Gość: Gość Re: jest praca IP: 195.16.91.* 05.07.08, 20:43 Nic nie wskóracie. Lepiej olać ten cały Dospel i znależć sobie inne zajęcie.Dla chcącego nic trudnego.Pracowali tam różni i pomimo,że inteligencją, ani sprytem nie grzeszyli, potrafili zmienić pracę. Pewnie teraz śmieją się się z tych mądrali, co tam jeszcze tyrają i czekają na lepsze czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ester Re: jest praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 10:26 UP, dzieje sie tam cos jeszcze czy firma juz zamknieta ?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: jest praca IP: 195.16.88.* 30.08.08, 15:24 w Dospelu bez zmian brak środków czystości każą sprzątać ale nie ma czym Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.resztak Re: dam prace bylym dospelowcom 26.08.08, 15:43 Witam, poszukuję osób z doświadczeniem na stanowiska RDSów Poludniowa Polska podobna branża. mail: rekrutacja.lub@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vipros368k Re: Dospel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 21:38 A co tam ciekawego słychać na amadzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były już pracownik Re: Dospel IP: 94.251.139.* 08.11.08, 17:03 Oj wali mu i to bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Dospel IP: *.prenet.pl 09.11.08, 20:19 Dzien w ktorym ta firma upadnie a SM straci wszystko bedzie moim najszczesliwszym................ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: Dospel IP: 94.251.142.* 18.01.09, 13:24 Już upada dzięki kierownikwi produkcji ,szkoda tylko ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były ! Re: Dospel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 19:07 To ta firma jeszcze istnieje ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Dospel IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.09, 21:35 Może będzie istnieć jeszcze , jak pseudo nowy kierownik wróci tam skąd przyszedł razem ze swoim "kolegą" ,bo przy takim zarządzaniu firma padnie momentalnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odjechany Re: Dospel IP: 91.145.148.* 27.02.09, 17:00 Słyszałem, że w....i Kamillę. Miło mi bardzo .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dospel IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.09, 22:09 A czy oni nie są w jakiejś większej grupie kapitałowej?? coś tam shini chyba związane?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: memens Re: Dospel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.12, 10:18 Bardzo proszę o kontakt wszystkie osoby nadal pracujące w Dospelu. Istnieją instytucje zmuszające pracodawce do przestrzegania praw pracowników. Nie można się zgadzać na złe traktowanie! Jestem w stanie pomóc. Proszę o kontakt: Memens@vp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dowcipny Re: Dospel IP: *.alfanet24.pl 27.03.09, 17:41 Masz kolego racje a od tygodnia zwalnia sie ludzi tak sobie 13.45 juz do zwolnienia bo zawczesnie sie wychodzi z szatni ale przerw sniadaniowych nie ma bedą kamery zakładac w szatni chyba jak by ten zakład był w belfascie to juz by go dawno nie było jeszcze katolik raczej złodziej nie katolik było by bum i po zawodach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znany Re: Dospel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 15:30 ha ha ha dajcie już tej firmie spokój i tak wam nie wiele zostało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczor Re: Dospel IP: 193.93.91.* 29.04.09, 19:45 Ciekawostka: jeśli nie piszesz w dospelu firmowym długopisem -to dostajesz karę 50 zł-zarządzenie ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Dospel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.09, 14:35 no i co teraz powiecie? chcieliśmy jeden przelew to będzie jeden, tylko ze z zarobków netto zrobiły sie brutto. robi sie coraz ciekawiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expracownik Re: stara poczciwa hala dospel IP: *.range81-155.btcentralplus.com 08.10.09, 14:32 pozdrawiam stara hale. z wyłączeniem lizi dupa oczywiście ;) słyszałem o dużych rewolucjach oczywiście na nie korzyść ludzi tam pracujących. ponoć system wpuszczono w kanał ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytacz Re: Dospel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.09, 01:09 Co to za firma o nazwie Ozzon, powstała na bazie Dospelu. Kto jest jej właścicielem. Czy nie wdepnę w gnój podobny do Dospelu jak pójdę tam do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mk Re: Dospel IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.09, 09:31 Ozzone to firma brata właściciela Dospelu.Z tego co wiem jest to bardzo porządna i stabilna firma , być może dlatego odcięli się od nazwy Dospel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Dospel IP: 217.12.186.* 02.11.09, 15:30 Czy to prawda, że firmę Dospel przejęła hurtownia hydrauliczna z Warszawskiej (nazwy nie podaję, bo kto wie to wie). Ciekawi mnie to, bo oklejona bejca stoi przed tą firmą, a ogromny banner wisi na ścianie firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Dospel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.09, 12:06 jak to w tej firmie jest? zostales zaproszony na rozmowe kwalifikacyjna, ale jak czytam opinie na temat pracy tam, to wlos sie jezy na glowie. jak z zarobkami specjalistow ds. eksportu? jakies pozytywne opinie? czy tylko negatywne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Dospel IP: 85.252.226.* 08.11.09, 00:55 człowieku daj sobie spokój z tą firmą !!! Dłużej i spokojniej pożyjesz :) Jedno słowo na ten temat PORAŻKA !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Dospel IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.09, 15:34 ja pracuje w tej firmie już długi okres czasu , dobre zarobki , atmosfera tez , nie wiem co za głubki wypisują takie bzdety!! , nie pracujesz już tam to nie wtrącaj sie w nie swoje już sprawy !!! tylko pilnuj swojego tyłka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Dospel IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.09, 15:36 i nie piszcie że wchodze w tyłek komuś , albo jaki to ja nie jestem że tam pracuje , bo to już było na tym forum pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrzę z góry Re: Dospel IP: *.acn.waw.pl 01.12.09, 13:25 misiu puszysty, czy za tego posta zapłacił ci sam "S" czy może jesteś zatrudniony specjalnie w celu wypisywania takich postów, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik były Re: Dospel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.09, 11:35 Jak tam dział Profesjonal czyli montaz central jeszcze funkcjonuje???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Dospel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.09, 20:07 Składam wszystkim pracownikom tego obozu pracy najlepsze życzenia z okazji Świąt Bożego Narodzenia i Nowego Roku, aby były podwyżki, aby przełożeni stali się ludźmi oraz żeby nie trzeba było robić 12 godzin dziennie w temperaturze -5 st C oraz że jak się człowiek rozchoruje i weźmie L4 to żeby miał gdzie wrócić a nie czekało na niego wypowiedzenie od wiadomo kogo. P.S Podobno w poniedziałek po świętach ma być kontrola z pipu i sanepidu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwolniony Re: Dospel zwolnienie pilne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 14:28 Witam serdecznie Mam pytanie do osób zwolnionych hm . . . dyscyplinarnie. Ile osób odwarzyło się założyć firmie Dospel sprawę w sądzie Pracy ? Pracujący tam ludzie dobrze wiedzą jak jest, i jak często oskarrza się o straty niewygodnych pracowników. Czy ktoś wugrał sprawę ? Jaki jest sąd w Częstochowie ? Wszyscy zainteresowani, nie słusznie zwolnieni, rozczarowani - proszę o informację . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ART Re: Dospel zwolnienie pilne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 13:44 mnie zwolnili bez podania przyczyny choc umowa wazna byla jeszcze pol roku. Nie poszlam do sadu pracy z lenistwa a sprawa byla do wygrania ale na odwolanie ma sie 2 tyg potem juz nic nie zrobisz. wiec dzialajcie szybko jak chcecie cos wygrac w sadzie pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuks Re: Dospel-Rotacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.10, 16:54 Cos sie tak rozzzzzsierdzil chlopie ? Wiesz ze cos jest niezgodne z prawem obronco pokrzywdzonych to czemu jeszcze nie wyladowales w prkuraturze lub co najmniej w UKS-ie ?! Jak czytam DN to w najmniejszym stopniu broni dospeloskich wlascicieli. Napisal tylko tyle ze kazdy ma prawo zrobic ze swoimi pieniedzmi co chce a tobie co ? Gula skacze bo nie masz swoich ? Jak gosc chce to moze caly swoj majatek spalic i tobie nic do tego. Tak samo ty. A co sie tyczy DN to chlop czasem przesadzal w pracy ale racje przyznaje jemu mimo ze tez pozegnalem sie z dospelem juz dawno. Byl sprawiedliwy i dbal o swoich. Musi jeszcze nie przetrawiles ze cie wylali z dospela. Chlopie nie trac lepiej juz czasu na wypisywanie bzdur na forum tylko idz gdzie trzeba i donies obronco ucisnionych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asystentka Re: Dospel IP: *.chello.pl 21.01.10, 13:29 nie wierzę,bardziej mi to wygląda jak głupi żart..zresztą wydawało mi się,że on kogoś już ma :) Odpowiedz Link Zgłoś
hahaha.5 Re: Dospel 21.01.10, 19:44 jestem pewien na 100 % że to nie żart wcale mnie nawet nie dziwi a to że kogoś ma czy nie ma to nie ma nic do rzeczy jak ktokolwiek go zna to wie że nawet jak był lub jest z kimś to również nigdy nie żałował sobie .....sami wiecie czego..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Dospel IP: *.rev.netart.pl 28.01.10, 21:51 A co tu tak cisza ? Czyżby pracowniką zamarzły ręce i nie mogom nic napisać ? Nie dziwie się gdyż praca w temperaturze -10 do -5 nie nalerzy do przyjemnych, a kierownictwo nic sobie z tego nie robi ... Lider wentylacji w zime zimno, w lato nie idzie wytrzymac z gorąca ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arrrr Re: Dospel// szukam przedstawiciela IP: *.poczesna.netcominternet.pl 09.02.10, 15:02 Szukam człowieka poukładanego i z głową na przedstawiciela handlowego, oferty proszę kierować marker44@interia.pl tylko poważnie, praca wyjazdowa ma się rozumieć na terenie województwa, telefon podam po kontakcie mailowym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sazi: Re: Dospel IP: *.net.stream.pl 09.02.10, 18:51 Niezłe jaja tam sie dzieją!! Niektórzy też załoge buntują i wogóle cyrk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt ważny Re: Dospel IP: *.spidernet.pl 16.04.10, 10:55 co to? zablokowali wpisy? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: że spytam :O) Re: Dospel IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.10, 11:27 często szef ma dobry humor? A co się dzieje jak ma zły ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt ważny :) Re: Dospel IP: *.spidernet.pl 17.05.10, 12:39 no właśnie, podbijam temat, co słychać w dospelku ?? :) już nawet Wam się pisać na ten temat nie chce ? :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była pracownica Re: Dospel IP: *.net.stream.pl 20.05.10, 20:21 Podobno źle się dzieje w Dospelu ostatnio? Napiszcie szczegóły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CSZ Re: Dospel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.10, 22:23 A kiedyś działo się dobrze?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wentylatorka Re: Dospel IP: *.ptrhosting.com 23.05.10, 17:30 Zmieniaja ludzią umowy o pracę na umowy-zlecenie. Kto nie podpisze - won - dostaje wypowiedzenie. Pracowałam w wielu firmach ale jeszcze nigdy w takim SYFIE !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SM Re: Dospel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 18:14 Otoz to. Wiec robia na wypowiedzeniu a pozniej dezercja, bo i co innego robic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SM Re: Dospel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 17:56 Nagle kilkuset pracowników zostanie kalekami,hmm...podejrzane...nie poważne...idiotycznie głupie, a może tak umowa o dzieło zamiast umowy o pracę, do wyboru do koloru. A gdzie się podziewa Państwowa Inspekcja Pracy? Bo to właśnie PIP jest w tej sytuacji najbardziej żałosną i jak się okazuje nie potrzebną instytucją. Tam chyba pracują upośledzeni ludzie, może znajdą angaż u lidera wentylacji za jakiś czas ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Temida ma to w d.. Re: Dospel IP: *.adsl.inetia.pl 10.06.10, 16:16 >>>>>Nagle kilkuset pracowników zostanie kalekami,hmm...podejrzane...nie > poważne...idiotycznie głupie, a może tak umowa o dzieło zamiast umowy o pracę, do wyboru do koloru.>>>> To jest przemyślany zabieg ekonomiczny stosowany przez wiele firm w tym mieście i pewnie nie tylko. >>>>A gdzie się podziewa Państwowa Inspekcja Pracy? Bo to właśnie PIP jest w tej sytuacji najbardziej żałosną i jak się okazuje nie potrzebną instytucją.>>>>> Należało by zadać pytanie jak skuteczne są kontrole i "jak wyglądają"! Bo jak czytam na forum częstochowa tematy związane z pracą to wygląda to bardzo dziwnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re:gazeta pośrednik szuka z 1 i 2 grupa do dospela IP: 212.87.241.* 10.06.10, 07:06 Mam takie pytanie ,ja mam własnie 1 grupe (stopień umiarkowany) ,znalazłem to ogłoszenie w gazecie pośrednik że chcą do dospela na ul.główną ,przez fona duzo mi nie pwiedzieli tylko że pakowanie i cos jeszcze... z tego co czytam z tych nowszych postów jak i starszych to widze że się powatarzają te same złe oceny i słowa na temat pracy w dospelu. Podejrzewam ze ogloszenie w gazecie pośredniku które znalazłem jest lipą gdyż tylko 2 gruapa dostaje z pefronu a dokłądniej zakład dostaje kase na stworzenie miejsca pracy, natomiast 1 grupa (w stopniu umiarkowanym dostaje nic) wiem bo robie w innym miescju i szef chciał się starac dla mnie o kaske z pefronu tylko że jemu by sie nie opłacało gdyz by msuial on wydawac kaske więcej na mnie aby utrzymac miejsce pracy a ja bym w tym momencie dostawał więcej ,robiłem w branzy z tworzeniem sron interentowych a zbytnio dużo zleceń nie byloa duża konkurencja więc się mu nie dziwiłem. Dal nie wtajemniczonych 1 grupa wstopniu umiarkowanym działą tylko w przypadku gdy chcemy być w ochronie i posiadamy uprawnienia cos w (solid) , jesli ktos to przeczyta to prosze na szybką odpwiedz ale ludzi którzy robia lub nie dawno się zwolnili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wdzieczny Pracowni Re: Dospel IP: *.ip.skylogicnet.com 22.06.10, 23:19 W szafie śpicie i wieszakiem się przykrywacie , każdy z Was pracował dobrowolnie, godził się na warunki , które obowiązywały w Dospelu.(Myślę że nie jeden dzięki temu rodzinę wykarmił) Jeśli się Wam nie podobało trzeba było się nie godzić i nie podejmować wyzwania . Firma Dospel nie jest firmą dla ludzi słabych , chcących się poślizgać i zarobić troszkę pieniędzy. Każdy Polak mądry po szkodzie , nikt nie pamięta imprez organizowanych organizowanych przez Dospel . Oczywiście zgodzę się co do idiotów pracujących na stanowiskach takich jak T.M i A.B . A tym bardziej pan K.SM Jestem byłym pracownikiem firmy , przepracowałem w niej ponad 7 lat i powiem krótko powinny wrócić rządy R.K i R.P z czasów kiedy byli kierownikami na leśnej . Każdy z Was jeśli będzie właścicielem swojej firmy będzie postępował tak samo jeśli tylko będzie miał podobne kłopoty i będzie próbował ratować firmę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MS Re: Dospel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 15:20 Szacunek dla Bogusława. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k-t-o-s-6 Re: Dospel IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 24.06.10, 16:29 Licho wie. Odpowiedz Link Zgłoś