Dodaj do ulubionych

Strajk włoski w Realu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 10:01
Wszystkie markety przystępują do strajku włoskiego w Boże Ciało,ciekawe co
zrobią nasze związki na czele z p.Grazyną bo jak na razie to nic na ten temat
nie słychać.
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: Strajk włoski w Realu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 10:13
      a na czym to polega?
      • Gość: ken Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 11:11
        Strajk ten polega na obsługiwaniu klienta bardzo powoli i tym samym wykonywaniu
        swojej pracy po to by zniechęcic ludzi do przychodzenia do marketów w święta.
        • Gość: ona Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 11:15
          Gość portalu: ken napisał(a):

> Strajk ten polega na obsługiwaniu klienta bardzo powoli i tym samym
          wykonywaniu
          >
          > swojej pracy po to by zniechęcic ludzi do przychodzenia do marketów w święta.

Może i to jest dobry pomysł, ale obawiam się, że wszyscy pracwonicy nasłuchają
          się tylu "komplementów" od klientów, że szkoda gadać. Nie wiem czy wielu to
          wytzyma - mam na myśli pracowników.
          Jednak trzymam kciuki i życzę powodzenia.
          • Gość: Wkurzony Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 12:32
            Buractwo z Kłobucka i innych okolicznych wiosek niech sobie wyzywa na pracowników!!!Gdybym ja był pracownikiem takiego marketu to po takim wyzywaniu tym bardziej bym coraz wolniej obslugiwał buraka ..ego!!!
            • Gość: klobuczanin Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 11:19
              tak psioczysz na brak szacunku ludzi z Klobucka do pracownikow supermarketu, a
              sam go nie masz do nas. Nie zycze sobie takiego uogolniania. W Czestochowie tez
              burakow nie brakuje!
              • Gość: Wkurzony Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 11:22
                Co do tego że w Częstochowie też jest buraków od za..ia to sie zgadzam w zupełności!!!Mi już wystarczy jak popatrzę jak jeździcie autami to się ku.. włos na głowie jeży!!!Jak widzę SKL przede mną to skóra cierpnie...!!!
                • Gość: Gość Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 22:05
                  Tępy burak je ebany jestes koles.
                  • Gość: Wkurzony Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 22:34
                    A ty ku.. jesteś brakującym ogniwem w teorii Darwina...!!!
                    • Gość: Gość Podpisuj się: Tępy Ku tas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 23:03
                • Gość: hej Re: Strajk włoski w Realu IP: *.slowackiego.trustnet.pl 07.06.07, 09:32
                  jak widze słoneczna californie (SKL) czuje się jak poprzednik
                • Gość: kłobuczanin Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 15:45
                  Gość portalu: Wkurzony napisał(a):

> Co do tego że w Częstochowie też jest buraków od za..ia to sie zgadzam w zupełn
                  > ości!!!Mi już wystarczy jak popatrzę jak jeździcie autami to się ku.. włos na g
                  > łowie jeży!!!Jak widzę SKL przede mną to skóra cierpnie...!!!

Zatem współczuje Ci ograniczonego toku myślenia i stereotypowych klepek na
                  oczach. Ale to nie mój problem, skoro to Ci nerwy psuje to nawet mnie cieszy.
                  Mam nadzieje że będziesz spotykał najgorszych reprezentantów powiatu SKL
        • Gość: d Na obżeraniu się spagetti IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 22:04
    • Gość: Janosik Re: Strajk włoski w Realu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 10:18
      Takie strajki to powinny odbywać się w każdą niedziele!
      Moze wtedy kukłu prowadzące komsupcyjny styl zycia zrozumieją ze warto być
      człowiekiem!
      • Gość: .... Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 10:56
        Czy w niedziele i swięta kościelne,państwowe będą zamknięte
        kramy,sklepy,resteuracje na terenie JG? Czy księża w te dnie też przeprowadzą
        strajk włoski i nie będą pobierać na tacę,;śluby,chrzciny,i inne będą bez opłat
        jakichkolwiek nawet "co łaska"?.
        Tak będziemy wszyscy święcić takie dnie i nie pójdziemy do marketów tylko na
        spotkanie ze świetującymi-śtrajkującymi..
        • Gość: Ja Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 11:35
          Będą pobierać na tacę, ale bardzo powoli. Każdemu przytrzymają pod nosem tacę
          ze 30 sek, żeby zdążył wysupłać coś z tam z portfela.
    • Gość: art Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 15:14
      a dupa tam tesco, sreskko, real, achaun czy inne badziewie... przecież wy tam
      cały czas macie strajk włoski... obsługi zero przy stoiskach (oczekiwanie na
      obsługę to ok 10 minut i nie ma pewności że ktoś przyjdzie), przy kasach tłok
      bo panie tak wolno kasują że szkoda gadać, punkt obsługi klienta chamski,
      nieuprzejmy i też pracujący na wolnych obrotach.... i wy mówicie że można
      jeszcze wolniej pracować??? no nie... to moze lepiej nie przychodźcie do
      pracy... albo powiedzcie od kiedy ten strajk tam trwa, bo odnoszę wrażenie że
      od samego początku istnienia marketów...
      a tak na marginesie... to chyba teraz będziecie normalnie pracować, jeśli
      oczywiście wiecie co strajk włoski oznacza:)
      langsam, langsam aber sicher... :) i mnie chodzi bardziej o ten sicher :)
      • Gość: ... Re: Strajk włoski w Realu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 19:10
        Wiesz co piszesz?Markety to sklepy samoobsługowe,więc po co czekasz na
        obsługę?zakupy robisz samodzielnie,a ty chodzisz po sklepie i buczysz !Takich
        jak ty nie powinni w ogóle wpuszczać nigdzie!
        • Gość: art Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 19:52
          taaaa.... widać pracownik marketu się odezwał :) parę razy zdarzyło mi się
          prosić obsługę sklepu o pomoc... można czekać, czekać, czekać.... ale idź
          strajkuj po włosku, może nauczysz się dzięki temu porządnie pracować :)
          gamoniu :)
          • Gość: hex Re: Strajk włoski w Realu IP: 80.54.170.* 05.06.07, 20:12
            Jak jesteś taki mądry to po co ci pomoc w markecie?Na opakowaniach wszystko pisze.Trzeba czytac,ja nie mam takich problemów!
            • Gość: True Re: Strajk włoski w Realu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 20:21
              widocznie nie jest madry!
              • Gość: zyta Re:Pokolenie J 23 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 07:18
                Kochani katolicy miejcie Boga w sercu i nie idżcie w Czwartek do Super-Sklepów.
                W ten sposób pozwolicie cieszyć się tym świętem osobą zmuszanym do pracy w
                święta - np. W Boże Narodzenie. Nasza obecność tego dnia w sklepie to coś
                dziwnego - bądżmy pokoleniem J 23.
                • Gość: art Re:Pokolenie J 23 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 07:29
                  ooooo katolik się odezwał.... ciekaw jestem czy w życiu to cały czas kierujesz
                  się naukami kościoła czy tylko tak wybiórczo??
                • Gość: Rad Re:Pokolenie J 23 IP: 81.15.170.* 06.06.07, 08:31
                  A co ma, do tego J 23 ?
                  • Gość: ? Re:Pokolenie J 23 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 05:56
                    Gość portalu: Rad napisał(a):

> A co ma, do tego J 23 <

co? no - agent J23
                    jabol za 2,30 (dawniej za 23zeta)
                    i jeszcze jan XXIII
          • Gość: Wkurzony Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 09:06
            do art: Sam jestes gamoń kmiocie pewnie z ciebie jakiś buc z wiochy zabitej dechami gdzie psy dupami szczekają i wielce przyjeżdżasz do marketu do "miasta" i rżniesz cwaniaka!!!Sam idź zapie..j za 600 zł i bądź miły 12 czy 24 godziny na dobę dla buraków tobie podobnych!!!Nieraz widziałem jak robiłem zakupy takich zjebów jak ty i na miejscu tego pracownika to bym ci mordę obił kmiocie!!!
          • Gość: klient Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 19:59
            po co chodzisz do marketów skoro tam ci się nie podoba !
      • Gość: kupujacy Re: Strajk włoski w Realu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 08:47
        Nareście ktoś napisał prawde, straj włoski jest przez cały rok na kasach i to
        we wszystkich marketach. Wielka łaske Panie z kas (niekiedy Panowie), że
        pracują ale oni tylko udaja, że pracują.
        • Gość: Rad Re: Strajk włoski w Realu IP: 81.15.170.* 06.06.07, 08:57
          A najgorsze są te skwaszone miny sprzedawczyń, idę na zakupy do marketu mam
          dobry humor bo kupiłem "dużo i tanio", podchodzę do kasy i patrze na tą kwaśną
          minę i cały urok zakupów pryska
          • Gość: ken Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 09:28
            Ciekawe czy ty w pracy masz cały czas zadowoloną minę tam nie mozna nie mieć
            jak to napisłeś skwaszonej miny bo przyjdzie taki burak i dołuje cię ze jak
            pracujesz w markecie to jesteś nikim a za taką pensje ja mam być zadowolona i
            wysłuchiwać buraczanych aluzji.
            • Gość: Rad Re: Strajk włoski w Realu IP: 81.15.170.* 06.06.07, 09:41
              Nigdy nikogo nie dołowałem z powodu jego pracy (no może kanara)a praca kasjera
              polega na kontakcie z klientem. Klienta nie obchodzą prywatne sprawy kasjerki.
              Byciem miłym to część jej pracy.
            • yavorius Re: Strajk włoski w Realu 06.06.07, 14:21
              Nie podoba Ci się, to zmień pracę.
        • Gość: iza Re: Strajk włoski w Realu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 09:03
          Naprawdę macie taką potrzebę robienia zakupów w święta? Ja chcę..., powinno tak
          być... wszędzie tak jest.... a na Jasnej Górze.... Pomyślcie chwilę może w
          waszej pracy " dla dobra klienta " też możnaby popracować na przykład w sobotę.
          Co, nie podoba wam się ten pomysł. Ludzie strajkujcie życie ma się jedno i
          szkoda go przesiedzieć w markecie bo nie którzy nie wiedzą co zrobić z wolnym
          czasem.
        • Gość: Wkurzony Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 09:09
          Za takie gó..ane pieniądze tez bym udawał że robię wcale się im nie dziwie!!!
          • Gość: brawo Re: Strajk włoski w Realu IP: 80.48.49.* 06.06.07, 11:17
            AUCHAN w BOŻE CIAŁO zamknięty - brawo. Ciekawe gdzie zapracowane kołtuństwo
            zrobi zakupy, chyba w makdunaldzie
            • Gość: Paweł Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 11:51
              Castorama też zamknieta w czwartek
            • Gość: asdf Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 11:53
              dobrze ktos napisal, ze w soboty i niedziele to byscie niechcieli pracowac a
              dlaczego? niektorzy zapieprzaja caly tydzien po 12 godzin albo dluzej i jeszcze
              musza w weekend patrzec na takie mordy jak wasze i w dodatku jeszcze maja sie
              usmiechac? no wybaczcie.
        • Gość: Michol Re: Strajk włoski w Realu IP: *.trustnet.pl 07.06.07, 10:07
          Ich pracodawca udaje że płaci, to oni udają że pracuja ;-)))
        • Gość: ona Re: Strajk włoski w Realu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.07, 12:03
          to posiedz sobie baranie 10 godzin przy kasie i zobaczysz jak to jest.nie
          oceniaj tego o czym nie masz pojecia.
    • Gość: art Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 11:58
      DO WKURZONY:)
      Widzisz, my razem mieszkamy w tej dziurze zabitej dechami gdzie psy dupami
      szczekają:) Ta dziura to Częstochowa:) Widać masz jakieś straszne kompleksy,
      więc ulżyj sobie jeszcze raz:)
      Macie takie dobre rady dla nauczycieli, lekarzy - niech się zwolnią jak im nie
      pasuje - więc ja mam taką radę dla pracowników supermarketów ZWOLNIJCIE SIĘ
      JAK WAM NIE PASUJE :)
      nikt nie karze Wam robić w firmie:) mamy wolny kraj:)Nikt nikogo nie zmusza do
      pracy za 600 zł. I tak na marginesie bez obrazy, trzeba się było uczyć w
      młodości a nie gruchy obijać :) Teraz zbieracie żniwo swojej własnej głupoty:)
      Pozdrawiam
      • Gość: fakulec Re: Strajk włoski w Realu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 20:00
        art głupi jesteś jak but.
        Nie porównuj nauczycielek do sprzedawczyń bo nauczyciele to nieroby którym sie
        w głowach poprzewracało.
        A jak tak mało nauczyciele zarabiacie to może w wolnym czasie popracujecie
        troche w jakim tesco albo realu-czasu przecież macie sporo.
        Heh no ale zapomniałem wam sie robić nie chce:)
        • Gość: Michol Re: Strajk włoski w Realu IP: *.trustnet.pl 07.06.07, 10:18
          przecież każda sprzedawczyni mogła zostać takim "nierobem" jak nauczyciel, albo
          jakiś inny lekarz i teraz by się jej w "głowie przewracało". Mamy wolny kraj ;-)))
          Szanuje pracę szprzedawców, tak samo jak szanuję pracę nauczycieli. Jesli Ty
          nazywasz kogoś nierobem, to znaczy, że sam jesteś głupi jak but.
        • Gość: tin Re: Strajk włoski w Realu IP: 195.205.202.* 08.06.07, 10:54
          hm..wiecie co czytam i szkoda mi was..człowieku nie poznasz samku danej pracy
          poki sam sie z nia nie zetkniesz, praca nauczyciela to ciezka praca, chcoby
          znoszenia wygibasow takiego zjeba jak Ty, stac i strac sie nauczyc czegos tym
          podobnych idiotów ktorzy nie maja szacunku do nikogo procz włąsnej dupy..to idz
          sprobuj pracy nauczyciela, kasjera, sprawdzaj klasowki, ukladaj je, pytaj, drzyj
          sie kilka godzin, / obsługuj kase i patrz na geby takich jak ty debili.
    • Gość: Janosik Jutro zbojkotujmy hipermarkety! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 14:21
      Na znak protestu nie róbmy jutro zakupów, jeśteście na tyle silni by powstrzymać
      się przez jeden dzień od komsupcyjnego stylu życia?
      • Gość: Ele Gancki Do ART-a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 14:47
        Jesteś typowym pajacem, który myśli, że zarabia 3 tys netto na miesiąc to
        należy mu się obsługa premium, gold bądź platinum ze strony kasjerów.
        Oni walczą o to, by nie pracować w święta, bo robienie zakupów nie jest rzeczą
        niezbędną w czasie świąt. Taka banda jak ty, zjeżdza się w niedziele do
        hipermarketów i traktuje pracowników z wyższością pozując na
        pseudointeligencję, która za grosz nie ma w sobie kultury.
        Więcj szacunku i zrozumienia dla tych ludzi. Nic ci sie nie stanie jak braknie
        ci piwa i kiełbasy na grilla, bo jak się domyślam jesteś reprezentantem tego
        segmentu klientów hipermarketów.
        • Gość: asdf Re: Do ART-a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 16:35
          nierozumiem ludzi ktorzy przychodza do takich marketow w niedziele czy w jakies
          swieto poprostu po to zeby pospacerowac. jestem pracownikiem jednego z
          supermarketow i widze takich debili jak laza nawet pol dnia po pasazu. nawet
          byli tacy co przyszli w wigilie pojesc w mcdonaldzie. chodza po to zeby tylko
          dupe pozawracac bo i tak nic nie kupia. czy w taka pogode jaka ma byc jutro
          naprawde niema lepszego miejsca na spacery?
          • yavorius Człowieku, zrozum jedną rzecz 06.06.07, 16:51
            Jeżeli markety będą zamknięte w niedzielę, to 1/7 pracowników straci pracę.
            Skumajcie to wreszcie.
            • Gość: ... Re: Człowieku, zrozum jedną rzecz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 17:32
              Kłamiesz,po prostu.Ciekawe skąd masz takie wyliczenia?
              • Gość: Janosik Re: Człowieku, zrozum jedną rzecz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.07, 10:27
                Pewnie sobei wymyślił te wyliczenia.
                Prawda jest taka ze jak ludzie nie bede kupowac towarów w dni świateczne
                (zamknięte hipermarkety) to kupią te towary w inne dni (powszechne). Nikogo nie
                trzeba bedzei zwalniać. Nie wydaje mi sie ze jak w niedziele zamkną hiperobozy
                pracy to "ludzie" nagle przestaną być kukłami prowadzącymi komsupcyjny styl zycia!
                Zamkniete hiperobozy w niedziele = zwiększony ruch w dni powszechne!!!
                • yavorius Re: Człowieku, zrozum jedną rzecz 07.06.07, 11:14
                  Nie wymyśliłem sobie, po prostu ludzie pracujący w niedzielę, przestaną być
                  potrzebni i tyle. Pracodawca obniży koszty. A ruch w pozostałe dni nie będzie
                  wynosił średnio 1/6 więcej tego jaki był ruch w niedzielę. Zresztą, sami
                  zobaczycie.
                  • Gość: Janosik Re: Człowieku, zrozum jedną rzecz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.07, 15:27
                    Czyli sugerujesz ze jak zamkną hiperobozy w niedziele i swieta to komsumpcja w
                    Polsce poleci w dół?
                    Z twojej wypowiedzi wynika ze te kukly przyjely zasade: robie zakupy tylko w
                    niedziele i swieta... to raczej nie tak... ludzie jak cos maja kupic to kupia...
                    jak nie zrobią tego w niedziele to na pewno znajda czas w tygodniu, muszą go
                    znaleźć!!! ... i znajdą :-)
                    P.S. A pamietacie jak było za PRL-u??
                    Sobota: sklepy 6:00-14:00, niedziele sklepy pozamykane... nawet ci "wredn"
                    socjaliści potrafili uszanować dzień świety a nalezy pamietac ze PRL zbytnio nie
                    przepadał za Kościołem... co mamy dzisiaj jasno widac... jasno wiec widac jakimi
                    potworami są kapitaliści...
        • Gość: art Re: Do ART-a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 16:37
          jeśli przychodzę wydać tam ciężko zarobione pieniądze to chciałbym to zrobić
          szybko i w przyjemnej atmosferze :) nie żal mi tych pracowników, sami wybrali
          sobie to miejsce pracy :) ktoś ich tam za karę wysłał?? rozumiem ich
          rozżalenie, ale jeśli chcą obrzydzić robienie zakupów w ich sklepach to niech
          się zastanowią gdzie będą pracować jak zrobią to skutecznie :)

a jeśli chcą strajkowac to czemu nie zdecyduja się na ostrzejszą formę czyli na
          nie podjęciu pracy, dlaczego klient ma być w tym wszystkim stroną?? co nas to
          obchodzi?? wywalczcie sobie to co chcecie ale nie mieszajcie klientów w wasze
          sprawy:) bo ja jako klient olewam wasze przywileje i prawa pracownicze, mnie to
          nie interesuje kompletnie:)
          • Gość: Janosik Re: Do ART-a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 16:46
            Kompletnie nie rozumiesz tematu!
          • yavorius Re: Do ART-a 06.06.07, 16:52
            Gość portalu: art napisał(a):
            > a jeśli chcą strajkowac to czemu nie zdecyduja się na ostrzejszą formę czyli
            > na nie podjęciu pracy

Bo wylecą z roboty. I całkiem słusznie.
            • Gość: ... Re: Do ART-a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 17:34
              Idż powiedz to lekarzowi,u którego się leczysz!
              • yavorius Re: Do ART-a 07.06.07, 11:13
                Bardzo merytoryczna wypowiedź, brawo!
          • Gość: asdf Re: Do ART-a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 18:09
            punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.
            moze jeszcze czerwony dywan i kwiaty panu szanownemu w wejsciu podac, a moze
            plecy wymasowac? co niektorzy niestety musza tu zapieprzac bo taka maja
            sytuacje w zyciu, to ze ty masz kase to nieznaczy ze przyjdziesz i bedziesz
            wszystkim zatruwal to i tak juz zasrane zycie. niestety tak myslacych jak ty
            jest w pyte. to jezeli tylko w te dni masz wolne to ciekawe co bys mowil jak
            musialbys isc w nie do pracy? czy tez bys tak gadal czy moze chcialbys chociaz
            w taki dzien miec wolne?
          • Gość: edi Re: Do ART-a IP: 80.48.49.* 07.06.07, 09:21
            > jeśli przychodzę wydać tam ciężko zarobione pieniądze to chciałbym to zrobić
            > szybko i w przyjemnej atmosferze :) nie żal mi tych pracowników, sami wybrali
            > sobie to miejsce pracy :) ktoś ich tam za karę wysłał??

Ty palancie !!!!!!!!! Ja nie wydaje swoich ciezko zarobionych pieniedzy w
            przybytkach typu Real , Tesco i inne syfy . Widocznie nalezysz do tych burakow
            z futeralem na Nokie przy pasku zarabiajacych 1200 netto i szpanujacych w
            markecie . Jestes zenujacy !!!!!!!!!!!
    • Gość: art Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 14:38
      TEN ale Ty elokwentny (trudne słowo) jesteś:)
    • Gość: art Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 19:01
      piszecie o zasranym życiu.... no cóż takie życie wybrali, powtarzam nikt ich na
      siłę w pracy nie trzyma, umiecie doradzać nauczycielom, lekarzom że jak im się
      nie podoba praca i zarobki to nich się zwolnią, tak ja doradzam pracownikom
      marketów, NIE PODOBA SIĘ TO ZMIEŃCIE PRACĘ :)
      • Gość: asdf Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 19:16
        to przyjdz jutro za mnie do pracy cwaniaku. czy ty debilu nie rozumiesz o co
        sie rozchodzi? JEST SWIETO JUTRO I CHCIALBYM JE SPEDZIC Z RODZINA TAK JAK TY!!!
        • Gość: on Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 19:51
          To się ludziska zawiodą jak przyjdą jutro na zakupy .Już widzę te kolejki do
          kas ,towary nie będą skanowane tylko wbijane ręcznie to będzie kara dla tych co
          nie umieją uszanować święta .
          • Gość: hex Re: Strajk włoski w Realu IP: 80.54.170.* 06.06.07, 20:07
            A dlaczego markety np. w niemczech są zamknięte w święta,oni mają więcej pieniędzy aby je wydać,dlaczego za pracę w niedzielę i święta nie płaci się np.100% i to nie jest wina właścicieli ale polskich dyrekcji bo polak polakowi zawsze kołtunem jest i to cała prawda.
            • Gość: Rad Re: Strajk włoski w Realu IP: 81.15.170.* 07.06.07, 07:29
              wg kodeksu pracy nadgodziny i święta są płatne 2xstawka podstawowa lub odbiór
              dnia wolnego. Ja dziś jestem w pracy i jakoś nie narzekam. Zatrudniając się w
              tej firmie miałem świadomość tego, że czasami trzeba w święta pracować i założę
              się, że pracownicy marketów też mieli tego świadomość zatrudniając się w
              markecie. Zachowanie dzisiejsze strajkujących pracowników marketów jest po
              prostu dziecięce.
              Jak się podpisuję jakąś umowę to trzeba sie z niej wywiązywać a nie nagle
              stwierdzić, że tak właściwie to mu się nie podoba taki układ i albo się to
              zmieni, albo zacznę strajkować
          • Gość: qwe Re: Strajk włoski w Realu IP: 212.87.241.* 07.06.07, 12:00
            a ty wiesz madralo coz to w ogole za swieto czy tylko znasz je z nazwy?
            swietujesz lezac do gory brzuchem - niech zyje sacrum
        • Gość: art Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 22:05
          już widzę jak idziesz w procesji.... buahahahahahaaa
    • Gość: art Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 22:03
      Chcecie prawdy?? To macie - ludzi gó.. obchodzą wasze sprawy!! To jest
      kapitalizm a że XIX wieczny to inna sprawa :)
      • Gość: Do arta Re: Strajk włoski w Realu IP: *.org 06.06.07, 22:14
        Chcesz prawdy? Gó.. nas obchodzi że chcesz sobie coś kupować w święta, tępy
        przewodzie pokarmowy na dwóch nogach.
      • Gość: Wkurzony Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 22:36
        Gó.. to cie będą obchodzić sprawy jak będziesz stał w kolejce i żeby dwie rzeczy kupić postoisz sobie z 5h to ci kopara bucu opadnie !!! :D
        • Gość: AP Re: Strajk włoski w Realu IP: *.179.inds.pl 07.06.07, 13:53
          Pracować,niech pracują ,tylko niech za ten dzien godnie ZAROBIĄ, te dziewczyny.Pozdrawiam.
          • Gość: Wkurzony Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 13:55
            Dokładnie również pozdrawiam
    • Gość: art Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 22:19
      Nie chcesz się dostosować do warunków jakie panują w firmie to się zwolnij z
      tej roboty poprostu:)
      przewodzie pokarmowy?? naprawdę zabawne, ale wymyśl coś błyskotliwszego :)
      • Gość: Wkurzony Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 22:33
        A ty co ch..ku robisz cały dzień na necie?!!!na tym polega twoja praca?!!!Siedzisz jak podesrany w jakimś zakichanym biurze i świrujesz pawiana,spie..j na drzewo banany prostować!!!Takie zjeby jak ty to nagle im sie przypomina żeby w święto do marketu po kg gwoździ jechać ręce i ch.. opadają dosłownie!!!
    • Gość: art Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 23:01
      oooo katolik i chrześcijanin o gołębim sercu.... ten który chce mieć wolne
      święto... i pewnie na procesje pójdzie w tym dniu...

tylko tyle potrafisz?? sfrustrowany jesteś swoim położeniem?? trzeba się było
      uczyć to byś teraz na paleciaku nie jeździł:)
      • Gość: Wkurzony Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 23:07
        To było do mnie?!!!To do twojej wiadomości ja nie pracuje w żadnych z tych marketów a tobie jak wejdziesz tam w Boże Ciało to ci pracownicy powinni cie obsługiwać 10h i na koniec powinieneś w morde oberwać szczawiku...!!!Wielki ku.. wykształcony sie znalazł po szkole zaocznej baran którego mamusia gdzieś lub tatuś na posadkę posadzili i zgrywa się na forum teraz!!!Powiem ci jedno:Bujaj sie leszczyku bo możesz mi co najwyżej swoim ozorkiem buciki wylizać :)
        • Gość: art Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 08:15
          Do WKURZONYL:
          Śmieszysz mnie :) Za słaby w gębie jesteś i tyle, a rozumu to ci Bozia jednak
          pożałowała:) I dodam tylko że ten szczawik (hihihi) ma 35 lat :)
          I rzeczywiście potwierdzasz tezę żeś nieuk :)
          • Gość: Gość Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 11:30
            Nie dyskutuj z tępakiem, on już to forum od jakiegoś czasu swoim bydlęcym
            wychowaniem zaśmieca.
            • Gość: Wkurzony Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 13:49
              Kolejny śmieć sie odezwał...Czyżby kierownik lub dyrektor któregoś z marketów...?!!!
          • Gość: Wkurzony Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 13:48
            To jednak prawda że w wieku 35 lat to ludziom odpie.....Ale widzę że nieźle cię zatkało kakao spodziewałem się lepszej riposty panie wykształcony handlowcu od siedmiu boleści!!!
            • Gość: art Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 19:00
              buahahahahahaaaa.... no do prawdy.... żenuła... a Tobie tylko paleciak
              pozostał :)
              Miłego dnia:)

PS widze że jesteś tu znany jako śmieciarz :)
              • Gość: takijeden Re: Strajk włoski w Realu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.07, 20:36
                Niezły burak z ciebie art.Masz ludzi za nic a oni ci kiedyś tym samym odpłacą.Nawet szybciej niż myślisz
              • Gość: Wkurzony Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 13:20
                Zaciąłeś się koleś z tym "paleciakiem".Ja wiem że pracowałeś jako "paletowy" i odcisnęło to duże piętno na twojej psychice ale dobry psychiatra naprawde może ci pomóc o ile już nie jest za późno! :D PS. Zresztą i tak wolałbym być "paletowym" i mieć honor niż takim debilem jak ty pozdrowienia :)
          • Gość: Wkurzony Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 13:50
            A jak ci smierdzą kasjezry,kasjerki i pracownicy marketów to tam nie kupuj cioto proste
      • Gość: dziazs Re: Strajk włoski w Realu IP: 195.205.202.* 08.06.07, 11:01
        do art
        człowieku ogarnij sie!!]
        ktoś na amiicje wjechał??a moze tys wcale nie taki zdolny, cholera.
        i powiem Ci ze wielu sie uczy..oj wielu ale nie kazde,u sie udaje pozniej w
        zyciu bo czasem w zwazku z zaisytnialymi sytacjami niestety nasze zycie i tak
        nie moze byc takie jakbysmy chcieli..ale jak ktoś jest cwany i buc to sie
        madzrzy jak by był panem swiata..
    • Gość: mag.inż.:) Re: Strajk włoski w Realu IP: 80.51.236.* 07.06.07, 00:24
      Z poziomu wypowiedzi osób walczących o wolne od pracy dni w święta widać co sobą
      reprezentują. Lenistwo, które nie pozwoliło im ukończyć studiów teraz sprawia,
      że nie chce się pracować i najłatwiej wyładowywać swoje frustracje na forum.
      Widzicie moi drodzy, takie jest życie, Ci którzy pracowali wcześniej tzn.
      zdobywali wiedzę mogą sobie pozwolić na wydawanie w niedzielę swoich zarobionych
      za biurkiem 3 tysięcy netto a Wy mieliście wolne wcześniej zamiast wykorzystywać
      szansę, teraz musicie to odrobić.
      Jedno jest pewne, bez pracy nie ma kołaczy, weźcie sobie to do serca.
      • Gość: edi Ej wy Magistry !!!!!!!! IP: 80.48.49.* 07.06.07, 09:25
        Powiem jeszcze raz . Nikt zarabiajacy ciezkie pieniadze nie szpanuje w Tesco i
        Realu . Chyba ze jest sflustrowanym urzedasem siedzacym przy biurku za 1200 i
        szpanujacym ze go stac na kaszanke z promocji i frytki dla dziecka w macsyfie .
        A moze tak urzedasie tez bedziesz pracowal w niedziele bo chce u ciebie w
        swieto zlozyc pita , bo w tygodniu nie mam czasu patrzec na Twoja wiecznie
        obrazona gebe
        • Gość: prawda Re: Ej wy Magistry !!!!!!!! IP: 80.54.168.* 07.06.07, 10:11
          prawda jest taka że jak markety pracować w niedziele nie będą to zmniejszą
          zatrudnienie i będzie płacz i lament tych pracowników kas i innych że ich
          zwolnią a do tego innycm płaca sie też zmniejszy skoro tylko przez 5 dni będą
          pracować
      • Gość: gośc Re: Strajk włoski w Realu IP: 212.160.86.* 07.06.07, 14:32
        Drogi magisterku szkoda że nie wiesz ilu studentów pracuje w markecie a tak
        swoją drogą to zamknięcie marketów w niedzielę i święta nie spowodowałoby
        zwolnien pracownika tak brakuje nikt juz niema ochoty pracowac za 500 zł
      • Gość: Ewa Re:do mag.inż IP: 80.54.174.* 08.06.07, 15:13
        Bujasz facet w obłokach i powiem ci tak ze nie masz zielonego pojecia gdzie
        wydaja pieniadze ludzie dobrze zarabiający nawet te twoje 3tys.,zapewniam cie ze
        nie w niedziele i nie w marketach.Ubliżaliby sobie kupujac marketowy chłam.
        Powiem ci wiecej ze zeby miec dobre dochody siegajace czasem kilkuset
        zł.miesiecznie nie trzeba byc mag.inż,trzeba miec łeb .Znam takich ktorzy nie
        grzesza wiedza i ludzie na nich pracuja z dyplomami a na zukupy jezdza do
        Warszawy badz do Londynu.Pozdrawiam
    • asgard_bp Re: 07.06.07, 10:58
      tak czytam te Wasze posty i jedyne co mi się nasuwa na myśl to : ŻENADA !!!!!!!!!
      Wiekszość z Was to typowi Polacy , oszołomy,krzykacze i zakompleksione
      buraki,którzy nie potrafią prowadzic normalnej dyskusji na poziomie.Na brak
      argumentów ,odpowiadacie inwektywami.To takie polskie i chrzescijańskie.Ale nic
      to, dziś pójdziecie do koścoiółka,zrobicie rachunek sumienia, ksiądz da
      rozgrzeszenie, wracając naplujecie w twarz sasiadowi i będzie tak jak zawsze.

A wracając do tematu postu.
      Żeby uprzedzić przyszłe durne posty,informuje iż , zarabiam sporo ale zasuwam na
      to po 12-16 godzin dziennie , takze w niedziele i świeta.gdyby mi to nie
      odpowadało,zmieniłbym prace i nie miałbym najmniejszego problemu ze zmiana.Skoro
      tak pracuje, to mi to odpowiada.Coś za coś

1/ Ograniczenie handlu w niedziele /w ważne święta faktycznie powinny być
      Markety nieczynne/,pociaga za sobą zwolnienie około 30 % załogi, wiem, bo
      przerabiałem to juz w 2 firmach.zainteresowanych odsyłam do odpowiednich
      programów symulujących grafiki pracy ciagłej.
      2/Pracownicy marketów zarabiaja mało i uwazam,ze powinni się skupic na walce o
      godziwa pensje
      3/wybierając ta prace,wiedzieli na czym polega.Zaakceptowali tym samym prace w
      niedziele
      4/Prace wykonuje się dobrze albo wcale
      5/faktycznie,nie podoba się to trzeba zmienić prace
      Z uwagi na to,że duża grupa ludzi pracuje tak jak ja,niedziela jest jedynym
      dniem kiedy mogą te zakupy zrobic,i ja ich akurat rozumiem.To że mogą sobie
      troche inaczej zorganizowac czas, to juz jest całkiem osobny temat

A teraz pozdrawiam wszystkich,wieczorem poczytam komentarze / oj padnie pare
      idiotycznych tekstów/, ide do pracy,mam rodzine na utrzymaniu
      • Gość: EDI Madry ASGARD zaiste !!!!!!!!!! IP: 80.48.49.* 07.06.07, 11:44
        > Żeby uprzedzić przyszłe durne posty,informuje iż , zarabiam sporo ale zasuwam
        na to po 12-16 godzin dziennie , takze w niedziele i świeta.gdyby mi to nie
        > odpowadało,zmieniłbym prace i nie miałbym najmniejszego problemu ze
        zmiana.Skoro tak pracuje, to mi to odpowiada.Coś za coś

Gdyby kasjerka zarabiala godziwe pieniadze tez by nie strajkowala . Ale hipery
        doprowadzily do tego ze zabraklo pracy za godziwe pieniadze ( poczytaj troche o
        ekonomii i inwestycjach a nie transferze zyskow za granice ). Cos za cos
        • Gość: Wkurzony Re: Madry ASGARD zaiste !!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 13:54
          Proste i jasne tylko ze kilku matołów nie może tego zrozumieć!!!Mi nie przeszkadza że strajukją pracownicy marketów,kierowcy mpk czy inne grupy bo tak powinno być i o swoje trzeba walczyć i kilku krzykaczy w rodzaju pana "arta" tego nie zmieni!!!
        • asgard_bp Re: Madry ASGARD zaiste !!!!!!!!!! 07.06.07, 16:25
          Gdyby kasjerka zarabiala godziwe pieniadze tez by nie strajkowala . Ale hipery
          doprowadzily do tego ze zabraklo pracy za godziwe pieniadze ( poczytaj troche o
          ekonomii i inwestycjach a nie transferze zyskow za granice ). Cos za cos

Własnie dlatego napisałem,że powinni się skupić na walce o godziwe pensje.
          Powszechnie wiadomo,że pracownik dobrze zarabiający,czerpiący radość lub
          satysfakcje z pracy,pracuje wydajnie.
          Transfer zysków za granice , to całkiem osobny temat ale kretyńskiego prawa
          pozwalajacego na takie praktyki,zwolnień podatkowych, dotacji nie wymyślili
          własciciele marketów lecz wybrany przez NAS sejm i senat.

• Gość: hebemoda.pl Re: Strajk włoski w Realu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.07, 13:58
      powinni zamykac takie sklepy w swieta ...
      • yanoooosh Re: Strajk włoski w Realu 07.06.07, 14:01
        A mnie robota w niedziele w marketach pasuje pomimo wiekrzej ilosci ludzi do obsluzenia ale niech "my pracownicy" odczujemy to w swojej kieszeni i kazdy bedzie zadowolony i wilk syty i new york city

• Gość: robol Re: Strajk włoski w Realu IP: 212.160.86.* 07.06.07, 15:09
        • Gość: robol Re: Strajk włoski w Realu IP: 212.160.86.* 07.06.07, 15:12
          pewnie tepy łbie pracuj jeszcze w nocy a praca uczyni cię wolnym jak w obozie
          pracy
          • Gość: andy Re: Strajk włoski w Realu IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.07, 15:25
            kolejny temat na ktorym sie beda pastwic media i pasc polska wladza pod pozorem
            podejmowania dzialan, a ktorych final jest oczywisty - kloccie sie jeszcze
            wiecej - to jest na reke polskiej wladzy - latwiej rzadzic bajzlem
    • Gość: art Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 19:14
      DO WKURZONY
      a wiesz o co walcza kierowcy MPK błyskotliwy intelektualisto?? (trudne słowo)
      oj podciagniesz się z polskiego tutaj :)
      MPK akurat chce przywileju dla rodzin czyli bezpłatnych przejazdów a to lekka
      przesada :)

I widzę że nie jestem już ch..em, kutasem, ciotą... widać ksiadz mówił o
      miłości bliźniego na procesji :) to miłe że wziąłeś te słowa do serca :)

POZDRAWIAM
      Pan Art
      • Gość: folk Re: Strajk włoski w Realu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.07, 20:38
        Art musi z ciebie być niezłe ścierwo i szmata pozdrawiam :)
      • Gość: Wkurzony Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 13:24
        Kierowcy mpk walczyli o to by de facto nie mieć obniżonych pensji bo po likwidacji ulg musielyby za te bilety zapłacic czyli zarabiali by mniej.Widzisz tępaku myślenie nie boli :D PS. Byłem na procesji i ksiądz potem sie pytal czy tencw.. którego co wieczór zapinam w dupe na plebanii dzis wieczór też się zjawi?Ponoc tencw..ek pisze na forum pod ksywką "Art"??Znasz go? Buahahaha
    • Gość: aagb Re: Strajk włoski w Realu IP: 212.87.241.* 07.06.07, 20:14
      no to ;związki solidarność;znów są bardzo aktywne cha cha cha

• Gość: art Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 15:48
        oj chrześcijanie i katolicy buahahahahaaaa... gdybym miał takich pracowników
        jak Ty to bym się pochlastał... naszczęście to są inteligentni ludzie... a tak
        na marginesie to wolałbym jeździć w samochodzie z kratką jak to pięknie ująłeś
        niż na paleciaku jak Ty :)
        Miłego dnia

PS zabrakło pomysłów na wyzwiska??
        • Gość: Wkurzony Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 16:23
          masz schiza na punkcie paleciaka ale to sie leczy i w którymś z postów ci to napisałem głąbie ale umiejętność czytania jest ci jak widać obca matole.Współczuje twoim pracownikom mieć takiego debila icw..a za szefa :D Idź księdzu w dupala kutaska ładować może ci dobrze zapłaci bo widze że dla kasy zrobisz wszystko :D:D:D
    • Gość: art Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 09:07
      do FOLK

No to widać jest tak jak ktoś napisał wcześniej, była msza, ksiądz dał
      rozgrzeszenie, a w drodze do domu naplułeś sąsiadowi w twarz i jest jak było...
      Rozumiem że prawda boli i to bardzo, ale trzeba to wyartykułować żeby dotarło
      do Was... popatrzcie na moje posty czy ja używam wobec Was inwektyw??
      Mnie to zwisa co o mnie napiszecie, ale tym samym wystawiacie sobie świadectwo.
      I jeśli to piszą pracownicy marketów to nie dziwię się że jest tam jak jest :)

Pozdrawiam, miłego dnia :)
      • Gość: folk Re: Strajk włoski w Realu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.07, 10:24
        Ty już dałeś dowód co myślisz o ludziach którzy maja w twoim mniemaniu "gorszą" pracę niż ty i mają niższe dochody więc mi zwisają twoje poglądy i co sobie myślisz o innych ludziach debilu.Pisałeś o kierowcach mpk i oni wywalczyli sobie co ich,pracownicy supermarketów też sobie wywalczą a ty bedziesz sobie dalej szczekał na forum "oni sobie na to zasłużyli","skandal z tymi przywilejami".Sczekaj piesku szczekaj dalej i tak nic ci to nie da idź się wyżyj gdzie indziej "panie w aucie z kratką" bo na forum ci najwyraźniej nie wychodzi :)
        • Gość: zdziwiona do art IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 12:27
          zaczynam sie dziwic art, ze chce Ci sie dyskutowac z dzieciakami z ADHD;-)
          • Gość: Wkurzony Re: do art IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 13:30
            OOO kolejna pani businesswoman sie odezwała.Już raz napisałem jak wam śmierdzą pracownicy marketów to tam nie kupujcie proste
        • Gość: Wkurzony Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 13:29
          "Pan w aucie z kratką" dobre buahahaha!!!
          • Gość: ktosia Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 16:11
            Moze Ty Wkurzony, zamiat siedzierc w necie, poczytaj jakies ksiazki, idz na
            spacer. Dobrze to wplynie na Twoja psychike. Bo moim zdaniem to jestes biednym
            sfrustowanym zuczkiem, ktory w realu nawet z bliskim rozmawia ze spuszczona
            glowa, za to w necie, gdzie czujesz sie bezkarny dajesz sobie czafdu. ale jakos
            nikogo Twoje chamskie wypowiedzi nie bawia i nic nie wnosza do dyskuscji. Teraz
            wez gleboki oddech i sprobuj nie bluzgac na mnie;-)
            • Gość: Wkurzony Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 16:20
              Ja przynajmniej mam odwage pisać pod jednym nickiem pani "zdziwiona" "ktosia" i ch.. wie kto jeszcze i ty tez nic nie wnosisz do dyskusji wiec niczym sie nie różnimy
    • Gość: Wkurzony Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 16:33
      Ludzie moi kochani ja sie własnie przez ostatnie kilka dni dowiedziałem że jestem:rzecznikiem MPK,kierowcą MPK,a teraz pan "Art" zrobił mnie "paletowym" w hipermarkecie buahahaha.Ja się zastanawiam jak ja wyrabiam na tych 3 etatach :D Niektórzy sa już naprawdę tępi a w szczególności pan "Art",który głupotą przewyższył już wszystkich na tym forum!Ale podobno nigdy nie jest za późno na leczenie :)
    • Gość: do art Re: Strajk włoski w Realu IP: *.org 08.06.07, 18:17
      Miarą kultury i inteligencji człowieka jest między innymi to, jak traktuje
      innych ludzi. Jeżeli ubliża sprzedawcom tylko z powodu nisko ocenianego w
      społeczeństwie zawodu i ich rzekomego braku wykształcenia ( myli się w wielu
      przypadkach ) a jednocześnie obdarza szacunkiem i poparciem innych strajkujących
      - lekarzy i nauczycieli, to nie świadczy to dobrze o poziomie kultury pana arta.
      Szacunkiem i uznaniem powinien cieszyć się każdy zawód, bo każdy jest w danej
      chwili potrzebny. Może doceniony i dobrze opłacony sprzedawca pracowałby w
      sposób satysfakcjonujący klientów. Jeśli spotkałby się z życzliwością
      odpowiadałby tym samym. Teraz wymaga się dobrej pracy od kogoś, komu można
      spokojnie i bezkarnie naubliżać, wylać na niego swoje frustracje. I po tym
      oczekiwać miłej i życzliwej obsługi. Pan art na pewno nie nawrzuca lekarzowi,
      kiedy uda sie do niego z wizytą, bo nie oddałby chyba potem swego zdrowia w jego
      ręce. Ludzie niezależnie od wykonywanej pracy, od sprzątających po profesorów,
      są godni szacunku, tak samo jak ich ciężka praca.
    • Gość: art Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 19:43
      Czytajcie co piszę od początku... napisałem to co wielu z nas doświadczyło
      mając doczynienia z nieudolną lub chamską obsługą w marketach nie przypisujcie
      mi jakichś niestworzonych historii...
      A jeśli chodzi o WKURZONEGO, nie przeceniaj się :) I czytaj ze zrozumieniem
      jeśli chodzi o MPK :)
      A teraz do pracowników marketów JEŚŁI WAM SIĘ NIE PODOBAJĄ WARUNKI PRACY I
      PŁACA TO ZMIEŃCIE TĘ ROBOTĘ A NIE MIESZAJCIE W SWÓJ PROTEST KLIENTÓW od
      początku to piszę ale widać nie dociera :)

Miłego wieczoru
      • Gość: Wkurzony Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 19:51
        Ja ci od początku pisze:JAK CI SIĘ NIE PODOBA CHODZENIE DO MARKETU I TAMTEJSZA OBSŁUGA TO TAM NIE CHODŹ I KUPUJ W MAŁYCH SKLEPACH a co do sytuacji w MPK to sam nic nie rozumiesz ale swoje wiesz.Twoje kolejne posty niczym się nie różnią bo piszesz coś o katolikach i ciągle o jakichś "paleciakach".Rozumiem że sie od upału główka nieco przegrzała.Pozdrowienia od rzecznika i kierowcy MPK oraz "paletowego".Zaraz musze lecieć bo muszę jechać autobusem 24 pod Reala a następnie szybko wskoczyć do marketu by z paleciaka towar na półki wyładować.Natomiast o 3 w nocy czeka mnie konferencja prasowa w MPK a muszę być obecny bo przyjadą takie stacje jak CNN,NBC,CBS oraz TVN24 zwana "cała prawda całą dobę".
      • Gość: edi Do ART IP: 80.48.49.* 08.06.07, 20:05
        Gość portalu: art napisał(a):
        > A teraz do pracowników marketów JEŚŁI WAM SIĘ NIE PODOBAJĄ WARUNKI PRACY I
        > PŁACA TO ZMIEŃCIE TĘ ROBOTĘ A NIE MIESZAJCIE W SWÓJ PROTEST KLIENTÓW

Wczoraj widzialem w TVN 24 czlowieka takiego jak TY . Byl lysy , mial 25 lat ,
        napakowany sterydami , ubrany w koszulke z oberwanymi rekawkami zeby lepiej
        bylo "buly" widac i darl sie na kasjerke ze strajkuje .Nie bede komentowal .
        A teraz do pracownikow innych firm CHCE ZEBYSIE PRACOWALI W NIEDZIELE , BO W
        TYGODNIU NIE MAM CZASU NIC ZALATWIC , SZANOWNI PRACOWNICY BUDZETOWKI , BIUR ,
        BANKOW i innych instytucji majacych wolne w niedziele
        • Gość: Wkurzony Re: Do ART IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 20:27
          No typowe zachowanie takich buraków.Jeden z drugim chce mieć "przyjazną i milutka atmosferkę" w czasie zakupów.Przyjazną atmosferke jak ktoś chce mieć to niech do burdelu sobie idzie tam za odpowiednią opłatą pani lub pan w zależności od orientacji stworzy mu atmosferkę.
    • Gość: art Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 20:53
      co Ty z tymi burakami??? człowieku czy Ty nie znasz innych określeń jak burak,
      kutas, ch.. itp. itd?? opanuj się... a może Ty powinieneś okłady na głowę bo
      rzeczywiście słońce coś mocniej grzeje :)
      Jeśli masz się ochotę ze mną spotkać to wyznacz spotkanie gdzieś na mieście i
      pogadamy (ale jak znam życie to odwaga jest tylko na forum i albo nie
      przyjdziesz albo ze zgrają kolesi bo w "kupie" czujesz się lepiej :)
      Pozdrawiam :)
      • Gość: Wkurzony Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 21:00
        Widzę że już argumentów brakło panu Artowi.Spójrz na inne wypowiedzi nie masz praktycznie żadnego poparcia tylko szczekasz piesku bo tylko tyle ci pozostało :D Biedny człowieczek z ciebie i bardzo zagubiony widocznie jak byłeś mały to mamusia ci na główkę nadepnęła i masz uraz psychiczny :) No cóż bywa i tak :) A "kupa" to ty jesteś bo tyle właśnie jesteś wart :) Dla mnie człowiek bez zasad i mający za zera tych co mają gorzej w życiu to właśnie taka "kupa" pozdrawiam :)
        • Gość: włoch Re: Strajk włoski w Realu IP: 80.54.174.* 08.06.07, 21:34
          Nie chciało sie dzwigac teczki to trzeba nosic woreczki.Wykształcenie jest
          miernikem stanowiska i zarobkowania.Wybaczcie zeby ktos z dyplomem siedział za
          500zl w kasie marketu a ktos po zawodowce czy technikum piastował stanowisko
          Dyrektora marketu i zarabiał 10 razy tyle.Zoładki mamy jednakowe z tym sie
          zgadzam ale trzeba było o tym kim chce sie zostac w przyszłości myslec wczesniej.
          • Gość: Wkurzony Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 21:39
            Oj nie do końca się zgodze bo są przypadki że kierownicze stanowiska piastują ludzie po zawodówkach bo mają dobre koneksje i ktoś im załatwił niezłą fuchę a ludzie po studiach pracują za duuużo gorsze pieniądze niekoniecznie oczywiście na kasie w hipermarkecie bo to może zbyt drastyczny przykład ale fakt jest faktem że nie zawsze wykształcenie decyduje o zarobkach a często nie ma nic do rzeczy :) Nie zmienia to faktu iż do każdego cokolwiek nie wykonuje trzeba zwracać sie z szacunkiem nieważne czy to kasjer w markecie czy prezes koncernu bo nigdy nic nie wiadomo co nas w zyciu może spotkać. Pozdrawiam
            • Gość: włoch Re: Strajk włoski w Realu IP: 80.54.174.* 09.06.07, 13:22
              Gość portalu: Wkurzony napisał(a):

> Oj nie do końca się zgodze bo są przypadki że kierownicze stanowiska piastują l
              > udzie po zawodówkach bo mają dobre koneksje i ktoś im załatwił niezłą fuchę

O,i tu sie zgadzam ale uwazam ze nie ma sie o co obrazać ze nie wszystkich
              trzeba traktowac jednakowo.Ktos kto ma nosic worki niech je nosi a kto ma
              zdecydowac kto je bedzie nosił niech decyduje.Zasada jest jedna nie wolno nikomu
              ubliżac ale kazdy powinien znac swoje miejsce w szeregu ale widac że ci ktorzy
              mieli pod gorke do szkoły krzycza najwiecej ze powinni mieć wiecej i mniej
              pracować.Trzeba umiec sie z tym pogodzić że mam mniej i gorsza prace bo nie
              starałam/em sie skonczyć szkol takich jak ci ktorzy maja stanowiska.
              • Gość: Wkurzony Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 13:27
                No wiadome jest że wszystkie grupy społeczne nie mogą zarabiać tyle samo bo to by było nawet bez sensu gdyby zwykły robotnik zarabiał tyle co prezes.Ci protestujący ludzie chcą tylko w gruncie rzeczy godnie żyć dlatego protestują no bo trudno czy darmo za 600 zł wyżyć się nie da niestety.Mnie osobiście w życiu nikt nic za darmo nie dał ale nie przeszkadza mi, że pewne grupy walczą o swoje prawa czy przywileje czy podwyżki.Jeśli tylko walczą skutecznie to chwała im za to a w szczególności za odwagę.
                • Gość: włoch Re: Strajk włoski w Realu IP: 80.54.174.* 09.06.07, 14:20
                  Zyć godziwie chca wszyscy ci bez dyplomow i ci z dyplomami ale problem ich
                  zaczyna sie wtedy kiedy widza ze ten z dyplomem ma dużo a ten bez dyplomu
                  600zł.Wtedy tez zaczyna sie krzyk ze mamy jednakowe żoładkii chcemy tez
                  dużo.Szkoda tylko ze nie pamieta sie tego ze jak ci obecni z dyplomami
                  siedzieli na uczelni na wykladach a pozniej biblotece uczelnianej to ci bez
                  dyplomow lezeli do gory brzuchem i mysleli ze kiedys im manna z nieba
                  pokapie.Teraz jest ciut za pożno by miec pretensje.Szkoda tylko tych emerytow
                  ktorzy maja rowniez 600 zł i nie moga strajkowac.

• Gość: Wkurzony Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 14:27
                    Ale nikt im prawa do walki o swoje nie zabroni,poza tym za 600 zł pracują tez często ci z dyplomami niekoniecznie w marketach a ci po zawodówkach a czasem i podstawówkach zarabiaja bardzo dużo więc ja bym tak do końca nie wiazał wykształcenia z zarobkami.
    • Gość: art Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 10:22
      popatrz, nikt mnie nie popiera jaki ja biedny jestem... odpowiedz mi czemu
      mieszasz w to wszystko moją mamę?? śmieszny jesteś... ja chciałem się spotkać i
      porozmawiać a Ty o czym myślałeś tchórzyku??
      • Gość: pracownik Re: Strajk włoski w Realu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.07, 10:36
        Pan już przedstawił swoje poglądy na forum i ja jako pracownik hipermarketu wiem już że wg. pana szanownego mam się "wynosić jeśli się mi nie podoba praca".Pana poglądy są już jasne jak słońce dla wszystkich.Po co z kimś takim jak pan ktokolwiek miałby się spotykać?Żeby usłyszeć że jest się nieudacznikiem itp.?Szkoda czasu i bez pozdrowień
      • Gość: edi Art - czyli nasze narodowe warcholstwo IP: 80.48.49.* 09.06.07, 10:41
        Zauwaz ze uzylem innego sformuowania - uzywanego przez elity rzadzace . Wlasnie
        przez takich jak Ty mamy w kraju jak mamy . Zero szacunku dla drugiego , ciagle
        niezadowolony zabiegany pan robiacy "kariere" . Przy pasku skorzane etui na
        najnowsza Nokie , w kolejce przebiera nogami ze zniecierpliwienia , garnitur w
        paski i glowa na lyso . Wole jednak inne nacje . Ze wszystkich ( prawie) stron
        otaczaja nas kraje gdzie czas biegnie wolniej a ludzie sa zyczliwi . A my
        nauczylismy sie warcholstwa i cwaniactwa od naszych sasiadow - ze wschodu .
        Wiec wole sympatycznego Hiszpana saczacego powoli winko w
        barze ,bezproblemowego amerykanina we flanelowej koszuli , czy biednego chlopa
        z Egiptu . Laczy ich jedno - brak wrodzonego polskoruskiego sku..s....wa .
        Pozdro i uwazaj na stres
      • Gość: Wkurzony Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 13:22
        Jesteś biedny nawet nie wiesz jak bardzo bo nie masz szacunku u innych ludzi o honorze już nie wspomnę :] Swoją osobą pokazałeś już swoje poglądy na tym forum i uważam że tacy jak ty powinni być izolowani od społeczeństwa i nie powinny być z nimi prowadzone żadne dyskusje :D bo po co dyskutować z kimś kto jest "najmądrzejszy" i "najpiękniejszy" i tak ktoś taki wie wszystko "najlepiej".
        PS. Ja jeszcze kolesś nie wsiadłem na twoją matkę ale mogę to zrobić oczywiście w przenośni bo nie dosłownie <lol2>
    • Gość: Janosik Re: Strajk włoski w Realu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.07, 10:53
      "Dziennik": Już wiadomo, dlaczego czwartkowy strajk włoski pracowników
      supermarketów nie wypalił. Pracownikom grożono wyrzuceniem z pracy,
      demonstracyjnie fotografowano ich i obserwowano, jak pracują. Niektórych
      "kupiono" obietnicą ekstra premii, jeśli będą uwijać się jak w ukropie.
      Jan Dopierała, sekretarz sekcji krajowej pracowników handlu "Solidarności", na
      co dzień pracownik bydgoskiego Reala, dostawał sygnały z różnych części kraju,
      jakimi metodami pracodawcy "przekonywali" pracowników, by ci odpuścili sobie
      strajk. Metody były różne, ale cel jeden: wprowadzenie atmosfery strachu.

- Zadzwoniła na przykład kobieta z hipermarketu w południowej Polsce. Nie tylko
      w Boże Ciało, ale i w piątek jej szef biegał po sklepie, wrzeszcząc i wyzywając
      kasjerki. Ta sprawa pewnie skończy się w prokuraturze - opowiada.
      W Szczecinie kasjerek nie spuszczano z oka. - Nawet pani dyrektor siedziała na
      ławeczce i je obserwowała. W pewnej chwili podeszła do jednej i oświadczyła, że
      jak ta skończy obsługiwać klienta, to może pakować manatki - opowiada
      przewodniczący związku zawodowego w szczecińskim Realu.

Dyrektorzy wielu marketów posadzili w kasach wynajętych pracowników zewnętrznych
      firm. Presja psychiczna wywierana na ludzi była wręcz nie do zniesienia. W Realu
      na warszawskim Ursynowie kasjerkom zapowiedziano, że w gotowości czekają
      wynajęci studenci, aby zastąpić je przy obsłudze klienta.

Zrodlo: wiadomosci.onet.pl/1550465,11,item.html

A ktos wie jak było w realu?
      • paniiks Re: Strajk włoski w Realu 09.06.07, 14:10
        Ja pracowałam w realu dwa lata pół roku szukałam innej pracy i udało się od miesiąca już nie pracuję w tym burdelu i całe szczęście. Do pracowników-uwierzcie w swoje możliwości i nie dajcie sobą pomiatać za realem też jest życie..
    • Gość: art Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 15:31
      do WKURZONEGO: nic nie pisałeś o mojej mamie??
      oto cytat: "jak byłeś mały to mamusia ci na główkę nadepnęła" :) widzę że
      pamięć jest krótka, albo bardzo wybiórcza.
      A spotkać się chciałem dlatego, ze chciałem zobaczyć tego niecnego tchórza
      który taką wspaniałą polszczyzną i po chrześcijańsku obrzuca mnie bezustannie
      wyzwiskami.
      Wiem tu na forum to takie łatwe... byłem ciekaw czy nazwał byś mnie ch..em,
      kutasem, ciotą, sku..elem i czym tam jeszcze stojąc twarzą w twarz.

Miłego dnia wszystkim :)

PS. Czy popierasz nauczycieli i lekarzy w ich protestach?? Czy moze ci debilni
      nauczyciele mają za dużo wolnego, a lekarze to łapówkarze i im się "gó.."
      należy?
      Wielki obrońco uciśnionych:)
      • Gość: kid Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 15:54
        Widać samotnoć Ci doskwiera jeżeli tak lubisz kłócić się na forum .Więcej
        kultury bo jak na razie to wychodzi z ciebie kołtuństwo ,umisz tylko krytykować
        innych spójrz na siebie , nie szanujesz ludzi i ich pracy widać nigdy nie
        pracowałeś cięzko.
        • Gość: Wkurzony Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 16:16
          Do kid: nie dziw sie człowiekowi biedaczek ma tylko pieniażki i nimi może pewnie w depo czy innym srepo 13-latkom zaszpanować :D Nic mu z życia nie zostało pozdro
        • Gość: hehe Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 17:00
          Samotność to mało powiedziane buehehehe pewnie teraz musi sobie konika w kibelku zwalić buehehehe
      • Gość: Wkurzony Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 16:02
        To tobie nadepnęła na główke cioto więc o tobie pisałem a jeśli się chcesz kiedyś spotkać to mieszkam na błesznie zjebie bo do centrum dla takiego śmiecia nie warto jechać :) i druga sprawa lekarze to są ..i łapówkarze i zdania nie zmienie.
        PS. A ty powiesz to co piszesz na forum w twarz jakiemus pracownikowi lub pracownikom marketu?I kto tu jest tchórz łosiu..?
      • Gość: Wkurzony [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 16:03
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Wkurzony Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 16:05
        Teraz już wsiadłem na twoją mamusie i twoje pretensje do mnie będą uzasadnione...
    • Gość: art Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 19:06
      no i kto tu mówi o kulturze... szkoda gadać... ale nic to jutro niedziela
      pójdziesz do kościoła ksiądz da rozgrzeszenie:)
      puszczają nerwy?? ja też mieszkam na błesznie :) okolice Orkana więc moze się
      jednak spotkamy?? co Ty na to??
      i teraz powiem tak, jeśli unikasz spotkania toś zwykła "ciota":)
      Między nami jest pewna różnica żeby się spotkac twarzą w twarz trzeba mieć jaja
      a Ty ich nie masz i dlatego taki mocny w gębie jesteś:)
      Brakuje argumentów to są wyzwiska, ale żeby wyjść na spotkanie to już dla
      Ciebie z dużo. Taki z Ciebie miękkim fiutem tchórzyk... buahahahaa
      I jeśli teraz znowu będziesz bluzgał i nie zechcesz się spotkać to pokażesz
      klasę:)Niech forumowicze zobaczą jaki z Ciebie frajer :)
      Pozdrawiam i czekam na spotkanie, kończę tę dyskusję z Tobą. Cioto :)
      • Gość: Wkurzony Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 19:16
        Spadaj gnido a ja bohaterów katynia tylko że jak sie z toba spotkam to w plastikowym worku wylądujesz fajfusie...
      • Gość: Wkurzony Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 19:18
        Już żeś się na forum całkiem skompromitował to próbujesz pięściami załatwić sprawę..hmm..ciekawe leszczyku zanaczy żes poprostu na forum przegrał leżysz i kwiczysz buahahaha
      • Gość: Załamana Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 19:27
        Każdego pracownika hipermarketu bedziesz chciał bić bo zauważyłam że masz awers do nich wszystkich?A może na każdego z nich naślesz swoich łysych kumpli w BMW?Jesteś żałosny człowieku
      • Gość: Jerzy Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 19:36
        Pie..nycw..u w dupe ..y żeby ciebie ch.. strzelił pie..u łysy ćwoku.Jestem pracownikiem reala i takich jak ty to bym zapie..ł na miejscu ch..u ..y tylko daj rysopis sku..synu to cie dorwę jak akurat bedę w pracy!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: art Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 19:50
          będę w takim razie o 13 przy bankomacie w realu.... pasuje??
          • Gość: Jerzy Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 20:05
            Nie badź taki cwany sku..synu!!!!!Po pracy o 22 w alejach przed pasażem i na solo śmieciu pasuje ci?!!!Myślisz ku.. że w Realu ci jebne i zaraz z pracy wylece bo taki mięczak jak ty poleci zaraz ze skargą do dyrekcji?!!!Nie ma głupich albo poza Realem albo wcale gnoju!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: art Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 20:16
              nie 22 i nie dziś, ale jutro na Rakowie o 13 pod SEZAMEM przed wejściem
              głównym. Albo będziesz tam albo wcale, to ja ustalam warunki.
              • Gość: Jerzy Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 20:17
                O 22 przed sezamem sku..synu nie będę przez ciebie pracy zarywał gnido pie..na!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: Jerzy Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 20:19
                Zresztą już widzę że srasz ze strachu kutasie bo chcesz się umawiać w godzinach południowych w ludnym miejscu!!!!!Boisz się ku.. .. że ci ryja przebrandzluje tak że nie wstaniesz co?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • Gość: Lelek Re: Strajk włoski w Realu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 20:27
                  Jerzy daj sobie spokój w mordzie tylko mocny jest!!!!!!!!!!!!!!!!1
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka