Gość: gość IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.07, 08:36 Witam, Szukam kogoś do wycięcia na działce brzózek wraz z korzeniami. Czy nie orientujecie się ile to kosztuje i czy trzeba miec zgode na taką wycinkę. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: C Re: Wycinka drzew- brzózki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.07, 09:36 Nie wiem ile to kosztuje ale jeżeli brzozy maja bodajże ponad 3 lata to zgoda jest potrzebna inaczej jeżeli ktoś doniesie na ciebie , będą wysokie kary . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zainteresowany Re: Wycinka drzew- brzózki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 09:39 Gdzie jest ta działka, jaka ma powierzchnię, jak duze są te brzózki. Pozwolenia miec nie musisz. PS. Co chcesz zrobić z drewnem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wycinka drzew- brzózki IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.07, 09:43 Działka jest na grabówce, powierzchnia ok. 820m. , drewno mi nie jest potrzebne, najlepiej oddałabym ścinającemu brzózki, drzewa raczej młode, nie umiem określic wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrk9947 Re: Wycinka drzew- brzózki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 09:43 Witam Jerzeli te brzozki nie sa bardzo wysokie to chetnie podejme sie tej pracy.Jesli chodzi o cene to najlepiej bedzie jesli sie spotkamy na miejscu,ja to boejrze i wtedy powiem jaka bedzie cena.Moj tel 0508295627 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wycinka drzew- brzózki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 10:15 musisz mieć zgodę wydaną przez inspektorat ochrony środowiska, opłata która ci naliczą może być wniesiona w postaci nowych nasadzeń którę okreslone zostana w wydanej decyzji(generalnie pryszcz ok. 100zł za sadzonki). Unikaj oszustów którzy zetną drzewka zostawiając cie z korzeniami. do usunięcia korzeni potrzebny jest cięższy sprzęt a nie usunięte korzenie odrosną.Jeżeli zrobisz to bez konsultacji z inspektoratem to możesz spotkac się z karą pieniężną która może wynieść od klikuset do kliku tysięcy zł, w zależności od wieku i wartości drzew. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zainteresowany Re: Wycinka drzew- brzózki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 12:48 Mowa jest o wycince drzew i usunieciu po nich korzeni i chce sie tego podjąć. Z jakiego powodu sugerujesz, że jestem oszustem i pomawiasz mnie o oszustwo? Sprzęt do usuniecia korzeni posiadam i nie przyjade tylko z piłą spalinową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Wycinka drzew- brzózki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 14:39 Czy tu jakis kramik ? zaloz ciemnoto jeszcze kilka takich samych tematow ty ćwoku !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <<>> Moderatorzy !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 14:44 Zyjecie i co wy obiboki na temat ten myslicie, jest z pewnoscia ok. !! Obudzie sie tam w koncu obiboki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Moderatorzy !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 16:15 Spiee..aj tępa gnido! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Do Gościa !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 17:07 Wal się CW E L U !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Do Gościa !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 17:12 Śmierdzi ci z pyska je bany gówn ojadzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioyre5875 Re: Do Gościa !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 19:59 Troche kultury!!!!!!!!!!!!!!!!!!Co cie tak irytuje?ZAstanow sie nad soba.A nastepnym razem zanim cos napiszesz tro pomysl.Sprobuj to naprawde nie boli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tw Re: Wycinka drzew- brzózki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.07, 14:49 czy nie ma na tym forum żadnego moderatoa=by takie chamskie teksty blokowac ??? po co jest ta ancymonka czy misia-ajkastam ..? /co co infantylny ,szczeniacki nick : misiakilla-to chyba gó..atra jakas?? -a ancymonka -malo lepszy nick.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tn Re: Wycinka drzew- brzózki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.07, 14:51 te chamskie teksty-to te pod koniec wątku-oczywiście --tak dla pewnosci dodam --to wzjemne bluzganie i wulgaryzmy ..wstyd- panowie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wycinka drzew- brzózki IP: *.adsl.inetia.pl 28.08.07, 13:08 Załozyłam wątek o wycince brzózek, a tu tyle wulgaryzmu, szok. Podbijam jednak ten watek, bo brzózki nadal są na mojej działce, nadal szukam chetnych do wycinki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr95868 Re: Wycinka drzew- brzózki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 13:44 Ponawiam moja oferte.Moge wyciac te brzozki,i wykopac korzenie a pozostalosci po nich spryskac randapem co zagwarantuje ze brzozki nie odrosna.Kwestia zezwolenhia dla mnie jest nie istotna to Pani rzecz ja chce wykonac zadanie.Podaje moj numer 0508295627. Odpowiedz Link Zgłoś