alebb 23.07.08, 18:05 Witam czy ktoś wie: jadąc na 14 dni przez Czechy,Słowację na Węgry trzeba wykupić w każdym kraju winietę,czy wystarcz jedna w Czechach.Z góry dziękuje za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
docentverba [...] 23.07.08, 21:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: Winiwty Czechy, Słowacja, Węgry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.08, 21:42 patrzysz w lustro? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: Winiwty Czechy, Słowacja, Węgry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.08, 21:50 O opłatach poczytasz tu: www.pzmtravel.com.pl/informacja-o-oplatach-drogowych.html a także jak przewertujesz forum. Było pisane o tym wielokrotnie. Winietki najlepiej kupować na miejscu w danym państwie. Nie powienieneś mieć problemu z takim zorganizowaniem przejazdu aby nie koniecznie jechać płatnymi drogami w tych 3 państwach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek13&Darek2213 Re: Winiwty Czechy, Słowacja, Węgry IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.08, 08:45 www.pzmtravel.com.pl/informacja-o-oplatach-drogowych.html a jaki tu jest przelicznik korony do złotówki???????????? Winieta 7 dniowa 150 skk lub 30.15 PLN czy ci z PZM z h.... na głowy się pozamieniali ??? o co im chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Winiwty Czechy, Słowacja, Węgry 29.07.08, 12:18 Wolny kraj,wolny rynek...każdy zarabia jak chce. Nikt nikogo do kupna winety w PZM nie zmusza a jeśli ktoś lubi 100% zapłacic więcej -jego problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek13&Darek2213 Re: Winiwty Czechy, Słowacja, Węgry IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.08, 12:22 Masz rację, a myśle że głupich lub jak kto woli naiwnych jest wielu. Odpowiedz Link Zgłoś
bzyk770 Re: Winiwty Czechy, Słowacja, Węgry 27.07.08, 14:07 witam- ja tego roku przejeżdżałem przez słowację oraz węgry i koszt winietki kupionej na słowacji na 1-den miesiąc wynosi około 38-40 zł, a na węgrzech za 14-dni to podobny koszt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pslocins Re: Winiwty Czechy, Słowacja, Węgry IP: 85.202.148.* 28.07.08, 20:52 Mam pytanie. Jak to jest z tymi węgierskimi winetkami? Piszecie o 14- dniowych, podczas gdy ja znalazłem tylko takie 1-dniowe, 4-dniowe, tygodniowe (10-dniowe), miesięczne i roczne. Mało tego, znalzałem informację o tym, że od 01.01.2008 nie ma już winetek naklejanych na szybę w formie naklejek, a jedynie elektroniczne winetki kupowane przez internet czy sms (www.motorway.hu/engine.aspx? page=vignetten_en). Jak to jest naprawdę? Wolałbym nie stanąć przed dylematem gdzie szukać internetu, bo na stacjach nie sprzedają naklejkowych winetek...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek13 Re: Winiwty Czechy, Słowacja, Węgry IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.08, 21:11 O k.... a ja nie mam ani internetu ani komorki. I co teraz mam zrobiuć?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: Winiwty Czechy, Słowacja, Węgry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.08, 21:23 Gość portalu: Darek13 napisał(a): > O k.... a ja nie mam ani internetu ani komorki. I co teraz mam > zrobiuć?? No Kolego, skazałeś się na niebyt we współczesnym świecie. Teraz pozostaje Ci tylko zrobić łapcie z łyka lub kory, oczywiście gdy strażnik leśny lub inny zielony nie patrzy, i udać się na wakacje na własny balkon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gdańsk Re: Winiwty Czechy, Słowacja, Węgry IP: *.chello.pl 28.07.08, 21:32 Tydzień temu kupiłem na Węgrzech winietkę na stacji benzynowej. Na paragonie było napisane e-viniete. Rzeczywiście nic nie dostałem do naklejenia. Bez komórki i internetu? To jest coś! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: Winiwty Czechy, Słowacja, Węgry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.08, 21:31 Gość portalu: pslocins napisał(a): > Jak to jest z tymi węgierskimi winetkami? Piszecie o 14- > dniowych, podczas gdy ja znalazłem tylko takie 1-dniowe, 4-dniowe, > tygodniowe (10-dniowe), miesięczne i roczne. Coś się komuś pop........ > Mało tego, znalzałem > informację o tym, że od 01.01.2008 nie ma już winetek naklejanych na > szybę w formie naklejek, a jedynie elektroniczne winetki kupowane > przez internet czy sms (www.motorway.hu/engine.aspx? > page=vignetten_en). Jak to jest naprawdę? A tak jest naprawdę:) www.motorway.hu/engine.aspx?page=Polish Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pslocins Re: Winiwty Czechy, Słowacja, Węgry IP: *.numeron.pl 29.07.08, 09:59 > > Jak to jest z tymi węgierskimi winetkami? Piszecie o 14- > > dniowych, podczas gdy ja znalazłem tylko takie 1-dniowe, 4-dniowe, > > tygodniowe (10-dniowe), miesięczne i roczne. > > Coś się komuś pop........ No chyba nie mi ;) Proponuję obejrzeć PDF znajdujący się pod zacytowanym przez Ciebie adresem: www.motorway.hu/resource.aspx?ResourceID=SZORO2008PLN Tam są tylko wymienione przeze mnie typy winetek... pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: Winiwty Czechy, Słowacja, Węgry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.08, 17:44 Gość portalu: pslocins napisał(a): > > Coś się komuś pop........ > No chyba nie mi ;) No co Ty, nigdy bym Cię nie wziął za komusia;) Odpowiedz Link Zgłoś