Gość: agra1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 09:58 Pomóżcie bo czas nagli,a ja chcę się zapisać w tym tyg i nie wiem gdzie najlepiej, jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sajmon Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.profiline.pl 25.09.07, 12:55 Rowniez chcialbym wiedziec gdzie najlepiej szlifowac angielski, robic FCE.. SJO,EMPIK,BRITISH SCHOOL? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acha Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 16:30 A może tak warto wybrać się do szkoły, przez którą ten egazmin jest organizowany. Ja chodziłam do British Centre i byłam bardzo zadowolona, prawie wszyscy zdali i zajęcia są z Anglikiem, a nie kimś z Afryki, kto mówi po angielsku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sajmon Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.profiline.pl 26.09.07, 18:18 Wiem ze sjo odpada w przedbiegach znajomi nie polecaja. Zastanawiam sie miedzy BS a empikiem.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agra1 Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 20:46 ja chyba z braku doradców, zostanę jednak przy Empiku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sajmon Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.profiline.pl 26.09.07, 21:05 Mi osobiscie sie nie spieszy szukam po prostu szkoly, ktora najlepiej przygotowala by mnie do FCE, albo CAE. Ale podnosze watek, ciekawi mnie czemu akurat empik?Czytalem na forum CZ, ze gramtatyka i owszem ale jesli chodzi o speaking to wielkich postepow nie nalezy sie spodziewac... Szkoda, ze nie wypowiedzial sie nikt z uczacych sie w szkole empik. Pozdro agra i dobrego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stokrotka Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.07, 22:46 Prawdopodobnie nie powinnam się wyrażać na ten temat, bo zbyt krótko chodzę do Empiku, ale Twój komentarz wydał mi się na tyle prowokacyjny, że postanowiłam się wypowiedzieć. Jak dotąd jestem bardzo zadowolona z Empiku i z poziomu jaki tam oferują. Może to kwestia dobrego lektora? Może metody nauczania? A może po prostu moja ogromna motywacja zaledwie tylko wspomagana tym, co oferuje szkoła? Myślę, że nawet najlepszy na świecie lektor i najbardziej uznana metoda nie zastąpi samozaparcia. A i szkoła nikomu łopatą wiedzy do głowy nie będzie wkładała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.profiline.pl 03.10.07, 22:07 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agra1 Dlaczego Empik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.07, 10:11 Jak dla mnie jest najbardziej znany i renomowany, nie mogą pozwolić sobie na Liptona tak naprawdę, kilku moich znajomych uczy się tam i jak napisała stokrotka nikomu wiedzy nie włoży się łopatą do głowy potrzeba samozaparcia to fakt.Koszty są porównywalne, a i na 10 rat możesz rozlożyć płatność nawet. Resztę szkół znam tylko z nazwy i z niczego więcej, więc drogą dedukcji Sajmonie sam widzisz nie pozostaje mi nic innego chyba ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgosia Re: Dlaczego Empik? IP: 217.153.83.* 27.09.07, 10:34 No właśnie, jak z kosztami? Nie mam możliwości stawienia się osobiście w siedzibie szkoły Empik, a przez telefon pani za nic nie chciała mi udzielić informacji. Dodam, że interesuje mnie nauka języka hiszpańskiego na poziomie średniozaawansowanym, może ktoś się też uczy i może mi polecić jakiś kurs? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agra1 Re: Dlaczego Empik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.07, 10:53 Jak dzwoniłam do Empiku też nie udzielono mi żadnych info, dopiero jak odwiedziłam Empik dowiedziałam się że kurs ale ang kosztuje 1399zł, można zapłacić w 10 ratch.Jesli w całości zapłacisz za kurs do 30.09 to 7%zniżki, natomiast jeśli po 30.09 to 5%zniżki.Chyba taka sama cena jest innego języka? Nie wiem. To są ceny bez żadnych zniżek, natomiast jeśli jesteś studentem to jest coś taniej z tego co się orientuję. Bo w British 1290zł kurs kosztuje można rozłożyć na 6 rat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgosia Re: Dlaczego Empik? IP: 217.153.83.* 27.09.07, 14:35 Ślicznie dziękuję (nie ma to jak wywiad ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dlaczego Empik? IP: 212.87.232.* 27.09.07, 15:34 Centrum Lingwistyczne "Sapienza" al.NMP 61/5 - ceny są oki, maja rabaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sajmon Re: Dlaczego Empik? IP: *.profiline.pl 27.09.07, 20:13 Mhmm.. skoro juz szanowna agra wydaje sie miec pokazne zasoby praktycznej wiedzy, to moze powie mi jeszcze jak jest z terminami?Kiedy startuja te kursy?Chociaz najlepiej to chyba sam tam zawedruje :P.Hough agra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sajmon Re: Dlaczego Empik? IP: *.profiline.pl 27.09.07, 20:17 Naaaah, sorry ale zamiast poprawic zduplikowalem posta. Pardon :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stokrotka Re: Dlaczego Empik? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.07, 22:08 Co do terminów.... nikt Ci konkretnie nie odpowie. Bo to zależy. W pierwszej kolejności musisz rzeczywiście przespacerować się do szkoły. Tam napiszesz test i odbędziesz rozmowę z lektorem. W tej sposób zostaniesz przydzielony do określonego poziomu. I dopiero wówczas wybierasz termin. Powiem tyle, że jest ich po kilka z danego poziomu. W różnych dniach i godzinach. Chociaż od siebie powiem tak, że czas tutaj działa na niekorzyść, bo w tej chwili wszyscy panicznie zapisują się na kursy i wiele terminów już jest zajętych. W sumie to w Empiku podoba mi się również to, że gwarantują, że w grupie nie będzie więcej niż 12 osób. I tak dużo, ale przynajmniej jest to pewna wskazówka, że nie tylko kasa się liczy dla tej szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Dlaczego Empik? IP: 80.54.171.* 28.09.07, 01:45 12 osób w grupie to akuarat żaden plus, bo w inych szkołach jest max 10. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sajmon Re: Dlaczego Empik? IP: *.profiline.pl 27.09.07, 20:14 Mhmm.. skoro juz szanowna agra wydaje sie miec pokazne zasoby praktycznej wiedzy, to moze powie mi jeszcze jak jest z terminami?Kiedy startuja te kursy?Chociaz najlepiej to chyba sam tam zawedruje :P, i czy calkiem przypadkiem nie wiesz jak duza jest ta znizka dla studenckiej braci?:P Hough agra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Dlaczego Empik? IP: 89.174.23.* 27.09.07, 20:39 Empik ani przez telefon, ani przez email...co bys nie napisala, o co bys sie nie zapytala...to odpowiedzą, ze zapraszaja Cie do szkoły na spotkanie, albo z gory Ci odpiszą, ze proponuja spotkanie o konkretnej godz - jak przyjdziesz, to zacznie nawijac i zachwalac, abys sie wpatrywala w jedną w szkolę, a nie jak w domu przed kompem w kilka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agra1 Re: Dlaczego Empik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 09:35 Ale przecież na rozmowę każdy udać się może, a wybór i tak ostatecznie należy do Ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark Re: Dlaczego Empik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 10:40 jak dla mnie zajecia w empiku były bez sensu, 12osob w grupie praktycznie niczym nie rozni sie od zajęć w szkole sredniej czy na uczelni, osob o polowe za duzo. a placic trzeba i to sporo, bo empik do najtanszych w miescie przecież nie nalezy. wiadomo, wiele zalezy od samozaparcia, ale mnie ta szkola zupelnie nie przypadla do gustu. jednym nie podchodzą metody szkoly callana, innym (w tym mnie) sposob nauczania jaki jest w empiku. tak jak pisałas, trzeba wybrac samemu i troche liczyc na szczescie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość13 Re: Dlaczego Empik? IP: *.apus-net.pl 28.09.07, 13:54 święta racja - EMPIK to najdroższa szkoła w mieście za rok trzeba zapłacic prawie 1500, a zajęcia sa w grupach 12 osobowych, lepiej poszukac sobie mniejszej szkoły gdzie zajęcia sa w grupach po 4-6 osób i za dużo niższa cenę. EMPIK jest przereklamowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: Dlaczego Empik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 15:07 zdecydowanie popieram przedmowce. niewiele skorzystalam z kursu w empiku, za duzo ludzi grupie. szkola jak hipermarket. moim zdaniem trzeba szukac szkol z malymi grupami. najlepiej jak szkola jest tez sama w sobie mala, a nie wszedzie reklamowany gigant jak empik czy inne. w malej szkole jest bardziej kameralnie i zawsze sie troche bardziej staraja. i lektorow bardziej kontroluja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agra1 Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 16:48 No to teraz znowu mi namieszaliście w głowie;) To fakt też wolałabym mniejsze grupy,więc gdzie najlepiej spróbować uderzyć żeby się nauczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość13 Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.apus-net.pl 28.09.07, 17:01 Pprzejdz się troche po centrum miasta /sa lepsze szkoły niz hipermarket EMPIK jak ktos napisał/ , i dłużej działające na rynku czestochowskim niz EMPIK np.: Akademickie Centrum Lingwistyczne czy Lingua. Są zdecydowanie lepsze niz przereklamowany EMPIK do którego wszyscy walą bo jest w centrum "przy światłach" Ostatecznie to Twój wybór i Twoje pieniadze /lub rodziców/, które chcesz zainwestowac w naukę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agra1 Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 17:23 oj moje moje,dlatego tak mi zależy żebym skorzystała jak najwięcej z tych lekcji;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 17:34 Wazne tez zeby ta szkola juz troche na rynku byla, bo jak zupelnie nowa to tez nie wiadomo jacy sa. A jak ma ze 3 lata co najmniej to wiadomo ze mieli klientow (skoro nie zbankrutowali) i jakies tam doswiadczenie maja. Najlepiej przejsc sie po miescie i popytac, w gazetach tyle ogloszen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agra1 Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 18:27 a teraz właśnie znalazłam best british na śląskiej, a to co za szkoła?Lingua jest dość starą szkołą nauczania,więc może tam? Odpowiedz Link Zgłoś
venom2.0 Re: Empik,British School czy może sjo? 28.09.07, 18:29 Jak nie wiesz, to się zapisz do wszystkich szkół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agra1 Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 19:52 dzięki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 21:28 a próbowałas na przeciwko empiku w 2 alei, tam gdzie jest sklep "oh lala" (czy jak to się tam pisze:)?? wczesniej byli gdzieś na kościuszki z tego co wiem,znajomi posłali tam rok temu 2 dzieci na kurs maturalny i efekty były zadowalające. nie jest to może az tak duża szkola o renomie empiku, czy british school, ale jak sama się dowiadywałam (bo w planach-chce isc na FCE rownież, kto wie, moze sie spotkamy gdzies w grupie;) grupy liczą nie wiecej niz szesc osob. no i nie ma obowiązku idiotycznego wykupywania całego roku jak w empiku za tak gigantyczne pieniadze (jak dla kogo ale dla mnie ceny podawane przez moich przedmówców są przerażajaco wysokie), nauka podzielona jest raczej na semestry wiec mozna przerwac po jednym jesli cos bedzie nie tak. ja wybieram się tam w przyszlym tygdniu to moze dowiem się wiecej i opisze swoją wędrówkę po czestochowskich szkołach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agra1 Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 21:35 To o czym piszesz w Alei to jest British School właśnie. Oni są na Kościuszki 8 i teraz też w Al.NMP 24. Cena 1290 zł kursu, możliwość rozłożenia na 6 rat ,grupy są 10 osobowe tak mnie poinformowala pani przez tel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 22:02 nie, mnie chodzilo o studio języków obcych, na przeciwko empiku wlasnie:) ale Twoja racja, british tez jest na przeciwko, tylko ze po skosie na rogu kosciuszki;) i tez byli koło słowackiego (LO) chhyba. PS. a propos, z ktorej szkoły językowej był ten wkurzający przebrany za szkota facet, ktory chodzi po alejach i gra na kobzie? szału mozna dostac, szczegolnie jak sie mieszka w pobliżu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.07, 07:11 Ja tam polecam empik, wcześniej byłem na paru zajęciach w lingua ale empik głównie przypadł mi do gustu , no i co najważniejsze mnie nauczył (jak narazie mam opanowany poziom średni). A zreszta do empiku możesz sobie iść na jedne zajęcia i zobaczyć jak są prowadzone. I jeszcze inna rzeczążąca się z nauką języków, chodzi o to że jednemu tryb zajęć i jak się odbywają będzie się podobać i szybko zakuma a innej osobie nie będzie to odpowiadać, to już zależy od siebie samego co mi odpowiada a co nie. Ja np próbawałem uczyć się metodą callana i za cholerę kompletnie nic mi nie wchodziło (jestem wzrokowcem a do tego jestem przywiązany do sztywnych reguł i nienawidzę się uczyć na pamięć) a innym osobom ten tryb nauczania pasuje. Ja tam polecam empik, ale to jest tylko i wyłącznie moja osobista opinia, wam się może to niepodobać i macie do tego jak najbardziej prawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stokrotka szkoła językowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.07, 09:40 No rzeczywiście powalająco drogi jest Empik. W porównaniu z British, w którym kurs kosztuje 1290 zł, w Empiku 1390 zł. Jeśli się doda możliwość rozłożenia na raty, to wychodzi na to, że Empik jest łatwiejszy do strawienia. Łatwiej płacić co miesiąc mniej (140 zł) niż więcej (215 zł). Jeśli ktoś nie widzi różnicy, to zastanawiam się cena kursu może być dla niego ważnym argumentem. Nie wiem jak jest w British, ale Empik dodatkowo oferuje zniżki za opłacenie kursu z góry. Więc na upartego różnice cenowe są żadne. Więc proszę mi tutaj nie mówić, że Empik jest rażąco drogi. Kwestia druga to wielkość grup. British 10 osób, Empik 12. Rzeczywiście powalająca różnica. Po trzecie i ostatnie... Lokalizacja.. Skoro British również w centrum miasta, to nie jest to żaden argument. Chciałabym dodatkowo zaznaczyć taką jedną rzecz, o której nie pamiętają najwyraźniej krytykanci Empiku. Skoro do tej szkoły "walą tłumy" jak ktoś tu się wyraził, to z jakiegoś powodu ma renomę. Czyli może kilka osób jest zadowolonych z kursu, bo się wiele nauczyło i są żywą reklamą szkoły. W tym ja również zaliczam się do tej grupy. Może na forum wypowiedzieliby się ludzie zadowoleni z British? Ale ci, którzy tam chodzili, a nie ci, którym się wydaje lub gdzieś słyszeli, że jest to dobra szkoła? Dlaczego takich wypowiedzi tutaj brak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banan Re: szkoła językowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.07, 11:54 Fakt roznica pomiedzy 10 a 12 osob jest niewielka bo to w obu przypadkach sa moim skromnym zdaniem za duze grupy. Ja mysle ze 8 to max, a 6 najlepiej. Skoro juz mam placic tyle to nie chce sie uczyc w tlumie tylko kameralnie. Mam kumpla ktory pracuje w szkole jako lektor (nie powiem ktorej bo zarzucicie mi reklame) i radzil mi, ze tylko male grupy,bo jak ma wiecej osob to nie jest w stanie na kazdym sie skoncentrowac na zajeciach, a jak jest 6 kursantow to kazdego ma jak na dloni i jako kursant zasuwasz caly czas na takim kursie, a w koncu o to chodzi chyba nie? Po to placimy zeby zasuwac i sie nauczyc,a nie zeby sluchac 11 innych osob inie moc dojsc do glosu. W malej grupie nie masz szans zeby sie schowac za plecami kumpla i pomilczec bo ci spokoju nie dasza a w duzej jak chcesz to moze cie nie byc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agra1 Re: szkoła językowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.07, 13:22 mi też odp 6-8 osobowa grupa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stoktorka Re: szkoła językowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.07, 13:48 Zgadzam się z tym co napisałeś... jednakże chciałabym dodać coś od siebie :P Założenie jest proste: im mniejsze grupy tym wyższa cena kursu. A jeśli tak nie jest, to może to być kosztem jakości lektora (rozumianej tutaj jako umiejętności, wykształcenie, wiedzę i praktykę)lub materiałów z jakich szkoła korzysta. To jest biznes i musi się opłacić. A skoro przyjmiemy za tezę powyższą zależność, to może warto zastanowić się nad prywatnymi lekcjami? Wówczas 100% uwagi skoncentrowana jest na jednym uczniu, co pozwala pracować z nim w jego tempie. Fakt, że nie ma dodatkowej motywacji wynikającej z pewnego poziomu współzawodnictwa jaki istnieje w grupie... Ale ten model jest chyba najbardziej zbliżony do ideału. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banan Re: szkoła językowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.07, 14:09 A ja sie nie zgodze, ze to sie musi odbijac na jakosci. Wrecz przeciwnie, mala grupa, wieksza dostepnosc lektora do kazdego kursanta. A lektorzy to juz chyba standard ze sa z wyzszym wyksztalceniem,raczej jak szkola osczedza i zatrudnia np. studentow to juz na starcie odpada. Ile biora za zajecia lektorzy nie wiem,ale nie sadze, zeby sie grupa 6 osobowa nie oplacala, nawet jak lektor wezmie powiedzmy 30 zl za godzine to i tak szkola zarobi na kursie przy 6 osobach. Zreszta z tego co sie orientuje ganiajac po szkolach i szukajac kursu to wcale te z grupami malymi nie sa drozsze od empiku np., czasem wrecz przeciwnie. Tak wiec mala ilosc osob nie ziweksza raczej ceny, moze troche zmiejsza zarobek szkoly, ale to juz nie nasza sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stokrotka Re: szkoła językowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.07, 15:50 Myślę, że odpowiedzi na pytanie czy to się może opłacać przy takich przykładowych stawkach jakie podałeś należałoby szukać w szkołach. nie zapominaj, że lekcja to nie tylko lektor, ale także lokal i inne koszty. Na pewno lepsza jest grupa mniejsza niż większa... ale to nie od jej wielkości przecież zależy czy się nauczysz języka czy też nie! Podsumowując ten interesujący spór... dobrze, że mamy wolny rynek, bo każdy może wybrać to, co mu najbardziej odpowiada :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: szkoła językowa IP: *.realestate.net.pl 29.09.07, 23:18 w Alejach (naprzeciwko liceum Sienkiewicza) jest szkoła Felberg. W Częstochowie jest już od 10 lat, wcześniej byli na Kilińskiego. Szkoła jest fajna, grupy nie są zbyt duże, max do 10 osób ale przeważnie mniejsze. Lektorzy w porządku. Można pokombinować z terminami zajęć tak żeby dostosowali się do uczniów. Mnie się podoba i mogę polecić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sajmon Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.profiline.pl 29.09.07, 23:23 Hej Sylwia, jak juz zawitasz do tej szkoly to zapodaj dokladne namiary i jak sie przedstawia oferta.. Rowniez planuje zrobic sobie FCE i szukam do tego najlepszego miejsca.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 21:43 Sajmon, dowiadywałam sie dzisiaj o kurs w studiu w alei 28. wyglada to tak ze jeden semestr kosztuje 600zl (są jakieś dodatkowe rabaty dla studentów, chyba 5%), za co masz 60godz po 45min czyli 30 spotkan dwa razy tyg po 1,5h podrecznik masz gratis. placic mozesz w 3 ratach. grupy do 8 osób ale przewaznie są mneijsze. tyle wiem, jutro spróbuję przejsc sie jeszcze gdzieś poszukac, dzisiaj zabrakło juz czasu. aha,szkola jest w bramie na 2p. gdzie są restauracje panwu i cleopatra (tak to sie chyba pisze) i parking, teraz cos tam robią bo zielone rusztowanie stoi od alei wiec latwo zauwazyc;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sajmon Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.profiline.pl 02.10.07, 21:31 Okej przejde sie tam jutro, a nie pytalas moze kiedy rusza kurs? Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: Empik,British School czy może sjo? IP: 80.54.174.* 07.10.07, 08:06 tylko nie Akademickie Centrum Lingwistyczne zdecydowanie odradzam- nauczyciel języka angielskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psik Glotta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.07, 14:55 czy pytałaś w tej szkole ? Jest na Dąbrowskiego 7. Moja córka jest bardzo z niej zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: big ben Re: Glotta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 11:14 a do kiedy mozna sie w ogole na kursy zapisywac? ja szukam malych grup, mysle ze tak ok. 6 osob jest cool i kursu podzielonego na 2 semestry, bo tak chyba najwygodniej. empik odpada,wiele osob nie poleca, choc to zalezy na kogo sie trafi-z tymi lektorami to zawsze troche taka loteria. ale tam juz wiem ze NIE :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxy Re: Glotta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 11:12 Wczoraj byłem na konwersacjach w szkole Glotta. Fajny gość prowadził, Amerykanin. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
gnomka Re: Empik,British School czy może sjo? 02.10.07, 12:31 a co myślicie o nauce metodą callana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 12:39 dla niektorych jest ok.dla mnie nie za bardzo- za malo'kreatywnosci', moze jako kurs powtorkowy bardziej sie ta metoda spisuje, ale ja chce sie uczyc swobodnego mowienia, a nie powtarzania w kolko tego samego jak papuga. ja szukam kursu z metoda komunikacyjna zeby bylo pokombinowane: mowienie i gramatyka, ale taka z odniesieniem do praktyki Odpowiedz Link Zgłoś
gnomka Re: Empik,British School czy może sjo? 02.10.07, 12:44 a dla osób zaczynających od zera dobra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goska Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 13:58 kazdy cos innego lubi. moim zdaniem nie za bardzo, najlepiej zaczac od podstaw bardziej tradycyjnie. zgadzam sie -callan dobry na powatrzanie materialu. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 23:03 Dokładnie, callan, jest dobry ale tylko do pwotórki a zasad rządzących angielskim i tak musisz sie nauczyć, no i odradzam serdeczne ta metodę jeśli ma się trudności z zapamiętywaniem, to jest dobra metoda dla ludzi którzy maja bardzo dobrą i szybko zapisującą pamięć;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. EMPIK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.07, 23:43 Według mnie najważniejsza w efektywnej nauce (poza własnymi chęciami i pracowitością) jest atmosfera na zajęciach zależna od miejsca, ludzi w grupie i przede wszystkim od lektora. Przez ostanie 2 lata grupę miałem super,a prowadząca Ola T. z Empiku to najlepsza prowadząca, jaką znam (a znam wiele/wielu). Polecam Empik :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 Re: EMPIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 23:05 no tez właśnie słyszałem że ola jest niezła;) i tak i tak;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agra1_1 Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.07, 09:36 CEL na Kopernika,a może Lingua? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.07, 21:07 s1.bitefight.onet.pl/c.php?uid=138950 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 01:31 BNNN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 08:47 szczerze jesli ktos chce serio przygotowac sie bo egzaminu Fc,CAE to tylko British COuncil na Dabrowskiego. Oni pozniej przeprowadzaja te egzaminy w miescie, zajecia sa z anglikiem (swietnym) a to bardzo, bardzo wazne. caly czas robi sie cwiczenia pod kazdy element egzaminu. swietna szkola malo kto o niej wie chociaz dziala od lat. ale coz, empik ma wieksza reklame. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h. Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.man.czest.pl 13.10.07, 14:57 Podnoszę bo też jestem zainteresowana, jakie wrażenia macie po pierwszych dniach zajęć ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siostra Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.lanet.net.pl 13.10.07, 18:23 w zeszłym roku rozpoczęłam naukę jezyka hiszpańskiego w Empiku właśnie :) cena może faktycznie nie należy jeśli chodzi o Częstochowę do najniższych ale ja byłam z tych zajęć tak zadowolona jak z żadnych innych, zajęcia od podstaw z hiszpanką, zero mówienia po polsku na zajęciach - początkowo bałam się że mało zrozumiem, ale po zajęciach stwierdziłam, że ona tak te zajęcia prowadziła, że ja która nigdy wcześniej nie miałam do czynienia z tym językiem rozumiałam wszystko :) z tego co wiem to wszystkich języków uczą w ten sam sposób - ale to chyba tez zależy od lektora bo np. moja siostra która uczyła się tam angielskiego trafiła na taką lektorkę która mimo że była przesympatyczna to nie prowadziła zajęć tylko i wyłącznie w j. obcym :/ no ale i tak efekty były i siorka znajomość angola poprawiła i to bardzo :) hiszpański polecam tam baaaaardzo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ex-Skrzat Re: Empik,British School czy może sjo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.07, 09:21 a co sądzicie o Top English na Waszyngtona? Warto spróbować czy kiszka? Odpowiedz Link Zgłoś