Dodaj do ulubionych

Kasa fiskalna dla Księdza

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 11:17
A kiedy księża będą nam dawać rachunki z kasy fiskalnej?
Za ślub liczą 1000zł za pogrzeb prawie tyle samo , za chrzest też co łaska.
Podatki płacą symboliczne.
A my 19 od dochodu od którego w każdym sklepie płacimy Vat.
Najwyższa pora i za nich się wziąść.
Obserwuj wątek
    • Gość: cc Re: Kasa fiskalna dla Księdza IP: 83.2.140.* 02.06.07, 11:19
      Popieram ten temat.
      • Gość: . Re: Kasa fiskalna dla Księdza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 11:26
        To jest tylko podatek od dochodu. Tam w kk potrzebne są wszystkie podatki jakie
        dotykają każdego obywatela Polski
        ( obywatela,pracodawcę,pracobiorcę,inwestora).Oczywiście jeszcze podatek
        katastralny od nieruchomości.
      • Gość: renata super pomysl!!! IP: 89.174.23.* 02.06.07, 11:27
        moze wtedy by sie troche opanowani z zdzieraniem kasy z mlodych ludzi chcacych
        przyjasc sakrament malzenstwa!!!!
        • Gość: baj Re: super pomysl!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 11:44
          Nie wiem czy się opanują ale napewno będą na usługach wiernych nie tylko od
          ograbiania laików i napewno nie będzie zbędnych budowli kk /durnych pomników-bo
          od nich też podatek płacić bedą/nowych i starych.
          Taki watek przemknął z francji
          rodem://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=63475603
    • Gość: Olek Re: Kasa fiskalna dla Księdza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 11:43
      A jak nam ten podatek doliczą ?
    • Gość: Nina Re: Kasa fiskalna dla Księdza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 11:45
      A to powinni im zrobic cennik taki jaki jest z mandatami i wtedy nie byłoby co ŁASKA . Wiadomo że na pstrym koniu jeździ i u jednego księdza jest 1000 a u innego 1500.
      • Gość: baj Re: Kasa fiskalna dla Księdza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 11:53
        jak będzie cennik nawet rózny z podatkiem to laicy będą się zastanawiać czy ten
        cennik jest właściwy ,czy warto korzystać z dobrdzieji działalności,czywarto ich
        utrzymywać,czy warto by dalej istnieli,czy warto..... , czy warto by agenci
        watykanu mówili,że 99%polaków to ich podwładni.
    • Gość: sceptic Re: Kasa fiskalna dla Księdza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 11:51
      Nie jestem pewien i mogę się mylić, ale konkordat chyba zwolnił księży z
      podatku z opłat kościelnych. Więc kasa fiskalna jest im zbędna.
      • Gość: baj Re: Kasa fiskalna dla Księdza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 12:38
        Ten konkordat to jest nieważny w myśl kanonów międzynarodowych i ówczesnej
        konstytucji Polski,ówczesnego prawa polskiego.Nawet póżniej usankcjonowany można
        rozwiązać bo przynosi szkody Pańswtu Polskiemu i Polakom.
    • Gość: Jan Re: Kasa fiskalna dla Księdza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 12:16
      To niech Watykan płaci za nich 19 podatku ,a jak próg przekroczą to odpowiednio więcej. My nie mamy takich zwolnień.
      • Gość: ala A kiedy Prawnicy czy Lekarze będą mieli kasy...??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 13:06
        j.w.
    • Gość: halszka Re: Kasa fiskalna dla Księdza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 15:11
      najprostrzy sposób to nie dawać ,gdyby ludzie tak dawali forsę księdzu jak ja to
      by z głodu księża popadali a tak to z waszych pieniędzy żyją jak szejkowie .ja
      jestem wierząca ale w boga a pośredników nie potrzebuję modle się sama
      • Gość: x Re: Kasa fiskalna dla Księdza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 15:24
        Gość portalu: halszka napisał(a):

> najprostrzy sposób to nie dawać ,gdyby ludzie tak dawali forsę księdzu jak ja t
        > o
        > by z głodu księża popadali a tak to z waszych pieniędzy żyją jak szejkowie .ja
        > jestem wierząca ale w boga a pośredników nie potrzebuję modle się sama

Sama sie nie pochowiesz tylko ktos z rodziny tym "koltunom" musi dac.
    • Gość: halszka Re: Kasa fiskalna dla Księdza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 15:46
      a jak pogrzeb będzie bez księdza to czy pójdę do piekła?chyba nie skoro starałam
      się być uczciwym człowiekiem to jeżeli jest bóg to to doceni a jak ktoś jest
      skurczysynem to klecha mu nie pomoże
      • Gość: Anioł Re: Kasa fiskalna dla Księdza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 17:45
        Dobrze powiedziane.
    • Gość: Jurek57 Re: Kasa fiskalna dla Księdza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.07, 18:25
      Jestem za kasą, oczywiście fiskalną . Zdzierają bez umiaru.
      • Gość: Wierna rzeka Re: Kasa fiskalna dla Księdza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 20:29
        Nie chcesz placic tyle ile ksiadz zawola?
        targuj sie a jak nie chce zejsc z ceny "co laska" zaproponuj, ze zaplacisz tyle
        ile wola, ale niech Ci da rachunek.
        Dowiesz sie, ze oni rachunkow nie wystawiaja...............bo NIE, ale mozesz
        wtedy dac co laska ale Twoja,

Temat tyle nierealny co smieszny w naszym klerowatym panstwie, gdzie jest 95
        proc katolikow biorac pod uwage ilosc narodzonych do ilosci chrztow.
        jak jest dalej z tymi katolikami wiadomo.

Dla nich kasa sa "POslugi" to zniwo bo na tacy malo bilonu powyzej 1 zeta, wiec
        musza doic na okazjach
        A po co robia dodatkowe uroczystosci w postaci idiotycznych "rocznic" chrztu,
        komunii, slubu.
        a szczegolnie komunii, to juz doja jak krowe.
        prezenty dla kosciola, siostry, ksiedza i cholera wie kogo.
        W koncu to jest w kosciele spotkanie z Bogiem a nie uroczystosc
        handlowa.........zaplacisz skladke to dostaniesz komunie.
        Nie zaplacisz.....komunii niet
        Dotad, dokad wszyscy nie staniemy murem przeciw, beda sie panoszyc coraz
        bardziej i coraz bardziej grzebac w naszych kieszeniach.
        Gdy ja umre, a ksiadz bedzie wolal od rodziny horendalnych kwot, tlumaczac, jak
        kiedys mnie, ze dostajemy na to kase z ZUSU, rodzina ma zapowiedziane, ze ma
        zrobic pogrzeb swiecki.
        Nie bedzie wcale gorszy do tych katolickich.
        A w koncu i tak spotkam sie z Bogiem i on stwierdzi com wart, a nie jakis
        grzeszacy kleryk, ktory swoja posluge bedzie oceniac w cenie i w walucie "co laska"
    • Gość: halszka Re: Kasa fiskalna dla Księdza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 11:32
      czasem myślę że oni uważają się ważniejsi niż Pan Bóg.bo jakim to prawem oni
      spowiadają ludzi i udzielają rozgrzeszenia, kto im dał prawo oceniania komu
      odpuścić grzech .a może bóg liczy się z ich zdaniem i robi tak jak księża
      nakarzą kto wie?
      • Gość: wandaijejbanda WZIĄĆ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 11:41
        sic.
        • Gość: Wkurzony Re: WZIĄĆ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 12:00
          Powinni płacić tak jak inni obywatele wypełniać PIT-y i sie ze wszystkiego rozliczać dziady i pasożyty!!!
          • Gość: wandaijejbanda Re: WZIĄĆ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 12:38
            ty trutniu jeden, duszpasterz nie ma czasu zajmować się tak przyziemnymi
            sprawami. wstydu nie masz, pisząc te słowa, wyrzutku społeczny!sic
            • Gość: Piotr Re: WZIĄĆ!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.07, 12:53
              Mnie wystarczy że Ty płacisz podatki za księdza ale nie mieszaj do tego innych bo sobie tego nie życzą
            • Gość: Wkurzony Re: WZIĄĆ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 10:27
              Wyrzutek to ty jesteś idź swojemu duszpasterzowi zrobić dobrze najlepiej zrób mu loda i dupe wyliż łajzo!!!
          • Gość: ja Re: WZIĄĆ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 12:53
            Gość portalu: Wkurzony napisał(a):

> Powinni płacić tak jak inni obywatele wypełniać PIT-y i sie ze wszystkiego rozl
            > iczać dziady i pasożyty!!!

Ale to są przecież "święte krowy" ! im wszystko wolno !!
    • Gość: realistka Re: Kasa fiskalna dla Księdza IP: 212.87.241.* 05.06.07, 12:30
      Niepotrzebne są wulgarne określenia, tylko trochę rozsądku i znajomośc pisma św.
      ktore wyrażnie wskazuje na posługe wobec bliżniego.
      Dziś rzadkością jest egzemplarz PASTERZA, a ksiądz czyni zwyczajną usługę dla ludności i powinien kierować się umiarem,a nie zachłannością na dobra materialne co widac na każdym kroku.Do kościoła chodzę rzadko, bo w księżach widzę obłudnikow ze skrzywieniami patologicznymi,bo co drugi prowadzi podwojne życie.Gorliwośc modlitwy zależy od wysokości stawki,dlatego muszą korzystać z kasy fiskalnej,tak jak jest w cywilizowanym świecie.Smutne jest to ,że biedakom odmawiają posługi-Pan Bog ich rozliczy.
    • Gość: michał Re: Kasa fiskalna dla Księdza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 10:20
      Dla lekarzy rząd już szykuje kasy teraz kolej na księży
    • Gość: wandaijejbanda ekskomunika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 10:35
      autor tego watku powinien byc oblozony ekskomuniką, tak jak ta niewierna
      duszyczka.sic

wiadomosci.onet.pl/1548965,11,item.html
      • Gość: Rad Re: ekskomunika IP: 81.15.170.* 06.06.07, 10:51
        Biedna pani nauczycielka, pewnie ja na taczce wywiozą.
    • rty99 Polska glupota 06.06.07, 12:30
      Gość portalu: Zibi napisał(a):

> A kiedy księża będą nam dawać rachunki z kasy fiskalnej?

Mam nadzieje, ze nigdy i kazdy komu zalezy na dobru kosciola powinien uwazac
      tak samo. Jest tutaj kilka spraw, a wiec po kolei:

1. Ksieza placa podatki, zarowno VAT i akcyze w cenie towarow, jak i podatek
      dochodowy, z tym, ze podatki dochodowe sa ryczaltowe (podobnie jak dla 44
      innych grup zawodowych).
      2. Kazdy majacy troche oleju w glowie potrafi sam oszacowac dochody
      przecietnego ksiedza. Ksiezy jest w kraju ok. 30 tys, a wiec srednio na
      jednego przypada nieco ponad 1000 osob. Slub bierze sie raz w zyciu, pogrzeb
      tez jest jeden, na tace w/g moich obserwacji ludzie daja srednio 2zl przy
      frekwencji moze 30%. Policzmy to wszystko, uwzglednijmy fakt, ze dochody z
      tacy sa przeznaczone w calosci na utrzymanie swiatyni, podzielmy przez ilosc
      miesiecy zycia i okaze sie, ze utrzymanie instytucji kosciola kosztuje
      przecietnego wiernego ok. 10 zl miesiecznie. Latwo tez oszacowac, ze
      dochody przecietnego ksiedza w Polsce nie przekraczaja 1000zl netto, moze
      w duzych miastach troche wiecej. Inna sprawa to dodatkowe etaty w szkole,
      ale one sa normalnie opodatkowane i nie kazdy je ma.
      3. Jesli kasy fiskalne to i odliczenia. Jak niby chcecie ten kosciol rozliczac?
      Telefon na plebanii jest prywatny czy sluzbowy? Malowanie pokoju ma byc z
      pieniedzy prywatnych czy sluzbowych? Samochod prywatny czy z kratka "na
      firme? Benzyna z wlasnej kieszeni czy "na firme"? Ogrzewanie prywatne czy
      sluzbowe? Jestescie pewni, ze uda sie w ten sposob pozyskac wiecej podatkow?
      4. Czerwoni (rowniez czerwoni liberalowie) zawsze zwalczali kosciol, poniewaz
      religia jest fundamentem kultury. Uderzajac w kosciol, chca uderzyc w
      religie, wderzajac w religie, chca uderzyc w kulture. A wiec, od podatkow do
      "slubow" pederastow. O ile jednak mozna zrozumiec, ze sa ludzie tak myslacy
      i konsekwentni w swych pogladach, to nie mozna zrozumiec wielu postow na tym
      forum, z ktorych wynika, ze pisza je wierzacy a nawet praktykujacy. Zenujace
      pomieszanie z poplataniem, nie wiem po co ci ludzie w ogole chodza do
      kosciola, oni chyba tez nie wiedza po co.
      5. Wrocmy do tych 10zl, ktore co miesiac kosztuje mnie utrzymanie instytucji,
      ktora odgrywa istotna role w moim zyciu. Mniej wiecej tyle samo kosztuje
      samo utrzymanie karty kredytowej, kilkakrotnie wiecej placi sie za kablowke
      nie mowiac juz o telefonach. Wyjazd na narty do Austrii to przynajmniej
      200zl miesiecznie przez rok, kolacja w restauracji...itd. itp. Kazdy sam
      musi sobie odpowiedziec na pytanie, czy chce ponosic te koszty. Jesli
      religia, zwlaszcza w jej instytucjonalnym sensie, mozliwosc jej
      wspolnotowego przezywania jest dla was mniej wazna niz pol biletu do kina,
      gdzie obejrzycie kolejny film o szlachetnych Zydach czy biednych homosiach,
      to powinniscie dac sobie z nia w ogole spokoj. Jesli zas chodzac do kosciola
      powtarzacie argumenty jego wrogow to jestescie po prostu zalosni. Sami sobie
      wystawiacie swiadectwo, a najglosniej smieja sie z was ci, ktorzy was do
      tego podjudzaja.
      6. Nie jestem ksiedzem (bo pewnie zaraz ktos tak napisze), jestem zwyczajnym
      czlowiekiem, ktory jesli juz wydaje swoje pieniadze to wie po co, jesli
      juz wierzy, to odczuwa potrzebe uroczystego wspolnotowego przezycia w ladnej
      zadbanej swiatyni, ze swiecami, kwiatami, oplaconym organista itd. Otrzymuje
      w ten sposob znacznie wiecej niz gdybym wydal swoje pieniadze na chwilowa
      przyjemnostke. Dawac i klac na boku?! Zalosne prostactwo.
      • Gość: jo Re: Polska glupota IP: *.iplus.com.pl 22.08.07, 13:23
        to księza jak lekarze mało kasy mają to za co takie galoty
        kupują??????
    • Gość: kirri Re: Kasa fiskalna dla Księdza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 13:26
      to prawda że ludzie dają a potem obelgi na kościół. ja nie daję i i nie wymawiam
      datki na kościół powinny być dobrowolne a nie wymuszanie pieniędzy za usługi od
      biednych ludzi którzy chcą żyć po katolicku a nie mają .śluby i chrzciny powinny
      być ,,co łaska ,,a nie jak ,,co łaska ale mniej jak tysiąc to nie
      • Gość: Jestem za Re: Kasa fiskalna dla Księdza IP: 195.37.121.* 06.06.07, 14:39
        Tez nie daje, Na jasnej górze prędzej płyty chodnikowe wyrwę jak mi miedzy nie
        20groszy wpadnie, a im nie zostawię. I nie jest tu problem skąpstwa bo ja mogę i
        50zl miesięcznie na kościół dawać ale nie będzie mi żaden klecha dolnych granic
        wyznaczał, bo nie taka przysięgę składał idąc do duchowieństwa..A ja nie
        moherowa babcia.Oczywiście nie uogólniam bo i w klerze jest pewnie sporo
        porządnych i dobrych ludzi.Jednak oni z reguły siedzą cicho a reguły ustala
        jakaś banda skostniałych oszołomów o poglądach rodem ze średniowiecza.

Gwoli jasności, jestem katolikiem. chodzę do kościoła, nie co tydzień wprawdzie
        ale w miarę regularnie i nigdy na msze bo guzik mnie obchodzi co tam jakiś pan w
        czarnym pierniczy, zresztą sam często nie stosuje sie do tego, co wpaja swoim
        wiernym ciemnogrodzianom.
        • Gość: moherek Re: Wara wam maluczcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 14:58

Wara od księdza! Wpaństwie wyznaniowym rządzą czarni, należy o tym pamiętać.
          • Gość: jo Re: Wara wam maluczcy IP: *.iplus.com.pl 22.08.07, 13:21
            mogą rządzić tylko dlaczego za darmo????????????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka