Dodaj do ulubionych

LPG - gdzie szukac dobrych gazownikow ???????

IP: 195.205.202.* 04.05.07, 22:39
Zalozylem jakis czas temu gaz do swojego auta - wtrysk sekwencyjny i niestety przez okolo 4 miesiecy mialem takie klopoty z gazem i autem ze glowa boli. Gazownik ktory mi to zalozyl to na poczatku slinil sie na kase, obiecywal ze bedzie ok a potem z ledwoscia mi to regulowal. Na moje szczescie teraz doszlo to wszystko do ladu i skladu. Nie chce tu podawac jego nazwy bo jestem ciekawe co WY szanowni uzytkownicy napiszecie ( moze przypadkiem o Nim) i chce sie przekonac czy to tylko ja mialem taki problem czy on jest naprawde partaczem. Dodam tylko tyle ze jego zaklad ma nazwe zaczynajaca sie na litere E. Wiec piszcze o DOBRYCH GAZOWNIKACH w czewie i okolicach!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomek Re: LPG - gdzie szukac dobrych gazownikow ??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 23:04
      Ja polecam firme Adama Gawrona z Kusiąt
      • Gość: ali Re: LPG - gdzie szukac dobrych gazownikow ??????? IP: 217.153.246.* 04.05.07, 23:29
        Na warszawskiej 100m od skrzyżowania po lewej stronie
        • Gość: Gryzli Re: LPG - gdzie szukac dobrych gazownikow ??????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.07, 10:50
          Eliasz - no to wszystko jasne chu... jak barszcz ;/
          • Gość: Tomek Re: LPG - gdzie szukac dobrych gazownikow ??????? IP: 195.205.202.* 05.05.07, 13:05
            Bingo kolega trafil. Jezeli chodzi o tego goscia to powiem szczerze ze ma sprzet i to dobry ale co z tego jak nie umie sie nim poslugiwac. MAPE PALIWA ustawial mi kilka razy i za kazdym razem nie wpadl na to aby ja nagrac na dyskietke lub zapisac na dysku bo po co. Jak bylem u niego juz kolejny raz to ja na nim to wymusilem. No i mi ustawial i ustawial. Ale co to za ustawianie na postoju i zylowanie auta. Jak im mowilem ze inni gazownicy mowia ze mape paliwa ustawia sie podczas jazdy to nie ze nie mam racji ale jak pojechalem do nich po raz 15 sty moze to ustawil mi mlody chlopak podczas jazdy i teraz moge powiedziec ze auto chodzi dobrze i jestem zadowolony. ALE BYL TAKI CZAS ZE PLULEM SOBIE w brode o to ze zalozylem gaz. Mam bardzo dobre auto ale byl taki okres ze auto mi w ogole nie chodzilo a szanowny Eliasz na poczatku obiecywal i mowil ze nie raz zakladal do tego auta taka instalacje jak mam i ze jest bez problemu i efekt byl taki ze raczki rozkladal i rozkladal i nie wiedzial co jest. Dzieki BOGU mam juz to ustawione sensownie i auto chodzi bardzo dobrze w ogole nie odczowam tego ze jezdze na gazie. Ale teraz wiem ze z gazem to nie do niego. On moze sie zajac teraz tymi swoimi qladami i niech sobie na nich jezdzi i tyle ;/
      • Gość: zolu Re: LPG - gdzie szukac dobrych gazownikow ??????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.07, 08:29
        a wktórym miejscu mniej więcej to jest?
        • Gość: użytkownik Re: LPG - gdzie szukac dobrych gazownikow ??????? IP: 83.17.130.* 10.05.07, 22:06
          Gorzelnia Wielka - kawał buca - fakt.
    • Gość: Marcin Re: LPG - gdzie szukac dobrych gazownikow ??????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.07, 19:28
      Ja polecam Remika :)))
      • Gość: pankracy Re: LPG - gdzie szukac dobrych gazownikow ??????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.07, 22:12
        ja też mam zamiar założyć słyszałem że w Bargłach jest jakiś gościu niedrogi???
        ale już sam nie wiem gdzie to zrobić żeby mieć pewność że będzie ok
        • Gość: Tomek Re: LPG - gdzie szukac dobrych gazownikow ??????? IP: 195.205.202.* 07.05.07, 11:16
          Hmm, z tego co wiem i co sie dowiadywalem gdy moj nieszczęsny gazownik nie wiedzial jak ustawic gazu to wiele osob mi mowilo ze w KUSIETACH kolo Olsztyna jest gosc ktory naprawde ma pojecie o tych sprawach. Poza tym proponuje zagadnac do tego fachowca i zaproponowac mu taki uklad ze cześć kasy placi pan zaraz po zalozeniu instalacji a druga część np. za pare godzin jak sie okaze ze auto chodzi dobrze lub na drugi dzien. Przy zakladaniu instalacji sugeruje zwrocic na pewne rzeczy takie jak:
          - temperature przełączania ok 35 stopni,
          - obroty, Ja mam ustawione 1500 i to jest ok, bo jak jest za malo to moze gasnac,
          - sposob zamontowania wlewu i rurki ktora idzie z gazem, poniewaz tak to robia ze rurki stercza z dolu auta,
          poza tym aby trojniki na weżach byly wykonane z mosiadzu NIE PLASTIKU bo wtedy one siadaja i lekko sie leje,
          poza tym aby PAROWNIK byl zamontowany pod maska po przeciwnej stronie dmuchawy, ktora tloczy powietrze do auta, poniewaz nieraz czuc zapach gazu w momencie ruszaja jak jest po tej samej stronie. Ja mam po drugiej stronie dmuchawki i jest super. No i co moge dodac tylko tyle chyba :)
        • Gość: Hubert Re: LPG - gdzie szukac dobrych gazownikow ??????? IP: 212.160.86.* 07.05.07, 21:49
          POczesna dosc dobry fachowiec znz sie na robocie Ja zakldalem u niego 5 lat temu
          i nie mam zadnych problemow nazywa sie Gawronski . kolo cmentarza mieszka
          oczywiscie w POczesnej.
    • Gość: marcia Re: LPG - gdzie szukac dobrych gazownikow ??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 11:39
      ja chciałam założyć u Idziaka, gdzieś na Gnaszynie?? Dobry on jest???
      • Gość: Thom Re: LPG - gdzie szukac dobrych gazownikow ??????? IP: 195.205.202.* 07.05.07, 12:15
        Nie wiem :(
    • Gość: K2 only kusięta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 12:16
      Vis-eko w Kusiętach u nijakiego pana Gawrona czy jakoś tak:). Dziewczyna tam zakładała gaz do swojego autka chodzi poprostu superr, no raz się rozregulował czy coś podjechalismy tam i bez problemu gruby koles z lapkiem wsiadł z nami pojeździł i ustawił na tyle dobrze że samochód chodzi lepiej na gazie jak na bęzynie:) już blisko dwa lata
      A co do obsługi to jest bardzo miła:)
      • Gość: marta Re: only kusięta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.07, 15:19
        Ja zakladalam gaz na Chopena u Adriana.Jestem bardzo zadowolona.A prawda jest
        taka ze gaz jest do kuchenek a nie aut,wiec jezeli zaklada go ktos kto nie ma o
        tym bladego pojecia to dzieja sie pozniej dziwne rzeczy,jak chocby gasniecie
        auta na srodku skrzyzowania
        • Gość: Tom Pan Eliasz IP: 195.205.202.* 07.05.07, 15:27
          HE HE jezeli chodzi o obsluge u Eliasza to jest TRAGEDIA ten gosc jest mily jak trzeba zaplacic lub zalozyc gaz, potem jak przychodzi termin kontroli lub naprawy to umawia sie na dany dzien gdzie ma juz umowione na dana godzine z 10 osob i kaze tylko czekac i czekac. To jest ponizajace jak tak moze byc, taka obsluga w tych czasach. No ale trudno jak gosc sie szybko nie zorientuje jaki jest to ilosc klientow bedzie mial znikoma. No ale trudno jego wizerunek mowi wszystko !!!! Nie mowiac juz o kolesial ktorzy tam robia - same zarozumialce!!!!
          • Gość: jola Re: Pan Eliasz IP: 80.54.174.* 07.05.07, 21:20
            ja zakladalam na warszawskiej i nie wiedza sami co jest ,dzisiaj wlasnie bylam
            juz z dziesiaty raz /jak zrobilo sie cieplo nie chcial wcale palic trzeba bylo
            czekac z godzine zeby odpalil ponownie / dzisiaj to wlasnie odcial mi pan jeden
            kabelek ktory chyba idzie do przepustnicy o ile dobrze pamietam teraz pali ale
            dzisiaj nie bylo tak cieplo wogole to nie mam pojecia czy slusznie go odcial bo
            sie na tym nie znam ,moze ktos mi powie czy tak powinien zrobic , instalacje ta
            mam od lutego ale juz nigdy wiecej pozdrawiam
            • Gość: Tomek Re: Pan Eliasz IP: 195.205.202.* 07.05.07, 22:17
              Hmm napisz mi co to za auto i postaram Ci sie jakos pomoc. Ja przez tamtego gazownika przezylem horror i moje auto i ten gaz i te klopoty z autem to mi sie snily po nocach. Czekam na odpowiedz, pozdro
              • Gość: tomazo72 Kusięta VIS-EKO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.07, 22:21
                Polecam p.Adama Gawrona .Usługi są na najwyższym poziomie,a także póżniejszy
                serwis czy regulacje bezproblemowe. Zamontowałem w tej firmie instalacje w
                kolejnych 5 samochodach. Były to auta z silnikami gażnikowymi, na pojedyńczym
                wtrysku, a teraz sekwencja.Nie miałem żadnych problemów z eksploatacją. Jest
                jeden ważny warunek- samochód mósi być w nienagannym stanie technicznym. Nie
                można wymagać cudów od gazu mając zapuszczone auto. Polecam Vis-Eko w
                Kusiętach 210.
                • Gość: Rad A gdzie najlepszy gaz na stacjach paliw? IP: 81.15.170.* 10.05.07, 07:26
                • Gość: sajmon Re: Kusięta VIS-EKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 08:57

Nic dodać, nic ująć. Firma p. Gawrona to sami profesjonaliści. Jeżdżę na gazie
                  zainstalowanym w Vis-Eko cztery lata i nigdy nie miałem problemów z gazem.
                  Może dlatego, że przestrzegam terminów przeglądów na które bez problemu można
                  umówić się z dnia na dzień.
                  • Gość: Laguna III Re: Kusięta VIS-EKO IP: *.prenet.pl 30.08.13, 08:21
                    Nie warto oszczędzać 100 czy 200 złotych które potem wyda się na paliwo i przepychanki z kiepskim gazownikiem. Jeżeli zakładać to w Kusiętach u P. Adama. Maksymalnie doposażony warsztat, przemiła obsługa która fachowo i szybko Cię obsłuży nie doszukując się wad w Twoim aucie- jak to u kiepskich i tanich bywa, tylko kontrolując skrupulatnie instalację. Pamiętajcie, sporo firm policzy Wam taniej doliczając potem za wlew w klapce paliwa, futerał na koło i takie tam. Zakładałem tam gaz w kilku autach... od Poloneza, przez Dacię do Laguny III i nie ważne od wieku, przebiegu auta zawsze byłem maksymalnie zadowolony z obsługi i bezawaryjności instalacji... a z każdą wątpliwością czy niejasnością można podjechać... nikt na Ciebie krzywo nie spojrzy- tylko podepną pod kompa i sprawdzą dokładnie auto i instalację. Większość moich znajomych również tam zakładała... i nie ważne od wieku i modelu auta... zawsze tam wracamy- LIGA MISTRZÓW!!! Sporo słyszałem o tańszych, ponoć dobrych z pozoru gdzie potem wieczne reklamacje i sugestie pana od gazu aby wymienić pół auta- to może będzie dobrze bo on jest święty- uważajcie na pozorne oszczędności!!! Załóżcie u pewniaka
    • Gość: non gasoline Re: LPG - gdzie szukac dobrych gazownikow ??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 23:27
      Dobry gazownik jest na ul Równoległej, przy drukarni. Pan Sylwester Idzikowski.
      Założyłem gaz u niego dwa lata temu i działa bez zarzutu, gość jest konsekwentny
      i ma duże doświadczenie. Być może nie jest najtańszy, ale za to dobry w tym co
      robi, bo lepiej raz zapłacić więcej, niż później bujać się co miesiąc do
      gazownika i stracić 10x więcej. Ma dobry sprzęt diagnostyczny, co jest bardzo
      istotne. Żeby nie być gołosłownym... moja 11 letnia Corsa 1.2 pali 5,5-6l. gazu
      po mieście... To chyba samo mówi za siebie ;-) Pozdro!
      • Gość: yachu Re: LPG - gdzie szukac dobrych gazownikow ??????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 00:19
        Czy to jest na początku ulicy po lewej stronie, zaraz po zjeździe z trasy?
    • Gość: Keke Re: LPG - gdzie szukac dobrych gazownikow ??????? IP: 212.59.252.* 31.08.13, 10:00
      A ile teraz kosztuje zamontowanie butli?
      My musimy chyba nową założyć, bo Panowi z komisu, gdzie kupiliśmy auto, nie mieli odpowiednich papierów do niej, a wiadomo, że teraz nie przejdzie przeglądu bez nich... Butla chodzi, wszystko git, ale trzeba, chyba że jest jakaś inna możliwość?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka