Dodaj do ulubionych

Access (baza danych) - potrzebna pomoc!!!

04.09.07, 14:49
Poszukuję kogoś dobrze znającego się na Accessie. Może tutaj ktoś taki będzie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Art Re: Access (baza danych) - potrzebna pomoc!!! IP: *.tpnet.pl 04.09.07, 15:20
      A co konkretnie potrzebujesz ?
      • nelly85 Re: Access (baza danych) - potrzebna pomoc!!! 04.09.07, 15:27
        stworzyc baze danych dla jednego z wydziałow firmy, gdzie głównie bedzie
        pokazany przebieg użycia samochodów tej firmy (czyli od kiedy jest w danym
        wydziale, kto nim jezdzi,czy zmienial wydzial); i żeby można z tego później
        uzyskać dokładny raport - to tak w wielkim skrócie na czym ma to polegać
        • Gość: abc Re: Access (baza danych) - potrzebna pomoc!!! IP: 212.87.241.* 04.09.07, 16:25
          Dalem takie zadanie uczniom. Banal.
          • kotek1239 Re: Access (baza danych) - potrzebna pomoc!!! 04.09.07, 16:44
            no dobra ale to nie jakis problem szczególowy tylko chodzi ci o
            zrobienie całej bazy danych a to szczegolik nie jest... raczej nikt
            ci tu tego ne rozpisze
    • nelly85 Re: Access (baza danych) - potrzebna pomoc!!! 04.09.07, 17:12
      Nie chodzi o to by mi ktoś rozpisał to na forum tylko ewentualnie dał jakiś
      kontakt do siebie, bądź kogoś kto sie na tym zna. Jeżeli jest to taki banał,
      który bez problemu robią uczniowi, to nie wiem kto szkoli naszych nauczycieli,
      bo jakoś nikt sie tego nie chce podjąć, każdy z początku mówi, że banał dopóki
      nie siądzie i nie spróbuje zrobić.
      • kotek1239 Re: Access (baza danych) - potrzebna pomoc!!! 04.09.07, 17:21
        no ale dlaczego nie sprobujesz tego sama zrobic.. wystarczy ksiazka
        do accesa, metoda prob i błedow i tyle... z tego co przedstawilas
        jest to najprostsza baza jaka ja robilam chyba juz na pierwszych
        zajeciach... niestety bylo to dosyc dawno a na przypominanie nie mam
        czasu sorry ;]... ale poczytac i pocwiczyc troche w programie nie
        zaszkodzi
        • nelly85 Re: Access (baza danych) - potrzebna pomoc!!! 04.09.07, 17:29
          jeżeli czytałeś dokładnie co napisałam na początku, to wspomniałam, że opisuję
          to w wielkim skrócie; nie mało czasu spędziłam nad tą bazą i wcale do
          najłatwiejszych nie należy; jest to baza nie na własne potzreby tylko na
          potrzeby pewnej firmy i z tego powodu, że sama nie wiem jak to zrobić szukam
          jakiegoś specjalisty, który mógłby ją zrobić, bądź przedstawił jak sie do tego
          zabrać.
          Jednak co odzywam sie do kogoś oferującego korepetycje z Accessa ma problem jak
          to zrobić, bądź mówi mi, żebym pokazała swoją bazę to on pomyśli czy da radę.
          • kotek1239 Re: Access (baza danych) - potrzebna pomoc!!! 04.09.07, 17:37
            no to chyba szukasz nie tam gdzie trzeba, a poza tym nie iwem czy
            dobrze rozumuje- nie wiem czy sama sie podjełas zrobienia bazy ni
            emajac o niej pojecia czy ta firma ci kazała... bo jesli ci kazała
            to masz problem , jesli sama si epodjełas to chyba przecenials swoje
            mozliwosci ;]
            • nelly85 Re: Access (baza danych) - potrzebna pomoc!!! 04.09.07, 17:43
              mam świadomość tego co wiem na temat bazy danych i sama bym się tego nie
              podjęła, jest to polecenie szefa i dobrze to ująłeś mam problem, dlatego też
              szukam pomocy :) hmm to jeżeli ja szukam nie tam gdzie trzeba to może mi
              powiesz, gdzie szukać powinnam?
              • kotek1239 Re: Access (baza danych) - potrzebna pomoc!!! 04.09.07, 17:54
                no moze faktycznie u kogos kto korepetycji udziela - najlepiej
                jakiegos nauczyciela czy wykładowcy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka