Gość: ona IP: 212.160.86.* 01.04.07, 15:23 powiecie coś dobrego o tej firmie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: łoglondacz Re: pss społem IP: *.prenet.pl 01.04.07, 15:25 Społem i społem ale wstołem! Mają drogo- przynajmniej na Północy koło Plusa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phhiii Re: pss społem IP: 89.174.23.* 01.04.07, 15:26 nic poza tym, ze organizuje ustawione losowania nagrod - "Haslomania" w pierwszej czworce znalazly sie dwie osoby o tym samym nazwisku z tej samej wioski. A Komisja Konkursowa, ktora wylonila zwyciezców pozostala anonimowa...nie podali nawet swoich nazwisk..nie mowiac juz o zwyciezkich haslach.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phii Re: pss społem IP: 89.174.23.* 01.04.07, 15:29 w pierwszej piatce...i tak jak mowilem...komisja anonimowa:D Gdyby wszystko bylo uczciwie to bys sie podpisali, tak jak dobry obyczaj kaze.. spolem.czest.pl/pliki/lista.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona... Re: pss społem IP: 212.160.86.* 01.04.07, 15:32 czy ktos pracował w tym beznadziejnym zakładzie pracy? prosze o opinie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meery Re: pss społem IP: *.streamcn.pl 31.08.07, 01:23 Ja pracowałam, ale na szczęście szybko uciekłam. Życie jest za krótkie żeby je sobie marnować i mówić- aa jeszcze wytrzymam miesiąa albo dwa. Do tego nogi mam tylko jedne a niestety w społem nie usiądziesz bo nawet przerwy nie ma. W kodeksie pracy jest że na 8 godzin przysługuje Ci przerwa 15 minut a powyżej 8 godzin jak pracujesz to pół godziny. A w społem się pracowało ponad 9 godzin (jak np w niedzielę i żadnej przerwy nie było). Wogóle jak dla mnie totalna bezbadzieja ale z doświadczenia wiem że wiele jest takich sklepów. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łoglondacz Re: pss społem IP: *.prenet.pl 01.04.07, 15:32 Są tradycją, jak pieśń przez przodków bez pisania przekazywaną i jak najlepsze imię dla dziewczynki! Społem, jak Społem - chcesz z nimi interesy robić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: pss społem IP: *.128.inds.pl 01.04.07, 15:48 To relikt komunizmu, który jeszcze do nowych warunków na rynku się nie dostosował. Odkąd mama możliwość kupowania w innych sklepach, to sklepy społem omijam z daleka. Przykład drożyzny: - lody Algida na promocji za 5,66 zł, w Realu tym czasem za 4,99 zł; - serki paczkowane Hochland, społem 3,09 zł, real 2,69 zł. I tak można w nieskończoność. Jednym zdaniem - drogo i nieświeżo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łoglondacz Re: pss społem IP: *.prenet.pl 01.04.07, 15:49 Czyli jednym słowem Real zamiast Społem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: pss społem IP: *.128.inds.pl 01.04.07, 15:52 Może nie koniecznie Real (akurat byłem w nim dzisiaj stąd ten przykład), ale inne sklepy mają na tym samym towarze niższe marże i utrzymują się na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łoglondacz Re: pss społem IP: *.prenet.pl 01.04.07, 15:54 Ale np w takim Megasamie w połączeniu z nocnym ... utrzymuje się mimo niedawnego Leadera, obecnie Tesco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: pss społem IP: *.128.inds.pl 01.04.07, 15:59 Ale tego samego o społem nie można powiedzieć. Przykład: sklep społem na ul. Gajcego 10 (Północ A) splajtował jakiś czas temu i teraz jest w nim salon odnowy biologicznej. Dobiła ich wysokość cen. Ludzie mając do wyboru zakupy na Promenadzie lub w Realu woleli iść kupować u konkurencji, bo i taniej i towar świeższy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łoglondacz Re: pss społem IP: *.prenet.pl 01.04.07, 16:02 A mimo wszystko jakoś muszą zarabiać skoro nie zmniejszają cen - pamiętajmy, że mają cały Megasam i środki od rezydujących tam .... Azjatów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do jarka Re: pss społem dobre sklepy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 20:20 Nie porównój realu i Społem.Społem to Polski sklep trzeba go popierać.Sprzedaje dużo towarów polskich dobrych i świerzych.Róbmy wszyscy zakupy w sklepach Społem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: pss społem dobre sklepy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 20:01 naucz się baranie pisać "świerzy" ? świeży ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Merry Re: pss społem dobre sklepy IP: *.streamcn.pl 31.08.07, 01:29 To było apropo postu do jarka. Ale zawsze jak odpowiadam to tak ściąga na dół że nie ma wątku i nie wiadomo o co chodzi :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Merry Re: pss społem dobre sklepy IP: *.streamcn.pl 31.08.07, 01:26 Chyba Cię pogięło kobieto. Może jeszcze napisz- pójdźmy się wszyscy pomodlić do kościółka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifi Re: pss społem IP: 212.87.241.* 01.04.07, 19:42 Ratuje ich chyba to, że mają własną piekarnię, garmażeryjne wyroby i coś tam jeszcze. W moim sklepie Obr.Poczty bardzo często są niby-promocje a tyle miesięcy po wymianie całej obsługi sklepu, nowa jakoś nie może dobrze zaistnieć.Dużo towaru ale i dużo drogiego chłamu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: pss społem IP: 212.160.86.* 02.04.07, 22:14 tragedia,sprzedaja przeterminowane produkty a do tego przeprawiaja daty na nalepkach.O malo sie nie zatrulem.Przestrzegam wszystkich- NIE KUPUJCIE TAM NIC!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: pss społem IP: 212.160.86.* 02.04.07, 22:35 tez sie nadzialam na nieswieze rzeczy w tych sklepach,wiecej tam nie kupie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: pss społem IP: 212.160.86.* 03.04.07, 22:15 kiedys kupilam salatke z kukurydza i byla tak stara ze az brzydko pachniała,do tego zauwazylam po czasie ze byla przerobiona data na wieczku,mimo to poszlam i powiedzialam zeby same sobie zjadly te panie ta salatke.Nawet nie przeprosily tylko byly oburzone jak moglam ja przyniesc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stały klient Re: pss społem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 22:41 a mnie w moim osiedlowym spolem zawsze ważą za dużo. Poprosze o 15 dkg szynki, to kroją 20 i jeszcze głupie miny "Ah, oj,przepraszam, może być?" - i wywala błagalne ślepka. Teraz sie juz nauczylem i jak chce 15 to mowie 10 itd:)A ceny rzeczywiscie czesto z sufitu, aczkolwiek zdarza sie jakas okazja (np niedawno napoje fruti były po 2 zł, normalnie prawie 3). Ja niestety jestem skazany na to spolem bo moje osiedle, niby duze, ma gó..ane wyposażenie jesli chodzi o sklepy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: pss społem IP: 212.160.86.* 06.04.07, 23:04 promocje maja ale obsługa do bani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieszco Re: pss społem IP: *.gre.pl 30.08.07, 20:21 mają b. dobre bułki, sieć sklepów jest niezła, ale przydałby się dobrym menager,który by to poprowadził, obniżył ceny, zmotywował załogę, wykluczył towary przeterminowane itd. szkoda by było, gdyby firma padła, ale z tego co wiem, mają w mieście trochę majątku wieć byłoby za co sieć wprowadzić na wyższy poziom, tylo trzeba wiedzieć, jak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tola Do Olo,Eda i Joli-ciekawe macie IP IP: *.streamcn.pl 30.08.07, 20:42 Też nie lubię Społem ale Ty od jedzenia ich żywności już masz rozdwojenie a nawet roztrojenie jaźni. Odpowiedz Link Zgłoś
dona024 Re: Do Olo,Eda i Joli-ciekawe macie IP 30.08.07, 20:45 ale kajzerki ze społem są najlepsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abbc Re: Do Olo,Eda i Joli-anki ,i ona IP: *.21.pl 30.08.07, 21:37 co za zbieg okoliczności...wszyscy macie ten sam adres IP:212.160.86 , adres zamieszkania również??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: pss społem IP: 80.48.49.* 30.08.07, 21:49 coś dobrego: uwielbiam ich wyroby: bułeczki, chlebki (wszystkie rodzaje), nawet teraz jak pomyślę to mi ślinka cieknie ehh. Kaszaneczkę mają najsmaczniejszą (na kaszanki z innych firm nadziałam się, miałam nawet kłopoty z zębem:(, bo różne rzeczy tam dodają, a społemoska jest najlepsza!!!). Ciasta są lekkie i smaczne, na urodziny czy imieniny jak znalazł. Pyszne są pierogi w Rarytasie czy obok (mylą mi się te dwa sklepy). Na obiad polecam paszteciki z barszczem czerwonym. Cieszę się, że społem jest u mnie na osiedlu :))) Co można powiedzieć o obsłudze.. Było tragicznie (panie nie ukrywały swego złego humoru), ale widać poprawę. Jeżeli chodzi o inne produkty to jadę do marketu. teraz zgłodniałam :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: pss społem IP: 80.54.169.* 30.08.07, 22:08 mają naprawdę pyszne pieczywo- szczególnie lubię ,,chleb fiński'', bardzo dobre są też kluski parowe, no i mają spory wybór produktów z Mleczarni w Radomsku min. mleko Ale! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Merry Re: pss społem IP: *.streamcn.pl 31.08.07, 01:44 no normalnie wypas. A obsługa jest wkurzona bo tam poprostu nie da się mieć dobrego humoru. Sama tam pracowałam więc wiem jak jest ( sklep na ul.Limanowskiego 148). Miałam duże opory moralne przed śledzeniem i podgladaniem na każdym kroku klientów. Jak próbowałam robic to dyskretniej to otrzymywałam pouczenia że trzeba stać nad klientem i można go spuszczać z oka. Sama wiem jakie to jest wkurzające jak się idzie do sklepu i patrzą na Ciebie jak na złodzieja, w zwiazku z tym czułam sie w roli "cenzora" bardzo źle. Wiadomo, że ludzie chcą sobie w spokoju zobaczyć produkt, przeczytac coś na opakowaniu a w takich warunkach jest to zwyczajnie stresujące. Kiedy jakiś czas temu byłam w takiej sytuacji w Rossmanie w II alei i ochroniarz stał nade mną jak kat podczas gdy ja chciałam sprawdzić zapach perfum to poprostu wyszłam stamtąd i kupiłam te perfumy w Rossmanie koło puchatka. Generalnie to nie lubiĘ tego sklepu i nie mogę polecić nikomu z czystym sumieniem pracy w PSS SPOŁEM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ko Re: pss społem IP: 80.54.174.* 31.08.07, 09:28 byłam na stazu w spolem, az w 3 sklepach i jednoznacznie trudno mi powiedziec. Pierwszy sklep, masakra, baby nie mile, tez musialam obserwowac czlowieka bo kierowniczka w kazdym widziala zlodzieja, przeprawialy daty, ale ja zawsze przekazywalam klientom co mozna kupic, a czego nie tykac. 2 sklep, mile babki, potrafily tak zamowic towar ze sie nie przeterminowal, a jak juz tak, to sie robilo przeceny, 3 sklep i mile i nie mile, ale juz te kilka miesiecy mnie wykonczylo za te grosze , nadgodziny, zapieprz...A teraz, zarabiam nie wiem czy nie tyle samo, a tak samo sie napie[prze, a tam przynajmniej porzadna umowe sie mialo... Odpowiedz Link Zgłoś