Gość: gośc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 22:30 Precież dopiero marszałek województwa mowił że w czestochwie jest za duzo szpitali i chciał jeden zlikwidowac _ mówisz masz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jens Re: Kryzys w częstochowskiej służbie zdrowia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.07, 22:50 do lekarzy! jak składacie wypowiedzenia to potem trzymajcie się postanowienia a nie wycofujcie jak kasy nie uda się wyrwać. Innym jak się nie podoba w pracy to powiedzą droga wolna a wy straszycie odejsciem a nie odchodzicie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ><>< a pensja dyrcia jaka jest ? IP: *.144.inds.pl 23.09.07, 22:56 Panie Pakulski, przyznaj sie pan ile tysiaków miesięcznie Pan zarabiasz (sobie płacisz znaczy sie) może jakbyś Pan trochę uszczknął ze swojej "skromnej" pensji to akurat jakieś podwyżki by były możliwe dla lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
harry1983 Re: a pensja dyrcia jaka jest ? 23.09.07, 23:56 Ja się nie dziwie, że im płacić nie chcą, bo za co ? Jak dotąd to ich popierałem, po ostatniej wizycie w szpitalu w zeszły piątek już nie - kumpela zleciała ze schodów i coś zrobiła w nogę, nie wiedzieliśmy czy złamana, czy skręcona - pod 112 kazali jechać na 1000 lecie. 4 godziny czekania, żeby iść na rentgen i żeby lekarz stwierdził, że to tylko skręcenie. Mało tego, w międzyczasie przyjechało pogotowie, aż z Lublińca (sanitariusze mieli naszywki z powiatu Lublinieckiego) - przywieźli faceta po 50tce, z bólami w mostku - jeśli na chirurgię, to podejrzewam, że z pękniętym mostkiem albo połamanymi żebrami - otwierają drzwi, a lekarz do nich "PROSZĘ WYJŚĆ, BO JA NIE MAM CZASU" - tak się składa, że widziałem co robił, siedział noga na nogę i pierdoły klepał z drugim lekarzem. Faceta przyjęli dopiero, jak zaczął prawie tracić z bólu przytomność. W międzyczasie przywieźli też paru innych, między innymi jakiegoś elektryka, który spadł ze słupa, potem przyjaechała jego rodzina, a pielęgniarki nie były w stanie im powiedzieć, co z gościem jest, i czy wogóle go przywieźli, bo oficjalnie to go tam nie ma, mimo, że facet od godziny leżał na oddziałe. W końcu po dość głośnych komentarzach ludzi na korytarzu wyszła pielęgniarka, (a to po jakichś dwóch godzinach czekania) zebrała karty kasy chorych, po czym po 15 minutach przyniosła skierowania na rentgen. W sumie ok. 4 godzin czekania, więc za co im płacić, się pytam ? Strajkować, brać pieniądze to pierwsi, ale robić to, co do nich należy, to już nie - dziwić się, że ludzie narzekają. To jescze nie koniec - w międzyczasie przywieźli faceta, chyba jakiegoś pijaczka, z podbitym okiem, opatrzyli go, po czym puścili do domu (gość ledwo chodził i chyba ledwo widział, twarz miał całą we krwi) potem za jakieś pół godziny przywiozła go policja, jeszcze bardziej rannego. Inny facet, który też dosyć długo czekał, wyszedl przed izbę przyjęć i położył się na podjeździe dla karetek, w końcu go sanitariusze przywieźli, bo go mało co karetka nie rozjechała - no słowem JEDEN WIELKI BURDEL, w dodatku za pieniądze podatników. Brak po prostu słów... A jako puentę dorzucę pewną historyjkę, sprzed ponad 15 lat - mój chrzestny, dawno temu, został wysłany (w ramach wymiany językowej) na kilka miesięcy do Londynu - to był początek lat 90 tych, 92 albo 93 rok chyba - mieszkali u pewnej kobiety, ok 60-70 lat. Pewnego dnia babę zabrało pogotowie - kamienie nerkowe. Chrzestny i jego współlokator przerażeni - obce miasto, są dopiero kilka dni, gospodyni brak, żadnego kontaktu do rodziny ani nic, miasta jeszcze nie znają, no co tu robić... Kobieta wróciła po 4 godzinach, PO ZABIEGU (rozbili kamienie ultradźwiękami) ZDROWA, jeszcze narzekała, że to trwało aż 4 godziny. To było tyle lat temu. Czy ktoś ma jeszcze wątpliwości, że nasz kraj jest 100 lat za murzynami (bez obrazy dla murzynów) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tex Re: a pensja dyrcia jaka jest ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.07, 07:28 Śliczna narracja, ty może pisz coś harry. Szkoda takiego talentu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet Re: a pensja dyrcia jaka jest ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 17:44 harry... konfabulancie, mam propozycję: pojedź do GB złam albo skręc sobie nóżkę, pojedź na tamtejszy ostry dyżur a potem opisz swoje doznania, jak po 8 godzinach czekania zainteresuje się tobą jakaś pielęgniarka to znaczy że masz fuksa... facet piszesz pierdoły a reszty twoich wypocin to nawet komentowac szkoda (gratuluję diagnostyki pęknięcia mostka "na oko" tyś lepszy od Kaszpirowskiego) jedno cię pocieszy od 1 X z taką nóżką jak twoja .... nie będzie już w cz-wie ostrych dyżurów urazowych... odpada partaczka i pck a blachownia i zawodzie zapchają się na amen w 3 dni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: a pensja dyrcia jaka jest ? IP: *.iplus.com.pl 24.09.07, 18:14 Lektura twoich oostów jest porażąjąca . Najlepsi lekarze zagłosowali nogami wyjechali . Zostali ci ktorzy dorobili się w Polsce .szpital z zusem i prywatna praktyka .nie wyjadą bo za dużo straca .Jedyne co mogą robić to szntaZować .Nie odejdą ze szpitali .Nie zarobią w prywatnych gabinetach jezeli nie będą pracować w szpitali I DOBRZE TO WIEDZĄ !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet Re: a pensja dyrcia jaka jest ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 18:25 łudzisz się, przynajmniej polowa z ludzi którzy złozyli wypowiedzenia siedzi na walizkach ps. co to za potworek logiczny: szpital z ZUS-em? ps. na wyjeździe lekarzy stracą pacjenci i ridziny lekarzy zwłaszcza matki i ojcowie i to naprawdę lekarzy tu trzyma, jeśli protest nie przyniesie pozytywnego efektu zacznie się prawdziwy exodus... a przedsmak tego wybierz na PCK zobacz resztki po ortopedii, laryngologii, okulistyce, urologii, zakaźnym, internie... ich już praktycznie nie ma chociaż nie strajkowali, a jeśli prawda cię poraża? cóż... Odpowiedz Link Zgłoś
mortimerx1 spadaj lancet!!!!!!!!!!!! 24.09.07, 23:06 na zachodzie to po 15 min były przyjety i tyle!!!!!!!!!!!! a jak ci się nie podoba to wyp......... do GB i zobacz co znaczy zapie..i nie licz na kopety oraz że jak sie pomylisz to cie kolegium lekarzy wybroni tylko bekniesz odszkodowanie na grubą kase plus zakaz wykonywania zawodu!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet Re: spadaj lancet!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 23:30 zakład? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet Re: spadaj lancet!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 23:32 na zachodzie to po 15 min były przyjety i tyle!!!!!!!!!!!! > a jak ci się nie podoba to wyp......... do GB i zobacz co znaczy > zapie..i nie licz na kopety oraz że jak sie pomylisz to cie > kolegium lekarzy wybroni tylko bekniesz odszkodowanie na grubą kase > plus zakaz wykonywania zawodu!!!!!!!!!! a na marginesie to twoja głupota naiwnośc i chamstwo sa porażające czy kiedykolwiek wręczyłeś mi gnoju kopertę??? więc jakim prawem wycierasz sobie mną swój kaczy ryj???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hettman Re: spadaj lancet!!!!!!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 24.09.07, 23:49 Lancet! Szkoda takimi chamami zawrać sobie głowę. Zawiść i nienawiść - to wszystko, czego możesz się spodziewać. Ale już za tydzień mina im zrzednie, jak pocałują klamkę. Trzymam za Was kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
harry1983 Re: a pensja dyrcia jaka jest ? 25.09.07, 02:54 Diagnostyka nie diagnostyka - gość miał bóle w mostku, a ja lekarzem nie jestem, tylko, że zanim go zbadali, minęło pół godziny, bo wcześniej jak go wwozili sanitariusze na salę, to ich lekarz wyrzucił za drzwi. Jedź tam na PCK na izbę przyjęć i postój kilka godzin, najlepiej z kamerą, tylko tak, żeby jej widać nie było, to się przekonasz jak to wygląda. A ta baba była mieszkanką GB, a nie przyjezdną, trochę zrozumienia dla tekstu czytanego nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: decidido Re: a pensja dyrcia jaka jest ? IP: 80.48.49.* 24.09.07, 19:57 Jeżeli 1983 to rok Twoich urodzin to młody człowieku jesteś, co nie znaczy, że nie masz prawa zabierać głosu w poważnych sprawach. Ale jedna rzecz jest istotna (zresztą jest to jedna z głównych bolączek tego społeczeństwa) - powtarzasz jakieś nie sprawdzone bujdy przekazane Ci przez kogoś. 15 lat temu miałeś 9 lat. Służba zdrowia w Anglii wyglądała prawdopodobnie odrobinę lepiej niż teraz. Widziałem ją 3 lata temu na własne oczy a jako lekarz stale śledzę rozwój rynku zdrowotnego na świecie bo to mój zawód. Obecnie system wygląda tak, że bez prywatnego ubezpieczenia lub pełnej odpłatności za leczenie nie masz szansy w rozsądnym terminie trafić do specjalisty. A pobyt na izbie przyjęć wygląda tak jak opisuje to Lancet. Potwierdzeniem tego są Polacy, którzy na stałe mieszkają i pracują w UK, również mają tam publiczne ubezpieczenie a przyjeżdżają na prywatne zabiegi do Polski (często nie posiadają ubezpieczenia w ramach naszego NFZ). O wiele taniej jest zoperować się w Polsce prywatnie niż tam. A w ramach NHS nie mają szans na operację. Pozdrawiam - zastanów się kilka razy zanim coś napiszesz. A talent masz rzeczywiście spory! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolas Re: a pensja dyrcia jaka jest ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 20:00 Ale ty hary piszesz pierdoły. Byłem w Anglii i z bulem zęba bujałem się dwa dni aby ktoś zobaczył co z nim jest. A ty piszesz takie głupoty o szpitalach. Najpierw jedź tam i zobacz jak działa służba zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedzel Re: Kryzys w częstochowskiej służbie zdrowia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.07, 08:48 a co bedzie z oddzialem onkologii?? czy tesh bedzie zamkniety?? mam chorego ojca na raka i czeka go chemioterapia. co bedzie z tak ciezko chorymi ludzmi????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rejter Kryzys w częstochowskiej służbie zdrowia IP: 212.87.244.* 24.09.07, 07:47 No tak ale to obraz słuzby zdrowia na PCK gdzie lekarze nie strajkuja a artykł odnośi sie do strajkujacej Parkitki gdzie obraz ostrego dyzuru wyglada zgoła inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rejter Kryzys w częstochowskiej służbie zdrowia IP: 212.87.244.* 24.09.07, 08:01 Przez wprowadzenie pracy zmianowej na PCK rozbity został zespół lekarski na oddz. ortopedii i internie. Wiekszośc internistyow i ortopedow z II stopniem specjalizacji zwolnila sie i nie ma kto tam pracowac bo nie ma chetnych na taki wyzysk. Od 1 pazdziernika PCK przestaje swiadzczyc dla miasta cz-wy ostre dyzury ze wzgledu na zdziesiatkowany zespol lekarski tamtejszego szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość portalu Re: Kryzys w częstochowskiej służbie zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 17:26 To nie system zmianowy dziesiątkuje zespół ale wynagrodzenie. Wiem, że na PCK wprowadzenie systemu zmianowego skutkowało zmniejszeniem pensji, bo nie płacono dyżurów, ale chyba nie ma co mowić o wyzysku, w końcu lekarze dostali wynagrodzenie odpowiadające czasowi ich pracy. Natomiast na Parkitce też zaproponowano system zmianowy, ale z pensjami uwzględniajacymi zlikwidowane dyżury. Odpowiedzią było odrzucenie tej propozycji, bo nagle okazało się, że lekarze tak zmęczeni pracą na dyżurach i majacy ich serdecznie dość, bo rujnuje ich życie zawodowe i rodzinne, zgodziliby się je pełnić za kilkakrotnie wyższą stawkę. Czy wyglądałby on tak jak na PCK, co opisują inni internauci, czy też inaczej - nie mam wiadomości na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet Re: Kryzys w częstochowskiej służbie zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 17:38 zrozum że system zmianowy wykancza przede wszystkim pacjentów, nie ma wizyt, nie ma odpraw, nie ma lekarza odpowiedzialnego za pacjenta, za salę, w efekcie robi sie czeski film. Ponadto nikt nie będzie ganial na 8 piec razy w tygodniu, lekarze przychodza do pracy np raz w tygodniu na 40 godzin, tak wyglada zmianowka w praktyce i ona wykończyła PCK ... A poza tym na Parkitce dyrektor zaproponował mniej niz lekarze zarabiali z dyżurami co było iście pięknym sposobem wku.. nia medyków domagajacych się właśnie podwyżki.... ale i tak jestesmy wdzięczni p. dyrektorowi, jak nikt skonsolidował środowisko Odpowiedz Link Zgłoś
dziwny55 Re: Kryzys w częstochowskiej służbie zdrowia 24.09.07, 20:05 gość portalu ma wiele racji! Bardzo niskie wynagrodzenia pracowników nie lekarzy (nie wiem jak lekarze) i do tego mobbing!!! A jeśli chodzi o lekarzy to wystarczy podjechać w okolice gabinetów prywatnych tychże i zobaczyć jakie tam tłumy czekają! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pragmatyk Kryzys w częstochowskiej służbie zdrowia IP: 80.48.49.* 24.09.07, 08:14 Moje miasto to smutne miasto,któr jest areną bezwzglednej walki politycznej co skutkuje brakiem wspólnego mianownika jakim jest dobro Częstochowy.Głównymcelem politycznych oponentów jest wzajemne obrzucanie się błotem.Zadna strona nie potrafi wypracować spójnego programu,który byłby realizowany obojetnie kto wygrywa polityczną rywalizacje.Ta patologią dotkniete są wszyskie dziedziny życia.Najważniejszą rzeczą dla tego kto wygra wybory jest podział łupów i stąd skutki zaniechań prawie we wszyskich dziedzinach życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ter Kryzys w częstochowskiej służbie zdrowia IP: 212.87.241.* 24.09.07, 08:17 Skoro jest tak ciężko w służbie zdrowia i tak mało płacą, to dlaczego tak oblężone są uczelnie medyczne? Dlaczego lekarze wysyłają na nie swoje dzieci, wiedząc, jak ciężki to zawód? Podwyżka pensji nicewiele zmieni - i tak będą gonić za pieniądzem. Większe pieniądze - większe potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Kryzys w częstochowskiej służbie zdrowia IP: 212.87.241.* 24.09.07, 08:35 Jeśli już strajk, to taki, który odczułaby nasza władza, a nie szary pacjent płacący składki. Właściwie mówimy o SŁUŻBIE ZDROWIA - jak służba to słuzba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet Re: Kryzys w częstochowskiej służbie zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 17:45 ZWOLNIENIE z pracy nie jest formą STRAJKU tylko wyrazem wolnej woli każdego pracownika, używaj słów we właściwym znaczeniu, proszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zen Kryzys w częstochowskiej służbie zdrowia IP: *.multimo.gtsenergis.pl 24.09.07, 08:44 Ja również w oststnim czsie miałem do czynienia ze slużbą zdrowia i wiele mógłbym napisać.Jeśli idzie o szpital na PCK to tam tylko wzorem może byc połóznictwo.Czy nikt sie nie zastanawiał dlaczego większość kobiet z Czestochowy tam chce rodzić?Pozatym powiem szczerze:nie wierzę w szybką poprawę.Nawet gdyby dostali te podwyżki i tak będzie taki sam burdel jaki jest.Pozatym im poprostu nie chce sie dobrze i sumiennie pracować.Przez całe lata było tak że lekarz to świeta krowa i nadal to pokutuje.Jeśli to by odemnie zależało to ja bym ich tam pozwalniał a za złamanie przysięgi zabrał uprawnienia wykonywania zawodu.Trzeba zatrudnić młodych lekarzy!!Nie zatrutych tą trucizna i im dobrze zapłacic!.Powiecie dobra ale skad ich wziąść?ja tam wiem że oni są tylko siedzą w cieniu przysłonięci starymi wygami.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz - (juz UK) Kryzys w częstochowskiej służbie zdrowia IP: *.mickiewicza.trustnet.pl 24.09.07, 10:17 Po pierwsze nie ma czegos takiego jak sluzba. To bylo za komuny. Teraz jest opieka zdrowotna i kropka. A co do lekarzy posylajacych swoje dzieci na studia to akurat jest bledna opinia. Na studiach medycznych (konczylem 3 lata temu) wiekszosc ludzi nie mialo w rodzinie zadnych tradycji lekarskich. Znajoma lekarka wrecz zapowiedziala swojej corce ze na jej nauke medycyny nie bedzie wydawac kasy i ze ma isc na SGH albo inne studia, po ktorych mniejszym nakladem sil i nerwow do czegos sie dojdzie. A co do glownego watku - lepiej nie bedzie. Niech nikt nie wyobraza sobie, ze lekarze po 6-letnich studiach i roku obowiazkowego stazu beda pracowac za 1000 zl i siedziec 9-10 nocy/miesiac na dyzurach. Za 10-15 lat odejdzie na emerytury pokolenie lekarzy wyksztalconych w czasie medycznego boomu przelomu lat 70/80, kiedy akademie wypuszczaly 3x wiecej lekarzy. Jak ich zabraknie (dotyczy to zwlaszcza niektorych specjalizacji) to nikt nie wie co bedzie. Nawet mlodych nie bedzie mial kto szkolic. Beda ludzi operowac niedoswiadczeni lekarze trenujacy na waszym ciele i uczacy sie na bledach. Ale rzad nie widzi zadnego problemu. Od naturalnego poczecia do naturalnej smierci. Moze w ogole zlikwidowac opieke zdrowotna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: decidido Re: Kryzys w częstochowskiej służbie zdrowia IP: 80.48.49.* 24.09.07, 10:42 Słusznie!! Najbardziej rażącym zjawiskiem jest jednak to, że wszyscy wiedzieli że do tego dojdzie już 3 miesiące temu kiedy lekarze składali wypowiedzenia i podpisywali zobowiązania finansowe, że się indywidualnie ze strajku wycofywać nie będą. Władze o tym wiedział i nic. Ważniejszy był Lepper i jego przekomarki z Ziobrą i innymi pozerami z PIS-u. PO też srała sobie w nocnik bo na gruncie lokalnym można było w kilku miejscach coś zrobić!! A cała reszta zaczyna być delikatnie mówiąc jakimś rezerwatem. Ludzie - nie liczcie na polityków przecież to cwaniacy dla których istotne są doraźne cele, ponieważ w Polsce nie ma instytucji czuwających nad długofalowym rozwojem CZEGOKOLWIEK. I nie chodzi tu tylko o opiekę zdrowotną - każdy myślący człowiek mógłby podać mnóstwo przykładów ze swojej branży. Jeszcze raz - najistotniejsze jest to, że wszyscy o tym wiedzieli i przez 3 miesiące nie zrobili NIC!!! A teraz próbują Wam wmówić że to wina lekarzy!!! To te pasożyty z władz krajowych i lokalnych wykazały się troską o swoich obywateli!! I zaczynają się posrane nerwowe akcje za pięć dwunasta, kiedy już im się w tyłkach pali. Chociaż tak naprawdę to mają to gdzieś!! Oni sobie poradzą pan premier leczył się w Piekarach, drugi pan Kaczyński w Warszawce, pana ministra Religę też koledzy zoperowali i w ten sam sposób poradzą sobie nasi oficjele!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DomagałaUPR Kryzys w częstochowskiej służbie zdrowia IP: 213.31.180.* 24.09.07, 10:42 Prywatyzacja,prywatyzacja jeszcze raz prywatyzacja.innej drogi nie ma.Pozdrawiam i życzę akceptacji dla wolnego rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Kryzys w częstochowskiej służbie zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 11:02 Po prywatyzacji władze miasta umyją rączki przy tego typu problemach ,stwierdzając ,że to już nie nasze placówki i będą miały swięty spokój - o TO chodzi w prywatyzacji ,żeby raz na zawsze pozbyć się kłopotów z tą cholerną służbą zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: decidido Re: Kryzys w częstochowskiej służbie zdrowia IP: 80.48.49.* 24.09.07, 11:21 Pani Ewo przecież po prywatyzacji to miasto ma być 100% właścicielem szpitala - więc gdzie tu umywanie rączek od służby zdrowia, a poza tym jak dobrowolnie można się pozbyć takiego (owszem sprawiającego kłopoty) potężnego instrumentu władzy - można nominować, dymisjonować, spekulować, itd. Precież ci kochani włodarze to nasi dobrodzieje są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssl Kryzys w częstochowskiej służbie zdrowia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.07, 14:41 Ludzie co jest z wami ??? !!! Wy jesteście lekarzami składaliście przysięgi ,że będziecie leczyć !!!! Za wasze niskie zarobki wyżywacie się na pacjentach??!! Co Ci chorzy ludzie są winni którzy płacili tyle lat składki na waszą edukacje i na wasze pensje. Jeżeli każdy z nich odkładałby te pieniążki na konto to teraz mógłby sie leczyć w prywatnej klinice a nie prosić się jak łaskawy lekarz zerknie na niego po kilkogodzinnych oczekiwaniach. Nie stać na utrzymanie kilku szpitali ?? Dlaczego nie przenieść wszystko do jednego właśnie na Parkitke i zrobić jeden wielki Częstochowski szpital może wtedy znalazły by się pieniądze na wszystko i nie było by potrzebnych tulu właśnie lekarzy którym jest ciągle mało.Wyuczyli się w Polsce , zdobyli praktykę w Polsce a teraz najlepiej byłoby uciec za granice bo więcej płacą.Jesteście żałośni szkoda ,że nie jestem w rządzie bo zapłaciłbym wam jeszcze za bilety i zabrał obywatelstwo Polskie oraz zabronił wstępu do RP. Jesteście po prostu zdrajcami i ciągle wam mało. Większość z lekarzy ma swoje wille luksusowe samochody i do tego własne gabinety hmmm czy to wszystko z tej małej pensji lekarza?? Oczywiście są wyjątki od tej reguły i do tych lekarzy nie kieruje mojej wypowiedzi , są to prawdziwi lekarze z powołania którzy nie narzekają i potrafią naprawdę mieć podejście do pacjenta w moim życiu spotkałem takich dwóch u których będąc na wizycie poczułem się jakbym był w prywatnym szpitalu.Dla tych lekarzy szacunek i słowa uznania . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIS-da Re: Kryzys w częstochowskiej służbie zdrowia IP: 80.48.49.* 24.09.07, 15:17 Serdecznie zapraszam Pana na nasze PIS-owskie zebranie!! Dla dzielnych ludzi o zdecydowanych poglądach - takich właśnie jak Pan zawsze znajdzie się u nas miejsce!! WItamy z otwartymi ramionami i zapraszamy do wspólnego tępienia tego rozkaprzyszonego wolnomyślicielstwa!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zc Re: Kryzys w częstochowskiej służbie zdrowia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.07, 15:20 Właśnie rozwiązałeś przypadkiem problem: "będąc na wizycie poczułem się jakbym był w prywatnym szpitalu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Parodia Kryzys w częstochowskiej służbie zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 17:24 ''Co Ci chorzy ludzie są winni którzy płacili tyle lat składki na waszą edukacje i na wasze pensje." GŁUPOTA CZY PROWOKACJA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość1 Kryzys w częstochowskiej służbie zdrowia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.07, 19:50 Dziwne... jakie podwyżki do 1,5 sredniej krajowej skoro juz teraz zarobki jakie proponuje sie tym lekarzom to 5.500 zeta . A na kontraktach jeszcze wiecej. Gdzie ta dawna rzetelność dziennikarska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: Kryzys w częstochowskiej służbie zdrowia IP: 80.48.49.* 24.09.07, 20:03 Drogi Gościu - faktycznie takie zarobki proponuje się w Warszawie, paru innych miastach i w północnej Polsce. A w Częstochowie zarabia się marnie - średnia krajowa to około 2850 brutto a ja zarabiam (bez dyżurów) 1520 brutto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pigula Re: Kryzys w częstochowskiej służbie zdrowia IP: 195.205.171.* 24.09.07, 22:10 A moze tak ktos wreszcie zapyta ile zarabiasz na jednym dyzurze?I za co jezdzisz na wczasy na Sahare,do Portugalii,Francji,Egiptu...To tylko przykladowe miejsca gdzie byli w tym roku "biedni"anestezjolodzy z Parkitki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet Re: Kryzys w częstochowskiej służbie zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 22:22 130 PLN za zwykły 250 za święto szkoda że jesteś tak ciemna że wycieczka do portugalii, francji czy egiptu (bo o wczasach na saharze niesłyszałem, zreszta sahara zachodnia nie wpuszcza turystów ze wzgledu na wojnę) to dla ciebie luksus niewyobrażalny, ale pociesz się poza licheniem i kalwarią zostaje ci fatima lourdes itp. bez pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do lanceta Re: Kryzys w częstochowskiej służbie zdrowia IP: *.adsl.inetia.pl 25.09.07, 19:57 pani piguła zapewne nie jest ciemna a jedne co mi się nasuwa czytając jej wypowiedz,to to,że najzwyczajniej jest na was wku..ona drogie doktorki -płaczecie,że wam tak mało płacą to skąd macie kasę na wczasy w Egipcie??Niewątpliwie dla pani piguły może to być niewyobrażalnym luksusem, gdyż jeżeli mąż tej pani nie zarabia dobrze, to może sobie o takim luksusie pośnić szanowny doktorku!!! Powiadasz,że pani jest ciemna...a ty oświecony mam rozumioeć bo jestes przecież doktorkiem biorącym do łapki duża kaskę na lewo i biegnącym wpłacać te lewiutkie pieniążki czym prędzej na konto, niejednokrotnie w agencji pko w miejscu pracy-tak bezpieczniej!!!bez pozdr... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maverick Re: Kryzys w częstochowskiej służbie zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 22:21 Gościu! Usiądź pod dachem, a odpocznij sobie. Babie lato przegrzało ci mózgownicę najwyraźniej. Lancet jest chmurnym i durnym, uczciwym i przemęczonym, niestety, stachanowcem... Jego nie dotyczy pojęcie: "łapówka"... Obawiam się, że on nawet nie zna tego terminu... Jest jednym z tych, którzy, ukochani przez bogów, młodo umierają... Za takich jak ty... Ale czy warto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do maverica Re: Kryzys w częstochowskiej służbie zdrowia IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.07, 08:32 niech za mnie nikt nie umiera,nie trzeba!!nie rozśmieszaj mnie wywodami tego typu;prawda jest taka jaka jest i ty i on i cała wasza reszta dobrze ją znacie ale sie nie przyznacie,bo brak wam bohaterstwa! potraficie jedynie coś tam pieprzyć o umieraniu za kogoś... śmieszni ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maverick Re: Kryzys w częstochowskiej służbie zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 15:55 Masz rację, jest kilka rodzajów prawd: prawda, cała prawda, półprawda, tylko prawda, g-prawda... Przeważnie każdy ma swoją. Ja znam swoją. Zachęcam cię do jej poznania. I zaręczam ci, że zawsze warto było umierać za Polskę, nigdy zaś za Polaków, małych, zawistnych hobbitów, umieszczonych w Europie dla żartu i dobrego samopoczucia innych nacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do maverica Re: Kryzys w częstochowskiej służbie zdrowia IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.07, 16:23 dokładnie,co do mentalności polaków zgadzam się z tobą w 100%,ale nie ma to niestety nic wspólnego z waszą grupą zawodową;jesteście znienawidzeni przez większość społeczeństwa i słusznie mają ludzie swoje powody,ktorych niewątpliwie dostarczacie im każdego dnia...co do mojej osoby nie czuje sie zawistny to co mam zawdzięczam sobie i swojej pracy,nie lewiżnie...Wy drogie doktorki uważacie się za wyższą kategorię i pytam ;z jakiego powodu???bez większego problemu obrzucacie naród od ciemnoty itp...dla mnie dno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maverick Re: Kryzys w częstochowskiej służbie zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 16:56 Prosiłbym, abyś nie mówił do mnie przez "WY". To zwrot z dawno minionej epoki. Jeśli wrzucisz wszystkich do jednego wora, to jutro bedziesz musiał leczyć dyskopatię. Nie czuję się lepszy od innych, może jedynie bardziej wykorzystywany w imię etyki, moralności, przysięgi, czyli słów, które dla sprawujących władzę nie mają znaczenia. Nie brałem łapówek, nie biorę, i nie będę ich brał. A pamiętam takie czasy, gdy jeździłem do roboty na rowerze, bo nie miałem na bilet... Czasem zastanawiam się, czy naprawdę dalej chcę być lekarzem. Wykształcili mnie rodzice, a to, co włożyło we mnie państwo polskie, odpracowałem już z nawiązką. Na studiach spotkałem troje ludzi, którzy urodzili się, aby nauczać medyków. Reszta to zbiorowisko partyjnych karierowiczów i sfrustrowanych oraz głęboko "niedopchniętych" asystentów. Podobnie jest w pracy zawodowej. W dodatku, ilekroć włączę telewizor, słyszę jak to powinienem dla wspólnego dobra zaciskać pasa, pracować za darmo oraz kupować książki i uczestniczyc w kursach za nie wiadomo czyje pieniadze, bo pensji na to nie wystarcza. Może tak panie i panowie ministrowie, posłowie, senatorowie, politycy, biskupi również zacisną pasa. Jak wszyscy, to wszyscy, babcia też... Ale ani im to w głowie. Dlaczego zatem społeczeństwo ma pretensje do jednej grupy zawodowej? Owszem, potępiam łapownictwo w ochronie zdrowia, ale rozglądając się wokół czasem dopada mnie refleksja: może to ja jestem ułomny, bo nie potrafię sobie w życiu poradzić? Może ci wszyscy łapówkarze:lekarze, prawnicy, policjanci, księża , politycy są ode mnie zwyczajnie sprytniejsi? Tak więc mam czasem dość was, moi pacjenci, co to jeszcze nie wyciągnęliście koperty dla mnie, a już drzecie pyski, że musieliście mi tyle zapłacić, abym ruszył d-pę z gabinetu. Może zrezygnuję z tego zawodu, a mogę robić parę innych rzeczy i będę ruszał tę d-pę ze znacznie większą przyjemnością! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: decidido Re: Kryzys w częstochowskiej służbie zdrowia IP: 80.48.49.* 26.09.07, 18:11 DO: do mavericka Tak więc ciesz się "tym co masz i zawdzięczasz sobie" bo nie długo jedyne co będziesz mógł mieć legalnie to "serce szeroko otwarte na PIS-dowską prawdę". Głowa nie będzie legalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do maverica Re: Kryzys w częstochowskiej służbie zdrowia IP: *.adsl.inetia.pl 27.09.07, 05:31 jeżeli faktycznie nie bierzesz łapówek to gratulacje,ale jesteś wyjątkiem i sam o tym wiesz doskonale tak więc napewno rozumiesz ludzi,kórzy są wściekli na lekarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet Re: Kryzys w częstochowskiej służbie zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.07, 07:12 takiś ty znawca lekarskich kieszeni??? No to komu i ile dałeś??? I czy złożyłeś ileś tam razy doniesienia do Prokuratora, bo jeżeli nie to wiedząc o popełnieniu przestępstwa i zatajając to sam się stałeś przestępcą! Nie masz prawa chamski ryju oczerniac ludzi tylko dlatego nże uważasz że net daje ci anonimowośc... Jeszcze raz gnoju proszę o fakty ile komu i za co dawałeś te łapówki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maverick Re: Kryzys w częstochowskiej służbie zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.07, 07:17 Nie martw się, lancet, facet jak zachoruje, to najpierw poleci na Kopernika po nakolanniki, żeby porozmawiać ze swoim lekarzem. Już takie tam zamówili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Kryzys w częstochowskiej służbie zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 22:22 Bogaci pójda leczyć się prywatnie a biedni zrezygnuja z leczenia - bo w wielu przypadkach to niewiele dające . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: kryzys w służbie zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 10:05 Sytuacja w służbie zdrowia wygląda fatalnie, nie tylko u nas w Polsce. Medycyna pozostawia sporo do życzenia, a ponieważ ostatnio sporo się o niej mówi, to przeczytajcie to: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=61940362&a=61998839 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: kryzys w służbie zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 07:30 To nie kryzys, to przepiękna KATASTROFA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: ktore oddzialy zamkniete? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.07, 10:53 j.w Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssl Re: kryzys w medycynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.07, 00:53 No tak skoro dałem bo bałem sie o zdrowie bliskiej mi osoby i nie chciałem żeby cierpiała i aby lekarz zajął się nią tak jak powinien to jestem przestępcą. Hmmmmmmmmmm sprytnie powiedziane. Po co te składki zdrowotne ?? Po co tyle lat ludzie płacili za leczenie skoro nie korzystali z tego ?? Niech każdemu oddadzą te pieniądze które zapłacił na składki zdrowotne na konto!!!! Każdy wtedy będzie się leczył prywatnie i wszyscy będą zadowoleni. A wy lekarze nie pie.... ,że jest wam tak źle bo każdy zna prawde. Chcesz wymienie po nazwiskach tych lekarzy którzy wzieli pieniążki w rączkę a wręcz nalegali aby je dać. Tak tylko wy macie kase i jestescie mnie w stanie zniszczyc jeszcze za oszczerstwa i ja pójde siedzieć bo dałem a wy bedziecie cacy. Sami wiecie jaka jest prawda. Przepraszam prawdziwych lekarzy których uraziłem. Tych u których byłem i którzy potrafili udzielić mi pomocy medycznej na odpowiednim poziomie nieodpłatnie. Odpowiedz Link Zgłoś