Gość: kinga8 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.07, 07:56 witam wybiramy sie autem do włoch w okolice wenecji...ktoś ma może doświadczenie w tej materii? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mala-mi Re: samochodem do włoch IP: *.eranet.pl 14.08.07, 09:24 droga spoko, ok. 12-14 godz. jazdy, winiety na drogi w czechach i austrii, we wloszech sa bramki, ogolnie luz-blues Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaKiśFacet Re: samochodem do włoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 11:57 normalnie...prosto, a w czwartek w prawo...a tak poważnie to rzeczywiście droga prosta, winiety Czechy i Austria- po drodze Wiedeń-polecam,(nie radzę osczędzać na winietach),we Włoszech płatne autostrady na bramkach. A w samej Wenecji parking piętrowy w samym centrum, przejść do tramwaju wodnego, dojechać(płynąć) na koniec i powrót pieszo..rewelka. Byłem w dzień, jeden zresztą, i podejrzewam, że najładniej wygląda Wenecja jednak nocą. Z kilku względów: po pierwsze nie widać tego fatalnego stanu technicnego budynków, a po drugie pewnie ładnie wygląda to z wody wieczorem oświetlone. Polecam najstarszą w Europie kawiarnię na jakimś tam placu ( nie pamietam nazw, mój brat pamieta ;) ) A stamtąd niedaleko już do Mirabilandii w Ravennie!!! www.mirabilandia.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grazia86 Re: samochodem do włoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 23:40 Od Czech droga O.K. (nie mówię o Polsce, bo wiadomo), najlepiej wyjechać przed wieczorem 17-19, w nocy jedzie się tam rewelacja, a w Polsce będziesz jechać jeszcze za widoku. W Austrii musisz uważać na roboty drogowe, bo przy nich często ustawione są fotoradary i pstrykają zdjęcia(przód i tył, więc się nie wystrasz bo jest duży rozbłysk), najlepsze miejsce do drzemki(oczywiście w samochodzie) jest za Wiedniem, około 20-30km po prawej stronie wielki parking. Ja z mężem jadę na zmianę bez drzemki, on do tego właśnie parkingu po czym idzie spać,ja już dalej(niskociśnieniowcy mają raj wjeżdżając w Alpy-zupełny brak chęci do snu). My zawsze jeździmy do Bibione- to w sumie ok. 1120km i 12 godzin jazdy. Życzę Ci miłej podróży i wspaniałych wrażeń z jazdy drogą równą i bez dziur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga8 Re: samochodem do włoch IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.07, 09:07 dziękuje bardzo za wszystkie informacje i pozdrawiam . jutro wyjazd Odpowiedz Link Zgłoś