Dodaj do ulubionych

Empik,British School czy może sjo?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 09:58
Pomóżcie bo czas nagli,a ja chcę się zapisać w tym tyg i nie wiem
gdzie najlepiej, jak myślicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Sajmon Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.profiline.pl 25.09.07, 12:55
      Rowniez chcialbym wiedziec gdzie najlepiej szlifowac angielski, robic FCE.. SJO,EMPIK,BRITISH SCHOOL?
      • Gość: acha Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 16:30
        A może tak warto wybrać się do szkoły, przez którą ten egazmin jest
        organizowany. Ja chodziłam do British Centre i byłam bardzo
        zadowolona, prawie wszyscy zdali i zajęcia są z Anglikiem, a nie
        kimś z Afryki, kto mówi po angielsku:)
    • Gość: Sajmon Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.profiline.pl 26.09.07, 18:18
      Wiem ze sjo odpada w przedbiegach znajomi nie polecaja. Zastanawiam sie miedzy BS a empikiem..
      • Gość: agra1 Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 20:46
        ja chyba z braku doradców, zostanę jednak przy Empiku :)
        • Gość: Sajmon Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.profiline.pl 26.09.07, 21:05
          Mi osobiscie sie nie spieszy szukam po prostu szkoly, ktora najlepiej przygotowala by mnie do FCE, albo CAE. Ale podnosze watek, ciekawi mnie czemu akurat empik?Czytalem na forum CZ, ze gramtatyka i owszem ale jesli chodzi o speaking to wielkich postepow nie nalezy sie spodziewac... Szkoda, ze nie wypowiedzial sie nikt z uczacych sie w szkole empik. Pozdro agra i dobrego wyboru.
          • Gość: stokrotka Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.07, 22:46
            Prawdopodobnie nie powinnam się wyrażać na ten temat, bo zbyt krótko
            chodzę do Empiku, ale Twój komentarz wydał mi się na tyle
            prowokacyjny, że postanowiłam się wypowiedzieć. Jak dotąd jestem
            bardzo zadowolona z Empiku i z poziomu jaki tam oferują. Może to
            kwestia dobrego lektora? Może metody nauczania? A może po prostu
            moja ogromna motywacja zaledwie tylko wspomagana tym, co oferuje
            szkoła? Myślę, że nawet najlepszy na świecie lektor i najbardziej
            uznana metoda nie zastąpi samozaparcia. A i szkoła nikomu łopatą
            wiedzy do głowy nie będzie wkładała.
            • Gość: guest Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.profiline.pl 03.10.07, 22:07
              up
          • Gość: agra1 Dlaczego Empik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.07, 10:11
            Jak dla mnie jest najbardziej znany i renomowany, nie mogą pozwolić
            sobie na Liptona tak naprawdę, kilku moich znajomych uczy się tam i
            jak napisała stokrotka nikomu wiedzy nie włoży się łopatą do głowy
            potrzeba samozaparcia to fakt.Koszty są porównywalne, a i na 10 rat
            możesz rozlożyć płatność nawet. Resztę szkół znam tylko z nazwy i z
            niczego więcej, więc drogą dedukcji Sajmonie sam widzisz nie
            pozostaje mi nic innego chyba ;)
            • Gość: Małgosia Re: Dlaczego Empik? IP: 217.153.83.* 27.09.07, 10:34
              No właśnie, jak z kosztami? Nie mam możliwości stawienia się osobiście w siedzibie szkoły Empik, a przez telefon pani za nic nie chciała mi udzielić informacji. Dodam, że interesuje mnie nauka języka hiszpańskiego na poziomie średniozaawansowanym, może ktoś się też uczy i może mi polecić jakiś kurs? :)
              • Gość: agra1 Re: Dlaczego Empik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.07, 10:53
                Jak dzwoniłam do Empiku też nie udzielono mi żadnych info, dopiero
                jak odwiedziłam Empik dowiedziałam się że kurs ale ang kosztuje
                1399zł, można zapłacić w 10 ratch.Jesli w całości zapłacisz za kurs
                do 30.09 to 7%zniżki, natomiast jeśli po 30.09 to 5%zniżki.Chyba
                taka sama cena jest innego języka? Nie wiem. To są ceny bez żadnych
                zniżek, natomiast jeśli jesteś studentem to jest coś taniej z tego
                co się orientuję. Bo w British 1290zł kurs kosztuje można rozłożyć
                na 6 rat.
                • Gość: Małgosia Re: Dlaczego Empik? IP: 217.153.83.* 27.09.07, 14:35
                  Ślicznie dziękuję (nie ma to jak wywiad ;)
                  • Gość: gość Re: Dlaczego Empik? IP: 212.87.232.* 27.09.07, 15:34
                    Centrum Lingwistyczne "Sapienza" al.NMP 61/5 - ceny są oki, maja
                    rabaty.
                • Gość: Sajmon Re: Dlaczego Empik? IP: *.profiline.pl 27.09.07, 20:13
                  Mhmm.. skoro juz szanowna agra wydaje sie miec pokazne zasoby praktycznej wiedzy, to moze powie mi jeszcze jak jest z terminami?Kiedy startuja te kursy?Chociaz najlepiej to chyba sam tam zawedruje :P.Hough agra!
                  • Gość: Sajmon Re: Dlaczego Empik? IP: *.profiline.pl 27.09.07, 20:17
                    Naaaah, sorry ale zamiast poprawic zduplikowalem posta. Pardon :D
                  • Gość: stokrotka Re: Dlaczego Empik? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.07, 22:08
                    Co do terminów.... nikt Ci konkretnie nie odpowie. Bo to zależy. W
                    pierwszej kolejności musisz rzeczywiście przespacerować się do
                    szkoły. Tam napiszesz test i odbędziesz rozmowę z lektorem. W tej
                    sposób zostaniesz przydzielony do określonego poziomu. I dopiero
                    wówczas wybierasz termin. Powiem tyle, że jest ich po kilka z danego
                    poziomu. W różnych dniach i godzinach. Chociaż od siebie powiem tak,
                    że czas tutaj działa na niekorzyść, bo w tej chwili wszyscy
                    panicznie zapisują się na kursy i wiele terminów już jest zajętych.
                    W sumie to w Empiku podoba mi się również to, że gwarantują, że w
                    grupie nie będzie więcej niż 12 osób. I tak dużo, ale przynajmniej
                    jest to pewna wskazówka, że nie tylko kasa się liczy dla tej szkoły.
                    • Gość: m Re: Dlaczego Empik? IP: 80.54.171.* 28.09.07, 01:45
                      12 osób w grupie to akuarat żaden plus, bo w inych szkołach jest max
                      10.
                • Gość: Sajmon Re: Dlaczego Empik? IP: *.profiline.pl 27.09.07, 20:14
                  Mhmm.. skoro juz szanowna agra wydaje sie miec pokazne zasoby praktycznej wiedzy, to moze powie mi jeszcze jak jest z terminami?Kiedy startuja te kursy?Chociaz najlepiej to chyba sam tam zawedruje :P, i czy calkiem przypadkiem nie wiesz jak duza jest ta znizka dla studenckiej braci?:P Hough agra!
                  • Gość: pawel Re: Dlaczego Empik? IP: 89.174.23.* 27.09.07, 20:39
                    Empik ani przez telefon, ani przez email...co bys nie napisala, o co
                    bys sie nie zapytala...to odpowiedzą, ze zapraszaja Cie do szkoły na
                    spotkanie, albo z gory Ci odpiszą, ze proponuja spotkanie o
                    konkretnej godz - jak przyjdziesz, to zacznie nawijac i zachwalac,
                    abys sie wpatrywala w jedną w szkolę, a nie jak w domu przed kompem
                    w kilka...
                    • Gość: agra1 Re: Dlaczego Empik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 09:35
                      Ale przecież na rozmowę każdy udać się może, a wybór i tak
                      ostatecznie należy do Ciebie!
                      • Gość: mark Re: Dlaczego Empik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 10:40
                        jak dla mnie zajecia w empiku były bez sensu, 12osob w grupie praktycznie niczym
                        nie rozni sie od zajęć w szkole sredniej czy na uczelni, osob o polowe za duzo.
                        a placic trzeba i to sporo, bo empik do najtanszych w miescie przecież nie
                        nalezy. wiadomo, wiele zalezy od samozaparcia, ale mnie ta szkola zupelnie nie
                        przypadla do gustu. jednym nie podchodzą metody szkoly callana, innym (w tym
                        mnie) sposob nauczania jaki jest w empiku. tak jak pisałas, trzeba wybrac samemu
                        i troche liczyc na szczescie.
                        • Gość: gość13 Re: Dlaczego Empik? IP: *.apus-net.pl 28.09.07, 13:54
                          święta racja - EMPIK to najdroższa szkoła w mieście za rok trzeba
                          zapłacic prawie 1500, a zajęcia sa w grupach 12 osobowych, lepiej
                          poszukac sobie mniejszej szkoły gdzie zajęcia sa w grupach po 4-6
                          osób i za dużo niższa cenę. EMPIK jest przereklamowany.
                          • Gość: iga Re: Dlaczego Empik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 15:07
                            zdecydowanie popieram przedmowce. niewiele skorzystalam z kursu w
                            empiku, za duzo ludzi grupie. szkola jak hipermarket. moim
                            zdaniem trzeba szukac szkol z malymi grupami. najlepiej jak szkola
                            jest tez sama w sobie mala, a nie wszedzie reklamowany gigant jak
                            empik czy inne. w malej szkole jest bardziej kameralnie i zawsze sie
                            troche bardziej staraja. i lektorow bardziej kontroluja.
    • Gość: agra1 Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 16:48
      No to teraz znowu mi namieszaliście w głowie;) To fakt też wolałabym
      mniejsze grupy,więc gdzie najlepiej spróbować uderzyć żeby się
      nauczyć?
      • Gość: gość13 Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.apus-net.pl 28.09.07, 17:01
        Pprzejdz się troche po centrum miasta /sa lepsze szkoły niz
        hipermarket EMPIK jak ktos napisał/ , i dłużej działające na rynku
        czestochowskim niz EMPIK np.: Akademickie Centrum Lingwistyczne czy
        Lingua. Są zdecydowanie lepsze niz przereklamowany EMPIK do którego
        wszyscy walą bo jest w centrum "przy światłach" Ostatecznie to Twój
        wybór i Twoje pieniadze /lub rodziców/, które chcesz zainwestowac w
        naukę
        • Gość: agra1 Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 17:23
          oj moje moje,dlatego tak mi zależy żebym skorzystała jak najwięcej z
          tych lekcji;)
          • Gość: iga Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 17:34
            Wazne tez zeby ta szkola juz troche na rynku byla, bo jak zupelnie
            nowa to tez nie wiadomo jacy sa. A jak ma ze 3 lata co najmniej to
            wiadomo ze mieli klientow (skoro nie zbankrutowali) i jakies tam
            doswiadczenie maja. Najlepiej przejsc sie po miescie i popytac, w
            gazetach tyle ogloszen.
            • Gość: agra1 Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 18:27
              a teraz właśnie znalazłam best british na śląskiej, a to co za
              szkoła?Lingua jest dość starą szkołą nauczania,więc może tam?
              • venom2.0 Re: Empik,British School czy może sjo? 28.09.07, 18:29
                Jak nie wiesz, to się zapisz do wszystkich szkół.
                • Gość: agra1 Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 19:52
                  dzięki:)
                  • Gość: sylwia Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 21:28
                    a próbowałas na przeciwko empiku w 2 alei, tam gdzie jest sklep "oh lala" (czy
                    jak to się tam pisze:)?? wczesniej byli gdzieś na kościuszki z tego co
                    wiem,znajomi posłali tam rok temu 2 dzieci na kurs maturalny i efekty były
                    zadowalające. nie jest to może az tak duża szkola o renomie empiku, czy british
                    school, ale jak sama się dowiadywałam (bo w planach-chce isc na FCE rownież, kto
                    wie, moze sie spotkamy gdzies w grupie;) grupy liczą nie wiecej niz szesc osob.
                    no i nie ma obowiązku idiotycznego wykupywania całego roku jak w empiku za tak
                    gigantyczne pieniadze (jak dla kogo ale dla mnie ceny podawane przez moich
                    przedmówców są przerażajaco wysokie), nauka podzielona jest raczej na semestry
                    wiec mozna przerwac po jednym jesli cos bedzie nie tak. ja wybieram się tam w
                    przyszlym tygdniu to moze dowiem się wiecej i opisze swoją wędrówkę po
                    czestochowskich szkołach.
                    • Gość: agra1 Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 21:35
                      To o czym piszesz w Alei to jest British School właśnie. Oni są na
                      Kościuszki 8 i teraz też w Al.NMP 24. Cena 1290 zł kursu, możliwość
                      rozłożenia na 6 rat ,grupy są 10 osobowe tak mnie poinformowala pani
                      przez tel.
                      • Gość: sylwia Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 22:02
                        nie, mnie chodzilo o studio języków obcych, na przeciwko empiku wlasnie:) ale
                        Twoja racja, british tez jest na przeciwko, tylko ze po skosie na rogu
                        kosciuszki;) i tez byli koło słowackiego (LO) chhyba.
                        PS. a propos, z ktorej szkoły językowej był ten wkurzający przebrany za szkota
                        facet, ktory chodzi po alejach i gra na kobzie? szału mozna dostac, szczegolnie
                        jak sie mieszka w pobliżu!
                        • Gość: K2 Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.07, 07:11
                          Ja tam polecam empik, wcześniej byłem na paru zajęciach w lingua ale
                          empik głównie przypadł mi do gustu , no i co najważniejsze mnie
                          nauczył (jak narazie mam opanowany poziom średni).

A zreszta do empiku możesz sobie iść na jedne zajęcia i zobaczyć jak
                          są prowadzone.

I jeszcze inna rzeczążąca się z nauką języków, chodzi o to że
                          jednemu tryb zajęć i jak się odbywają będzie się podobać i szybko
                          zakuma a innej osobie nie będzie to odpowiadać, to już zależy od
                          siebie samego co mi odpowiada a co nie. Ja np próbawałem uczyć się
                          metodą callana i za cholerę kompletnie nic mi nie wchodziło (jestem
                          wzrokowcem a do tego jestem przywiązany do sztywnych reguł i
                          nienawidzę się uczyć na pamięć) a innym osobom ten tryb nauczania
                          pasuje.

Ja tam polecam empik, ale to jest tylko i wyłącznie moja osobista
                          opinia, wam się może to niepodobać i macie do tego jak najbardziej
                          prawo
                      • Gość: stokrotka szkoła językowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.07, 09:40
                        No rzeczywiście powalająco drogi jest Empik. W porównaniu z British,
                        w którym kurs kosztuje 1290 zł, w Empiku 1390 zł. Jeśli się doda
                        możliwość rozłożenia na raty, to wychodzi na to, że Empik jest
                        łatwiejszy do strawienia. Łatwiej płacić co miesiąc mniej (140 zł)
                        niż więcej (215 zł). Jeśli ktoś nie widzi różnicy, to zastanawiam
                        się cena kursu może być dla niego ważnym argumentem. Nie wiem jak
                        jest w British, ale Empik dodatkowo oferuje zniżki za opłacenie
                        kursu z góry. Więc na upartego różnice cenowe są żadne. Więc proszę
                        mi tutaj nie mówić, że Empik jest rażąco drogi.

Kwestia druga to wielkość grup. British 10 osób, Empik 12.
                        Rzeczywiście powalająca różnica.

Po trzecie i ostatnie... Lokalizacja.. Skoro British również w
                        centrum miasta, to nie jest to żaden argument.

Chciałabym dodatkowo zaznaczyć taką jedną rzecz, o której nie
                        pamiętają najwyraźniej krytykanci Empiku. Skoro do tej szkoły "walą
                        tłumy" jak ktoś tu się wyraził, to z jakiegoś powodu ma renomę.
                        Czyli może kilka osób jest zadowolonych z kursu, bo się wiele
                        nauczyło i są żywą reklamą szkoły. W tym ja również zaliczam się do
                        tej grupy.

Może na forum wypowiedzieliby się ludzie zadowoleni z British? Ale
                        ci, którzy tam chodzili, a nie ci, którym się wydaje lub gdzieś
                        słyszeli, że jest to dobra szkoła? Dlaczego takich wypowiedzi tutaj
                        brak?
                        • Gość: banan Re: szkoła językowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.07, 11:54
                          Fakt roznica pomiedzy 10 a 12 osob jest niewielka bo to w obu
                          przypadkach sa moim skromnym zdaniem za duze grupy. Ja mysle ze 8 to
                          max, a 6 najlepiej. Skoro juz mam placic tyle to nie chce sie uczyc
                          w tlumie tylko kameralnie. Mam kumpla ktory pracuje w szkole jako
                          lektor (nie powiem ktorej bo zarzucicie mi reklame) i radzil mi, ze
                          tylko male grupy,bo jak ma wiecej osob to nie jest w stanie na
                          kazdym sie skoncentrowac na zajeciach, a jak jest 6 kursantow to
                          kazdego ma jak na dloni i jako kursant zasuwasz caly czas na takim
                          kursie, a w koncu o to chodzi chyba nie? Po to placimy zeby zasuwac
                          i sie nauczyc,a nie zeby sluchac 11 innych osob inie moc dojsc do
                          glosu. W malej grupie nie masz szans zeby sie schowac za plecami
                          kumpla i pomilczec bo ci spokoju nie dasza a w duzej jak chcesz to
                          moze cie nie byc.
                          • Gość: agra1 Re: szkoła językowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.07, 13:22
                            mi też odp 6-8 osobowa grupa:)
                          • Gość: stoktorka Re: szkoła językowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.07, 13:48
                            Zgadzam się z tym co napisałeś... jednakże chciałabym dodać coś od
                            siebie :P Założenie jest proste: im mniejsze grupy tym wyższa cena
                            kursu. A jeśli tak nie jest, to może to być kosztem jakości lektora
                            (rozumianej tutaj jako umiejętności, wykształcenie, wiedzę i
                            praktykę)lub materiałów z jakich szkoła korzysta. To jest biznes i
                            musi się opłacić.

A skoro przyjmiemy za tezę powyższą zależność, to może warto
                            zastanowić się nad prywatnymi lekcjami? Wówczas 100% uwagi
                            skoncentrowana jest na jednym uczniu, co pozwala pracować z nim w
                            jego tempie. Fakt, że nie ma dodatkowej motywacji wynikającej z
                            pewnego poziomu współzawodnictwa jaki istnieje w grupie... Ale ten
                            model jest chyba najbardziej zbliżony do ideału.
                            • Gość: banan Re: szkoła językowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.07, 14:09
                              A ja sie nie zgodze, ze to sie musi odbijac na jakosci. Wrecz
                              przeciwnie, mala grupa, wieksza dostepnosc lektora do kazdego
                              kursanta. A lektorzy to juz chyba standard ze sa z wyzszym
                              wyksztalceniem,raczej jak szkola osczedza i zatrudnia np. studentow
                              to juz na starcie odpada. Ile biora za zajecia lektorzy nie wiem,ale
                              nie sadze, zeby sie grupa 6 osobowa nie oplacala, nawet jak lektor
                              wezmie powiedzmy 30 zl za godzine to i tak szkola zarobi na kursie
                              przy 6 osobach. Zreszta z tego co sie orientuje ganiajac po szkolach
                              i szukajac kursu to wcale te z grupami malymi nie sa drozsze od
                              empiku np., czasem wrecz przeciwnie. Tak wiec mala ilosc osob nie
                              ziweksza raczej ceny, moze troche zmiejsza zarobek szkoly, ale to
                              juz nie nasza sprawa.
                              • Gość: stokrotka Re: szkoła językowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.07, 15:50
                                Myślę, że odpowiedzi na pytanie czy to się może opłacać przy takich
                                przykładowych stawkach jakie podałeś należałoby szukać w szkołach.
                                nie zapominaj, że lekcja to nie tylko lektor, ale także lokal i inne
                                koszty. Na pewno lepsza jest grupa mniejsza niż większa... ale to
                                nie od jej wielkości przecież zależy czy się nauczysz języka czy też
                                nie!

Podsumowując ten interesujący spór... dobrze, że mamy wolny rynek,
                                bo każdy może wybrać to, co mu najbardziej odpowiada :)
                                • Gość: gosia Re: szkoła językowa IP: *.realestate.net.pl 29.09.07, 23:18
                                  w Alejach (naprzeciwko liceum Sienkiewicza) jest szkoła Felberg. W
                                  Częstochowie jest już od 10 lat, wcześniej byli na Kilińskiego.
                                  Szkoła jest fajna, grupy nie są zbyt duże, max do 10 osób ale
                                  przeważnie mniejsze. Lektorzy w porządku. Można pokombinować z
                                  terminami zajęć tak żeby dostosowali się do uczniów. Mnie się podoba
                                  i mogę polecić.
                    • Gość: Sajmon Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.profiline.pl 29.09.07, 23:23
                      Hej Sylwia, jak juz zawitasz do tej szkoly to zapodaj dokladne namiary i jak sie przedstawia oferta.. Rowniez planuje zrobic sobie FCE i szukam do tego najlepszego miejsca..
                      • Gość: Sylwia Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 21:43
                        Sajmon, dowiadywałam sie dzisiaj o kurs w studiu w alei 28. wyglada to tak ze
                        jeden semestr kosztuje 600zl (są jakieś dodatkowe rabaty dla studentów, chyba
                        5%), za co masz 60godz po 45min czyli 30 spotkan dwa razy tyg po 1,5h podrecznik
                        masz gratis. placic mozesz w 3 ratach. grupy do 8 osób ale przewaznie są
                        mneijsze. tyle wiem, jutro spróbuję przejsc sie jeszcze gdzieś poszukac, dzisiaj
                        zabrakło juz czasu. aha,szkola jest w bramie na 2p. gdzie są restauracje panwu i
                        cleopatra (tak to sie chyba pisze) i parking, teraz cos tam robią bo zielone
                        rusztowanie stoi od alei wiec latwo zauwazyc;)
                        • Gość: Sajmon Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.profiline.pl 02.10.07, 21:31
                          Okej przejde sie tam jutro, a nie pytalas moze kiedy rusza kurs? Pozdro.
        • Gość: ggg Re: Empik,British School czy może sjo? IP: 80.54.174.* 07.10.07, 08:06
          tylko nie Akademickie Centrum Lingwistyczne zdecydowanie odradzam- nauczyciel
          języka angielskiego
      • Gość: psik Glotta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.07, 14:55
        czy pytałaś w tej szkole ? Jest na Dąbrowskiego 7. Moja córka jest bardzo z niej
        zadowolona
        • Gość: big ben Re: Glotta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 11:14
          a do kiedy mozna sie w ogole na kursy zapisywac? ja szukam malych
          grup, mysle ze tak ok. 6 osob jest cool i kursu podzielonego na 2
          semestry, bo tak chyba najwygodniej. empik odpada,wiele osob nie
          poleca, choc to zalezy na kogo sie trafi-z tymi lektorami to zawsze
          troche taka loteria. ale tam juz wiem ze NIE :)
          • Gość: xxy Re: Glotta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 11:12
            Wczoraj byłem na konwersacjach w szkole Glotta. Fajny gość
            prowadził, Amerykanin. Polecam.
    • gnomka Re: Empik,British School czy może sjo? 02.10.07, 12:31
      a co myślicie o nauce metodą callana?
      • Gość: marta Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 12:39
        dla niektorych jest ok.dla mnie nie za bardzo- za
        malo'kreatywnosci', moze jako kurs powtorkowy bardziej sie ta metoda
        spisuje, ale ja chce sie uczyc swobodnego mowienia, a nie
        powtarzania w kolko tego samego jak papuga. ja szukam kursu z metoda
        komunikacyjna zeby bylo pokombinowane: mowienie i gramatyka, ale
        taka z odniesieniem do praktyki
        • gnomka Re: Empik,British School czy może sjo? 02.10.07, 12:44
          a dla osób zaczynających od zera dobra?
          • Gość: goska Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 13:58
            kazdy cos innego lubi. moim zdaniem nie za bardzo, najlepiej zaczac
            od podstaw bardziej tradycyjnie. zgadzam sie -callan dobry na
            powatrzanie materialu. :-)
            • Gość: K2 Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 23:03
              Dokładnie, callan, jest dobry ale tylko do pwotórki a zasad rządzących angielskim i tak musisz sie nauczyć, no i odradzam serdeczne ta metodę jeśli ma się trudności z zapamiętywaniem, to jest dobra metoda dla ludzi którzy maja bardzo dobrą i szybko zapisującą pamięć;)
    • Gość: K. EMPIK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.07, 23:43
      Według mnie najważniejsza w efektywnej nauce (poza własnymi chęciami
      i pracowitością) jest atmosfera na zajęciach zależna od miejsca,
      ludzi w grupie i przede wszystkim od lektora. Przez ostanie 2 lata
      grupę miałem super,a prowadząca Ola T. z Empiku to najlepsza
      prowadząca, jaką znam (a znam wiele/wielu). Polecam Empik :-)
      • Gość: K2 Re: EMPIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 23:05
        no tez właśnie słyszałem że ola jest niezła;) i tak i tak;)
    • Gość: agra1_1 Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.07, 09:36
      CEL na Kopernika,a może Lingua?
    • Gość: a Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.07, 21:07
      s1.bitefight.onet.pl/c.php?uid=138950
    • Gość: M Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 01:31
      BNNN
      • Gość: F Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 08:47
        szczerze jesli ktos chce serio przygotowac sie bo egzaminu Fc,CAE to tylko
        British COuncil na Dabrowskiego. Oni pozniej przeprowadzaja te egzaminy w
        miescie, zajecia sa z anglikiem (swietnym) a to bardzo, bardzo wazne. caly czas
        robi sie cwiczenia pod kazdy element egzaminu.
        swietna szkola malo kto o niej wie chociaz dziala od lat. ale coz, empik ma
        wieksza reklame.
    • Gość: h. Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.man.czest.pl 13.10.07, 14:57
      Podnoszę bo też jestem zainteresowana, jakie wrażenia macie po pierwszych dniach
      zajęć ?
    • Gość: Siostra Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.lanet.net.pl 13.10.07, 18:23
      w zeszłym roku rozpoczęłam naukę jezyka hiszpańskiego w Empiku właśnie :) cena
      może faktycznie nie należy jeśli chodzi o Częstochowę do najniższych ale ja
      byłam z tych zajęć tak zadowolona jak z żadnych innych, zajęcia od podstaw z
      hiszpanką, zero mówienia po polsku na zajęciach - początkowo bałam się że mało
      zrozumiem, ale po zajęciach stwierdziłam, że ona tak te zajęcia prowadziła, że
      ja która nigdy wcześniej nie miałam do czynienia z tym językiem rozumiałam
      wszystko :)
      z tego co wiem to wszystkich języków uczą w ten sam sposób - ale to chyba tez
      zależy od lektora bo np. moja siostra która uczyła się tam angielskiego trafiła
      na taką lektorkę która mimo że była przesympatyczna to nie prowadziła zajęć
      tylko i wyłącznie w j. obcym :/ no ale i tak efekty były i siorka znajomość
      angola poprawiła i to bardzo :)

hiszpański polecam tam baaaaardzo :)
    • Gość: Ex-Skrzat Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.07, 09:21
      a co sądzicie o Top English na Waszyngtona?
      Warto spróbować czy kiszka?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka