Dodaj do ulubionych

Kasy fiskalne dla lekarz !!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 08:43
Uważam że lekarze muszą godnie zarabiać, ale niech też nie oszukują na
prywatnych gabinetach.
Rząd ma problem.
Niech lekarze zapłacą podatek od swoich prywatnych gabinetów.
Wtedy znajdą się pieniążki na wysokie oficjalne pensję.

Taksówkarz, fryzjer, sprzedawca, mechanik - każdy musi mieć kasę fiskalną by
urealnić dochody.
Pytam - kiedy lekarz będzie płacił realne podatki.
Czy dostaliście kiedyś od lekarza prywatnie paragon fiskalny?

Zna ktoś biednego lekarza? Czy też proszę mi powiedzieć w jaki to genialny
sposób za te ich 1400zł pensji można mieć samochody po 200 000 i nieraz kilka
domów.

(kiedyś w TV jeden z posłów SLD powiedział że to środowisko specjalnego
zaufania i nie trzeba ich kontrolować. :):):) )
Obserwuj wątek
    • Gość: jacek Re: Kasy fiskalne dla lekarz !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 10:03
      Brak kas fiskalnych w prywatnych gabinetach lekarskich to najbardziej
      skandaliczny przyklad nierownosci podmiotow gospodarczych wobec prawa i dowod na
      sile lekarskiego lobby.Skoro wedlug szacunkow np.tygodnika Wprost,przez prywatna
      praktyke lekarska,z naszych opodatkowanych pieniedzy,przeplywa ok.12 miliardow
      zlotych., to nawet przy nejnizszej-19%- stawce podatku daje to pojecie o skali
      problemu.Srodki stad pozyskane moglyby w imie solidaryzmu zawodowego i
      spolecznego byc przeznaczone w calosci na dofinansowanie sluzby zdrowia ,jak
      rowniez na godziwe pensje dla poczatkujacych lekarzy.Mechanizm prosty jak
      konstrukcja cepa... Dlaczego wiec nie funkcjonuje w panstwie prawa? Starzy
      wyjadacze z branzy zwykli mawiac, ze biedny lekarz,to glupi lekarz.Po ciezkiej
      chorobie czlonka nejblizszej rodziny mam wielki szacunek dla wielu lekarzy,ale
      hipokryzja i demagogia nie moga upraszczac i zaciemniac problemu..Jakos do tej
      pory nie uslyszalem od srodowiska lekarskiego slowa wsparcia wobec tego
      oczywistego mechanizmu fiskalnego,ktory obligatoryjnie dotyczy zdecydowanej
      wiekszosci spoleczenstwa.Nawiasem mowiac,korporacje prawnicze rowniez powinny
      podlegac identycznemu prawu.Mowiac inaczej:SAMI TEZ SOBIE POMOZCIE,LEKARZE.
    • Gość: kasia Re: Kasy fiskalne dla lekarz !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 05:45
      POPIERAM PANA MICHALA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: x Re: Kasy fiskalne dla lekarz !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 10:20
        Gość portalu: kasia napisał(a):

> POPIERAM PANA MICHALA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja również, szkoda też, że księża nie maja rowniez kas fiskalnych a są chrzciny,
        komunie, wesela, pogrzeby a im wciaz malo i malo.
    • Gość: angrusz Re: Kasy fiskalne dla lekarz !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 14:41
      Do Michała :

Agdzie jest Urząd Kontroli Skarbowej , który powinien prównac dochody chocby z
      widocznym majątkiem , gdzie Urząd Antykorupcyjny ?
      Dotyczy to każdego bogacza , który oficjalnie na etacie zrabia skromnie ale
      zyje jak panisko
      • Gość: agent KGB Re: Kasy fiskalne dla lekarz !!! IP: 212.87.241.* 27.05.07, 14:58
        To chyba nie Michał ma odpowiadać na Twoje pytania.

Ale kwestię kas fiskalnych i paragonów popieram. Pomysł trzeba przekazać wyżej,
        do Ministerstwa.
        • Gość: ruk Re: Kasy fiskalne dla lekarz !!! IP: *.pcz.pl 28.05.07, 08:55
          bardzo dobry pomysł, nareszcie zniknie szara strefa
        • Gość: angrusz Re: Kasy fiskalne dla lekarz !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 16:24
          Ale oni tam sie tez boja podjąć jakąś niepopularna decyzję !!
    • Gość: pacjent Re: Kasy fiskalne dla lekarz !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 17:01
      Drogi Michale, stanowiący prawo też chorują i być może nie chcą zadrzeć z
      lekarzami i nie tylko, prawnicy też nie mają kas fiskalnych.
      Zarówno lobby lekarskie i prawnicze mają zbyt duże wpływy u rządzących, a przy
      tym są to najbardziej skorumpowane grupy zawodowe. Są nie do ruszenia!
      • Gość: maverick Re: Kasy fiskalne dla lekarz !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 18:38
        Ej,prostaczki! Wy jeszcze nie widzieliście skorumpowanych ludzi! Zdrowia życzę!
        • Gość: marekdomaveric Re: Kasy fiskalne dla lekarz !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 08:46
          Jestes jedynym prostakiem na tym forum, bo jako jedyny brutalnie zlamales zasady
          eleganckiej dyskusji.Rozumiem, ze nie kreci Cie kasa fiskalna w Twoim gabinecie,
          ele to nie jest wystarczajacy powod .
    • Gość: m Re: Kasy fiskalne dla lekarz !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 19:07
      też jestem za kasami fiskalnymi dla lekarzy, tylko myślę, że i tak my (pacjenci)
      za to zapłacimy, bo za prywatną wizytę trzeba będzie więcej płacić. Lekarze
      sobie "doliczą" stawkę VATu. Zamiast 70 zł za wizytę zapłacimy pewnie 100 zł z
      paragonem :(. Ale i tak wolę, żeby były kasy.
    • Gość: angrusz Re: Kasy fiskalne dla lekarz !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 06:02
      prywatne gabinety to ukryta korupcja , pranie pieniędzy .
      Najpierw gabinet a potem łóżko w szpitalu w pierwszej kolejności
    • Gość: lancet Re: Kasy fiskalne dla lekarz !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 10:28
      przecież wprowadzenie 0% stawki VAT na usługi zdrowotne a co za tym idzie kas
      fiskalnych jest jednym z postulatów strajkujących, bo to umozliwi odliczanie
      VAT-u za sprzęt, wbrew temu co piszecie OZZL dąży do uzdrowienia sytuacji, to
      rządowi pasują obecne patologie bo mogą utzrymywac obecne głodowe pensje "a
      lekarz i tak sobie dorobi"

Nie ma VAT-u nie może byc kas fiskalnych!
      • wawan1 Re: Kasy fiskalne dla lekarz !!! 02.06.07, 11:10
        Mylisz się. O% to też jest stawka VATU, tak samo jak 7% czy 22%. Różni się
        tylko odliczaniem wysokości sprzedaży opodatkowanej.
        Nie rozumiem w czym przeszkadza wprowadzenie kasy fiskalnej? Przecież prywatne
        duże porządne przychodnie lekarkie wystawiają takowe faktury, i nie mają nic do
        ukrycia.
        Owszem na pewno poszłyby ceny usług, ale jednocześnie następiłby pwpływ podaku
        do budżetu państwa w takiej wysokości, że nawet teraz nie mozemy tego wyobrazić.
        • Gość: md do wawan1 IP: *.ipt.aol.com 19.08.07, 23:06
          Przecież to właśnie lancet dokładnie napisał.
          Tylko ty czytać nie potrafisz.
          :)))
    • Gość: za Re: Kasy fiskalne dla lekarz !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 11:36
      jestem za kasami.Niech pokaza prawdziwe swoje dochody i skońćza z
      biadoleniem.Nie oczekuję Judymów ,ale do cholery przysiega Hipokratesa
      obowiazuje
      • Gość: lancet Re: Kasy fiskalne dla lekarz !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 14:34
        co ty pitolisz o przysiędze Hipokratesa to jest archiwalny tekst sprzed
        przeszło 2000 lat, ŻADEN lekarz nie składał przysięgi Hipokratesa, a zresztą
        przeczytaj sobie:
        ...Przysięga Hipokratesa

"1. Przysięgam i wzywam Apollona lekarza i Asklepiosa, i Hygieję, i Panakeję,
        i wszystkich bogów i boginie na świadków, że tę przysięgę i tę umowę będę
        wypełniać według mych zdolności i mego rozumu. Będę tego, który mnie tej
        sztuki nauczył, poważać na równi z moimi rodzicami, dopuszczę go do
        uczestnictwa w moich dochodach, i jemu, jeśli w potrzebie będzie, z mojego
        (majątku) oddać, jego potomków jak braci traktować i tej sztuki wyuczyć, bez
        zapłaty i umowy. I zobowiążę do udziału w przepisach, wykładach i wszelkich
        innych naukach moich synów i synów mojego nauczyciela, i związanych umową i
        według lekarskiego obyczaju zaprzysiężonych uczniów, nikogo jednak poza nimi.
        2. Będę podejmować lekarskie decyzje dla pożytku chorego zgodnie z mymi
        zdolnościami i moim osądem, strzec się będę jednak przed tym, by użyć ich na
        szkodę i w nieprawny sposób.
        3. Także nikomu nie podam śmiertelnego środka, także nawet, gdy będę o to
        proszony, i nikomu nie będę przy tym doradzał; również nie podam żadnej
        kobiecie środka do spędzenia płodu.
        4. W czystości i pobożności będę zachowywać moje życie i moją sztukę.
        5. Nie będę kroił, nawet cierpiącego na kamień, lecz pozostawię to mężom,
        którzy rzemiosło to wykonują.
        6. Do wszystkich domów, do których wejdę, wejdę dla pożytku chorego, wolny od
        wszelkiej świadomej nieprawości i wszelkiego występku, zwłaszcza od płciowego
        nadużywania kobiet i mężczyzn, wolnych i niewolników.
        7. To, co w czasie leczenia lub poza moją praktyką w obcowaniu z ludźmi
        usłyszę i zobaczę, i co nie wolno powtarzać, przemilczę i będę strzec jak
        tajemnicy.
        8. Jeśli wypełnię tę przysięgę i jej nie złamię, niech będzie mi dane, w moim
        życiu i w mojej sztuce zajść daleko, i zyskać poważanie u ludzi na wsze czasy;
        jeśli ją jednak przekroczę i złamię, nich spotka mnie los przeciwny".

Hipokrates
    • Gość: nemrod Re: Kasy fiskalne dla lekarz !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 14:14
      ani jednego głosu lekarza.Czyzby nie mieli komputerów i nie wchodzili na forum.?
    • Gość: JOLA Re: Kasy fiskalne dla lekarz !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 00:48
      Jestem za kasami fiskalnymi popieram Tomka/ kasy w kazdym urzedzie i gabinecie/
    • Gość: JOLA Re: Kasy fiskalne dla lekarz !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 00:49
      UPS popieram Michala))))))))))))
      • Gość: on Re: Kasy fiskalne dla lekarz !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 21:15
        Gość portalu: JOLA napisał(a):

> UPS popieram Michala))))))))))))

Ja tez, a jak nie, to niech wypie.......ją z tego kraju !
        • Gość: lancet Re: Kasy fiskalne dla lekarz !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 22:16
          w 1968 też tak pisałeś więc ci odpowiem w twoim stylu sam stąd
          W Y P I E R D A L A J
          • Gość: ja Re: Kasy fiskalne dla lekarz !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 13:40
            ość portalu: lancet napisał(a):

> w 1968 też tak pisałeś więc ci odpowiem w twoim stylu sam stąd
            > W Y P I E R D A L A J

Ty łachu sam wypie-rdalaj lub was wykopią na zbity pysk ćwoku je-bany !!
            • Gość: lancet Re: Kasy fiskalne dla lekarz !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 10:58
              jeszcze raz ci powtórzę niegramotny buraku: to jest mój KRAJ a ty łachudro sam
              wypie..j z twoim poziomem nadajesz się do czyszczenia kin\bli a nie do
              dyskusji na forum

WON TĘPA ŁACHUDRO
              • Gość: KLAWISZ Re: Kasy fiskalne dla lekarz !!! IP: *.iplus.com.pl 20.08.07, 15:38
                REPEZENTUJESZ TEN SAM POZIOMO CO ,IO PODOPIECZNI !!!!!!!!
              • Gość: TĘAPA ŁACHDRA Re: Kasy fiskalne dla lekarz !!! IP: *.iplus.com.pl 24.08.07, 12:14
                wYBACZ ALE KULTURY NIE BĘDĘ SIĘ UCZYŁ OD CIEBIE ............
                JAK TO SIĘDZIJE ,ZE BIEDNY LEKARZ ZARABIJĄCY ~1500ZŁ MOZE MIESIĄC
                PRZEŻYĆ BEZ PENSJI . TO ILR ON ZARABIA NA BOKU .
                NIEZBĘDZNE SĄ KASY FISKALNE DLA LEKARZY
    • Gość: Wkurzony Re: Kasy fiskalne dla lekarz !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 22:33
      Kasy fiskalne dla lekarzy i księży i to natychmiast!!!!Dość pasożytowania na społeczeństwie łachmaniarze!!!
    • Gość: lolek Re: Kasy fiskalne dla lekarz !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 22:58
      POPIERAM, dobre.....jak tacy uczciwi to czemu jeszcze nie założyli sobie kas.
    • Gość: Ted Re: Kasy fiskalne dla lekarz !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 06:40
      Czy lekarze mniej zarabiają od taksówkarzy?
      Na pewno nie i też powinni mieć kasy fiskalne i za każdą usługę powinni dawać dokument fiskalny.A NFZ powinien takie rachunki honorować i zwracać pieniądze.
      Pytałem w przychodni POW 9 czy mogą wykonać zabieg chirurgiczny refundowany przez NFZ to pani recepcjonistka powiedziała że oczywiście ale najpierw musi mnie przyjąć pan doktor na wizytę prywatną - z której już się na pewno nie będzie rozliczał.
      • Gość: ja Re: Kasy fiskalne dla lekarz !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 13:39
        Kasy fiskalne lub w kamasze tych niedouczonych buców wysłać co łpaówki biorą !!
      • Gość: angrusz Re: Kasy fiskalne dla lekarz !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 07:28

Stąd , mimo popracia dla problemu - niedofinansowanie słuzby zdrowia - tyle
        niechęci do lekarzy , może tylko do "częstochowskich " lekarzy
    • Gość: JOZEF Re: Kasy fiskalne dla lekarz !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 10:11
      KASY FISKALNE DLA LEKARZY, KSIEZY BO Z NASZYCH PIENIEDZY SIE BOGACA A PODATKU
      NIEODPROWADZAJA .CIEKAWE CO RZAD NA TO I URZAD KONTROLI
      SKARBOWEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!.
    • Gość: Nina Re: Kasy fiskalne dla lekarz !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 12:03
      Kasy fiskalne dla lekarzy popieram pana Michala.Trzeba rozliczyc lekarzy i
      ksieza .
      • Gość: babcia Re: Kasy fiskalne dla lekarz !!! IP: *.iplus.com.pl 20.08.07, 11:49
        ja też
    • Gość: JA Re: Kasy fiskalne dla lekarz !!! IP: *.iplus.com.pl 19.08.07, 10:36
      TAK POWINNI MIEĆ KASY FISKALE !!!!!!!!!
      • Gość: tex Re: Kasy fiskalne dla lekarz !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 20:16
        Ty jesteś pro..., ty jesteś pro..., ty jesteś prowokator, koniobijca!
        • Gość: realista Re: Kasy fiskalne dla lekarz !!! IP: 217.153.246.* 24.08.07, 12:20
          A bedzie to tak ,lekarz wrzuci swoje auto w koszty zatankuje za 200 zl i podatku
          nie zaplaci albo za wizyte bedzie bral o 20 zl wiecej
          • Gość: zc Re: Kasy fiskalne dla lekarz !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.07, 13:19
            Właśnie o to chodzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka