Gość: megi555 IP: *.zana.trustnet.pl 04.06.07, 23:57 kupiłam samochodzik 15-letni.Poradźcie, która firma ubezpieczeniowa bedzie najlepsza pod względem cen,itd Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lesio Re: ubezpieczenie oc samochodu IP: *.bloklan.org 05.06.07, 00:06 Musisz pochodzic po firmach ewentualnie podzwonic i popytac, czasami firmy dla danej marki maja bardzo dobra oferte. Jezeli masz konto w Mbanku mozesz tez sprawdzic ich oferte. Odpowiedz Link Zgłoś
kierowfca Re: ubezpieczenie oc samochodu 05.06.07, 06:05 Nadal najtańsza jest bodajże Samopomoc :) ale AC nie polecam u nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M1 Hestia Re: ubezpieczenie oc samochodu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 12:05 Zapraszam do M1 do punktu Hestii, lub telefonicznie 034/362-44-85 i wyliczymy składkę OC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terazja Re: ubezpieczenie oc samochodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 13:29 Alianz Direct. Najtanszy i najlepszy. Sprawdz ten link w internecie i sam obliczysz sobie skladke. Moja omega A rocznik 92 - 337 zl. za rok, wszystko w wyjatkiem AC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bela Re: ubezpieczenie oc samochodu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 14:30 Nie podniecaj się tak, wszystko zależy od tego jakie masz zniżki! Jeśli ich nie masz to nigdzie nie będzie tanio!Chociaż Hestia jest rzeczywiście niezła i Samopomoc,zobacz Axę ale stanowczo odradzam Link4!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mosko78 Re: ubezpieczenie oc samochodu 14.06.07, 13:23 A ja właśnie polecam link4. Po pierwsze tanio, po drugie wszystko załatwiłem przez telefon, po trzecie korzystałem już z assistance i bardzo się zdziwiłem bo przyjechali w ciągu dwudziestu paru minut.. Odpowiedz Link Zgłoś
scarlet_x Re: ubezpieczenie oc samochodu 31.10.14, 17:44 Ostatnio zaczęłam też szukać informacji o tym, na jakiej podstawie ubezpieczyciel wylicza składkę i okazuje się, że test tego całkiem sporo: ipolisa.pl/Jak-ubezpieczyciel-wylicza-Twoje-OC,artykul,862/ Chyba ostatecznie skorzystam z porównywarki ofert. Odpowiedz Link Zgłoś
kierowfca Re: ubezpieczenie oc samochodu 05.06.07, 19:06 AC w Hestii to porażka. Zrezygnowałem po posądzeniu o wyłudzenie odszkodowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?????? Re: ubezpieczenie oc samochodu IP: 80.54.170.* 05.06.07, 17:32 A co myslicie o HDI ?? chodzi mi nie tylko o OC ale również AC? Warto?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: ubezpieczenie oc samochodu IP: 80.54.173.* 05.06.07, 19:11 witam polecam wszytskim www.vivz.pl, mozna tam sobie samemu sprawdzic jaka skladka. do wyboru jest kilka firm ubezpieczeniowych i maja podobno przedstawiciela w cz- wie. mnie sie udalo zaoszczedzic kilkaset zlotych na oc i ac w porownaniu do pzu. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: ubezpieczenie oc samochodu IP: 212.87.241.* 05.06.07, 20:26 tylko nie PZU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: ubezpieczenie oc samochodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 21:26 a dlaczego nie link 4? Wlazsnie mam zamiar ubezpieczyc tam auto. Podobno ze sa dobrzy , szybcy i dobrze placa odszkodowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agra Re: ubezpieczenie oc samochodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 21:27 pogadaj z jakimś agentem, oni mają oferty kilku agencji ubezpieczeniowych, doradzą ci najlepszą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malediwy Re: ubezpieczenie oc samochodu IP: 80.54.168.* 05.06.07, 21:49 W Urzędzie Miasta jest agent (właściwie dwuosobowy punkt - mężczyzna i kobieta). Ten gość naprawde się nieźle orientuje i na pewno wybierze Ci najkorzystniejsze ubezpieczenie. Niekoniecznie najtańsze bo to zależy co ma dana firma do zaoferowania w następnych latach kontynuowania ubezpieczenia. ja co roku u nich ubezpieczam a w tym roku po kolizji zmieniałem ubezpieczyciela i dzięki dobrej radzie tego gościa zaoszczędziłem troche kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Kasprzyk Re: ubezpieczenie oc samochodu IP: 195.37.121.* 05.06.07, 22:42 Mam wspolwlasnosc na Poloneza Caro 1,5, 1994r w sumie 60% znizki minus moje 10% bo nie mam 26 lat daje 606zl przy jednorazowej wplacie. coz moge powiedziecod lat jesteśmy w pzu i nigdy,nigdy nie bylo z nimi problemów przy odszkodowaniach. Natomiast trzymaj sie z daleka od GENERALLI, wprawdzie przy OC to nie ma takiego znaczenia bo w razie Twojej winy to ktos sie bedzie szarpal o kase od nich z Twojego OC, ale jesli planujesz tez AC to dolicz sobie koszty adwokata zeby cos od nich wyrwal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hestia Re: ubezpieczenie oc samochodu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 11:08 Pan Krzysiek w Ergo Hestii za taki samochodzik zapłaci 574 złote gdzie w cene będzie wliczone ubezpieczenie mieszkania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sero Re: ubezpieczenie oc samochodu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 22:48 Ja mam ubezpieczenie w FILAR przedstawiciel jest w blaszaku na tysiącleciu koło PCK. Dla mnie nie ma taniej ale to wszystko zależy od wielu czynników. FILAR przykładowo ma zniżke 10% na fiaty :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi555 Re: ubezpieczenie oc samochodu IP: *.zana.trustnet.pl 05.06.07, 23:08 dzieki za wszystkie wskazówki i opinie. a czy ktoś cos oze powiedzieć o Compensie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: ubezpieczenie oc samochodu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 15:32 ja mam w PZU,mam wszystkie zniżki.Na 8-mio letnie Punto płacę OC 450zł na cały rok,AC około 800zł.Nigdy nie miałam najmniejszych problemów z odszkodowaniem.Wszelkie procedury zawsze przebiegały sprawnie,szybko i bezproblemowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja J.S. Re: ubezpieczenie oc samochodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 03:12 dzisiaj TELEFONICZNIE BEZ RUSZANIA SIE Z DOMU ubezpieczylam samochod w LINK 4 Polisa przyszla emailem /do wydrukowania/ Ważna od koNca rozmowy telefonicznej, a na wplate mam kilka dni. Wplacilam jednak juz dzisiaj, i moge juz jezdzic. Za 12 letniego Forda z silnikiem 1,6 + NW na 10 tys zł cdla pasazerow - skladka na pol roku 243,51zł. Zaznaczam,, ze mam WSZYSTKIE ZNIZKI. Ma KTOS GDZIES TANIEJ? acha!!!! za to ze skorzystałam z czyjegos polecenia.........dostalam jeszcze 3% znizki dodatkowej, a polecajacy mnie dostał bon na 20 zł Chyba sie oplaca? Polecam jak sie powolasz na moj Nr. polisy bedziesz miala dodatkowo 3% znizki Nr. polisy mojej 191150300 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: ubezpieczenie oc samochodu IP: 80.54.173.* 07.06.07, 10:07 witam podaje nr do brokera(oferta kilku firm ubezpieczeniowych) 34 370 40 48 zadzwon podaj dane a oni ci wylicza jaka skladka i powiedza co i jak. mozesz tez wyslac maila czestochowa@vivz.pl polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hestia Re: ubezpieczenie oc samochodu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.07, 12:17 Witam. W hestii za taki samochodzik wyjdzie składka 487 złotych na rok plus ubezpieczenie mieszkania w cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: ubezpieczenie oc samochodu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 13:44 Hestia policzyla mi za audi 2.0, 1992, ponad 1100 zl przy 20% znizek. Podziekuje i poszukam taniej. Ponoc za nieskonczone 28 lat jest u nich zwyzka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaina26 Re: ubezpieczenie oc samochodu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.07, 10:25 "ja mam w PZU,mam wszystkie zniżki.Na 8-mio letnie Punto płacę OC 450zł na cały rok,AC około 800zł.Nigdy nie miałam najmniejszych problemów z odszkodowaniem.Wszelkie procedury zawsze przebiegały sprawnie,szybko i bezproblemowo" to sprawedz ubezpieczenie w innych firmach bo ja za punto w generali za oc place 260zl rocznie wiec 200 w kieszeni a PZU to sobie wole odpuscic bo nic dobrego ta firma soba nie reprezentuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: ubezpieczenie oc samochodu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.07, 21:33 hmmm,sprawdzę,a co mi szkodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Kasprzyk Re: do kaina 26 IP: 195.37.121.* 09.06.07, 16:58 No wlasnie to tak jest,ze co czlowiek to inne doświadczenia. Ja za to nie pamietam (pomimo paru wyplat) zeby z odszkodowaiem z PZU byly jakies problemy, no moze oprocz czekania w hallu na Jagiellonskiej. Natomiast jesli idzie o GENERALLI to sprawa prawdopodobnie otrze sie o sąd bo sk...syny nie wyplacili za roztrzaskany samochod motywujac to na dziwnymi argumentami,ze wg nich nie mialo prawa dojsc do takiej sytuacji, pomimo protokolu policji, ktora byla na miejscu etc,pomimo przyznania sie sprawcy... jednoczesnie sprawcy zabrali znizki za spowodowanie kolizji bo mi pokazywal papiery. Wiec jak? byl wypadek czy nie? Ja na pewno nawet opony z zaglem u nich nie ubezpiecze Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: do kaina 26 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.07, 20:01 no właśnie!Tak jak napisałam już,nigdy nie miałam żadnych problemów z odszkodowaniem w PZU.A czasem były takie sytuacje,że naprawdę mogli się przyczepić..Hmm,chyba jednak zostanę w PZU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: ubezpieczenie oc samochodu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.07, 20:02 P.S.Znałam kiedyś jednego Krzyśka Kasprzyka,chodziłam z nim do podstawówki na Kasztanowej na Rakowie:-) Odpowiedz Link Zgłoś