Dodaj do ulubionych

Ludzie posła Grzesika tracą posady

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 08:04
To jest bardzo dobra wiadomość. Chciałbym jednak, aby wyjaśnić jeszcze
rozbicie służbowego samochodu przez panią Trybus! Ludzie z Samoobrony myśleli,
że będą nową elitą :P
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomasz Jaskóła Ludzie posła Grzesika tracą posady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 08:08
      z dedykacją dla myslących podobnie ...

Dlaczego nie lubię Samoobrony? Nie lubię Samoobrony ....

1.Bo nie!
      2.Ponieważ, nie lubię, aby 99 % liderów partii miało IQ poniżej ... no np.
      mojego!
      3.Ponieważ nie lubię publicznie dawać w "papę"!
      4. Gdyż poseł Golik jednak był wybrany z listy tej partii, a ja uważam, że
      prostytutkę jednak można zgwałcić!
      5. Gdyż ku..ki w oczach mnie nie przekonują – wolę iskrzenie w mózgu!
      6. Ponieważ nie lubię być Oportunistą a wiele osób lubi!
      7. Gdyż Lepperowi idzie niestety coraz lepiej, co dobrze o nim świadczy –
      niestety wcale dobrze o Nas!
      8. Gdyż nie kradnę traktorów, bron i tego tam ... kombajnów!
      9. Płace zawsze za siebie – również kartą [zawsze z pokryciem]!
      10. Kocham czytać książki, niekoniecznie: „Książki przeglądu technicznego
      siewnika nastawnego – podwójnego”!
      11. Bo kocham swoją Rodzinę i nie chciałbym, aby moje dzieci miały Traumę!
      12. Dlatego, że cwaniactwo w stylu grzebiącego nożem sprężynowym pod
      paznokciami Łyżwińskiego jakoś mi nie pasuje .... !
      13. Gdyż wiem, że sekretarzem Generalnym ONZ jest Kofii Annan z Ghany a nie
      Annana Koffana – [nie kojarzyć z Onanistą, lecz jedynie z Beger „krwistą”]
      14. Bo nie muszę ich lubić – i to właśnie lubię!
      15. Bo lubię i cenię Balcerowicza!
      16. Gdyż mam dość chamstwa i gangsterstwa w polityce kraju, który jest
      członkiem UE, a jego obywatele pretendują do miana Europejczyków!
      17. Ponieważ, gdyby pisał to Salvadore Dali napisałby, że Samoobrona jest
      podobna do dachu kanciastego, który Jaskółki obsrywają, natomiast ład i
      porządek jest KOPUŁĄ”! Metoda "paranoiczno - krytyczna” owego barda malunku
      surrealistycznego jest punktem odniesienia dla Paranoi rzeczywistej.
      18. Gdyż, cytat za Lepperem: „My nie chcemy być uważani za tych, którzy stołki
      stawiają ponad wszystko. Będziemy w końcu mówić to, że za spółki skarbu
      państwa odpowiada tylko i wyłącznie PiS. My nie chcemy dawać na stanowiska w
      resortach siłowych, w służbach czy w spółkach skarbu państwa działaczy
      partyjnych, absolutnie nie - powiedział Andrzej Lepper, powiedział "Poranku
      Radia TOK FM” – TYLKO JA TAK MYSLĘ NAPRAWDĘ ....

19. Ponieważ zgadzam się z premierem Jarosławem Kaczyńskim, który mawiał na
      przestrzeni lat: [wypowiedzi pana Premiera z PISU]

Kilka słów prawdy z ust prezesa:
      "W żadnym wypadku nie zostanę premierem, jeśli mój brat Lech wygra wybory
      prezydenckie. Byłaby to sytuacja nie do zaakceptowania przez polskie
      społeczeństwo."
      J.K. 10.2005
      ........................
      "Dla mnie raz dane słowo jest święte i sądzę, że dla koalicjantów także.."
      powiedział Jarosław Kaczyński.
      "Życie Warszawy", 10 lipca 2006
      ........................
      "Władza Samoobrony w Polsce to będzie kryzys europejski, dużo większy niż ten
      austriacki."
      Jarosław Kaczyński, 15 listopada 2002, Trójka:
      ........................
      W "Głosie Wybrzeża" z 18 i 22 czerwca 2003 r. opublikowano wywiad z panem
      posłem Jarosławem Kaczyńskim. Powiedział on:
      "Samoobrona jest tworem byłych oficerów służb bezpieczeństwa. Mój brat, który
      był ministrem stanu do spraw bezpieczeństwa, dostał raport, z którego
      wynikało, że grupa byłych oficerów SB założyła Związek Zawodowy 'Samoobrona'˝.
      I dalej czytamy: ˝To formacja używana do osłony tyłów tego całego układu i
      ochrony tego nieporządku, który jest w kraju, i jednocześnie korzystająca z
      tego nieporządku. To są ludzie, którzy nabrali kredytów i chcą żyć jak
      przedsiębiorcy, a mają kwalifikacje do kopania rowów".
      ........................
      W serwisie PAP-u z 25 marca 2004 r. Jarosław Kaczyński potwierdził:
      "Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną. Uważam, że mam
      dowody na potwierdzenie moich słów i w odpowiednim momencie je przedstawię".
      ........................
      Jarosław Kaczyński, 16 lutego 2004, PR3:
      "My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w
      Polsce uczestniczyć nie będziemy, bo proszę zauważyć, że kolejne takie rządy w
      Polsce jak te, które mamy obecnie, albo te które były w poprzedniej kadencji i
      mamy do czyniena z Samoobroną przy władzy i naprawdę z nieszczęściem dla
      naszego kraju."
      ........................
      Jarosław Kaczyński, 22 marca 2004, Czat gazeta.pl
      "Ja jestem przeciwnikiem mówienia o koalicjach przed wynikiem wyborów. Mamy
      dwa wyraźne zakazy, które dziś obowiązują w samorządach, a będą też
      obowiązywać w nowym parlamencie - SLD i Samoobrona. A dziś powinno się
      powiedzieć odwrotnie - Samoobrona i SLD."
      ........................
      Marzec 2005 rok / antena RMF FM
      RMF FM: Czy w przyszłej kadencji Sejmu będzie możliwa sytuacja kiedy partia
      poprze ludzi mających kłopoty z prawem ?
      Lech Kaczyński: "Nie ma takiej możliwości. PIS jest partią ludzi
      praworządnych, którzy dążą do rozliczeń krzywd. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem
      sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami
      PIS".
      ........................
      RMF FM: Czyli poparcie dla takiego polityka jak na przykład Andrzej Lepper
      gdyby starał się o fotel marszałka jest niemożliwe?
      Lech Kaczyński: "Nie ma takiej możliwości. Najwyższe funkcje w państwie muszą
      sprawować ludzie czyści jak łza. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo
      i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w
      jakiejkolwiek sytuacji jest nierealne."
      20. I wreszcie nie lubię Samoobrony, gdyż sprawia mi to największą przyjemność .....

• Gość: Pinki Re: Ludzie posła Grzesika tracą posady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 08:13
        Że też Ci się chciało tak z rana produkować...... Zobacz lepiej co
        Ty masz za uszami. A dobrze wiesz,że masz. Sąsiedzie.
        • Gość: gościugościu Re: Ludzie posła Grzesika tracą posady IP: *.ppdc.pl 10.08.07, 08:44
          to dobrze, że ma rodzice mają bar, bo zawsze pracę będzie miała.
          Nic tak nie smakuje jak piwo lane przez urzędnika państwowego
          wysokiego szczebla ;)
        • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Ludzie posła Grzesika tracą posady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 12:02
          Co mam za uszami? :) Sąsiedzie ...? Czyżbym gościł Osamę? A może Obamę? Którego
          wolałby Pan, abym gościł?
          • Gość: prezes rolnik Re: Ludzie posła Grzesika tracą posady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.07, 12:24
            odstrzelić te męty niech wracają skąd przyszli a Halinka niech zabiera ta
            swołocz i zapłaci za auto służbowe. Trza do prokuratora z tym, zresztą i tak
            dostanie za fałszywe podpisy pod listami Grzesika. CIAO HAAALYNA!!!!!!!
            • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Ludzie posła Grzesika tracą posady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 12:37
              Wracam do próby wyjaśnienia rozbicia służbowego auta przez panią Trybus. Co
              wiadomo o tym czynie? Czy został ukarany? Jak rozbito to auto, kto zostanie
              obciążony? Podatnicy? Proszę o odpowiedź członków tej partii. Mówmy wreszcie
              prawdę i żądajmy wyjaśnień! Proszę odpowiedzieć czy ponownie podatnicy będą
              płacić za wybryki administracji?
    • Gość: paweł Ludzie posła Grzesika tracą posady IP: *.ruch.com.pl 10.08.07, 09:11
      Nareszcie.
      brawo dla posła Giżyńskiego
    • Gość: nowy Ludzie posła Grzesika tracą posady IP: 80.50.242.* 10.08.07, 09:53
      Wywalić nowych niekompetentnych kierowników z Będzia, Bielska i
      Pszczyny, koleszków partyjnych Trybus.
    • Gość: Anty-samoobrona Re: Ludzie posła Grzesika tracą posady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 12:22
      W tym całym zamieszaniu politycznym, to są najlepsze wiadomości.
      Dość chamstwa i prostactwa w polityce. Rozwiązać Samoobronę, tych z
      wyrokami do paki, a reszta do gnoju, gdzie ich miejsce.
      • Gość: REALISTA Re: Ludzie posła Grzesika tracą posady IP: *.eranet.pl 10.08.07, 13:35
        Drodzy Państwo, pragne Was poinformować, iż juz za niecałe dwa
        tygodnie Ministerstwo Rolnictwa bedzie podlegało Samoobronie, czy
        wam sie to podoba czy nie. A wszystkich tzw. "kompetentnych,
        doswiadczony" mądralińskich z tego forum rozliczy za "lojalność"
        wobec własnej firmy w której pracują.Będzie nowy Dyrektor, bo mysle
        ze Pani halina już nie bedzie chciała dwa razy wchodzic do tej samej
        rzeki. A nowy dyrektor to będzie mały pikuś w porównaniu z Panią
        Trybus. Moze chcecie poznać Wasze IP...?
        • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Ludzie posła Grzesika tracą posady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 15:13
          Ja bardzo chcę poznać swoje IP ... tym bardziej, że podpisuję się z imienia i
          nazwiska [typowe dla działaczy Samoobrony RP jest czytanie bez zrozumienia.]. Co
          do Pani Trybus to ponawiam pytanie. Proszę o odpowiedź jak wygląda problem
          rozwalonego auta przez tą Panią? Kto płaci za ten wypadek, z czyjej winy był
          spowodowany, czy kierowca był trzeźwy? Nalegam na odpowiedź na postawione pytanie.
          • Gość: frogman niestety zapłacimy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 15:50
            Niestety to my zapłacimy za tych DURNI i za samochody i za odprawy
            dla tych palantow. A teraz płacimy za ich chorobowe !!!
            Czy tak trudno zrobić kontrolę tego syfu Kaczyńskich???!!!
          • Gość: mateusz Re: Ludzie posła Grzesika tracą posady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 18:28
            Gość portalu: Tomasz Jaskóła napisał(a):

> Ja bardzo chcę poznać swoje IP ... tym bardziej, że podpisuję się z imienia i
            > nazwiska [typowe dla działaczy Samoobrony RP jest czytanie bez zrozumienia.]. C
            > o
            > do Pani Trybus to ponawiam pytanie. Proszę o odpowiedź jak wygląda problem
            > rozwalonego auta przez tą Panią? Kto płaci za ten wypadek, z czyjej winy był
            > spowodowany, czy kierowca był trzeźwy? Nalegam na odpowiedź na postawione pytan
            > ie.

Zadaję także następne pytania :

Kto rozliczy ten rząd za karuzelę na szczytach władzy ?
            Tj.:1.Odwoływanie i powoływanie nowych ministrów,wiceministrów wicepremierów co
            związane jest z wysokimi odprawami pieniężnymi.
            2.Powoływanie na wysokie stanowiska ludzi niekompetetnych, warchołów,z wyrokami
            sądowymi itp.
            3.Zaniechanie reformy finansów publicznych,w tym systemu służby zdrowia.
            4. Najdroższe w historii państwo.
            5.Błędy w polityce zagranicznej.
            6.Degrengoladę w niektórych ministerstwach.
            7.Hipokryzję
            Itd. itp.
        • Gość: Anty - samoobrona Do Realisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 15:41
          Z tego co zrozumiałem to Samoobrona obejmie również MSWiA, Min. Sprawiedliwości,
          Min. Koordynatora d/s Służb Specjalnych i panowie z CBŚ i CBA będą nachodzić
          niesfornych forumowiczów.
          Realisto zacznij się leczyć póki nie jest za późno.
    • Gość: ew Re: Ludzie posła Grzesika tracą posady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.07, 12:07
      Dobre wiadomości
    • Gość: ela Re: Ludzie posła Grzesika tracą posady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.07, 10:27
      brak wyjaśnień
    • Gość: re Re: Ludzie posła Grzesika tracą posady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.07, 13:49
      Starajmy się podtrzymywać ten wątek - dość nepotyzmu.
    • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Ludzie posła Grzesika tracą posady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 22:58
      Z Dziennika Zachodniego ....
      209.85.129.104/search?q=cache:j7ZjgueY-UsJ:www.dz.com.pl/%3Ftekst,776+halina+trybus&hl=pl&ct=clnk&cd=12&gl=pl&client=firefox-a
      Śląski desant zagrożony
      Samoobrona województwa śląskiego, która ma w naszym regionie tylko dwóch posłów
      i niewielkie poparcie, skupiła w swoich rękach ogromną władzę. Jej wyjście z
      koalicji oznacza, że pracę w naszym regionie może w najbliższym czasie stracić
      nawet kilkadziesiąt osób.
      Samoobrona od lat nie ukrywała, że ma doskonale przygotowane kadry. Dziwnym
      zbiegiem okoliczności, za czasów koalicji PiS - LPR - Samoobrona jej ludzie
      awansowali jednak tylko w obszarach podległych ministrom tej partii - szefowi
      resortu rolnictwa Andrzejowi Lepperowi i Annie Kalacie, która z ramienia rządu
      odpowiada za pracę i sprawy socjalne.
      Prawo i Sprawiedliwość, które ma na sztandarach walkę z korupcją i nepotyzmem,
      bez zmrużenia oka patrzyło w naszym regionie, jak 29-letnia Halina Trybus,
      krewna lidera tej partii w województwie śląskim posła Andrzeja Grzesika,
      zostawała prezesem oddziału Agencji Rozwoju i Modernizacji Rolnictwa. Nikt nie
      widział też nic złego w fakcie, że mąż Trybus - Rafał Gwóźdź zostawał prezesem
      śląskiego oddziału Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych.
      Halina Trybus, młoda kobieta, w przeszłości asystentka posła Grzesika, a także
      autorka panegirycznych rozmów ze swoim szefem, które ukazywały się w periodykach
      Samoobrony, po nominacji na prezesa ARiMR nie zapomniała o kolegach partyjnych.
      W konkursach na stanowiska szefów oddziałów terenowych Agencji - dziwnym
      zbiegiem okoliczności - wygrywali jej koledzy partyjni. W oddziale Agencji w
      Będzinie szefem został Damian Grzegorzewski, młody działacz partii Leppera z
      Sosnowca. W Bielsku-Białej konkurs na dyrektora oddziału ARMiR wygrał Robert
      Gryber, który w ostatnich wyborach, bez sukcesu, ubiegał się z list Samoobrony o
      mandat radnego w Sosnowcu. W Lublińcu szefem jest Jerzy Socha, także związany z
      ugrupowaniem Leppera. To jednak nie koniec partyjnych nominacji - w
      częstochowskiej centrali ARMiR specjalistą od spraw transportu został Grzegorz
      Kołek, pewnie tylko przypadkiem były pracownik biura posła Andrzeja Grzesika. W
      pracy spotyka się on ze swoją narzeczoną - Patrycją Sikorą, szefową
      częstochowskich struktur Samoobrony, która w Agencji odpowiada za sprawy kadrowe
      oraz płace.
      Szefem wojewódzkich struktur Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób
      Niepełnosprawnych został natomiast wspomniany 28-letni politolog Rafał Gwóźdź.
      Przez kilka lat był asystentem posła Andrzeja Grzesika, redaktorem śląskiej
      mutacji "Głosu Samoobrony". Jest także wiceszefem Rady Programowej TVP Katowice
      i radnym partii Leppera w powiecie lublinieckim.
      Niestety, Prawo i Sprawiedliwość na te nominacje przymykało oko.
      - Wiedzieliśmy, że to skandal, ale nie chcieliśmy na Śląsku wojny z ludźmi
      Leppera - powiedział nam jeden ze śląskich posłów PiS

• Gość: r Re: Ludzie posła Grzesika tracą posady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 23:35
      a ten już stary
    • Gość: rr Re: Ludzie posła Grzesika tracą posady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 09:49
      zdecydowanie nie
      • Gość: r Re: Ludzie posła Grzesika tracą posady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 10:00
        W "Głosie Wybrzeża" z 18 i 22 czerwca 2003 r. opublikowano wywiad z panem
        posłem Jarosławem Kaczyńskim. Powiedział on:
        "Samoobrona jest tworem byłych oficerów służb bezpieczeństwa. Mój brat, który
        był ministrem stanu do spraw bezpieczeństwa, dostał raport, z którego
        wynikało, że grupa byłych oficerów SB założyła Związek Zawodowy 'Samoobrona'˝.
        I dalej czytamy: ˝To formacja używana do osłony tyłów tego całego układu i
        ochrony tego nieporządku, który jest w kraju, i jednocześnie korzystająca z
        tego nieporządku. To są ludzie, którzy nabrali kredytów i chcą żyć jak
        przedsiębiorcy, a mają kwalifikacje do kopania rowów".
    • Gość: :) Re: Ludzie posła Grzesika tracą posady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 12:44
      A ja nie chcę, aby ten wątek tak szybko zginął ... :):)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka