black_gartenzwerg 11.10.07, 10:37 Nareszcie, ktoś sie zdobył na odwagę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: alicja Re: Sila Poland strajkuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.07, 12:51 Boguś będzie miał pełne gacie kiedy zakład stanie na dłużej niż tylko godzina:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devil Re: Sila Poland strajkuje IP: 89.174.23.* 11.10.07, 17:30 jakies konkrety moze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Sila Poland strajkuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 17:35 A co, pracujesz tam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devil Re: Sila Poland strajkuje IP: 89.174.23.* 11.10.07, 23:46 pracowalem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Sila Poland strajkuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 07:59 Podobno wywalczyli 300-400zł podwyżki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: Sila Poland strajkuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 06:38 podobno mikuś powiedział że to za poważny zakład żeby takie rzeczy wyprawiać :)) jak to usłyszałem to aż mnie brzuch ze śmiechu zabolał "poważny zakład" 5,50 brutto na godzine hahahahahahhahahahahahahahahahahahahahaahh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Sila Poland strajkuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.07, 11:41 Dziś już będzie wszystko wiadomo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black Re: Sila Poland strajkuje IP: *.21.pl 13.10.07, 22:53 Dostaliście podwyżke? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Sila Poland strajkuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 19:45 właśnie próbują się dogadac .Oczywiście Boguś zaproponował śmiseszme warunki . Chyba trzeba będzie się zwolnic , szkoda tych 10 lat pracy ale ile można dac się robic w balona przez makaronów.W piątek jadę rozwieśc swoje podania do NORMALNYCH zakładów pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Sila Poland strajkuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.07, 19:53 Hej stary jak nie wiesz o co chodzi to lepiej sie nie wypowiadaj. Boguś dostał warunki i jedzie negocjować z włochami. Przekaże im dokładnie to czego chce załoga. Nie mniej, nie wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafalisko Re: Sila Poland strajkuje IP: 80.54.169.* 18.10.07, 16:17 Brawo! Moja mama kiedys tam pracowala zwolnila sie zaraz po zmianie FSM na Sila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Sila Poland strajkuje IP: 217.98.38.* 17.10.07, 22:04 a w biurze zarabiaja po 3-4 tys wiec nie jest tak zle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Sila Poland strajkuje IP: *.profiline.pl 17.10.07, 22:58 zaproponowal smieszne warunki.szkoda pisac.unikajcie sili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Sila Poland strajkuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.07, 06:38 Dokładnie. Włosi myślą że mają do czynienia z głupkami. No to głupki pokażą już wkrótce, że mają jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomidor Re: Sila Poland strajkuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.07, 11:10 i co z tego strajku nic niewyszło ,bo bodzio co chciał to zrobił i dał ile chciał??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kok Re: Sila Poland strajkuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.07, 14:30 Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Sila Poland strajkuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.07, 19:24 Chyba żartujesz. Może kierownicy, a i to nie wszyscy. Inaczej by się stamtąd (z biura) nie zwalniali przy pierwszej lepszej okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Jaki udział w tym strajku miał związek zawodowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 09:45 Na czele z tym karierowiczem-pilotem i członkiem zapasowym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boguś M.Kurda Re: Jaki udział w tym strajku miał związek zawodo IP: *.realestate.net.pl 18.10.07, 15:58 He he jedziemy do Maroka, jak załoga sie nie może dogadać to jak rozmawiać z dyrekcją? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parkingowy Re: Jaki udział w tym strajku miał związek zawodo IP: *.profiline.pl 18.10.07, 23:09 nie wiem o co chodzi ja jestem szesliwym pracownikiem a dach nie przecieka tym bardziej ze prawie w ogule nie pada P.S.szukam chetnej pasazerki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pride88 Re: Jaki udział w tym strajku miał związek zawodo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.07, 11:40 szczesliwy ??hmmm ja bym sie zastanawial.Gdybys lepiej zarabial moglbys zamiast na parkingu zabawic sie ze swoja "ukochana" w jakims moteliku albo bylo by Cie stac na paliwo, pojechac wtedy w bardziej zaciszne miejsce niz przyzakladowy parking.3maj sie jestesmy z Toba!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewidzialny Re: Sila Poland strajkuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.07, 18:56 teraz , albo nigdy . . to My stawiamy warunki.Mamy czas . . Dyrektor tego czasu już nie ma za wiele a swoją drogą to jego czas powinien się skończyć nim się zaczął.Karuzela już się kreci i teraz nie wycofa się już nikt Bravo! Swoją drogą nigdy nie przypuszczałem że cała załoga może w jednej chwili tak się zintegrować i pokazać że w naszym kraju troszkę już się pozmieniało a praca za "prawie" Tysiąc mam tu na myśli 700 - 800 zł to już raczej kończąca się przygoda.. z pozdrowieniem i podziękowanie za upór dla całej załogi B. Mik**** ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: Sila Poland strajkuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.07, 19:10 heheh widze ze nareszcie cos ruszylo :D:D moze znowu powroce w laski silaszwic :P:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Sila Poland strajkuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.07, 19:12 hehehe, silkenau. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: Sila Poland strajkuje IP: 195.205.202.* 19.10.07, 19:23 Pozdrowienia dla pracowników, mam nadzieję, że wywalczycie odpowiednią podwyżkę. W jakiej formie strajkujecie?Flagi czy przestój? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boguś M.Kurda Re: Sila Poland strajkuje IP: *.realestate.net.pl 19.10.07, 19:31 spór zbiorowy ew. strajk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Sila Poland strajkuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.07, 19:33 Robią 200% normy! Ja tam nie wierzę tym ludziom, że tak sie zmienili, Bodzio postraszy i towarzystwo będzie te strajki nadganiać jeszcze. Tyle lat bez podwyżek, chamskie odzywki "przełożonych", brak premii, wszystko wytrzymali, nikt słówka nie pisnął. A teraz taka zmiana? Nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: Sila Poland strajkuje IP: 195.205.202.* 19.10.07, 19:39 A ja wierzę, ponieważ tam pracuje dużo porządnych ludzi - czara goryczy się przelała. Trzymam za NICH kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Sila Poland strajkuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.07, 19:45 Ja też trzymam, ale nie wierze. Za dużo tam widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gap Re: Sila Poland strajkuje IP: *.gre.pl 19.10.07, 23:04 damy rade zyskac mozemy wiele a on straci sporo ciekawy tydzien zapowiada sie dlatego jeszcze poczekam i popatrze jak peka bogus a i tak odchodze nawet piecset mnie nie zatrzyma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Sila Poland strajkuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.07, 23:42 na pewno??to ile masz teraz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr. ben Re: Sila Poland strajkuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.07, 08:10 macie szczęście że fasoli już niema bo on by Wam zrobił strajki ....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Sila Poland strajkuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.07, 08:39 Kupe na blado by zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Sila Poland strajkuje IP: *.gre.pl 20.10.07, 08:53 do osmiuset zl trzysta chca i goscu sie targuje jeszcze to sa jaja a moze z nich sobie je robi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja i ja Re: Sila Poland strajkuje IP: 80.54.171.* 20.10.07, 17:26 ciekawekto takie bajki mówi 200% normy chyba ktoś niezna temat i kto się chamsko odzywa ???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wydrwigrosz znowu straszą strajkami :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.07, 11:42 Ciekawi mnie co to za strajk - oflagowanie, pisemny protest, czy też bunt w postaci posta na forum ? Ciekawi mnie czy wy tam w ogóle związki macie, a może sami pracownicy sobie strajkują, bo im się nie podoba ? Ciekawi mnie jak was pracodawca ustawi ? Ciekawi mnie czy macie plan awaryjny ? Ciekawi mnie czy znacie prawo polskie i warunki jakie trzeba spełnić aby strajkować ? Ciekawi mnie ilu z Was się wykruszy, jeśli zaczną się problemy ? Ciekawi mnie czy liderzy strajkowi już się boją zwolnień ? Prawda że ciekawe będą odpowiedzi !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: znowu straszą strajkami :) IP: *.gre.pl 20.10.07, 12:40 nikt za osiemset zl nie da sie zarznac i nie ma sie czego bac zwolnienia przecierz to przysuga by byla po za tym wszedzie przyjma kazdego z nich i nie za ta kase Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: znowu straszą strajkami :) IP: *.pl 20.10.07, 15:21 Strajk prowadzony jest zgodnie z literą prawa. W piątek do związku zawodowego przystąpiło ok.80% załogi. To pracodawca stoi pod ścianą a postawiła go tam ludzka determinacja. W załodze panuje jedność. Brak jest liderów bo nie chodzi w tym wszystkim o to by się ktoś mógł wykreować.Cel jest jeden uzyskać pieniądze ,które pozwolą normalnie egzystować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wydrwigrosz Re: znowu straszą strajkami :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.07, 17:29 Skoro taki ten strajk legalny to kto był mediatorem ? P.S. Źle rozumiesz pojęcie lider Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: znowu straszą strajkami :) IP: *.gre.pl 20.10.07, 18:04 medjacje trwaja a narazie medjuja przedstawiciele zalogi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: znowu straszą strajkami :) IP: 195.205.202.* 20.10.07, 18:23 A co z tymi, którzy nie przyłączyli się do strajku lub poszli na urlop lub chorobowe? Ktoś inny "czarna robotę" za nich odwali i nadstawia karku, ale oczywiście podwyżki dla wszystkich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: znowu straszą strajkami :) IP: *.gre.pl 20.10.07, 18:50 nie ma takich na dole biuro normalka inny swiat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja i ja Re: znowu straszą strajkami :) IP: 80.54.171.* 20.10.07, 23:47 jak chcesz wiedzieć to biuro też popiera załoge i jak coś to strajkuja rayem poydrawiam itryzmajcie tak dalej Odpowiedz Link Zgłoś
elizqaa Re: znowu straszą strajkami :) 20.10.07, 18:53 Swoją drogą ten strajk był już wcześniej potrzebny. Warunki pracy ciężkie, małe wynagrodzenie i uderzanie w godność człowieka. Nic dziwnego, że do tego doszło. Kiedyś musiało. Może uda im się coś zmienić na lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jony Re: znowu straszą strajkami :) IP: *.realestate.net.pl 20.10.07, 23:30 Warunki to znośne tylko kasa nie ta, a poza tym wszędzie dobrze gdzie nas nie ma ,ja tam pracowałem i bym pracował -gdyby nie te marne zarobki pozdro dla załogi nie wiem czy już nie byłej Sefi ?!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amelka Re: znowu straszą strajkami :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.07, 03:18 Jeszcze niebyłej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: znowu straszą strajkami :) IP: 213.199.204.* 10.04.08, 22:52 jony ty stary pierdziochu, nie wiem czy mnie jeszcze pamiętasz, malujesz jeszcze maluchy wałkiem, dobrze że tam nie pracujesz bo byś tego hipnotyzera do reszty rozkopał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiekk Re: Sila Poland strajkuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.07, 18:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiekkk Re: Sila Poland strajkuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.07, 18:51 Moim zdaniem będzie musiało dojść do strajku (legalnego) gdyż dyrektor odrzuca nasze warunki proponując śmieszne warunki w postaci 240 zł brutto dodatku tzw premii W piątek 19,10 został złożony wniosek od tego momentu bodajże za 14 dni może odbyć sie legalny strajk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: Sila Poland strajkuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.07, 19:41 nie dajcie sie !! jak już zaczeliście to trzymajcie do końca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Sila Poland strajkuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.07, 20:25 Nie damy się. Machina ruszyła i już nikt jej nie zatrzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisak z zaciekawieniem śledzę wątek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.07, 08:15 Moim drodzy coś mi się wydaje, iż pomimo tego, że cel waszego działania jest w zupełności słuszny, sposób w jaki wykonujecie pewne posunięcia i brak świadomości faktu, iż działania te są niezgodne z prawem sprawia, iż konsekwencje w postaci drastycznych ruchów pracodawcy są nieuniknione. cyt:. "(...)medjacje trwaja a narazie medjuja przedstawiciele zalogi(...)" Mam nadzieję, że to skrót myślowy, bo w przeciwnym razie nie rozróżniacie instytucji, rokowań od mediacji czy arbitrażu, nie mówiąc już o osobie "mediatora" cyt. :"(...)W piątek 19,10 został złożony wniosek od tego momentu bodajże za 14 dni może odbyć sie legalny strajk.(...)" Jaki wniosek ? Ze wskazania terminu wnioskuję, iż chodzi o zgłoszenie sporu zbiorowego pracy w trybie ustawy o rozwiązywaniu sporów zbiorowych. Jednak upływ samego terminu nie oznacza prawa do strajku. Trzymam za was kciuki, pamiętajcie przepisy prawa to nie wszystko, najważniejsza w waszej sytuacji jest DETERMINACJA. Odpowiedz Link Zgłoś
black_gartenzwerg Re: Sila Poland strajkuje 22.10.07, 10:41 Może dobrym pomysłem byłoby, gdyby częstochowskie zakłady z branży motoryzacyjnej przyłączyły sie do tych ze Śląska. Czytałem, że w zakładach GM w Gliwicach żądają 1000zł podwyżki. Mało tego, negocjują w porozumieniu z pracownikami z innych firm, np. Magnetti Marelli, Isuzu, Fiat. Razem mają dużo większą siłę oddziaływania na pracodawców. Kupą Mości Panowie(i Panie, oczywiście)! Odpowiedz Link Zgłoś
black_gartenzwerg Re: Sila Poland strajkuje 22.10.07, 10:44 www.wiadomosci24.pl/artykul/w_gliwickim_oplu_rozpoczal_sie_spor_placowy_45905.html "...dyrekcja zaproponowała jedynie 478zł..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomidor Re: Sila Poland strajkuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 08:42 no i co z tym strajkiem???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boguś M.Kurda Re: Sila Poland strajkuje IP: *.realestate.net.pl 24.10.07, 12:50 na razie negocjacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Sila Poland strajkuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 13:21 i chyba na tym się skończy, już niektórym nogi sie trzęsa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Sila Poland strajkuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.07, 01:00 Czemu się trzęsiesz? Nie martw się, damy radę! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaniepokojony Re: Sila Poland strajkuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.07, 16:48 cze widze ze ten caly strajk rozchodzi sie po kościach duzo gadania a guzik sie dzieje chodza tylko na te rozmowy z ktorych nic nie wynika i powoli ulegaja mikusiowi . WARUNKI BYLY POSTAWIONE i tego trzeba sie trzymac te propozycje odgórne sa smieszne :) strajk srtajk strajk LUDZIE W KUPIE SILA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: Sila Poland strajkuje IP: 195.205.202.* 26.10.07, 11:10 Nie wiem czy to prawda, ale dotarło do mnie, że cała akcja na nic. Podobno dużo kobiet "czegoś" nie podpisały. A szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Sila Poland strajkuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 11:14 No to mnie ich już nie szkoda, niech idą do sklepu i zobaczą jak wszystko drożeje. Ciekawe jak same przed sobą i przed bliskimi wytłumaczą się, że na nic je nie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomidor Re: Sila Poland strajkuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 11:26 .. stare baby !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: Sila Poland strajkuje IP: 195.205.202.* 26.10.07, 11:26 Szkoda mi całej załogi, która się gimnastykuje, żeby coś osiągnąć, a tu jeszcze znajdą się taki(tacy)co się odwracają plecami. A gdzie słynne "jeden za wszystkich, wszyscy za jednego"?:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Sila Poland strajkuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 11:57 To powiedzenie nie powstało w tym kraju i w tym kraju nie miało nigdy racji bytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rom Re: Sila Poland strajkuje IP: *.gre.pl 26.10.07, 17:50 jeszcze pare miesiecy moze byc tak ze sam bedzie chcial dac a nie bedzie mial komu zostana mu tylko ci mali dwaj piloci co maja extra stawki dobrze ze nie bede na to patrzec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hvk Re: Sila Poland strajkuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 19:38 Masz rację, dwaj kurduple mają wysokie stawki i odbite plecy od poklepywania przez Bogdana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiek Re: Sila Poland strajkuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.07, 20:54 www.tygodniksolidarnosc.com/ustawy/rozw_sp_zb.htm USTAWA z dnia 23 maja 1991 r. o rozwiązywaniu sporów zbiorowych (Dz. U. z dnia 26 czerwca 1991 r.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiek Re: Sila Poland strajkuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.07, 22:29 Do strajku może dojść wtedy gdy negocjacje nie przyniosą żadnego efektu,bądź jeżeli nie zostaną podjęte w czasie 14 dni. Z tego co wiem obecnie trwają rokowania (które poprzedzają negocjacje).Aby można było zorganizować strajk musi się odbyć referendum w którym min 50% załogi bierze udział i ponad 50% pracowników zgadza sie na strajk. Najprawdopodobniej będzie tak że negocjacje będą trwać bardzo długo. Wiadomo jest że kiedy strajk się zacznie narazimy zakład na duże straty oni nie chcąc do tego dopuścić przystaną na nasze warunki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neg Re: Sila Poland strajkuje IP: 80.54.174.* 02.11.07, 12:05 Jesteś pustym "małym " człowieczkiem.Dlaczego jak jesteś taki mondry nie zgłosiłeś się do tej ekipy negocjacyjnej.Na dole wszyscy są niesamowicie mądrzy,tylko niekture rady są nieprzemyslane i bardzo głupie , najlepiej chować się za filarem i krzyczeć głupoty. Pewnie pracujesz bardzo krutko.Szkoda czasu na Ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaniepokojony Re: Sila Poland strajkuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.07, 18:34 KOMUNIKAT !!! ludzie jak teraz sie poddamy to wyjdziemy na ludzi którzy na każde tupniece Bogdana beda posluszni jak pieski a chyba godnosc każdego z nas na to nie pozwoli ludzie zjednoczmy sily niedlugo zastanie nas najniższa krajowa i nadal bedzie wam tak fajnie i bedziecie udawac przed wszystkim jakich ja pieniedzy nie zarabiam Mi na przyklad jest wstyd powiedziec o mojej pensji w srodowisku którym przebywam ( wam napewno tez ) wiec nie odpie...... kichy i nie robcie rzeczy które sa tak naprawde przeciw wam samym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astor Re: Sila Poland strajkuje IP: 195.205.202.* 29.10.07, 18:55 W przyszłym tygodniu wszystko sie wyjaśni. Jak nie biedzie kasy nie będzie roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pilot Re: Sila Poland strajkuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.07, 08:48 Jeśli Bogdan mówi "nie ma z czego dac podwyżek" cytuję - Rzeczpospolita dodatek horyzont gospodarczy z dnia 24 października 2007 - ranking najwiekszych firm woj. Śląskiego poz. 201 Sila Poland - ZYSK NETTO 9 181 000 zł (ponad 9 milionów!!!!!!) - nie dajcie się wykiwać - a branża motoryzacyjna na ślasku jest silna bo wszędzie jest Solidarność i oni ze sobą wspólpracują w ramach sekcji, zresztą częstochowskie TRW, Gomma i Barre Thomas też z nim współpracuje - do kompletu brakuje tylko Sili i Brembo oraz CGR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomidor Re: Sila Poland strajkuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 10:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomidor Re: Sila Poland strajkuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 10:32 sory że nie na temat ale mam pytanie czy pracuje tam jeszcze żyd "kśiądz" co nigdy niemiał kawy i fajek ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Sila Poland strajkuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 10:54 Księdza już nie ma, chyba z półtorej roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Sila Poland strajkuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 11:45 Masz jakis link do tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuk Re: Sila Poland strajkuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.07, 20:20 Mam te dane a jeśli to nieprawda to niech pracodawca zaprzeczy, że tak nie jest!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???? Re: Sila Poland strajkuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.07, 16:19 gdzie sa te dane?????????coby naocznie zobaczyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eryk z baru Re: Sila Poland strajkuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 13:53 No i kiedy ten strajk bo już się doczekać nie mogę a robić mi się nie chce :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: witajcie ponownie, czyli znowu wiele krzyku o IP: *.gre.pl 03.11.07, 11:09 to nie o nic to mniej niz nic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: witajcie ponownie, czyli znowu wiele krzyku o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.07, 14:08 Hehehe, ośmieszyli sie tylko, zapał bojowy już minął. Teraz będą sie cieszyć choćby ze złotówki brutto, którą im bogdan z łaski swojej rzuci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: witajcie ponownie, czyli znowu wiele krzyku o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.07, 18:03 Jesteś pracownikiem sili? Jeśli tak to wiesz co jest grane. A jeśli nie to gó.. Cie to obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: witajcie ponownie, czyli znowu wiele krzyku o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.07, 18:09 Tak sie sfrustrowałaś swoja nieudolnością? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisak niestety miałem rację - nieudolność i brak pomysłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 19:25 Niestety z tego co piszecie widzę, że miałem racje, zakład to dwie grupy zawodowe, młodzi gniewni i starsi, którzy narzekają ale cenią pracę dla pracy, czyli dla 800 pln no bo rodziny, dom itd. Mieliście szansę pokazać że tak nie jest ale niestety nic z tgo nie wyszło w zderzeniu z profesjonalnie przygotowanym pracodawcą nie pokazaliście nic oprócz gorącej głowy, zero doświadczenia negocjacyjnego, zero przygotowania merytorycznego, tylko krzyki i czcze gadanie, a dlaczego przegraliście, bo nie wiedzieliście jak tą grę prowadzić. Bardzo mi przykro, pocieszające jest jednak to, że po takiej katastrofie liderzy którzy "uderzyli w dzwon" będą do zmiany a ich miejsce zajmą młodzi ludzie, którzy docenią powagę tego, iż nie da się spraw załatwiać idąc na żywioł, że trzeba się przygotowywać i mieć silne wsparcie merytoryczne. 1:0 dla Pracodawcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuk Re: niestety miałem rację - nieudolność i brak po IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.07, 10:25 I niestety masz rację szkoda, że po raz kolejny "mądry Polak po szkodzie". Była propozycja pomocy i wsparcia i organizacyjnego i prawnego ale działacze związkowi nie zgodzili się. Wygrały ambicje a efekt i skuteczność poszły na śmietnik. Ciekawe ile jeszcze razy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: here_i_am Re: Sila Poland strajkuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.07, 18:02 to w tym kraju jeszcze ktoś pracuje za 800 zł w pełnym wymiarze ?? Przecież ten zakład ma jedne z lepszych zysków w mieście. ludzie ale dajecie sie kiwać... Odpowiedz Link Zgłoś
florcia37 Re: Sila Poland strajkuje 08.11.07, 06:48 obudż sie człowieku ja zarabiam ok 680 zł tyram na 2 zmiany i dojeżdżam 25 km mało tego nasz pracodawca ZABIERA NAM CHOROBOWE mało kto choruje kazdy grosz sie liczy nawet za cene zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kok Re: Sila Poland strajkuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.07, 10:18 Możesz dalej narzekać i zarabiać 680 zł ale możesz coś zrobić żeby pracodawca podzielił się zyskiem przez Ciebie wypracowanym a zysk jest i to nie mały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HE Re: Sila Poland strajkuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 13:55 Bogus da moze 150 ale podkreca normy a za kazdy brak po premii. On i tak wyjdzie na swoje.Czarno to widze dla was , piloci zaczna sie dopiero na was wyzywac , skonczy sie praca do 20 (wiecie o czym pisze)bedziecie zasuwac do 22 . niestety pewnych ludzi sie niezmieni.Zaloze sie ze pewne osoby podpuszczaja(na produkcji)a potem liza tylek Bogusiowi.Mlodzi uciekajcie z stamtad szkoda waszych lat.niech cwaniaczki(2podwyzki w ciagu roku)i ich przydupasy sami zapiepszaja.Szkoda mi tylko zajefajnych niektorych ludzi ktorzy tam zostali a sa traktowani przez w/w jak G.... Pracowalem tam pare ladnych latek to znam temat od podszewki.Mimo wszystko zycze powodzenia a najlepiej zmiany pracy. SURSUM CORDA-W GORE SERCA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha Re: Sila Poland strajkuje IP: *.gre.pl 04.11.07, 15:12 cfaniarstwa sie nie zmieni dwie podwyszki kazdy wie za co napewno nie zauczciwa prace tacy beda sie trzymac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomidor Re: Sila Poland strajkuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 19:15 a jak sie czuje biedne "raczysko" ???????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he Re: Sila Poland strajkuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 19:49 jak pan i wladca na pp moze sie czuc? wysmienicie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Sila Poland strajkuje IP: 195.205.202.* 07.11.07, 12:31 trele lele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kok Re: Sila Poland strajkuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.07, 20:37 Trele lele, ale co trele lele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Sila Poland strajkuje IP: *.gre.pl 08.11.07, 18:41 temat i pilotow to ty dobrze znasz a sfoja droga ciekaw jestem jak dlugo im ta zciema i cfaniarstwo bedzie sie upiekac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cmk Re: Sila Poland strajkuje IP: *.nott.cable.ntl.com 05.11.07, 17:00 Ja dostalem tam kiedys "podwyzke", a mianowicie 7 groszy netto, i nazywalo sie to 'super minimum' do tego jeszcze uscisk reki kierownika produkcji Pana G. Poprostu smiechu warte!! osikalem ten zaklad i wyjechal do UK i tutaj pracuje juz pol roku w pewnej fabryce i moge sobie praktycznie pozwolic na to co mi potrzeba, a pracujac w silkenau nie moglem zwiazac konca z koncem, aby utrzymac siebie, rodzine i dom... Pozdrawiam --byly pracownik obozu-- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emil Re: Sila Poland strajkuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.07, 21:58 zazdroszcze ci ze zdobyles sie aby uciec z tego kolchozu jak czytam te wczresniejsze wypociny to mnie szlag trafia. Nic tylko marudza i na wzajem sie opieprzaja zamiast stanac wszyscy murem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mik Re: Sila Poland strajkuje IP: *.rev.masterkom.pl 10.11.07, 10:17 I o to właśnie chodzi pracodawcy, żeby się między sobą kłócili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he Re: Sila Poland strajkuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.07, 12:57 jednosci w sili nigdy nie bedzie.Kto stanie za zwyklym robolem? Panowie piloci (niech pokaza paski)przeciez to prawie same lewusy po zawodowkach ,gdzie znajda lepsze fuchy ? Oni mysla tylko o swoich tylkach.Warsztat-jedne z najwyzszych stawek .Starzy pracownicy 15 lat pracy i wiecej w sili ,tez cicho siedza bo gdzie pojda? Jak na kobitke 1400-1500 (stawka+ wysluga) to nie jest zle.dlatego nigdy nie bedzie 100% jednosci.Jednoczesnie praca w sili niewymaga niewiadomo jakich umiejetnosci i kazdy moze ja wykonywac , wiec zawsze znajda chetni do pracy(bez wyksztalcenia lub bez zawodu)i na tym bazuje Bogus.Tak jest w sili we Wloszech i innych krajach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kik Re: Sila Poland strajkuje IP: *.rev.masterkom.pl 11.11.07, 20:20 Ale może być inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc kik Re: Sila Poland strajkuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.07, 10:10 to jest jedna wielka parodia.Zrobił z nimi co chciał.Tak to jest jak do boju idą buraki zwłaszcza jeden ktory walczy tylko o swoja dupe w kierunku pana M mam na mysli debila z dzwigni.Bo jesli chodzi o niektórych pilotów to sa tez miedzy nimi ludzie normalni.(nie mowie ze wszyscy) bo sa tez cwaniaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Fasola Re: Sila Poland strajkuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.07, 10:45 do roboty k.urwa bo jaja poobrywam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas Re: Sila Poland strajkuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.07, 10:48 wielu go niepamieta,byl niezly:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuk Re: Sila Poland strajkuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.07, 18:51 Może nie aż tak że "buraki", szkoda tych ludzi po prostu sobie nie poradzili,a pomoc była możliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Los Re: Sila Poland strajkuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.07, 19:16 Ale nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sanczo Re: Sila Poland strajkuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.07, 20:41 I co z tym STRAJKIEM??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emil Re: Sila Poland strajkuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.07, 18:50 Jeśli chodzi o jedność to może masz i rację, ale o płacach pilotów to chyba nie masz zielonego pojęcia. Ale teraz najnowsze wiadomości z pierwszej ręki: Doszli do porozumienia w SILI. Parodia - dali po 100 zł. na łebka Z premią efektywnościową tez sie wykpili. Wydajności to w SILI nigdy nie będzie, bo z Całym szacunkiem dla nowo przyjętych, ale daleko im do wykonania normy. A jeśli zachorujesz i będziesz miał 11 dni L4 to możesz pożegnać się z premią przez pół roku. I kto tu kogo w jajo zrobił? Załoga Mikusia, czy Mikuś załogę. Parodia i nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuk Re: Sila Poland strajkuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.07, 19:55 Wiedziałem, że negocjatorzy przegrają są słabymi graczami, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleble Re: Sila Poland strajkuje IP: *.chello.pl 28.01.08, 20:53 sory ale nowi pracownicy przykladaja sie do pracy i staraja sie robic normy ,a nie tak jak niektorzy pracownicy pracujacy kilka lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hvk Re: Sila Poland strajkuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 17:54 Co słychać na froncie walki o lepsze jutro? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: postsilowiec Re: Sila Poland strajkuje IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.07, 12:18 Na froncie walki o lepsze jutro ? Masz na myśli ludzi którzy uciekli z sili? Ci co zostali to tylko mogą walczyć o wegetację a nie lepsze jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mik Re: Sila Poland strajkuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 08:39 Chińczyki trzymają się mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chemiko Re: Sila Poland strajkuje IP: *.nott.cable.ntl.com 14.11.07, 14:28 Pracuje tam jeszcze na wstryskarkach pilot Karol? albo Sebastian z tej samej zmiany (taki misiek) ?? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolf Re: Sila Poland strajkuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.07, 16:06 Karol pracuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chemiko Re: Sila Poland strajkuje IP: *.nott.cable.ntl.com 14.11.07, 17:50 A Sebastian sie zwolnil? ;) Wiesz moze jakie sa jego losy? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolf Re: Sila Poland strajkuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.07, 18:01 pracuje w Hiszpani. a pracowałeś z nimi ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chemiko Re: Sila Poland strajkuje IP: *.nott.cable.ntl.com 14.11.07, 22:43 troszeczke sie pracowalo :) alez ile mozna za psie pieniadze tam pracowac? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisak LUDZIE jeśłi tak wyglądać ma strajk .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.07, 23:53 Ludzie, kochani jeśli tak wyglądać ma "strajk" to dajcie sobie spokój, szkoda waszego zdrowia i zdrowia pracodawcy. Lepiej pracować i dawać sobie po głowie skakać, niż takie sukcesy osiągać. W strajku nie chodzi o to aby kogoś skopać, ale aby osiągnąć porozumienie, a jeśli się tego nie umie zrobić, lepiej stać przy taśmie i robić swoje co robi się od kilkunastu lat i ma się w tym doświadczenie, bo inaczej można więcej złego zrobić niż dobrego. Dajcie sobie na wstrzymanie, ten sukces jest w rzeczywistości Waszą porażką. GRATULUJĘ (sarkazm) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: LUDZIE jeśłi tak wyglądać ma strajk .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.07, 10:47 ciekawe co wynikinie z tego,bedzie to samo czy moze mniej?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he Re: Sila Poland strajkuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.07, 22:26 Mialem racje. Zadobrze znam ten syf.A propo pilotow to moge sypnac paroma nazwiskami(do emila). 10/h jak nic. P.s Uciekajcie z stamtad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc kik Re: Sila Poland strajkuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 11:31 to wal nazwiskami smiało!!! załoze sie ze sie nie odwazysz.sa tacy ale nie wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baj baj Re: Sila Poland strajkuje IP: *.gre.pl 25.11.07, 11:54 pijani mali ludzie robili robia i robic beda dalej tak krzywa tez sie nie zmieni bo wszystko jest pod oslona lysego dobrze ze mnie to juz nie dotyczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxx, Re: Sila Poland strajkuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.07, 17:59 ostatni walczyli,doslownie :)o wladze,ten co go ze zwiazków wyrzucili:)dzialacz:),normalnie kabaret i zenada,mial podwyzki zalatwiac( dla siebie oczywiscie),a walczy o to kto wazniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mik Re: Sila Poland strajkuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.07, 19:36 I czas to zmienić.l Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek Re: Sila Poland strajkuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.07, 20:41 ten od malowania scian w kiblu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: Sila Poland strajkuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 23:33 tak i to z tym drugim artystaa malarz,co to razem wczesniej malowali,takie czasy,ciezkie,ale dla niektorych to zyciowa szansa;( trzeba dalej szukac jakiejs pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc kik Re: Sila Poland strajkuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 23:03 atmosfera panujaca w sili ostatnio wsród ludzi jest zenująca.Ludzie opanujcie to nie wy powinniscie miedzy sobą rywalizowac a tak to zachowujecie sie jak banda kretynów.Szczerze wspólczuje tym pilotom co niektorym bo sa tacy ktorzy pozostali jeszcze ludzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Sila Poland strajkuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 23:12 Sprzedaliście dupy za talerz zupy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sanczo Re: Sila Poland strajkuje IP: *.masterkom.pl 15.12.07, 03:24 I kto na to pozwolił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Sila Poland strajkuje IP: *.gre.pl 01.03.08, 18:11 i wszyscy sa szczesliwi jak malo im potrzeba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b... Zapieprzacie ponad normę, co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.08, 22:14 Ale was boguś wydupczył, chcieliście wiekszych pieniędzy to macie, ale ponad norme musicie robić, żeby efektywność była, hehehehehe. Żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś