Dodaj do ulubionych

nagrywarka DVD jak nagrywać

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.07, 13:38
kupiłem nagrywarkę DVD
jak mam na niej nagrywać, abym mógł odtwarzać płyty nie tylko na niej ale też
na innych DVD?
Obserwuj wątek
    • Gość: Adam Re: nagrywarka DVD jak nagrywać IP: *.tktelekom.pl 12.03.07, 13:51
      A instrukcje obslugi posadasz ? jak nie wpisz w google swoj temat i bedziesz
      mial rozwiazane
    • Gość: Jacek Re: nagrywarka DVD jak nagrywać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 13:51
      chlopie skad zes sie urwal...? nie wiesz co to sa programy komputerowe??? mowi
      ci cos nazwa NERO?
      • Gość: adrian Re: nagrywarka DVD jak nagrywać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.07, 13:55
        poprostu chcę nagraż film z VHS na CD
        jeśli to zrobię mogę go odtworzyć tylko na nagrywarce.
        na innych sprzętach nie czyta płyty
        natomiast jeśli chodzi o gwarancję, opisuje tylko jak nagrywać i tyle
    • Gość: Jacek Re: nagrywarka DVD jak nagrywać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 14:23
      jejku chlopie....ja tez przegrywam vhsy na dvd i hula wszystko.Zgraj vhsa na
      twardy dysk...a potem wypal sobie na nowej swojej nagrywarce dvd...i
      wszystko.To cala filozofia.wtedy kazdy odtwarzacz ci to wyswietli...pozdrawiam
      • Gość: janek Re: nagrywarka DVD jak nagrywać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 16:55
        Musisz kupić nowy monitor i zgrać z netu nowe sterowniki do klawiatury
        (najlepiej sciagnij z jakiegos p2p typu megaupload czy rapidshare)- inaczej Ci
        nie pójdzie...
    • Gość: adrian Re: nagrywarka DVD jak nagrywać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 07:45
      chyba się nie zrozumieliśmy
      mam problem z ZEWNĘTRZNĄ nagrywarką DVD
    • Gość: adrian Re: nagrywarka DVD jak nagrywać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 09:09
      czy nikt z was nie miał podobnego problemu z zewnętrzną nagrywarką ?
      • misiakilla Re: nagrywarka DVD jak nagrywać 13.03.07, 09:12
        Nie to forum. Poszukaj innego dzialu albo jeszcze lepiej grupy dyskusyjnej :)
    • Gość: adrian Re: nagrywarka DVD jak nagrywać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 11:25
      myślę, że na tym forum znajdzie się ktoś kto mi pomoże
      • misiakilla Re: nagrywarka DVD jak nagrywać 13.03.07, 11:27
        Pewnie i ktos sie znajdzie, ale jesli masz problem konkretnej natury nie latwiej
        spytac na odpowiedniej grupie dyskusyjnej? Odpowiedz szybsza i pewniejsza
    • czefan Musisz sfinalizować płytę... 13.03.07, 13:37
      a przede wszystki przeczytaj instrukcję. Chyba takową posiadasz.
      Po sfinalizowaniu będziesz mógł odtworzyć na każdym odtwarzaczu DVD.
      Z własnego doświadczenia polecam Ci standard " -R ".
      Przekonałem się, że posfinalizowaniu na DVD-Video, nie ma problemów.
      • Gość: adrian Re: Musisz sfinalizować płytę... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 09:40
        właśnie płyty nie mogę sfinalizawać.
        nie mogę zamknąć sesji
        • czefan Uszkodzenie ?.. 14.03.07, 11:09
          A wcześniej finalizowałeś?
          Jeśli tak to niestety pewnie Twoja nagrywarka jest uszkodzona.
          Ja miałem ten problem z Samsungiem DV-DR 100 E.
          Przestała nagrywać po około 2 min. i nie dało się sfinalizować wielu płyt.
          Serwis przez 60 ! dni sobie nie poradził.
          Na szczęście zepsuła się 10 dni przed upływem rocznej gwarancji i przysługiwał
          mi zwrot kasy lub wymiana na inny sprzęt!
          Dołożyłem kasy i w sobotę kupiłem Panasonica 55 z twardym dyskiem 160 GB,
          a przede wszytkim z dwuletnią gwarancją. :)
          Ale też mam problem bo pozostało mi około 40 płyt, których nie zdążyłem
          sfinalizować, bo chciałem na nich coś dograć, a to mogę zrobić tylko na
          Samsungu. :(
          Trudno. A Ty jaką masz nagrywarkę?
        • Gość: expertum credere p Re: Musisz sfinalizować płytę... IP: *.mysmart.ie 14.03.07, 18:04
          pare pytań:
          1) czy kupiłeś nagrywarkę wraz z oprogramowaniem (nie mam tutaj na myśli
          firmware'u oczywiście)
          2) skoro jest to nagrywarka zewn. jak ją podłączasz do swego kompa 1394
          (firewire) usb czy zewn złącze SATA?
          3) jeśli masz soft do nagrywarki - co mówi on na temat nośników używanych do
          produkcji twoich projektół multimedialnych?
          4) pamiętaj że format DVD rządzi się swoimi prawami i nie wszystko co nagrywasz
          na krążku będzie z nim zgodne. Czy filmy nagrywasz jako multimedia-DVD czy jako
          data-DVD? Jeśli jako multimedia, a konkretnie video, to nagrywarka może odmówić
          finalizacji dysku jeśli film jest w rozdzielczości niezgodnej ze standartem PAL,
          albo (trick stosowany przez telewizje komercyjne) posiada np. niestandartową
          synchronizacje.

- temat sam w sobie ciekawy, podaj więcej szczegółów. FAkt korzystania z
          nagrywarki zewn, nie powinien mieć dla softu większego znaczenia. Było nie było
          od tego jest system operacyjny, żeby programiści nie musilei się martwić na
          jakim złączu jest dane urządzenie.
          • misiakilla Re: Musisz sfinalizować płytę... 14.03.07, 18:22
            do expertum credere p
            Misiu, z tego co zrozumialem to jest nagrywarka stacjonarna dvd :)
            • Gość: adrian Re: Musisz sfinalizować płytę... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 16:00
              nagrywarka stacjonarna Manta , problem jest nie mały bo nie idzie tego za
              chole... odpalic na innych DVD nawet w kompie (widzi dysk jako czysty- jak sie
              che nagrac cos na plyte w kompie to okazuje sie ze cos tam jednak jest
              (optycznie widac ze jest faktycznie nagrane) . wszystko jest ok jak sie
              odtwarza w tej nagrywarce. inny system plikow czy cus ?? moze ktos sie na tym
              zna bo chce pozgrywac kasety z VHS dla rodzinki i co z tego jak nikt tego nie
              obejzy .
              • Gość: expertum credere p Re: Musisz sfinalizować płytę... IP: *.mysmart.ie 15.03.07, 16:07
                jakim softem nagrywasz?
                • Gość: adrian Re: Musisz sfinalizować płytę... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 16:47
                  ?? jakto jakim softem ?? wciskam rec i sie nagrywa. to jest stacjonarne DVD
                  takie co sie pod telewizor a nie pod komputer podłącza:(
                  • Gość: expertum credere p jasność nagła nastała...:)) IP: *.mysmart.ie 15.03.07, 18:12
                    to ludziska sie bidzą, jak nieborakowi pomóc a on na za charryzmatykół ma. Kto
                    wie może są na forum takie asy co powiedzą jakiego koloru są ściany w pokoju w
                    któ¶ym ta nagrywarka stoi? Bo przepowiedzieć kolor sufitu żadna sztuka, 99.999%
                    pewności że biały, No i pewno w gniazdku masz 240V/50Hz/1faza.

Majster, jak już chcesz pomocy to wal prosto z mostu, nie czaj się:
                    - typ i model nagrywarki
                    - typ i producent nośnika
                    - typ i model videlca VHS
                    - typ złącza composite, SCART, zębatka 4x18 cali z mimośrodem optoelektronicznym
                    analogowo - cyfrowym.

Żivot_ne_je_bajka.
                    • misiakilla Re: jasność nagła nastała...:)) 15.03.07, 19:02
                      Ja wiedzialem od poczatku ;) Czytaj ze zrozumieniem ;)
                      • Gość: expertum credere p moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina. IP: *.mysmart.ie 15.03.07, 23:42
                        Misiu,

to takie skrzywienie zawodowe. Standartowo stwierdzenie nagrywarka zewnętrzna
                        implikuje isnienie jakiegoś wnętrza, np obudowy komputerowej, w którym mogła by
                        być umieszczona, gdyby tylko nie była na zewnątrz. Ale to raczej kwiatek z
                        łączki Schopenhauera i Heglistów, dialektyków jednym słowem.

A teraz na poważnie, dokumentacja stndartu DVD jest napisana przez Japończyków
                        po japońsku, i aby robić takie manta-pudełka ze znaczkiem (lub jak kto woli z
                        tzw. "logo") DVD trzeba wykupić za pięć tysięcy dolarów dokumentację w orginale
                        aby mieć na to logo licencję. Oczywiście różni z różnym skutkiem tłumaczą z
                        japońskiego na swwoje i dlatego, zwłaszcza na początku używania standartu, różne
                        urządzenia z różnym skutkiem realizowały standart DVD. Może kolo od Manty ma
                        pecha bo producenci byli, no, ten-tego, nie tak z japońskim?

To tyle ze wspomnień starego wiarusa pracującego niegdyś dla firmy tworzącej od
                        podstaw DVD, a teraz wykuwającej zręby BlueRaya na rynku.

--------------------------------------------
                        Nie martwcie się, nie tylko na Politechnice kroją. Oni też kroili na kasie i
                        wciąż wiszą za niewykorzystany urlop.

• Gość: expertum credere p Re: moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina IP: *.mysmart.ie 15.03.07, 23:47
                          Miśka!

dzięki za mobilizację do czytania, co znaczy siłą sugesti i kropienia na forum
                          wielką czcionką ZEWNĘtRZNA. Ale cóż, do rzeczy - p;pytania wciąż aktualne;

- typ i model nagrywarki itp, itd.

A sprawdź czy nie ma zaimplementowanej obsługi DRM, to by wiele tłumaczyło.
                          • misiakilla Re: moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina 16.03.07, 08:34
                            misiakilla wybacza ;)
                            ale dosc OT, czekamy na wskazowki...
                            • Gość: adrian Re: moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 13:19
                              sorry, przepraszam wszystkich za brak szczegółów
                              jestem w pracy i nie mam danych technicznych
                              wiem tylko , że to MANTA
                              • Gość: manta Re: moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 15:32
                                Mam taką nagrywarkę i żadnych problemów z nagrywaniem, zamykaniem, odtwarzaniem.
                                W pudełku jest instrukcja (a przynajmniej być powinna) napisana po polsku - więc
                                w czym problem ?? Nie jest to szczyt jasności w pisaniu ale wystarczy zrobić
                                krok po korku to co jest tam napisane i już. Ale jeżeli robisz DOKŁADNIE tak jak
                                w instrukcji a dalej nie działa - to oddawaj do naprawy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka