Dodaj do ulubionych

Audi 80 2.0E

IP: 195.205.202.* 16.07.07, 10:26
Witam
Jestem posiadaczem od niedawna tego autka w budzie B4 i nie powiem ze jak na cene paliwa to gaz jest bardzo oplacalny, wiec swoje pytanie chce skierowac do uzytkownikow takiego auta i chce sie zapytac gdzie zakladali gaz i kogo moga polecic, poza tym ciekaw jestem ile pali gazu (w zaleznosci od instalacji gazu).
Poza tym jak narazie jestem bardzo zadowolony :)
PS.
Hmm a ten motor to sama frajda :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Dobry Re: Audi 80 2.0E IP: 195.205.202.* 19.07.07, 10:11
      No nie tyle na Czewie widze takich aut wiec liczylem ze ktos mi tu cos napisze a tu nic :(
      • promyczekk_k Re: Audi 80 2.0E 19.07.07, 10:14
        widac ludzie zamiast siedziec na forum jezdza tym samochodem i zwiedzaja polske
        w czasie wakacji :)
        • Gość: Dobi Re: Audi 80 2.0E IP: 195.205.202.* 19.07.07, 11:36
          He, he no chyba tak :) a przyznam ze jest czym tylko problem bo mi klimy tam brakuje no ale to trudno :)
          • promyczekk_k Re: Audi 80 2.0E 19.07.07, 11:42
            nie znam sie na autach ale jak masz szyberdach to wystaw glowe i od razu ci sie
            chlodniej zrobi :)
            • Gość: Dobi Re: Audi 80 2.0E IP: *.man.czest.pl 26.07.07, 11:46
              No moze teraz na forum bedzie jakas osoba ktora pomoze mi w rozwiazaniu
              problemu, dzieki
              • Gość: Boss Re: Audi 80 2.0E IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 12:22
                widocznie nikt tutaj nie interesuje sie zabytkowymi autami
                popytaj wiesniakow w autach z lat 80tych i 90tych z rejestracjami SKL - oni sa
                biegli w temacie szrotów
                • Gość: Roberto Re: Audi 80 2.0E IP: 212.2.101.* 26.07.07, 12:31
                  To auto to nie "zabytek", ma klasę i wspaniałą linię. Coraz mniej takich
                  fajnych
                  samochodzików z duszą. Większośc samochodow na polskich drogach to gó..ane
                  mydelniczki. Boss wsiadaj do swojego Punto i jedź sie pomądrowac na swoja
                  wiochę . Pozdro buraczyno!
                  • Gość: WW Re: Audi 80 2.0E IP: 77.87.120.* 27.07.07, 12:23
                    Eh polak to się musi afiszować swom "bogactwem" ... "mam audi z 1992r." ...
                    ludzie dajcie spokój śmieją się z nas w całej Europie. Prawda jest taka ...
                    auto to jest do max 7-8 lat ... a optymal 3 lata ... potem to już się robią
                    powoli zwłoki. Jak jeżdzisz 15 letnim autem to się nie chwal bo naprawdę nie
                    masz czym. Polska mentalność ... liczy się znaczek VW czy Audi .... nie ważne
                    że ma 15 lat. Głowę daje że większość z was ... zagorzałych fanów starych
                    rupieci ... nie wróciłaby to swojego złoma gdyby ktoś wam się dał przejechać w
                    miarę nowym autem ... Stare auta tak ... ale tylko oldtimery
                    • Gość: R. Re: Audi 80 2.0E IP: *.gprspla.plusgsm.pl 27.07.07, 13:30
                      Człowieku, kto tu się afiszuje?!Kto się chwali, masz jakieś kompleksy,ludzie
                      wokół mają lepiej? Może dlatego taki jestes przewrażliwiony. To rozmowa na
                      temat starego audi 80. Mimo upływających lat ten samochód wciąz może się
                      podobać i podoba się. Tak mam stare audi 80 z 92 roku. Srebrny metalik, blacha
                      ocynk- zero rdzy,śmiga jak należy...to nie jest samochod do lansowania się.To
                      poprostu dobre, solidne auto. Mam też Corse, ale zdecydowanie wole jezdzic
                      swoim starym Audi, Corse niech bierze żona.
                  • Gość: Punto Driver Re: Audi 80 2.0E IP: 217.98.38.* 08.08.07, 22:46
                    No bez poniżania innych użytkowników Punciaków. Niezdziw się Roberto jak Cie kiedyś jakieś niepozorone punto objedzie na drodze i pozostawi Ci na twarzy wielce zdziwioną mine :P
    • Gość: Monia Re: Audi 80 2.0E IP: 212.2.101.* 26.07.07, 12:26
      Mam Audi 80 z silnikiem 2.0 od 2 lat. Na poczatku spalanie tego samochodu
      przerazało mnie i przez głowę przemknęlo mi załoznie gazu. Ale po co u licha
      tak psuc ten samochód!? Trzeba było kupic mniejszy samochodzik z mniejszym
      silnikiem. Piszesz "ten motor to sama frajda "- nie mysl,ze po instalacji ten
      samochód nadal będzie tak jeździł. Mogę polecic instalacje gazowe na
      Warszawskiej , ale akurat Tobie nie radzę jej zakładać.
      • Gość: Boss Re: Audi 80 2.0E IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 12:37
        wspaniała linie to ma stare audi 100 "cygaro" a nie pospolita 80tka
        leszczyku motoryzacyjny!
        • Gość: wieśniak Boss Re: Audi 80 2.0E IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 12:40
          Boss twoje wspaniałe Tico ma za jebistą linie :P
          • Gość: Boss Re: Audi 80 2.0E IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 14:29
            Tico to twoj stary wzial na raty w 1999 i do tej pory je splaca :D
            • Gość: icco Re: Audi 80 2.0E IP: 195.117.70.* 26.07.07, 18:19
              A twój ją odkupił i wyklepał po dzwonie.
        • Gość: bdrydzionek Re: Audi 80 2.0E IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 15:08
          Boss ma na pewno jakąś zajebista fure.....
          • Gość: a Re: Audi 80 2.0E IP: 80.48.157.* 27.07.07, 11:16
            ja mam B3 1.8E gaz zakladalem na wyrazowie w globusie chlopaki sa spoko napewno
            doradza jaka instalacje zalozyc najlepiej a wlew gazu ci jeszcze zamontuja kolo
            wleu paliwa pod pokrywka :) ja nie narzekam roznicy miedzy beznzyna a gazem nie
            czuje jedynie przy duzych predkosciach czuc ze nie ma tego przyspieszenia np. od
            140 do 160 a tak to wal smialo do nich :D Pozdro
            • Gość: Dobry Re: Audi 80 2.0E IP: *.man.czest.pl 27.07.07, 13:09
              O i to jest taka odpowiedz na ktora czekelem. Jak ktos nie ma takiego auta lub
              nie ma pojecia o samochodach to niech sie nie wypowiada na forum to kieruje do
              Bossa ktory uwaza sie za Bossa chyba aut typu tico. Poza tym wolalem kupic takie
              auto niz mialbym kupic nowa pande, tico lub cos innego i malego. To auto pomimo
              swojego wieku ma taka blache ze wiele marek mlodych paroletnich moze jej
              pozazdroscic a co do silnikow to sa tak i tak bardzo dobre, pozdro.
              P.S.
              Fordy juz gnija po 2 lub 3 latach, a kto ma forda mondeo to niech sie przyjrzy
              swoim progom i popatrzy na drzwi to widok rdzy moze go przerazic :p
              • Gość: Ewa Re: Audi 80 2.0E IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 13:20
                srata tata
                nie stac cie na nowe auto, zal dupe sciska i wychwalasz pod niebiosa stare
                audi, ktore niemcy oddali by na zlom gdyby nie polak, ktory kupi wszystko
                • Gość: Do Ewuni Re: Audi 80 2.0E IP: *.gprspla.plusgsm.pl 27.07.07, 13:34
                  ales Ty durna babo, każdy kogo byłoby stac - kupiłby lepsze..nie o tym tu
                  mowa .Mam taki apel:niech prymitywy nie wypowiadaja się na forum!
                  • Gość: Dobry Re: Audi 80 2.0E IP: *.man.czest.pl 27.07.07, 14:52
                    Wlasnie tez tak mysle w ogole jak mozna cos takiego napisac, przeciez gdyby
                    kazdy mogl kupic nowego mercedesa to by kazdy nim jezdzil ale chyba realia sa
                    calkowicie inne i kazdy kupuje to co chce i to na co ma ochote wiec po co pisac
                    ze ktos wychwala takie stare auti.

P.S. do Ewuni
                    Jezeli myslisz ze to audi jest tak stare i takie do du-
                    • Gość: Dobry Re: Audi 80 2.0E IP: 195.205.202.* 07.08.07, 10:32
                      Hmm moze teraz ktos napisze mi cos wiecej o gazie do tego auta?
                      • Gość: abc Re: Audi 80 2.0E IP: 212.87.241.* 07.08.07, 11:31
                        jezdze podobnym trupem, ale z abt. Ty masz abk. Nie ma co sie cieszyc w tym
                        wieku te auta to juz troche padaka. Poczytaj sobie forum.audiklub.org. Fakt, ze
                        autko ladne, ale chetnie wymienilbym je na vw passat po 1995 r. Niestety sa
                        wieksze wydatki. Zreszta kiedy je kupowalem, dalem 13 kzl z gazem. Teraz takie
                        auto jak twoje kupisz za 5 kzl. Wiec jak kogos nie stac na nic nowszego to za ta
                        kase warto to autko kupic.
                        • Gość: olo Re: Audi 80 2.0E IP: *.adsl.inetia.pl 07.08.07, 11:44
                          Jezdze 80 b4 z automatem,gazu w miescie pali ok 15-16 litrow,na
                          trasie 11,instalacje mam zwykłą nie sekwencje.
                          • Gość: gienek Re: Audi 80 2.0E IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 11:47
                            miałem takie audi w gazie na pełnym zbiorniku (80-90 zł) przejeżdzałem srednio 300km na mieszanych trasach - miasto/autostrada
                          • Gość: Gość Re: Audi 80 2.0E IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 11:48
                            Jeszcze nigdy nie jechałem automatem. Czy przełączanie biegów w automacie jest
                            bardzo odczuwalne(szarpniecia)?
    • Gość: pablo Re: Audi 80 2.0E IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 11:57
      Mam takie autko, silnik 115 KM, zakładałem gaz w Nowej Gorzelni na stacji
      "ELIASZ". Kosztowało mnie to 2 lata temu 2100 zł. Jestem bardzo zadowolony z tej
      instalacji, nic nie nawala, wydaje mi się wręcz, że lepiej teraz samochód
      pracuje na gazie niż na etylinie. Spalanie na trasie 8,5-9 l/100 km, na mieście
      ok. 15 l/100 km. Średnio w jeździe mieszanej wychodzi mi jakieś 11-12 l/100 km.
      Uważam, że warto zamontować instalacje LPG do tego samochodu.
      • Gość: Dobry Re: Audi 80 2.0E IP: *.man.czest.pl 07.08.07, 20:05
        No i wlasnie przeczytalem fajna opinie ale jestem bardzo zaskoczony poniewaz o
        Eliaszu nie chce sie juz wypowiadac. Ja juz tam raz zalozylem gaz do mojego auta
        i ten gosc sie po prostu splamil. Przez pol roku mi auto tak nedznie chodzilo ze
        szkoda gadac a wlasciciel firmy mnie olal wiec dziwi mnie to ze auto chodzi
        dobrze, a to byla instalacja typu SEKWENCJA. Jezeli chodzi o AUDI to tez mam
        taki sam motor 2.0 115KM i naprawde jak na B4 to auto smiga ze hej, pozdro
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka