Dodaj do ulubionych

Lekarze zapowiadają, że odejdą z pracy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 23:28
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pedro Alvarez Re: Lekarze zapowiadają, że odejdą z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 23:41
      kaziu nie ośmieszaj się sam założysz kamasze????
      • Gość: art_noise Re: Lekarze zapowiadają, że odejdą z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 00:13
        Juz o tym pisalem - niech odchodza.
        Niech jada na zachod bo tam jest dobrze, tyle tylko ze Panowie lekarze tam nie
        ma w zwyczaju wkladac koperty do fartucha. Owszem pensje bedziecie miec lepsze
        ale nie ma mowy o "dorobieniu na boku". Zeby wam tylko bilans na minus nie
        wyszedl...
        Wkurza mnie generalnie to ogolne biadolenie i strajki. Jest kapitalizm i jak
        komus na kasie zalezy to niech znajdzie sobie lepiej platna prace. Wolnosc wyboru.
        Kierowcy MPK strajkuja bo za darmo rodziny nie beda jezdzic autobusami? Moj brat
        pracuje na stacji BP i k**wa nie mam paliwa za darmo.
        Wracajac do lekarzy - niech nie placza bo biedni nie sa. Kupe kasy zarabiaja
        pokatnie nie placac podatkow, szpital dla nich to tylko miejsce gdzie sie
        promuja i zgarniaja klientow.
        Konczac - juz widze jak sie wszyscy zwalniaja i wyjezdzaja na wyspy zostawiajac
        swoje piekne wille.

Z pozdro
        Art Noise
        • Gość: strzykaw Re: Lekarze zapowiadają, że odejdą z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 14:27
          jednego jestem pewien : ani jeden z chamów, którzy tu wykrzykują "wynocha" itp.
          nie jest chory, życzę wam byście zachorowali np. w grudniu, gdy w
          częstochowskich szpitalach po lekarzach nie zostanie śladu, a wtedy z kasą i to
          z ciężka kasą w zębach przypełzniecie błagając o pomoc do prywwatnych gabinetów.
          Takiego stada debili i prostaków jak w tym watku dawno nie czytałem.
          • Gość: łapówkowicz Re: Lekarze zapowiadają, że odejdą z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 15:19
            ja nikomu źle nie życzę ale jednego jestem pewnien-z kasą i tak trzeba
            przychodzić do lekarzy a lepiej prywatnie (przynajmniej wiem ,że dobrze konował
            udaje ,że mu zależy na kliencie),bo w szpitalu trzeba to ukrywać w kopercie
          • Gość: Michol Re: Lekarze zapowiadają, że odejdą z pracy IP: *.trustnet.pl 29.05.07, 20:39
            ostatnio miałem nieszczęście być chory i pomimo tego, że co miesiąc płacę 180
            zł. haraczu w postaci tzw.składki zdrowotnej, to i tak musiałem za wszystko
            płacić z własnej kieszeni. Jak chciałem skorzystać z usług w ramach NFZ, to
            usłyszałem, że mogę być zapisany na badania... w przyszłym roku !!! Nie wiem
            tylko, czy wtedy było by jeszcze co badać... Wiem, że to nie jest wina lekarzy,
            tylko chorego systemu, którego nikt przez lata nie potrafi (albo nie chce?)
            zreformować. Chcę Ci jedynie uświadomić, że wcale nie trzeba czekać na wyjazd
            lekarzy, bo już teraz jeśli chcesz być zdrowy, często musisz płacić "ciężką
            kasę" i to wcale nie w formie łapówek.
          • Gość: siostra Re: Lekarze zapowiadają, że odejdą z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 08:41
            Ja tam jestem za tym , żeby dać lekarzom podwyżkę, powiini lepiej zarabiać. Ale
            dam sobie głowę uciąć, że dalej będa pracować na kilku etatach bo ciagle im
            mało.Powinny być zapisy w umowach o pracę, o zakazie konkurencji, wreszcie byłby
            porządek i szacunek dla pacjenta. I pracowaliby w tych godzinach na jakie mają
            umowy, a nie załatwiali 2 prace w ciągu godzin pracy w jednym zakladzie.Przede
            wszystkim to powinno być rozwiązane, bo inaczej nigdy nie zrobi się porządku w
            słuzbie zdrowia. Cierpią na tym inni pracownicy, którzy wszystkich żalów i skarg
            wkurzonych pacjentów wysłuch..ą, że lekarza jeszcze nie ma, albo już nie ma a
            powinien być. A przy tym wszystkim lekarze pozostały personel traktują jak coś
            gorszego, wstyd!!!
        • Gość: doktor Re: Lekarze zapowiadają, że odejdą z pracy IP: *.atol.com.pl 30.05.07, 10:14
          Lekarze już odchodzą. I nie będą już więcej czekać na zachęty od takich mądrych
          jak ty. A co do lekarzy wojskowych - w MON ie już brakuje ponad 400- tyle
          etatów jest wolnych. Na zachodzie mają na prawdę lepiej, godniej, spokojniej.
          Mają czas dla rodziny, dla siebie, na naukę, mają szacunek społeczeństwa.
          • Gość: Michol Re: Lekarze zapowiadają, że odejdą z pracy IP: *.trustnet.pl 30.05.07, 10:51
            na zachodzie wszyscy mają na prawdę lepiej, godniej, spokojniej itd. niezależnie
            od grupy zawodowej. Nauczyciel, urzędnik, czy policjant, którzy też są opłacani
            z budżetu, na zachodzie zarabiają 4-5 razy więcej niż my w Polsce. Problem w tym
            że nam do tego zachodu jeszcze bardzo dużo brakuje - z grubsza licząc,jakieś 30
            lat...
            • wyksztalciuch.jeden Re: Lekarze zapowiadają, że odejdą z pracy 02.06.07, 21:43
              > Nauczyciel, urzędnik, czy policjant, którzy też są opłacani
              > z budżetu, na zachodzie zarabiają 4-5 razy więcej niż my w Polsce.

No właśnie, a lekarz na zachodzie zarabia ok. 20-30 razy więcej niż w Polsce.
              Stąd ta różnica. Od ręki są ogłoszenia w prasie dla lekarzy z min. 1 rokiem
              przepracowanym po stażu za (w przeliczeniu) 10 000 zł brutto na tydzień.
          • Gość: qża tfaż Re: Do doktora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.07, 21:57
            Jeśli leczysz tak samo dobrze, jak poprawnie piszesz, to wyjeżdżaj szybko...
        • viva_il_canto ? 30.05.07, 13:35
          Moj Boże...a gdzie oni mogli by wyjechać, do jakiej pracy, jedynie na zmywak
          badź do ścierki, bo napewno pracować w zawodzie, skoro mało ktory doktorek
          angielski zna w stopniu podstawowym, a tu ILEC trzeba obowiązkowo zdac:)

Reasumując-wyjeżdzają jedynie młodzi zdolni, którzy bez znajomości i ukladów
          nie mogą się przebić w zawodzie, bo tu,jak wszędzie, własna ciężka praca i
          zdolności nie wystarczą w zestawieniu z postkomuszymi bądź rodzinnymi
          koneksjami.

Ci, ktorzy najgłośniej krzyczą o "swoje" na czele z p.Bukielem, i tak sobie
          poradzą dzieki nagodnionym ze szpitali dojnym krowom w swoich prywatnych
          gabinetach.

• Gość: wnerwiona Re: Lekarze zapowiadają, że odejdą z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 13:43
          DOKŁADNIE - NIECH JADĄ, NIECH ZOSTANĄ CI , KTÓRZY CHCĄ - IM DAĆ PODWYŻKĘ I
          NAUCZYĆ NORMALNEJ PRACY BEZ ŁAPÓWEK

a swoją drogą w tę niedzielę potrzebowaliśmy interwencji chirurga i co?
          pojechaliśmy na pogotowie a tam: - proszę jechać na Parkitkę - tam są
          przyjmowani pacjenci z ostrego dyżuru, pojechaliśmy i co - proszę jechać na
          Zawodzie, nie jest stan zagrażający życiu ...

no to ja pytam STRAJKI STRAJKAMI A GDZIE ZWYCZAJNA KULTURA LEKARKI, KTÓRA
          IONFORMOWAŁA O PARKITCE
          czy do jej pustego łba nie trafia, że traci sie godzinę w jedną i drugą sronę
          na dojazdy, pieniądze i wiele nerwów?
          I CO ZA TAKIE CHAMSTWO KASY CHCĄ,
          WIĘC MÓWIĘ CI "KOBIETO Z POGOTOWIA" ZA POŚREDNICTWEM TEGO FORUM ... (kobieta
          raczej drobna, niska, wyfryzowana blondynka, która wchodziła do pokoju po
          prawej stronie tuż przed pediatrycznym) WYPIER..DALAJ Z ROBOTY JAK CI SIĘ NIE
          PODOBA, NA TWOJE MIEJSCE JEST DUŻO MŁODYCH, KTÓRYM BĘDZIE CHCIAŁO SIĘ PRACOWAĆ
          A NIE ROBIĆ ŁASKE I MINE KSIĘŻNEJ UDZIELNEJ !!!
          • viva_il_canto Re: Lekarze zapowiadają, że odejdą z pracy 30.05.07, 13:51
            dokladnie!!!ludzie pracują za dużo niższe stawki i muszą rodzię utrzymac, a
            dochtory to państwo w państwie...czubek elity w ich chorym mniemaniu..Ten
            strajk ma jedną zaletę - przynajmniej pokazzał negatywną opinię spoleczeństwa
            na temat polskich lekarzy i potrzebę zmian nie tylko w funkcjonowaniu systemu
            służby zdrowia, ale i mentalności i podejścia lekarzy do pacjenta .

Może, Drodzy Lekarze, pora wyciagnąc wnioski zamiast straszyć zwolnieniami z
            pracy....Wasza praca jest tyle samo warta, co każda inna,taka prawda
            • Gość: lol Re: Lekarze zapowiadają, że odejdą z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 14:37
              viva_il_canto napisała:

> dokladnie!!!ludzie pracują za dużo niższe stawki i muszą rodzię utrzymac, a
              > dochtory to państwo w państwie...czubek elity w ich chorym mniemaniu..Ten
              > strajk ma jedną zaletę - przynajmniej pokazzał negatywną opinię spoleczeństwa
              > na temat polskich lekarzy i potrzebę zmian nie tylko w funkcjonowaniu systemu
              > służby zdrowia, ale i mentalności i podejścia lekarzy do pacjenta .
              >
              > Może, Drodzy Lekarze, pora wyciagnąc wnioski zamiast straszyć zwolnieniami z
              > pracy....Wasza praca jest tyle samo warta, co każda inna,taka prawda

Ale przecież te "byki" i "święte krowy" mają inne żołądki, mózgi, oni tak jak my
              byśmy chcieli nie mogą żyć, im ciągle mało i mało. Ich potrzeby są po stokroś
              większe niż nam się wydaje !!!
              • viva_il_canto Re: Lekarze zapowiadają, że odejdą z pracy 30.05.07, 15:44
                gdyby medycy uczyli się pilniej na swoich studiach,to wiedzieliby, że WSZYSCY
                ludzie mają takie same żołądki
                • Gość: zc Re: Lekarze zapowiadają, że odejdą z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.07, 00:26
                  Twoje wypowiedzi jednoznacznie udowadniają że wiedzę zdobywałeś tylko żołądkiem.
          • Gość: downerwionej Re: Lekarze zapowiadają, że odejdą z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 21:00
            po prawej prze pediatrycznym jest pokój SPRZĄTACZEK zasięgałaś informacji u
            SPRZATACZKI hihihihiii
      • Gość: pacjentka Re: Lekarze zapowiadają, że odejdą z pracy IP: 83.2.141.* 02.06.07, 23:37
        niech odejdą,gdzie ich przysiega o pomocy drugim bez brania kasy strachy na
        lachy
    • rosefinder Lekarze zapowiadają, że odejdą z pracy 29.05.07, 00:11
      "Od tygodnia nie pracują u nas poradnie przyszpitalne, na oddziałach są tylko
      ostre przyjęcia, ale nie doczekałem się ani jednej skargi pacjenta. Dla mnie to
      znak, że popierają żądania lekarzy."

Milczenie znakiem zgody. Może nie wiedzą że mają osobiście się panu skarżyć,
      więc w mediach może pan, jak to potocznie się mówi "rżnąć głupa".
      • Gość: Tomek Re: Lekarze zapowiadają, że odejdą z pracy IP: 89.174.23.* 29.05.07, 05:38
        Prowadzę własną firmę , nie zarabiam nawet jednej trzeciej tego co lekarze ,
        pracuję od świtu do nocy .Gdybym zaczął strajkować nikogo by to nie
        zainteresowało . TYLKO KONKURENCJA BY SIĘ UCIESZYŁA.
        Niech się zwalniają - już dawno powinni to zrobić.
        • wyksztalciuch.jeden Re: Lekarze zapowiadają, że odejdą z pracy 02.06.07, 21:45
          > Prowadzę własną firmę , nie zarabiam nawet jednej trzeciej tego co lekarze

Naprawdę zarabiasz poniżej 400 zł netto, czy ściemniasz?
    • Gość: lekarz Lekarze zapowiadają, że odejdą z pracy IP: 80.51.222.* 29.05.07, 07:00
      No to wypier...ć!!! Mało wam jeszcze kasy, chciwcy? Widział ktos kiedyś
      biednego lekarza??? Podwyżka, której się domagacie, jest niebotyczną kwotą,
      niewyobrażalną dla większości mieszkańców naszego kraju! Wiecei, jaka wkraju
      panuje bieda i jak biednym jesteśmy krajem, a wy dalej swoje! Przecież
      dostajecie tyyyleeee łapówek. Żadnego szacunku dla Was!
    • Gość: pppppppppp Re: Lekarze zapowiadają, że odejdą z pracy IP: 80.51.222.* 29.05.07, 08:40
      a to niech odchodzą, przyjdzie nas leczyc kto inny nasi sąsiedzi ze wschodu!!!
      i napewno bedą nas leczy lepiej niż nasi lekarze!!!
      • Gość: ;-) Re: Lekarze zapowiadają, że odejdą z pracy IP: 212.160.250.* 29.05.07, 08:48
        > i napewno bedą nas leczy lepiej niż nasi lekarze!!!

a już na pewno lepiej, niż ci strajkujący z Częstochowy ;-)
        • Gość: xxx Re: Lekarze zapowiadają, że odejdą z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 09:31
          Gość portalu: ;-) napisał(a):

> > i napewno bedą nas leczy lepiej niż nasi lekarze!!!
          >
          > a już na pewno lepiej, niż ci strajkujący z Częstochowy ;-)

W wiekszosci glaby i lapowkarze !
          • Gość: matka Re: Lekarze zapowiadają, że odejdą z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 09:33
            Re: Lekarze zapowiadają, że odejdą z pracy !!

Proszę bardzo, niech idą lub wyjada "w pi-zdu" z tego kraju te nieroby, obiboki.
            • Gość: danek Re: Lekarze zapowiadają, że odejdą z pracy IP: 217.153.246.* 29.05.07, 10:26
              Bylem wczoraj w szpitalu na 1000 leciu i widzialem plakaty w stylu "dosc
              wyzysku" itp. ale najlepszy to lekarz zarabia 10 zl netto pomocnik murarza 12 zl
              a murarz 20zlnetto , mam pytanie w jakiej firmie w czestochowie sa takie stawki
              chetnie sie zatrudnie . (a do tego w styczniu i lutym jak niema pracy tez trzeba
              cos jeśc )
              • Gość: pacjecik Re: Lekarze zapowiadają, że odejdą z pracy IP: 195.205.202.* 29.05.07, 10:33
                niech spadaja za granice. na zawsze!niech posprzedaja te swoje domy i
                mieszkania!w mojej okolicy to maja biedaki takie wille,ze glowa boli.bledy
                lekarskie dalej zostawiamy nie rozliczone. jedzcie w piguly na zawsze!bez prawa
                powrotu! koniowaly!
                • Gość: gość Re: Lekarze zapowiadają, że odejdą z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 10:59
                  No nie wiem,czy tak świetnie zrobią wyjeżdżając ,ale to ich sprawa.Zarobki
                  wysokie,ale tylko w porównaniu z Polską.Moja siostrzenica ,lekarz specjalista w
                  Monachium,nie ma wcale kokosów.Owszem dom,ale raty na 25 lat.Samochód
                  przeciętny.Chętnie by zarobiła na boku,ale nie lzja.Ma tyle i tyle godzin i
                  koniec.Ciekawe,że też wolałaby inaczej.Musze jej podpowiedzieć strajk.
                  • Gość: Ewa Re: Lekarze zapowiadają, że odejdą z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 18:20
                    Ale jakoś nie wraca do polskich kokosów
                  • Gość: lek.i piel. Re: Lekarze zapowiadają, że odejdą z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 12:02
                    już nie mam sił tych bzdur czytać!popracujcie sobie do jasnej cholery 12 lub
                    24 godziny, często dużo dłużej bo trzeba ratować lub czuwac nad waszym zasranym
                    życiem!kto z was tu wszystkich piszących ponosi odpowiedzialnośc za czyjeś
                    życie / kto przychodzi do domu i myśli co dzieje się z jego pacjentem , kto z
                    was jest ciągle narazony na taki stres - nikt bo nikt z was nie wie co to jest
                    pracowac jako lekarz lub pielęgniarka! potraficie tylko kazdego opluwać jeśli
                    chce aby bylo lepiej. nie macie pojęcie o naszej pracy więc nie piszcie
                    absurdów
                    • Gość: pacjent Re: Lekarze zapowiadają, że odejdą z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 12:12
                      Gość portalu: lek.i piel. napisał(a):

> już nie mam sił tych bzdur czytać!popracujcie sobie do jasnej cholery 12 lub
                      > 24 godziny, często dużo dłużej bo trzeba ratować lub czuwac nad waszym zasranym
                      >
                      > życiem!kto z was tu wszystkich piszących ponosi odpowiedzialnośc za czyjeś
                      > życie / kto przychodzi do domu i myśli co dzieje się z jego pacjentem , kto z
                      > was jest ciągle narazony na taki stres - nikt bo nikt z was nie wie co to jest
                      >
                      > pracowac jako lekarz lub pielęgniarka! potraficie tylko kazdego opluwać jeśli
                      > chce aby bylo lepiej. nie macie pojęcie o naszej pracy więc nie piszcie
                      > absurdów

A ty masz konowale pojecie o innej pracy ?
                      O innym zyciu niz twoje z klapkami ty obesrołku na oczach !!
                      Nie podoba sie to wy-pie..c z tego kraju, wasze pensje dostana ci co chca
                      pracowac i lapowek nie biora ty ćwoku.
                      • Gość: LEKARZ Re: Lekarze zapowiadają, że odejdą z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 12:28
                        ty nie jesteś pacjent ty jesteś parzsywa bezmózga gnida Ch ci w D chętnie bym
                        ci urżnął to i owo bez znieczulenia popaprańcu, kacza zapchaj d..po' wypierdku
                        komuny, tępy prolu
                • Gość: dużogorszy Re: Lekarze zapowiadają, że odejdą z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 12:40
                  195.205.202
                  netname: ALFANET-MALOLEPSZY-MARCIN
                  descr: ALFANET Malolepszy Marcin
                  descr: ul. Strazacka 18a
                  descr: 42-270 Klomnice
                  country: PL
    • Gość: leśna góra Lekarze zapowiadają, że odejdą z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 11:29
      tylko i wyłącznie prywatyzacja służby zdrowia; zostaną najlepsi i zarobią dużo...
      • wyksztalciuch.jeden Re: Lekarze zapowiadają, że odejdą z pracy 02.06.07, 21:51
        O to walczą strajkujący - o reformę. Tylko jakoś nikt tego jaja nie ruszył przez
        naście ostatnich lat. A najlepsi powiewają chusteczkami - zza granicy...
    • Gość: kris Lekarze zapowiadają, że odejdą z pracy IP: *.21.pl 29.05.07, 12:38
      jak wam tutaj tak nie dobrze to wynocha tylko zapłacić za studia madrale i tak
      większość z was nie zna języków tam już nie będziecie liczyć na koperty od
      pacjentów a podrógie jak tam zobaczą jacy z was fachowcy i tak szyko sie was
      pozbędą i na kolanach tu wrócicie
      • Gość: gość Re: Lekarze zapowiadają, że odejdą z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 13:03
        Rozumiem polemika....ale sorry Kris,może na poziomie jednak,bo z lekarzami
        przecie.
      • Gość: zc Re: Lekarze zapowiadają, że odejdą z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 14:00
        Jak sądzisz Kris becikowe też trzeba zwrócić?
    • Gość: VOX POULI Lekarze zapowiadają, że odejdą z pracy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 14:16
      ... i pies im morde lizał
    • Gość: pacjent Lekarze zapowiadają, że odejdą z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 14:17
      takich lekarzy nam nie trzeba! Niech zostanie kto chce, otworzy się rynek pracy
      dla cudzoziemcow. Może to uzdrowi system W RP
      • Gość: zc Re: Lekarze zapowiadają, że odejdą z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 17:14
        Jesteś pewien, że rynek dla cudzoziemców jest zamknięty?
        • wyksztalciuch.jeden Re: Lekarze zapowiadają, że odejdą z pracy 02.06.07, 21:49
          Cudzoziemcy jadą już stadami, zawsze marzyli o pracy za 1200 zł :) Tylko jeszcze
          nostryfikują dyplomy i voila - biorą się do pracy. Najwięcej, panie z Hameryki.
    • Gość: gość wojskowi lekarze nie przyjdą... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 15:43
      aktualnie w wojsku już brakuje ok 500 lekarzy, a nowych się nie kształci
      • Gość: gość Re: wojskowi lekarze nie przyjdą... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 16:06
        Ja tu się wypowiadam po raz trzeci i za chama +prostaka się nie uważam...

Zauważcie jedno ,moi drodzy.Kto wywołał tą nienawiść między pacjentem a
        lekarzem? Komu to ma slużyć ? Lekarze wyjadą,dadą sobie radę.Ja i wiele osób
        mnie podobnych -też,bo dla mnie nic się nie zmieni.Jako wlaściciel firmy od
        wielu,wielu lat,nie korzystam ze zwolnień i leczę się prywatnie.A sądzę ,że
        gabinety przetrwają...oraz kliniki prywatne..

Ale ja nie jestem sam na świecie.Jest cała armia ludzi,którzy muszą mieć
        zapewnioną opiekę lekarską w publicznych placówkach.I co z nimi się stanie?
        A te okrzyki ...wynocha ...
        Coś mi się przypomina...syjoniści do Syjamu.Tak samo głupie i podłe.

Myślę,że lekarze czytając to ,czują się rozgoryczeni.Ale mam nadzieję,że
        domyślają się iż to nie ogół pacjentów krzyczy.Bo w przeciwnym wypadku...mogą
        opaść ręce...i nogi...
        • Gość: gość Re: wojskowi lekarze nie przyjdą... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 16:09
          Aaaa i jeszcze dodam.Dzień,kiedy mnie będzie badał Chińczyk -to dla mnie
          hasło ''pora umierać''...
    • Gość: Wojciech Domagała Strajk lekarzy IP: *.centertel.pl 29.05.07, 15:58
      Panie dyrektorze to nie ma co czekać tylko prywatyzować- lekarze musza zarabiać
      godziwie.Ile mamy czekać 5 a może 50 lat że cos się zmieni.UPR w Częstochowie w
      100 % popiera stajkujących lekarzy.
    • Gość: WWW I dobrze IP: 217.153.246.* 29.05.07, 16:00
      Hurra ..... w końcu niedojdy pójdą kopać doły bo tam ich miejsce. Większość z
      tych patałachów nie nadaje się do niczego innego. W UE dla cieniasów też
      miejsca raczej nie będzie. Zapraszamy Azję do Polski ... w końcu zacznie się
      prawdziwa medycyna a nie improwizja uprawiana przez debili z rodzin
      lekarskich :)))
      • Gość: maniek [...] IP: *.v.pppool.de 29.05.07, 16:32
        • Gość: xxy Re: I dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 17:10
          Ostrożnie, ostrożnie bo cię zjedzą;))
        • Gość: WWW Re: I dobrze IP: 217.153.246.* 29.05.07, 20:57
          oj kretyn ty i debil ... nie rozumiesz praw wolnego rynku. Gdyby ode mnie to
          zależało wszystkie ZOZY byłyby już sprywatyzowae i by robili tam najlepsi bez
          rzerostów zatrudnienia. Tym samym palancie byłyby wyższe pensje ... niby maniek
          ale zawsze tylko maniek ...
      • Gość: zc Re: I dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 17:17
        Lepiej policz debili w swojej rodzinie. Może spokorniejesz. Zacznij od siebie.
        • Gość: gość Re: do mańka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 17:25
          hmmmm...no cóż,jeżeli ty jesteś służba zdrowia,to wypada mi odszczekać swoje
          poprzednie wypowiedzi...
          Faktycznie,lepiej się leczyć u znachora...
          • Gość: gość Re: do mańka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 17:27
            i jeszcze ...osrana ojczyzna z małej litery mówisz ?

Kim jesteś wobec tego ? może osranym żydem ?
            • Gość: ... Re: do mańka IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.07, 18:27
              chcialabym zarabiać 5tys...
              tez pracuje od switu do nocy tez w soboty (ja rowniez w niedziele)i na nocki
              mam dziecko
              tez mieszkam w starym budownictwie
              tylko ze ja za 1200zl
              tydzien po wyplacie biore chleb na kreske ........
              • Gość: ggg Re: do mańka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 18:29
                Zmień pracę idź do TRW szukają kolejnych frajerów
        • Gość: WWW Re: I dobrze IP: 217.153.246.* 29.05.07, 21:02
          ooooo urażony debilek medyk się odezwał, któremu rodzina medyczna sponsorowała
          studia i wmawaiała że jest bogiem ... i dobrze ci kretynie :))) Do kopania
          rowów albo do budowy autostrad. Pozdrawiam ... absolwent PCz ... ja nie mam
          probelmów z zarobakmi i bym cię mógł palancie kupić za kieszonkowe ... żałosny
          jesteś ... chcesz więcej cashu to rękawy do góry i zapieprzaj 12h na dobę tak
          jak inni ...
      • Gość: ja [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 20:28
        • Gość: ja to ja Re: I dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 07:22
          Moim zdaniem to niech sie zwolnią otworzą prywatne kliniki i to NFZ przyjdzie
          do lekarzy na kolanach jak pacjenci wyjdą na ulice. Nie podoba mi się że jakis
          urzędas z NFZ decyduje gdzie mam sie leczyc i czy pieniądze z mojej składki
          beda wydane na tego lekarza a nie np. na lekarza w Poznaniu (bo to nie mój
          rejon). Nie wiem czy bedzie ktokolwiek zadowolony jak pójdzie do przychodni i
          zastanie lekarza ze slownikiem Polsko- Mongolskim :( lub coś w tym stylu. Jako
          właściciel firmy płace ubezpieczenie, nie choruje więc nie daje łapówki lub
          koperty jak kto woli ale za 1500zl. po tylu latach nauki i tylu godzinach pracy
          w miesiącu no to sorki, ale rozumie lekarzy, a co do kolegi który szuka pracy
          za 20 zeta /h to proponuje sie rozejrzeć po firmach budowlanych bez potrzeby
          wyjazdu za granice tez cos znajdziesz.
          • Gość: a Re: I dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 09:02
            Znalazłby, gdyby umiał trzymać łopatę z dobrej strony
            • Gość: DR.Kidler Re: I dobrze IP: 195.205.202.* 30.05.07, 09:26
              lekarze odejda z pracy !?! Obiecanki - cacanki!
              • beza999 Re: I dobrze 30.05.07, 09:36
                skoro biedni lekarze tak malutko zarabiają to dlaczego studia medyczne są tak
                bardzo obłożone,przecież ludzie którzy tam studiują mają pełną świadomość ile
                po ich ukończeniu będą zarabiać.OBłUDA!!!
              • Gość: dużogorszy Re: I dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 11:16
                panie Kidler vel Małolepszy Marcinie odejdą z pracy a ty potem jak cię cholera
                nagła dopadnie będziesz skomlał w prywatnym gabinecie z kasą w ząbkach
                • Gość: dużogorszy Re: I dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 11:17
                  195.205.202.0 - 195.205.202.255
                  netname: ALFANET-MALOLEPSZY-MARCIN
                  descr: ALFANET Malolepszy Marcin
                  descr: ul. Strazacka 18a
                  descr: 42-270 Klomnice
                  country: PL
                  • Gość: ja Do goscia "dużogorszy" !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 11:29

Poczytaj uwaznie baranie !!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=63302988&a=63324075
                    • Gość: dużogorszy Re: Do goscia "dużogorszy" !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 12:33
                      a co ma piernik do wiatraka???
    • Gość: ? Re: I dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 11:10
      Wczoraj w tv widziałem i słyszałem wypowiedź min.Religi, która mniej więcej
      była taka > w Izraelu strajkowali lekarze i efekt był taki,że spadła
      śmiertelność wśród chorych< ciekawe ,że wypowiada takie słowa min.zdrowia-lekarz.

A może zwalniać zaczynając od likwidacji ministerstwa,nfz,zus? może na zdrowie
      nam to wyjdzie i dłużej w zdrowiu żyć będziemy(skoro rady znakomitości Min.takie)?
      • Gość: zz Re: I dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 13:44
        Niech odejdą, niech wyjada "w pi-zdu" z tego kraju nieroby zafajdane.
        A tym co chca pracowac mysle, ze dobrze i godnie zapolaca wtedy.
        • Gość: pacjent Warto poczytać ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 14:38
          viva_il_canto napisała:

> dokladnie!!!ludzie pracują za dużo niższe stawki i muszą rodzię utrzymac, a
          > dochtory to państwo w państwie...czubek elity w ich chorym mniemaniu..Ten
          > strajk ma jedną zaletę - przynajmniej pokazzał negatywną opinię spoleczeństwa
          > na temat polskich lekarzy i potrzebę zmian nie tylko w funkcjonowaniu systemu
          > służby zdrowia, ale i mentalności i podejścia lekarzy do pacjenta .
          >
          > Może, Drodzy Lekarze, pora wyciagnąc wnioski zamiast straszyć zwolnieniami z
          > pracy....Wasza praca jest tyle samo warta, co każda inna,taka prawda

Ale przecież te "byki" i "święte krowy" mają inne żołądki, mózgi, oni tak jak my
          byśmy chcieli nie mogą żyć, im ciągle mało i mało. Ich potrzeby są po stokroś
          większe niż nam się wydaje !!!
          • Gość: wnerwiona wy pi er....da lać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 15:47
            DOKŁADNIE - NIECH JADĄ, NIECH ZOSTANĄ CI , KTÓRZY CHCĄ - IM DAĆ PODWYŻKĘ I
            NAUCZYĆ NORMALNEJ PRACY BEZ ŁAPÓWEK

a swoją drogą w tę niedzielę potrzebowaliśmy interwencji chirurga i co?
            pojechaliśmy na pogotowie a tam: - proszę jechać na Parkitkę - tam są
            przyjmowani pacjenci z ostrego dyżuru, pojechaliśmy i co - proszę jechać na
            Zawodzie, nie jest stan zagrażający życiu ...

no to ja pytam STRAJKI STRAJKAMI A GDZIE ZWYCZAJNA KULTURA LEKARKI, KTÓRA
            IONFORMOWAŁA O PARKITCE
            czy do jej pustego łba nie trafia, że traci sie godzinę w jedną i drugą sronę
            na dojazdy, pieniądze i wiele nerwów?
            I CO ZA TAKIE CHAMSTWO KASY CHCĄ,
            WIĘC MÓWIĘ CI "KOBIETO Z POGOTOWIA" ZA POŚREDNICTWEM TEGO FORUM ... (kobieta
            raczej drobna, niska, wyfryzowana blondynka, która wchodziła do pokoju po
            prawej stronie tuż przed pediatrycznym) WYPIER..DALAJ Z ROBOTY JAK CI SIĘ NIE
            PODOBA, NA TWOJE MIEJSCE JEST DUŻO MŁODYCH, KTÓRYM BĘDZIE CHCIAŁO SIĘ PRACOWAĆ
            A NIE ROBIĆ ŁASKE I MINE KSIĘŻNEJ UDZIELNEJ !!!

• viva_il_canto Re: wy pi er....da lać 30.05.07, 15:51
              --------------------------------------------------------------------------------
              gdyby medycy uczyli się pilniej na swoich studiach,to wiedzieliby, że WSZYSCY
              ludzie mają takie same żołądki
              • Gość: dziwne Re: a co z pielęgniarkami?? IP: 80.54.168.* 30.05.07, 16:52
                dziwi mnie to że jakos lekarze tylko o sobie myślą a pielęgniarki to co ??? a
                reszta ludzi też chce godnie żyć - wniosek z wypowiedzie lekarzy prosty my
                jesteśmy uprzywilejowana kastą a wy pracujcie na nas bo jak nie to nie bedziemy
                was leczyc tylko jak tak dale j pojdzie to nei bedize mial kto tych skladek na
                lekarskie pensje placic
                • Gość: happy Re: a co z pielęgniarkami?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 20:21
                  Ok. niech dostana podwyżkę ale jaką mamy pewność że wtedy przestaną przyjmować
                  koperty i prezenciki.
                  A na razie jeśli chcą to mogą odejść. Jakoś sobie poradzimy...
                • Gość: Wkurzony Re: a co z pielęgniarkami?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 21:29
                  Nie płacimy składek na NFZ i koniec będziemy sie leczyc ziołami i witaminami a konowały WON!!!
                  • Gość: ja Re: a co z pielęgniarkami?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 21:10
                    Gość portalu: Wkurzony napisał(a):

> Nie płacimy składek na NFZ i koniec będziemy sie leczyc ziołami i witaminami a
                    > konowały WON!!!

Popieram !!
    • Gość: Anzelm Kto to powiedział? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.07, 21:42
      Nie jest to chyba dosłowny cytat.

Ponoć w Izraelu, gdy lekarze strajkowali przez rok (a więc i nie operowali),
      ludzie przestali umierać.

Zna ktos z was autora tych slow?
      • Gość: bolo Re: Kto to powiedział? IP: *.ipt.aol.com 30.05.07, 22:42
        Religa to powiedział.
        A dokładnie powiedział, że "...podczas strajku izraelskich lekarzy mniej
        pacjentów zmarło w szpitalach...".

Zapomniał tylko dodać, że więcej ich umarło w domach i na ulicach.
        • Gość: prawda nie cud Re: Kto to powiedział? IP: 212.87.241.* 31.05.07, 13:08
          Lekarz jest potrzebny w niektorych przypadkach np chirurg,stomatolog,ortopeda,itd. ale wiekszość usług jest zbędna,natura sama sobie poradzi najlepiej.Lekarz też człowiek,czasami mu się uda wyleczyć ,czasami pomoże przejść na drugą strone życia,teraz można się leczyć na forum,poco płacić za mit nieomylnego lekarza.
          • Gość: aga Re: Kto to powiedział? IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.07, 10:15
            ci rozkrzyczani debile bez namiastki kultury,którzy piszą wypie..ć ćwoki w
            pizdu to dno dna...polska jest po..ym krajem bo ma po..ych oibywateli
            takich własnie rozkrzyczanych przyjebów.Każdy chciałby niewiadomo ile zarabiać
            i p[orównują swoją pracę do pracy lekarza czy pielęgniarki to
            śmieszne...ciekawe czy którys ćwok stresował sie kiedys podczas reanimacji
            przywracając do życia takich m.in. rozkrzyczanych pojebów nie śpiiąc wygodnie w
            swoim łóżeczku po przepracowanej dniówce tylko zapie..jąc 24h na oiomach i
            innych oddziałach;ciekawe który podjąłby się wycinania śmierdzących odleżyn
            zgnitych ciał gdzie smród rozkłada cię na łopatki;nie wspominam o zabiegach
            operacyjnych bo nie ma o czym mówić.Prawda jest niestety taka że w polsce
            murarz noszący cegły porównuje swoją pracę do pracy lekarza a to nie jest dobre
            porównanie-przykre to ale murarz to murarz i poza rozrabianiem cementu i
            klejeniem cegłówek nie musi czuć stresu w pracy i nie ma poczucia
            odpowiedzialnosci za noszenie cegieł ludzie opamiętajcie się.lekarze i
            pielęgniarki zanosza stres do swoich domów murarz wypije skrzynke piwa po
            robocie i idzie spać;nie porównujcie zwykłych robót do pracy lekarzy ten kto
            tego nie rozumie jest ograniczony do granic możliwości...
            • Gość: Michol Re: Kto to powiedział? IP: *.trustnet.pl 01.06.07, 10:28
              co się dziwisz ? 40lat komunistycznej indoktrynacji i prania mózgów robi swoje.
              Przecież wpajano ludziom, że robotnik z chłopem jest najważniejszy na swiecie, a
              lekarz, nauczyciel itp. to banda prózniaków i nierobów, którzy nie wiadomo czego
              chcą ;-) Mięśniak bez podstawówki więcej zarobił niż jakiś magisterek, więc po
              co się było uczyć. Został nam ten "spadek" i trzeba kolejnych 40 lat i
              wykształcenia nowego pokolenia, żeby przywrócić normalność.
              • Gość: aga Re: Kto to powiedział? IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.07, 12:32
                w sumie nie dziwi mnie ta reakcja polskich obywateli bo to przecież właśnie
                polacy,ale to takie smutne żyć w tym kraju wśród tak bardzo ograniczonych
                rodaków...
                • Gość: gapcio do agi Re: Kto to powiedział? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 22:04
                  Gość portalu: aga napisał(a):

> w sumie nie dziwi mnie ta reakcja polskich obywateli bo to przecież właśnie
                  > polacy,ale to takie smutne żyć w tym kraju wśród tak bardzo ograniczonych
                  > rodaków...

A tak bardzo Wam zależy, aby gremialnie poparło Was całe społeczeństwo, które
                  Wy uważacie za ograniczonych swych rodaków.
                  Poszukajcie wsparcia u rodaków w Chicago. U nich będziecie opiekunkami starców
                  lub dzieci. Będziecie szczęśliwi z upojenia Ameryką lub w innym miejscu.

• Gość: Eryk XiI Re: Kto to powiedział? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 22:17
                    Lekarz, który choć raz złamał przysięgę Hipokratesa nie godny jest nazywać się
                    lekarzem. od takiej pory jest tylko znachorem mającym wiedzę i jakieś
                    umiejętności w dziedzinie medycyny
                    Taką zasadę jak CEL UŚWIĘCA ŚRODKI przyjmował również Mengele, który uważał, że
                    dla dobra nauki i światowego uznania może niszczyć jednostkę ludzką dla celów
                    wyższych.
                    Prywata i ideologia gubi człowieczeństwo wśród lekarzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka