Gość: mada54 Re: Znajdź koleżanki i kolegów ze szkolnych lat.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 23:21 Czy ktoś wie,przy jakiej ulicy mieściła sie Szkoła Podstawowa numer 25?To chyba była ulica Chłopickiego , ale chodziłam tam 50 lat temu,a teraz ta szkoła nie istnieje.To znaczy,ten numer istnieje,ale jest przyznany zupełnie innej szkole.Nie wiem,kiedy ta moja super szkoła została zlikwidowana.Może ktoś mi pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aba SP 25 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 08:27 Szkoła mieściła się przy ul. Lenina 54 (numer ?)ale można było wejść również od ul. Chłopickiego. Nie pamiętam daty likwidacji ale większość grona pedagogicznego przeszła do szkoły nr 31 przy PCK. Mój początek w tej szkole to 1965 rok. A taki wpis istnieje w serwisie Miasta Częstochowy Szkoła Podstawowa nr 25 z Oddziałem Zerowym Częstochowa, ul. Rędzińska 23. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: SP 25 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.07, 18:22 istnieje, jeszcze budynek, w którym znajdowała się ta szkoła? lubię odkrywać moje miasto na nowo, jego historię:) wiem, że szkoła chyba nr 4 była przy Kawiej, potem została przeniesiona na Warszawska, dziś jest tam tylko gimnazjum(no i zespół szkół Kochanowskiego) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość :) Re:nasza klasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 20:13 U nas działa to fatalnie. Jestem zapisana w dwóch szkołach podstawowych jedna to u nas w Czestochowie, druga w dolnośląskim dla przykladu podam, ze tam jest nas zapisanych 496, a tu 65, chodzi tu o szkołę. To nie wszystko tamto miasto wcale nie jest wieksze, nawet liczba wszystkich szkół jest mniejsza. To bardzo fana sprawa, bo spotkałam znajomych z którymi nie widziałam sie od 1978r. oczywiście nie z Częstochowy, bo jak do tej pory w mojej klasie z Czestochowy nikt sie nie zapisał. Nie wiem czy to jest lenistwo czy po prostu ludzie nie potrzebują kontaktu ze starymi znajomymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mada54 Re: SP 25 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 20:49 Budynek SP nr 25 istnieje,jest tam chyba bank.Budynek znajduje sie prawie naprzeciwko Zakładu Energetycznego,trochę bliżej Jasnej Góry.Wiem,że w czasie wojny,albo tuż po wojnie w tym budynku był szpital.Szkoła ta miała świetną opinię.Kierowniczką przed 50 laty była pani Ludwika Dziubowa.A wspominam tę szkołę z bardzo dużą sympatią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chania22 Re: Znajdź koleżanki i kolegów ze szkolnych lat.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 23:23 no to w górę stronka, Reklama to jednak potęga:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anek Re: Znajdź koleżanki i kolegów ze szkolnych lat.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.07, 10:02 pomału kompletuje mi się klasa ,trzeba by się kiedyś spotkać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajka Re: Znajdź koleżanki i kolegów ze szkolnych lat.. IP: *.profiline.pl 07.11.07, 15:11 Słuchajcie, strona super!!! W ciągu dwóch dni odezwało się tyle ludzi, że szok!!! Naprawdę warto!!!;)))) Odpowiedz Link Zgłoś