Dodaj do ulubionych

wszystko przez koszulki - nie studiujcie tu!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 17:40
Wszystkim znajomym bede odradzal posylania dzieci na studia do czestochowy.

Nie wszyscy mieszkancy czestochowy pewnie wiedza, ze juwenalia mialy byc
odwolane na politechnice (kaprys wladz). Paru rozgoryczonych studentow
postanowilo przygotowac zabawne koszulki odzwierciedlajace ich oraz tysiecy
studentow (podkreslam tysiecy! tyle osob solidaryzowalo sie w ankietach na
stronie jednego z akademikow) samopoczucie.

Pierwsze zamknieli bary, teraz 100zl kosztuje grilowanie lub picie piwa na
trawie przed akademikiem. Teraz odlaczyli internet w akademiku i chca ukarac
tworcow koszulek.

Co bedzie nastepne? prad i woda? jak nie jestem studentem a popieram koszulki
tez mi internet odlacza?

Ludzie powiedzcie dlaczego te wladze tak bardzo nie lubia studentow? Dlaczego
w innych miastach wladza (i miasta i uczelni) pomaga studentom w takich
imprezach (krakow wroclaw... itp)

Obserwuj wątek
    • Gość: Ciekawski Re: wszystko przez koszulki - nie studiujcie tu! IP: *.multimo.gtsenergis.pl 23.05.07, 18:10
      CO było na tych koszulkach?
    • Gość: Don Pedro z tym inetrnetem to jakas bzdura IP: *.chello.pl 23.05.07, 18:11
      kto wymyslil ten debilizm
      • Gość: stu Re: z tym inetrnetem to jakas bzdura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 18:16
        chyba musisz sie rektora zapytac lub pana prezydenta czestochowy
        • Gość: stu Re: z tym inetrnetem to jakas bzdura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 18:17

maluch.pcz.pl <- tu byla storna akademika oraz strona do zamawiania koszulek
        • Gość: Don Pedro pewnie piszesz to z komputera IP: *.chello.pl 23.05.07, 18:18
          do ktorego wlasnie odcieto ci dostep do internetu hehe
          • Gość: stu Re: pewnie piszesz to z komputera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 18:20
            no niestety nei jestem studentem, mozesz latwo sprawdzic czy dziala strona
            akademika.

A kolega pisze to pewnie z komutera w urzedzie miasta?
            • Gość: Don Pedro moze ktos przedstawi dowody IP: *.chello.pl 23.05.07, 18:24
              na to iz odlaczenie internetu ma zwiazek z koszulkami i wskaze osoby za to
              odpowiedzialne zamiast faflunic na lewo i prawo o prezydencie i rektorze
              • Gość: stu Re: moze ktos przedstawi dowody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 18:26
                800 studentow malucha bardzo chetnie to zrobi,
                na stronie glownej akademika byl link gdzie mozna bylo sie na koszulki zapisac
                podobno kilkaset osob zlozylo zamowienie
                • Gość: Don Pedro Re: moze ktos przedstawi dowody IP: *.chello.pl 23.05.07, 18:32
                  na stronie internetowej byly wpisane rowniez literki "a" i w zwiazkuz tym
                  odcieto internet. Szkoda ze wody im nie odcieli no bo mogliby w niej uprac te
                  koszulki. Konkrety, a nie debilny tok rozumowania. Jaki ma wplyw pierdniecie w
                  ameryce na wypadek drogowy w zakopanem???!!
                  • Gość: stu Re: moze ktos przedstawi dowody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 18:33
                    no wlasnie moze Ty to wytlumaczysz? dlaczego cierpi 800 osob za paru studentow
                    ktorzy maja dobry humor i fantazje?
                    • Gość: Don Pedro Re: moze ktos przedstawi dowody IP: *.chello.pl 23.05.07, 18:37
                      rzuciles oskarzenie na prezydenta i rektora wiec to Ty podaj dowody.
                      • Gość: stu Re: moze ktos przedstawi dowody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 18:40
                        to ze chlopaki zostali wezwani do rektora (autorzy koszulek) i to ze na jego
                        polecenie zostal odciety internet w maluchu przez czestman (kolega sie zajmuje
                        tam siecia) a glowny argument jaki przestawili chlopakom to ze wladzom
                        czestochowy sie nie spodobalo
                        • Gość: gosc Re: moze ktos przedstawi dowody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 18:42
                          tu tez ktos o tym pisal:
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=62949318
                        • Gość: Don Pedro Re: moze ktos przedstawi dowody IP: *.chello.pl 23.05.07, 18:47
                          to brzmi niczym scenariusz filmu kryminalnego na koncu ktorego zloczynca
                          wyjawia swoj caly plan ofierze , ujawnia wszystkie swoje grzechy i nagle z
                          krzakow wyskakuje policja z mikrofonem i wszytko konczy sie dobrze. Przeciez to
                          jest smieszne i malo wiarygodne
                          • Gość: stu Re: moze ktos przedstawi dowody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 18:51
                            ale niestety prawdziwe,
                            podejrzewam ze znasz kogos z okolicy dekabystow popros niech zapyta sie jednego
                            z blakajacych sie bez celu w kolo MALUCHa studentow czy to prawda czy nie,
                            bedziesz usatsfakcjonowany
                          • Gość: punk88 Re: moze ktos przedstawi dowody IP: 217.153.232.* 24.05.07, 00:39
                            śmieszne i mało wiarygodne ale taka jest częstochowa! no chyba że mieszkasz na
                            Suwałkach i nie masz żadnej styczności z tym miastem. ja studiuje już tu tyle
                            czasu że zdązylem zauważyć jakie to miasto jest chore niestety i nie widze
                            żadnych perspektyw by było lepiej
    • Gość: Mieszkaniec Maluch Re: wszystko przez koszulki - nie studiujcie tu! IP: 80.54.173.* 23.05.07, 19:38
      Jestem mieszkańcem akademika Maluch i musiałem przemierzyć pół miasta, gdyż to
      prawda, że pozbawiono nas dostępu do Internetu. Nie wiem dlaczego? Akademik
      płaci za internet swojemu dostawcy i lekko nie rozumiem jakim prawem pozbawiono
      nas dostępu do tego medium! Paranoja! Zamiast skontaktować się z
      administratorem, żeby zablokował dostęp do strony jeśli swoją zawartością kogoś
      obraża, to pozbawiono Internetu cały akademik (740 osób) + osoby, które
      mieszkają w pokojach gościnnych (czyli. takie które nie są już studentami, a
      płacą za swoje pokoje ok. 500zł).

Nie rozumiem, jak te koszulki mogą kogokolwiek obrażać? Treść, która znajdowała
      się na nich w żaden sposób nie naruszała niczyjej godności. Reakcja rektora
      P.Cz. w tej sytuacji jest nieadekwatna.

Podsumowując, jeżeli możecie uciekajcie, jeszcze zastanawiacie się gdzie iść na
      studia NIE IDŹCIE DO CZĘSTOCHOWY. Życie studenckie jest zabijane w tym mieście.
      Poczytajcie artykuły na gazeta.pl/czestochowa. Miasto nie sprzyja studentom,
      tłamsi ich, z roku na rok coraz bardziej.

• Gość: Don Pedro zapewne wielu klientow uslug internetowcych IP: *.chello.pl 23.05.07, 19:59
        zastanawia sie teraz co przeskrobali w przeszlosci poniewaz niejednokrotnie
        mieli przerwy w dostepie do internetu . matoly, moze macie awarie !
        • Gość: zzz Re: zapewne wielu klientow uslug internetowcych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 20:07
          Kierowniczka dzis nam powiedziala ze decyzja rektora zostaje odlaczony akademik.
          Bez sensu :(
        • diabel_piszczalka Re: zapewne wielu klientow uslug internetowcych 23.05.07, 20:19
          Mam tam znajomego, który ma do czynienia z siecią. Akademik odcięty z powodu
          juwenaliów. Przykre, ale prawdziwe.
          • Gość: . Re: zapewne wielu klientow uslug internetowcych IP: *.slowackiego.trustnet.pl 23.05.07, 20:25
            W ciągu ostatniego roku straciłem szacunek do PCz. Nieudolne poczynania władz
            uczelni prowadzą do tego, że uczelnia schodzi na psy w dodatku ostatnia afera z
            Panem Egemanem, wcześniej wojna między poprzednim a obecnym rektorem (głośna na
            cały kraj) a teraz studenci zostali odcięci od Internetu za ciekawy projekt
            koszulek na nazwijmy to juwenalia. Teraz już się nie dziwie, że kadra zaczyna
            uciekać z uczelni, niedługo nie będzie miał kto studentów uczyć. Władze miasta
            też mają swój udział jeśli chodzi o uprzykrzanie życia studentom, prezydent
            Wrona już zapomniał, jak sam był studentem naszej uczelni...
            • Gość: Don Pedro cos slyszalem ze kadra ucieka,napiszcie cos wiecej IP: *.chello.pl 23.05.07, 20:35
              kiedys "studiowalem" na PCZ i jestem ciekawy co sie tam dzieje i jak sie zmienia
              • Gość: student Re: cos slyszalem ze kadra ucieka,napiszcie cos w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 23:04
                jak sam widzisz coraz gorzej, jest duzo nazwisk ktore 'uciekly' z pcz
                a niedlugo uciekaja kolejni
                • Gość: stud Re: cos slyszalem ze kadra ucieka,napiszcie cos w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.07, 06:30
                  wykladowcy nie uciekaja - sa zmuszani do odejscia. jak?
                  ano tak, ze rektor kazal kazdemu wykladowcy podpisac "lojalke" - taki papierek,
                  gdzie jest napisane, ze wykladowca pracuje i bedzie pracowal tylko dla naszej
                  politechniki.
                  coz, maja do wyboru tysiace zlotych do zarobienienia jako programista dla
                  motoroli czy sonyericssona, a cos kolo 1,5tys max na naszej uczelni chyba
                  decyzja jest prosta. nawet na slaskim wykladowcy zarabiaja wiecej, wiec nie
                  dziwie sie, ze za jakies 2 lata na uczelni zostana tylko magistrowie, ktorzy w
                  przewazajacej czesci nie maja pojecia o tym, co mozna robic na zajeciach, w jaki
                  sposob je prowadzic, a przede wszystkim - co to w ogole sa za zajecia i o czym
                  • Gość: paszli Re: cos slyszalem ze kadra ucieka,napiszcie cos w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.07, 17:37
                    To po cholere pracuja na uczelni skoro dla sonyericssona zarabiaja kilka
                    tysiecy zlotych? Zeby ZUS-u nie placic i skladki miec odprowadzane? Niech
                    odchodza, kanciarzy i krętaczy, ktorzy traktuja swoje miejsce pracy tylko jako
                    dodatkowy wplyw kasy na ZUS-y i inne pierdoły zadna firma nie potrzebuje. W
                    dodatku nie rozumiem dlaczego mielibysmy na nich placic z publicznych
                    pieniedzy. Sa przeciez tacy zdolni, to niech zarobia w sonyericssonie a jak dla
                    mnie moga nawet w CIA.
        • Gość: Marcin Re: zapewne wielu klientow uslug internetowcych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 10:12
          Wkur****iasz mnie spoleczniaku
          • Gość: Marcin Re: zapewne wielu klientow uslug internetowcych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 10:13
            Do Don Pedro
    • Gość: grzechu Re: wszystko przez koszulki - nie studiujcie tu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 20:25
      Niestety taka jest prawda ze z roku na rok studenci maja coraz gorzej.

Bary zabrali, kto pamieta wloczke, santa fe? rozrabialo w juwenalia paru
      nieletnich z osiedla obok zamkneli wszystkim...

juwenalia zabrali....
      internet odcieli...
      jutro moze faktycznie przyjda po ciepla wode.

Ta "mondra" decyzja to pana rektora moze?
      • Gość: S Re: wszystko przez koszulki - nie studiujcie tu! IP: *.icm.edu.pl 23.05.07, 23:47
        Ja pamietam ;-)

Ciekawy sposob przyciagania studentow do tego tetniacego zyciem miasta. W
        pawilonach na Dekabrystow pewnie niedlugo powstana kapliczki.

ehhhh
    • bozy_wojownik Re: wszystko przez koszulki - nie studiujcie tu! 23.05.07, 20:34
      no ale co w końcu było na tych koszulkach???
      • Gość: Xxx Re: wszystko przez koszulki - nie studiujcie tu! IP: *.pcz.pl 23.05.07, 20:41
        Zamówiłem jedna z tych koszulek, teraz jestem ciekawy czy realizacja ich
        dojdzie do skutku, ale mam nadzieje ze tak. A co do juwenali i całego tego
        postepowania władz miasta i uczelni to brak słów. Na szczęście został mi tylko
        rok studiów ...
      • Gość: stu Re: wszystko przez koszulki - nie studiujcie tu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 20:58
        napis "czestochowa" na ktorym siedziala wrona, napis byl przeplatany lancuchami,
        a za nim stala babcia w moherze i ksiadz
        • bozy_wojownik Re: wszystko przez koszulki - nie studiujcie tu! 23.05.07, 21:10
          jacy wrażliwi włodarze miasta,
          myślałby kto, no ale są sami sobie winni,
          teraz pewnie poprzez swoje działanie więcej ludzi o tych koszulkach usłyszy,niż
          gdyby obyły sie one bez komentarza "góry"
        • Gość: SA Re: wszystko przez koszulki - nie studiujcie tu! IP: *.multimo.gtsenergis.pl 23.05.07, 23:37
          No, to teraz powinien napisać o tym Fakt, Super Express no i oczywiście
          Wyborcza. Może by tak jeszcze powiadomić "Uwagę" z TVN'u i Interwencję z Polsatu.
          Rozgłoś na całą Polskę gwarantowany.
    • Gość: kos Re: wszystko przez koszulki - nie studiujcie tu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 21:08
      poczekajmy, jeszcze tylko rok i zmiana władz. jestem przekonana ze przy
      nastepnej kadencji bedziemy zadowoleni. Byle tylko wybrali kobiete a bedzie
      dobrze!!! :) i bylo to bez feministycznych podtekstów!!:)
      • Gość: maluch Re: wszystko przez koszulki - nie studiujcie tu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 21:47
        ciekawe kiedy wroci internet w ds 5 maluch?
        • Gość: gosc Re: wszystko przez koszulki - nie studiujcie tu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 22:26
          Bardzo wam sie dziwię że jeszcze chce się wam dyskutować, ja po pierwsze zawsze
          chciałem studiować a nie chodzić do "szkółki parafialnej", dlatego wyjechałem
          na prawdziwe studia do porządnego miasta w którym nie tylko wiedze zdobyłem ale
          i zycie studenckie kwitło, i to my decydowaliśmy o naszym zyciu a nie żaden
          polityk czy rektor. Dlatego powiem wam krótko bierzcie papiery i przenieście
          się do prawdziwych osrodków akademickich szkoda waszego młodego zycia tu
          marnować. To miasto nie ma świadomości że takie miasta jak Lublin, Kraków, Łódź
          itp. dzięki studentom sie rozrosły.
          • Gość: Michol Re: wszystko przez koszulki - nie studiujcie tu! IP: *.trustnet.pl 24.05.07, 10:03
            Niestety nie wszyscy mają wybór, tak jak Ty miałeś. Niektórzy z różnych względów
            (np.ekonomicznych) są "skazani" na studiowanie w mieście w którym mieszkają.
            Zamiast uciekać z Częstochowy, trzeba po prostu zacząć aktywnie uczestniczyć w
            życiu miasta i mądrze głosować w wyborach samorządowych.
      • Gość: moher Re: wszystko przez koszulki - nie studiujcie tu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 23:03
        No nie do poincia wprost nawet, co te hucwoty wyprawiają w tym mieście...
        Ale żeby tak utrafić...
        Ptaszek na łańcuchu, babcia i ksiądz.
    • Gość: FRENDZEL Proponuje, aby koszulki z tym logo lub podobnym... IP: *.chello.pl 23.05.07, 22:22
      byly dostępne nie tylko dla tych ktorzy je zamowili(o ile w ogole je dostana),
      ale zeby je rozpowszechnic, moze jakas masowa produkcja na teren czestochowy,
      mysle ze to by wypalilo. Niech to bedzie nasz protest. Dzialac Dzialac
      Dzialac !!!!
      • Gość: agata Re: Proponuje, aby koszulki z tym logo lub podobn IP: *.35.inds.pl 23.05.07, 22:38
        A może by tak te koszulki inną drogą zrobić i rozpowszechnić? Baaaaardzo bym
        chciała niejedną :D
        • Gość: motte Re: Proponuje, aby koszulki z tym logo lub podobn IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.07, 22:48
          mozna gdzies zobaczyc projekt ewentualnie fotke tych koszulek ?
          • Gość: zzz Re: Proponuje, aby koszulki z tym logo lub podobn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 23:06
            jutro wrzuce linka do fotek, chwilowo nie ma mi kumpel jak wyslac :D
          • Gość: A Re: Proponuje, aby koszulki z tym logo lub podobn IP: *.pcz.pl 23.05.07, 23:09
            Trzeba było zamiawiac jak była możliwośc, a nie jak sie zamieszanie zrobiło to
            teraz każdy chce ... mam nadzieje ze ich produkcja dojdzie do skutku i do 31 V
            do "psełdo juwenalii" będą gotowe. Ja właciłem zaliczke i czekam ...
            • Gość: jet Re: Proponuje, aby koszulki z tym logo lub podobn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 23:15
              a ja slyszalem ze tworcy koszulek mieli spotkanie z rektorem ktoremu pomysl nie
              przypadl do gustu jak rowniez władzą czestochowy i raczej z koszulek nic.
              • Gość: punk88 Re: Proponuje, aby koszulki z tym logo lub podobn IP: 217.153.232.* 24.05.07, 00:51
                hiehiehie:) czyli zamiast fajnej koszulki dostaniemy żółtą koszulkę w stylu
                hippie z kwiatuszkiem takim wielgasnym z napisem "Jakie juwenalia są piękne i
                wreszcie trzeźwe" :D hiehiehie
            • Gość: Don Pedro jelopie, kto moze o nich wiedziec skoro robicie IP: *.chello.pl 24.05.07, 07:29
              ta cienką "promocje" , oczywiste ( dla ciebie chyba nie) ze teraz chcą ją
              ludzie miec bo dopiero sie o niej dowiedzieli. jestes wlanie przykladem
              dlaczego nie powinno byc Juwenali :/
              • Gość: CHWDP Re: jelopie, kto moze o nich wiedziec skoro robi IP: *.pcz.pl 24.05.07, 12:24
                jak dla mnie jestes z***** konfidentem i prowokujesz leszczu ,gon sie szczurze
    • Gość: Maggus Re: wszystko przez koszulki - nie studiujcie tu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 23:36
      W związku z tym co tu się dzieje, zastanawiam się nad zmianą uczelni. Czy
      kończąc 3 rok ma to jeszcze jakiś sens? Jak się do tego zabrać?
      • Gość: S Re: wszystko przez koszulki - nie studiujcie tu! IP: *.icm.edu.pl 23.05.07, 23:42
        Straszne co sie tu dzieje, z roku na rok gorzej...
      • Gość: a Re: wszystko przez koszulki - nie studiujcie tu! IP: *.pcz.pl 23.05.07, 23:42
        Najpierw zalicz ostani semestr, wybierz prapiery z uczelni oddaj obiegówke,
        znajdz pokrewny kierunek z mała różnic programową złóż podanie i czekaj na
        decyzje. :P
      • Gość: hose- Re: wszystko przez koszulki - nie studiujcie tu! IP: *.pcz.pl 23.05.07, 23:55
        moj kumpel przenosil sie i musial tylko i az roznice programowe zaliczyc
    • Gość: Zdziwiony XX, czemu nie zabierasz głosu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 23:50
      ???????
      • Gość: Maggus Re: XX, czemu nie zabierasz głosu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 23:55
        Mam nadzieję, że dlatego, że mu wstyd za uczelnie na której pracuje.
        Ewentualnie jak odcinali Malucha to ICIS też przypadkiem odłączyli;)
    • Gość: emanuel Re: wszystko przez koszulki - nie studiujcie tu! IP: *.pcz.pl 24.05.07, 00:17
      www.youtube.com/watch?v=XMVcEP_fwQc&mode=related&search=
      • Gość: gaga Re: wszystko przez koszulki - nie studiujcie tu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 00:45
        Gdzie mozna zamówic te fajoskie koszulki???
    • bozy_wojownik Re: wszystko przez koszulki - nie studiujcie tu! 24.05.07, 00:43
      a czy organizatorzy przewidują wybory miss zakazanego podkoszulka?
      :)
    • Gość: punk88 Ja tam jestem dumny z tego że jestem studentem PCz IP: 217.153.232.* 24.05.07, 00:59
      i chóć mialbym pić wódkę, piwo wino czy inny alkohol w piwnicach łazienkach czy
      za kontenerami z włączonym walkmanem na fulla to i tak pozostałbym tutaj. bo
      choć miasto umiera to ludzie sobie dobrze radzą i jakoś imprezy zawsze są byly i
      będą i może nie te oficjalne ale zawsze jakieś. i ten zjednoczony bunt! chociaż
      widać że studenci potrafią się zjednoczyć we wspólnym bojkocie rzeczywistości!
      ciekaw jestem w jaki sposób władze dowiedziały się o tym i wogóle... eh! mam
      nadzieję że będę miał tą koszulkę którą zamówiłem ponieważ będę z dumą w niej
      chodził po Częstochowie manifestując swoje zdanie nawet jak mialbym przez to
      dostać pałą w łeb albo zostać wciągnięty do jakiejś tajniackiej czarnej
      limuzyny! :))
      • Gość: mhn Re: Ja tam jestem dumny z tego że jestem studente IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.07, 02:43
        Częstochowskie święto studentów prawie jak... Juwenalia ale PRAWIE robi wielką
        różnicę.
    • Gość: ya Re: wszystko przez koszulki - nie studiujcie tu! IP: 212.87.241.* 24.05.07, 08:16
      gdzie mozna kupic taka koszulke? Jestem absolwentem ale to co sie stalo z
      uczelnia bardzo mi sie nie podoba.
    • Gość: krakus Re: wszystko przez koszulki - nie studiujcie tu! IP: 62.29.160.* 24.05.07, 08:44
      Czytam to i Wam współczuję ze musicie tu mieszkać i studiować!

W Krakowie jak miasto chcialo zniesc ulgi dla studentow na bilety mpk to rektor
      zrobil godziny rektorskie aby mogli isc protestowac....

W Czestochowie wyglada to troche inaczej.
      • Gość: M.Z. Re: wszystko przez koszulki - nie studiujcie tu! IP: *.icis.pcz.pl 24.05.07, 10:02
        Na PCz. rektor sie boi krytyki i znia walczy. Co komu przeszkadzala zabawna
        koszulka?

Szkoda ze tak upadla reputacja politechniki.

• reckeen Re: wszystko przez koszulki - nie studiujcie tu! 24.05.07, 10:08
      Pisalem w innym watku, ale to tu toczy sie dyskusja, wiec jeszcze raz.
      To co sie dzieje teraz na politechnice oraz w akademikach to jest naprawde
      paranoja... odcieli internet za projekt koszulki... Monty Python by tego nie
      wymyslil. Mam sporo znajomych w maluchu, notabene czesc nawet nie wiedziala o
      koszulkach, sa strasznie wkurzeni... sesja sie zbliza, czesc czeka obrona za
      doslownie kilka dni... internet naprawde jest potrzebny... szkoda slow... oni
      maja naprawde wszystkich gdzies... ja juz skonczylem studia na politechnice,
      jestem czestochowianinem, a teraz naprawde wstyd mi za ta uczelnie (i miasto)...
      nikomu nie polecma i nie bede polecal. Dobra rada - trzymajcie sie jak najdalej
      stad. Wiekszosc znajomych, bardzo zaluje, ze tu wyladowala. Wszedzie jest
      lepiej, nie tylko w warszawie, krakowie, wroclawiu... to miasto umiera. I to w
      spektakularnym stylu. Wczesniej myslalem, ze gasnie powoli, zasypia, ale teraz
      widze, ze to smierc w stylu wybuchu supernowej... nawet
      plakac sie nie chce...
    • yamaneko Redakcjo - proszę o zainteresowanie się tematem ! 24.05.07, 10:39
      Proponuję, aby media zainteresowały się tym tematem, bo to sytuacja żywcem
      wzięta z czasów komunistycznych - represje za krytyke władz!
      A Gdzie, ja sie pytam coś takiego jak WOLNOść WYPOWIEDZI !!!!??
      • Gość: bart_ Re: Redakcjo - proszę o zainteresowanie się temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 15:05
        Od razu nasuwają się słowa:
        "...kto podniesie rękę na naszą władzę niech będzie pewien że nasza władza mu
        tą rękę odrąbie" - przypuszczam, że tą sentencją kierują się, za
        przeproszeniem, władze czestochowy w swoich działaniach...
    • yamaneko do pomysłodawców koszulek! 24.05.07, 10:41
      Proponuję wystawić koszulki na allegro w rozsądnej cenie - popyt MUROWANY !!!
      linkę wystarczy podać na naszym forum
      Wszystko wszystkim, ale to naprawdę zaczyna wołać o pomstę do nieba !
      • Gość: a Re: do pomysłodawców koszulek! IP: *.pcz.pl 24.05.07, 12:04
        Nie orientuje sie ktoś kiedy będe te koszulki do odbioru, zmówiłem jedna bedzie
        jakiesi nfo na necie czy trzeba sie przejsc osobiscie do chłopaków?
        • yamaneko Re: do pomysłodawców koszulek! 24.05.07, 12:06
          Gość portalu: a napisał(a):

> Nie orientuje sie ktoś kiedy będe te koszulki do odbioru, zmówiłem jedna bedzie
          >
          > jakiesi nfo na necie czy trzeba sie przejsc osobiscie do chłopaków?

a masz może maila tych chłopaków ?! mógłbyś mi podesłać - też chętnie bym
          zamówił takową!
          jeśli możesz to podeślij go na mojego "gazetowego"

Pozdrawiam!
          • Gość: a Re: do pomysłodawców koszulek! IP: *.pcz.pl 24.05.07, 12:18
            Napisz do mnie na meila dawid09@poczta.onet.pl moge Ci podac kontakt do nich
            ale bedziesz musiał to osobiscie załatwic bo cały akademik neta nie ma!
      • Gość: Mieszkaniec Maluch Re: do pomysłodawców koszulek! IP: *.pcz.pl 24.05.07, 13:58
        Pewnie pomysłodawcy nie dotarli tutaj jeszcze, więc powiem, że koszulek NIE
        BĘDZIE. Panowie w związku z wynikłą sytuacją wycofali się, a osoby, które
        wpłaciły zaliczkę powinny jak najszybciej ją odebrać.
    • std20045 Re: wszystko przez koszulki - nie studiujcie tu! 24.05.07, 13:49
      'reakacja wladz Pcz i Cz-wy" mozna skwitowac tak : prawda w oczy kole ,
      gdybyscie nie zniszczyli zycia studenckiego w czestochowie to byscie teraz nie
      musieli czekac na reakcje studentów , a tak co?? Pcz padnie i to nie dlugo , bo
      kto tu zostanie , a wladze sa dla kogo dla studentow -chyba tak a nie na
      odwrot , w koncu to dzieki studentom wladze pcz maja prace- ale jak to dawne
      przyslowie glosi-"kto dolki pod kim kopie sam w nie wpada" to samo dotyczy
      wladz miasta -aby rzadzic trzeba miec kim i za co a niedlugo ani nie bedzie kim
      ani za co ? bo kazdy kto ma chociaz odrobine rozumu (mlodzi) wyjada stad :( i
      wtedy nie tylko przed napisem Juwenalia umiesci sie skrót "śp" ale równiez
      przed nazwa miasta:((( Pozdrawiam tych co juz szykuja sie do opuszczenia
      tego ...
      • Gość: ja to ja Re: wszystko przez koszulki - nie studiujcie tu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 14:19
        • fraberger wrzućcie foto 24.05.07, 14:23
          Dajcie meila z foto lub rysunki tej koszulki i zobaczymy co da się zrobić :)
          Mam znajomego co robi takie rzeczy
      • Gość: M.Z. Re: wszystko przez koszulki - nie studiujcie tu! IP: 62.29.160.* 24.05.07, 15:13
        >prawda w oczy kole ,
        > gdybyscie nie zniszczyli zycia studenckiego w czestochowie to byscie teraz nie
        > musieli czekac na reakcje studentów

Pieknie powiedziane!

• Gość: Krzysztof Kononowi Re: wszystko przez koszulki - nie studiujcie tu! IP: *.pcz.pl 24.05.07, 14:26
      Zlikwiduję dla studentów papierosy, alkohol i narkotyki! Usprawnić, żeby nie
      było juwenaliów, żeby nie było grillowania pod akademikami, żeby nie było niczego.
      • Gość: lak Re: wszystko przez koszulki - nie studiujcie tu! IP: 80.54.170.* 24.05.07, 14:38
        i żeby sesji nie było!
        • Gość: prom Re: wszystko przez koszulki - nie studiujcie tu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 15:24
          DOBRA NOWINA
          produkcją koszulek zajmie się jasna góra
          • Gość: gentleman Re: wszystko przez koszulki - nie studiujcie tu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.07, 17:33
            Jak dla mnie to studenci wykazali się kompletną głupotą trąbiąc o planowanych
            koszulkach na stronie akademika, dobrze, że nie wpadli na pomysł skorzystania z
            głównej strony Politechniki.
            Takie rzeczy robi się po cichu na zamkniętym forum albo przez kontakty
            prywatne, a nie publicznie.
            Przecież głównym celem był efekt, jaki ich włożenie miało wywrzeć. Efekt został
            zniwelowany już na starcie przez publikację wyglądu koszulki na stronie Malucha.
            W dodatku za tą głupotę zostały ukarane niewinne osoby bo odcięto neta nie
            tylko "pomysłowym projektantom", ale i postronnym osobom.
            Wojować to trzeba umieć. Taka prawda.
            • Gość: stiudent Re: wszystko przez koszulki - nie studiujcie tu! IP: *.pcz.pl 24.05.07, 20:00
              Heh na stronę Malucha mało kto zagląda. Popularność stronki z koszulkami
              wzrosła, bo ktoś dodał link na forum.pcz.pl.

• Gość: Ola-la Re: wszystko przez koszulki - nie studiujcie tu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 19:29
      nie ma to jak wolny kraj... :/
      nie ma to jak móc założyć co się chce, nie ma jak wyrazić nasze niezadowolenie...
      nie ma to jak zakazy i kary...
      ;(

• Gość: Student PCZ Re: wszystko przez koszulki - nie studiujcie tu! IP: *.247.inds.pl 24.05.07, 22:23
      Zbliżają się wybory więc Wiecie co najlepiej zrobić Rektorowi niewybrać go na
      kolejną kadencje ....
    • Gość: xyz Re: wszystko przez koszulki - nie studiujcie tu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 22:26
      te władze nie tylko nie lubią studentów, ale nie lubią nikogo, szczególnie
      swoich pracowników naukowo-dydaktycznych, którzy pracują za 1200 zł i mają
      blokowany rozwój, zwalniani są na wakacje co roku, niektórzy już mają piatą
      umowę i to coraz więcej godzin za coraz mniejsze pieniądze; tam niszczy się
      wszystko i wszystkich, wróćcie do wątku Rumcajsa itp.
      • Gość: Ciekawy Re: wszystko przez koszulki - nie studiujcie tu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.07, 23:18
        Ale dlaczego wladze tak postepuja, dlaczego niszcza mlodych, zdolnych ambitnych
        ludzi? Zna ktos odpowiedzi na te pytania?
    • Gość: Student Re: wszystko przez koszulki - nie studiujcie tu! IP: *.247.inds.pl 24.05.07, 22:45
      Jutro maja Komisje Dyscyplinarna :(
      • Gość: do studenta Re: wszystko przez koszulki - nie studiujcie tu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 00:00
        napisz konkretnie, za co? za komisja dyscyplinarna? powiadomcie inne media nie
        dajcie sie!!
        • yamaneko dokładnie - gdzie sa MeDIa !!!?? 25.05.07, 08:40
          Media już DAWNO powinny się tym zainteresować, bo to łamanie praw człowieka
          (wolność wypowiedzi)
          te koszulki NIKOGO nie obrażały !!!

oto projekt:
          bi.gazeta.pl/im/9/4174/m4174729.jpg
          bi.gazeta.pl/im/8/4174/m4174728.jpg
          czy GAZETA nie widzi tego ?!!?
    • yamaneko tu są foty - może ktoś na Allegro, albo jakoś.. ?! 25.05.07, 08:43
      oto foty:
      bi.gazeta.pl/im/9/4174/m4174729.jpg
      bi.gazeta.pl/im/8/4174/m4174728.jpg
      może ktoś przejmie projekt i wpuści choćby na allegro ?!
      nie dajmy się "władzy" !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka