stwierdzenie nagrywarka zewnętrzna implikuje isnienie jakiegoś wnętrza, np obudowy komputerowej, w którym mogła by być umieszczona, gdyby tylko nie była na zewnątrz. Ale to raczej kwiatek z łączki Schopenhauera i Heglistów, dialektyków jednym słowem. A teraz na poważnie, dokumentacja stndartu DVD jest napisana przez Japończyków po japońsku, i aby robić takie manta-pudełka ze znaczkiem (lub jak kto woli z tzw. "logo") DVD trzeba wykupić za pięć tysięcy dolarów dokumentację w orginale aby mieć na to logo licencję. Oczywiście różni z różnym skutkiem tłumaczą z japońskiego na swwoje i dlatego, zwłaszcza na początku używania standartu, różne urządzenia z różnym skutkiem realizowały standart DVD. Może kolo od Manty ma pecha bo producenci byli, no, ten-tego, nie tak z japońskim? To tyle ze wspomnień starego wiarusa pracującego niegdyś dla firmy tworzącej od podstaw DVD, a teraz wykuwającej zręby BlueRaya na rynku. -------------------------------------------- Nie martwcie się, nie tylko na Politechnice kroją. Oni też kroili na kasie i wciąż wiszą za niewykorzystany urlop. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expertum credere p Re: moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina IP: *.mysmart.ie 15.03.07, 23:47 Miśka! dzięki za mobilizację do czytania, co znaczy siłą sugesti i kropienia na forum wielką czcionką ZEWNĘtRZNA. Ale cóż, do rzeczy - p;pytania wciąż aktualne; - typ i model nagrywarki itp, itd. A sprawdź czy nie ma zaimplementowanej obsługi DRM, to by wiele tłumaczyło. Odpowiedz Link Zgłoś
misiakilla Re: moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina 16.03.07, 08:34 misiakilla wybacza ;) ale dosc OT, czekamy na wskazowki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrian Re: moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 13:19 sorry, przepraszam wszystkich za brak szczegółów jestem w pracy i nie mam danych technicznych wiem tylko , że to MANTA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manta Re: moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 15:32 Mam taką nagrywarkę i żadnych problemów z nagrywaniem, zamykaniem, odtwarzaniem. W pudełku jest instrukcja (a przynajmniej być powinna) napisana po polsku - więc w czym problem ?? Nie jest to szczyt jasności w pisaniu ale wystarczy zrobić krok po korku to co jest tam napisane i już. Ale jeżeli robisz DOKŁADNIE tak jak w instrukcji a dalej nie działa - to oddawaj do naprawy. Odpowiedz Link Zgłoś