Dodaj do ulubionych

PKS do Blachowni

IP: *.streamcn.pl 27.06.07, 18:16
ciekawe co powiedzą radni i burmistrz na temat tej zamiany ,czy gmina zapewnia dojazd do centrum blachowni a ludzie mieszkający na trasie tej lini muszą wyposażyć się w dobre buty.
Wypowiedz prezesa PKS przeraża mnie miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,4255065.html - dziekuję włodarzom za zorganizowanie mi transportu
w następnych wyborach będę najgłośniej krzyczeć aby ci ludzie już więcej nie zasiedli w gminie
Obserwuj wątek
    • Gość: yer Re: PKS do Blachowni IP: *.streamcn.pl 27.06.07, 18:24
      a miało byc tak pięknie tania i dobra komunikacja gratujuję radnym i burmistrzowi
      • Gość: robert Re: PKS do Blachowni IP: *.streamcn.pl 27.06.07, 18:27
        w poniedziałek idę do pracy a pracuję w wigolenie ciekawe jak dotrę do niej
        by was radni szlak trafił razem z tą halą sportową
        • Gość: xxc Re: PKS do Blachowni IP: *.152.bloklan.org 27.06.07, 18:37
          Radze wyjść profilaktycznie na wcześniejszy autobus niż normalnie. Poza tym
          zapewne autobus stanie koło Joasi wiec do pracy jakoś dotrzesz.
    • Gość: eryk Re: PKS do Blachowni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 19:15
      Proponuję votum nieufności dla samorządu blacho
    • Gość: eryk Re: PKS do Blachowni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 19:16
      Proponuję votum nieufności dla samorządu blachowni a w konsekwencji nowe wybory
      • Gość: miki Re: PKS do Blachowni IP: *.streamcn.pl 27.06.07, 19:21
        popieram
        • Gość: aldi Re: PKS do Blachowni IP: *.streamcn.pl 27.06.07, 19:48
          trzeba przerwać tą farsę
          potrzebujemy nowych radnych i burmistrza
          • Gość: xkx Re: PKS do Blachowni IP: *.152.bloklan.org 27.06.07, 20:17
            A tak z ciekawości jak chcecie to załatwić zgodnie z prawem?
    • Gość: robi Re: PKS do Blachowni - odwołanie rady/burmistrza IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.07, 21:02
      na stronach PKW jest dział
      Referenda w sprawie odwołania rady gminy lub wójta/burmistrza/prezydenta miasta
      przed upływem kadencji
      • Gość: Ania Re: PKS do Blachowni - odwołanie rady/burmistrza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 21:34
        Uważam, ze takie nasze tu pogawędki na nic sie zdadzą, bo i tak nie ma i nie
        było nikogo, kto by sie tą sprawą zajął i stawił czoła. Myślę, ze chyba nikt tu
        nic nie zrobi, bo niby kto miałby postawić to votum nieufności, zorganizować
        referendum itp radni??? A jest choć jeden odważny wśród nich? My mieszkańcy nie
        mamy raczej takiej siły przebicia.
        W wakacje PKS będzie testował przejazdy, jak logiczne jest, ze są właśnie
        wakacje i młodzież nie jeździ do szkoły ludzie mają urlopy, więc w autobusach
        jest nieco pusto, więc ten test zakończy się zapewne obcięciem kursów, a o tym
        nawet nie chce myśleć żeby moje dziecko wychodząc ze szkoły w Częstochowie nie
        miało czym przyjechać i musiało nie wiadomo ile czekać na autobus.
        Gratuluję burmistrzowi trafnej decyzji i proponuję zrobić referendum kto chce
        hali sportowej na którą to podobno ta oszczędność. Ja hali nie potrzebuję, ani
        nikt z mojej rodziny. Po drugie na takie święto jak 40 Lecie to miasto
        Blachownia powinno błyszczeć czystością i lśnić, a nie świecić śmieciami trawą
        po pas i zarośniętymi poboczami. Ale teraz miasto ma takie oszczędności, ze
        zapewne wkrótce ujrzę zmiany, oby były zadowalające.
        • Gość: xkx Re: PKS do Blachowni - odwołanie rady/burmistrza IP: *.152.bloklan.org 27.06.07, 21:41
          Oczywiście PKS ma 2 - m-ce na zdecydowanie się jakie kursy zostawia a które
          likwiduje podobnie jak to czy stawki które bierze są zadowalające czy też nie.
          ppodobnie będzie z przystankami. Jeśli PKS stwierdzi iż ilość osób wsiadająca na
          którymś jest zbyt mała to z niego zrezygnuje. Zwłaszcza iż chyba PKS płaci MPK
          za korzystanie z ich przystanków na terenie miasta.
          • Gość: lunch Re: PKS do Blachowni - odwołanie rady/burmistrza IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.06.07, 10:12
            Nie płaci - zgodnie z prawem nie wolno za to pobierać opłat.
        • Gość: dd Re: PKS do Blachowni - IP: *.juranet.eu 28.06.07, 07:25
          w Blachowni też nie jesteś potrzebny, ani twoja rodzina zamknięta w domu, która
          dla tego miasta nic nie zrobiła tylko krytykuje tych co chcą coś dla niego
          zrobić, więc może zrobimy głosowanie czy powinieneś się wyprowadzić?
          • Gość: Gość Re: PKS do Blachowni - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 09:53
            Owszem ma dwa miesiące, ale niech te dwa miesiące testu są w okresie szkoły, a
            nie wakacji, bo jak słusznie napisała Ania ruch jest mniejszy. Ale chyba o to
            chodzi żeby kursów było jak najmniej i koszty biletów wzrosły. Nie może być tak
            żeby w tym wieku człowiek zastanawiał sie jak dojedzie do pracy, gdzie będzie
            miał przystanek i czy zdarzy na przesiadkę bo przecież nikt na dworcu nie
            pracuje tylko musi dojechać do pracy. W krajach idących do przodu, a nie
            cofających sie komunikacja jest najważniejsza tym bardziej że nie każdy ma
            obowiązek jeździć do pracy własnym samochodem. Młodzież też do szkół musi
            dojechać, bo szkoła również na dworcu sie nie znajduje, a jeśli PKS będzie się
            spóźniał jak to ma w zwyczaju,to nie zdążą np. na przesiadkę bo teraz każdy miał
            czas obliczony na dojazd i dojście na inny przystanek MPK. Zobaczymy jak to
            wszystko będzie funkcjonowało, ale od września, a nie od lipca. Mamy 2007 rok, a
            nie 476 czyli początek średniowiecza, ale wszystko na to wskazuje.
            • Gość: lunch Re: PKS do Blachowni - IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.06.07, 10:46
              Oczywiście, dlatego klub napisał w piśmie do burmistrza, że na komunikacji nie
              powinno się oszczędzać. Ale właśnie w tych krajach kasa na to idzie ogromna,
              m.in. z budżetu centralnego. A u nas to na dobrą sprawę trudno mieć do gminy
              pretensje, że nie chce płacić za komunikację, bo tej kasy po prostu nie ma.
              • Gość: Gość Re: PKS do Blachowni - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 11:36
                To może zadam pytanie na co w takim razie gmina ma pieniądze? Mieszkam tu ok 15
                lat i jak dotąd nic sie nie zmieniło jak był bajzel tak jest, jak były drogi
                dziurawe to są jeszcze gorzej, chodniki takie że można zęby zbić nie zmieniły
                się, staw nadal brudny i cuchnący. Słusznie gdzieś tu ktoś napisał, ze nawet na
                40 lecie miasto było nie posprzątane jak sie należy, ale była Doda itp. Czyli
                miasto stać tylko na pensje dla urzędników i całej reszty, bo jeśli nic sie nie
                zmienia po za zrobieniem wodociągu w Cisiu to gdzie te pieniądze, a zapomniałam
                przecież gmina ma długi! A te długi będą do końca świata i jeden dzień dłużej,
                czyli będziemy tkwić w tym bajzlu po sądny dzień.
                • Gość: dd Re: PKS do Blachowni - IP: *.juranet.eu 28.06.07, 12:07
                  prosta sprawa! to na 15 lat wyprowadź się do miasta, które bardziej Ci się podoba
                  • Gość: Gość Re: PKS do Blachowni - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 12:21
                    A twoja ironia jest nie na miejscu,widać ze mieszkasz tu od urodzenia jeśli do
                    bałaganu przywykłeś(aś) być może sam(a) ten bałagan tworzysz. Jeśli nie masz nic
                    mądrego do powiedzenia to się nie wypowiadaj.
                    • Gość: AA Re: PKS do Blachowni - IP: 80.51.236.* 28.06.07, 14:27
                      Chyba od ponad 40 lat do Blachowni jeździły autobusy komunikacji miejskiej
                      (na kilka lat weszły Biesy)
                      I KOMU TO przeszkadzało??????
                      • Gość: zakretas ile zarabia burmistrz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 14:31
                        a ile przecietny uzytkownik mpk?
                      • Gość: ff Re: PKS do Blachowni - IP: *.juranet.eu 28.06.07, 14:34
                        ja nie patrzę się na innych ile zarabiają... nie mogę swoimi niepowodzeniami
                        obwiniać innych... też tak zrób, będziesz szczęśliwszy
                        • Gość: gescheft ile zrabia burmistrz blachowni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 14:55
                          jw?
                          • Gość: AA Re: ile zrabia burmistrz blachowni? IP: 80.51.236.* 28.06.07, 15:26
                            Startuj do następnej kadencji , to się dowiesz:))

miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,4252238.html
                            • Gość: zzz Re: ile zrabia burmistrz blachowni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 15:32
                              jw?
                              • Gość: Gość Re: Blachownia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 15:44
                                Jeśli to do mnie to nie mam najmniejszej ochoty startować w następnej kadencji i
                                nie pałam tak wielką rządzą dostania sie w te szeregi jak niektórzy.
                                To jest tak jak z budżetem domowym jeśli gospodyni lub gospodarz jest marny to
                                w takim domu nigdy na nic nie ma pieniędzy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka