Dodaj do ulubionych

Cała prawda o lekarzach:

IP: 212.87.232.* 21.05.07, 08:06
po pierwsze w większości niekompetentni i dlatego boją sie prywatyzacji.
Prywatny menager zwolnił by większość tego towarzystwa. Nie oszukujmy sie, że
nie ma komu pracować, he, he co roku wychodzą nowe zastępy medyków, którzy
nie mają znajomości i jeżdżą w karetce.

Po drugie "ci biedni lekarze", czy jest ktoś kto nie płacił "po tak zwanym
stołem". Jeśli ktoś uważa że są biedni, to nie przejedzie sie w rejony ul.
Kleeberga, brata Alberta itp., tam są własnie wille tych "biednych" lekarzy.

Społeczeństwo ma dosyć płacenia składek na tą niby służbę zdrowia, która
pozwala sobie na strajkowanie. Komu sie nie podoba, niech sie zwolni z pracy
i szuka szczęscia w innym zawodzie.
Obserwuj wątek
    • Gość: pacjent Re: Cała prawda o lekarzach: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 09:00
      masz rację, chca zarabiać tyle ile zarabjają sedziowie i prokuratorzy, a nie
      biora pod uwagę, ze tamci nie moga prowadzić prywatnych praktyk, więc to co
      zarabiaja to jest wszystko co mogą, a lekarz<oczywiście jezeli coś umie;)))))>,
      moze zarabiać w prywatnym gabinecie i tak wikszosc robi. W przychodni
      przyszpitalne pracuje dwie godziny w tygodniu, więc chory który raz tam
      przyjdzie i dalej się musi leczyć trafia do prywatnego gabinetu lekzrza z
      powodu faktu iż na wizytę w przychodni musiałby czekać ponownie 2 miesiace,
      wiem to z własnego doświadczenia. Masz rację z tymi domami w rejonie ul. Św.
      Alberta, Kutrzeby, znam lekarza który tam mieszka i ptrzyjmuje pacjentów, za
      wizytę pobiera 60 zł., a pacjentów ma w dniu przyjęcia około 20, przyjmuje 3
      razy w tygodniu, cztery tygodnie w misiącu. Proste matematyczne zadanie.
      Ponadto studia medyczne, jak na razie sa opłacane przez podatników więc niech
      lekarze zdadza sobie sprawę iż powinni te pieniadze odpracwoać lub zwrócić jak
      naprzykład będa chcieli wyjechać do Anglii i tam leczyć tych którzy nie płacili
      za ich wykształcenie. Ponadto należąło by chyba zmienić nazwę Słuzba Zdrowia
      juz raczej nie przystaje do rzeczywistości bo "Słuzba" to praca na rzecz innych
      nawet w przypadku gdy nie płacą wcale lub mało. Na ten temat mozna pisać wiele
      np.o składkach jakie pobierana są z pensji na utrzymanie lekarzy. Życzę
      wszystkim zdrowia
      • Gość: aga Re: Cała prawda o lekarzach: IP: *.adsl.inetia.pl 24.05.07, 09:17
        jeżeli mówisz-piszesz o doktorze klimali to cie nie rozumiem!jest wspaniałym
        specjalistą i sam fakt długich kolejek do jego gabinetu o tym świadczy!
        osobiście cieszę się że doktor jest i przyjmuje w naszym mieście bo jest
        niepowtarzalny a jego leczenie daje efekty!!!i wolę zapłacić niż iść do
        przychodni i męczyc sie z konowałami bo to juz przerabiałam...zazdrosny narod
        facet ma wiedzę nie bierze łapówek uczciwie zarabia dobrze wykonuje swoja prace
        a społeczeństwo zawistne przelicza jego dochody-puknijcie sie w glowe...
        • Gość: lancet Re: Cała prawda o lekarzach: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 11:38
          a propo dr Klimali (pozdrowienia) on już też leczy ... Czechów przyjeżdża
          tylko do swego gabinetu... a za 3-4 miesiące z WWSZ i WSzSp odejdzie 50-70%
          lekarzy....
          • Gość: uk Re: Cała prawda o lekarzach: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 12:05
            Gość portalu: lancet napisał(a):

> a propo dr Klimali (pozdrowienia) on już też leczy ... Czechów przyjeżdża
            > tylko do swego gabinetu... a za 3-4 miesiące z WWSZ i WSzSp odejdzie 50-70%
            > lekarzy....

i gdzie pojdą?
            • Gość: zc Re: Cała prawda o lekarzach: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.07, 22:00
              Może na swoje, a nie państwowe.
        • Gość: angrusz Re: Cała prawda o lekarzach: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 12:56

Do Agi :

Jak dobry to chwała mu , jeśli przymuje w swoim gabinecie i to nie wpływa na
          przyjęcia na oddział szpitalny to tym bardziej , jeśli płaci podatki od każdego
          wpływu to świetnie ,

Jeśli ???
          • Gość: fachman szanujmy dobrych fachowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 09:01
            A ja nie mam nic przeciwko temu żeby lekarze dobrze zarabiali.. ale dobrzy
            lekarze,tak jak nie mam nic przeciwko temu by w innych profesjach ludzie dobrze
            zarabiali..tylko jeden warunek stawiam.... niech dobrze zarabiają FACHOWCY ...
            niech zarabiają dobrze ludzie , których wiedza i umiejętności w danej
            dziedzinie są ponadprzeciętne i służą innym ludziom.. tymczasem sytuacja jest
            taka,że zarabiać duże pieniądze to by chcieli wszyscy bez wyjątku ..miernoty i
            obiboki, cwaniaki i krętacze.. niektórzy chcieliby żeby im dużo płacić za sam
            fakt ukończenia szkoły w danym kierunku.. tymczasem jak wiadomo,jedni kończą tę
            samą szkołę z doskonałymi wynikami inni z miernymi... i te miernoty chciałyby
            równać w górę do tych lepszych jeśli chodzi o zarobki..ale już niekoniecznie
            jeśli chodzi o umiejętności... i tu jest pies pogrzebany... więc w tej dyskusji
            o lekarzach uściślijmy : dobre i bardzo dobre zarobki TYLKO dla lekarzy
            FACHOWCÓW za ich umiejętności i przydatność społeczeństwu..a miernoty na koniec
            tej drabinki dochodów.. i tak powinno być w każdej profesji...
            • Gość: angrusz Re: szanujmy dobrych fachowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 21:34

Do fachmana ;
              Tak ogólnie to się zgadzam , ale zycie mi dowiodło , że bardzo trudno ocenic
              kto fachowie .
              Bywa , że media zrobią z miernoty autorytet i fachowca , bywa , ze fachowiec
              jest na bocznym torze i nie może się czegoś nauczyć ( trzeba miec praktykę i
              doświadczenie ) a dostęp do tych źródeł ma ten kto najbardziej się rozpycha
              rekami i glosno się zachwala .

Ale suma sumarum wiekszośc ludzi w swoim zawodzie choc przecietni to wykonuje
              swoja pracę solidnie - nauczyciele tez - więc chodzi o stosunek pensji tych
              przecietnych do innych przecietnych .
              I w innych krajach , gdzie to się jakoś ustabilizowalo taki stosunek jest . W
              Polsce jest on niekorzystny dla ludzi wykształconych .Tak bylo od czasów komuny
              i jeszcze trwa .
              W 99,9 % nauczyciele to ludzie z wyzszym wyksztalceniem tak jak lekarze no i
              jakie sa ich zarobki w porównaniu z hydraulikiem - W Polsce .??
              • Gość: Fachman Re: szanujmy dobrych fachowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 22:40
                rozumiem twój punkt widzenia.. ja oczywiście napisałem trochę o dwoch skrajnych
                przypadkach, tych najlepszych i tych najgorszych.. ale oczywiście tak jak
                pomiędzy bielą i czernią jest cała gama szarości tak i między najlepszymi i
                najgorszymi jest cała plejada średniaków... i niech każdy dostanie co jego..ale
                według zasług... oczywiście nie ma jednego dobrego i sprawdzonego mechanizmu
                weryfikacji umiejętności..ale statystycznie rzecz ujmując życie potrafi
                zweryfikować przydatność każdego.. (byćmoże konkurencja między lekarzami
                spowodowałaby taką weryfikację.. bo wszelkie klki zawodowe temu
                przeciwdziałają,tak jak np. wśród prawników )..taki to już ten świat...
        • Gość: BYŁY pacjent Re: Cała prawda o lekarzach: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 22:49
          Ten słynny doktor K. nie ma pojęcia o leczeniu zwykłego zapalenia gardła, na
          które przepisał mi antybiotyk bez pobrania wymazu. Przez 2 tyg.szprycował mnie
          penicyliną, twierdząc, że nie trzeba robić antybiogramu. Byłem coraz słabszy.
          Potem rozłożył bezradnie ręce i stwierdził, że to musi być uczulenie. Poszła
          jego ulubiona loratadyna i budesonid w aer. Dowody mam w jego zeszycie. Do
          infekcji bakteryjnej dołączyła się grzybica!
          A wystarczyło zrobić wymaz. Niestety tacy nie przyznają się do błędu. Powinien
          zwrócić mi 200zł, które u niego wydałem+koszty niepotrzebnych wydatków na
          bezużyteczne leki!!!Niech już jedzie do tej afryki Murzynów leczyć!
    • Gość: Eryk XiI Re: Cała prawda o lekarzach: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 09:20
      Gość portalu: hipciokrates napisał(a):
      ...
      > Po drugie "ci biedni lekarze", czy jest ktoś kto nie płacił "po tak zwanym
      > stołem". Jeśli ktoś uważa że są biedni, to nie przejedzie sie w rejony ul.
      > Kleeberga, brata Alberta itp., tam są własnie wille tych "biednych" lekarzy.
      ...

KABARETON

Przy kolejnej wizycie pacjenta w szpitalu lekarz zwraca się do pacjenta:
      - Pan cyba się otatnio pomylił i dał mi w kopercie 20 zł. !!!

Zdziwiony pacjent odpowiada:
      - Och ! Dziękuję, jaki Pan "miły" I "uczynny". A ja już myślałem, że je
      zgubiłem.

Pacjent odebrał z rąk lekarza pokazywaną kopertę i odbierając ją z uśmieszkiem
      serdecznie podziękował.

Na twarzy lekarza pojawiły się rumieńce i złośc okazywana mimiką jego twarzy.

MORAŁ Z TEGO TAKI, ŻE chytry dwa razy traci.
      Okazane z serca podziękowanie oraz zaufanie swoich pacjentów.

• Gość: kwas Re: Cała prawda o lekarzach: IP: *.21.pl 21.05.07, 10:19
      nie tylko tam sa te "skromne domki" lekarzynów bo i w innych dzielnicach sie te
      biedaki wybudowały
    • Gość: K2 Ale miej tez inny punkt widzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 10:46
      Lekarze strajkują bo mało zarabiają, ale to nie jest ich wina tylko wina polityków, kierowników i jeszcze innych ludzi którzy tym wsszystkim kierują.
      Bo pieniądze na leczenie są i będą, tylko jakimś cudem ich część się gdzieś rozpływa na skutek złego systemu finansowania i złego zarządzania.
      Powiem tak ja bym sie zgodził na prywatne płacenie za usługi medyczne i niech mi pobieraja pieniądze z wypłaty na oddzielne konto (a nie na składkę), z którego bym sobie to leczenie finansował a dajmy na to z tych pieniędzy mozna by odprowadzać np 25% do wspulnej kasy, bo wiadomo jedni chorują częściej inni mniej.
      A lekarze biorą i brać będą przynajmniej za naszego pokolenia, ale ten proceder powinien być mocno ścigany żeby lekarzowi sie nie opłacało brać łapówkę (strata uprawnień lekarskich). Ale do tego trzeba im pensje podwyższyć a to już jest problem rządu który powinien przeprowadzić naprawdę głęboką reformę (rewolucję) służby zdrowia ponad podziałami politycznymi bo wszyscy rządzili a nikt się na takie coś nie odważył w poprzednich rządach, a nie tylko do krytyki się ograniczać.
      Taka rewolucja wymaga konsolidacji wszystkich parti i pracy ponad podziałami politycznymi a więc na razie na to sie nie zanosi:)
    • Gość: jeż Kto strajkuje zwolnić z roboty!!!! IP: 212.87.232.* 21.05.07, 11:07
      Ludzie cięzko pracują na swój chleb, podatki, muszą emigrować, a tu sie białym
      fartuchom strajować zachciało. Wywalić z pracy i po krzyku, nich jedzie do
      Iralndii, niby ich tam potrzebują, he he ale chyba w barze piwko nalewać.
      • Gość: woar Ostatnio chciałem zaleczyć sobie ząb, naiwniak IP: 212.87.232.* 21.05.07, 11:14
        Ostatnio chciałem zaleczyć sobie ząb w państwowym ośrodku zdrowia, ale ze mnie
        naiwniak. I jaka wisi kartka na gabinecie: "stomatolog nie przyjmuje do
        odwołania", ale przyjmuje oczywiście prywatnie, dziurka w zębie 100 zł.
        Lekarze dajcie sobie spokój ze strajkami, nie macie poparcia społeczengo. Żeby
        tylko lud was nie wyniósł na widłach.
        • Gość: babcia Re: Ostatnio chciałem zaleczyć sobie ząb, naiwnia IP: *.iplus.com.pl 25.08.07, 14:40
          brawo
      • Gość: W Re: Kto strajkuje zwolnić z roboty!!!! IP: 217.153.246.* 21.05.07, 11:31
        Ja tam myślę że powinni nas leczyć hindisi, ukraińcy itd. Przynajmniej by się
        bardziej starali niż te nasz rodzime "orły". Pozwalniać tych partaczy i do
        łopaty jak się nie podoba. Pomachał by ze 2 tygonie to by szybko przyleciał z
        pokorą. Moim zdaniem, te strajki podpuszczają właśnie nieudacznicy, ci którrzy
        są za ciency żeby mieć własne gabinety. Nie wierzę że lekarz mają prywatny
        gabinet i stado pacjetntów by się tak zachowywał. Dla niego byłby to tylko
        dodatkowy oficjalny zastrzyk gotówki ...
        • Gość: dr. Lubicz Re: Kto strajkuje zwolnić z roboty!!!! IP: 195.205.202.* 23.05.07, 00:19
          albo bedziemy miec wiecej,wiecej,wiecej,jeszcze wiecej kasy .albo sprzedamy
          Wasze dusze w conkordiiiiiii.uuuu uuuuu. :-))))
        • Gość: lancet Re: Kto strajkuje zwolnić z roboty!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 00:37
          drogi W miałeś kiedyś w ręku poza łopatą słownik ortograficzny??? polecam....
          • Gość: W Re: Kto strajkuje zwolnić z roboty!!!! IP: 217.153.246.* 23.05.07, 09:22
            o właśnie odezwał się jeden z lekarzy cieniarzy ... nie ma argumentów to się
            czepia literówek ... do łopaty to się może ty nadajesz a nie ja ...
      • Gość: lancet Re: Kto strajkuje zwolnić z roboty!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 00:36
        jeżyku przecież my sie właśnie sami zwalniamy i zapraszamy do prywatnych
        gabinetów... 200 PLN za 15 min pasi???
        • anakastyczny do lanceta 23.05.07, 02:46
          Widzę, że stary chwyt ze słowikiem wciąż aktualny jest !!
          Osobista refleksja - ja w życiu spotkałem jednego lekarza, który za swoją prace
          powinien pobierać uposażenie, reszta to konowały, bezwartościowe beztalencia,
          którzy nie mają zerowego nawet pojęcia o leczeniu (trochę ich spotkałem).

100 tysięcy na miesiąc dla najlepszych z nas (lekarzy) , a co !! Należy się
          przecież w końcu alfabet się zna i nie tylko to, się opanowało.
    • Gość: angrusz Re: Cała prawda o lekarzach: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 06:13

Do Hipokratesa :

Masz rację .
      Ale na słuzbę zdrowia musi iść więcej pieniędzy bo koszty rosna . Rosna bo
      coraz droższy sprzęt sie kupuje a ludzie chcą coraz lepszymi metodami byc
      leczeni /.
      Tomograf , USG itd .
      Ale i tez na pensje lekarzy tylko ze zdrowym rozsądkiem .
      Wine za łapownictwo tez ponoszą politycy ale i zwykli ludzie .
      Zwykli ludzie bo dają , czasem wpychają
      A politycy bo przez lata utrzymywali niedofinansowanie słuzby zdrowia więc
      lekarze ( mając jedno swoje życie ) nie czekaja aż jakiś rząd zechce zrobic
      reformę .i i biora .Ale jak wszędzie też ze zwykłej zachłanności .
      O powołaniu już dawno nie ma mowy szczególnie u " częstochowskich " lekarzy .
      Przypominam , że Balcerowicz chciał by składka wynosiła tylko 7 % to by były
      długi i strajki . No cóż on , ten " geniusz " ekonomiczny reprezentowal tylko
      najbogatszych ludzi .
      A oni by sobiue dali rade - przez płacenie łapówek
      • Gość: jacek Re: Cała prawda o lekarzach: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 14:00
        Nigdy,nigdzie i o niczym nie ma calej prawdy...ale poruszajac ten temat
        proponuje odniesc sie do jednego z bardzo istotnych watkow sprawy,a mianowicie
        rownoprawnego z innymi obywatelami i profesjami opodatkowania poprzez kasy
        fiskalne gigantycznych przychodow ,ktore zostawiamy lekarzom w prywatnych
        gabinetach.Zamozny lekarz jest zdecydowanie bezpieczniejszy dla pacjenta,ale nie
        ma zadnnego uzasadnienia nie placenie przezen podatkow,ktore z pewnoscia
        przydalyby sie poczatkujacym medykom.Taki szlachetny rodzaj solidaryzmu
        zawodowego i spolecznego.
        • Gość: lancet Re: Cała prawda o lekarzach: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 14:36
          jacku jestem za tylko najpierw trzeba wprowadzic 0% stawke VAT na usługi
          medyczne a przed tym kolejne rządy bronią się jak diabeł przed święconą wodą...
          już 12 lat temu p. Rokita powiedział: "lekarz sobie dorobi". Jestem także za
          ustaleniem godnych wynagrodzeń i 0 tolerancji dla zachowań korupcyjnych i
          lekarzy i pacjentów, trzeba było widziec minę pacjentki która przyszła z
          legitymacją inwalidy wijennego sąsiada i chciała kilka różnych leków na pełną
          refundację, gdy powiedziałem że natychmiast wzywam policję, w 10 sek. jej nie
          było w przychodni hihihi... Ale system musi się zmienic, pensje muszą wzrosnąc
          bo to co jest teraz to jest chore.
          I jeszcze jedno współpłacenie chorych jest jak najbardziej słuszne! Np. 10%
          wykonanej usługi ale nie mniej niż 10 PLN i nie więcej niż 1000 PLN, z jednej
          strony taka odpłatnośc zmniejszy kolejki w rejonie i u spejalistów (30-50%
          pacjentów przychodzi pogadac), zmniejszy ilośc wyjazdów karetek (w Cz-wie 70%
          wezwań jest nieuzasadniona) a jednocześnie nie zamknie dostępu do świadczeń
          (każdy może wziąc 1000 złotowy kredyt na przeszczep szpiku) a podwoi
          przynajmniej dochody placówek medycznych.
          Tak samo opłaty hotelowe np. 10 PLN dziennie za hospitalizację, przecież każdy
          pacjent przebywając w domu je, zużywa prąd, gaz, wodę, pościel, jednocześnie
          zmniejszy to obłożenie wielu odziałów bo znikną pacjenci wciskani na siłę przez
          rodzinę przed świętami albo kalkulującą że taniej dziadka w szpitalu położyc
          niż wykupic leki.
          Zlikwidowac limity NFZ bo to gwoździe do trumny szpitali zwłaszcza tych
          lepszych, za nadwykonania nikt nie płaci a przyjąc pacjenta w ostrym stanie
          trzeba, poza tym wiele sprzętu i poradni z racji limitów pracuje na pół gwizdka
          (a pacjenci czekają miesiącami). Niech pieniądz idzie za pacjentem a pacjenci
          własnymi nogami stworzą siec szpitali.
          Dopuścic prywatne ubezpieczenia i dac publicznym placówkom możliwośc
          podpisywania kontraktów z nimi niech wtedy NFZ konkuruje (po to m.in. jest
          postulat przekształcenia szpitali w spółki prawa handlowego).

I co najważniejsze zadbac o czynnik ludzki w ochronie zdrowia, bez odpowiednich
          zarobków będzie zapaśc, wyjeżdżają młodzi po studiach i wykształceni
          specjaliści, luka pokoleniowa która teraz powstaje będzie odczuwalna przez
          następne 15-20 lat. Najnowocześniejszy i najdroższy sprzęt bez specjalisty
          który potrafi go obsłużyc i zinterpretowac uzyskane wyniki jest tylko kupą
          złomu..
          Uff ale się napisałem, idę na obiad... pozdrawiam
          • Gość: jacek Re: Cała prawda o lekarzach: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 16:05
            Witaj.Absolutnie i skutecznie przemawia do mnie Twoja argumentacja.Sprawa jest
            wielowatkowa i niezmiennie bulwersuje mnie fakt,ze u nas zawsze rzeczy oczywiste
            i dawno zdiagnozowane,a tu i owdzie sprawdzone,odbijaja sie od sciany zwanej
            polityka Jakosc naszych wybrancow parlamentarnych tlumaczy wiele,ale w niczym
            nie zmienia faktu,ze poniewiera sie wszystkimi profesjami do ktorych przypina
            sie mechanizm pt.oni i tak sobie dorobia.Badz zdrow jak rydz.
          • mortimerx1 Re: Cała prawda o lekarzach: 25.05.07, 01:19
            płacę składkę co miesiąc i nie mam zamiaru jeszcze dopłacać bo ci tak sie
            ubzdurało
            co do pozostałych argumentów przyznaje racje
    • Gość: andd Re: Cała prawda o lekarzach: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.07, 14:16
      Totalny bezsens, że lekarze mają poparcie społeczeństwa w sprawie podwyżek.
      BZDURA!!!
      • Gość: lancet Re: Cała prawda o lekarzach: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 14:38
        andd Ty jesteś tylko PRZYPADKOWYM SPOŁECZEŃSTWEM bez pozdrowień
        • Gość: Tygiel Magii Re: Cała prawda o lekarzach: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 15:42
          Kochani, jesli ktos uwaza ze jego lekarz majac teraz iles dyzurów po podwyzce
          zmiejszy ich liczbe to sie grubo myli. Dyzurow bedzie tyle samo, a lekarze
          mowiac o tym ze strajk jest takze dla naszego dobra po prostu klamia pastwiac
          sie nad naszym zyciem i zdrowiem. Smieszy mnie zdanie iz nikt nie umrze podcas
          strajku z jego powodu. A przepraszam lekarzy szanownych "tfu", czy osoba z
          wyznaczona data operacji ktora moze uratowac jej lub/i zdrowie oraz zycie nie
          liczy sie, he? No bo ja rozumiem ze zgodnie z tym co slysze osoba ta ma "pecha"
          i zostaje zapisana na koniec kolejki? Acha jeszcze jedno, lekarzom ni zalezy na
          prywatnej sluzbie zdrowia. Straciliby na tym, bo no szpitali czesc upadnie a to
          zawsze mniej miejsc gdzie mozna dorobic godziny. Za duzo lekarzy tez szkodzi co?
          Ogolnie szlag mnie trafia, acha jeszcze jedno...Za niedopelnienie obowiazkow
          chyba sa jakies kary?? Chyba ze w raamch wyjatkow nie nakladamy ich na lekarzy??
          Acha placic placimy jesli ktos nie wie za kazda godzine pobytu lekarza w
          szpitalu. Wtedy gdy spi takze. Pozdrowienia dla tych ktorzy popieraja strajk...Ble
          • Gość: zc Re: jak śpia to im płacimy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.07, 19:55
            Najlepiej mają rolnicy bo jak śpią to też im rośnie, no i niektórzy faceci też
            jak śpią to też im rośnie, głównie na ranem.
            • Gość: zbulwersowany Re: jak śpia to im płacimy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 00:06
              To jest tak jest grupa lekarzy naprawde z powolania ludzi ktorzy lubia to co
              robia sa swietnymi fachowcami w swoich dziedzinach ta grupa zawsze ma prace i
              pelne przychodnie sa cenieni przez pacjentow i moga dorabiac na prywatnych
              wizytach. jest tez grupa lekarzy ktorzy sa lekarzami bo ich bliski krewny jest
              ordynatorem i niewazne co umieja musza pracowac (przyklad: lekarz onkolog z
              Gliwic na nowotworowy bol kregoslupa spowodawany przerzutami przepisuje Ibu.....
              zamiast zdiagnozowac chorobe) a krzyczy ze chce wiecej ze jak nie to on gotow
              jest wyjechac za granice tyle ze drodzy panowie "doktorzy" za granica za bledy
              sie placi z wlasnej kieszeni a nie z budrzetu.
              Zgadzam sie ze sytuacja w sluzbie zdrowia jest zla ale czemu utrudnia sie nam
              dostep do przychodni skoro sumiennie placimy skladki ??. A moze by tak nie
              leczyc panow poslow ? I dlaczego nikt nie powie glosno ze 60 % pieniedzy ze
              skladek jest przejadane przez sam fundusz ok 10 % idzie na ochrone zdrowia tzw
              Vipow a reszta to ochlap rzucony na 40 miljonowy narod
              • Gość: angrusz Re: jak śpia to im płacimy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 06:51
                Do zbulwersowanego :
                Coś te liczby nie przemawiaja do mnie .
                ale popieram Sa dobrzy lekarze , jak w każdym zawodzie lubi to i robie dośc
                odbrze. są i źli .Tez i nauczyciele i kierowcy itd
                Ale wszyscy przeszli procedure uzyskiwania tytułu zawodowego więc powinni
                odpowiednio zarabiać . Ile ?? Nie wiem
                Na pewno nie tyle co na zachodzi bo tam wszystkie płace sa wyższe , ot bogatsze
                państwa .
                Ale też nie spodziewajmy się wszystkich procedur leczenia za nasze składki .
                Pora o tym zapomniec . No i lepiej za każda coś dopłacić . Wtedy niektórzy będą
                powstrzymywac się przed niepotrzebnymi wizytami u lekarzy ;
                dotyczy to ludzi starszych , którzy lubują się w wizytach lekarskich i
                spodziewają się , że jak na reklamie, leki dokonają cudów .
                • Gość: actimel Dr G.Izydorczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 22:53
                  Tacy lekarze, jak kochana pani dr Izydorczyk powinni dostawać podwyżki. Nie
                  ważne czy w państwowej placówce, czy w prywatnym gabinecie, zawsze miła,
                  uśmiechnięta i z sercem dla pacjenta! Pozdrawiam Panią Doktor
                  • Gość: już w UK ;) To gdzie jest ta cała prawda ??? IP: *.ipt.aol.com 26.05.07, 22:56
                    To jednak nie wszyscy są konowałami i łapówkarzami ???
                  • Gość: actimel Re: Dr G.Izydorczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 22:59
                    zapomniałam dodać, że kilka razy na prywatnej wizycie w ogóle nie wzięła ode
                    mnie pieniędzy...szacunek.szacunek.szacunek
                • Gość: ale Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 11:57
                  czy staruszek sam ma zdecydowac czy wizyta jest mu potrzebna czy nie?

Nie popieram protestu lekarzy. Straszenie ze wyjada nudzi mnie.
                  Nie wyjada. Zostaną tu, bo nic się tak nie opłaca jak własny gabinecik u nas.
                  Ich protesty nie przystoja zawodowi. Jesli uwazaja, ze tak, to oznacza ze z
                  powolaniem nie maja nic wspolnego. Liczy sie tylko kasa, urabianie firmom
                  farmaceutycznym itp.
                  • Gość: tolko nieświadomy pacjent łatwy łup IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 12:02
                    no właśnie, z przychodni na dekabrystów wszyscy od laryngologa wychodzili z
                    augmentinem, wiem, bo byłem 22 w kolejce. wstyd panie krzysku. jest pan młodym
                    lekarzem, a co będzie na starość?
                  • Gość: zc Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.07, 12:05
                    Jasne, że nie wyjadą. Jeśli wyjedzie to niewielka grupa najlepszych. Nie sądzę
                    żeby więcej jak 30-50% lekarzy sprostało wysokim wymaganiom w krajach zachodnich.
                    • Gość: asa Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 12:28
                      Dajesz lekarzowi w łapę ??????
                      Wczesniej spisz numery banknotów i po wręczeniu powiadom policję, ze bierze
                      łapówkarz kasę !!
                      Nie musza wyjezdzac bo wczesniej w takim ukladzie polowe ich sie zamknie !!
                      • Gość: c Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.07, 19:00
                        Wcześniej naucz się pisać i sprawdź w którym miejscu jest numer banknotu. Nie
                        wręczaj bilonu bo nie ma numerów.
                        • Gość: xx Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 09:01
                          Gość portalu: c napisał(a):

> Wcześniej naucz się pisać i sprawdź w którym miejscu jest numer banknotu. Nie
                          > wręczaj bilonu bo nie ma numerów.

A co chamie, mocno zabolało ty gnoju ?
                    • Gość: angrusz Re: wyjazdy - języki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 07:33
                      Przede wszystkim nie znaja języka na tyle by zdac egzamin nostryfikacyjny no i
                      by porozumiewac się w pracy
                  • Gość: angrusz Re: niepotrzebne wizyty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 07:35

Nie jest w stanie zawsze ocenić ale tez i niech nie chodzi do lekarza z byle
                    czym , cienka granica ale trzeba jej przestrzegać .
                    Jak będzie musial zapłacic za wizyte chocby 10 zł to się zastanowi , czy z byle
                    pierdnięciem nie latac i nie truć dupę lekarzowi . Bo z takimi rzeczami każdy
                    ma kłopoty i nie ma czasu by o tym pomyslec .
    • Gość: angrusz Re: Cała prawda o lekarzach: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 06:20
      Pieniądze na zdrowie muszą pochodzic od tych co najwięcej usług medycznych
      konsumuja : emeryci - musza zacząć dopłacać
      no i od płatników KRUS-u
    • Gość: gosc Re: Cała prawda o lekarzach: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.07, 17:29
      AJA BARDZO SZANUJE DR pOLITANSKA .JEST CHIRURGIEM PRZEZ DUZE "CH"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka