Dodaj do ulubionych

Odpuścić czy odpłacić

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.07, 13:56
Czy osoba napadnięta, okradziona, zgwałcona, itp. itd., powinna przebaczyć i
zostawic sprawę policji.
Czy wziąć odwet na sprawcy-sprawcach i samemu lub/i z wieloma przyjaciółmi
odpłacić tym samym lub/i z nawiązką na poczet przyszłych wybryków s...nów.
Obserwuj wątek
    • ancymonka Re: Odpuścić czy odpłacić 09.07.07, 14:02
      I nie dość, że sama się stanie takim samym s...nem to jeszcze wciągnie w to
      znajomych? Potem tamci znowu się będę mścić i tak dalej, zamknięte kółeczko?
    • Gość: nn Re: Odpuścić czy odpłacić IP: 83.2.140.* 09.07.07, 14:14
      A przeciesz po zgłoszeniu-sprawa może przejąć obrót, że poszkodowany zostanie
      sprawcą.Takie są dzisiaj sądy.
    • Gość: ktoś Re: Odpuścić czy odpłacić IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.07, 14:45
      chowając urazy z przeszłości robisz na złośc samemu sobie. Tak na prawdę
      rzeczonemu sku..synowi jest wszystklo jedno, co o nim myślisz, a Ty
      niepotrzebnie zatruwasz sobie życiue nienawiścią.
      • Gość: Menel Re: Odpuścić czy odpłacić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 15:23
        Ale jest tez taki typ myslenia-bezkarnosci- jezeli raz uda mi sie ukrasc
        batonika ze sklepu i nie spotka mnie kara, to uznam to za fajny sposob by sie
        najesc.

Jezeli na kims wymusze sila oddanie pieniedzy i nikt nie zwroci mi uwagi to
        zapamietam sobie ze jest to dobry sposob na zarobek.

I tak samo jest w kazdej blachej sprawie-ja staram sie zwracac uwage dzieciakom
        na przeklinanie czy inne drobne sprawy-on sobie za mlodu zapamieta ze ktos mu
        zwrocil uwage, poczuje sie glupio, zazenowany-ale bedzie pamietal ze nastapila
        reakcja. Jezeli ujdzie mu to "plazem" to powtorzy to.

Dlatego tak jak mowilem, jezeli brakuje nam odwagi w powaznych sprawach, to
        reagujmy w tych najdrobniejszych, blachych aby ksztaltowac pozytywnie mlodziez:)

A dobra lekcja to taka ktora sie pamieta
        • Gość: Nauczyciel Re: Odpuścić czy odpłacić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.07, 19:09
          Ale najpierw ta lekcja( z końca Twojej wypowiedzi) musi się odbyć.
          Dać nauczkę poprzez odegranie się, czy to porzez wsadzenie do paki czy
          drastyczniej tym samym co ktoś Tobie, mnie lub komu kolwiek uczynił.
    • Gość: mmm wybacz swoim wrogom ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 20:37
      nigdy nie zapomnij ich imion.
      po roku zemsta naprawdę smakuje wyśmienicie (mniam mniam) - zależy jeszcze jak
      poważnego uszczerbku na zdrowiu czy psychice doznałeś czy doznałaś.

NIE odpuszczaj !!!
    • Gość: mieciu Re: Odpuścić czy odpłacić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.07, 23:13
      Kto z Mieciem wojuje od miecia zginie, taką ma filozofie. Wpier..., zgwałcić
      (najlepiej nasłać Tinky Winky- tego telegeisia z czerwoną torebką), znowu
      wpier.. i dopiero zadzwonić na policję że znalazł się sprawca przstępstwa na
      twojej osobie.
      • Gość: Dobre Re: Odpuścić czy odpłacić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 20:20
        Dobre

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka