Dodaj do ulubionych

Szkoła nauki jazdy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.07, 15:43
Witam właśnie zapisałam się na prawo jazdy do Zielonego Listka. Mam pytanie co
o niej sądzicie? Jacy są instruktorzy, jak przebiegają wykłady. Wszystkim z
góry dziękuje za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • zmrol-ms Re: Szkoła nauki jazdy 11.09.07, 15:45
      Polecam. Prowadzę tą szkołę zapraszam we wtorki i czwartki popytasz naszych
      kursantów i zobaczysz czy warto.
      • Gość: Marcin Re: Szkoła nauki jazdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.07, 17:19
        Ale jak mozna samemu polecac swoja szkole jazdy na forum ??? Nie rozumiem tego
        za bardzo :|
        Wiadomo przeciez ze bedac wlascicielem szkoly jazdy bym nie polecal kogos
        innnego ytlko wlasnie siebie :P
        Pozatym 26 miejsce to nie obrazajac nikogo dno.
        Wg mnie dobrze ucza instruktorzy z WILK z tej szkoley na Slowackiego I taki gosc
        Krason. BYl jeszcze jeden co kiedys uczyl moja znajoma ale juz poszedl na
        ermeryture co do reszty sie nie wypowiem
      • Gość: pawel Re: Szkoła nauki jazdy IP: 89.174.23.* 25.10.07, 18:02
        Zuzia zalozyla watek o 15.43, a o 15.45 juz glos zabral ktos ze
        szkoly..hmmm troche podejrzane to wszystko:)
      • Gość: Boobek Re: Szkoła nauki jazdy IP: 212.87.241.* 27.10.07, 01:26
        Tych reklam szkół już chyba wystarczy. Ranking mówi sam z siebie:
        miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,84749,4376775.html.
        Sam uczyłem się jeździć w ośrodku na Westerplatte 21. Gość zapewniał, że jest
        jednym z najlepszych (23 miejsce w zestawieniu). Obcinał godziny jazdy, uczył
        cofania "na lusterka". Po oblaniu poszedłem do STARTu. Nauczyłem się więcej choć
        z punktualnością instruktorów nie było za dobrze.
        Problem tkwi w niekompetencji instruktorów szkół. Moim zdaniem powinni odnawiać
        licencję raz na rok, powinna też istnieć instytucja kontrolna przy ośrodkach
        egzaminacyjnych i nieuczciwym powinny być odbierane uprawnienia.
        Nieodpowiedzialność i nierzetelność w zawodzie instruktora prowadzi do tysiecy
        ofiar na drogach.
        Przepisowych godzin jest za mało a instruktorzy za słabi i w większości
        nastawieni na łatwy zysk (np. odbieranie nam czasu po przez świadome wjeżdżanie
        na Aleje o 15.00)
        Mam prawko od roku i mogę stwierdzić, że szkoły jazdy niczego nie uczą, a
        przynajmniej nie uczą najważniejszych rzeczy. Zmiana biegów i kręcenie
        kierownicą to umiejętności podstawowe, trzeba jeszcze wiedzieć jak poruszać się
        w ruchu ulicznym a z tym są problemy, widzimy to na co dzień.
    • Gość: kk Re: Szkoła nauki jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 08:38
      nie polecam
      • Gość: zuzia Re: Szkoła nauki jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 09:53
        A dlaczego nie polecasz? Rozwiń swoją wypowiedz.
        • Gość: kk Re: Szkoła nauki jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 10:32
          sprawdz ktore miejsce zajmuje w rankingu czestochowskich szkol jazdy.
          bez jazd dodatkowych sie nie obejdzie bo dopiero wtedy zaczynaja
          uczyc i nie skracaja jazd
          • zmrol-ms Re: Szkoła nauki jazdy 12.09.07, 11:30
            Zajmujemy 26 miejsce w rankingu to fakt, ale jak na firmę która istnieje krótko
            to bardzo dobry wynik. Jeśli chodzi o jazdy dodatkowe to cieszą się dobry
            popytem wśród kursantów z innych ośrodków. Nigdy nie skracamy jazd u nas godzina
            jazdy to 60min jazdy, a nie jak u innych 45min. Sprawdź sam a nie wypisuj bzdur.
            • realistgirl Re: Szkoła nauki jazdy 12.09.07, 16:45
              zmrol-ms napisała:

> Zajmujemy 26 miejsce w rankingu to fakt, ale jak na firmę która istnieje krótko
              > to bardzo dobry wynik. Jeśli chodzi o jazdy dodatkowe to cieszą się dobry
              > popytem wśród kursantów z innych ośrodków. Nigdy nie skracamy jazd u nas godzin
              > a
              > jazdy to 60min jazdy, a nie jak u innych 45min. Sprawdź sam a nie wypisuj bzdur
              > .

A może właścicielka OSK po prostu nie jest świadoma, co wyprawiają jej
              instruktorzy?? Do skracania jazd też bym się pracodawcy nie przyznała;p

A jesli mam być szczera - to prędzej zaufam opinii kursanta/kursantki niż
              właściciela jakiegokolwiek OSK, któremu zależy na ściąganiu do siebie kursantów
              w jak największej ilości, a nie wyjawianiu prawdy......
            • Gość: pawel Re: Szkoła nauki jazdy IP: 89.174.23.* 25.10.07, 18:30
              > Zajmujemy 26 miejsce w rankingu to fakt, ale jak na firmę która
              istnieje krótko

A co to ma do rzeczy? Ranking jest za ostatnie pol roku, nie za
              ostatni rok, czy dwa jak jeszcze Was nie bylo, wiec nie opowiadajcie
              glupot, ze to wina Waszej krotkiej pozycji na rynku.
    • Gość: zuzia Re: Szkoła nauki jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 08:37
      Witam. Odbyłam już pierwsze godziny wykładów - ogólnie są ok. Rozmawiałam z
      tamtejszymi kursantami z jazd są bardzo zadowoleni. Podobno Pan Adam jest bardzo
      cierpliwy i wyrozumiały. Jak sama sprawdzę to napiszę.
      • Gość: ola Re: Szkoła nauki jazdy IP: *.centertel.pl 25.10.07, 16:54
        Która dobra szkola prowadzi kursy poznymi popoludniami? kolo godziny
        17-18
        • Gość: :) Re: Szkoła nauki jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 12:43
          chyba format na nowowiejskiego, ale raczej szkoły staraja sie dopasowac wiec
          taka godzina nie jest późna i wiele szkół prowadzi jeszcze zajęcia
          • Gość: znajcy temat Re: Szkoła nauki jazdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.07, 14:35
            zielony listek ma jednego instruktora,ma malo kursantow i sie
            reklamuje na forum,nisczy rynek czestochowskim osrodkom nauki jazdy
            robiac kursy za 800 zl(jak mu sie to oplaca,to nie wiem),nie wiem
            jak tam sie uczy,ale napewno sa lepsze i gorsze osrodki.
            • Gość: tomi Re: Szkoła nauki jazdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.07, 21:02
              Musisz wiedzieć że za takie pieniądze jak 800 zł to na pewno będzie Cię olewał i
              nie nauczysz się jeżdzić bo czas jazdy będzie skrócony do maksimum, ja chodziłem
              do ośrodka na Dąbroskiego i tam uczył mnie jeżdzić młody bardzo wspaniały gość i
              mało tego facet który poprostu ma podejście do osób które się uczą i jest
              wyrozumiały na błędy które trafiają się w trakcie jazdy a to normalne, które na
              miejscu omawiał iwykluczał ale jak się dowiedziałem w trakcie jazd to gość który
              jest zawodowym kierowcą i ma jakieś doświadczenie zawodowe które umie przekazać
              innym i tacy powinni być instruktorzy, ten pan już tam nie pracuje tylko
              prowadzi swój ośrodek szkolenia kierowców w Rędzinach pozdrawiam..Nie chwaląc
              się zdałem za pierwszym razem..
          • bujaka_jamajka Re: Szkoła nauki jazdy 26.10.07, 14:44
            W formacie zajęcia odbywają się od 8 do 18..
    • Gość: Boobek Jazda do szkoły IP: 212.87.241.* 27.10.07, 01:30
      Tych reklam szkół już chyba wystarczy. Ranking mówi sam z siebie:
      miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,84749,4376775.html.
      Sam uczyłem się jeździć w ośrodku na Westerplatte 21. Gość zapewniał, że jest
      jednym z najlepszych (23 miejsce w zestawieniu). Obcinał godziny jazdy, uczył
      cofania "na lusterka". Po oblaniu poszedłem do STARTu. Nauczyłem się więcej choć
      z punktualnością instruktorów nie było za dobrze.
      Problem tkwi w niekompetencji instruktorów szkół. Moim zdaniem powinni odnawiać
      licencję raz na rok, powinna też istnieć instytucja kontrolna przy ośrodkach
      egzaminacyjnych i nieuczciwym powinny być odbierane uprawnienia.
      Nieodpowiedzialność i nierzetelność w zawodzie instruktora prowadzą do tysięcy
      ofiar na drogach.
      Przepisowych godzin jest za mało a instruktorzy za słabi i w większości
      nastawieni na łatwy zysk (np. odbieranie nam czasu po przez świadome wjeżdżanie
      na Aleje o 15.00)
      Mam prawko od roku i mogę stwierdzić, że szkoły jazdy niczego nie uczą, a
      przynajmniej nie uczą najważniejszych rzeczy. Zmiana biegów i kręcenie
      kierownicą to umiejętności podstawowe, trzeba jeszcze wiedzieć jak poruszać się
      w ruchu ulicznym a z tym są problemy, widzimy to na co dzień. Auto w
      nieodpowiednich rękach jest jak broń, może zabić.
      • Gość: do boobek Re: Jazda do szkoły IP: *.centertel.pl 27.10.07, 08:09
        30 godzin to jest kropla morzu potrzeb,jak ktos niema pojecia o
        aucie to przez 30 godzin nawet sie dobrze zmieniac biegow u
        supermena instruktora nie nauczy,a ze sa korki w miescie to juz wina
        zarzadu drog,coraz gorzej sie jezdzii bedzie jeszcze gorzej,STARZY
        KIEROWCY(TAKSOWKARZE) STRASZNIE UTRUDNIAJA SZKOLENIE BO NIE
        RESPEKTUJA PRZEPISOW TRABIA ZAJEZDZAJA DROGE ITP.!!i druga sprawa
        jak start czy listek robia kurs po 800zl ida poprostu na ilosc ,na
        przemial,word wproadzil 2 nowe auta ,wydatek dla osrodka 100 tys
        zl,jakby ustawic cene minimalna powiedzmy 1200zl,mozna by brac mniej
        klientow zeby utrzymac osrodek a co za tym idzie bardziej sie
        przykadac,bo instruktorzy co jezdza po 12 godzin za 6 zl to olewaja
        temat bo im sie nie oplaca meczyc za marne grosze i tez robia na
        akord.pan waldek starcie to kreci calodobowo, wieczorem juz
        przysypiajac za kierownica,takie sa realia.
    • Gość: kursant Re: Szkoła nauki jazdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.07, 19:39
      Najlepszą szkołą nauki jazdy jest ADROM i instruktor pan Roman A., który promienieje kulturą i cierpliwością w stosunku do swoich kursantów ;)
      • Gość: dk Re: Szkoła nauki jazdy IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.07, 19:59
        sama sie naucz ,albo ktos ,z rodziny lub znajomych.A lekcje byle
        gdzie.By był papierek.Bo cala reszta to wielkie oszukaństwo. Kto
        sie ,za to zabierze ,może PO i prokuratura.
        • Gość: gosc Re: Szkoła nauki jazdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.07, 08:53
          A co powiecie o REFLEX na ul.Wolnosci ?? jacy instruktorzy ?? Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka