Gość: ewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 07:53 Gdzie mozna zadzwonić, żeby przyciszyli modły i śpiewy ? trudno będzie wytrzymać przez cały dzień. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: k. Re: za głośno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 07:55 zróbmy pikietę - wątek niżej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: za głośno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 07:57 pójdziemy we dwoje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gu Re: za głośno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 08:10 Ja mam 60 lat ty masz 20 lat oboje wiemy czego chcemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Re: za głośno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 08:18 wiem, że umawianie się do większych akcji na łamach forum niestety nie jest skuteczne. ale może jednak warto? więc kto za?- pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sitanca Re: za głośno IP: 212.87.241.* 08.07.07, 11:03 Witam, nie wiem o który kościów Wam chodzi, bo ja mieszkam koło św. Wojciecha na 1000-leciu, przy ul. Roemra. Mam dośc fanatycznego proboszcza. Jesienią włączył hejnały i dzwony przez megafony, hejnały były co godzinę, moze dwie. Poszedłem zrobiłem aferę u proboszcza, przez 3 miesiące byłyt tylko hejnały o 12,00 i 21,00 tak ustaliłem z nim. Straszyłem go sądem, ale widocznie nie zaskutkowało, ostatnio zaczął wygrywać melodie o 15,00. Mam roczną córeczkę, która budzi się (akurat ma dżemkę popołudniową o 15,00 a o 21,00 już spi pierwszym snem) mała ma lęki, płacze, a potem nie moze zasnąć. Ten fanatyk nie wali w dzwony tak często, bo "serce" zeliwne nie wytrzymałoby tego, ale głośnikami znęca się nad nami nawet co 15 minut w niedzielę. Myślę o zmierzeniu natężania hałasu u mnie w domu przez Państwową Inspekcję Ochrony Srodowiska, a potem z wynikami wystąpię do sądu. Jestem już zdesperowany. Jeśli jest ktoś kto również mieszka w okolicy św. Wojciecha i myśli podobanie jak ja proszę o kontakt najpierw na forum, a potem może coś razem postanowimy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krecik Re: za głośno IP: 217.153.246.* 08.07.07, 11:18 sitanca rozumiem twoją desperacje . kiedyś już tu na forum o tym pisałem (mieszkam też na Romera) i było kilka postów w moim wątku a jeden z nich mnie ostudził. ktoś pisał o podobnym przypadku w stolicy. Gość wygrał sprawę w sądzie o zakłócanie spokoju, tylko że tera już o ile pamiętam od roku ma np. na drzwiach swojego mieszkania wymalowywane teksty o tym że długo on i jego rodzina już nie pociągnie itp i nie są to jedyne szykany w jego kierunku. strach się bać pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: za głośno IP: 80.48.49.* 08.07.07, 11:29 czyżby te drzwi pomalowali miłujący bliźnich katoliccy fanatycy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sitanca Re: za głośno IP: 212.87.241.* 08.07.07, 12:42 dzieki za ostrzeżenie, ale oprócz domofonu dostępu do mich drzwi bronią kraty na piętrze, poza tym... zawodowo jestem mocno zaangażowany w pewny służby... i jakoś nie obawiam się księdza proboszcza, bo mojemu szefowi też ostatnio "czarnuchy" dały się we znaki, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ro Re: za głośno IP: 212.87.241.* 09.07.07, 01:00 zgadza się zawsze sie zastanawiałem czy ci szaleni prstaccy klerzy się nad tym kiedyś zastanawiali miałem trochę podobną sytuację kilka lat temu jak "sitanca" - pozdrawiam mieszkam w bloku obok też mnie to nie raz wkurza ...i współczuje mieszkańcom okolic JG. w sobote musiało być naprawde głośno bo słychać było nawt na działkach przy promenadzie myśłałem że coś jest na Bieganie ale nie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc Re: za głośno IP: 83.2.140.* 08.07.07, 11:34 Przeciesz ludzie sami wybrali tych fanatyków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sitanca Re: za głośno IP: 212.87.241.* 08.07.07, 12:38 nikt nie wybierał fanatycznego proboszcza. przysłali go "komandosi" (biskupi). dopóki był Słomian głównym proboszczem (teraz jest tylko emerytem) były tylko dzwony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary Praktyk Re: za głośno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 14:24 Do "sitanka ," a właściwie do wszystkich. Osobiście uważam, że niewiele da się zrobić w kierunku wyciszenia tych oszołomów. Przynajmniej w pojedynkę. Doskonały przykład z Warszawy. Nie jedyny zresztą. Słyszałem, że nawet parę samochodów poszło z dymem. I co!?- szukał ktoś sprawców? Przecież, gdyby nie mieli błogosławieństwa z góry, nie pozwalali by sobie na podobne ekscesy. A tak między nami: nie jesteśmy przypadkiem sami sobie winni?! A dzięki komu mają taką władzę, sami sobie tych ludzi wybraliśmy więc do kogo teraz pretensje!? Osobiście czarno to widzę. Przynajmniej przez najbliższe 10-lat niewiele się zmieni. Zbyt wielu durni jest przy władzy, aby szybko coś z tym zrobić. Jedyną , lecz mało realną radą w tej sytuacji, jest coś na kształt getta. Trzeba wybudować dzielnicę mieszkalną z zastrzeżeniem, żadnej dzwonnicy ani innego meczetu w promieniu 6-ciu km. Mur niekoniecznie, wystarczy paru ochroniarzy, by gonili czarnych gdyby naszła ich ochota zakłócać spokój mieszkańców " np. po kolędzie " No i co? - zła myśl! Tylko proszę pokazać mi odważnego, który wystąpi z takim postulatem do Wrony. No i co Wrona na to? - ale myśl przednia. Pozdrawiam, - Stary Praktyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm mam propozycję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 14:36 zacznijmy dzwonić na straż miejską jeden, dwa, trzy telefony mogą zignorować ale jak zaczniemy im tarabanić po telefonie tak jak przeor przez głośniki wali w nasze uszy to zaczną myśleć te przekupne kundle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krecijk Re: mam propozycję IP: 217.153.246.* 08.07.07, 17:19 z tym telefonowaniem to wcale nie głupi pomysł od czegoś trzeba zacząć zaczynamy o 21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sitanca Re: mam propozycję IP: 212.87.241.* 08.07.07, 19:58 Pomysł jest bardzo dobry, ale nie dzwonimy na straż miejską tylko na policję. Straż miejska jest organem prezydenta miasta, podlega kontroli tylko urzędu miasta, więc nasze dzwonienie nic nie pomoże, wiadomu kto rządzi w mieście. Proponuję dzwonić na policję, oni mają kontrole odgórne z Katowic, więc muszą coś robić ze głoszeniami, tym bardziej, jeśli będą one pojawiały się nagminnie. USTAWA z dnia 20 maja 1971 r.Kodeks wykroczeń.(Dz. U. z dnia 31 maja 1971 r.) Art. 51. § 1. (56) Kto krzykiem, hałasem, alarmem lub innym wybrykiem zakłóca spokój, porządek publiczny, spoczynek nocny albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sitanca Re: mam propozycję IP: 212.87.241.* 08.07.07, 21:05 właśnie dzwoniłem na 997 policja odmówiła interwencji, radząc mi, abym zwrócił się z pismem do kurii biskupiej, jeśli będę miał na piśmie odmowę zaprzestania wysyłania sygnałów z kościoła to mam prawo zwrócić się do sądu grodzkiego o rozstrzygnięcie sprawy, zatem do dzieła, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: mam propozycję IP: 80.48.49.* 08.07.07, 21:23 sitanka powodzenia :)) jeśli Ci się uda , to będzie fenomen na skalę kraju ! zastanawia mnie tu jeszcze jedno . jeśli sąd uzna winę kościoła , czy będzie to wykroczenie czy przestępstwo ? z powyższego cytatu paragrafu wynika , że to drugie . jeśli tak , to narzędzie przestępstwa podlega chyba zarekwirowaniu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sitanca Re: mam propozycję IP: 212.87.241.* 08.07.07, 21:26 cytowany artykuł jest z KODEKSU WYKROCZEŃ, czyli mandat, chyba że byłaby recydywa ale to skrajny przypadek musiałby być. osobiście sądzę, że jeśli doszłoby do rozprawy w sądzie, sąd zrobiłby pomiar pozionu hałasu u powoda (u mnie w mieszkaniu) a po stwierdzeniu przekroczenia poziomu natężenia wydałby nakaz o zaprzestaniu lub ściszeniu emisji sygnałów dźwiękowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cdAFDSF AJ;EKLFU;W walni sie w łeb IP: 80.48.49.* 08.07.07, 15:28 pie..i sie w łeb idiotko hahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: walni sie w łeb IP: 212.87.241.* 08.07.07, 16:42 Niedługo zacznie nadawać fanatyk z kościoła na Brzeźnickiej (właśnie podwyższył wieżę i założył głośniki).Niedługo w tej okolicy można będzie o.c.i.p.i.e.ć od święto.j.e.b.l.i.w.y.c.h hałasów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podciac Re: walni sie w łeb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 00:25 te kabelki od naglosnienia i juz tylko qurde JAK? ALBO UMOWIC SIE .... JAK BEDA WYC TO MY W AUTA I WOLNIUTKO JEDEN ZA DRUGIM WZDLUZ kAZIMIERZA KOLO jASNEJ DO rOZANEJ, PRZEZ rYNEK wIELuNSKI,3 MAJA I PRZED PARKAMI .I OTWARTE OKNA i muzyka z radia czy magnetu samochodowego na full i spowrotem takie koleczko. Jezdnie sa nasze a glosniki ich .Mam nadzieje ze sie uda ich zagluszyc ale bylaby jazdaaaa!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sitanca Re: walni sie w łeb IP: 212.87.241.* 09.07.07, 17:12 Kochaneńki, jeździłem przez 2 miesiące codziennie 2 razy pod plebanią św. Wojciecha i klaksonem im, ale namierzyły mnie zakonnice i napisały donos do dzielnicowego. małem dostać 2 mandaty 200 - za złośliwe zakłócanie spokoju i 100 za używanie klaksonu w nieuzasadnionych okolicznościach, razem 300. załatwiłem, że zapłacę tylko 100, bo w winiku klaskonu była zakłócana cisza i spokój sostrzyczek, które uprawiały modły o 6,00 (jeździłem na skróty bo mam garaż na Brzeźnickiej). więc widzicie, że nie tak łatwo z "czarnuchami" i tymi klaksonami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nd Re: za głośno IP: 217.153.246.* 09.07.07, 13:53 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=65551581&a=65606555 Odpowiedz Link Zgłoś