Dodaj do ulubionych

TRW zdetronizuje hutę

11.10.07, 00:47
Do dupy z takim molochem... Wrona ucieszony, bo cyferki ładnie
wygladaja, ale nic ponadto.

Panie prezydencie trzeba stawiac na JAKOSC miejsc pracy, a nie
ilosc. Wzorem pozostaje tu Wrocław(sam tam zaczynam od listopada
prace o ktorej tu moglbym pomarzyc:()

Potrzebne miejsca pracy ktore sciagna do miasta lub spowoduja ze
mniej z niego wyjedzie młodych wyksztalconych ludzi(to centrum
finansowe to kropla) a nie miejsca pracy ktore do reszty wydrenuja
wszelkie blizsze i dalsze wsie wokol czestochowy z ludzi dla ktorych
praca na linii to szczyt marzen...
Obserwuj wątek
    • Gość: ja robol Re: TRW zdetronizuje hutę IP: 212.160.86.* 11.10.07, 08:15
      Ciekawe skąd sz.derekcja weźnie nową kadrę zarządzającą.... przecież już nie
      ma nikogo z rodziny do obsadzenia stanowisk wszyscy pracują....
      no chyba że się derekcja zmieni :)
    • Gość: medalik Re: TRW zdetronizuje hutę IP: 80.48.49.* 11.10.07, 08:16
      I powtórka z hisrorii-nawet gdyby Prezydent Wrona smarował wam d..y
      miodem to i tak będzicie mieli do Niego pretensję,że robi to nie w
      tą stronę.Jak czytam te wypociny w temacie Wrona to mam odpowiedż
      dlaczego Częstochow utraciła status wojewódzctwa.Komu przeszkadzały
      szlabany,które chroniły miasto przed napływem chołoty.
    • Gość: fgh TRW zdetronizuje hutę IP: 80.48.49.* 11.10.07, 08:30
      Ludzie..Wy piszecie o złych warunkach w TRW ? Gdzie jest w zimę ciepło, lato
      klima, napoje, bufety, czysta praca, dostajecie ubranie robocze, organizowane sa
      festyny...czego Wam więcej ? Trzeba robić dużo ? OD tego jest praca ! Banda
      nierobów zawsze znajdzie jakieś ale.. Połowa z Was pewnie nigdy nie pracowała
      nigdzie indziej np. u jakiegoś prywaciarza . Zastanówcie sie co piszecie !
      • Gość: hutnik Re: TRW zdetronizuje hutę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 09:19
        Huta Częstochowa miała ponad 15000 pracowników i ciągle miała sanse
        się rozbudowywać,ale władza miała inne zdanie.
        • Gość: xx Re: TRW zdetronizuje hutę IP: *.icis.pcz.pl 11.10.07, 18:31
          15 000 pracownikow to moglo byc tylko w komunizmie - teraz te 5000
          produkuje sporo wiecej niz wtedy te 15 000.

Na Zachodzie 20 000 pracownikow maja duze koncerny obejmujace
          zaklady w wielu miastach.

prawda jest taka ze 15 000 moglo byc tylko w czasach "ksiezycowej"
          gospodarki przed 1989 rokiem.
      • Gość: były pracownik Re: TRW zdetronizuje hutę IP: *.autocom.pl 11.10.07, 09:26
        Taaa klima, chyba w pomieszczeniach dla kierowników zmian;P Pracowalem na
        Legionów w te wakacje i podczas upałów na hali była sauna. Co do reszty można
        sie zgodzić, napoje, stołówka, przerwy podczas pracy- to wszystko jest jak
        najbardziej OK. Zeby tylko lepiej płacili- pracownicy z linii zatrudnieni przez
        Workera dostawali 7,09zł brutto/h... To troche mało, bo netto wychodzi ok 4,8zł/h.
        • Gość: czepień Za mało??? IP: *.man.czest.pl 11.10.07, 14:32
          Nie no, ale jaja. 4,8 PLN/h za stanie przez 8 godzin przy maszynie i naciskanie przycisku lub pociągnięcie wajhy to mało. Praca bez kwalifikacji, bez odpowiedzialności, bez konieczności podejmowania jakichkolwiek decyzji, nie wymagająca praktycznie żadnego zaangażowania oprócz tego, że trzeba stać i naciskać. Nie rób sobie jaj. Nigdzie za taką pracę nie płacą lepiej. Nawet w Warszawie, czy innym Wrocławiu.
          • Gość: Gość Re: Za mało??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 16:25
            Nie popisuj się swoją głupotą i arogancją.
            • Gość: pietrek Re: Za mało??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.08, 18:21
              mało?
    • Gość: Gość Re: TRW zdetronizuje hutę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 09:25
      Odp... sie od wsi. Nie ty będziesz decydował co jest MOIM szczytem marzeń.
      • Gość: pracownik Re: TRW zdetronizuje hutę IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.07, 10:50
        dla worków byly podwyzki 8.50 brutto od wrzesnia.
    • dudi_82 TRW zdetronizuje hutę 11.10.07, 11:01
      Obecnie w TRW pracuje 4317 osób.

Z czego połowa przez wyzyskiwacza Workera.

5zł netto/h x 8h x średnio 22 dni robocze w miesiącu = 880zł. Żyć nie umierać.
      • Gość: Menel Re: TRW zdetronizuje hutę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 11:22
        Kto nie pracowal w TRW ten nie wie-zeby miec opinie trzeba zobaczyc
        to miejsce od wewnatrz. Przejscia zostaly wstrzymane, ale maja cale
        etaty w Worku. Co z tego skoro to produkcja napedza to wszystko-a
        noz 300 osob sie zwolni w przeciagu miesiaca? Niektore linie sie
        zatrzymaja.

Ale nie o tym mialem mowic-ja do Wrony nie ma pretensji, a do
        zakladu TRW ze pozwala na taki wyzysk w systemie 4 brygadowym-gdyby
        te weekendy byly wolne, a tak to dupa z zycia i to za 1000 zl po 3
        miesiacach pracy.

A kto pracuje z czestochowian w centrum finansowym? Ci ktorzy
        wyjechali do innego miasta, poznali 2 jezyki obce, zdobyli
        praktyke...skad takich brac?
        • Gość: lucky Re: TRW zdetronizuje hutę IP: *.tktelekom.pl 11.10.07, 12:33
          no nie gadajcie ze tak zle jest w TRW? przeciez starzy pracownicy to
          ze 2 tys maja na łape!!!i premie!!
          • dudi_82 Re: TRW zdetronizuje hutę 11.10.07, 13:23
            Ironia? Już kiedyś chyba Gazeta pisała, że średnia pensja w TRW to 2000-2500
            tylko jakoś na forum nikt tego nie potwierdził.
          • tomaszek1985 Re: TRW zdetronizuje hutę 11.10.07, 14:35
            Dzisiaj było zebranie z Dyrektorem. Pokazywali tabeli stawek na produkcji i
            ilość ludzi z danymi stawkami. Najniższa to 1520, najwyższa 2450. Tylko 5 osób
            ma najwyższą stawkę na produkcji. Ze stawką 1520 bez nadgodzin na rękę
            dostaniesz ok.1400 zł. Klima jest na hali - ale tej nowej, dużo mniejszej.
          • Gość: do menela Re: TRW zdetronizuje hutę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 14:58
            Sam nie wiesz co piszesz.Sama nazwa wskazuje co piszesz.
      • Gość: xxx Re: TRW zdetronizuje hutę IP: *.159.15.4.static.crowley.pl 02.04.09, 22:44
        na legionów zatrudnia work serwis nie worker i zarobki są gorsze

na rolniczej worker .jak ktoś pracuje i nie siedzi non stop na zwolnieniu
        lekarskim to ma stawkę po kilku miesiącach pracy nawet 10zł brutto plus premie .
        ci co dobrze zarabiają najmniej komentują, najwięcej narzekają ci, którzy nie
        przykładają się do pracy .najpierw należy pokazać co potrafisz a później myśleć
        o podwyżce czy premii.
        wiele lat mineło od czasów komuny a wiele osób chciałoby dostawać kasę tylko za
        to że zgłosili się do pracy, wielu z nich jest często na kacu

• Gość: koniec Re: TRW zdetronizuje hutę IP: 94.254.141.* 03.04.09, 06:20
          Taak jasne ja też pracowałem za tą twoim zdaniem "kolosalną kwotę" w tym zakładzie "zbawienia".Sam odszedłem i teraz mam pracę ze stawką prawie trzykrotnie większą i to właśnie w hucie którą niby TRW miało zdetronizować o litości :) Ty pewnie jesteś tam jakimś kierowniczkiem lub coś w tym stylu że takie bzdety wypisujesz ale jak to mówią "kij ci w oko".
    • Gość: Więzień nr 12345 TRW zdetronizuje, ale chyba siebie. IP: *.eranet.pl 11.10.07, 16:18
      Wprawdzie artykuł w Gazecie jest o TRW na Legionów to ja trochę
      ogólnie o TRW. Trochę dziwię się pracownikom z Legionów. Mają o
      niebo lepiej niż w siostrzanym zakładzie tej samej firmy na
      Rolniczej. System trzyzmianowy, a nie czterozmianowy, wolne
      weekendy, lepsze warunki, więcej klimatyzacji, a przede wszystkim
      lepszą atmosferę pracy. Miałem okazję poznać dwa zakłady i TRW na
      Rolniczej to piekło w porównaniu z tym z Legionów.Tutaj nie szanuje
      się ludzi, kopie się tych, którzy popełnili jakikolwiek mały błąd
      wobec przełożonych, traktuje się ludzi jak więźniów. I to wcale nie
      jest przesada. Jeżeli ja nie mogę wyjśc do WC dopóki nie znajdę
      zastępcy na swoje stanowisko, to sami oceńcie jak jest. Ciągła
      nagonka, że za mało, że wszystko źle. Normy, których podobno nie ma
      wyśróbowane do granic możliwości. I cóż z tego, że warunki socjalne
      są jako takie skoro dyrekcja na rolniczej to poprostu kaci, żyjący
      jeszcze w epoce komunizmu. Bo czymże było ostatnie spotkanie
      (żenujące) z Dyrektorem jak nie propagandą typowo z czasów PRL. Aż
      się biedny mało nie popłakał. Biedny? Śmieszne. Są obrażeni, że
      podjęliśmy próbę strajku, to wprowadzili przymusowe 12-stki i
      wstrzymali do odwołania urlopy (niektóre linie). To tak w
      podziękowaniu za ostatni Audyt. Nie dziwi fakt, że ludzie uciekają
      na potęgę z zakładu nazywanego już nawet obozem koncentracyjnym.
      Ostatnio dwóch nowych pracowników z kolejnej agencji wyzysku
      pracowali tylko po jednym dniu, bo nie wytrzymali. Może przesada,
      ale kto tu nie był na produkcji to się nie dowie jak jest. W biurach
      jest luksus, więc po co mają narzekać. Tylko za tych nierobów zza
      biurek musi charować każdy jeden więzień na produkcji.Ale nadejdzie
      czas prawdy. Kiedyś, i mam nadzieję, że już niedługo cały świat
      dowie się co tak naprawdę dzieje się w TRW na Rolniczej, czyli w
      częstochowskim amerykańskim Guanta - Namo (sory za pomyłkę w
      pisowni, ale wiadomo o co chodzi). Będzie wielka sensacja w mediach
      i gazetach, bo jest wiele osób, które z chęcią wszystko ujawnią.
      Wtedy nowe hale staną puste i dyrekcja (a konkretnie dwóch katów z
      rolniczej) w końcu zastanowi się, że pracownicy produkcji, to
      ludzie, którzy tak naprawdę trzymają cały ten zakład.
      • Gość: pracus Re: TRW zdetronizuje, ale chyba siebie. IP: *.tktelekom.pl 11.10.07, 17:14
        co wam sie nie podoba.System czterobrygadowy-to moge rozumiec-ale
        macie przeciez wolne w tygodniu.Kasa jest zawsze na czas co w
        niektorych firmach jest problemem.Co moze jest za ciezka praca to
        powtorze ktoregos z przedmowcow za siedzenie przez 8-godzin i
        naciskanie przyciskow popychajac dotego pierdoly to jest tak wam zle-
        to sprobujcie popracowac u prywaciarza gdzie 12nastki to normalnosc
        bo jak nie zostaniesz to nie zarobisz a w trw 8 godzin i masz
        wszystko w d... Moze dyrekcja sie nie podoba ktora wprowadzila
        troszke porzadku bo bajzel byl straszny[nachlani,spiacy gdzies po
        katach] takie sa czasy za lezenie to i ja by mnie placil a jezeli
        komus nie pasuje to przeciez droga wolna nie musicie pracowac w trw
        przeciez jest tyle lepszych firm ze mozna cos wybrac
        • Gość: Gość Re: TRW zdetronizuje, ale chyba siebie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 17:29
          Jeżeli jest tak dobrze, to czemu nie pracujesz w TRW. Nie podpieraj się
          wypocinami tego kolesia wyżej, bo sie kompromitujesz tak samo jak on.
        • dudi_82 Re: TRW zdetronizuje, ale chyba siebie. 11.10.07, 21:25
          Wolne w tygodniu ale w weekendy praca. Kasa na czas to nie dobra wola pracodawcy
          tylko jego psi obowiązek. Jeszcze by tego brakowało, żeby płacili z
          opóźnieniami. O 8 godzinach pracy mówi Kodeks pracy. To nie złote serca szefów
          TRW pozwalają po 8 godzinach iść do domu. Chyba najwyższy czas zacząć wymagać od
          pracodawców normalnego traktowania i godziwych pieniędzy za dobrze wykonywaną
          prace a nie całować ich po stopach że nie pozwalają z głodu zdechnąć. A właśnie
          dlatego istnieją Workery (oferujące pracę w realu za 936zł brutto i najlepiej do
          tego być niepełnosprawnym studentem bo wtedy jeszcze mniej ich kosztuje) i
          właśnie dlatego niektórzy pracują po 12 godzin za psie pieniądze bo ludzie się
          na to godzą. Gdyby wszyscy olali pracę przez pośredników i nie godzili się na
          pracę po 12 godzin na dobę to pracodawca nie miał by innego wyjścia i zatrudnił
          bezpośrednio, w normalnych godzinach pracy i z normalną wypłatą. Lekarze olali
          Parkitkę i nagle kasa się znalazła. Teraz pewnie pielęgniarki dostaną bo inaczej
          znów szpitalowi grozi zamknięcie. A i TRW by innego wyjścia nie miało jakby
          nagle 2-3 tys osób z produkcji się zbuntowało przeciwko traktowaniu jak w
          obozach pracy. Gdyby w TRW było tak dobrze, to by takiej rotacji nie było i na
          forum nikt by złego słowa nie powiedział.
        • Gość: BatNaDebili Re: TRW zdetronizuje, ale chyba siebie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 10:25
          Skoro jest tak świetnie w TRW to zwolnij sie od prywaciarza i pracuj w TRW śmieciu.Chętnie cie przyjmą bo przyjęcia cały czas są i wtdy zobaczymy czy powtórzysz jeszcze raz te swoje wypociny które żeś tutaj nabazgrał.
    • por1 Lud zawsze niezadowolony... 11.10.07, 19:01
      Najpierw wygwizdano Wrone na stadionie Włókniarza,choc ten przyczynił sie mocno
      do jego rozbudowy,teraz maja mu za złe ,że stwarza warunki dla TRW ,aby moglo
      sie rozwijac i zatrudniac nowych pracowników.Nie widze w tym logiki. A Ci
      pracownicy, ktorzy narzekaja na warunki socjalne i płacowe sa jeszcze b. młodzi
      i nie maja pojecia jak to wyglądało w innych zakładach 15,20 lat temu.Teraz
      pracuje w TRW ok 4000 ludzi,posciagali rodziny i znajomych.Prawda jest ,że Worki
      zarabiaja marne grosze,ale dla niektorych to jakby staz przed praca w firmie.To
      nie sa pracownicy TRW tylko Workera(kto pozwala istniec takim firmom
      wynajmujacym pracowników na takich warunkach?Ale ostatecznie kazdy moze
      zrezygnowac z tak zaoferowanych warunkow.
      • Gość: prac trw Re: Lud zawsze niezadowolony... IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 31.01.09, 12:43
        Ja pamiętam warunki 15 czy 20 lat temu warunki w innych zakładach.
        Pracuję w trw bo nie mam wyjścia (moje latka), mam gdzieś te
        warunki. TRW 15-cie lat temu? -oczywiście pamietam ! Dziś trw to dno
        dla zwykłego pracownika produkcji, i tyle.
        • Gość: Oi Re: Lud zawsze niezadowolony... IP: 77.87.120.* 31.01.09, 15:06
          A kto do tego doprowadził.Zobacz sam liderzy z wykształceniem podstawowym czy po
          zawodówce nadskakujący szefom żeby zablysnąć zgnoili by nawet wlasną matke ale
          co się dziwić brak wiedzy nadrabiają w inny sposób.
    • Gość: xiński TRW online:D Niech sie rozwija!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 19:35
      a ja się tam niemogę doczekać aż przebudują ten zakład, a szczególnie jak rozbuduja parkingi i przeniosą szatnie i zrobią klimę, wszystko fajnie tylko ja w przyszłym roku wyjeżdżam do holandii (miejsce mam już zaklepane, na magazynie wyrobów gotowych w podobnym zakładzie do TRW), miałem już w tym roku jechać ale miałem obronę dyplomu i nie znałem jeszcze angielskiego w stopniu komunikatywnym (poszedłem na kurs angielskiego i akurat do czerwca przyszłego roku posiądę trochę umiejętności).

Ale wiecie co naprawdę cieszę się że zakład ten się rozwija, niestety ja nie widzę tam juz dla siebie miejsca, ale dał mi naprawdę wiele przez te pięć lat, dzięki zarobionym tam pieniążkom skończyłem studia, zmieniłem sobie dwa razy samochód a teraz opłacam angielski za te pieniądze:)
      Nie wiem jak wy ale powiem wam szczerze że zmieniam miejsce pracy chyba dlatego że jednak tych pieniążków jest trochę za mało aby wyprawić weselę i postawić dom dla mojej lubej:) sami widzicie taki wiek mnie dopadł że poprostu za tą pensyjkę nie da się utrzymać rodziny a tym bardziej postawić domu o którym bardzo mażę.
      Wszystkim pracownikom TRW życzę aby w tym zakładzie kiedyś zapanowała normalność tak jak to było 5 lat temu kiedy to z satysfakcją się mówiło że pracuje się w TRW a teraz niestety trochę wstyd się przyznać:( że jest się fizolem w TRW. Ja jeszcze z wami popracuję do czerwca przyszłego roku i jadę.
      Niechaj się rozwija, mam tam wielu przyjaciół z którymi będę chciałutrzymać kontakt to dlaczego mam źle życzyć temu zkładowi
      • tomaszek1985 Re: TRW online:D Niech sie rozwija!! 11.10.07, 19:56
        Nie wiem w jaki sposób napisałeś ten dyplom - pisze sie marzę. Chyba, że jesteś
        dysortografem to przepraszam :D
        • Gość: xiński Re: TRW online:D Niech sie rozwija!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 20:01
          tomaszek1985 napisał:

> Nie wiem w jaki sposób napisałeś ten dyplom - pisze sie marzę. Chyba, że jesteś
          > dysortografem to przepraszam :D

Jestem:( ale to nic przyjemnego a zresztą openoffice ma modół do sprawdzania pisowni, zresztą word tak samo
          • tomaszek1985 Re: TRW online:D Niech sie rozwija!! 11.10.07, 20:27
            Firefox sprawdza pisownie jak piszesz posty na forach :D
            Pozdrawiam
            • Gość: . Re: TRW online:D Niech sie rozwija!! IP: *.realestate.net.pl 11.10.07, 20:50
              niestety jest nas wielu, zawsze ktoś może się gorzej poczuć.
              • Gość: pracus Re: TRW online:D Niech sie rozwija!! IP: *.tktelekom.pl 11.10.07, 21:25
                Do goscia.Moze sie kompromituje ale nie jestem jedyna osoba ktora
                tak mysli.Nie wiem czy mam ci wspolczuc ze przez 8godzin cos tam
                robisz[sadze ze jestes pracownikiem tej firmy]ale po tym masz czas
                na inne przyjemnosci a jak ci jest zle to sie zwolnij i zabierz
                kogos ze soba to wtedy moze jakies osoby skorzystaja z tego?? A co
                do mnie to mam prace i nie placze z tego powodu
                • Gość: Gość Re: TRW online:D Niech sie rozwija!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 21:32
                  Nie, ja tam nie pracuję. Ale jakbyś wiedział do czego służą elementy tam
                  produkowane w samochodzie, to takich głupot byś nie pisał.
    • Gość: bilder TRW zdetronizuje hutę IP: *.dclient.hispeed.ch 11.10.07, 20:52
      No coz to nie wina Firmy tylko tych co sie na to godza...czyli Wrony
      i innych....wapno...aburydzi we wlasnym kraju...
      • Gość: re Re: TRW zdetronizuje hutę IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.07, 20:58
        tak ma szanse jak zaczna zatrudniac chinczyków coraz wiecej osób
        ucieka z cyrku Ogińskiego
        • Gość: pracus Re: TRW zdetronizuje hutę IP: *.tktelekom.pl 11.10.07, 22:18
          Gosciu sadze ze wiem do czego sloza i co to ma do tego ze ludzia
          jest tam zle.Wydaje mi sie ze masz jakis klopot ze soba i podobna
          wiedze na temat tej firmy.Gdyby ta firma padla to ciekaw jestem na
          kim bys psy wieszal?
          • Gość: Gość Re: TRW zdetronizuje hutę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 22:26
            Nie interesuje mnie szukanie winnych, ani tym bardziej wieszanie na kimś psów.
            Postaraj sie szanować ludzi, którzy tam pracują, bo to jest naprawdę ciężka i
            odpowiedzialna praca. Twoim zdaniem polega ona tylko na wciskaniu guzika przez
            osiem godzin. Gdyby ograniczało sie to tylko do tego, to bezpieczeństwo ludzi,
            którzy kupują samochody i ufają systemom zabezpieczeń tam produkowanym, byłoby
            zagrożone.
            • em.kazero Re: TRW zdetronizuje hutę 12.10.07, 07:54
              we wroclawiu worker juz dawno nie ma lotow. bo coraz mniej ludzi sie zglaszalo.w
              zakladach zatrudnia sie ludzi bez posrednikow.ale w czestochowie jeszcze duzo
              czasu uplynie.
          • Gość: Więzień nr 12345 Re: TRW zdetronizuje hutę IP: *.eranet.pl 12.10.07, 10:13
            Tu nie chodzi o to by firma upadała. Chodzi o to by pracownicy w
            niej pracujący byli traktowani w należyty sposób. A na rolniczej
            niestety tak nie jest. Ogiński i Piotrowski muszą odejść!!! Czas
            powiadomić centralę w USA co tak naprawdę dzieje się na rolniczej.
            Bo na legionów jest rzeczywiście super.
            • Gość: xiński tak było a tak jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 18:53
              Gość portalu: Więzień nr 12345 napisał(a):

> powiadomić centralę w USA co tak naprawdę dzieje się na rolniczej.
              > Bo na legionów jest rzeczywiście super.

Tak to prawda z tym legionów, no może nie super ale jest dobrze, pamiętam jak ja zaczynałem w work service, przyjechałem do pracy a tu się okazywało że pracy nie ma i do domu won, umowa na umowę zlecenie, jak się wyciągło 800zł to się myślało że świat upadł do naszych stóp;), no i to traktowanie jak ludzi drugiej kategorii, jak przyszedłem to nieważne czy ty byłeś z W.S czy TRW zapieprzałeś na równych prawach albo jeszcze ciężej żeby się wykazać żeby cię zatrudniono.
              Teraz W.servisowcy przychodzą życzą sobie przede wszystkim krzesło bo stać nie będą, umowa jest tez nieźle skonstruowana, zarabiają blisko 1200zł jak przepracują miesiąc a w moim biznesie nie ma z tym problemów (nawet liderzy chodza i się proszą aby przyjść w sobotę), o ciężkich stanowiskach nie ma mowy bo lider każe żeby dać im jakąś pierdółkę aby się niezniechęcili i nie uciekli. Na samym wejściu mają dzienne szkolenie i możliwość przyglądana się jak się pracuje, jak dadzą ciała i puszczą błąd to nie ma mowy o naganie (liderzy chyba przeszli specjalne szkolenia werbowania młodych pracowników), do kibla chodza jak im się żywnie podoba:) słuchaja bez przeszkód mp3jek o zgrozo na liniach pirotechnicznych, poprostu zero wymagań, mają tylko w miarę się wyrabiać:D.
              Nie wiem jak jest na rolniczej ale na legionów w porównaniu z tym co było pięć lat temu to jest luksus, ale sobię tak myśle że to się pracownikom należy że to co było wcale nie musiało być lepsze, poprostu pamiętam tamte wcale nieodległe czasy i mówię że ludzie mają lepiej, ale to się musiało stać i bardzo dobrze bo pracownikowi należy się jakiś szacunek choćby to był najgłubszy fizol to jednak jest to człowiek
    • iskierkaaa CEtrum Finansowe 12.10.07, 09:40
      Przepraszam, nie orientujecie się czy są już przyjęcia do Centrum Finansowego?
      Czy ono w ogóle juz istnieje??
      Ja calkowicie nie jestem w temacie bo to nie moja branża i nie śledzę na bieżąco
      wszystkim wątków związanych z TRW - stąd też moje pytanie :)

Chciałabym tu ściągnąc swojego chłopaka z Krakowa ;o)

Dziękuję z góry za konkretne info.
      • Gość: pol Re: CEtrum Finansowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.07, 16:43
        Zakład jest ok i praca tez, tylko ludzie nim zarzadzajcy są
        nieodpowiedni .Niech wróca stare czasy......sprzed rzadów obecnych
        dyrektorów ,kiedy z usmiechem na twarzy chodziło sie do pracy do TRW
        • Gość: B77 Re: CEtrum Finansowe IP: 80.54.171.* 12.10.07, 18:50
          Działa już od dawna.
          Oferty do niego łatwo znaleźć, wystarczy poszukać. Cały czas trwają przyjęcia,
          zresztą część rozbudowy fabryki to nowy biurowiec na siedzibę centrum.
          • Gość: xiński www.kierunekczęstochowa.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 18:59
            j.w tam znajdziesz wszystko a jak nie to

www.trwauto.pl/kim_jest/main/0,1029,1_11%5E2%5E11%5E11,00.html
            A co do przujęć do centrum finansowego to z tego co wiem cały czas jest rekrutacja

Ktoś tam wyżej napisał że kierownictwo jest do bani, na roliczej to może i jest do bani, ale na legionów Gorzelak i Szwedkowicz to bardzo spoko ludzie i do tego na poziomie, ja tam nigdy nie maiłem do nich uwag
    • Gość: Gość TRW zdetronizuje hutę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 11:15
      Jestem a raczej byłam pracownikiem workera i pracowałam w TRW na
      Legionów uważam że praca nie jest najgorsza ale wnerwia mnie to że
      tak często jesteśmy odsyłani i jak np. w wakacje mamy zarobić jak w
      większości jesteśmy w domu.A i przyjęcia do TRW były bardzo żadko a
      teraz ledwo przyjdzie i po paru miesiącach już jest przyjęty a ja
      dwa lata i nic,mam nadzieję że jak wrócę to się coś zmieni.
    • Gość: Wirtualny TRW zdetronizuje hutę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 11:19
      Ja nie nażekam na pracę w TRW na Legionów a dlatego że wcześniej
      robiłam u prywaciaża i wiem czym topachnie.Nic nie można zaplanować
      bo nie wiadomo o której się wyjdzie.Zero czasu dla rodziny,a zarobki
      też nie wiadomo jakie.Praca mi się podoba tylko z przejściami kiepsko
      • Gość: Artur Re: TRW zdetronizuje hutę IP: *.poczesna.netcominternet.pl 07.08.08, 20:53
        ludzi jest tyle do pracy że bedą błagac zęby pracowac w TRW
        • Gość: Onet Re: TRW zdetronizuje hutę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.08, 21:37
          hahahaha pracę znajdą chyba tylko Ci po wyrokach za rozboje i alimenty (nie
          dotyczy to wszystkich oczywiście), no ale skoro firma rekrutacyjna kładzie lachę
          przy wyborze kandydatów. świetności "dobrego pracodawcy" TRW ma już dawno za
          sobą. no ale grunt, że to łądnie brzmi w mediach i na rynku 5000
          zatrudnionych!!!!! Polakom gratulujemy TRW buahahahha
          • Gość: ja Re: TRW zdetronizuje hutę IP: *.adsl.inetia.pl 07.08.08, 22:18
            Nie pracuje w TRW, ale bardzo dobrze znam sprawe, bo pracuje tam duzo moich
            znajomych. Ja pracuje w malej firmie, nie "obozie pracy". I w wielu sytuacjach
            jest gorzej niz w TRW. Urlop, to kiedy i ile, ustala moj pracodawca. Uzaleznione
            jest to od spraw prezesa. O kazdy dzien wolny musze chodzic i sie prosic. Umowa,
            oczywiscie na najnizsza krajowa. W wakacje o urlopie moge zapomniec, bo jest
            duzo roboty, a na sezonowych pracowników firmy OCZYWISCIE nie stac. czesto musze
            zostawac po godzinach, bo robota jestesmy zasypani, no ale, ze mam stala pensje,
            nadgodziny nie sa wyplacane. Tak naprawde nie ma "zlotej pracy" ani "zlotego
            pracodawcy". Ale pracowac trzeba. Albo zmienmy prace albo .... nie obrzydzajmy
            sobie jej.
            • Gość: smogul Re: TRW zdetronizuje hutę do Ja IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.08, 07:27
              przeciez jak ci tam tak niedobrze to zapraszamy do TRw biora kogo
              popadnie przyjdziesz popracujesz nadgodziny bedzies mial platne itd
              wku..a mnie takie gadanie kogoś kto tam nie pracuje rozowo nie jest
              i zarobki zadna rewelacja za prace w systemie czterobrygadowym
              urlopik tęz kiedy bedziesz chcial zapraszamy
    • Gość: ????? Re: TRW zdetronizuje hutę odp. do postu corepl IP: *.sfc.pl 08.08.08, 19:57
      Gościu, a to ludzie z Częstochowy nie pracują na liniach? Skąd taki wniosek, że dla osób spoza wsi-Częstochowa, praca na liniach to szczyt marzeń? Robiłeś jakąś ankietę? Wy się rzucacie, że wielkie Państwo z Częstochowy, a sami z tej mieściny uciekacie w siną dal;) Zastanów się lepiej nad tym co piszesz!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka