kron_os 23.10.07, 21:25 To jest jakaś paranoja.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lancet Re: Rok w kolejce do lekarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 00:13 nie skarbeczku to obraz dogorywajacej publicznej ochrony zdrowia... Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszek1985 Rok w kolejce do lekarza 24.10.07, 00:14 Teraz odpowiedzcie mi ludzie. Za co płacimy składki zdrowotne?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Rok w kolejce do lekarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 00:58 Nie wiem na czym to polega, ale BEZ ZAŁATWIANIA i tzw. łapówek zawsze dostaje skierowanie do specjalisty i nie czekam dłużej niż 1 do 2 m-cy. W koniecznych przypadkach jestem przyjmowany poza kolejką. Moja przychodnia jest sprywatyzowana ale korzysta z NFZ. Słowo daję, że nic nie płacę. UWAGA nie jest to przychodnia MSW a ja nigdy nie pracowałem w służbach MSW i wojskowych. Także w partyjnych i politycznych. Zawsze byłem zwykłym pracownikiem. Może jednak prywatyzacja jest lekarstwem??? Celowo nie podaję swojej przychodni, aby tłumy chorych jej nie zepsuły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjęt Re: Rok w kolejce do lekarza IP: 212.87.241.* 24.10.07, 18:37 Nie dostałeś jeszcze skierowania z tej twojej przychodni od lekarza pierwszego kontaktu do specjalisty? W tym artykule nie ma mowy panie Janie o przychodniach tylko o szpitalach,gdzie pańscy lekarze pracują na państwowym sprzęcie za nasze pieniądze i tylko tam wciskają poza kolejką swych pacjętów z prywatnych gabinetów.Życzę zdrowia i oby Pan nie trafił do normalnej kolejki w szpitalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwak. Tylko rok ? IP: *.ip.fastwebnet.it 24.10.07, 08:34 A ja myślałem, że w drugiej Irlandi będzie sprawniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Tylko rok ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.07, 09:00 Ale jeszcze nie ma tej drugiej Irlandii !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Tylko rok ? IP: 89.174.23.* 24.10.07, 09:54 a nawet jak juz bedzie ta druga Irlandia to nie zycze nikomu zeby byl tak leczony jak sa leczeni Irlandczycy ... Bylam 5 lat w tym "raju" i musialam korzystac kilkakrotnie z pomocy "fachowcow". Nie zdarzylo mi sie zeby lekarz wiedzial co mi jest i jak to leczyc :))) W Polsce jest jak jest, ale przynajmniej mamy szanse, ze ktos nas wyleczy predzej czy pozniej :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele Re: Tylko rok ? IP: 80.54.171.* 24.10.07, 10:29 byleś tam 5lat ? a ja jestem tu kilkadziesiąt i jeśli już doczekam się do specjalisty to też rozkłada ręce , jeszcze mnie nikt nie wyleczył poza przeziębieniem w tym kraju - serio . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beza Re: Tylko rok ? IP: *.mediaserv.net 24.10.07, 11:01 (ele}) żle zrozumiałeś, tu chodzi o "drugą Irlandie" Odpowiedz Link Zgłoś
por1 Rok w kolejce do lekarza 24.10.07, 09:48 Taka sytuacja trwa już od paru lat,wielu przywykło( Ci ktorzy lecza sie stale) i wydaje sie ,ze nic sie nie zmieni. Jak sie maja slowa p. Religii ,ze nikt nie zostanie bez opieki lekarskiej?(znów jakś półprawda,bo przeciez za pół roku czy rok,jak nie umrze to otrzyma). Larum podnosza ludzie ,którzy nagle potrzebuja pomocy ,a tu okazuje sie ,ze bez wzgledu na ważność naszych dolegiwości swoje musimy odstać.Odnośnie przedmowcy ,ktory jest zachwycony ze swojej przychodni ,miesiąc czy dwa,to już za długo.Nawet prospoleczny i wiecznie naprawiający PIS nie zmienil niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Rok w kolejce do lekarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 11:33 Ludzie nie znacie swoich praw ?? Płacicie ZUS ?? Nie możecie dostać się do specjalisty ?? Należy zastosować poniższy schemat: 1. Idziesz do specjalisty i bierzesz od niego NA PIŚMIE, że nie jest w stanie w tej chwili Cie przyjąć. 2. Idziesz na prywatną wizytę i prosisz o fakturę imienną za wykonaną usługę i oczywiście płacisz. 3. Oba kwity zanosisz do oddziału NFZ w Częstochowie i żądasz zwrotu poniesionych kosztów związanych z wizytą. Zgodnie z polską konstytucją i ustawą o służbie zdrowia mają OBOWIĄZEK zwrócić Ci za prywatną wizytę. Jeżeli się stawiają składasz doniesieni do prokuratury na pracowników NFZ za narażenie życia oraz składasz prywatny pozew do sądu o zwrot kosztó przez NFZ. Sprawdzone - działa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza. Re: Rok w kolejce do lekarza IP: 195.175.37.* 24.10.07, 12:39 a czy komuś się to udało???? - żyjemy jeszcze w Polsce, za kilka dni będziemy żyć w "drugiej Irlandi" i lekarz specjalista sam zapuka do Twoich drzwi itd. itd...........! Odpowiedz Link Zgłoś
dudi_82 Re: Rok w kolejce do lekarza 25.10.07, 16:48 A jakim cudem skombinować pismo, że mnie lekarz nie może przyjąć? Pani w rejestracji powie, że nie ma takich kompetencji (i słusznie), że tylko lekarz może. Do pokoju lekarza nie wejdziesz sobie ot tak na chwilę, bo Cię ludzie z kolejki rozszarpią (i słusznie). Nawet jak sie do lekarza dostaniesz to i tak pisma nie wyda bo powie, że to nie jego wina i on się swoim nazwiskiem pod tym nie podpisze (i słusznie). Poza tym który schorowany, może ledwo chodzący, może ledwo widzący człowiek ma siłę na użeranie się z sądami? Jeśli prywatna wizyta kosztowała mnie od 200zł w górę to może i warto ale kto za 80-100zł będzie się pół roku sądził z NFZ? Schorowany, 80-cio letni emeryt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Maria W. Zapisałam się prywatnie,nie mam zamiaru ryzykować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.07, 11:51 '' Zapisałam się prywatnie, nie mam zamiaru ryzykować zdrowiem...'' Bo mamy tylko jedno zdrowie i życie. Bo ''Szczęśliwszy żebrak, aniżeli chory król...'' Bo zostanie wszystko, jeżeli zdrowia zabraknie: pieniądze, kariera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Maria W. Tyle hałasu, a prawda stara jak świat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.07, 12:50 Każdy musi na coś umrzeć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Maria W. Wieczność za nami i wieczność przed nami... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.07, 13:00 '' Wieczność za nami i wieczność przed nami, a my,jesteśmy chwilą między wiecznościami''... Odpowiedz Link Zgłoś
por1 Re: Wieczność za nami i wieczność przed nami... 24.10.07, 13:07 Dlatego też chciałbym tę chwile przeżyć choćby w dobrym zdrowiu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Maria W. Ale wcześniej ''Idylla maleńkataka''... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.07, 13:13 ''lDYLLA MALEŃKA TAKA: Wróbel połyka robaka, Wróbla kot dusi, niecnota, Pies chętnie rozdziera kota, Psa wilk z lubością pożera, Wilka zadławia pantera, Panterę lew rwie na ćwierci, Lwa - człowiek; A SAM PO ŚMIERCI STAJE SIĘ ŁUPEM ROBAKA. Idylla maleńka taka''... ( Mikołaj Biernacki ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Maria W. Tylko rok? - TRZY DNI... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.07, 13:30 Wystarczy trzech dni, by wszystko nabrało innego wymiaru... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymista Re: Tylko rok? - TRZY DNI... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.07, 16:15 '' Z prochu Żeś powstał i w proch się obrócisz''... Odpowiedz Link Zgłoś
agiee1988 Re: Rok w kolejce do lekarza 24.10.07, 16:44 zeby tylko. ja sobie nie wyobrazam takiej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
agiee1988 Re: Rok w kolejce do lekarza 24.10.07, 16:53 powiedzcie czy to dotyczy wszystkich placowek wlacznie z przychodniami? chodzi mi o przychodnie al.pokoju. nie bylo mnie tam juz z rok a wypadaloby zrobic wizyte kontrolna z marca (poki co dobrze sie czuje) czy tak samo trzeba odstac od godziny 7? czy robia juz inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erotor Re: Rok w kolejce do lekarza IP: 80.54.171.* 24.10.07, 17:13 do lekarza pierwszego kontaktu nie jest żle zdarzyło mi się nie zdążyć np było już za dużo ludzi ale na drugi dzień wybrałem się wcześniej i wszystko ok , mowa tu raczej o specjalistach i to nie wszystkich np do kardiologa czeka się jakieś 3 miesiące przeciętnie do specjalisty zakaźnika jakieś 5 może więcej mięsiecy . Odpowiedz Link Zgłoś
ma_gnatka Bo chodzi o to, żebyś przyszedł prywatnie do tego 24.10.07, 18:20 samego lekarza, do którego z ubezpieczenia musisz czekać rok. Ostatnio wręcz rozbawiła mnie relacja w tv. Otóż jak się okazuje, Polki nie badają się profilaktycznie pod kątem raka piersi, pieniądze przeznaczone na mammografię się marnują, bo my ciemne baby boimy się tych badań, nie jesteśmy świadome i w ogóle i w szczególe. Bardzo to ciekawe, skoro kobiety się nie zgłaszają, skoro pieniądze się marnują, skoro sprzęt stoi odłogiem , to ja się pytam DLACZEGO go jasnej ciasnej kazano mi czekać na to badanie od marca aż do października?????????????????? Jest to w stanie ktoś wytłumaczyć? Odpowiedź jest prosta. badanie prywatne kosztuje 85 zeta, robione od ręki, bez kolejki. Gdyby na ubezpieczalnię to badanie też robiono szybko, co najwyżej z miesięcznym poślizgiem to pies z kulawą nogą nie poszedłby prywatnie pozbywać się 85 złotych. Proste? Proste jak drut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Rok w kolejce do lekarza IP: 212.87.241.* 24.10.07, 19:06 Mam pytanie ,dlaczego stronnicze artykuły Pani Moniki Jaremko –Siarskiej na temat lekarzy i szpitali zawalają całą pierwszą stronę Gazety Wyborczej, czy w Częstochowie nie ma ważniejszych tematów .Może Pani Monika wyjaśniła by czytelnikom co stało się po wizycie Pani Renaty w prywatnym gabinecie ,gdzie w jakim szpitalu wykonano jej badania bez kolejki po skierowaniu z tego gabinetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Medalik Rok w kolejce do lekarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 19:15 Kochani Rodacy ! Właśnie wybraliśmy jedynie słuszną opcję polityczną, która OBIECAŁA nam, że "skrócą się kolejki do lekarzy". Jest to ABSOLUTNA PRAWDA (co potwierdzi wkrótce nowo powołane Ministerstwo Prawdy) ponieważ: - do Polski wrócą wszyscy lekarze , którzy do tej pory wyjechali; - mało tego, JumboJetami po 800 miejsc będą dzień w dzień i noc w noc przybywać zagraniczni lekarze skuszeni horrendalnymi zarobkami lekarzy i pielęgniarek w Polsce !; - absolwenci akademii medycznych bez problemu uzyskają stopnie specjalizacji medycznych (podobnie jak SETKI TYSIĘCY absolwentów prawa uzyska dostęp do wykonywania praktyki adwokackiej, radcowskiej, i jakiej tam jeszcze trzeba); - ludzie przestaną chorować, więc lekarzy nie będzie potrzeba - mówicie , że to cud - NO TAK, ALE TEN CUD OBIECAŁ NAM DONALD !!! VIVA DONALD !!! VIVA PO !!! - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Maria W W krainie baśni... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.07, 20:12 ...A łąki i ogrody pokryją się kwieciem niespotykanym dotąd, tak pięknym. Krzewy i drzewa owocami, dorodnymi, jak nigdy dotąd. Rzeki popłyną miodem i mlekiem...Zapanuje zgoda, uśmiech, radość i życzliwość. Nikt nie będzie chorował, ani pracował... Nie będą potrzebne składki zus -owskie ani inne. Emerytury ani renty. Spokój, szczęśliwość. Wieczne słońce i radość... A ja tam byłam, wino z nimi piłam... A co widziałam to opisałam. Odpowiedz Link Zgłoś