• Gość: siwy Re: Dospel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.10, 09:14
      Dospel to dobra firma
    • Gość: Namiot Re: Dospel IP: *.vectro.com 01.08.10, 15:45
      Szanowny Pan Prezes wprowadził w życie kolejny absurdalny przepis, a mianowicie
      zakaz rozmów między pracownikami. W przypadku jego złamania pracownicy karani są
      potrąceniem 50 złotych z tej jałmużnej, której nie można nazwać wypłatą.
      Wychodzi, że trzeba zmienić pracę albo nauczyć się języka migowego. Żałosne .....
    • Gość: ja Re: Dospel IP: 109.243.164.* 27.08.10, 22:23
      dospel sponsorem gks katowice
    • Gość: LOKO Re: Dospel - Zwolnienia Kadry ? IP: 85.252.226.* 12.09.10, 20:31
      Napisz coś więcej na ten temat. To pewna informacja ??
    • Gość: nienawidzę dospela Re: Dospel - Zwolnienia Kadry ? IP: *.net.stream.pl 13.09.10, 11:05
      Hahaha! To pewne informacje? TM i AB wywaleni? :-)))
      • Gość: przybysz Re: Dospel - Zwolnienia Kadry ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 19:18
        tera do vent'sa trza iść i słomęczerstwą niszczyć powoli ,jak nie chińskim gów...em to ukrainskim handlować.
        • Gość: janek Re: Dospel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 19:26
          a czy to prawda że Vents - dawny Domus - podebrał Dospelowi handlowców i zamierza przejąć jego rynek?
          • Gość: znajomy Re: Dospel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.10, 13:32
            Vents już dawno zyskał na szajsowatej jakości i braku asortymentu pana Dospela:) bo ta firma to przecież jeden człowiek buntownik z tarota.
            • Gość: Kaśka Re: Dospel IP: 193.138.241.* 10.11.10, 15:33
              A jak się pracuje w Berlufie na Głównej? To ponoć siostrzana firma Dospela należąca również do pana Sebastiana M. Można tam liczyć na stałą pracę?
    • Gość: ree Re: Dospel IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 28.09.10, 18:58
      Czy to prawda że część udziałów w Dospelu przejął Niemiec?
    • Gość: huhuha zima zła Robi tam kto jeszcze, czy wszyscy już zamarzli? IP: *.net.stream.pl 13.12.10, 15:30
      Robi tam kto jeszcze, czy wszyscy już zamarzli?
      • Gość: Kaplica Re: Robi tam kto jeszcze, czy wszyscy już zamarzl IP: 195.205.171.* 14.12.10, 20:50
        Robimy i sie zastanawiamy jeszcze jak dlugo , jak teraz zabiera firme w rosi i Interpol pana Sebastiana scignie to kto bedzie rzadzic
    • Gość: V Re: Dospel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.10, 00:02
      100
      • Gość: fux Re: Dospel IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 16.03.11, 17:46
        a kim jest tam Stempel?
        • Gość: picasso Re: Dospel IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.11, 21:17
          podp.......czem
    • Gość: abc Re: Dospel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.10, 20:06
      ile zarobisz to zarobisz, ale co ci się uda wynieść to twoje- tylko musisz uważać w tym temacie duża konkurencja jest
      • Gość: :) Re: Dospel IP: *.adsl.inetia.pl 29.12.10, 23:02
        ;))od wczoraj nic nie wynioslem az mnie mdli)>
    • Gość: piotr wolski stare czasy na pro linie IP: *.masterkom.pl 13.01.11, 20:33
      hehh. 2 latka juz minęły jak mnie bugi odpalił i cóż zajżalem sobie na forum i widze że nic się nie zmieniło na plus jak było tak jest . A może jest nawet gorzej bo za moich czasów na celnym to sie wszytko zgadzało ( a tu słysze że braki grube ) o co dbał między innymi pan kałużny :) z panem będuchem vel dżamdżim ( haahhh pozdro razy 100 :D o ile jeszcze żyjecie w firmie ).Ja jak pamiętam zawirowania na wyższym szczeblu były znaczne i nieciekawe ( ja przez dwa lata pracy poznawałem się z kierownikiem 4 razy : waler , pazdan , koń :) bugi ) to musze powiedzieć że klimat jeżeli chodzi o zespół był wspaniały .I z ręką na sercu powiem że nie jedną fajną chwilę tam przeżyłem heh na samo wspomnienie łza się w oku kręci ( kto wie ten wie o czym mowa a kto nie wie niech nie wnika bo i tak nie uwierzy) Więc nie mówcie że klimat do dupy bo klimat twożycie wy! . Ja znam temat i wiem że takie rzęczy jak nominacje czy problemy z drugą kasą słabią że aż sie robić odechciewa ( albo sopel na nosie podczas inwentaryzacji :) ale nic na to nie poradzicie więc lepiej to olać. Świat się tam nie kończy. Ja tak pamiętam robiłem bo jakby się człowiek miał przejmować wszystkimi problemami dospela to by zwariował. To tyle ! Czas na pozdrowienia . Nie wiem kto z mojej ekipy się uchował przed karabinem:) dlatego nie będe tutaj wymieniał po prostu pozdrówko dla wszystkich którzy wiedzą kto pisze i dla pozostałych którzy nie wiedzą a się męczą i im bokiem wychodzi . Heh pozdrawiam również wózki linde , brudne alejki ,starą rampę automaty z kiepską kawą i jeszcze gorszą herbatą jak i wszystkie miejsca gdzie gaszony był pet
      P.s napiszcie coś nie dołującego z życia firmy a zwłaszcza z magazynu ,cokolwiek np.czy zastój czy idzie jak tam inwentaryzacja czy była zimna a jak zimna to czy podali żur a jak podali to czy był dobry i kto próbował czy był dobry a jak był zły to kto go do cholery doprawiał . Albo napiszcie jakieś inne głupoty typu : po zliczeniu kantorka okazało się że brakło 157 tysięcy podkładek czwórek hahaha .
    • Gość: piotr wolski :) Re: Dospel - Zwolnienia Kadry ? IP: *.masterkom.pl 27.01.11, 12:46
      no właśnie " magazynier " 07.09.2010 napisał o grubych brakach na celnym i do ej informacji odniosłem się w ostatnim poście . Natomiast z tego co sie dowiedziałem z wiarygodnego żródła ( czyt . od właściwej osoby ) to na celnym wszystko gra tak jak zawsze grało bo grać musiało i nie ma żadnych ubytków . Tak wiec sorka z apowielanie bzdurnych iformacji pisanych przez anonimowych frajerów!!
      • Gość: były Re: Dospel - Zwolnienia Kadry ? IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.11, 14:13
        co tam ciekawego w Dospelu? podobno ludzie odchodzą już sami..
    • Gość: mk Re: Dospel - Zwolnienia Kadry ? IP: *.rev.snt.net.pl 01.03.11, 05:06
      A jak tam temperatura na montażu central , jeszcze nie zamarzliście ? Podobno największy cwaniak pan TM wyleciał ?
      • Gość: byly Re: Dospel - Zwolnienia Kadry ? IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.11, 16:36
        podobno kierownika wtrysku już też nie ma?? wiecie coś w tym temacie?
    • Gość: Crazy Re: Dospel IP: *.baltnet.ru 18.03.11, 16:04
      A co tam u panów RK i RP pewnie Sebastian też już ich zwolnił jak TM
      • Gość: markat Re: Dospel IP: *.reyu.net.pl 15.04.11, 07:03
        Mam pytanko.
        czy ktoś może powiedzieć jak aktualnie na dzień dzisiejszy wygląda praca przedstawiciela handlowego w dospelu? jakie są warunki pracy zatrudnienia itp. no i czy towar jest dostępny:-D
        • zadowolony_3 Re: Dospel 22.04.11, 22:21
          jakie pezenty na swięta dają w dospelu zwalniają na nocnej zmianie i chcą aby podpisac umowe o dzieło lub na trawke, pogadać złożyć zbiorowy pozew do sądu wykonczyc padającą firme
          • Gość: vogeleagle Re: Dospel IP: *.reyu.net.pl 03.05.11, 22:51
            czy ktoś może przedstawić obiektywną opinię o dospelu. sytuacje jaka jest teraz. sytuację w dziale handlowym. ubiegam się o pracę przedstawiciela handlowego i wolałbym wiedziec na co sie pisze. konkretne za i przeciw
            • Gość: Syryjczyk Re: Dospel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.11, 19:27
              Ciężko znaleźć choć jedną ujmę w zakładzie. Są tylko atuty takie jak: miła atmosfera w pracy, zarobki w porządku, elastyczne godziny pracy i oczywiście możliwość awansu na najwyższe szczeble piramidy. Określę to jednym zdaniem: jesteś wybrańcem i szczęśliwcem jeżeli pragną Cię wprowadzić w te wspaniałe bramy ku świetlanej przyszłości.
              Niech moc będzie z Tobą.
              • Gość: BZ Re: Dospel IP: *.net.stream.pl 23.05.11, 15:43
                Witam mam pytanie na temat obecnej sytuacji w firmie, dostałem wczoraj telefon z dospelu na temat pracy ale z góry miła pani poinformowała mnie o umowie o dzieło Dlatego mam pytanie czy w ogóle warto tam jechać na rozmowę. Wiem, że w tym pięknym mieście ciężko jest coś znaleźć ale po powyższych opiniach mam wątpliwości na temat tego zakładu Proszę o informacje z góry dzięki
                • Gość: ocho Re: Dospel IP: *.nitka.net.pl 24.05.11, 14:58
                  Umowa o dzieło nie jest umową o pracę tylko cywilno-prawną. Nie masz urlopu, ZUS-u, chorobowego i nie przysługują ci absolutnie żadne prawa pracownicze. Zwyczajnie nie jesteś w rozumieniu prawa niczyim pracownikiem. Jeżeli masz pracować jako pracownik w określonych godzinach pracy i to w miejscu pracodawcy to jest ona naruszeniem prawa. Opłaca ci się podjąc taką współpracę jeśli wynagordzenie jest bardzo wysokie a ty możesz część pracy wykonywać z domu, bo umowa o dzieło płaci za rezultat a nie za czas. Ważne będzie w jaki sposób potwierdzisz wykonanie swojego dzieła... bo od tego uzależniona jest wypłata.
    • Gość: 1iostatni Re: Dospel IP: *.netcominternet.pl 25.03.11, 22:51
      Pozdrowienia dla wszystkich byłych lub obecnych pracowników- ja akurat poprosiłem o zwolnienie mnie z tej firmy a co do warunków hmmm... wydaje misie że wszędzie jest tak samo tylko pieniądze inne- jesteśmy panami swojego losu i od nas zależy na co się godzimy a prawo w tym kraju jest najlepsze na świecie niestety nikt go nie przestrzega . Moim skromnym zdaniem żadna praca nie hańbi nawet w tej firmie a ataki na nią nic nie zmienią klienci przed zakupem towaru nie czytają opinii na jej temat na forach. Pozdrawiam
    • Gość: tiesto Re: Dospel IP: *.pl.cooolbox.bg 03.05.11, 10:24
      Niestety słuszna uwaga.....
      • Gość: były Re: Dospel IP: *.adsl.inetia.pl 03.05.11, 18:20
        zostali już tylko "kluczowi pracownicy" , dzieki którym firme stać jeszcze na spłate długów ale i oni niedługo sami odejdą.......
        • Gość: vogeleagle Re: Dospel IP: *.reyu.net.pl 03.05.11, 22:36
          czy ktoś może bliżej naświetlić obecną sytuację w dospelu? głównie mi chodzi o dział handlowy i stanowisko przedstawiciela. zarobki, stabilność, dostępność towaru.
          pytam bo się wybieram tam właśnie do pracy
    • Gość: someone Re: Dospel IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 25.05.11, 19:34
      hehhh
      faktycznie .. czas na pobudke.. zamiast się podlizywac SM trzeba sie wziac za dzialanie
    • Gość: LoLa Dospel-Praca IP: *.net.stream.pl 26.05.11, 15:54
      Witam, jaka jest obecna sytuacja w DOSPEL-u jesli chodzi o prace i płace?
      • Gość: xyz Re: Dospel-Praca IP: *.netcominternet.pl 20.07.11, 21:54
        Witam. Prosiłabym o informacje na temat pracy w dziale exportu.
        Czy rzeczywiście można spodziewać się na umowie o pracę proponowanych zarobków i regularnego czasu pracy? Czy warto podejmować tam pracę?
        Dziękuję za odpowiedzi
        • Gość: loko Re: Dospel-Praca IP: *.banetele-cust.com 23.07.11, 13:53
          Wystarczy poczytać watki poniżej - masz jeszcze jakieś wątpliwości ?? Daj sobie spokój :)
    • Gość: marek Re: Co słychać w Dospelu?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 23:28
      muzę słychać:-D
    • Gość: milenka Re: Dospel-Praca IP: *.net.stream.pl 11.08.11, 10:56
      Pan R.P zawsze dobrze wchodzi w d... panu prezesowi bo ja kiedyś się do mnie dobierał to dostałam wypowiedzenie , pewnie już nie ma na dziale ładnych pań to sobie rodzinkę zatrudnia. Pan prezes wszystkich już pozwalniał tylko kabelka musiał sobie zostawić
      • Gość: Aga Re: Dospel-Praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.11, 21:21
        Pan o którym piszesz nikogo nie rusza . Pewnie chciałaś sama i cię wywalili :)
        • byl0 Re: Dospel-Praca 19.08.11, 14:57
          Pewnie sama jesteś taka sama jak cała śmietanka
          żenujące :(
    • Gość: medalik Re: Dospel-Praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.11, 21:08
      Szczekajcie pieski na forum szczekajcie . I drżyjcie o swoje stołki . Tylko tyle umiecie a w pracy się uśmiechacie i włazicie w tyłki każdemu z tych ,których tu obsmarowujecie anonimowo .
      I kto tu nie ma kręgosłupa moralnego nieudacznicy ???
      • Gość: pieski Re: Dospel-Praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.11, 21:49
        Ha i tu się mylisz koleszko nie sympatyczny, już dawno się zmyliśmy z tego mało przyjaznego miejsca niestety ludzie nie dają nam o nim zapomnieć dzwonią i mówią : nie zgadniesz co się stało ... patrze sobie na te przepychanki z nostalgią i uśmiechem na twarzy.
        Kiedyś to mogło mieć dla mnie znaczenie ale teraz to tylko w ramach rozrywki odwiedzam to forum.
        Pozdrawiam.
      • Gość: memens Re: Dospel-Praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.12, 10:45
        Bardzo proszę o kontakt wszystkie osoby nadal pracujące w Dospelu.
        Istnieją instytucje zmuszające pracodawce do przestrzegania praw pracowników.
        Nie można się zgadzać na złe traktowanie!
        Jestem w stanie pomóc.
        Proszę o kontakt: Memens@vp.pl
    • Gość: Romek Kabelek Re: Tak się bawi tak się bawi KTO!!! Dospel Dospel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.11, 14:42
      wiadomosci.onet.pl/regionalne/slask/czestochowa-ochroniarze-zabezpieczali-prace-kopark,1,4978739,region-wiadomosc.html
      • Gość: ktos [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.12, 14:05
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Persona non grata Re: Tak się bawi tak się bawi KTO!!! Dospel Dospe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.12, 21:14
          Och Michał, prawdziwy mąż stanu, prawa ręka szefa, młody, zdolny, ambitny, punktualny.
          A przede wszystkim uczciwy aż do bólu, nie cieszy się z nieprawości lecz współweseli się z prawdą.
          Zawsze ma dobre słowo i potrafi wysłuchać każdego.
          Nie skłamie kiedy powiem z dumą: człowiek prawy i przyjaciel.
          Niezliczona ilość zalet Michała sprawia iż każdy kto z nim rozmawia czuje się czarny niczym węgiel.
          Znam go dobrze wysoki szczupły blondyn o nienagannym wyglądzie i miłym uśmiechu.
          Pozdrawiam Cię Michale z całego serca
          • Gość: Buła Re: Tak się bawi tak się bawi KTO!!! Dospel Dospel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.12, 13:29
            Znamy Michałka , kiedyś się bardzo przypalił w mikrofalówce , powiem wam że lepszy od michałka jest sezamek bo ten jak się wk.... to jest czerwony jak indor i bulbocze na wszystkich swoich kierowniczków , pewnie zaindorzy się pięknie jak mu na leśnej nie pozwolą robić brykietów czy innych wynalazków.
            Najlepszy hit to jest taki że woda do picia jest puszczana z niedawno odwierconej studni głębinowej którą robił kierownik ochrony bez POZWOLENIA !!! ( gdzie jest sanepid i nie zbada wody pitnej w tej firmie )
      • Gość: vini Re: Tak się bawi tak się bawi KTO!!! Dospel Dospe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.12, 11:03
        wizytowka.rzetelnafirma.pl/Information.aspx?banner=O7EHKXN3 - i wszytsko jasne :)
        • Gość: tata Re: Tak się bawi tak się bawi KTO!!! Dospel Dospe IP: *.alfanet24.pl 14.01.12, 13:46
          A jak tam produkcja domków modułowych dla serbów w namiocie nadal trwa czy już zaniechali tego pomysłu ?????
    • Gość: Sebastianek Re:Tak się bawi tak się bawi KTO!!! Dospel Dospel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.12, 06:17
      Proszę nie pisać takich głupot o mojej firmie i świetnych menadżerach jacy u mnie pracują , nie macie za grosz wstydu wypisywać takie brednie o najlepszej firmie w Częstochowie
      • Gość: ciekawy Re:Tak się bawi tak się bawi KTO!!! Dospel Dospel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.12, 09:18
        Jak to jest ? W artykule o koparce z 21 12 2011 piszą że właścicielem jest bogusław, a tu okazuje się że sebastian?!!! Są DWA dospele ?!
        • Gość: Chłopska Re:Tak się bawi tak się bawi KTO!!! Dospel Dospel IP: *.net.stream.pl 13.01.12, 18:35
          Sebek ma Dospel a Bogusław ma Lepsod -))) i na leśnej będą robić brykieciki z odpadów drzewnych , Bedą przyjęcia do pracy pewnie GN będzie robił nabory , sorry Michał jest generalnym dyr. on będzie prowadził nabory
          • Gość: gruby Re:Tak się bawi tak się bawi KTO!!! Dospel Dospel IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.12, 11:21
            Coś ciekawego , czy naprawdę pan Grzegorz N. wrócił do pracy w dospelu ? Napiszcie coś więcej.
        • lepsod Re:Tak się bawi tak się bawi KTO!!! Dospel Dospel 08.05.15, 18:12
          Brawo dla moderatora za kasowanie wpisów. Gratuluję ograniczania wolności słowa i to jeszcze przed wyborami. Proponuję wyłączyć forum to będzie przynajmniej uczciwie.
          ZAPRASZAM WSZYSTKICH PRACOWNIKÓW I KONTRAHENTÓW Z CAŁEJ POLSKI DO DOKONYWANIA WPISÓW NA RÓŻNYCH FORACH OPISUJĄC PRAWDZIWE PRAKTYKI PREZESA DOSPEL I JEGO POMAGIERÓW ORAZ INFORMACJI PRAWDZIWYCH O DOSPEL Z OBECNYCH i ROŻNYCH LAT !!!
          NIE DAJMY SIĘ KASOWAĆ I UCISZAĆ !!! Trzeba nagłośnić na całą Polskę co się dzieje w tej firmie by zaczęły się interesować wydziały wewnętrznej kontroli w różnych instytucjach, że ślepe są i głuche mimo że wszyscy wiedzą i widzą.
          Piszcie konkretne zdarzenia i przykłady nawet z firm powiązanych jak pseudo arthauss lub berluf...
    • Gość: S Re: Tak się bawi tak się bawi KTO!!! Dospel Dospe IP: *.rev.masterkom.pl 25.01.12, 11:59
      Memens to nie podpucha tylko organizacja bez której państwowa inspekcja pracy wypije kawę z pracodawcą. Piszcie na email, nic wam nie grozi przecież zawsze możecie zostać anonimowi.
      • Gość: Sas Re: Tak się bawi tak się bawi KTO!!! Dospel Dospe IP: 78.133.198.* 18.03.12, 17:19
        Słyszałem ostatnio parę ciekawych rzeczy o Dospelu :)
        Śmiać mi się chce jak słyszę jakie pomysły ma Prezes i paru jego zaufanych doradców.
        każdy tylko chce naciągnąć Prezesa na "premie". Nowy Generalny też nie jest lepszy, ciekawe ile czasu Prezes da mu porządzić i jak szybko zorientuje się że jego pomysły do nie czego nie prowadzą.
        Pozdrawiam
        • Gość: on Re: Tak się bawi tak się bawi KTO!!! Dospel Dospe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.12, 21:12
          witam.

kto jest obecnie w Dospelu generalnym?:)
          • Gość: lala Re: Tak się bawi tak się bawi KTO!!! Dospel Dospe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.12, 21:18
            Najwspanialszy i najpiękniejszy człowiek Dospela MICHAEL S :):) blehehe... Mąż stanu, człowiek sukcesu...
            • Gość: Solarium Re: Tak się bawi tak się bawi KTO!!! Dospel Dospe IP: *.gl.digi.pl 27.03.12, 18:28
              Michałek jest naprawdę dobry chłopak , donosiciel i zamydla oczy prezesowi ! A z tego co wiem to jeszcze niedawno zalatwial tanio towar przez CZUCZA (ten od zegarków) , nie znam asortymentu tej firmy ale na solarium mojemu koledze proponowal ze moze zalatwic centralki wentylacyjne bez fv a nawet moze sprzedac za dobra cene baze dostawcow z CHRL
              • Gość: :) Re: Tak się bawi tak się bawi KTO!!! Dospel Dospe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.12, 23:24
                Zamydlony prezes, ha dobre.
                o niczym nie wie, nieświadomy bidulek.
                • Gość: ...w biznesie... Re: Tak się bawi tak się bawi KTO!!! Dospel Dospe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.12, 23:38
                  Ponoć pierwsza zasada polskiego biznesu to cyt."nigdy nie płać za coś co możesz mieć za darmo"
                  W stanach mówi się cyt." nie ważne co o tobie mówią, ważne żeby mówili".
                  Bez komentarza należy chyba pozostawić ostatnie zdarzenia.
    • Gość: :0 Re: Tak się bawi tak się bawi KTO!!! Dospel Dospe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.12, 09:36
      Wiesz.
      Każdy ORZE tak jak może.
      • Gość: sulej wiosna IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 06.06.12, 21:44
        a ja na to jak na lato

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka