Dodaj do ulubionych

Don Kichot

26.11.07, 19:02
hej;)Mam pytanie: co myślicie o clubie Don Kichot:D?
Obserwuj wątek
    • brat_niedzwiedz Re: Don Kichot 26.11.07, 19:10
      don kichot,jak don kichot czasami jest w nim fajnie czasami do dupy:)
      jeszcze rok i zniknie.
      • Gość: Paula Re: Don Kichot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.07, 19:13
        Ja tam nie lubie chodzic bylam z dwa razy i tam nie pojde
        juz
        • szlachcianeczka Re: Don Kichot 26.11.07, 19:17
          do 3 rzy sztuka!Przyjdz zatem w sobotę i o dobrej godzinie-oj,mozna
          się pobawic:D NAJLEPSZA DYSKOTEKA W Cz-wie!
          • Gość: paula Re: Don Kichot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.07, 19:26
            a jesli chodzi o cze-we to ja mam inne zdanie napewno nie don kichot
          • Gość: Maryna Re: Don Kichot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.07, 15:08
            słyszałam że ten przybytek ma zmienić nazwę na Don Kicha
            • Gość: zmieni Re: Don Kichot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.07, 15:46
              wcale go nie bedzie zamkna ten burdel na kolkach i szef niech wraca na swa
              wioche krowy wyprowadzac na lake
      • szlachcianeczka Re: Don Kichot 26.11.07, 19:18
        ZAWSZE jest fajnie:D
        Ps:Niby czemu miałby zniknąc?Te pogłoski o zamknieciu lokalu to
        tylko plotki!
        • Gość: Paula Re: Don Kichot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.07, 19:24
          Oj najlepszy to protektor w bialej za malo chyba widzialas bez obrazy
          • Gość: ... Re: Don Kichot IP: *.masterkom.pl 26.11.07, 19:34
            Zgadzam sie!!! Don kichot jest najlepszy w Częstochowie, niestety
            tylko w sobote, bo w piatek jest malo ludzi;/
            • Gość: gosc Re: Don Kichot IP: *.adsl.inetia.pl 26.11.07, 21:48
              I jeszcze w piątek jest godzinę krócej niż w sobotę, przynajmniej tak było w ten
              jeden który się bawiłem. Ogólnie jestem na tak :)
              • rasowy_brunet dajcie spokój z tą sobotą...!! 27.11.07, 08:36
                Ja w Don Kichocie wole piątek, w sobote jest beznadziejnie! Ludzi jest tyle ze
                nie ma gdzie stanąć, pełno chamstwa i buractwa, pijanych kolesi ubranych w
                adidaski i sprane t-shirty które jak dla mnie moglby by robic za szmaty w
                kuchni. Chodzą narąbani jak bele z tymi piwami w kuflach, małolaty pijane pchają
                sie na krzywy ryj przez tłum, DJ w Kojocie nie moze zamknąć jadaczki jak gra
                muzyka tylko ciągle gada i gada myśląc ze to impreze robi "zajebistą". Bylem tam
                w piatek i sobote i w piatek zdecydowanie lepiej jest. Wieksza kultura przede
                wszystkim, mniej chamstwa, mniej ludzi, jest czym oddychac i mozna w spokoju
                stanąć bez obawy ze będzie sie oblanym czy to drinkiem cy tez piwskiem przez
                przechodzącego obok osobnika.
                To co zobaczylem w sobote jest dla mnie przerazające.
                Aha... a atrakcyjne kobiety moglbym w sobote policzyc na palcach jednej ręki.

Apel do DJa w Kojocie... jak puszczasz muzyke to zamknij ryja bo jak polowe
                kawałka przegadasz przez mikrofon pozdrawiajac swoich zajebistych ziomków to
                jest to żenujące !!! Niedlugo Ci to ktos da do zrozumienia rzucając szklanką
                obok to moze da Ci to do myslenia!!

Kolejna kwestia to małolaty w Kojocie tam na podeście co sie wchodzi od DJa... z
                piwskami w kuflach czy tez z butelkach wychylaja sie nad parkiet, pijani
                oczywiscie. Zaden nie pomysli ze moze kogos nizej oblac tym wykwintnym trunkiem
                albo ze moze mu wypaść z ręki. No żenada

Generalnie powinna byc wieksza selekcja. Panie Właścicielu... ja rozumiem ze od
                kazdego faceta trzeba sciagnąc 15zł ale na Miłość Boską... ten klub schodzi na
                psy!! Ręczę ze gdyby była wieksza selekcja ( a co za tym idzie wieksza kultura
                bawiących się ) to by przychodziło wiecej ludzi na poziomie i wydawało wiecej
                kasy :) Zyskałby na tym prestiż klubu jak i wiecej by było w jego kasie !!
                TAKZE NIE NA ILOSC ALE NA JAKOSC proszę postawić. Inaczej zrobi sie z tego
                klubu cos na wzór DEPO czy Portera... bo juz zaczyna sie powoli wlasnie tak
                robic :( a kiedys było tam na prawde sympatycznie
                • Gość: Paula Re: dajcie spokój z tą sobotą...!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.07, 09:02
                  I ja wlasnie dlatego tam nie chodze jest za duzo ludzi,kolejka do toalety
                  tragedia,bylam tylko dwa razy i tez zostalam oblana piwem nie wiem co w tym
                  fajnego no,ale jezeli ktos lubi takie klimaty to super,Tak wlasnie odebralam DK
                  moze dlatego wlasnie zniechecilo mnie to do chodzenia tam.
                  • rasowy_brunet Re: dajcie spokój z tą sobotą...!! 27.11.07, 09:39
                    Ja tez w sobote na pewno sie tam nie wybiore !!!!

Syf, Syf i jeszcze raz SYF !!!!!!!!!!!!
                    • Gość: Ania Re: dajcie spokój z tą sobotą...!! IP: *.realestate.net.pl 27.11.07, 11:40
                      No właśnie...Syf:/Tylko,ze nie w Don Kichocie!!!!!!!!
                      • rasowy_brunet To ten sam syf !! 27.11.07, 12:28
                        Aniu co tak bronisz tego klubu???? Przeciesz kojot i kichot to jeden klub,
                        wchodzi sie tym samym wejsciem... kazdy moze sobie isc do góry czy tez na dół!
                        Jak dla mnie jeden SYF !!

A i jeszce jedno... jak PARY sobie tańczą w wirze namiętności i wywijają na
                        parkiecie to mogliby uważać trochę bo nie są tam sami. A nie stoje sobie a tu
                        nagle koles obraca dziewczyną a ona z umpetem wpada na stojących z boku ludzi !!
                        I oczywiscie wielce zdziwieni jak sie im uwage zwróci !! wrrr
                        • Gość: michal Re: To ten sam syf !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.07, 12:33
                          ludzie bez kultury,udajacych nie wiadomo kogo
                      • Gość: Robert do Ani Re: dajcie spokój z tą sobotą...!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.07, 12:37
                        Oj Aniu tobie moze pasuje jak ktos na ciebie wylewa piwo no ale czego mozna sie
                        spodziewac po ludziach tam chodzacych syf jest twoim przyjacielem i chyba ci
                        dobrze z tym skoro nie zauwazasz tego jak tam naprawde jest
                        • Gość: Ania Re: dajcie spokój z tą sobotą...!! IP: *.realestate.net.pl 27.11.07, 13:36
                          No dobra,zgadzam się - trochę czasami jest nieprzyjemnie,ale jak
                          WSZĘDZIE!I to nie Don Kichot jest syfem - atmosferę tworza
                          przychodzący tam ludzie.Jak przychodzą normalni i kulturalni to jest
                          SUPER,ale wszędzie zdarzają się wyjątki(w większych bądź mniejszych
                          ilosciach,niestety).Ci,co chcą się pobawic na poziomie- tak sie tez
                          bawia!A Ci poniżej tego poziomu?Cóż...ich zachowanie swiadczy o nich
                          samych.Wlasnie!o NICH,a nie o klubie;)Nie mozna generalizowac.I
                          wyluzuj trochę,kazdy ma swoje zdanie,ja mam takie.I SYFU nie lubię:P
                          • rasowy_brunet Re: dajcie spokój z tą sobotą...!! 27.11.07, 13:51
                            Aniu jak tu sie dobrze pobawic jak takie sytuacje wystepuja jak napisalem
                            powyzej?! nie chce sie powtarzać. Poprostu kulturalna zabawa w sobotnie wieczory
                            w Don Kichocie nie jest mozliwa ! chyba ze o 4tej rano jak juz wiekszosci
                            chołoty nie ma!
                • Gość: mart80 Re: dajcie spokój z tą sobotą...!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 18:42
                  Ja bywam w Donie już od 7-8 lat i musze z przykroscia ze zmieniło sie na
                  gorsze,a połączenie Dona i Kojota było najgorsza rzecza jaka mogła sie stac.
                  Lubiłem bywac i w jednym i w drugim.Kazdy miał swój klimat a teraz wszystko sie
                  wymieszało i ciezko określić charakter tego klubu.Poza tym kiedys w Donie było
                  latino a teraz z latino została tylko nazwa. To samo w byłym Kojocie kiedyś
                  disco,teraz wszystko. Moze jestem juz stary(mam 27 lat)i sie czapiam albo nie
                  znam ale takie jest moje odczucie.Poza tym kiedys zeby wejść do Dona trzeba bylo
                  sie dostosowac t.j odpowidnio ubrać i mieć te 18l a teraz praktycznie wchodzi
                  kto chce i to tez psuje klimat. Bez urazy ale czapeczki,dresy i spodnie z
                  krokiem w kolanach jakos mi tam nie pasuja. Mimo to pewnie i tak bede tam wpadał
                  bo jak dla mnie w naszej czewie nie ma nic ciekawszego.
            • Gość: zdzisiek Re: Don Kichot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.07, 13:43
              co ty człowieku pie..sz od kiedy to w piątek w kichocie jest mało ludzi
    • Gość: fakt Re: Don Kichot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.07, 09:14
      Don Kichot ma zniknac,bo juz jest projekt przebudowy,i lada moment
      jest przetarg na inwestora.Ma powstac kompleks kulturalno-
      rozrywkowy:-)tylko juz w nowych budynkach
      • Gość: Ania Re: Don Kichot IP: *.realestate.net.pl 27.11.07, 11:40
        Don Kichot będzie ZAWSZE:D Mozesz wierzyc lub nie,ale nie zniknie z
        Częstochowy:P
        • Gość: fakt Re: Don Kichot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.07, 12:17
          nie mowie ze nie bedzie:) ale napewno w innym miejscu:)
    • Gość: fakt Re: Don Kichot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.07, 12:43
      a dokładnie ma powsatac w miejscu starej cepeli centrum kongresowo-
      wystawiennicze:)
    • Gość: Adrian Re: Don Kichot IP: 212.160.172.* 27.11.07, 12:44
      Nie chodzimy w takie miejsca głupia wieśniaro
      • Gość: Ania Re: Don Kichot IP: *.realestate.net.pl 27.11.07, 13:38
        Jaka agresja:/ Po pierwsze nie jestem wieśniarą! Po drugie- nie
        chodzisz tam-twoja sprawa,ale nie obrazaj innych.
        • Gość: Ania buhahaha Re: Don Kichot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.07, 13:44
    • Gość: do Ani Re: Don Kichot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.07, 13:07
      Ale masz sie czym szczycic no nie ma co DK juz dawno zeszlo na psy,a ty chyba
      slepa jestes jakas czy co?hehehe dobre,dobre wszyscy do don kichy heja,heja w
      sobote proponuje wziasc pare piw polejemy sie troszke i bedziemy fajnie
      smierdziec i super sie bawic z ania ona tak lubi
      • Gość: Ania Re: Don Kichot IP: *.realestate.net.pl 27.11.07, 13:51
        STOP! Ludzie...kazdy ma prawo do własnego zdania,a ja zauwazyłąm,ze
        jak ktos ma odmienne to odrazu do niego piją:/ Kolego- nie podoba Ci
        sie DK-ok...Każdy ma inne gusta i kryteria wg których wystawia
        ocenę.Szanuję twoje zdanie:) ALE!Czy trzeba tak krytykowac albo
        zydzic:/?To niepotzrebne!
        • Gość: Ania Re: Don Kichot IP: *.realestate.net.pl 27.11.07, 13:53
          poprawka*szydzic,nie "zydzic" hehe,za szybko pisałam:P
    • Gość: do Ani Re: Don Kichot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.07, 13:47
      Ja wiem czemu ci sie tam tak bardzo podoba dziwne typy ci piwo stawiaja i nie
      musisz ze soba kasy brac.To jest to zabawa na 102
      • Gość: Ania Re: Don Kichot IP: *.realestate.net.pl 27.11.07, 13:56
        oooj widac,ze mnie nie znasz. NIGDY NIKOMU nie pozwalam sobie
        postawic drinka,w ogole czegokolwiek.Szanujace sie kobiety tak nie
        postepuja:)
        • Gość: Do Ani Re: Don Kichot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.07, 14:00
          kiszka zawsze miala taka opinie i tam wlasnie takie chodza,szukaja
          szczescia.Sorry,ale za duzo tam widzialem,a szanujaca sie dziewczyna napewno nie
          wybiera kiszki
          • Gość: Ania Re: Don Kichot IP: *.realestate.net.pl 27.11.07, 14:07
            Po raz pierwszy muszę się z Tobą zgodzic. Masz rację-duzo tam takich
            przychodzi,ale nie generalizuj;)Ja się tam przychodzę po prostu
            pobawic,a nie wyrywac kolesi itp. Chociaz rzeczywiscie pelno tam
            takich...
          • Gość: seminka Re: Don Kichot IP: 195.116.81.* 30.11.07, 14:49
            Po pierwsze nie generalizuj , bo na pewno nie wszystkie dziewczyny przychodzą
            tam wyrwac kolesia ! Wnioskuję , że skoro się na oglądałeś to musisz tam bywac ,
            a idąc za Twoim tokiem rozumowania , to też mogłabym Cię obrazic , gdybym
            stwierdziła ,że przychodzą tam same cwaniaczki i buraczki poubierane w obcisłe
            koszulki machający przy barze pięcdziesiątkami i stówkami , żeby te łatwe
            dziewczynki mogły to zauważyc ... tak nie można i w jedna i drugą strone ! Ja
            tam nie chodzę , bo nie lubię tłoku i nie lubię kiedy nabzdryngolone dziewczynki
            i narąbani faceci obijają się , zaczepiają i cwaniakują , ale kiedy raz na ruski
            rok umawiam się na babaski comberek , to wybieramy się właśnie tam , bo jest
            bliski , bo jest do wyboru góra i dól ... też się wkurzam , bo przychodzę sobie
            potańczyc i pobawic się z koleżankami! i nie w głowie mi podrywanie i
            flirtowanie z jakimkolwiek facetem ...więc nie oceniaj wszystkich jednakowo !

A tak w ogóle , to pamiętaj ,że każdy sądzi według siebie .
            • Gość: do semiki Re: Don Kichot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.07, 03:34
              tak jak te wszystkie dziewczyny z dk ok rozumiem.Jestes jedna z nich,a udajesz
              porzadna.Smiac mi sie chce z was chcecie zrobic dobre wrazenie.Hahahaha.Porzadne
              dupy z dk
              • Gość: Chodzilem kiedys Re: Don Kichot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.07, 14:59
                i co z tego.Ale mam dziewczyne i z nia tam chodzilem,ale mielismy ubaw fajny z
                tych burakow wszystkich.DK burdel
              • Gość: seminka Re: Don Kichot IP: 195.116.81.* 01.12.07, 16:44
                Widac , że jesteś bardzo ograniczonym człowiekiem...
              • Gość: seminka Re: Don Kichot IP: 195.116.81.* 01.12.07, 16:51
                ...i czytaj to , co się pisze , a jeśli nie rozumiesz to nie odpisuj...nie wolno
                traktowac wszystkich ogólnikowo...to , że jest tam tak jak jest , to nie
                upoważnia Cię do tego , żeby ubliżac komukolwiek , a jeśli tego nie rozumiesz ,
                to widocznie masz z tym problem!
    • Gość: Do Ani Re: Don Kichot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.07, 14:26
      No koment
    • Gość: ograniczona to ty Re: Don Kichot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.07, 18:14
      bo dosyc,ze wychodzisz gdzies raz na ruski rok to jeszcze przy tym tylko don,bo
      do domu blisko.Szkoda mi cie skazana na dk hahaha i kto tu jest ograniczony
      napewno nie ja
      • Gość: dwie klasa laski Re: Don Kichot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.07, 23:45
        ..stalysmy w kolejce do wejscia do DK w andrzejkowy
        wieczor...Średnia wieku fatalnie niska ,dzieciarnia.
        Chociaz preferujemy towarzystwo 27-35latkow,czekalysmy cierpliwie w
        kolejce.Gdy jednak tuż przed wejsciem dziewczyna podtrzymywana przez
        kolesia obrzygala buty swojej koleżance, tylko wymienilyśmy
        spojrzenia bez słów i zawinęłyśmy się stamtąd.
        W innym częstochowskim klubie bylo znacznie dojrzalsze mentalnie
        towarzystwo i wieczór się udał:-)
        • Gość: hahaha Re: Don Kichot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 16:45
          A przeciez jest tam tak zajebiscie.Kto lubi wymiotowac i oblewac sie piwem
          zapraszam do dona wstep dla pan wolny dla panow od 10zl.Atrakcje obrzygolki.
        • Gość: klasowy facet Re: Don Kichot IP: 212.87.241.* 02.12.07, 22:30
          napiszcie w jakim lokalu udał się wam wieczór, bo mi też nie zawsze podoba się w
          dk, a zdarza mi się tam średnio raz na miesiac zajrzeć
          • Gość: dwie klasa laski Re: Don Kichot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 22:35
            ..polecam Mexicopelię, chociaz spróbowac można i Genesis , z tym ,że
            z tego co tu podpowiadają - w sobotę ,gdy wjazd jest droższy...:-)
            • rasowy_brunet Re: Don Kichot 02.12.07, 22:37
              Ja wczoraj kolo 23 chcialem do mexi wejsc i juz nie wpuszczali... a w dk o dziwo
              nie bylo tak źle... ;-)
              • Gość: Menel Re: Don Kichot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 23:06
                Mysle ze DK jest spoko, wole to niz DEPO, bo to juz w ogole jest
                tancubda-aczkolwiek sie zmienilo na lepsze-ale nadal wole DK, jest
                tam wiecej miejsca, wiecej powietrza-nawet gdy jest mega tloczno-i
                chyba towarzystowo bardziej eleganckie. Nie bylem jeszcze w
                Genesis...

P.S. Viva na Kosciuszki jeszcze istnieje?
      • Gość: seminka Re: Don Kichot IP: 195.116.81.* 03.12.07, 10:48
        No widzisz , znowu nie czytasz tego co się pisze ! Raz na ruski rok wychodzę z
        koleżankami ! Dla Twojego zrozumienia tłumaczę resztę , której nie dopisałam -
        pozostałe razy wychodzę razem z mężem...ale myślę , że nie ma większego sensu
        przekonywac Cię do czegokolwiek !
    • Gość: Menel Re: Don Kichot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.07, 12:08
      Aha i w Depo dobrze liczcie reszte, bo reszta z 50 zl przy zakupie 3
      piw to nie jest 25 zl...jak sie wydalo barmanowi/amatorowi ani tez
      nie napiwek dla niego.
      • Gość: tt Re: Don Kichot IP: *.kopernika.trustnet.pl 03.12.07, 13:16
        Jezeli ktos chodzi na dyskoteke raz na pol roku to po co sie wypowiada gdzie jest fajnie a gdzie zenada??? zeby miec cos do powiedzenia to trzeba bywac w klubach
        • Gość: fajna Re: Don Kichot IP: *.masterkom.pl 04.12.07, 10:54
          Cze,
          A mnie się w DK podoba.
          Selekcja przy wejściu jest fajna, wpuszczają mimo że mam 16 lat.
          Ale co się dziwić, jak zalożę tą fajową różowa spódniczkę, białe
          kozaczki i przeswitującą bluzeczkę a do tego wymaluję się tak
          wiecie... mocno i ten złoty paseczek naćwiekowany to szałowo
          wyglądam i kazda selekcja mnie wpuści.
          Ludzi jest dużo, ale lubie jak się o mnie ocierają - wtedy ufff....
          az się robi gorąco.
          Troszku śmierdzi - ale częste mycie podobno nie jest zdrowe, a poza
          tym szybko się można przyzwyczaić.
          Przy barze zawsze długo stoję. Nie szkodzi. Mam całą noc przed sobą.
          Ale za to jakie fajne chlopaki :). Pogadam, pochichoczę i zawsze
          taki piwo postawi a czasami i do domu zaprosi - tylko że ja nie
          lubie wracać potem PeKaeSem bo często zasypiam w autobusie.
          Muza fajna - jak tancze z chlopakiem to on nawet nie musi umieć
          tanczyć i tak trzeba skakać w rytm skaczącego tlumu bo jak sie
          synchro zgubi to można zostać zadeptanym.
          Czasami piwem poleją - fajnie jest wtedy - czuję się jak miss
          mokrego podkoszulka - szczególnie w tej prześwitującej bluzeczce.
          A i konkurencji nie mam za dużej - same wiesniary obok mnie :).
          Niech zyje DK 100 lat :).
          • Gość: ala Re: Don Kichot IP: 80.54.173.* 07.12.07, 19:05
            a wie ktoś co sie tam będzie działo w sylwestra? ;P
            • Gość: gosc Re: Don Kichot IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.07, 19:38
              Właśnie nie bardzo. Szykuje mi się samotny sylwester i może bym skorzystał.
              • Gość: ala Re: Don Kichot IP: 80.54.173.* 07.12.07, 19:52
                ja też bym skorzystała,to jak ktoś cos wie niech pisze
    • Gość: gosc jak zawsze najwazniejsza kasa:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.07, 19:25
      pare lat temu w Don Kichocie bylo super chodzilam w czwartki,piatki
      i soboty :) bylo gdzie usiasc ludzie kulturalni i pelnoletni, nie
      wpuszczali w dresie i adidasach :) a teraz szef polecial na kase i
      wpuszcza wszystkich jak leci malolaty po 16 lat narabane jak swinie
      ludzi pelno nie wspominajac ze klima taka ze nie ma czym oddychac
      chyba ze ktos lubi wdychac swiezy pot nieumytych burakow :)
      • Gość: _ _tetmajer Re: jak zawsze najwazniejsza kasa:) IP: 212.87.241.* 04.12.07, 20:11
        w DK nie jest zle. ale jak sie tam za czesto odwiedza to wszystko
        powszednieje i sie nudzi. Takze trzeba dobrze wybierac weekendy i
        powinno byc ok :)
        Moim zdaniem czwartek-genesis, piatek-DK a sobota to wedle uznania.
        Pozdro z Lubojny!
        • driver1a Re: jak zawsze najwazniejsza kasa:) 04.12.07, 20:39
          DK jest spoko.Zalezy co sie chce.Chce sie wiecej spoxu,to wybiera
          sie piatek.W soboty stanowczo za duzo ludzi,ale ogolnie jest Don
          jest oki.A tak na marginesie nie czepialbym sie DJ.Kazdy DJ ma swoj
          styl.Jeden ma taki drugi ma inny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka