Dodaj do ulubionych

Hałas nie do wytrzymania

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 17:13
Miszkańcy bloków przy trasie "Szybkiego Ruchu" na Błesznie są u kresu
wytrzymałości. Kilkoro z nich złożyło pozwy o odszkodowanie, za brak
odpowiedzi władz miejskich na ich postulaty obudowania trasy barierami
pochłaniającymi hałas. Ja również zamierzam tak zrobić, proponuję
jednocześnie protest przed Urzędem.
Obserwuj wątek
    • Gość: Red Re: Hałas nie do wytrzymania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 17:17
      Wreszcie ktoś pomyślał.
    • Gość: Dziwny Re: Hałas nie do wytrzymania IP: 212.87.241.* 29.04.07, 18:29
      Ciesz się że NIE MIESZKASZ w zasobach SM Nasza Praca! To byłoby z góry "pisanie
      na "Berdyczów"! a tak może co uda Wam się załątwić i ograniczyć hałas. NASZA
      pRACA WYMYŚLIŁABY NP. DSL AWYŻSZYCH CELÓW, DLA dobra ogółu, itp. bzdety, byle
      nic nie zrobić! Życzę powodzenia...
    • Gość: wariat Re: Hałas nie do wytrzymania IP: 89.174.23.* 29.04.07, 18:47
      A co mają powiedzieć mieszkańcy ul. Sosnowej i Niepodległości 41A i 41B?
      • Gość: Marek Re: Hałas nie do wytrzymania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 19:02
        A co mają powiedziec mieszkancy Alei? Mieszkam ok 500 m w bok od Alei a wczoraj
        megafony wyły do poźnego wieczora, telewizora nie słyszałem.
        • Gość: wariat Re: Hałas nie do wytrzymania IP: 89.174.23.* 29.04.07, 19:29
          Aleje to pikuś, tam nie jeżdżą tiry 24/dobę.
          • Gość: mieszkaniec Spytajcie Pana Polisa co w tej sprawie zrobił IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.07, 19:43
            bo bardzo się starał tylko jakoś nic z tego nie wynikło (od poprzednich zapowiedzi)
            • Gość: bingo Re: Spytajcie Pana Polisa co w tej sprawie zrobi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 20:08
              Ja mieszkam przy JP II i tez mam dosyc tych 24 tonowych ciezarowek ktore bez
              przerwy emituja nie tylko decybele ale rownierz grozne dla zdrowia spaliny!
              • Gość: Bodzio Re:Hałas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 02:08
                Kochani ekolodzy czekamy na Waszą pomoc. Mieszkamy od kilku lat przy trasie
                Warszawa-Katowice w blokach na tzw. górce błeszniańskiej, hałas od trasy jest
                nie do wytrzymania mimo szczelnych okien. Argumentacja władz
                miasta, "mieszkacie na górce więc tam mniej słychać" jest śmieszna. Poprę
                protest.
                • Gość: Lechu Re:Hałas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 02:21
                  Jest po 2-giej w nocy, mam zamknięte okna, mieszkam na dziesiątym piętrze w
                  blokach przy trasie na Katowice (Błeszno). Hałas od trasy nie ustaje, irytuje
                  nie śpię już od godziny. Przeglądam wpisy -forum. Pomocy już dłużej nie
                  wytrzymam. Napiszcie jak mamy się zorganizować, żeby wreszcie zbudowano bariery
                  dzwiękochłonne. Na pochybel władzy częstochowskiej.
                  • Gość: komuch Re:Hałas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 09:31
                    Mieszkasz w mieście to cierp. Ja mam domek daleko od hałaśliwej gierkówki,
                    podobnie jak większość komuszków- z okazji 1 maja pozdrawiam towarzyszy.
                    (dostałeś mieszkanie od partii, a teraz proś o nasz powrót to załatwimy ci
                    spokój)
                    • Gość: hasn Re:Hałas IP: 80.54.171.* 01.05.07, 11:25
                      w Niemczech kurtyny dzwiekoszczelne są na porządku dziennym wzdłuż autostrad
                      gdzie zamieszkuje ludność. Mało tego czynsze w wierzowcach lub mieszkaniach
                      wzdłuż trasy są o połowe mniejsze. U nas nie ma znaczenia czy mieszkasz przy
                      trasie czy przy lesie czy teżmasz za oknem 10 metrów dalej następny blok
                      • Gość: fg Re:Hałas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 14:04
                        u nas nie są niemcy
                        • Gość: Niet Re:Hałas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 03:48
                          Szkoda,że nie uczymy się od innych. Zobacz o której piszę a powód hałas nie do
                          zniesienia -mieszkam w blokach na górze błeszniańskej. Prezydencie Wrona śpij
                          spokojnie.
                          • Gość: Ogłuszony Re:Hałas IP: 217.153.246.* 07.05.07, 08:20
                            Ja mieszkam przy trasie na Opole w wielkim mieście Częstochowa, ul. Główna i
                            Przejazdowa. TIRy non stop w dzień i w nocy, osobówki, rzadziej niż 10 lat temu
                            ale jednak jeżdzi pociąg i do tego po położeniu nowgo dywanika
                            asfaltowego, "kochani" inteligentni inaczej, robią sobie wyścigi na motorach.
                            Ponoć jesteśmy województwem śląskim to ja czegoś nie rozumiem. Nie wstyd panu
                            wojewodzie że przy trasie dojazdowej do Tychów jeden, dosłownie sztuk jeden,
                            dom piętrowy jest obudowany ekranami dżwiękochłonnymi a Częstochowa? Wszystkie
                            drogi krajowe są ponoć w gestii Zarządu Głównego Dróg-tak twierdzi pan Augustyn-
                            to musimy pisać i protestować do wojewody śląskiego. Przydałoby się tak raz w
                            tygodniu zablokować główne trasy gdzie hałas jest nie do zniesienia, tak na
                            godz. może dwie, wtedy napewno zauważyliby wreszcie że w Częstochowie też
                            mieszkają ludzie a nie coś gorszego o co nie warto dbać. Jak Śląsk to
                            Śląsk !!! Panie wojewodo !!! W Częstochowie też mieszkają LUDZIE !!!!! A co
                            do stwierdzenia jednego z forumowiczów - tu nie niemcy - a czym oni różnią się
                            od nas ? Tym że od podstaw dbają o swój spokój, jak budują drogi to w planach
                            od razu są ekrany dżwiękochłonne. No i takie niemieckie wpływy widać właśnie na
                            Śląsku. A skoro Częstochowa to Śląsk to wymuśmy takie same działania u nas.
                            • Gość: ja Re:Hałas IP: *.um.gov.pl 07.05.07, 09:09
                              Ja mieszkam na Rakowskiej jeśli będzie taka możliwość to przyłącze sie do
                              protestu.W zeszłym roku w letnie upały musieliśmy sie wynieść z malutkim
                              dzieckiem do mamy bo przy otwartym oknie nie dało sie spać bo taki chałas ,przy
                              zakniętym w mieszkaniu sauna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ludzie zróbmy coś
                              zapowiadają upalne lato .
                              • Gość: Renata Re:Hałas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 19:06
                                Zorganizujmy się. Sprawa ekranów przy trasie to dla nas mieszkających na
                                Błesznie być albo nie być. Wreszcie zróbmy coś dla siebie. Popieram prorest.
                                • Gość: achu Re:Hałas IP: *.streamcn.pl 08.05.07, 19:41
                                  popieram protest a nawet blokade DK1
                                  • Gość: wrona Re:Hałas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 07:41
                                    Ciekawe co na temat ochrony naszego zdrowia narażonego na nieustanny
                                    hałas "gierkówki" wiedzą ekolodzy. Dlaczego nas nie popierają w sprawie budowy
                                    ekranów( na Błesznie). Czekam na termin blokady.
                                    • Gość: Art Re:Hałas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 07:50
                                      Blokadę aby zorganizować trzeba mieć jakieś przejście dla pieszych bez
                                      sygnalizacji świetlnej, a na błesznie raczej takiego nie ma. Na bezczelnego
                                      władować się na trasę to raczej szybko by nas rozgonili. Może dałoby radę
                                      samochodami 5km/h, ale to też ciężko będzie bo nie znajdą się chętni pewnie.
                                      Ale choć mieszkam dalej trasy i mnie to nie przeszkadza to też jestem z Błeszna
                                      i się przyłączę.
                                      • Gość: Miły Re:Hałas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 07:56
                                        Tak blokada, to ostateczność. Zbierzmy różne formy nacisku na władze.
                    • Gość: niekomuch Re:Hałas IP: 217.153.246.* 12.05.07, 08:57
                      a ciecie z tego twojego domku też można wywieżć. Mieszkania od partii? Hahaha
                      coś ci się chyba ze starości pomieszało towarzyszu. Nawet byłemu prezydentowi
                      Kwaśniewskiemu byłoby chyba wstyd gdyby przeczytał taki wpis. Prosić o powrót?
                      A co brakuje ci na remont dachu w tym domku daleko od gierkówki??
                      • Gość: Zyta Re:Hałas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 08:38
                        Popieram sprawę nacisku na władze Częstochowy by wreszcie dotrzymała słowa i
                        zdecydowała wydać pieniądze na ekrany tłumiące hałas jaki odczuwamy mieszkając
                        przy trasie na Błesznie
                        • Gość: Beata Re:Hałas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 20:34
                          Mam małe dziecko nie mogę otworzyc okna, bo hałas je budzi. Panie Wrona czy to
                          normalne. Popieram protest jeśli do takiego dojdzie.
                          • Gość: Federator Re:Hałas IP: *.apus-net.pl 16.05.07, 02:29
                            Wzdłuż JP2 ekrany gdzie się da. I wyrównania tych tatr, bo jak przeładowany tir
                            przypie... w dziurę to na półkach kryształy dzwonią.
                            • Gość: błeszniak Re:Hałas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 06:49
                              widocznie władze miasta doszły do wniosku że szkoda wyrzucać pieniądze na jakieś ekrany skoro budowa autostrady omijającej częstochowę ma być skończona najpóźniej w 2012 roku
                              • Gość: Zofia Re:Hałas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 07:48
                                Kogo może posłuchać władza Częstochowy by wreszcie można było w spokoju
                                mieszkać w blokach wybudowanych przy trasie szybkiego ruchu. Jak widzę ekrane
                                na trasie chroniące mieszkańców jakiegoś pojedynczego domku jednorodzinnego to
                                wiem że nasza władza Częstochowy to dupki bez wyobrażni. W jednym bloku mieszka
                                minimum 300! osób. Czekam na termin protestu.
                    • Gość: Elf Re:Hałas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 09:20
                      Do komucha. Wiesz co? Jesteś bezczelny! Rzeczywiście po Twojej wypowiedzi widać,
                      że jesteś komuch, ale ten z wypaczeniami! Nakradłeś, to stać cię było na kupno
                      domu. Też miałabym dom, gdyby komuchy nie wywłaszczyli moich rodziców. A co do
                      hałasu to się zgadzam. Również przy ul. Jagiellońskiej nie da się okna otworzyć,
                      a przez ten nowy wiadukt ruch się zwiększył trzykrotnie. Aby przejść przez
                      jezdnię do "Muszkieterów" trzeba czasem czekać i pięć minut. Jeśli wezmiemy się
                      w kupę, to może nasze kochane władze coś w tym kierunku uczynią.
                    • Gość: kot Re:Hałas IP: *.181.inds.pl 25.06.07, 15:29
                      komuszku <teraz proś o nasz powrót>
                      Mieliście już wasze pięć minut
                      miler przywrócił normalność.tak było na plakatach pamiętasz
                      TAK .PRZYWRÓĆMY NORMALNOŚĆ.
    • Gość: h Re: Hałas nie do wytrzymania IP: *.21.pl 16.05.07, 10:00
      jak ci hałas przeszkadza to sie kur... wyprowadz
      • Gość: Elf Re: Hałas nie do wytrzymania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 09:27
        Do "h" . To słowo na k mogłeś sobie darować barani łbie!Masz mózg? To go zacznij
        używać i nie myśl wyłącznie o sobie, bo tobie to nie przeszkadza.
    • Gość: MarekJurek Zakwaterować wszystkich decydentów na Błesznie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 14:43
      Albo przy Niepodłegłości 41 albo przy Al.Jana Pawła II żeby wiedzieli co to znaczy hałas i spaliny 24 godziny na dobę pod swoim oknem.
      • Gość: Ala Re: Zakwaterować wszystkich decydentów na Błeszni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 05:48
        bardzo dobry pomysł - popieram
      • Gość: Kaziu Re: Zakwaterować wszystkich decydentów na Błeszni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 06:32
        Chętnie się zamienię na mieszkanie z kimś z decydentów choćby na jakiś okres czasu choćby niedługi
    • Gość: angrusz Re: Hałas nie do wytrzymania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 06:02

Powinni zażądać ekranów tak jak w Wojowicach Koscielnych
    • Gość: UF Re: Hałas nie do wytrzymania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.07, 07:07
      Było trochę hałasu przed ostatnimi wyborami co to oni nie zrobią.Polis organizował spotkania z mieszkańcami bloków przy DK-1.A po wyborach cisza powyborcza.Pewnie do następnych wyborów
      • Gość: Poldek Re: Hałas nie do wytrzymania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 15:58
        Stawiać ekrany bo jak nie to .... polecą durne łby. Błeszno to nie wiocha z
        jedną chałupą przy drodze.
        • Gość: Wiktor Re: Hałas nie do wytrzymania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.07, 16:34
          Jedyną odpowiedzialną osobą za ten stan rzeczy jest prezydent Częstochowy i jak go chcesz odwołać.Chyba że za 3 lata nie będziesz na niego głosował.Innej możliwości nie znam.Może Ty znasz to na pewno poprze cię całe błeszno
          • Gość: Mirek Re: Hałas nie do wytrzymania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 07:28
            Wczoraj byłem u rodziny na Błesznie. To coś strasznegio być w mieszkaniu i cały
            czas słyszeć samochody. Popieram każdą formę nacisku by powstały tam ekrany.
            • Gość: rewolucja!!! Re: Hałas nie do wytrzymania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 07:42
              Czas na rewolucje na błesznie trzeba zrobić taka jazdę żeby w portki w UM zrobili
              • Gość: lenin Re: Hałas nie do wytrzymania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 11:57
                no to może strzał z Aurory i atak jak na pałac zimowy
                • Gość: Nemo Re: Hałas nie do wytrzymania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 21:54
                  Ręce zacieram. Wreszcie coś będzie sie działo na Błesznie. Popieram.Pozdrawiam
                  panią bezradną Iwonkę Nowak "naszą" gwiazde w Radzie. koniec rady do roboty.
                  • Gość: jagienka Re: Hałas nie do wytrzymania IP: *.realestate.net.pl 23.05.07, 22:04
                    a co maja powiedziec mieszkancy np ul. Kilinskiego, ktorym 'ktos'
                    wspanialomyslnie zrobil tuz pod oknami parkingi (odleglosc ok 3 m) a ulica
                    puscil teraz autobusy i inne 'fajne' autka - bo Aleje beda zamkniete...?
                    • Gość: Zbyszko Re: Hałas nie do wytrzymania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 07:28
                      Do "Jagienki" na Twojej wsi autobus jeżdził tylko szosą. Teraz mieszkasz w
                      dużej wiosce. Mylisz droge szybkiego ruchu z ulicą. Czy wyobrażnia Twoja
                      przewiduje ekrany przy chodnikach na ulicy? Popieram protest Błesznian.
                      • Gość: jagienka do Zbyszka IP: *.realestate.net.pl 24.05.07, 21:11
                        jeśli nie umiesz czytać ze zrozumieniem to się nie wypowiadaj i nie odpowiadaj
                        na czyjeś wpisy. Nie pisałam nic o ekranach przy ul. Kilińskiego tylko o
                        hałasie i natężeniu ruchu na tej ulicy. Z mojej strony tyle. Głupich docinek
                        nie zamierzam komentować bo świadczą one tylko o twojej prostocie.
                        Popieram protest - ekrany na Błesznie powinny być.
                • sweet_pie Re: Hałas nie do wytrzymania 24.05.07, 07:47
                  Zawodzie się do Was w tym proteście napewno przyłączy. Trzeba zebrać siły i
                  zaczynamy działać.

U nas sytuacja jest bardzo podobna - dodatkowo pękają mury domów, przez most i
                  tiry. Pisaliśmy już kilkadziesiąt pism i NIC. Zawsze mają jakieś wytłumaczenie
                  bezsensowne.

W jednym z pism prosiliśmy o pomiar drgań i hałasów owszem był i co z tego jak
                  przyjechali o 24, kiedy ruch jest najmniejszy. Ku naszemu zaskoczeniu pomiary i
                  tak wykazały, że wstrząsy są duże i hałas również, ale niestety nie dla nich.

Moim zdaniem można by było zebrać się napisać pismo razem i niech coś w końcu z
                  tym zrobią, może jak dwie dzielnice się zbiorą to wtedy będzie jakiś efekt. A
                  jak nie to może sprawą się zajmie UWAGA z TVN ;)??
                  • Gość: rewolucja Re: Hałas nie do wytrzymania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 21:46
                    Trzeba zorganizować masowe protesty w Częstcohowie.Trzeba powiedzieć dość!!!
                    • Gość: Witek Re: Hałas nie do wytrzymania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 07:59
                      Bardzo jestem ciekaw czy istnieją gdzieś (gdzie?) wykaz pomiarów hałasu jaki
                      odnotowano przy "Drodze Szybkiego Ruchu" z okolic Błeszna. Popieram protest
                      przeciw nic nie robieniu w tej sprawie władz Częstochowy. (One tłumaczą sie,że
                      ta droga nie należy do nich, zapominając - wy należycie ( jesteście zależni) do
                      nas. Dość tego!!!!
                      • Gość: eko Re: Hałas nie do wytrzymania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 20:14
                        Hałas w normie.
                        • Gość: halas Re: Hałas nie do wytrzymania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 20:37
                          w normie to ja mam tylko poziom IQ ;)
    • Gość: marta Re: Hałas nie do wytrzymania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 20:57
      ja tez mnieszkam blisko treasy na ul.Równoległej i takze jest halas
      • Gość: kika Re: Hałas nie do wytrzymania IP: *.flatpla.net 25.05.07, 22:29
        Popieram pomysł i przyłączymy się do protestu. Mieszkamy w pierwszym wieżowcu na
        Błesznie przy trasie i jest tragicznie. Okna pozamykane, w nocy irytacja, bo nie
        można spać.I ogólnie nie chce się wracać do domu, po pracy - męczarniach w
        hałasie - tutaj to samo.Nie wiem za bardzo jak się można do tego zabrać ale może
        wy macie konkretne propozycje.
        • Gość: mruk Re: Hałas nie do wytrzymania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 00:47
          Częstochowianie- mieszkańcy Błeszna proszą o wasze poparcie w sprawie budowy
          barier (ekranów)przy trasie szybkiego ruchu. Niestety dotychczasowe rozmowy z
          urzedasami miasta są bezskuteczne. Tyle zrozumiałem z dotychczasowych wpisów na
          Forum. Co z tego, że i ja popieram protest.Niech ktoś wreszcie zaproponuje
          jakieś rozwiązanie. Moja propozycja- na wysokości ulicy Długiej jest jedyne
          przejście przez jezdnie na trasie "Szybkiego Ruchu" (światła) to tu można
          zatarasować ruch w imię protestu. Pokażmy władzą samorządowym Częstochowy naszą
          siłę "Forum".
          • Gość: ogłuszony Re: Hałas nie do wytrzymania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 12:01
            To kiedy zaczynamy blokadę
    • Gość: Chętny Re: Hałas nie do wytrzymania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 12:21
      to kto jest jeszcze chętny?
      • Gość: zych Re: Zapłacą odszkodowanie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 21:29
        Panowie nie tak od razu. Czekamy na opinię ekologów czy hałas jaki odczuwamy w
        naszych domach (na Błesznie) ma jakieś normy. W następstwie tego będziemy mogli
        rządać odszkodowań za uciążliwe warunki zamieszkania, o których wiedzą władze
        (Wrona) i nic nie robią. Kwota nie do pogardzenia. Niech się nam opłaca
        mieszkać przy trasie szybkiego ruchu. Błeszno razem.
        • Gość: Wkurzony Re: Zapłacą odszkodowanie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 21:58
          Wrona jest z Północy i ma tak naprawdę w dupie Błeszno i jego mieszkańców!!!Przed wyborami sobie znów przypomni o południu miasta i zacznie obiecywać złote góry czubek jeden!!!Gdyby to było pod jego oknami już dawno ekrany by założyli!!!
    • Gość: nt Można się przeprowadzić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 22:46
      Nikt nie zmusza Was do mieszkania w tych blokach. Dlaczego wszyscy
      czestochowianie mają dopłacać do waszych barier, które kosztują kupę kasy. Nam
      nikt nie dopłaca. Blok jest od 25 lat nierementowany i nieocieplony
      • Gość: Krzysiek Kasprzyk Re: Można się przeprowadzić IP: 195.37.121.* 31.05.07, 00:55
        EJ ludzie ludzie. Współczuje Wam zamieszkiwania na terenach przy trasie ale jak
        myślicie ktoś z otoczenia prezydenta sie przejmie tym, co jest tu przez Was
        wypisywane to jesteście w błędzie, oni maja głęboko w d.... opinie mieszkańców a
        zwłaszcza na tym forum.
        Jedyne co, to może faktycznie jakas demonstracja, ale to poczekajcie i zobaczcie
        jak studentom pójdzie i co osiągną bo moim zdaniem nic.
        POWODZENIA
        • Gość: T.O Re: Hałas o... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 05:11
          Jest godzina 5 siedem. Za zamkniętymi oknami przez całą noc uciążliwy hałas
          jaki powodują jadące bez przerwy auta po trasie szybkiego ruchu. Idę do pracy
          nie wyspany. Czy to kogoś obchodzi. Ludzie skrzyknijmy się zróbmy wreszcie to
          co możemy zablokujmy drogę. Może jak napiszą i pokażą w TV to będzie inaczej. (
          niestety muszę mieszkać na Błesznie).
          • Gość: rety Re: Ile samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 20:01
            Czy wiesz ile samochodów przejeżdża "Trasą" w ciągu jednej godziny bez względu
            na porę dnia i nocy? Odpowiedż należy wysyłać na adres -Sekretariat prezydenta
            Wrony. O nagrodach póżniej.
            • Gość: Anna Re: Ile samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 07:45
              Nie, to co wyliczyłam wydaje się nieprawdopodobne.
              • Gość: Lechu Re: Ile samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 07:57
                Mnie wyszło około 1000
                • Gość: mik Re: Ile samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 16:29
                  Po co liczyć i tak nikt tym się nie interesuje. Czekam na blokadę na pewno
                  przyjdę mam blisko. Błeszno razem!
                  • Gość: tymon Re: najgorsze ulice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 16:58
                    Największy hałas i to przez całą dobę jest przy DK 1 i przy JP II. Głośno jest też przy Niepodległości i Jagiellońskiej.W oklicach bloków powinny tam stanąć ekrany dżwiękochłonne porośnięte zielenią, bo w przeciwnym wypadku staną się tablicami dla grafficiarzy. Nie wiem czy to nie Sanepid przypadkiem zajmuje się przekroczeniami dopuszczalnych norm, również hałasu?
                    • Gość: foka Re: Uciążliwe, ale.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 06:01
                      Myślę podobnie jak wielu-mieszkanie w mieście jest uciążliwością, ale można tę
                      dolegliwość choć w części zmniejszyć. Popieram protest Błesznian.
                      • Gość: angrusz Re: Uciążliwe, ale.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 08:53

W Wojkowicach Kościelnych przy DK1 budowane są ekrany a tutaj dlaczego nie
                        przez tyle lat .
                        Co układy w zarządzie autostrad .
                        • Gość: Leśnik Re: Uciążliwe, ale.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.07, 06:53
                          Wojkowice to Śląsk a Częstochowa nie.W budżecie na ekrany zarezerwowane jest 2 mln. a ekrany mają kosztować 40 mln. to chyba tylko zrobią dokumentację bo na nic więcej nie starczy
                          • Gość: Bi.g Re: Uciążliwe, ale.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 23:05
                            Błesznianie macie racje. Popieram was a ze mną cała rodzina.
                            • Gość: Kita Reupierdliwe telefony do.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 07:22
                              Czy ktoś zna telefon do sekretariatu prezydenta Wrony? Zamierzam codzienie
                              dzwonić i przypominać o budowie "ekranów" przy D1 na Błesznie. Popieram
                              Błesznian.
    • Gość: Sknerus Re: Hałas nie do wytrzymania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 10:48
      Wybijcie sobie z głowy jakiekolwiek ekrany w tym roku.W budzecie iasto nie ma na
      to pieniędzy.
      • Gość: Wkurzony Re: Hałas nie do wytrzymania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 10:52
        Dokładnie!!!Za to 108 tys. na jakieś pie..ne badyle kasa była!!!
    • Gość: wytrzymały Do Karola IP: 212.87.244.* 06.06.07, 11:03
      Popieram "h" że jak ci nie pasuje to się k.....wyprowadź np. na Kucelin Łąki
      (nie ubliżając tamtym mieszkańcom)tam jest zupełny spokój.A co wy na Błesznie
      to jakieś gwiazdy jesteście?? W głowach wam się przewraca. Wszystko wam
      przeszkadza nawet hałas. Do roboty się weźcie a nie tylko biadolić potraficie.
      Jakbyś jeden z drugim natyrał się w robocie to nawet hałas by mu nie
      przeszkadzał.Najgorsza chyba dzielnica oprócz Rakowa.Jak nie jakieś burdy to
      znowu narzekania.A inni mieszkańcy to co? A tak wogóle to dlaczego wszyscy
      oprócz "poszkodowanych przez los mieszkańców błeszna" mają płacić za te ekrany?
      • Gość: Wkurzony Re: Do Karola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 11:09
        A ty skąd ku.. jesteś?Może z Beverly Hills?Wielki panicz się znalazł!!!Odbijam piłeczke: To z jakiej racji Błeszniacy mają ze swoich podatków płacić za jakieś z..e kwiatki na Biegana czy za jakąś ..ą promenadę??!!!Niech sobie Północ i Tysiąclecie czy Śródmieście płaci!!!
    • Gość: AAA Re: Hałas nie do wytrzymania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 11:19
      Też mieszkam na Błesznie, nie da sie nawet na plac zabaw z dzieckiem wyjść.
      Czytałam w takim małym biuletynie (niestety nie pamietam tytułu czasopisma) dwa
      lata temu, że w 2007 roku wybudują nam bariery, i co? I nic, bo to było dawno i
      nasza władza myśli, że zapomnieliśmy. Dołączam się do protestu!!! Prezydent
      Wrona obiecał, niech więc obietnice spełni.
      • Gość: sknerus Re: Hałas nie do wytrzymania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 13:44
        Ale w tej chwili to co czytałas przed wyborami prezydenta jest już niestety
        nieaktualne . była to tak zwana kiełbasa wyborcza . realia są takie że prezydent
        na ten rok zaplanował na ekrany 2 miliony podczas gdy potrzebne są 40 .
        został wybrany i ma na wszystkich głęboko w ................
        • Gość: makur Re: Hałas nie do wytrzymania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 08:04
          Mimo wszystko apelujmy o budowę ekranów. Przyłączę się do planowanego
          blokowania. Mieszkam na Północy, ale jestem z Wami.
          • Gość: logy Re: Hałas nie do wytrzymania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 07:21
            Żadne ekrany, czy wy już powariowaliście. Jak będzie wyglądało nasze miasto.
            Przejeżdżający będą widzieli tylko tunele. W mieście musi szumieć. Hałasują ci
            co nie mogą spać, zamknij okno, a na spacer idż do parku.
            • Gość: Fabian Re:Tylko spróbujcie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 17:35
              Oczywiście ekrany przy trasie to fanaberia. Kierowca też chce popatrzeć na
              miasto. Spróbujcie zablokować.
              • Gość: qża tfaż Re:Tylko spróbujcie.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 18:22
                Kierowca, to niech lepiej przed siebie i w lusterka patrzy.... Ludzie w blokach mają prawo do względnego spokoju. Jeżeli nie wybudowano obwodnicy, to trzeba przynajmniej do minimum ograniczyć uciążliwość głównych tras prowadzących przez miasto.
                • Gość: olo Re:Tylko spróbujcie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 07:54
                  Mieszkasz w mieście, ale zapominasz, że droga szybkiego ruchu nie jest ulicą
                  tylko drogą. Ja mieszkam przy drodze w kierunku na Katowice przyjdż do kogoś w
                  naszym bloku na skarpie i przekonasz się co to hałas uliczny a co hałas od
                  drogi. Władze miasta to cioły wybudowali ekrany po jednej stronie w ten sposób
                  zwiększyki hałas w naszych mieszkaniach. Oj pójdę zaprotestować.
                  • Gość: git Re:Po co radny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 07:37
                    Do radnej reprezentującej wyborców z Błeszna. Przekonaj ich że nie mają szans w
                    załatwieniu wyciszaczy. A swoją drogą po co nam radni. Wiem po co potrzebny
                    jest wyborca. Prawda pani Izo?
              • Gość: JR Re:Tylko spróbujcie.. IP: *.hcz.com.pl 04.07.07, 11:13
                Pierniczysz głupoty. Jakie miasto ? Przy trasie szybkiego ruchu ? :)))
                Jak chce zwiedzać to zjeżdża co centrum. Zaś trasą odbywa się przede wszystkim
                tranzyt - transport cięzarowy i osobowy.

Co prawda ja nie mieszkam przy samej trasie, lecz ok. pół kilometra od niej,
                ale wiem jak to jest, gdyż mam znajomych oraz rodzinę, która mieszka zarówno po
                jednej jak i po drugiej stronie Błeszna/Rakowa.
                Dziwi, mnie fakt, że znajdują się pieniądze na budowę nowej linii tramwajowej
                na Błesznie (czy aby napewno aż tak potrzebnej i niemożliwej do zastąpienia
                autobusami, albo może trolejbusami, dzięki którym będzie czysto i cicho -
                jeżeli już ma być ekologicznie ?), a niestety nie ma pieniędzy na montaż
                ekranów, które stanowią skromny wydatek w porównaniu z budową takiej linii
                tramwajowej. Zrozumcie, że ekrany dźwiekochłonne to nie luksus lecz standard w
                normalnym, cywilizowanym świecie.
                No ale cóż ? Jak zwykle górę bierze prywata nad uczciwością i rozsądkiem. Przy
                większych inwestycjach łatwiej ukryć dodatkowe, lewe koszty. Z pewnością znów
                kilku wpływowych ludzi się wzbogaci.
    • Gość: Piotr Re: Hałas nie do wytrzymania IP: *.pcz.pl 13.06.07, 08:28
      Witam!
      Jak na razie to cały ten wątek to tylko czcze gadanie, żadnych konkretów, a szkoda.
      Niestety przyszło mi mieszkać w bloku na Rakowskiej, tam sie nie da normalnie
      funkcjonować !
      Okrągłe 24h jest hałas.
      Czy ktoś próbował rozmawiać z Sanepidem ?
      Czy ktoś ma jakiś wzór pisma, którym można by zasypać sekretariat Wrony ?
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
      • Gość: jmk Re: Hałas nie do wytrzymania IP: *.hcz.com.pl 14.06.07, 08:41
        teraz ten Wasz "ulubieniec" ma ważniejsze sprawy na głowie niż WASZ ZDROWIE .
        MUSI wybudować pomnik jednago faceta a terminy "gonią"
        16-X-2007 jest tuż,tuż.
        Nie chce isć na "dywanik" do abepe za zawalenie najważniejszej inwestycji w
        mieście!!!
        Wasze zdrowie go NIE INTERSUJE!!!!!!!!!!!!, podobnie jak "jazgot"
        dostrczany "kołchoźnikami" mieszkańcom III Aleji NMP nie interesuje tego abepe!!
        • Gość: Wkurzony Re: Hałas nie do wytrzymania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 08:42
          Właśnie...Pomnik jakiegoś starucha jest ważniejszy niż jakieś głupie ekrany...
        • Gość: Wkurzony Re: Hałas nie do wytrzymania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 09:19
          "Nie będziesz czynił żadnej rzeźby ani żadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko, ani tego, co jest na ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach pod ziemią! Nie będziesz oddawał im pokłonu i nie będziesz im służył, ponieważ Ja Pan, twój Bóg, jestem Bogiem zazdrosnym, który karze występek ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia względem tych, którzy Mnie nienawidzą. Okazuję zaś łaskę aż do tysiącznego pokolenia tym, którzy Mnie miłują i przestrzegają
          Moich przykazań".
          2 Mojż. 20:3-6.

Ciekawe jak się to ma do tego co wyprawia pan Wrona "wierny i prawdziwy katolik"...
    • Gość: kubek44 po co protest? IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.07, 23:55
      odłączmy się od woj. śląskiego i postawimy sobie ekrany wszędzie gdzie chcemy;
      na śląsku i w zagłębiu stawiają sobie ekrany wszędzie nawet tam gdzie nie
      trzeba; tylko potrzeba siły i desperacji pewnej grupy ludzi.
    • Gość: betii Re: Hałas nie do wytrzymania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 07:24
      Mieszkam w wieżowcu naj bardziej wysunietym w strone trasy w mieszkaniu
      naroznym otwarcie okna pomyłka halas nie do wytrzymania nie da sie ogladac
      telewizora ratuja mnie tylko super dzwiekoszczelne okna ktore bardzo duzo
      kosztowaly lecz w lato bez otwierania okna naprawde jest duszno . Ekrany sa
      bardzo potrzebne tu naprawde nie da sie zyc . kupiłam to mieszkanie bo akurat
      było tanio ( i tak bede za nie płacic 20 lat), mój bład nie pomyslalam O
      HAŁASIE lecz nie stac mnie na zmiane i chciałabym aby było normalniej ciszej .
      hałas czasami dochodzi do ponad 80 decybeli .
    • Gość: x Re: Hałas nie do wytrzymania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 06:37
      Mamy prawo do ciszy nocnej od 22 do 6 rano ale tylko teoretycznie
      • Gość: miły Re: Do wkurzonego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 07:26
        Twój poziom wyrażania się o drugim człowieku jest żenujący. Cytujesz Ksiegę
        która zawiera tyle miłości o której ty nic nie wiesz.
        • Gość: Rad Gazet nie czytacie???? IP: 81.15.170.* 15.06.07, 07:33
          miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,4222972.html
          • Gość: tow. Re: I co z tego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 07:42
            A, wy czytacie i wierzycie. Zrobimy, rozwarzymy, przyrzekamy, obiecujemy...a
            ekranów jak nie ma tak nie ma. Jest natomiast opinia wszystko jest w normie.
            Tak trzymać. Zrobimy zadymę na całą Polskę.
            • Gość: Elf Re: I co z tego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 09:41
              Tak jest! Zrobimy, rozważymy, przyrzekamy, a ekranów jak nie było, tak nie ma.Za
              to kolejny pomnik JPII mieć będziemy i to za jakie pieniądze!Panie prezydencie
              Wrona nie tego JPII oczekiwał od Was."Kochaj blizniego swego, jak siebie
              samego"- więc pomyślcie o swoich wyborcach w czasie swojej kadencji, a nie tylko
              w czasie kampanii wyborczej!!!!!!!!
          • Gość: Piotr Re: Gazet nie czytacie???? IP: *.streamcn.pl 17.06.07, 01:21
            Panie Rad, a Pan czyta, to co my piszemy ?
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=64137749&a=64137749
            Tak jak moi przedmówcy, zwracam uwagę na to, że miasto nic nie robi, siedzą i
            dumają, a tu do roboty trzeba się wziąć !!!
        • Gość: Wkurzony Re: Do wkurzonego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 09:33
          Do miłego: Masz coś więcej do powiedzenia czy juz skończyłeś?A może prawda w oczka kole?Gó.. o mnie wiesz miłościwy i idealny człowieku by mnie oceniać.Twoi idole księża i szanowny pan prezydent łamią główne przykazanie i o czym tu wogóle dyskutować.
          • Gość: miły Re: Do wkurzonego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 07:52
            Nie po drodze mi z tobą. O drodze możemy porozmawiać na blokadzie "Drogi
            Szybkiego Ruchu". Pozdrawiam Błesznian.
            • Gość: BuŻ Re: Do wkurzonego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 07:52
              Czy wszyscy którzy podtrzymują ten post poprą czynnie protest?
              • Gość: włodek Re: Będzie blokada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 07:44
                Czekam na wiadomość
              • Gość: Piotr Re: Do wkurzonego IP: *.adm.pcz.czest.pl 20.06.07, 08:16
                Czekam jedynie na jakieś konkrety
                • Gość: Zofia R Czekam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 07:48
                  Już niedługo 100 post. Może ktoś z władz miasta przeczyta o tym czego nie chce
                  zobaczyć i usłyszeć. Popieram protest czynny-blokadę D1.
                  • Gość: Stacho Re: R Czekam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 16:57
                    Jestem setny. Gotowy i zwarty. Popieram
                    • Gość: Alutka Re: R Czekam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 08:06
                      Warto przeczytać o propozycji płatnej autostrady i konsekwencjach tego.
    • Gość: Piotr Re: Hałas nie do wytrzymania IP: *.streamcn.pl 23.06.07, 00:28
      Czy jeżeli zrobię wzór petycji, to mogę liczyć na to, że ją wydrukujecie i dacie
      sąsiadom do podpisania, żebyśmy mogli złożyć ją na ręce "łaskawie nam
      panującego" Prezydenta Wrony ?
      • Gość: Mirosław Re: Wspanoała incjatywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 08:21
        Panie Piotrze moi sąsiedzi, którzy nie mają dostępu do komputerów Twoją
        incjatywę popierają. Pytanie gdzie można będzie odebrać te druki?
        • Gość: b Re: Wspanoała incjatywa IP: 80.48.49.* 03.07.07, 21:35
          up
    • Gość: polo Re: Hałas nie do wytrzymania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.07, 23:06
      Po co budować ekrany i "marnować" kase? Lepiej za te pieniądze Pan Wrona
      uszczęśliwi nas na siłę tramwajami... Zobaczcie na plany dotyczące przebiegu
      torowiska tramwaju na Błesznie (Rakowska)... z jednej strony trasa, z drugiej
      często uczęszczana droga, jeszcze z innej - droga osiedlowa, no i jeszcze
      TRAMWAJ tuż pod oknami, bo jeśli dobrze odczytałam projekt to przystanek ma być
      jakieś 20-30 metrów od klatki, nie mówiąc już o torach pod samymi oknami! To są
      pomysły!
      • Gość: chojrak Re: Hałas nie do wytrzymania IP: *.strefa.com 04.07.07, 01:18

Przejeżdząjąc przez Niemcy wzdłuż autostrad nie widać wiele, bo ktoś pomyślał którędy porpowadzic drogi, a jeśli już to są ekrany i nikomu to nie przeszkadza. W Polsce w wielu miejscach, o ironio, ekrany poprawiłyby estetyke miasta - nie wstydzilibyśmy się przed przejeżdzającymi za np rudery na groszu, czy koślawe "lepianki" przy wjeździe od str katowic
        Mieszkam w wieżowcu na mireckiego. Hałas do nas dociera, ale jest jeszcze w miarę akceptowalny, a po zamknięciu nowych okien jest cisza. Gorzej jest latem, gdy w upalne dni mieszkanie nagrzeje się mocno (mieszkam na 10, zero cienia, tyle ze widoki piękne:)), a tiry w związku z ograniczeniami w ruchu w upalny dzien masowo wylegają na dk1 w nocy - wtedy nawet w moim oddalonym od trasy o 300 m wiezowcu ciezko zasnąć. Zdarzyło mi się byc pare razy z wizytą u znajomych w bloku koło biblioteki 13 - istny koszmar, nawet przy zamkniętych oknach
        Jesli nie powstaną ekrany (które i tak 100%ciszy nie zapewniają), to wydaje mi się że rozsądnym i chyba realnym krokiem byłoby wystąpienie do właściciela drogi o odszkodowania w postaci choćby dopłat do nowych dzwiękoszczelnych okien i klimatyzacji

A cały ten hałas na błesznie to skutek kretyńskiego planowania przebiegu dróg przed wieloma laty. Ten kto kiedys wymyślił, że droga krajowa i to jeszcze kilkupasmowa może przebiegac przez centrum kilkunastotysięcznego osiedla (albo że osiedle może istnieć przy takiej trasie) powinien iść za to siedzieć:/
        Nieraz zachodze w głowe dlaczego to nasze osiedle jest tutaj, a nie np na cichym mirowie, albo trasa nie biegnie jak juz nie prawdziwymi peryferiami to chociaż koło huty ? Przecież PRL nie liczył się z właśnością prywatną i mógł ten swój beton wylać gdziekolwiek indziej. A wylał tutaj, na rakowie i błesznie, gdzie istaniało osielde domków (na mirowie łąki),a teraz istnieje osiedle domków i olbrzymów z wielkiej płyty, przecięte na pół rzekąspalin i hałasu DK1 - wprost piękne połączenie (spożcie tylko na domki w cieniu pod wiezowcem mireciekiego 19, czy domek koło osiedlowego "ronda" na mireckiego,a wiele by jeszcze można wymieniać)Jak na to patrze pytam: gdzie byli urbaniści? I niestety, jak teraz sie rozglądam na to co powstaje dookoła też pytam się gdzie do cholery są urbaniści? Obawiam się ze te nasze ekspresowo wybudowane przymusem roku 2012 drogi również będą prowadzic do wielu absurdów
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka