IP: *.21.pl 21.03.07, 19:54
Czy wie ktos jak poradzic sobie z depresja bez lekow i chorych
psychoterapeutow. Ja mam juz dosc wszystkiego ,a nie powinnam, normalna
szczesliwa rodzina, praca, spokoj w domu, wszystko za co sie biore udaje sie,
a ja narzekam. i dlaczego? a ludzie pragna tego, gonia za wszystkim, zeby cos
osiagnac, a ja to mam, wiec dlaczego? mam za duzo nie? odcielam sie od
znajomych i przyjaciol, nie chce z nimi gadac jak to znowu ciezko i cos nie
wyszlo, nie chce tego sluchac jak im zle, odcinam sie od tego. jestem
samolubna nie? ciagle cos pozycz i nie oddaja, zalatw nie podziekuja. nie
wymagam poklonow, ale przychodza jak cos chca, a ja tak nie chce. i ciagle
slysze tobie to dobrze,ale ja na to pracuje i to nie 8 godzin dziennie, ale
dluzej i nawet jak jestem zmeczona, ze juz padam to potrafie sie smiac, zeby
bliscy nie cierpieli.
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Depresja IP: 217.153.246.* 21.03.07, 20:38
      ja mam dokladnie to samo:(wszystko zaczyna mnie przytlaczac.Brak weny na zycie.
      Wokol siebie mnostwo"przyjaciol"ktorzy znaja Cie wtedy jesli czegos
      potrzebuja,ale jak ja mam problem,zostaje zupelnie sama.:(
      • Gość: nieznajomy Re: Depresja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 20:42
        traktuj innych tak jak byś sama chciała być traktowana mimo innych przeciwności.
    • Gość: aa Re: Depresja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 22:27
      z Twoich slów wynika,ze jestes ZA DOBRA!!!Myslisz przede wszystkich o
      innych,ale nie o sobie..To powoduje Twoja frustracje,poczucie
      wykorzystywania,zmeczenie psychiczne,wrecz wyczerpanie..Tymczasem dla zdrowia
      psychicznego potrzeba odrobiny EGOIZMU i myslenia o sobie,o tym czego ja
      chce,co mnie jest potrzebne..Masz "przyjaciól",ktorzy Cie nie
      doceniaja,wykorzystuja,takie wampiry energetyczne..smiejesz sie przez zly,a do
      takiego zachowania potrzeba energii..nic dziwnego,ze Ci jej brakuje.Nie
      potrafisz upomniec sie o swoje,a powinnas..Nie wiem u jakich psychoterapeutów
      bylas..?Ja tez przeszlam terapie i to na NFZ i jestem bardzo zadowolona,bo
      terapia byla skuteczna.Pozdrawiam
    • samotny1234 Re: Depresja 21.03.07, 22:45
      Sam cierpię na ciężką depresją. Jednak w przeciwności do Ciebie brakuje mi
      pewnych dóbr. Dla mnie depresja ma postać samotności, braku pieniędzy,
      nieudanych studiów, braku perspektyw znalezienia dobrej pracy. Wszystko wydaje
      mi się takie smutne. Wiem co czujesz. Podejrzewam, że nie żyjesz z
      przyjemnością. To okropny ból, kiedy nie żyjemy z pasją, kiedy żyjemy poniżej
      swoich możliwości, kiedy nic nas nie cieszy, kiedy wszystko jest takie zwykłe,
      kiedy widzimy na ulicy szczęśliwych ludzi i nie potrafimy zrozumieć ich
      radości, szczęścia. A dzieje sie tak ponieważ patrzymy na świat z poziomu
      depresji. Jedno jest pewne. Szkoda życia na depresje. Sam z tym walczę, ale nie
      potrafie sobie pomóc. Jeśli masz życzenie to napisz na samotny1234@gazeta.pl

Pozdrawiam.
    • Gość: jagi Re: Depresja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.07, 08:03
      Pewnie "ameryki" nie odkryję ale uważam że poprostu jesteś nieszczęśliwa w
      swoim otoczeniu (również tym najbliższym ). Ja do niedawna byłem bardzo
      zadowolony z życia, z siebie, z tego co mnie otaczało (niezła praca, niezłe
      perspektywy, finansowo może nie tak super - ale OK).

Obecnie również walczę żeby nie popaść w depresję. Stało się po tym jak
      zostałem zdradzony przez żonę. Jesteśmy ileś lat po ślubie, mamy dwójkę
      códownych dzieci.... a teraz jestem najbardziej nieszczęśliwym człowiekiem ( za
      pewne w moim mniemaniu ).
      Paradoksalnie najbardziej pomaga rozmowa z przyjacielem. Bardzo ci współczuje
      że nie masz takiej osoby, - ale piszesz że jesteś w "szczęśliwej" rodzinie -
      więc twój partner powinien być tym kimś - tym przyjacielem. Ja właśnie takiego
      koś straciłem i to jest powodem mojej agonii. Miałem niedawno urodziny...
      zaproszeni koledzy..... - ech szkoda gadać - przyjęcie się nie odbyło :).

Bardzo ważne - nie oszukuj bliskich - chcesz płakać - płacz! - przez takie
      zachowanie tłumisz w sobie coś co kiedyś może pęknąć - a wszyscy będą ( jak w
      moim przypadku ) zaskoczeni - "jak to... przecież byłaś taka szczęśliwa..."

Bądź dzielna ! Pozdrawiam !
      • Gość: cichy Re: Depresja IP: 89.174.23.* 22.03.07, 10:22
        znam to i doskonale rozumiem, okropne poniżenie i ból, sam nie mogę się z tego
        podnieść już od kilku lat. życzę siły (..jest bardzo potrzebna) i pozdrawiam !!!
      • Gość: depresja Re: Depresja IP: *.21.pl 22.03.07, 10:24
        Witajcie w klubie, a juz myslalam,ze jestem sama z takimi malymi problemami,a
        jak dla mnie waznymi. Moj maz zawsze powtarza, olej to bo to nie ma sesnsu
        przejmowac sie takimi sprawami i rob to co jest dla ciebie wazne, dla ciebie
        nie dla innych, a nie badz matka teresa bo i tak nie wszyscy to zrozumieja.
        jest dobry i duzo mi pomaga. ostatnio wyrzucil z domu moja znajoma, przyszla po
        pieniadze jak zawsze i miarka u niego sie przebrala, kazal jej isc do pracy a
        nie lazic i zebrac {kiedys chcial ja zatrudnic, ale nie chciala} a ja o to sie
        z nim posprzeczalam ze nie rozumie ludzi. wiem to chore. bardzo dziekuje ze
        napisaliscie musze to wszystko ogarnac. pozdrawiam
        • Gość: marcinos Re: Depresja IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.07, 09:24
          Słuchaj męża, ma zdrowe podejście do życia. Musisz mieć trochę dystansu do
          ludzi. Swoją drogą to chyba nigdy nie zostałaś źle potraktowana albo zrobiona "w
          balona" przez ludzi, bo masz zbyt idealistyczne podejście do nich.
    • ancymonka Re: Depresja 22.03.07, 14:22
      Depresja jest chorobą. I chcąc się z niej wyleczyć bez leków, to tak jakbyś
      chciała wyleczyć zapalenie płuc bez leków.
      Współczesne leki przeciwdepresyjne są bezpieczne, nieuzależniają, praktycznie
      nie mają skutków ubocznych. Wystarczy dobrać odpowiednie. Polecam mimo wszystko
      wizytę u lekarza:)))
      • Gość: depresja II Re: Depresja IP: 89.174.23.* 22.03.07, 14:41
        jak bym czytal o samym sobie....
      • Gość: do aa Re: Depresja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 14:45
        Podaj u kogo przeszłaś kurację depresyjną.Jest to trudny temat.Bardzo proszę o
        poważne podejście do tego tematu,bez docinków i drwin.Sprawa bardzo mnie
        interesuje.Tylko poważnie.
        • Gość: o ancymonka Re: Depresja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 14:50
          Podaj do jakiego lekarza się udać.Jest to trudny temat.
      • Gość: N.I.P. Re: Depresja IP: 89.174.23.* 23.03.07, 08:39
        psychoterapia jest skuteczniejsza ponieważ dociera do przyczyn, lek łagodzi
        tylko objawy.
    • Gość: aa Re: Depresja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.07, 17:50
      Dlaczego mialabym drwic?Moje wczesniejsze slowa swiadcza o powaznym podejsciu
      do tematu.Wiem co to znaczy depresja......Ja leczylam sie w przychodni na
      Sobieskiego(Pawelczak).Przez 1,5 roku przyjmowalam Bioxetin,ktory mi
      pomogl.Rownoczesnie przeszlam psychoterapie.Lekko nie bylo....Gdzie tam!Bylo
      bardzo ciezko!Ale oplacalo sie.Jest tam tez mozliwosc skorzystania z oddzialu
      dziennego(to u psychiatry).Najlepiej samemu sie tam udac,skorzystac z porady
      psychiatry,ktory pokieruje do terapeuty.Nie potrzeba skierowania.Trzymajcie sie
      cieplo!Wiem co i jak sie czujecie...Wierzcie mi,mozna z tego wyjsc:-)
      • Gość: do aa Re: Depresja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 20:05
        Brawo za swoją wypowiedż i refleksje własne.Proszę o konkretne i szczere
        wypowiedzi.
        • Gość: ola Re: Depresja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 10:47
          Mnie też interesuje temat depresja.Piszcie na ten temat konkretnie,jak ją
          leczyć,jak zwalczyć.

• misiek_81 Re: Depresja 23.03.07, 11:34
      z depresją jest jak z alkoholozmem.jeśli chcesz z nią walczyć sama da się to
      zrobić ale jak w przypadku alkoholików pół roczna bądź roczna abstynencja nie
      oznacza wyleczenia z choroby.prędzej czy później trzeba szukać pomocy wsród
      innych.czasem pomagają przyjaciele.jeśli ich nie ma zawsze można ich poszukać :)
      • mhcz Re: Depresja 23.03.07, 11:54
        Witajcie Depresyjni .....sama walcze juz 15 lat ,poczatki były koszmarne teraz
        juz sporadycznie mnie dopada ale nauczyłam sie nad tym panowac.Jesli ktos ma
        problem piszcie.Pozdrawiam
        • Gość: do prozac Re: Depresja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 14:16
          Jak tępić kretynów na forum.Jak podrzucić gó..arzom trochę rozumu.
          • Gość: lot Re: Depresja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 14:56
            Piszcie poważnie.Depresja to bardzo poważny temat.
            • Gość: depresja Do: Prozac IP: *.21.pl 23.03.07, 20:38
              Dzisiaj bylam u fryzjera i kosmetyczki, kupilam pare szmatek, buty i torebke,
              zatankowalam benzyne w swoim samochodzie i wydalam 3000zl. napisz w
              poniedzialek jak przyjdzie przelew, od czego sa przyjaciele.
              • Gość: Prozac Re: Do: Prozac IP: 80.54.173.* 23.03.07, 23:58
                Idz do Ecomedica na ulicy Orkana Najlepiej umow sie na wizyte prywatna z Pania
                doktor Pani doktor przepisze Ci tabletki Nie jakies twarde psychotropy ktore
                uzaleniaja na maxa ale cos na wyluzowanie Max 3 miesiace brania i jest wszystko
                OK Wiesz mi wiem co mowie bo sam mialem Pozdrawiam
              • Gość: do gościa depresja Re: Do: Prozac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 13:05
                To nie jest rozwiązanie trudnego tematu depresja.Filozofofanie nie pomaga w
                depresji.
                • Gość: Prozac Re: Do: Prozac IP: 80.54.173.* 24.03.07, 16:24
                  Nie wiem czy to do mnie ale mysle ze lepiej zglosic sie do lekarza i miec po
                  tygodniu problem z glowy niz meczyc sie Bo to jest meka i jaka wiedza tylko Ci
                  ktorzy mieli ...
    • Gość: Znam to uczucie... Re: Depresja IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.07, 20:53
      i myślałam, że tylko mnie dopadło. Nie mam powodów do zmartwień, a mimo to mało
      się śmieję, niewiele we mnie optymizmu i chęci do działania. Mam nadzieję, że
      ten stan szybko minie...
      • Gość: aga Re: Depresja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 21:03
        To co nas teraz dopada o tej porze roku ,to depresja sezonowa.
        Spowodowana jest przede wszystkim brakiem swiatla przez okres zimowy.
        Ja zabezpieczylam sie przed nia w tym roku.
        Biore zestaw witamin dla kobiet i zaliczylam kilka wizyt w solarium (sztuczne
        swiatlo). Jak na razie jest bardzo dobrze,o tej porze w zeszlym roku juz mnie
        dopadla. Polecam spacery,basen, wysilek fizyczny...odradzam leki uspokajajace..
        Pozdrawiam....trzymajcie sie:)

Agnieszka
        • Gość: ela Re: Depresja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 13:31
          Dośc ciekawa propozycja.Trzeba spróbować.
          • Gość: ewa Re: Depresja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 20:11
            Jak leczyć depresję.
            • miko82 Re: Depresja 25.04.07, 23:21
              Dr n. med. B. Pietrenko, neurolog psychiatra:

Pracowałem już z amerykańskimi dodatkami do żywności. Lecz znajomość preparatów
              VISION zachwyca swoim -zaprogramowanym efektem. Oczekuję efektu i otrzymuję go.
              Bardzo korzystny jest tea nowy produkt. Nigdy nie zrezygnujemy ze swoich
              ulubionych metod, jednak VISION pomaga nam. Gotów jestem schylić czoło przed
              VISION za to, iz rozwiązał mi niejeden przeklęty problem.

W swojej praktyce lekarskiej stosuję mikrofalową rezonansową refleksoterapię.
              Jesi co jedna z efektywnych metod leczenia, nieco pracochłonna, lecz daje
              wspaniały rezultat. Problem zaś polega na Urn, że gdy pacjent zażywa całą masę
              Leków antydepresyjnych terapiamikrofalowa staje się bezskuteczna. A jeśli
              środki psychotropowe zostaną odstawione, depresja wzmaga się na nowo. Jeśli
              odstawiać leki stopniowo, może to trwać rok. W tej sytuacji ja zdecydowanie
              zastępuję leki . antydepresyjne Sveltformem lub Chromvitalem, stosując jeden z
              tych preparatów.

Chromvital posiada znakomite działanie antydepresyjne. Mogę nieco zwiększyć
              dawkę. Mówiąc krótko, ten-krytyczny trzeci dzień mija spokojnie. To samo
              dotyczy padaczki.

Preparaty dostępne: www.suplementy.sklep.pl/sklep/index.php?cPath=10
        • Gość: finlandia Re: Depresja IP: *.realestate.net.pl 26.04.07, 09:21
          Gość portalu: aga napisał(a):
          > Biore zestaw witamin dla kobiet i zaliczylam kilka wizyt w solarium (sztuczne
          > swiatlo)

Faktycznie pomaga, ale jako dodatek - radzę jednak udać się do lekarza.
    • Gość: goja Re: Depresja IP: *.ruckemanna.trustnet.pl 25.03.07, 22:05
      nie narzekaj według mnie jestes zdrowa dupa tacy sa ludzie a Ty jestes normalna
      i nie wymyslaj ze masz depresie bo jej nie masz Takie jest zycie i kazdy sie
      przejmuje tylko jedni mniej drudzy wiecej LUZUJ sie i bedzie OK
      • Gość: ona Re: Depresja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 22:51
        mam pytanie jezeli chodzi o Ecomedice na ulicy Orkana - czy tam sa zapisy na
        prywatne wizyty i do ktorego specjalisty najlepiej sie udac?Moze ktos z was wie
        ktory jako lekarz pomaga?dzieki z gory za odpowiedzi,pozdrawiam.
        • Gość: vcx Re: Depresja IP: *.trustnet.pl 27.03.07, 07:02
          ludzie nie mylcie depresji z nerwica bo to sa dwie rozne choroby
          • Gość: bcx Re: Depresja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 17:23
            Temat wymaga konkretów.
            • Gość: ewa Re: Depresja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 20:29
              Trudny temat do dyskusji,ale bardzo ważny.Coraz więcej ludzi ma ten problem.
          • Gość: N.I.P. Re: Depresja IP: 89.174.23.* 28.03.07, 09:29
            Nie takie znowu różne, obecnie podobne zaburzenia okresla się jako,
            lękowo-depresyjne (..a lęk jest objawem nerwicowym)pozdr...
          • Gość: vcx Re: Depresja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 09:35
            Nerwice to stany lękowe ,depresja to mysli samobojcze.To taka malutka różnica.
            • Gość: N.I.P. Re: Depresja IP: 89.174.23.* 28.03.07, 10:13
              Nerwica to nie tylko stany lękowa, a depresja to nie tylko mysli samobójcze.Taka
              mała uwaga!
      • Gość: finlandia Re: Depresja IP: *.realestate.net.pl 26.04.07, 09:25
        Gość portalu: goja napisał(a):

> nie narzekaj według mnie jestes zdrowa

Jesteś lekarzem?
        Takie pieprzenie potrafi wpędzić w jeszcze większego doła, więc jak nie masz
        pojęcia o temacie to siedź cicho, czytaj, a może się czegoś nauczysz.
    • Gość: radson Re: Depresja IP: 83.2.141.* 28.03.07, 09:42
      Tak - wyjść na powietrze, pobiegać , jeździc na rowerze, posłuchać dobrej
      muzyki. Zacząć przebywać w zabawnym towarzystwie - oto recepta na depresję
      • Gość: aga Re: Depresja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 10:25
        oczywiscie ze jest to swietny sposob tylko w stanch lekowych czasami jest
        strach wyjsc z domu a w stnach depresyjnych niemoc wyjscia z domu .To taka mała
        roznica
    • Gość: Jakub Re: Depresja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 10:35
      Hej.
      Ja tez podobnie do Ciebie mam wszystko niby jestem szczesliwy, mam kochana
      dziewczyne, na wszystko mnie stac, lecz pozostaje w sercu jakas luka i tak sie
      zastanawialem czym ją wypelnić, kiedys przeczytalem gdzies na necie tekst
      Izaaka Newtona wibitnego matematyka, napisal on ze w sercu kazdego czlowieka
      jest luka, ktora mozna wypelnic tylko Jezusem Chrystusem. Jak tak popatrzysz to
      powiesz wariat, mam sie nudzic, sluchac nudnych kazan i w tym ma byc moj cel?
      Zaczalem szukac Boga żywego przeciez co kraj to obyczaj (po chrzescijanskich
      krajach:P) I znalazlem ze sa koscioly na swiecie w ktorych Bog jest czyms
      radosnym, nie ma miejsca na nude. Mnie osobiscie poruszaja takie koncerty jak
      te:
      One way:)
      HillSong Australia :)
      Chrzescijanstwo nie jest nudne :)))))))
      Pozdrawiam:)
      • Gość: aga Re: Depresja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 10:41
        Jakub zeby wyjsc z depresji kazda metoda jest dobra ...kosciół ,modlitwa,
        jazdda na rowerze ,spotkania towarzyskie,słuchanie muzyki , pisanie
        postów ....to wszystko słuzy człowiekowi.
        • Gość: Do radsona Re: Depresja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 12:32
          Masz trochę racji trzeba coś robić,być w ruchu,wykonywać jakieś czynności.
          Nie siedzieć w domu i tylko myśleć ,że się jest bezradnym.Wiosna rozkręca się
          na całego,więc używajmy wiosny.
          • Gość: Jakub Re: Depresja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 12:41
            Mi pomoglo to co napisalem :) Innemu moze jazda na rowerze, Izaak Newton kiedys
            napisal ze kazdy czlowiek w sercu ma dziure, na ksztalt Chrystusa, i to zalezy
            od nas co z nia zrobimy :)
    • Gość: jagi Re: Depresja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 13:35
      jak tak czytam niektóre wypowiedzi.... to mam ochotę popaść w jeszcze większą
      depresję :))....

....mam niby wszystko, partnera, i.t.p... - mam ochotę krzyknąć tym wszystkim
      co tak piszą - to się ciesz ! to szanuj tego kogoś ! to przestań pieirzyć o
      depresji...ciesz się życiem - staram się jednak Was zrozumieć.

- jednak jest przysłowie że "syty głodnego nie zrozumie" - to szczera prawda.
      Nie wyobrażacie sobie, jak to jest gdy zwykła żecz ( choćby móc wziąć kogoś za
      renkę, pogłaskać po głowie, przytulić osobę z którą się 7 lat spędziło ! )
      staje się niedoścignionym marzeniem ! - tak samo ja teraz "wkurzam się" jak
      ktoś pisze że ma wszystko a jednak " czegoś wciąż mi brak".

Jedno jest pewne - bez brania leków to będzie ciężka droga. Ja zawsze
      matematycznie pojmowałem świat - wszystko tłumaczyłem sobie logiką, wierzyłem w
      wyższość rozumu ludzkiego nad wszystkim co nas spotyka ( bynajmniej nie oznacza
      to że nie wierzyłem w uczucia i inne wartości - wprost przeciwnie !!! ) - ale
      to wszystko to G.... PRAWDA ! - depresja ( dla mnie stan nielogicznego
      myślenia ) jest na to przykładem. Szukam przyjaciół... ( szukam bo poprzednich
      straciłem gdyż myślałem że w życiu żona jest i będzie moim jedynym,
      największym, prawdziwym przyjacielem ) - dla mnie to chyba jest receptą na
      odnalezienie "światełka w tunelu".

Życzę wszystkim powrotu do stanu "racjonalnego postrzegania" ")
    • Gość: do jagi Re: Depresja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 20:08
      Dość rozsądna wypowiedż,ale co dalej.
      • Gość: jagi Re: Depresja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 22:53
        co dalej .... - pytanie mojego życia - gdybyśmy znali odpowiedź - nie istniało
        by słowo depresja :) - może to taki nieco żart, ale w moim konkretnie przypadku
        - gdyby ktoś mi ukazał przyszłość i powiedział że to co mnie gnębi będzie OK -
        było by ok,
        gdybym wiedział że będzie źle - było by OK. Myślę że każda depresja choć
        częściowo bierze się z niewiedzy, niepewności - to porostu brak czegoś. Pół
        biedy gdy to rzecz materialna.... gorzej gdy coś co w zasadzie nie istnieje :)
        • Gość: aga Re: Depresja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 09:11
          Jagi widze ze odkryłeś juz przyczyny swojej depresji ...to juz masz z
          gorki .Pozdrowionka
    • Gość: agnes Re: Depresja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 07:52
      W zeszłym roku przechodziłam to samo!Jak sobie poradziłam?Rozmowy z bliskiemi
      ludźmi szczególnie z koleżankami!Dużo ruchu- ja biegałam, schudłam prawie 10
      kg, rowerek, siatka.Nowe zainteresowania- ja dużo czytam,chodzę do
      kina.Starałam się i staram jak najżadziej być sama.Wieczorne wyjścia z
      dziewczynami na piwko aby popleść bzdury!Fajnie by bylo mieć kogoś u swego
      boku,ale w moim przypadku tak nie było, ale też dałam radę.No i oczywiście
      pozytywne myślenie że dasz radę!Bo dasz!Wszystko będzie dobrze!
      Powodzenia!
    • Gość: do agnes Re: Depresja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 18:13
      czy miałas zdiagnozowaną depresję?To słowo jest dziś bardzo nadużywane..Nie
      chcę cie urazić,ale ja tez przechodziłam depresję,depresję kliniczną.Dla mnie
      niewyobrażalne było w tamtym okresie wyjść do ludzi,biegać,chodzic na
      piwko..Skoro mogłaś to robić,to nie byłą to chyba prawdziwa depresja..Dla mnie
      wstać z łózka,czy umyć sie to był wysiłek ponad siły,a jakiekolwiek spotkanie z
      drugim człowiekiem napawało mnie strasznym lękiem i przerazeniem...Byłam tak
      oboloła,zrujnowana psychicznie,że nie byłam w stanie sie z kimkolwiek
      spotykać,nie mówiąc o sporcie czy popijaniu piwka
      • Gość: Iva Re: Depresja IP: *.21.pl 26.04.07, 23:14
        i tu masz racje depresja to lek przed wszystkim i wszystkimi nawet przed samym
        soba, a wykonanie najprostrzych czynnosci graniczy czasami z cudem :)
        • Gość: agnes Re: Depresja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 07:43
          opisalam to co pomoglo mi wyjść z oromnego dołka, a nie to co było wczesniej-
          bo niestety wczesniej było podobnie jak u Ciebie!I dziś wiem że siedzenie w
          domu i zamykanie sie na ludzi bylo błędem.Bo to ludzie, z mojego najbliższego
          otoczenia pomogli mi to przeż!Dosłownie!Nie psychologowie itp bo to też
          przerobiłam!I to co usłyszałam od nich usłyszałam od mojej najlepszej
          przyjaciółki i od mamy!A różnica była taka,że oni brai pieniądze a one nie!Jest
          tez taka prawda że są pewnie różne odmiany depresji-bardziej poważne i mniej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka