Dodaj do ulubionych

Strajk na Parkitce

IP: *.spidernet.pl 26.07.07, 23:18
Strajk lekarzy na dziecięcym OIOMie to już przegięcie, odmawianie pomocy
dziecią toż to zbrodnia, można wszystko zrozumiec ale nie to, ci lekarze
pokazali prawdziwa twarz TRUDNO ICH NAZWAC LEKARZAMI no niech tylko się coś
stanie.LUdzie to nie kartofle.
Obserwuj wątek
    • Gość: PONURY Re: Strajk na Parkitce IP: *.spidernet.pl 27.07.07, 00:04
      A to skandal,przeciez lekarze składaja przysięgę Hipokratesa,można wykorzystac
      inne formy protestu i tak byli by zauwazeni, narazac zycie dzieci to juz
      niewybaczalne.Czy oni nie rozumieją żeby cos zyskac trzeba miec poparcie
      społeczne.Nie chciałbym by tacy lekarze leczyli moje dzieci. najlepiej niech
      wyp.. do Anglii lub jakiegoś innego choler.. kraju.
      • Gość: !! Do Ponurego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 00:11
        Mimo strajku, nikt nie odmawia pomocy dzieciom. Na OIOMie dziecięcym pracują
        wyśmienici lekarze. Ani na chwilę nie zostawią pacjentów bez swojej pomocy, ani
        oni, ani anestezjolodzy z "dorosłego" OIOMu, ani żaden z pozostałych lekarzy!
        Palnij sie w głowę, zanim zaczniesz pisać podobne bzdury, Ponury! Ponure jest
        to, ze nie umiesz czytac ze zrozumieniem!
        • Gość: realista Re: Do Ponurego! IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.07, 06:11
          To skąd konieczność ewakuacje szpitala?
          Lekarzom w główkach sie przewraca.
          Znam jednego takiego co ma 5-7 tys. netto i twierdzi że zarabia "grosze"...
          Też tam głoduje biedaczyna.
        • Gość: Zwykly czlowiek Re: Do Ponurego! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 07:41
          Sledze wszystkie watki o strajku lekarzy i mam wrazenie ze pisze ciagle ta sama
          osoba! Non stop widze ze ktos mowi o czytaniu ze zrozumieniem... Otoz wszyscy
          czytamy ze zrozumieniem i mam wrazenie, ze to Ty masz z tym problemy! Jesli nie
          widzisz drogi lekarzu, ze ludzie nie popieraja waszej formy straju, to znaczy
          ze nic juz nie trafi do Twojej glowy! Obudz sie i zacznij rozumiec sytuacje
          pacjentow! A co do zarobkow.. z tego co wiem w 2007 roku dostaliscie
          podwyzke..600 zl i co malo? A co maja powiedziec np. nauczyciele? Wam ciagle
          malo i nie chcecie sobie wbic do glowy, ze nie jestescie jedyna "pokrzywdzona"
          grupa pracownikow! A rzad (pomijajac jego nieudolnosc) musi myslec takze o
          innych zawodach. Trudno zeby lekarze dostawali podwyzki co chwila a inni mieli
          cicho siedziec! Ps. I nie tylko Wy lekarze studiowaliscie i ponosiliscie jakies
          poswiecenia! Nie wiem skad w Was tak buta i przekonanie ze jestescie
          najwazniejsi!
          • Gość: Zwykly czlowiek Podwyzka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 10:09
            Wkradl sie maly blad. Zamiast podwyzki w 2007 roku powinno byc w 2006 r. Czyli
            w 2006 roku dostaliscie 600 zl a teraz podobno 300 zl... Jak uslysze ze za pol
            roku zaczniecie strajkowac, to nie liczcie na jakiekolwiek poparcie ze strony
            spoleczenstwa, bo to bedzie juz bezczelnosc z waszej strony! Nie znam zadnej
            grupy pracowniczej, ktora mialaby tak czeste podwyzki!!!! Ludzie zyja za 700 zl
            miesiecznie...majac rowniez wyzsze wyksztalcenie i skonczone studia
            podyplomowe..
            • Gość: lekarzzOIOM Re: Podwyzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 15:39
              widzisz zwykły człowieku twoje zdanie mi powiewa, ważniejsze dla mnie było
              pełne popoarcie rodziców dzieci które przebywały na OIOM-ie w tym czasie,
              wystarczyło obejrzec TV3 dla niedowiarków... a ty mozesz rozmawiac o oiom-ach
              gdy sam na nie trafisz...
    • Gość: McCarthy Re: Strajk na Parkitce IP: 80.51.222.* 27.07.07, 10:01
      Lekarze to banda cwaniaków.Uważają się za pękek świata, za lepszych od
      innych.Pielęgniarki, które odwalają za nich robotę traktuja jak zło
      konieczne.Niech rząd skończy wreszcie z nimi.Niech się pakuja i jadą do
      szkocji, jak to ciagle mówią.Tyle tylko, że nikt już tam na nich nie czeka....
      Hej doktorki, a moze spróbujecie pożyc miesiąc za 900 zł?Macie inne brzuchy niż
      reszta Polaków?
    • Gość: wanda Re: Strajk na Parkitce IP: *.iplus.com.pl 27.07.07, 10:08
      Myśle ,ze jest to prawda .wczorajsza gazeta podał informacje o ewkuacji .W tej
      sytuacji do szpitala powinnie wkroczyc PROKURATOR !!!!!!!!!!!
      • Gość: agaaaa5 Re: Strajk na Parkitce IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.07, 10:12
        tylko po co ten prokurator?teraz większość szpitali czeka taki los
        niestety...podziękujmy rządowi;taki mieli plan chyba...
        • Gość: Mccarthy Re: Strajk na Parkitce IP: 80.51.222.* 27.07.07, 10:20
          Rząd tu nie ma nic do rzeczy.Szpitale są w gestii samorządów.Niestety są
          nieudolnie zarządzane w większości przypadków.To przez to, że najczęście
          mianuję się na dyrektorów lekarzy.Ci natomiast o zarządzaja poprzez własne
          potrzeby, czyli wlasna kieszeń.
        • Gość: ren Re: Strajk na Parkitce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 10:47
          chyba podziekuj lekarzom, a raczej "pseudo-lekarzom", ktorzy ludzi maja za nic.
          Powinni za to siedziec w wiezieniu i zaplacic wielkie kary finansowe-to by ich
          zabolalo...bo w oczach to im sie swieca tylko zlotowki
      • Gość: pio Re: Strajk na Parkitce IP: *.135.inds.pl 27.07.07, 10:42
        najwiekszym podburzaczom powinni odbierac prawo do wykonywania zawodu powiedzmy
        na 5 lat. to byloby lekarstwo na te ich strajkowe zachcianki.
        ... zreszta kto wie czy tak sie nie skonczy. najpierw strajkuja, a potem maja
        wielkie pretensje ze szpital przestaje istniec i nie ma dla nich juz etatow -
        hehe. tylko tak dalej a niedlugo wylecicie na bruk. niestety nie kazdego
        bedize stac na uruchomienie wlasnej dzialanosci.
        aha.. jeszcze jedno - KASY FISKKALNE W PRYWATNYCH GABINETACH!!!
        • Gość: lulu Re: Strajk na Parkitce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 10:55
          prawdziwi lekarze z powolania-tacy przedwojenni to sie w grobie przewracaja. Ci
          dzisiejsi korzystaja z wiedzy ktora ludzkosc gromadzila przez pokolenia,a
          wydaje im sie ze sa bogami-panami zycia i smierci. Oni nie poszli na medycyne
          zeby leczyc ludzi, tylko zeby zarabiac pieniadze
          • Gość: pio Re: Strajk na Parkitce IP: *.135.inds.pl 27.07.07, 13:49
            ja tylko czekam az paru najbardziej krzyczacych pociagna do odpowiedzialnosci,
            bo to co robia to przestepstwo. mam ogromna nadzieje ze tak sie stanie.
            druznicy na przejazdach kolejowych tez moga zaczac odmiawiac opuszczania
            szlabanu, ale ich od razu potraktowano by jak zabojcow. wiec albo ktos w koncu
            zrobi z tym porzadek, albo bedziemy sie z nimi wszystkimi cackac jeszcze przez
            2 lata.
            • Gość: pio Re: Strajk na Parkitce IP: *.135.inds.pl 27.07.07, 13:51
              ... i mam tylko nadzieje ze ktos sie w koncu za to wezmie z grubej rury (jak
              najszybciej) zanim kolejne szpitale beda poddane procesom likwidacji.
              • Gość: misio Re: Strajk na Parkitce IP: 80.48.49.* 27.07.07, 13:56
                To minister, samorząd, dyrektorzy szpitali (SZTAB KREZUSOWY) odpowiadają za
                zabezpieczenie państwu świadczeń zdrowotnych. Ja odpowiadam za siebie i moją
                robotę (tylko moją).
                Więc skarżcie się do nich bo to oni w ten sposób dysponują środkami, że
                szpitalom wystarcza na robotę przez 8 miesięcy, a potem leczą z nadzieją, że
                ktoś im za to zapłaci, pogrążając szpitale w długach.
                A to pogrązanie prowadzi to spadku ich ceny i relatywnie łatwiejszej
                prywatyzacji po utracie płynności finansowej.
                Prywatyzacja jest rzeczą fajną, ale zawsze prywatyzujący dążą do obniżenia
                kosztów przejęcia, czy to huty, wytwórni śróbek czy szpitala.
                I tu niech pościgają sobie korupcję bo ją gołym okiem widać.
                A CBA jak cała reszta społeczeństwa pokazuje siłę kopiąc słabszych czyli
                wyżywając się na "doktorkach". A to pokażą, że któryś za zabieg wart na
                prywatnym rynku 10-20 tys. zł wziął na fryzjera (50-200 zł). A to że jajek
                zgrzewkę a to "zemstę pacjenta" czyli "KoniaK" ze Słowacji.
                Nie widziałem, żeby karząca ręka sprawiedliwości dopadła silniejszych tych
                przed którymi tak naprawdę tyłeczkami trzęsą. Tych którzy płacą o wiele milsze
                włodarzom kwoty za kontrakty z NFZ - nie sposób dostać go w normalnym
                przetargu.
                Wielka wojna z kurupcją to żenująca fikcja - bo trzeba byłoby zacząć od siebie.

Więc lekarze mają niewiele wyjść, bo prywatyzować im się nie wolno. Chyba, że
                przejdą na zupełną prywatę (zbudują prywatny szpital - prejęcie państwowego to
                granda), ale wtedy jak to już teraz jest, 1-2 % społeczeństwa skorzysta z ich
                usług. A kontraktu nie dostaną od centralnego komunistycnzego NFZ.

A my tutaj pacjenci i lekarze zajmujemy się obsrywaniem nawzajem co też jest
                wielką żenadą.
                Lekarz to wolny zawód i tak jak każdy inny wolny zawód powinien mieć płacone za
                robotę a nie za godzinę bo to niszczy robotę nawet w "państwowych" placówkach.

Wydaje mi się po przeanalizowaniu dostępnych źródeł, że u nas najlepszym
                rowiązaniem (nierealnym z powodów politycznych) jest model zbliżony do
                belgijskiego. Szpitale prywatne (ale non-profit), nie można ich sprzedać i
                zamienić na inne instytucje. Kilka prywatnych ubezpieczalni bez śmisznego NFZ,
                w którym dyspozycja środków odbywa się wg widzimisię gościa o mentalności
                generała na wojnie.
                Lekarze tam zarabiają tak, że wyjeżdżają owszem często ale na szkolenia.
                Wracają i leczą - poziom naprawdę ekstra.
                Ale zaczęło sie od potężnego strajku, w którym przez 3 dni naprawdę żaden
                lekarz nie ruszył się do pacjenta - paru Bogu ducha winnym się zmarło ale potem
                rozmowy poszły gładko. I Ci co żyją są zadowoleni.
                Pozdrawiam
                Spróbujmy porozmawiać jeszcze raz a nie obrzucać się gnojem. My jesteśmy
                potrzebni Wam a Wy nam.
                • Gość: as do "misio" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 14:29
                  napisze krotko: LECZ SIE NA MOZG (moze jeszcze nie jest za pozno...)
                  • Gość: ana Re: do "misio" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 14:34
                    A ja mowie niech sie zaglodza na smierc .... bedzie spokoj ....
    • Gość: lolo Re: Strajk na Parkitce IP: *.iplus.com.pl 28.07.07, 17:10
      To skandal .Po sąd tych "lekarzy "
      • Gość: misio Re: Strajk na Parkitce IP: 80.48.49.* 28.07.07, 20:04
        Widze lolo że tak przy łykendzie lubisz sobie o problemach służby zdrowia
        napisać! Znać gruntowne przemyślenie a i język giętki.
        • Gość: pio Re: Strajk na Parkitce IP: *.135.inds.pl 28.07.07, 20:28
          dobra, dostaliscie te trzy stowy podwyzki?! - to wracac do pracy!
          • Gość: pio Re: Strajk na Parkitce IP: *.135.inds.pl 28.07.07, 20:29
            ... swoja droga. za trzy stowy robic takie ceregiele. widac na czym wAM tak
            naprawe zalezy.
            • Gość: misio Re: Strajk na Parkitce IP: 80.48.49.* 28.07.07, 20:33
              Masz rację 3 stówki do za oglądanie Twojej gęby i tobie podobnych to wyjątkowo
              słabiutko wichrzycielu dlatego my jeszcze nie przestaliśmy strajkować.
              • Gość: pio Re: Strajk na Parkitce IP: *.135.inds.pl 29.07.07, 08:35
                ale yntelygent! wow.
                powalczcie jeszcze o miskę ryżu - to taka rekomkpensata za te kilka dni
                głodówki.
              • Gość: lupm Re: Strajk na Parkitce IP: *.iplus.com.pl 30.07.07, 19:05
                a ja wichrzycielem byłem w 1968 roku a nie dawno za to doatałem odznaczenie .
                LEARZE A JUZ WIEM DLACZEGO STRAJKUJECIE .I TU NIE O DORAŹNĄ KASE CHODZI .BO
                PRZYWASZYCH BOKACH TRZY STÓWY NIC NIE ZNACZY .TU CHODZI OWASZE EMERYTURKI.
                PRZECIEZ OD DODTKOWYCH ZAROBÓW W NAJLEPSZYM RAZIE PŁACICIE SKŁDKĘ ZDROWOTNĄ ,
                BO OD PROWIZJE I ŁAPÓWEK JUŻ .I TAAKA MALUŚIEŃKAAAAAA EMERYTURKA
                WYDZIE ......
                • Gość: misio Re: Strajk na Parkitce IP: 80.48.49.* 30.07.07, 20:04
                  WY LUMP TO LUBICIE SOBIE O SŁUŻBIE ZDROWOTNOŚCIOWEJ NAPISAĆ WIDZĘ. Już się
                  ludziom przejadło ale Ty PROWOKATORZE dalej jątrzysz i próbujesz wątek
                  podtrzymać. Kim Wy jesteście Lump? A może za zgrabne PAŁOWANIE I DONOSICIELSTWO
                  tudzież INWIGILACJĘ środowisk buntowniczych ten order za 1968 dostałeś? Zgrabna
                  robota! - SB ciągle żywe?
                  • Gość: lancelot Re: Strajk na Parkitce IP: *.iplus.com.pl 03.08.07, 14:19
                    oj masz racje puchaty misio .Zeby taki LUMP śmiał Was Bogów LEKARZY oceniac
                    >pawulon mu dac .niech zdycha bez jęku .A dlaczego myslisz ,ze był w SB .
                    Przcież z autopsji wiesz ,ze lekarzy w komunizmie inwigilowali tylko
                    lekarze ./patrz lista Wildstaina / jak by pałował w 1968r to dzisiaj nie był by
                    LUMPEPem tylko posłem SLD .
                    Na uniwerek ani Polibude też by go takiego LUMPA nie wpusicili czasie
                    rozruchów w 1968r .
                    JUz wiem on 1968 był Zydem i wirzycielem .Nie chciał jechac do IZraela a w
                    Polsce mógł zrobić tylko kariere LUMPa
                    A skąd ty doktorku tak dobrze znasz metody SB z autopsji ??? .I w trzeciej
                    osobie się do mnie zwracasz .O BOŻE TY JESTES TOWARZYSZ !!!!!!!
                    • Gość: misio Re: Strajk na Parkitce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.07, 14:24
                      A to Wy lump teraz lancelot jesteście? Król Artur też Wam order wręczył?
                      • Gość: lancelot Re: Strajk na Parkitce IP: *.iplus.com.pl 04.08.07, 10:21
                        Miejsca ci sie pomyliły mały kudłąty i brudny misiu TO NIE POSIEDZENIE
                        EGZEKUTYWY
                        misiaczki ,buziaczki .........
    • Gość: lancet Re: Strajk na Parkitce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 15:43
      lajo pokaż mi sk...nu chociaż jedno dziecko które podczas głodówki zostało bez
      pomocy na OIOM-ie????? morda w kubeł ciemny moherze!
      • Gość: gość Re: Strajk na Parkitce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 18:44
        na innych oddziałach też nikt nie został bez pomocy
        • Gość: skiper Re: Strajk na Parkitce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 06:10
          Ale jak już wszyscy wyjedziemy, to lump będzie wasze dzieci leczył. W nadziei
          na kolejny order.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka