Dodaj do ulubionych

wybielanie zębów

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.07, 15:19
czy ktoś wybielał zęby metodą Beyond? CZy faktycznie wybielanie zębów niszczy
szkliwo (na stronie beyond jest nawet info, że wzmacnia ...?). A może lepiej
tradycyjne wybielanie? Który dentysta jest dobry?
Pozdro:-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Zack Re: wybielanie zębów IP: *.ipartners.pl 24.06.07, 16:36
      wydaje mi sie ze kazde wybielanie zebow w pewnym stopnu je niszczy bo jest
      usuwana pewna warstwa szkliwa, ale moge sie mylic
      • Gość: kai Re: wybielanie zębów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.07, 19:53
        no właśnie, mnie też się wydaje... A chcę, żeby mi się nie wydawało, ale żeby
        wiedzieć ... Może wypowie się ktoś, kto wybielał zęby (metodą Beyond lub inną)
    • Gość: okruch maćko von strzelczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 17:03
      od ledwonia twierdzi, że nie powninno się wybielac żebów, bo nabierają
      nieładnego odcienia i ja mu wierzę ;)
      • Gość: ooo Re: maćko von strzelczyk IP: 80.54.168.* 24.06.07, 20:04
        A co sądzicie o tych preparatach z allegro? miał ktoś do czynienia ?
        • Gość: giermek Re: maćko von strzelczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.07, 20:25
          daj spokój, preparatami za allegro to można chyba tylko zeby usunąć, na noc posmarujesz a rano Ci wszystkie wypadna... Zapytajcie o wybielanie dr. Kucharskiego- jest dosyć drogi ale to chirurg dentystyczny wiec nie papra roboty
          ul Wręczycka 124, mam tel gdyby ktoś chciał
        • Gość: ololo Re: maćko von strzelczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 20:29
          nieprawda.jezeli by po preparatach z alegro wypadały zeby ludzi dochodziliby
          swoich praw na drodze sadowej i nie dawali pozytywnych komentarzy. to sa te same
          preparaty ktorych uzywaja stomatolodzy tylko ze kupujesz je za 200zł, a nie
          płacisz 1000.
          bardzo skuteczna jest tez biała perła. zajrzyj na strone producenta i poczytaj.
          • Gość: giermek Re: maćko von strzelczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.07, 20:35
            znam się troche na sprzedazy przez allegro i wiem ze ludzie kupia wszystko jak to ładnie opakujesz- 200 zł za wybielenie zębów ??? sorry ale pachnie chinszczyzna, wole przepłacic i zaufac profesjonalistom
            • Gość: ololo Re: maćko von strzelczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 20:46
              chinszczyzna to pachnie twoja kryptoreklama :)
              wielokrotnie kupuje na alegro i nigdy nie spotkałem sie z oszustwem. jakosc
              kosmetykow i innych produktow dosc wysoka i za polowe ceny sklepowej!
              • Gość: giermek Re: maćko von strzelczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.07, 21:29
                masz rację kosmetyków- ale wybielanie zębów to moim zdaniem grubsza sprawa, to tak jakbys kupował lekarstwa na allegro - bo taniej- ale generalnie to nie moja sprawa to w koncu twoje zeby...
                ja wole zapłacic wiecej i miec spokój niz kupic taniej i sie pozniej bujac
                • Gość: mądry Re: maćko von strzelczyk IP: 195.205.202.* 24.06.07, 21:41
                  preparaty o których piszesz są również dostępne w aptekach, a tam dopuszczone do
                  sprzedaży są produkty wielokrotnie testowane i żaden poważny producent znanej
                  marki nie mógłby przez lata produkować preparatu do wybielania zębów, "po którym
                  wypadają zęby".temat jest krótki i prosty:myślący człowiek kupi preparat w
                  aptece za 200 zł., przeczyta instrukcję i spokojnie sobie poradzi.leniwy,
                  bogaty, który nie liczy się z kasą lub głupi, który przeczyta na forum info., że
                  po środku z apteki wypadną mu zęby, pójdzie do dentysty i zapłaci 1000zł.inna
                  sprawa, że różne zabiegi w gabinetach mają różne ceny.wybór, jak zwykle, zależy
                  od ciebie..ja wybielam sam i jestem zadowolony.
                  • Gość: Marta Re: maćko von strzelczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.07, 23:28
                    Zdradz jakim preparatem.
                    • Gość: icco Re: maćko von strzelczyk IP: 195.117.70.* 24.06.07, 23:36
                      Proszek do pieczenia :]

• Gość: ololo Re: maćko von strzelczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 09:45
                        b.dobra jest biała perła za ok 50zł. w aptece
                • Gość: on Re: maćko von strzelczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 08:19
                  Ja wybieliłem czymś ala biała perła z alegro super sprawa tylko ząbki były leko nadwrazliwe ale pozatym zero skutków ubocznych. Już po pierwszym uzyciu był efekt
    • Gość: She Re: maćko von strzelczyk IP: 212.160.86.* 25.06.07, 14:27
      2 tygodnie temu miałam wybielane zęby metodą Beyond i jestem mega zadowolona. Efekty są niewiarygodne, naprawdę zauważalne przez ludzi, którzy nie wiedzieli nawet o wybielaniu :) Ząbki na zdjęciach i w rzeczywistości wyglądają rewelacyjnie, a to, że wybielanie niszczy szkliwo, to bzdura. Polecam gabinet Duodent na Krasińskiego 2 - i nie 1000, a 650 zł kosztuje ;) Pozdrawiam.
      • Gość: kai Re: maćko von strzelczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 20:40
        'she' - dzięki za konkret! Napisz mi jeszcze proszę, czy teraz masz problem z
        nadwrażliwością zębów? Którego dentystę z Duodent polecasz?
        • Gość: She Re: maćko von strzelczyk IP: 212.160.86.* 28.06.07, 21:00
          Nadwrażliwość utrzymywała się niecałe 2 dni po wybielaniu ząbków, najbardziej 'łupały' siekacze, aczkolwiek zależy od ząbków ;) Niektórzy mogą nie mieć jej wogóle. W Duodencie specjalistką od wybielania jest Dr Zawadzka, polecam serdecznie !
    • Gość: Iva Re: wybielanie zębów IP: *.21.pl 28.06.07, 22:57
      Kazde wybielanie zebow czy to domowymi sposobami, czy to przez allegro, czy u
      dentysty oslabia strukture zeba. I jezeli macie dobrego zaufanego stomatologa
      to powie wam to samo, ale nigdy nie powie wam ten co chce zarobic.
      • Gość: pukpuk nieprawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 09:49
        preparaty te nie osłabiają szkliwa. nie rozsiewaj bzdur...
      • Gość: mm Re: wybielanie zębów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 14:12
        preparaty niszczą szkliwo, dlatego trzeba chodzić co drugi dzień na
        fluoryzację! Tak mi powiedziała dentystka, wtedy zęby będą białe i zdrowe!!
        • Gość: lol Re: wybielanie zębów IP: 212.160.86.* 26.07.07, 15:31
          To zmień dentystę, tylko szybko ! Jeśli chcesz się nabawić fluorozy, to chodż do niego nawet codziennie. Tak na marginesie, to fluoryzajce powinno się przeprowadzać profilaktycznie, nie po to żeby mieć białe zęby, ale przeciwko próchnicy. Taki cykl powinien odbywać się co ok 2 tygodnie przez jakieś 2-3 tygodnie. Fluor nie wybiela zębów, tylko je uodparnia na niektóre substancje itp.
        • Gość: lol Re: wybielanie zębów IP: 212.160.86.* 26.07.07, 15:36
          Dodam jeszcze, że fluoroza sprawia, że zęby stają się kruche i łamliwe, występują na nich BIAŁE, później BRĄZOWIEJĄCE PLAMY !
          • beata.hirsz Re: wybielanie zębów 14.08.07, 23:02

www.3dwhite.pl/?click=f6a5596f07e7fb4c0c80c9a213317e0a
    • Gość: do she Re: wybielanie zębów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 10:00
      Dwa tygodnie temu???To dość krótko,by stwierdzić jak trwałe są efekty..Ja też
      wybielałam zęby u dentysty,mój mąż i jego siostra też.Zapłaciliśmy 700 zł
      każdy.Efekt był wspaniały,piękne,śnieżnobiałe zęby,ale...tylko na kilka
      miesięcy.Potem wróciły do swego dawnego koloru,a ja mam dodatkowo jakieś dziwne
      przebarwnienia.Dodam,że żadne z nas nie pije kawy ani nie pali papierosów.
      • Gość: She Re: wybielanie zębów IP: 212.160.86.* 29.06.07, 17:08
        Stwierdzam tylko efekt wybielania, nie oceniam jaki kolor ząbków będzie po miesiącach. Pozatym nie zależy tylko od kawy czy tytoniu. Zależy też od stosowania pasty wybielającej, od nawyków żywieniowych, od dbania od higieny jamy usnej czy też podatności zęba (także sprawa indywidualna) i nie kłóć się ze mną ;) Pozatym po 6 miesiącach dobrze jest zrobić tzw dobielenie zębów. Dla lepszego efektu i utrwalenia go.
    • Gość: scubabe Re: wybielanie zębów IP: *.gre.pl 29.06.07, 10:25
      Zęby wybiela się chemicznie, czyli przy pomocy specjalnych preparatów
      utleniających. Wybielanie zębów polega mniej więcej na tym samym, co tlenienie
      włosów. Zawarte w szkliwie złożone związki chemiczne o ciemnej barwie poddaje
      się zabiegowi utleniania. Prowadzi to do rozpadu tych związków na prostsze,
      które nie mają już tak ciemnego zabarwienia.

Taki zabieg można przeprowadzić w domu metodą zwaną "nocnym wybielaniem
      nakładkowym". W gabinecie dentystycznym pacjent dostaje zestaw nakładek -
      specjalnych pochewek na zęby - oraz żel zawierający nadtlenek karbamidu.
      Wieczorem po umyciu zębów pacjent wypełnia pochewki żelem, nakłada je na zęby i
      idzie spać. Przez noc na zębach zachodzi reakcja utleniania, czyli wybielania.
      Taki zabieg wykonuje się codziennie przez kilka dni w tygodniu. Jednak ostatnio
      w USA zaleca się pacjentom noszenie nakładek tylko przez godzinę dziennie,
      gdyż, jak się okazuje, preparat wybielający działa efektywnie właśnie tyle
      czasu. Poza tym wybielanie nie jest dla zębów obojętne. Po takim zabiegu mogą
      się one uwrażliwić i reagować bólem na jedzenie słodkie, kwaśne, gorące lub
      zimne. Objawy te ustępują po kilku dniach. Aby je złagodzić, po kuracji
      wybielającej przez kilka dni na zęby dalej nakłada się pochewki, wypełnione tym
      razem wzmacniającym preparatem z fluorem.

Zęby wybiela się również w gabinetach dentystycznych. Dentysta nakłada na
      kilkanaście minut na zęby żel wybielający, a dziąsła i błonę śluzową osłania,
      tak by nie uległy niepożądanym zmianom. Niekiedy konieczne jest wprowadzenie
      środka wybielającego do wnętrza martwego, silnie przebarwionego zęba. Jest to
      tak zwane wybielanie wewnętrzne. Czasem wystarczy jeden taki zabieg, czasem
      trzeba go powtarzać kilka razy. Przy bardzo silnych przebarwieniach zabieg może
      się jednak okazać nieskuteczny i plamy na zębach pozostaną.

Dane tu przedstawione mają jedynie wartość informacyjną i nie mogą zastąpić
      indywidualnej porady lekarskiej.
      • Gość: aga Re: wybielanie zębów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 13:55
        ja miałam wybielane zęby tą pierwszą,opisaną przez Ciebie metodą i okazała się
        ona nietrwała.Szkoda pieniędzy
        • Gość: gumka biała perła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 16:42
          jak ktos chce skutecznie wybielic zeby za mała kasę niech sobie kupi w aptece
          biała perłę efekt rewelacyjny.polecam
      • Gość: kai Re: wybielanie zębów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.07, 19:46
        czy ktoś jeszcze miał do czynienia z metodą beyond?
        • Gość: ewiczek Re: wybielanie zębów IP: 84.13.168.* 15.08.07, 13:33
          ja miałam wybielane metodą beyond w megasamiew czestochowie i
          efektów nie widac owszem były nieco bielsze ale tylko przez pare
          pierwszych dni poza tym koszmarna nadwrazliwosc przez 3 piewrwsze
          dni, od tego czasu upłyneły 2 miesiace i zeby powróciły do swojego
          dawnego koloru niestety. 800 złotych wyrzucone w błoto a pani doktor
          namawiała mnie jeszcze na paste wybielającą za jedyne 100złotych....
    • Gość: Herrminator a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 17:34
      Większość polskich mężczyzn, wskutek wkładania doń różnych przedmiotów, ma
      zamiast zwieracza w pupie, przepustnicę i brudzi majtki, które żony piorą w
      najtańszych proszkach. Inaczej poszłyby z torbami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka