Dodaj do ulubionych

Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowce????

23.12.07, 18:57
Czy dyrektorzy czestochowskich szkół wprowadzą w koncu zarządzenie,
ze osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowce ma sama za siebie
zaplacic? Z tego co ktos pisal rok temu, to w ZSME nowy dyrektor
(jako 1. w Cz-wie) wprowadzil takie rozwiazanie, a inne szkoly?
Np.:w Kochanowskim studniowka 400zł, czy to nie przesada???
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.07, 19:23
      Popieram.
      Osoba towarzyszaca nauczycielowi to tzw. "pospolity pasozyt" nie majacy w ogole
      nic ze szkola w wielu przypadkach, i dlaczego uczniowie maja za jego pobyt,
      wyzywienie ponosic jakiekolwiek koszty.
      • Gość: Russian Girl Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: 212.87.241.* 23.12.07, 19:26
        Poperam. Nie tylko osoba towarzysząca, ale i nauczyciel powinien za
        siebie zapłacić. Co ma ze szkołą wspólnego studniówka?
        • Gość: zbi Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.07, 15:07
          Przecież to uczniowie zapraszają nauczycieli z osobami
          towarzyszącymi. Jak można poruszać taki temat?? to przecież wielkie
          chamstwo i buractwo. Robią imprezę i ponoszą koszty. Ja robiąc
          imprezę mam proponować zaproszonym gościom ponosić koszty imprezy?
          ha ha ha mam nadzieję , że ten wątek poruszył jakiś małolat a nie
          człowiek mający otrzymać świadectwo dojrzałości. Jeśli nie chcę
          kogoś to go nie zapraszam lub mogą zaprosić kogoś bez osoby
          towarzyszącej. Naprawdę jestem zniesmaczony Russian Girl myślałem ,
          że jesteś dorosła :(
          • Gość: ja Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.07, 15:54
            Gość portalu: zbi napisał(a):

> Przecież to uczniowie zapraszają nauczycieli z osobami
            > towarzyszącymi. Jak można poruszać taki temat?? to przecież wielkie
            > chamstwo i buractwo. Robią imprezę i ponoszą koszty. Ja robiąc
            > imprezę mam proponować zaproszonym gościom ponosić koszty imprezy?
            > ha ha ha mam nadzieję , że ten wątek poruszył jakiś małolat a nie
            > człowiek mający otrzymać świadectwo dojrzałości. Jeśli nie chcę
            > kogoś to go nie zapraszam lub mogą zaprosić kogoś bez osoby
            > towarzyszącej. Naprawdę jestem zniesmaczony Russian Girl myślałem ,
            > że jesteś dorosła :(

W dupie ty ćwoku mam twoje zniesmaczenie, wyprożnij się buraku to ci ulży kretynie.
            • Gość: do ja Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 12:58
              Ty dziecko to nigdy na studniówce nie będziesz (mam nadzieję) raczej
              na imprezie w bramie.
          • Gość: Russian Girl do zbi IP: 212.87.241.* 27.12.07, 17:44
            "Naprawdę jestem zniesmaczony Russian Girl myślałem ,
            że jesteś dorosła :( "
            Twoja sprawa, jeśli uważasz, że dorosłość można określić tym, że się
            pójdzie na imprezę za friko, to nigdy nie dorosnę. Co roku dostaję
            zaproszenia, i co roku nie idę, wiesz dlaczego? Bo za to nie
            płacę. :)

• Gość: gosc Re: do zbi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.07, 17:51
              Ale tepaki tego nie pojmą !!
            • Gość: nonono Re: do zbi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.07, 17:52
              Nie stać cię russian girl, żeby za siebie i za osobę towarzyszącą
              zapłacić, czy raczej masz w d...e nocne użeranie się z pijanym
              chamstwem?
              • Gość: Russian Girl Re: do zbi IP: 212.87.241.* 27.12.07, 17:55
                Gość portalu: nonono napisał(a):

> Nie stać cię russian girl, żeby za siebie i za osobę towarzyszącą
                > zapłacić, czy raczej masz w d...e nocne użeranie się z pijanym
                > chamstwem?

Jak chcesz, to za Ciebie też zapłacę i odstąpie kawałek zaproszenia.
                • Gość: nonono Re: do zbi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.07, 18:26
                  nie odpowiedziałaś na pytanie: dlaczego nie chodzisz na studniówki?
                  • Gość: Russian Girl Re: do zbi IP: 212.87.241.* 27.12.07, 18:59
                    Nie? Przeczytaj posty wyżej, nie chcę pisać ponownie tego samego.
                    • Gość: nonono do ruskiej baby! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.07, 19:12
                      Na moje pytanie nie odpowiedziałaś.
                      Jeżeli jesteś nauczycielką, masz zaproszenie i tylko dlatego nie
                      idziesz na studniówkę, bo nie płacisz, to może zrób raz wyjątek.
                      Zapłać i pobaw się z młodzieżą:)
                      Trudno uwierzyć w to co piszesz.
                      • Gość: zbi Re: do ruskiej baby! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 12:55
                        Zaprosiłem ostatnio znajomych na święta i nie zapłacili mi jedli
                        pili za frico. Gdyby nauczyciele byli współorganizatorami studniówki
                        to powinni ponosić koszty, jeśli uczniowie zapraszają to dlaczego
                        nauczyciel ma płacić? przecież mogą nie zapraszać i bawić się w
                        swoim gronie. Ja jeśli kogoś zapraszam to za osoby zaproszone płacę.
                        • Gość: nonono Re: do ruskiej baby! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.07, 13:02
                          I z pewnością byłbyś zniesmaczony, gdyby odmówili z powodu "nie
                          skorzystamy z zaproszenia, bo jest za darmo":)))
                          Ruskiej nie wierzę:)
                        • Gość: ja Re: do ruskiej baby! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.07, 10:30
                          Gość portalu: zbi napisał(a):

> Zaprosiłem ostatnio znajomych na święta i nie zapłacili mi jedli
                          > pili za frico. Gdyby nauczyciele byli współorganizatorami studniówki
                          > to powinni ponosić koszty, jeśli uczniowie zapraszają to dlaczego
                          > nauczyciel ma płacić? przecież mogą nie zapraszać i bawić się w
                          > swoim gronie. Ja jeśli kogoś zapraszam to za osoby zaproszone płacę.

Czy to ofermo rozumiesz sedno tematu ??
                          Tu pacanie chodzi o udział osoby towarzyszącej a nie wypowiadaj się na temat
                          swoich znajomych lub podobny, bo chooj nas to interesuje którego kretynie, nie
                          rozumiesz więc milcz ćwoku. Nauczyciel ok., ale osoba towarzysząca winna koszty
                          ponieść takie jak uczniowie lub dla twojego buraku zrozumienia ich rodzice debilu.
                          • Gość: ??? Re: do ruskiej baby! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.07, 10:47
                            Wątpię, czy ciebie pojęcie "studniówka" będzie kiedykolwiek
                            dotyczyło, ale tak hipotetycznie...
                            Masz mieć studniówkę, jako uczeń, i zapraszasz osobę towarzyszącą.
                            Każesz jej płacić za siebie?
                            Myślę, że tak. Przecież nie mógłbyś(mogłabyś) patrzeć jak "żre za
                            twoje".
                            A może się mylę?
                            :)))
            • Gość: cos-ktos Re: do zbi IP: *.gre.pl 13.01.08, 23:47
              Nie idziesz bo nie chcesz płacić :) ...
          • Gość: jo Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.iplus.com.pl 15.01.08, 12:17
            A ja zawsze myslałem ,ze studniówka to wspólna zabawa .uczniów i
            nauczycieli . Wspólna a wiec płacą za siebie i swoich towarzyszy
            A teraz widze ,ze nauczyciele chodzą na krzywy ryj i jeszcze kogoś
            na wyzerke moga przyprowadzic .
            jak tak dalej pójdzie będa chcieli aby im za czas na studniowce
            jeszcze dodatkowa płacic .
            A wszystko to dlatego większośc z nich dostał się na studia z naboru
            negatywnego .Nie dostał sie taki na uniwerek to jeszcze na WSP mógł
            sie załapac , sfrustrowani w wiekszosci skorumpowani /te koleżenskie
            korepetycje / Wszystko chca mie c za darmo!!!
            • Gość: iza Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.realestate.net.pl 15.01.08, 20:59
              Gość portalu: jo napisał(a):

> A ja zawsze myslałem ,ze studniówka to wspólna zabawa .uczniów i
              > nauczycieli . Wspólna a wiec płacą za siebie i swoich towarzyszy

to ty jakis bardzo niedoinformowany jestes... z gimnazjum czy z
              zawodowki?

> A teraz widze ,ze nauczyciele chodzą na krzywy ryj i jeszcze kogoś
              > na wyzerke moga przyprowadzic .

a gdzie to widzisz? pracujesz jako kelner? (z calym szacunkiem dla
              kelnerow)

> jak tak dalej pójdzie będa chcieli aby im za czas na studniowce
              > jeszcze dodatkowa płacic .

skad znasz ten pomysl? rozmawiales z nauczycielami na ten temat?

> A wszystko to dlatego większośc z nich dostał się na studia z
              naboru
              > negatywnego .Nie dostał sie taki na uniwerek to jeszcze na WSP
              mógł
              > sie załapac , sfrustrowani w wiekszosci skorumpowani /te
              koleżenskie
              > korepetycje / Wszystko chca mie c za darmo!!!

jaki ty musisz byc zawistny i sfrustrowany, ze piszesz takie rzeczy.
              A moze ty sie nawet na WSP nie dostales i dlatego teraz zal d...
              sciska?

• Gość: jo Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.iplus.com.pl 19.01.08, 13:06
                > jaki ty musisz byc zawistny i sfrustrowany, ze piszesz takie
                rzeczy.
                > A moze ty sie nawet na WSP nie dostales i dlatego teraz zal d...
                > sciska?

Kochana Izo sromotnie mylisz się .ja poprostu myśle ,ze nauczyciele
                powinni miec wiecej honoru i ambicji . czy nie lepiej by sie czuli
                gdyby za siebie zapłacili . A tak czuja sie na tych zabawach jak
                ubodzy krewni !!! Nie głupio im obzerac uczniów !!!!
                Izuniu daleko mi do frustracji .pracuje i biore emeryture większa
                niż wynosza pensje niektorych belfrów .Całuski ,Milego dnia
              • Gość: chachadoizy Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.iplus.com.pl 27.01.08, 17:37
                Masz racje studniówka to łapówka dla belfrów i dlatego z osobami
                towarzyszącymi ida za darmo
        • Gość: . Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 18:25
          .
    • Gość: olka Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.07, 19:41
      Ja tez uwazam, ze pensje pedagodzy biora na nauczanie a za studniowke powinni
      takie same koszty ponoscic jak inni jej uczestnicy.
      Chociaz temat od lat walkowany na okrągło, lecz oni i tak nic sobie z tego nie
      robią !!!!
    • Gość: nauczyciel Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.07, 19:54
      nauczyciele na studniówce są rzeczywiście zbędni i z reguły traktują udział w
      studniówce jako obowiązek, bynajmniej nie należący do przyjemnych. Z tego też
      powodu na ok. 100 nauczycieli z kochanowskiego na studniówkę wybiera się 25
      osób, z czego ponad połowa to wychowawcy, którzy - niestety muszą poświęcic
      wolny wieczór i się tam pojawic.
      życzę udanej zabawy studniówkowej
      • Gość: jasiu... I tu masz rację. IP: *.gre.pl 23.12.07, 20:59
        Właściwie, to nauczyciele mogliby odmówić udziału w studniówce, tak jak z reguły
        nie uczestniczą w półmetkach. Przecież studniówka jest imprezą zewnętrzną,
        organizowaną poza murami szkoły, dla osób pełnoletnich i przez osoby pełnoletnie
        (z reguły każdy studniówkowicz ma ukończone 18 lat, a więc jest według prawa
        dorosły).

Obecna studniówka praktycznie nie ma nic wspólnego, może poza nazwą i polonezem
        z tą sprzed kilkunastu- kilkudziesięciu lat. Kiedyś w murach szkoły, obowiązkowo
        granatowe sukienki i białe bluzki u dziewczyn, garnitury u chłopców. Żadnych
        wyszukanych strojów za straszne pieniądze. Alkohol był, ale po kryjomu wnoszony
        przez rzadko kontrolowane dziewczyny. Teraz jest to impreza, na którą szkoła
        praktycznie nie ma żadnego wpływu.

I jeszcze te teksty, że nauczyciele powinni za udział w tym płacić. Nie wiem kto
        wymyślił, że nauczyciel to tylko czeka, żeby na studniówce raz w roku nażreć się
        i ożreć za pieniądze biednych licealistów. To strasznie upokarzające. Podziwiam
        nauczycieli, którzy w tej atmosferze na taką imprezę pójdą. Czy rzeczywiście dla
        tej porcji bigosu, czy flaczków i paru kieliszków czystej warto iść w to
        środowisko i spędzać z nim całą noc? Że to wasi uczniowie - no tak, ale skoro
        takim łapczywym okiem patrzą na to, co wam przez gardła przechodzi? To czy
        rzeczywiście warto?

Tym bardziej, że na jednym z forów pisano, jak to pewna profesorka sprzątała ze
        stołu jedzenie, pozostałe po studniówce, by zabrać je w reklamówkach do domu.
        Chcecie nauczyciele, by i wasze postępowanie było tak kontrolowane i oceniane? A fe!
    • Gość: rodzic Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.07, 20:06
      Szkoła nie powinna miec nic wspólnego ze studniówką - wolne żarty, a niby skąd
      wziął się zwyczaj organizowania bali studniówkowych ???? Czy przypadkiem nie dla
      uczczenia 100 dni przed maturą???
      Co do kwot, które uczniowie płacą za ten bal - są one ustalane przez radę
      rodziców, w skład której, jak nazwa wskazuje, wchodzą rodzice i tutaj szkoła
      rzeczywiście nie ma nic do powiedzenia
      • Gość: Jacuś Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.07, 20:30
        A ja kolejny raz pier...ę studniówkę. Niech się wieśniactwo schla
        jak zwykle, a ja jak zwykle niech tego nie widzę!
      • Gość: lol Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.07, 16:03
        Ty rodzic pewnie nauczyciel jestes i osoba ktora z toba idzie wpie.. za
        pieniadze maturzystow
        • Gość: tom Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.07, 16:08
          A kultury to nikt nie nauczył?
    • seniorita_esp Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc 24.12.07, 07:32
      elzia1980 napisał:

> Czy dyrektorzy czestochowskich szkół wprowadzą w koncu
      zarządzenie,
      > ze osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowce ma sama za
      siebie
      > zaplacic? Z tego co ktos pisal rok temu, to w ZSME nowy dyrektor
      > (jako 1. w Cz-wie) wprowadzil takie rozwiazanie, a inne szkoly?
      > Np.:w Kochanowskim studniowka 400zł, czy to nie przesada???

Nikt nie zmusza uczniów do uczestniczenia w studniówce.Zróbcie sobie
      sami tak jak wam się podoba bez nauczycieli bez ich osób
      towarzyszących.Gwarantuję ,że nie wypali i nie będzie czego
      wspominać ale... zaoszczędzicie kasę idąc tym tokiem myślenia a
      właściwie wasi rodzice bo wy jeszcze z mlekiem pod nosem tylko się
      uczycie.
    • dudi_82 Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc 24.12.07, 10:54
      Mam w rodzinie nauczycieli i nie spotkałem się z tym, żeby nauczyciel a tym
      bardziej jego osoba towarzysząca cieszyła się, że idzie na studniówkę. Traktują
      to jako pewnego rodzaju obowiązek, "bo wypada iść".
      Studniówka dla każdego jest dobrowolna. Dla uczniów też. Mogą nie iść a co za
      tym idzie nie płacić. Cała klasa czy nawet szkoła studniówkę może zbojkotować i
      urządzić ją sobie samemu bez obecności "pasożytów".
      Czy to przypadkiem nie Wy, uczniowie zapraszacie na studniówkę nauczycieli WRAZ
      Z OSOBAMI TOWARZYSZĄCYMI? Przecież takie właśnie zdanie jest na zaproszeniu i na
      zaproszeniu nie ma nic na temat kosztów, jakie nauczyciel czy jego osoba
      towarzysząca mieliby ponieść. Dlaczego zapraszacie nauczycieli, których nie
      chcecie mieć na studniówce? Dlaczego nie napiszecie na zaproszeniu "impreza
      płatna"? Bo nie wypada? Bo źle byście się czuli? A dlaczego to nauczyciel albo
      jego osoba towarzysząca ma się źle czuć? Dlaczego przychodząc z obowiązku i
      jedząc cokolwiek mają czuć spojrzenia uczniów, którzy życzą im by się udławili?
      Zapraszacie nauczycieli na imprezę, którą Wy organizujecie więc to normalne, że
      Wy za nią płacicie. Zapraszając do domu ciotkę, która nie koniecznie chciała
      przyjść, też jej wypominacie że herbatę za darmo wypiła?
      Dlaczego rada rodziców nie wymusi na dyrektorze by ten wprowadził zasadę, że
      każdy płacił za siebie? Który dyrektor się na to nie zgodzi jeśli wniosek poprze
      100% rodziców? Do rodziców więc miejcie pretensje a nie po cichutku się żalicie
      na forum. Narzekać łatwa sprawa ale zrobić coś, by zmienić zasady to już nikt
      nie potrafi.
      • Gość: Jacuś Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.07, 11:17
        Oni się nie żalą po cichutku! Oni plują jadem!
        Ale kto pluje jadem??? Głąby, zazdrośnicy i buraki. Normalny uczeń
        zaprasza nauczyciela i dobrze sie z nim bawi. Nawet nie przyjdzie mu
        do głowy jakieś wypominanie!
        Precz z chamstwem u częstochowskich szkołach!!! Do remizy, a nie na
        studniówkę:)))
        • Gość: nie nauczyciel Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.07, 00:27
          Studniówke miałem w roku 1987 i nie wyobrażam sobie żeby na niej nie byli obecni
          nauczyciele (ci lubiani i ci mniej lubiani) i nikt nie wspominał o tym że oni
          mają za to płacić. Przecież to my chcieliśmy ich tam mieć i z nimi tańczyć jak
          dorośli z dorosłymi. Nikt im nie śmiał jakiejkolwiek przykrości zrobić. To było
          takie nieformalne pożegnanie ze szkoła. Musiło być fajnie. To co piszą ci niby
          maturzyści na tym forum to jakaś paranoja. Ale nie ma się co dziwić. Akurat
          pracuję w bezpośrednim kontakcie z ludżmi i muszę stwierdzić że ci "maturzyści"
          z młodego rocznika niejednokrotnie nie potrafią się bez błędów podpisać. I to
          się nadaje do prasy.
      • marcelmilau Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc 24.12.07, 11:24
        dudi_82 napisał:

> Mam w rodzinie nauczycieli i nie spotkałem się z tym, żeby
        nauczyciel a tym
        > bardziej jego osoba towarzysząca cieszyła się, że idzie na
        studniówkę. Traktują
        > to jako pewnego rodzaju obowiązek, "bo wypada iść".
        > Studniówka dla każdego jest dobrowolna. Dla uczniów też. Mogą nie
        iść a co za
        > tym idzie nie płacić. Cała klasa czy nawet szkoła studniówkę może
        zbojkotować i
        > urządzić ją sobie samemu bez obecności "pasożytów".
        > Czy to przypadkiem nie Wy, uczniowie zapraszacie na studniówkę
        nauczycieli WRAZ
        > Z OSOBAMI TOWARZYSZĄCYMI? Przecież takie właśnie zdanie jest na
        zaproszeniu i n
        > a
        > zaproszeniu nie ma nic na temat kosztów, jakie nauczyciel czy jego
        osoba
        > towarzysząca mieliby ponieść. Dlaczego zapraszacie nauczycieli,
        których nie
        > chcecie mieć na studniówce? Dlaczego nie napiszecie na
        zaproszeniu "impreza
        > płatna"? Bo nie wypada? Bo źle byście się czuli? A dlaczego to
        nauczyciel albo
        > jego osoba towarzysząca ma się źle czuć? Dlaczego przychodząc z
        obowiązku i
        > jedząc cokolwiek mają czuć spojrzenia uczniów, którzy życzą im by
        się udławili?
        > Zapraszacie nauczycieli na imprezę, którą Wy organizujecie więc to
        normalne, że
        > Wy za nią płacicie. Zapraszając do domu ciotkę, która nie
        koniecznie chciała
        > przyjść, też jej wypominacie że herbatę za darmo wypiła?
        > Dlaczego rada rodziców nie wymusi na dyrektorze by ten wprowadził
        zasadę, że
        > każdy płacił za siebie? Który dyrektor się na to nie zgodzi jeśli
        wniosek poprz
        > e
        > 100% rodziców? Do rodziców więc miejcie pretensje a nie po
        cichutku się żalicie
        > na forum. Narzekać łatwa sprawa ale zrobić coś, by zmienić zasady
        to już nikt
        > nie potrafi.

Chciałem się wypowiedzieć w tym temacie ale kolega mnie już wyręczył
        i ja absolutnie się z nim zgadzam nic przecież nie jest robione na
        siłę.Ktoś tu już napisał zróbcie sobie sami ale to już nie będzie
        studniówka.Znam przypadek gdzie uczniowie tak zrobili.Wynajęli sobie
        salę w hotelu , pokoje.Efekt był taki ,że gó..arstwo się schlało i
        rozeszło po pokojach albo jeździło po dyskotekach . . . czy jest co
        wspominać po takiej "studniówce" . . .
        • Gość: Robert Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.07, 13:58
          Szkolnictwo zawodowe upadło (niestety) i 99% osób po gimnazjum idzie do liceum.
          Pamiętam, że jeszcze kilka lat temu ( VI LO matura 2000 rocznik) do liceum szła
          elita, tylko najlepsi. Nawet w moim liceum na jedno miejsce było 3 - 4
          kandydatów. To była młodzież dobrze wychowana, a co zatem idzie z kulturą.
          Dzisiaj do liceów przyjmuje się wszystkich. Niestety.Efekty widoczne są na
          forum. Tak jak ktoś napisał już: DO REMIZY!
          • Gość: janekkkk Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.08, 03:03
            Masz rację Robert,
            a bawiliśmy się dobrze ! My z żonami a Wy z Waszymi fajnymi dziewczynami.
            Pozdrawiam serdecznie
            ZT
          • Gość: napewno Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.pcz.pl 02.01.08, 00:39
            A czy liceum to elita? Chyba nie uczęszczałeś do technikum gdzie ilość godzin z
            przedmiotów ogólnych jest zdecydowanie mniejsza a zakres materiału na maturze
            ten sam. I kto tu jest zdolniejszy i tworzy elitę?
            liceum nie da zawodu i nie wyrobi charakteru. Dla mnie osoby po technikum czy
            szkole zawodowej którzy znają się na tym czego się nauczyli to jest elita (może
            dlatego ze sam uczęszczałem do Technikum)
            Pozdrawiam!
        • Gość: . Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 21:00
          .
    • Gość: do Ezli Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: 195.205.202.* 24.12.07, 15:36
      Ja bym nie szedl, ale szefostwo kazalo isc bo mam wychowawstwo! W zeszlym roku w
      pierwszym podejsciu po wpisach na forum na studniowke wpisalo sie ... 10%
      nauczycieli, nawet wychowawcy po tym co piszecie was olali. Dopiero druga
      rozmowa dyscyplinujaca szefa "przekonala" kolejne 20%.
      • elzia1980 Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc 24.12.07, 19:41
        Nie "was", bo jak - jak widac po poim nicku mam juz 27 lat!! :-)Nie
        kwalifikuję sie na studniowkę:-)ale mam w rodzinie kilku maturzystów.
    • Gość: NIE studniówkom Zlikwidować studniówki IP: 213.76.167.* 24.12.07, 20:26
      "ze osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowce ma sama za siebie
      zaplacic?"
      Nie stać was, to zróbcie impreze we własnym gronie bez "ciała
      pedagogicznego", w jakims parku albo w pubie i koniec.
      Co za buractwo i prostactwo.
      Nauczyciele powinni zacząc bojkotować te niby "imprezy".
      Napisz jeszcze do prezydenta albo premiera, żeby sejm uchwalił
      ustawę o "studniówce", kto ma płacić a kto nie.
      • Gość: gosc Re: Zlikwidować studniówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.07, 21:47
        Chcesz sie pobawic i popic oraz uzyc swawoli to płać tępaku jak wszycsy, co za
        darmo to umarlo !!!
        • Gość: NIE studniówkom Jak cie nie stać, to nie zapraszaj IP: 213.76.167.* 24.12.07, 21:51
          Jak cie chamie nie stać, to nie zapraszaj elity nauczycielskiej na
          studniówkę, tylko rozpij se połówkę przy wartburgu z kolesiami.
          • Gość: xxxx Re: Jak cie nie stać, to nie zapraszaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.07, 22:05
            Gość portalu: NIE studniówkom napisał(a):

> Jak cie chamie nie stać, to nie zapraszaj elity nauczycielskiej na
            > studniówkę, tylko rozpij se połówkę przy wartburgu z kolesiami.

Szkoda, że ty raśplo, że mi lodzika tak szczerze ni możesz zrobić flądro jedna !!
        • Gość: osa Re: Zlikwidować studniówki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.08, 19:21
          Napisz to na zaproszeniach na swoje wesele. Pozdro
          • Gość: soni Re: Zlikwidować studniówki IP: *.iplus.com.pl 07.03.08, 13:24
            Napisz to na zaproszeniach na swoje wesele. Pozdro

pomyśl belferku idziesz na wesele to i zapraszasz na swoje .A wy na
            krzywy ryj ,bo bez rewanżu
            • Gość: iza Re: Zlikwidować studniówki IP: *.realestate.net.pl 07.03.08, 21:32
              weżcie już zamknijcie te jadaczki; studniówki się dawno pokończyły a
              wy dalej szczekacie - do nauki nieuki!
    • Gość: Kapitan Huk Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: 213.199.204.* 24.12.07, 21:20
      Jeżeli wprowadzisz zwyczaj, że nauczyciele i ich osoby towarzyszące będą płaciły
      za studniówkę, to właściwie są możliwe dwa rozwiązania:
      1. Nikt z nauczycieli nie przyjdzie, bo za te pieniądze pobawią się sami we
      własnym gronie, bez zazdrosnego wzroku glonojadów
      2. Jeżeli zapłacą to mają prawo (lub powinni mieć) w wyborze menu, muzyku, sali.
      Takiej studniówki byście nie chcieli, bez remizowej rąbanki umc umc umc
      • Gość: ja Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.07, 21:45
        Gość portalu: Kapitan Huk napisał(a):

> Jeżeli wprowadzisz zwyczaj, że nauczyciele i ich osoby towarzyszące będą płacił
        > y
        > za studniówkę, to właściwie są możliwe dwa rozwiązania:
        > 1. Nikt z nauczycieli nie przyjdzie, bo za te pieniądze pobawią się sami we
        > własnym gronie, bez zazdrosnego wzroku glonojadów
        > 2. Jeżeli zapłacą to mają prawo (lub powinni mieć) w wyborze menu, muzyku, sali
        > .
        > Takiej studniówki byście nie chcieli, bez remizowej rąbanki umc umc umc

To fajnie tak żreć i bawić się za czyjeś !!!
        • Gość: Ja Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.07, 21:59
          Ale mi zabawa! W szkole chamów oglądać i jeszcze w wolne popołudnie.
          I jeszcze chamstwo myśli, że łaske robi.
          • Gość: x Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.07, 22:03
            Gość portalu: Ja napisał(a):

> Ale mi zabawa! W szkole chamów oglądać i jeszcze w wolne popołudnie.
            > I jeszcze chamstwo myśli, że łaske robi.

To wyproznij sie i niech ci ulzy !!
            • Gość: . Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 09:28
              .
        • Gość: Kapitan Huk Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: 213.199.204.* 24.12.07, 22:02
          Mówiąc Twoim wyrafinowanym językiem: A ty za swoje żresz na studniówce, czy za
          pieniądze Twoich rodziców?
          • Gość: . Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.07, 22:06
            Co to za roznica, te sępy nauczyciele niech za siebie placa !
            • Gość: Kapitan Huk Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: 213.199.204.* 24.12.07, 22:10
              Pewnie jakieś 95% nauczycieli ma w nosie studniówkę i tylko przez grzeczność
              (jako wychowawcy) musi (!!!) tam być.
              • Gość: Ja Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.07, 22:17
                A jeszcze żebyście widzieli jak zapraszają. Prawie na kolanach. A
                jak im się odmówi, to mówią, że do domu przyjadą i zawiozą na
                studniówkę:)))
                Czy są tacy, którzy szczerze zapraszają?
                • Gość: ja Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.07, 23:06
                  Gość portalu: Ja napisał(a):

> A jeszcze żebyście widzieli jak zapraszają. Prawie na kolanach. A
                  > jak im się odmówi, to mówią, że do domu przyjadą i zawiozą na
                  > studniówkę:)))
                  > Czy są tacy, którzy szczerze zapraszają?

Jszczać mi się chce jak takie bzdury czytam,
                  je-bnij sie w łeb a pozniej pisz.
                  • Gość: Ja Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.07, 23:09
                    Lecz się analfabeto!
                  • Gość: do ja siądź sobie na butlece po mleku IP: 213.76.167.* 24.12.07, 23:30
                    ja, siądź sobie na butelce po mleku to ci ulży, a potem sie
                    idź "wyszcz..".
                  • Gość: AN Po twojej inteligentnej wypowiedzi wnioskuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.07, 00:40
                    że jesteś uczniem ostatmiej klasy liceum i wkrótce będziesz pisał mature, a
                    później zostaniesz ELYTĄ tego kraju. Może prezydentem? To ja wyjeżdżam do
                    Irlandii.
    • Gość: chania22 Strasznie się oszczędna zrobiłaś:)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.07, 00:14
      To może mniej ekskluzywna sala? Muzyka z płyt zamiast zespołu, dwa
      dania mniej i zero alkoholu?
      Będzie taniej.
      • Gość: student Re: Strasznie się oszczędna zrobiłaś:)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.07, 10:40
        Co roku powtarza się ten temat i jakoś ciągle to samo.Każdy chce się
        pobawić jak najtaniej.
        • Gość: abc Re: Strasznie się oszczędna zrobiłaś:)))) IP: 89.174.23.* 26.12.07, 10:45
          Bo widzisz, na forum są takie tematy, ktore pojawiaja sie cyklicznie
          i zawsze są po to, aby zrobic troche zamieszania i wywolac sporo
          klotni. W koncu prowokacje tutaj sa na porzadku dziennym:)
        • Gość: xx Re: Strasznie się oszczędna zrobiłaś:)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.07, 17:01
          Gość portalu: student napisał(a):

> Co roku powtarza się ten temat i jakoś ciągle to samo.Każdy chce się
          > pobawić jak najtaniej.

a w wiekszosci za DARMO !!
    • justynka1188 Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc 26.12.07, 13:42
      No u nas na studniówce też jest tak, że płacimy tylko za nauczyciela a nie za
      osobę towarzyszącą jemu... Także osoba towarzysząca nauczyciela bawi się za
      swoje pieniądze, a nauczyciele za nasze... Ale tak już chyba bywa :)
      • Gość: gość Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.07, 14:11
        Witam! Tez należę do grona nauczycielskiego, uważam że decyzja o opłatach
        powinna leżeć w gestii rodziców, a nie dyrektora. W końcu to rodzice płacą za
        imprezę. Osobiście twierdzżę, że zarówno nauczyciele, jak i osoby im
        towarzyszące powinny płacić za tę imprezę. Chociaż w szkole, w której pracuję na
        takie hasło bylo wielkie oburzenie!!!! No cóż, środowisko nauczycielskie
        niestety poza niezłym wykształceiem taktem nie grzeszy - mówię to z wielką
        przykrością, sama do takowego należąć, ale to już inna historia. A to że
        nauczyciele niechętnie uszestniczą w studniówce to mit, jet wręcz odwrotnie,
        gdyby nie chcieli nie przychodziliby po prostu. Podrawiam tych rozsądnych i tych
        mniej reozsądnych nauczycieli.
    • edgard4 Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc 26.12.07, 14:51
      Lubią, bo w kocu jest to jedna z niewielu okazji do napicia sie z
      kolegami z pracy. Smieszne, ale prawdziwe.
    • Gość: Nauczyciel Re: A po co wam nauczyciele? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.07, 21:02
      Sami się zabawcie, drodzy uczniowie. Naprawdę uważacie, że najlepiej bawimy się
      z Wami? I że za Wasze pieniądze lepiej smakuje czy co? A może chodzi Wam tylko o
      odreagowanie, upokorzenie nauczycieli?

Mam nadzieję że koleżanki i koledzy nauczyciele czytają ten wątek. Zawsze
      twierdziłem, że uczestniczenie w dzisiejszych studniówkach nie ma sensu.

Jak zwykle dostałem zaproszenie na studniówkę, bardzo serdeczne w formie i z
      osobą towarzyszącą. Jak zwykle odmówię i jak zwykle (robię tak co roku) skieruję
      zapraszających uczniów do przeczytania tego wątku. Może któryś z nich właśnie tu
      pisze...
      • Gość: NIE studniówkom Nauczyciele powinni zbojkotować tę pseudoimprezę IP: 213.76.167.* 26.12.07, 22:12
        Nauczyciele powinni zbojkotować tą pseudoimprezę. Niech się młodzież
        bawi we własnym towarzystwie a nie wypomina tutaj nauczycielom,
        że "żrą za ich pieniądze".
        W nowym roku częstochowscy nauczyciele powinni sie "umówić" i co
        prawda przyjąć zaproszenie, ale się na imprezie nie pojawić.

"Styl to człowiek"
        • Gość: aaanka Re: Nauczyciele powinni zbojkotować tę pseudoimpr IP: 89.174.23.* 26.12.07, 23:03
          Popieram.Nie można tolerować chamstwa i buractwa. Studniówka bez nauczycieli to
          farsa bez znaczenia. Może potrzeba niektórym zimnego prysznicu w postaci bojkotu
          studniówki.Jeśli zapraszają a potem jazgoczą nauczka potrzebna.Myślę,że szkoły
          wiedzą gdzie szczególnie buractwo się pleni.
          • Gość: gosc Re: Nauczyciele powinni zbojkotować tę pseudoimpr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.07, 09:08
            Gość portalu: aaanka napisał(a):

> Popieram.Nie można tolerować chamstwa i buractwa. Studniówka bez nauczycieli to
            > farsa bez znaczenia. Może potrzeba niektórym zimnego prysznicu w postaci bojkot
            > u
            > studniówki.Jeśli zapraszają a potem jazgoczą nauczka potrzebna.Myślę,że szkoły
            > wiedzą gdzie szczególnie buractwo się pleni.

Może to ty właśnie jesteś tym szczególnym przypadkiem takiego buraka ?
            • Gość: . Re: Nauczyciele powinni zbojkotować tę pseudoimpr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.07, 16:56
              Gość portalu: gosc napisał(a):

> Gość portalu: aaanka napisał(a):
              >
              > > Popieram.Nie można tolerować chamstwa i buractwa. Studniówka bez nauczyci
              > eli to
              > > farsa bez znaczenia. Może potrzeba niektórym zimnego prysznicu w postaci
              > bojkot
              > > u
              > > studniówki.Jeśli zapraszają a potem jazgoczą nauczka potrzebna.Myślę,że s
              > zkoły
              > > wiedzą gdzie szczególnie buractwo się pleni.
              >
              >
              >
              > Może to ty właśnie jesteś tym szczególnym przypadkiem takiego buraka ?

Albo ty !
              Widac jakim prostakiem i debilem trzeba byc, skoro mowa jest w tym temacie o
              osobie towarzyszacej a ty kretynie piszesz cos odmiennego.
      • Gość: ja Re: A po co wam nauczyciele? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.07, 14:37
        Krotko, za darmo umarlo.
        Pytanie podstawowe to tu chodzi o osobe towarzyszaca a nie o nauczycieli.
        Powinni placic jak wszyscy i koniec tematu.
        • Gość: zbi Re: A po co wam nauczyciele? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.07, 15:15
          jeśli kogoś zapraszasz to za niego płacisz gnojku . To wie już
          przedszkolak cymbale jeden. Nie chcesz to nie zapraszaj durniu. TO
          OCZYWISTE
      • Gość: komar Re: A po co wam nauczyciele? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.07, 20:26
        będąc naczelnikiem wydziału edukacji w swym mieście nie korzystałem
        z zaproszeń na studniowki, między innymi dlatego, by nie narazic się
        na tego rodzaju wymówki. Od zapraszanych nie żądano uiszczenia
        wpisowego, pójście bez małżonki na takie spotkanie byłoby nie fair
        wobec niej, wolałem więc grzecznie podziękować abiturientom i od
        razu oznajmiałem, że na bal nie przybędę. Do dziś nikt nie ma do
        mnie żalu, a ja czuję się OK.
    • Gość: gosc Re: do zbi ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.07, 15:47
      Kazdy sam wyraza swoj poglad i opinie ale widac zawsze jakis barani łeb ze swoją
      ideologią musi wyskoczyc, przeciez trzeba rowiki wylizać przed końcem szkoly no
      nie palancie !
      • Gość: nonono Re: do zbi ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.07, 16:19
        No to liż, jeśli lubisz to robić!
    • Gość: zorro Re: do zbi ! IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 27.12.07, 20:27
      ble ble ale tyś durny ja
      • Gość: my Re: do zbi ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.07, 20:31
        Gość portalu: zorro napisał(a):

> ble ble ale tyś durny ja

Aleś ty bucu błysnął piździe-lcu jeden !!
        A kim ty szmaciarzu jesteś aby innych ty mendo oceniać ?
        • Gość: !!!! do zorro ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.07, 20:32
          Pie-rdol sie bucowaty ćwoku !
          Chamie wyrzygany.
          • Gość: zorro Re: do zorro ! IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 27.12.07, 21:13
            czy to są maturzyści czy osoby z poprawczaka ? biedaczki jedne. Nie
            lepiej winko w bramie wypić? i puszki zbierać? żegnam
    • Gość: ewqa Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.07, 21:56
      Bosz... do czego to już doszło! Ja studniówkę miałam kilkanaście lat temu i w głowie mi się nie mieści, że nauczyciele mieliby płacić za siebie. Pamiętam, że dla nas to było wyróżnienie, że nauczyciele przychodzili na naszą imprezę (a przychodzili bardzo licznie, co jeszcze bardziej cieszyło). No i wówczas był jeszcze szacunek w szkołach do nauczycieli, a teraz widać jak się ich traktuje...
      • czestochowianka10 Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc 27.12.07, 22:17
        Ale gdybys miala do zaplacenia skladkę w wysokosci 1200zl,(tak nie
        pomylilo mi sie ...1200zl!) jak uczniowie muzycznej skzoly gdzies na
        slasku (chyba rybnik), to tez bys pluła w brodę. w tej szkole jest
        chyba 15 maturzystów, czyli ok 30 uczniow przyjdzie. A nauczycieli
        od przedmiotów ogolnoksztalcacych i nauczycieli kazdej sekcji
        instrumentalnej w cholere (kazdy uczen gra na czyms innym) to nie
        wiem czy byloby tak wesolo...
        • Gość: zbi Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 13:14
          Na studniówkę nie muszą zapraszać wszystkich nauczycieli, ba nawet
          nie muszą jej organizować. Studniówka to nie jest impreza
          organizowana dla nauczycieli. Tematem wątku jest czy zaproszony
          nauczyciel i osoba towarzysząca na studniówkę ma ponosić koszty.
          Jeśli został nauczyciel zaproszony to dlaczego ma ponosić koszty?
          można na zaproszeniu nie dopisać osoby towarzyszącej lub zrobić
          wspólną zabawę o której decydują też nauczyciele, bez pisania dla
          nich zaproszeń to wtedy jest to wspólna składkowa dla wszystkich
          impreza.
          • Gość: Sawa Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 15:23
            W naszej szkole nauczyciele zaproponowali, że za osoby towarzyszące
            zapłacą-rodzice byli oburzeni, nie zgodzili się na to i żadne
            argumenty ich nie przekonały. Ale np w TZN nauczyciele płacą od
            dawna za osoby towarzyszące, a mimo to studniówka kosztuje bardzo
            dużo, bo ok 470 zł.
            Dwa lata temu i rok temu w mojej szkole wpisało się na studniówkę
            tak niewielu nauczycieli, że mieliśmy rozmowę z dyrektorem, który
            prosił,żeby w niej uczestniczyć. Dla wielu pedagogów wyjście na
            imprezę jest , niestety, przykrym obowiązkiem.
            Maturzyści, którzy chcą żeby nauczyciele płacili, niech porozmawiają
            ze swoimi rodzicami-przecież to oni decydują w jaki sposób odbywa
            się studniówka. Często na forum wylewają swoje żale, a być może to
            właśnie ich matka w mojej szkole nie dopuściła do tego, żebyśmy za
            siebie płacili. W mojej szkole zebrania "studniówkowe" odbywały się
            po zebraniach z rodzicami i nigdy na nich nie było nauczycieli. To
            naprawdę organizują rodzice (przynajmniej u mnie w szkole) i nam nic
            do tego. I czy naprawdę ktoś wierzy w to, że jak nauczyciel nie
            dostanie zaproszenia, to odbije się to na uczniu? Kiedyś pisano,że
            na pewno na maturze. Teraz się nie da, więc w czym problem?
            • Gość: Miki Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: 80.54.174.* 28.12.07, 23:57
              W tych tak zwanych trójkach klasowych czy tez komitecie
              rodzicielskim zwykle wystepują rodzice uczniów bardzo kiepskich i
              tacy dup* by wylizali nauczycielowi zeby synus czy córeczka mieli
              lekko w szkole. Stąd kosmiczne ceny i zgadzanie sie na wszytko. Idę
              na bal sylwestrowy za chwile prawie i płacę 330 zł od pary - w tym 3
              gorące dania i flaszka wódki plus szampan. Nijak się to ma do
              kosztów studniówki która jest droższa a dzieci głodne przez całą noc
              bo jedno jakieś danie jedynie. Jak moje dziecko bedzie w klasie
              matruralnej poproszę o rozliczenie kosztów tej imprezy ile na co
              bylo wydane: czemu to nie jest na zebraniu upublicznione potem?
              • Gość: rod Re: Do MIKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.07, 12:41
                Powinieneś wiedzieć że jeżeli ze studniówki zostaną jakieś pieniądze to
                przechodzą one na szkołę a ile tego jest to już chyba tylko szkoła wie:)
        • Gość: niestety bydleta w wieku szkolnym IP: *.net136.okay.pl 28.12.07, 23:47
          to bym nie poszedl na impreze, na ktora mnie nie stac - proste.

sam uwazam pomysl studniowek i polmetkow za chybiony, a rozmiar przygotowan i kosztow temu towarzyszacy za - lekko rzecz ujmujac - totalne popier*olenie.
          moja studniowka byla 6 lat temu i stanowisko mialem podobne - ale koszty byly znaczaco nizsze i moglem sobie na to pozwolic.

w chwili obecnej stosowanie zasady "zastaw sie, a postaw sie" jest w pelnym rozkwicie, co w polaczeniu z ogolnym zezwierzeceniem i zdebileniem pokolenia gimnazjalno-licealnego skutkuje karykaturalnymi imprezami i pomyslami w ogole (dobrze, ze toto ma jakies pomysly poza oproznieniem flaszki, zapaleniem jointa i wyru..iem wszystkiego, co sie do tego nadaje).
          • Gość: Jacuś Re: bydleta w wieku szkolnym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.07, 10:00
            Masz rację niestety:)
            Jak ktoś wcześniej wspomniał to też wina likwidacji zawodówek.
            Do niektórych liceów i techników przyjmują dokumenty "w ciemno", nie
            widząc świadectwa ukończenia ani wyniku egzaminu po gimnazjum. I
            dają takiemu składającemu podanie, 100% gwarancji dostania się do
            szkoły. To czym on ma się przejmować? Idzie do liceum, a że poziom
            intelektu nie ten, to wyżywa się potem ma forum.
            • Gość: gosc Re: bydleta w wieku szkolnym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.07, 18:52
              Dla mnie pasozyt kazdy jeden powinien placic tym bardziej jakas osoba tam
              towarzyszaca, a nie tylko liczyc na darmoche i 4 miesiace wolnego w roku. Co za
              darmo to już dawno umarlo, chcesz zreć i bawic sie to placic jak wszyscy inni.
              To moje zdanie.
              • Gość: olo Re: bydleta w wieku szkolnym IP: *.tktelekom.pl 30.12.07, 13:04
                gdyby studniówka odbywała się po maturze to uczniowie mieli by was w dupie i napewno mieli by rację bo na imprezę idzie się z ludzmi ktorych się lubi a nie trzeba zaprosić
                • Gość: . Re: bydleta w wieku szkolnym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.07, 13:08
                  Gość portalu: olo napisał(a):

> gdyby studniówka odbywała się po maturze to uczniowie mieli by was w dupie i na
                  > pewno mieli by rację bo na imprezę idzie się z ludzmi ktorych się lubi a nie tr
                  > zeba zaprosić

i w dodatku na krzywego ryja ! /z osoba towarzyszaca/
                  • Gość: Jola Re: bydleta w wieku szkolnym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.07, 13:38
                    To po maturze już żadnej imprezy nie robicie???
                    Rozumiem. PO co dalej patrzeć na to samo chamstwo?
                • Gość: mama Re: bydleta w wieku szkolnym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.07, 09:25
                  Gość portalu: olo napisał(a):

> gdyby studniówka odbywała się po maturze to uczniowie mieli by was w dupie i na
                  > pewno mieli by rację bo na imprezę idzie się z ludzmi ktorych się lubi a nie tr
                  > zeba zaprosić

Święte i słuszne słowa.
                  Ja też nie jestem zachwycona aby darmozjadów za mój m.in. wkład finansowy
                  karmić, a tym bardziej osobę towarzyszącą które to w ogóle praktycznie nikt
                  chyba nie zna.
                  • Gość: Nauczyciel Re: Podbijam wątek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.07, 13:30
                    I ci koleżanki i koledzy nauczyciele?
                    Warto chodzić z takimi ludźmi na studniówki? Poznajcie jakie mają wyobrażenie o
                    Was (o Was, bo ja tam nie chodzę). Poczytajcie sobie, naprawdę warto hehehe
                    • Gość: bartek Re: Podbijam wątek IP: *.tktelekom.pl 31.12.07, 14:24
                      przez cały czas nauki staracie się pokazać jacy towy jesteście zdolniejsi mądrzejsi od uczniów a potem staracie się z nimi zasiąść przy jednym stole i wspólnie się bawić
                      mam was gdzieś jesteście jednymi z wielu ludzmi na mojej drodze o których napewno zapomnę
                      ps
                      są nauczyciele którzy są warci aby z nimi zasiąść przy stole ale jest ich niewielu
    • Gość: kiss Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.07, 14:42
      to pasożyt !
      • Gość: melania Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.tktelekom.pl 31.12.07, 14:53
        nauczyciele to najgorsza grupa zawodowa uważają sie za bardzo inteligętnych ale szkoły pedagogiczne kończą miernoty i zakompleksioni ludzie którzy nie dostali się na inne studia
        ps
        ja jestem pedagogiem i wiem o czym mówię bo nacodzień mam z nimi do czynienia
        trzymajcie się uczniowie i nie martwcie się tymi psełdo nauczycielami i "wychowcami"
        • Gość: colo Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.07, 15:06
          i z pewnościa nie raż żarłaś na koszt uczniów. Pedagogu od siedmiu
          boleści.
          • Gość: x Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 21:51
            wiadomosci.o2.pl/?s=512&t=10820
            Fajne !

• venom2.0 Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc 31.12.07, 16:54
          Gość portalu: melania napisał(a):

> nauczyciele to najgorsza grupa zawodowa uważają sie za bardzo
          inteligętnych ale
          > szkoły pedagogiczne kończą miernoty i zakompleksioni ludzie którzy
          nie dostali
          > się na inne studia
          > ps
          > ja jestem pedagogiem i wiem o czym mówię bo nacodzień mam z nimi
          do czynienia
          > trzymajcie się uczniowie i nie martwcie się tymi psełdo
          nauczycielami i "wychow
          > cami"
          Widać, że to o sobie napisałaś, melanio-trollu.

• Gość: Villee Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.08, 14:03
            poziom dyskusji beznadziejny
            piernicze Wasze nędzne studniówki i tak większość Was - tu
            wypowiadających się-skończy w najlepszym wypadku w supermarketach
            drodzy wybitni nastolatkowie
          • Gość: dr Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: 212.87.241.* 01.01.08, 14:07
            Byłem rodzicem-organizatorem studniówki.
            Dlatego od kilku lat czytam ten "jad" wylewany na forum przed kolejną studniówką. Po studniówce cisza i nie ma sprawy. Nikt nikogo nie obraził.Tak jak <ja> myśli niewielki procent klasy (tylko czy on myśli?, czy czegoś ZOSTAŁ nauczony?). Nauczyciele o tym wiedzą i przyjdą na studniówkę dla tej całej reszty, naprawdę wspaniałej młodzieży. Tacy jak <ja> mogą wziąść kasę i pójść do dyskoteki. Chciałbym aby po studniówce wszyscy ci <ja> obowiązkowo wypowiedzieli się jeszcze raz na tym forum. Niestety w ubiegłym roku nikt nic nie napisał.
        • Gość: aaanka Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: 89.174.23.* 01.01.08, 17:12
          ty też chyba należałaś do tych miernot sądząc po ortografii- pseudo pedagogu
          • Gość: aaanka Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: 89.174.23.* 01.01.08, 17:14
            to było do melanii
        • Gość: ola Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.08, 18:44
          Myślę, że nie jesteś żadnym pedagogiem, a tylko nędznym
          prowokatorem. Byc może powinieneś się leczyć z kompleksów niższości
          i innych zespołów zdiagnozowanych już przez lekarzy psychiatrów.
          Gdyby wziąć pod uwagę twój język, trzeba by Cię odizolować jako
          jednostkę zagrażającą społeczeństwu-tak nieorograficzny może być
          tylko analfabeta-samouk albo...
    • Gość: rehot Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.08, 09:14
      Studniówka to czas uczniów i nauczycieli , w pełni popieram
      odpłatność za osoby towarzyszące ( przynajmniej częściową) , jest
      wielu uczniów którzy z uwagi na koszty nie biorą udziału w
      studniówkach , cześciowa opłata zmniejsza koszty , a nauczyciel jak
      mądry to nie powinien się obrażąć , bo nie jest to impreza
      zakładowa . Zresztą jako opiekunowie są w pracy.
      • Gość: ojtam Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.08, 14:16
        bzdura
        nauczyciele nie mają obowiązku pilnować uczniów na studniówce -
        studniówka nie ma rangi imprezy szkolnej bo nie odbywa sie w szkole i nie jest
        organizowana przez dyrekcję

nauczyciel jest na niej gościem

pilnują tylko z przyzwoitości bo i tak większość pseudo "dorosłych" uczniów
        ostentacyjnie jara na korytarzach sali fajki i zatacza się po 12ej

nauczyciele trzymajcie sie i nie dajcie prowokować

nie chodźcie na te imprezy bo nie warto

ci nędzni uczniowie wypluwający na Was swój jad albo za kilka lat zorientują się
        swoje błędne rozumowanie albo niestety do końca pozostaną tępi

za kilka lat i tak nie będzie ani studniówki ani innej imprezy o takim charakterze

a teraz co do odpłatności za osoby towarzyszące - moim zdaniem taka osoba
        powinna płacić
        • Gość: jagienka Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.realestate.net.pl 02.01.08, 20:05
          Gość portalu: ojtam napisał(a):

> bzdura
          > nauczyciele nie mają obowiązku pilnować uczniów na studniówce -
          > studniówka nie ma rangi imprezy szkolnej bo nie odbywa sie w
          szkole i nie jest
          > organizowana przez dyrekcję
          >
          > nauczyciel jest na niej gościem

> a teraz co do odpłatności za osoby towarzyszące - moim zdaniem
          taka osoba
          > powinna płacić

w pewnym stopniu zgadzam się z powyższą opinią, od nauczycieli wara,
          bo skoro są ZAPROSZENI to w ogóle nie ma mowy o żadnych pieniądzach,
          które powinni płacić. Ale od osób towarzyszących też wara - jest jak
          byk na zaproszeniu napisane, że uczniowie i rodzice ZAPRASZAJĄ z
          osobą towarzyszącą? JEST. Więc dopóki rodzice, którzy organizują tę
          imprezę nie zgłoszą wniosku żeby osoby towarzyszące płaciły to
          możecie się cmoknąć i dalej tylko pluć jadem na forum boidupy - bo
          żaden z was nie powie tego głośno, chyba, że po pijaku.
          • czestochowianka10 Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc 02.01.08, 20:15
            Tak....? A co powiesz na sytuacje, ktora miala miejsce przed
            swietami? Przychodzę na lekcję biologii i co nauczycielka do nas
            mowi???!!!

" Co...zaraz swieta, sylwester, a potem ....bawimy sie na
            studniowce!!! :D"

Jeszcze zaproszenia nie dostala, moze w ogole nie dostanie, a juz
            sie wybiera na naszą imprezę!!!
            • Gość: jagienka Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.realestate.net.pl 02.01.08, 20:47
              czestochowianka10 napisała:

> Tak....? A co powiesz na sytuacje, ktora miala miejsce przed
              > swietami? Przychodzę na lekcję biologii i co nauczycielka do nas
              > mowi???!!!
              >
              > " Co...zaraz swieta, sylwester, a potem ....bawimy sie na
              > studniowce!!! :D"
              >
              > Jeszcze zaproszenia nie dostala, moze w ogole nie dostanie, a juz
              > sie wybiera na naszą imprezę!!!

no to jak Cię to tak boli to jej nie zapraszajcie! Utrzecie jej
              nosa, może się czegoś nauczy. A jeśli tego nie zrobicie no to sorry
              ale to Wasz problem.
              • Gość: maturzysta Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 00:04
                Czy tak bardzo wam przeszkadza ze Ci nauczyciele idą i stoją z wami
                żeby nic sie nie stalo... wspolczuje im tej studniowki - mozliwe ze
                sie troche pobawia ale wedlug mnie fajnie jest zobaczyc swojego
                nauczyciela w innym stroju , w innej sytuacji. W mojej szkole
                niektorzy nauczyciele nie przyjeli zaproszen gdyz slyszeli podobne
                komentarze na temat tego ze nie placa zadnych pieniedzy itp. a ja
                uwazam ze jezeli ktos nie chce zeby dany nauczyciel szedl to niech
                za niego nie placi. A pozatym dostalismy cennik za cala impreze i
                gwarantuje wam ze ta kwota za nauczyciela i jego osobe towarzyszaca
                jest praktycznie niezauwazalna. Nie chcecie zeby ktos szedl to po
                prostu nie zapraszajcie albo zgloscie dyrektorowi ze chcecie
                zaplacic mniej- moze cos z tym zrobi...
                • czestochowianka10 Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc 03.01.08, 18:02
                  Ale zaproszenia daje kazda klasa, wiec tak czy siak zaproszenie
                  dostanie:]
                  • Gość: jagienka Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.realestate.net.pl 04.01.08, 23:23
                    czestochowianka10 napisała:

> Ale zaproszenia daje kazda klasa, wiec tak czy siak zaproszenie
                    > dostanie:]

jak to zaproszenie daje kazda klasa? kazda osobno? to chyba
                    niemozliwe... a jesli dajecie jedno wspolne od wszystkich klas to
                    moze jednak sa takie osoby, ktore chetnie widzialyby te pania na
                    studniowce i dlatego ja zapraszaja...
              • Gość: xxx Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.tktelekom.pl 03.01.08, 18:57
                jagienka wywal się na plecy
      • Gość: kasia Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 19:02
        Nie zgadzam sie z odplatnoscia nauczycieli i osob tow. Nauczyciele
        nie są wtedy w pracy-nie pracuja w nocy z soboty na niedziele, nie
        sa p=opiekunami- są ZAPROSZONYMI gośćmi. Jeśli sa w pracy to po co
        otrzymuja zaproszenia?
        • Gość: ;/ Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: 89.174.23.* 03.01.08, 21:02
          Dokladnie, za studniowkę wynagrodzenia nie dostaja, poza tym, jak
          chcą to idą, nie to nie, a z pracą tak nie ma. Wiec niech nie
          piernicza, ze jest odwrotnie, bo smieszni są.
          • Gość: lol Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: 212.87.241.* 05.01.08, 21:19
            To mowisz, ze wychowawcy moga nie isc? Ciekawe...
        • Gość: ja Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 09:53
          Gość portalu: kasia napisał(a):

> Nie zgadzam sie z odplatnoscia nauczycieli i osob tow. Nauczyciele
          > nie są wtedy w pracy-nie pracuja w nocy z soboty na niedziele, nie
          > sa p=opiekunami- są ZAPROSZONYMI gośćmi. Jeśli sa w pracy to po co
          > otrzymuja zaproszenia?

Jak się chce pojeść, popić i pobawić ze swoim pasożytem, to niestety należy tak
          dla czystej grzeczności i przyzwoitości za to zapłacić.
          Ale wy oczywiście zawsze liczycie na tzw. "krzywego ryja" !!!
          • Gość: Nauczyc. Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.08, 09:58
            a ja uczę w dwóch szkołach i w każdej mam zaproszenie na studniówkę.
            I pójdę z osoba towarzyszącą:))
            Wszystkich zazdrośników mam gdzieś. Nie obchodzi mnie co myślą
            chamy. Mam zamiar bawić się dobrze. Pozdrawiam normalnych uczniów:)))
            • Gość: mama Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 10:29
              Gość portalu: Nauczyc. napisał(a):

> a ja uczę w dwóch szkołach i w każdej mam zaproszenie na studniówkę.
              > I pójdę z osoba towarzyszącą:))
              > Wszystkich zazdrośników mam gdzieś. Nie obchodzi mnie co myślą
              > chamy. Mam zamiar bawić się dobrze. Pozdrawiam normalnych uczniów:)))

A czy to jak można przeczytać po twoim zarozumiałym tekście to właśnie taki typ
              beszczelny jak ty co się właśnie w ten sposób wypowiada nie jest tym prawdziwym
              chamem i gburem ??
              Abyś się tylko nie zadławił tam wraz z tym swoim pasożytem jakimś kąskiem chamie
              jeden.
            • Gość: ja do "Nauczyc" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 10:31
              A ja ci zycze, abys takiej sraczki z tym swoim balastem niepotrzebnym dostal,
              abys dalej sral niz widzial chamie !!
              • Gość: Nauczyc. Re: do "Nauczyc" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.08, 10:40
                A mam was gdzieś. Albo jeszcze głębiej:))) Wiem, że uczniowie
                szczerze mnie zaprosili, wraz z osobą towarzyszącą:)))
                Patrzecie i zazdroście:)))
                Napiszę jak udała się zabawa studniówkowa:)
                • Gość: on Re: do "Nauczyc" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 11:09
                  I jeszcze jaki cham bezczelny !!
                  • Gość: Nauczyc. Re: do "Nauczyc" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.08, 11:14
                    Jak zwykle zabawa będzie świetna:))) Tylko niektóre chamy schlają
                    się na początku, nie będą pamietali imprezy i potem w ramach kaca
                    moralnego, będą wybrzydzać i krytykować!
                    Pozdrawiam mądrych uczniów!!!
                    • Gość: uczen Re: do "Nauczyc" IP: 89.174.23.* 04.01.08, 14:07
                      W niektorych szkolach, to jeszcze sie bezczelnie dopominaja o
                      zaproszenia podczas lekcji swoimi aluzjami na temat studniowki.
                      • Gość: on Re: do "Nauczyc" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 14:54
                        Gość portalu: uczen napisał(a):

> W niektorych szkolach, to jeszcze sie bezczelnie dopominaja o
                        > zaproszenia podczas lekcji swoimi aluzjami na temat studniowki.

A olać tałatajstwo i koniec !!
                        • Gość: my Re: do "Nauczyc" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 20:46
                          Chamstwo niech płaci jak chce się bawić i żreć.
                          • Gość: comizrobisz? Re: do "Nauczyc" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.08, 20:50
                            Chamstwo niech płaci. Oczywiście, że tak. Niech płaci też za
                            nauczycieli i osoby towarzyszące!!!
                            • Gość: my Re: do "Nauczyc" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 20:56
                              Gość portalu: comizrobisz? napisał(a):

> Chamstwo niech płaci. Oczywiście, że tak. Niech płaci też za
                              > nauczycieli i osoby towarzyszące!!!

Dziad też na każdym kroku reke wyciaga aby mu cos podarowac no nie barani lbie !
                              • Gość: Comizrobisz? Re: do "Nauczyc" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.08, 21:04
                                Zapewne znasz to z autopsji, dziadu:)))
                                Naucz się pisać dys...
                                Z pewnością nieraz żebrałeś o dopa z j. polskiego:)))
                                • Gość: ja Re: do "Nauczyc" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 21:16
                                  Gość portalu: Comizrobisz? napisał(a):

> Zapewne znasz to z autopsji, dziadu:)))
                                  > Naucz się pisać dys...
                                  > Z pewnością nieraz żebrałeś o dopa z j. polskiego:)))

Chyba cię po-je-bało śmieciu.
                                  Sam jesteś dziadem i wstyd ci się ty chamie przyznać do tego.
                            • Gość: ja Re: do "Nauczyc" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 21:18
                              Gość portalu: comizrobisz? napisał(a):

> Chamstwo niech płaci. Oczywiście, że tak. Niech płaci też za
                              > nauczycieli i osoby towarzyszące!!!

A ja chętnie bym ci kretynie nasrał na talerz i chciałbym zobaczyć jak to gó..
                              żresz chamie.
                              • Gość: comizrobisz? Re: do "Nauczyc" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.08, 21:23
                                Uważaj "ja", bo ci żyłka pęknie!!!
                                Aleś mnie rozśmieszył, choć trochę mi cię żal:(((
                                • Gość: aaanka Re: do "Nauczyc" IP: 89.174.23.* 05.01.08, 00:40
                                  Przeraźliwy żal ogarnia czytając wypowiedzi pełne chamstwa. Kilka głosów
                                  rozsądku i kultury wzywających do opamiętania utonęło w kloace.JEŚLI ZAPRASZA
                                  SIĘ GOŚCI TO SIĘ ZA NICH PŁACI. Nie zapraszać osób towarzyszących i skończyć z
                                  tematem.Oczywiście tylko w szkołach gdzie te głosy się pojawiają. Ale w szkołach
                                  pewnie siedzą cichutko i tu na forum dają upust frustracji.Przyszli
                                  "maturzyści-chamy" prezentują poziom tak mierny,ze szanse na zdanie matury mają
                                  nikłe/Giertych już nie pomoże/.Może to przeczuwają i stąd tyle zajadłości.
                                  Poziom kultury poniżej krytyki i inteligencji niestety też. Należy skończyć ten
                                  żałosny słowny boks i nie odpowiadać chamskim bluzgaczom. Dla nich tradycja nic
                                  nie znaczy.NIC nic nie znaczy tylko kasa kasa kasa
                                  • Gość: aaanka Re: do "Nauczyc" IP: 89.174.23.* 05.01.08, 00:48
                                    i jeszcze jedno.Tradycja studniówki w liceach ma wiele lat. Idąc do liceum
                                    wiedziało się o tym i o zwyczaju zapraszania osób towarzyszących .Należało o tym
                                    myśleć wybierając szkołę.
                      • Gość: uczennica Re: do "Nauczyc" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 11:38

> W niektorych szkolach, to jeszcze sie bezczelnie dopominaja o
                        > zaproszenia podczas lekcji swoimi aluzjami na temat studniowki.

Ale widzisz, te pasożyty chcą za darmo pojeść, pobawić się i jeszcze swojego
                        pasożyta przy tej sposobności ugościć na krzywego ryja !!
                        WSTYD !!!!!!
                        Szkoda słów.
                    • Gość: .. Re: do "Nauczyc" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 19:38
                      Gość portalu: Nauczyc. napisał(a):

> Jak zwykle zabawa będzie świetna:))) Tylko niektóre chamy schlają
                      > się na początku, nie będą pamietali imprezy i potem w ramach kaca
                      > moralnego, będą wybrzydzać i krytykować!
                      > Pozdrawiam mądrych uczniów!!!

A ja mam cie ty dziadowski chamie w dup-ie !!!
                      • po-prostu-on-line Re: do "Nauczyc" 05.01.08, 20:05
                        Te osoby towarzyszące nauczycieli to tylko wnoszą im alkohol!!!
                        • Gość: !!! Re: do "Nauczyc" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 21:07
                          po-prostu-on-line napisał:

> Te osoby towarzyszące nauczycieli to tylko wnoszą im alkohol!!!

A sami jak piją, aż szkoda na te pijane pyski wielokrotnie patrzeć.
                          • Gość: beza Re: do "Nauczyc" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.08, 21:25
                            Wielokrotnie??? Ile razy miałeś studniówkę głąbie???
                            • Gość: !!! do "beza" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 21:45
                              Gość portalu: beza napisał(a):

> Wielokrotnie??? Ile razy miałeś studniówkę głąbie???

Obesrańcu z opowieści wiem ty ćwoku je-bany !
                              • Gość: ja Re: do "beza" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 21:53
                                A ty świński ryju chyba jednym z tych pasozytow jestes.
                              • Gość: beza Re: do "beza" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.08, 21:54
                                Zadajesz się z nieodpowiednimi osobami. Przestań słuchać opowieści!!!
                                Napisz coś od siebie!!!
                                • Gość: zzz Re: do "beza" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 11:11
                                  Gość portalu: beza napisał(a):

> Zadajesz się z nieodpowiednimi osobami. Przestań słuchać opowieści!!!
                                  > Napisz coś od siebie!!!

A ty coś takiego mądrego głąbie od siebie napisał ty darmozjadzie jeden. Zapewne
                                  jesteś jednym z tych pasożytów co na krzywego ryja na studniówki się ze swoim
                                  zbędnym balastem łapią głąbie jeden.
                        • Gość: xxx Re: do "Nauczyc" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 13:16

> Te osoby towarzyszące nauczycieli to tylko wnoszą im alkohol!!!

A na studniówkach,to potrzebne są te osoby towarzyszące tak "jak wrzód na
                          du-pie" !!!!
    • po-prostu-on-line Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc 05.01.08, 22:05
      Czy w ktorejs szkole sa jakies zaostrzone "przepisy" w zwiazku z tym
      alkoholem skoro nauczyciele pija jawnie wino do obiado-kolacji, a
      uczniom nie pozwolą.....
      • Gość: Lekarz-psychiatra Re: Ja was wszystkich wyleczę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 11:26
        Zapraszam do gabinetu hehehe
        • Gość: ja gdzie sa administratorzy forum!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 16:04
          chyba nalezaloby skonczyc z tym tematem na forum, mozeby moderatorzy wzieli sie
          za prace i usuwali te watki. bo tego sie nie da czytac !!
          • Gość: uczen Re: gdzie sa administratorzy forum!!!! IP: 89.174.23.* 06.01.08, 20:09
            Dlaczego skonczyc? Nie podoba Ci sie, nie mozesz tego czytac? To po
            prostu nie czytaj...! Po co tu wchodzisz!
      • Gość: gosc Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 11:07

> Czy w ktorejs szkole sa jakies zaostrzone "przepisy" w zwiazku z tym
        > alkoholem skoro nauczyciele pija jawnie wino do obiado-kolacji, a
        > uczniom nie pozwolą.....

A to wino sami przynoszą czy wy matołki je karmicie tym nektarem ??
        Nauczyciel to PAN a wy to matoły jesteście i koniec tematu.
        • Gość: nie nauczyciel Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 15:44
          Co roku powtarza się ten dziwny temat.Dawniej był to bardzo
          uroczysty dzień wspomnień na wiele lat.Dziś wychowanie młodzieży
          jest dziwne i szkoda pisać jeśli do tego tematu podchodzą tak
          skomplikowanie i bezsensownie.Przecież studniówka to wielka
          uroczystość pożegnania szkoły i początek dorosłego człowieka.Ale
          wiele tych niby dorosłych ludzi zachowuje się dziecinnie i koniec
          wypowiedzi na ten temat ,który co roku podobnie jest pisany na
          forum.
          Życzę wesołej zabawy i spontanicznego pożegnania szkoły i grona
          nauczycielskiego,Które z niemałym trudem doprowadziło wielu z Was do
          pełnoletności a może też pierwszej niezależności.Docenicie dopiero
          wtenczas ten trud wielu ludzi jaki włożyli w wychowanie wielu z Was
          kiedy wasze dzieci będą w podobnym wieku.Piszcie dużo na ten
          temat,ale logicznie.
          • Gość: mama Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 17:16
            Gość portalu: nie nauczyciel napisał(a):

> Co roku powtarza się ten dziwny temat.Dawniej był to bardzo
            > uroczysty dzień wspomnień na wiele lat.Dziś wychowanie młodzieży
            > jest dziwne i szkoda pisać jeśli do tego tematu podchodzą tak
            > skomplikowanie i bezsensownie.Przecież studniówka to wielka
            > uroczystość pożegnania szkoły i początek dorosłego człowieka.Ale
            > wiele tych niby dorosłych ludzi zachowuje się dziecinnie i koniec
            > wypowiedzi na ten temat ,który co roku podobnie jest pisany na
            > forum.
            > Życzę wesołej zabawy i spontanicznego pożegnania szkoły i grona
            > nauczycielskiego,Które z niemałym trudem doprowadziło wielu z Was do
            > pełnoletności a może też pierwszej niezależności.Docenicie dopiero
            > wtenczas ten trud wielu ludzi jaki włożyli w wychowanie wielu z Was
            > kiedy wasze dzieci będą w podobnym wieku.Piszcie dużo na ten
            > temat,ale logicznie.

Ciepłe słowa i wielkie ukłony dla tych nauczycieli co włożyli ten trud w
            wychowanie dzieci.
            Chcę zauważyć, że temat dotyczy osób towarzyszących nauczycielowi na studniówce
            a tego nie mogę się doczytać, znaczy treściwych słów o osobie towarzyszącej, czy
            też powinna uczestniczyć w tym tak ważnym momencie dla ucznia i wychowawcy, bo
            jeśli uczeń zaprasza dla towarzystwa osobę towarzyszącą to za nią płaci lub
            rodzice to finansują.
            • Gość: do mamy Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 17:51
              Mama też ma rację.Czy to wszystko można zrozumieć.Jak rozwiązać ten
              problem.Czy w przyszłym roku znów ten temat się powtórzy.Co na to
              jakiś nauczyciel,przecież też czytają forum.
              • Gość: eh;/ Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: 89.174.23.* 07.01.08, 17:59
                Co do ZSME, to z tego co słyszalem, to nauczyciele i osoby
                towarzyszące placą, ale tylko...50zl. Uczniowie - kilka razy tyle.
                Co te 50zl ma do pokrycia kosztów imprezy? Hmmm:)
                • Gość: Toja Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.08, 18:03
                  Wystarczy na zaproszeniu napisać imię i nazwisko nauczyciela i nie
                  wspominać o osobie towarzyszącej. I po problemie...
                  ...ale dla niektórych naucyciel to też pasożyt. Nie zapraszać
                  pasożyta i nie pluć się na forum. Koniec. Kropka!!!
                  • Gość: iza Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.realestate.net.pl 07.01.08, 22:47
                    Gość portalu: Toja napisał(a):

> Wystarczy na zaproszeniu napisać imię i nazwisko nauczyciela i nie
                    > wspominać o osobie towarzyszącej. I po problemie...

owszem można napisać tylko imię i nazwisko nauczyciela, ale
                    pomyślcie czy sami chcielibyście iść na imprezę bez osoby
                    towarzyszącej? i co by wtedy zostało? durnowate tańce w kółeczku
                    albo zabawa z uczniami, którzy owszem może i chętnie ale np. jeden
                    taniec i potem chcą się bawić ZE SWOIMI OSOBAMI TOWARZYSZĄCYMI I ZE
                    SWOIM TOWARZYSTWEM. I co wtedy ma zrobić nauczyciel - podrygiwać
                    żałośnie na środku i udawać, że nie widzi podpitych uczniów czy iść
                    i siedzieć przy stoliku... no faktycznie, 'wymarzona impreza' dla
                    każdego.
                    • Gość: gosc Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 09:16
                      Proszę wnikliwie i dosadnie przeczytać poniżej podany post i płacić bo was stać
                      na to a nie liczyć na darmochę już od wielu lat, a zwłaszcza za osobę
                      towarzyszącą co często gó-wno ma wspólnego z edukacją !!!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=74112674&a=74119120
                      • Gość: Toja Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.08, 11:00
                        Ty też jeszcze raz przeczytaj wnikliwie i nie pluj się tak.
                        Nie zapraszajcie nauczycieli na studniówki. Zniknie też problem
                        pasożytów.
                        Sami babrajcie się we własnym gó..ie!!!
                        • Gość: iwa Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 11:19

> Ty też jeszcze raz przeczytaj wnikliwie i nie pluj się tak.
                          > Nie zapraszajcie nauczycieli na studniówki. Zniknie też problem
                          > pasożytów.
                          > Sami babrajcie się we własnym gó..ie!!!

Oj przepraszam bardzo jeśli wielmożnego darmozjada ktoś uraził, lepiej na
                          krzywego ryja przecież się załapać niż wnieść skromny udział w organizację.
                          • Gość: Toja Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.08, 11:25
                            ...ale ja o czym innym. Postaraj się zrozumieć to, co napisałam!
                            • Gość: nauczycielka Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.08, 13:44
                              Witam uczniów i nauczycieli. Jestem jednym z nich. Pytanie: czy nauczyciel ma
                              płacić za siebie? - jest zbędne. Wiadomo - zaproszenie ze strony uczniów jest
                              zobowiązujące - jak każde zaproszenie. Nakłada ono obowiązek na uczniów (raczej
                              ich rodziców) zapłaty za gościa. Czy uczniowie powinni płacić za osobę
                              towarzyszącą nauczyciela? Sądzę, że tak. Dlatego, że jak ktoś już tu zauważył,że
                              każdy nauczyciel jest człowiekiem, wobec tego chciałby zapewne bawić się ze
                              swoim partnerem, bo z kim się bawić przez całą noc, gdyby poszedł sam??? Dziwne
                              co najmniej byłoby zapraszanie nauczycielki i dopisek na zaproszeniu: wejście
                              osoby towarzyszącej - płatne. Czy jeśli jesteście proszeni na wesele, huczną
                              "18" itp. tak wygląda właśnie owo zaproszenie? Dopłacacie za partnera? Z
                              drugiej strony, na pewno duża część z Was ma dziewczynę/chłopaka i wolałoby
                              pójść z nim/nią na to wesele czy "18".

Dla jasności - sama na studniówkę nie poszłam, choć byłam zaproszona jak wszyscy
                              nauczyciele ze szkoły. Powód: opinie, które tu przeczytałam niektórych z Was. To
                              przykre, że w ten sposób poniżacie nauczycieli, przedstawiając ich jako motłoch,
                              który chce za friko nażreć się jak prosiaki - za Wasze finanse. Pogrążające, że
                              tak to widzicie.

Zastraszający jest też sposób, w jaki piszecie o tym - słownictwo, kultura,
                              takt... Wydaje mi się, że uczniowie liceum powinni reprezentować sobą wyższy
                              poziom kultury. Osiągnęliście dno, nad czym ubolewam.
                              • Gość: ja Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 14:26
                                Za nauczanie jest pensja, nie wspomne o 4 miesiacach wolnego.
                                Poza tym moim zdaniem, w imie czego ja lub rodzic ma finansowac pobyt pedagoga i
                                jego kompana na studniowce za friko ??
                                Czy w innych zakladach tez tak jest, ze jak pracownik jedzie na wycieczke lub
                                korzysta i innych dobroci to jego "kompan" czy to osoba towarzysząca tez musi,
                                chyba to jakas pomylka.
                                Placic i bedzie sprawiedliwie dla wszyskich.
                                • Gość: nauczycielka Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.08, 14:47
                                  W imię ... no właśnie ... po co więc zaprasza się ( to WY zapraszacie, więc do
                                  WAS pytanie) nauczycieli?
                                  • Gość: nauczycielka Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.08, 14:58
                                    A zresztą...

Proste rozwiązanie: nie zapraszacie nauczycieli - nie ma problemu. Poza tym
                                    mądry nauczyciel, po tym co tu przeczyta, nawet jak go zaprosicie - pro forma -
                                    nie przyjdzie.

Bawcie się dobrze na tych swoich studniówkach.
                                  • Gość: Ktoś studniówka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.08, 15:11
                                    Nie wolno zapominać, że w jakiejkolwiek oprawie studniówka
                                    przebiega jest zabawą w której uczestniczą uczniowie a nauczyciel
                                    jest częścią szkoły. Wszelkie dyskusje dotyczące obecności nadzoru
                                    pedagogicznego powinny zostać zamknięte.
                                    Ten piękny zwyczaj poprzedza wręczenie zaproszenia.

• pytajacyonline Re: studniówka 08.01.08, 15:40
                                      Dlaczego sie zaprasza? Hmm wiekszosc uczniow sie tym nie przejmuje.
                                      Tym sie zawsze martwią uczniowie, ktorzy wiecznie i na kazdej okazji
                                      chcą błyswzczec i byc na 1. miejscu w klasie pod wzgledem
                                      wszystkiego. Szczegolnie pod wzgledem ocen.
                                      Najlepszy przyklad: ktos nie chcial dac skladki na kawiatki na dzien
                                      nauczyciela, a dziewczyna, ktora to zbierala mowi do tej
                                      osoby: "zastanów sie!! my piszemy MATURE, a ty nie chcesz dac na
                                      kwiatka!" - pokazala i powiedziala jakie miala intencje chodząc do
                                      nauczycieli w imieniu CALEJ klasy wreczyc kwiatka -nie kto inny,
                                      tylko ONA:) Tak jest z zapraszaniem nauczycieli...zapraszaja tylko,
                                      aby sie przypodobac. Gdyby ten bal odbywal sie po maturze, nikt
                                      nawet by nie wspomnial o nauczycielach.
                                    • Gość: 123 Re: studniówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 16:15
                                      Gość portalu: Ktoś napisał(a):

> Nie wolno zapominać, że w jakiejkolwiek oprawie studniówka
                                      > przebiega jest zabawą w której uczestniczą uczniowie a nauczyciel
                                      > jest częścią szkoły. Wszelkie dyskusje dotyczące obecności nadzoru
                                      > pedagogicznego powinny zostać zamknięte.
                                      > Ten piękny zwyczaj poprzedza wręczenie zaproszenia.

Właśnie, i nie ma mowy o pasozytach czy tez osobach towarzyszacych.
                              • Gość: aaanka Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: 89.174.23.* 08.01.08, 16:09
                                do: nauczycielki:Myślę,że do niektórych nic nie dotrze- argumentów nie
                                rozumieją.Odkąd do liceów obniżono progi wymagań dotyczące wyników w nauce
                                również obniżył się ewidentnie poziom kultury. Stąd takie teksty żenujące na
                                forum. Kiedy trzeba było reprezentować jakiś poziom wiedzy szła za tym kultura.
                                Nikomu nie przyszło do głowy kazać gościom płacić i tym samym stwarzać podobną
                                sytuację. Pewne jest jedynie to,że wielu z pyskaczy- maturzystów na maturze
                                polegnie.Z takim słownictwem nie może być inaczej.Dno dna i żadna amnestia ich
                                nie uratuje.
                                • Gość: rodzic Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 10:18
                                  aaanka to dla ciebie:

wemakestickers.com/osc/images/Homer%20Kiss%20my%20ass%20-%20final.JPG
                                  • Gość: Jacuś Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.08, 12:13
                                    Z pewnością masz "to" w ulubionych i bardzo lubisz na to patrzeć.
                                    Gratuluję "rodzicu"!
                                  • Gość: aaanka Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: 89.174.23.* 09.01.08, 16:22
                                    jeśli naprawdę jesteś rodzicem to się nie nadajesz do tej roli co właśnie
                                    udowodniłeś. Mniej niż zero z ciebie
                                    • Gość: rodzic Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 19:05
                                      Gość portalu: aaanka napisał(a):

> jeśli naprawdę jesteś rodzicem to się nie nadajesz do tej roli co właśnie
                                      > udowodniłeś. Mniej niż zero z ciebie

Nie tobie jest oceniac kogokolwiek po lakonicznych wpisach, a sponsorowanie
                                      darmozjadow juz dawno powinno sie skonczyc.
                                      • Gość: ..gnój.. Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.08, 19:35
                                        Ale jadem tryskasz... Myślisz, że ubliżasz nauczycielom, bo zmieszasz ich z
                                        gnojem. Prawda jest taka, że swoimi wypowiedziami pokazujesz nie darmozjadztwo
                                        nauczycieli ale swój poziom kultury, który właśnie przypomina gnój. Na prawdę
                                        sądzisz, że nauczyciel tylko czeka na TAKIE MEGA WYPASIONE propozycje darmowych
                                        imprez? No cóż, każdy mierzy swoją miarą.
                                        • Gość: ja Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 19:41
                                          Gość portalu: ..gnój.. napisał(a):

> Ale jadem tryskasz... Myślisz, że ubliżasz nauczycielom, bo zmieszasz ich z
                                          > gnojem. Prawda jest taka, że swoimi wypowiedziami pokazujesz nie darmozjadztwo
                                          > nauczycieli ale swój poziom kultury, który właśnie przypomina gnój. Na prawdę
                                          > sądzisz, że nauczyciel tylko czeka na TAKIE MEGA WYPASIONE propozycje darmowych
                                          > imprez? No cóż, każdy mierzy swoją miarą.

Twoj kretynie napisany "nick" świadczy o tobie jakich jesteś głąbem i
                                          nieudacznikiem.
                                          • Gość: rodzic Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.08, 08:39
                                            Osoba towarzysząca gó.. mająca z nauczaniem tak potrzebna jest na studniówce
                                            jak wrzód na dupie.
                                        • Gość: gość Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 19:50

> gnojem. Prawda jest taka, że swoimi wypowiedziami pokazujesz nie darmozjadztwo
                                          > sądzisz, że nauczyciel tylko czeka na TAKIE MEGA WYPASIONE propozycje darmowych

Tak na początek proponuję ale porządnie pie-rdolnąć się w łeb, najlepiej
                                          metalowym co najmniej 2 kilowym młotkiem a z pewnością przejdzie ci głupota
                                          wypowiedzi i inne uboczne skutki twojej tępej, miernej wyobraźni.
                                          Co za darmo to już dawno umarło i koniec aby darmozjadów karmić, a zwłaszcza
                                          osoby towarzyszące.
                                          Zaznaczam, nie jestem uczniem.
                                          • Gość: iza Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.realestate.net.pl 09.01.08, 21:36
                                            Gość portalu: gość napisał(a):

> Co za darmo to już dawno umarło i koniec aby darmozjadów karmić, a
                                            zwłaszcza
                                            > osoby towarzyszące.
                                            > Zaznaczam, nie jestem uczniem.

po pierwsze skoro nie jestes uczniem to po co sie wcinasz w ten
                                            watek?
                                            po drugie powtorze to co nieliczne rozsadne osoby na tym forum
                                            pisza - nie zapraszajcie nauczycieli i po prostu nie bedzie
                                            problemu. Miejcie odwage np zglosic sie do przewodniczacego szkoly z
                                            postulatem zeby przedstawil radzie rodzicow prosbe aby studniowka
                                            odbyla sie bez nauczycieli albo przynajmniej bez osob
                                            towarzyszacych, albo zeby za siebie placili. Miejcie odwage zebrac
                                            podpisy pod takim wnioskiem, pokazcie rodzicom i dyrekcji, ze
                                            wiekszosc was tak mysli. I przestancie juz tutaj anonimowo szczekac.
                                            dobrej nocy dla wszystkich.
                                        • Gość: ... Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.08, 09:03

Bujaj się pacanie !!!
                                          • Gość: do pacana Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.08, 09:09
                                            co zatkało? Argumentów brakło? To wszystko na co cię stać? Sądzisz, że
                                            zaklniesz, obrazisz kogoś i tym błyśniesz? Skoro tak, to określenie "pacan"
                                            należy się tobie.
                                            • Gość: ... Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.08, 11:23
                                              Gość portalu: do pacana napisał(a):

> co zatkało? Argumentów brakło? To wszystko na co cię stać? Sądzisz, że
                                              > zaklniesz, obrazisz kogoś i tym błyśniesz? Skoro tak, to określenie "pacan"
                                              > należy się tobie.

Palancie nie przedrzeźniaj bo to nie ładnie.
                                              Bujaj się raz jeszcze a sponsorów to szukać gdzie indziej a nie wśród uczniów.
                                            • Gość: do ćwoka !! Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.08, 12:19

> należy się tobie.

A ty co soba reprezentujesz baranie ??
                                              Czy tobie jest osadzanie innych czy moze sponsorem jestes i cos ci ćwoku nie
                                              pasuje !!
                                              • Gość: rodzic Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.08, 12:35
                                                Niektórym osobom się wydaje, że każdy rodzic musi być zaraz sponsorem dla
                                                nauczyciela i zarazem jego osoby towarzyszącej.
                                                Ja osobiście nie będę sponsorem jakiegoś tam pasożyta i koniec tematu. Chce się
                                                bawić, pić i spożywać to należy honorowo za to zapłacić choćby jakąś część jak
                                                inni uczestnicy a nie liczyć na darmochę.
                                                • Gość: Marian Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.08, 13:16
                                                  Gość portalu: rodzic napisał(a):

> Niektórym osobom się wydaje, że każdy rodzic musi być zaraz sponsorem dla
                                                  > nauczyciela i zarazem jego osoby towarzyszącej.
                                                  > Ja osobiście nie będę sponsorem jakiegoś tam pasożyta i koniec tematu. Chce się
                                                  > bawić, pić i spożywać to należy honorowo za to zapłacić choćby jakąś część jak
                                                  > inni uczestnicy a nie liczyć na darmochę.

Popieram. Ja też nie bede sponsorował jakiegoś pasożyta bo to tradycja taka.
                                                  W dup.. mam taką tradycję, za balangę należy płacić jak inni.
                                            • Gość: ja Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.08, 13:31

> należy się tobie.

Idz chamie sie wyproznic a ulzy ci z pewnoscia.
                        • Gość: ja Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 08:09

> Ty też jeszcze raz przeczytaj wnikliwie i nie pluj się tak.
                          > Nie zapraszajcie nauczycieli na studniówki. Zniknie też problem
                          > pasożytów.
                          > Sami babrajcie się we własnym gó..ie

tobie też tego babrania zycze w swoim smierdzacym gownie.
                          • Gość: Toja Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.08, 12:14
                            też???
                            Wiedziałam:)))
                            Co do mnie mylisz się. Unikam gówna, szczególnie takiego, które ty
                            reprezentujesz!
            • Gość: gosc Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 21:17
              ma placic i wszystko w temacie, a co ona ma wspolnego z nauczaniem !
    • Gość: belfer Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.centertel.pl 08.01.08, 18:30
      Jestem nauczycielem i odpowiadam Szanownej elzie1980.
      1. Otóż studniówki są organizowane przez rodziców i uczniów. To oni
      ustalają listę uczestników i gości, a nie dyrektor szkoły. Dyrektor
      jest zaproszonym gościem. Jest uprzejmie proszony o przyjście z
      osobą towarzyszącą - tak piszą w zaproszeniu Organizatorzy. Podobnie
      jest z nauczycielami. Jak w takim razie wyobrażasz sobie Szanowna
      elzo wydawanie zarządzeń przez dyrektorów odnośnie tego, kto ma być
      zaproszony i czy powinien za to płacić?
      2. Odnośnie kosztów, czy 400 zł to przesada. Nie wiem, ale
      Organizatorzy sami ustalają nie tylko listę osób zaproszonych, lecz
      także menu, dekorację, obsługę muzyczną itd. Z tych pozycji wynikają
      koszty, jak sądzę. Osobiście uważam, że jedzenie mogłoby być
      znacznie skromniejsze, ale nic mi do tego. Ja bywam na studniówkach
      tylko jako nauczyciel - zaproszony gość i przyjmując zaproszenie nie
      pytam się ani o menu, ani o muzykę, ani o dekorację.
      3. Fakt, że temat odpłatności za studniówkę pojawia się na forum
      kolejny rok z rzędu jest dla mnie zadziwiający. Dlaczego ktoś znów
      chce koniecznie obrazić nauczycieli i jako pretekst wybiera sobie
      okoliczność, że Ci nie odmawiają swoim uczniom przyjścia na ich
      uroczysty bal ze swoimi osobami towarzyszącymi? Pytałem o to
      zapraszających mnie uczniów. Ci dopowiadali, że nie wiedzą o co
      chodzi i bardzo im przykro z powodu,ze ktoś porusza te kwestie.
      Tłumaczyli, że nie mogą jednak odpowiadać za anonimowe osoby,
      wypowiadające się na forum internetowym. Trudno się z tym nie
      zgodzić i dlatego pójdę na studniówkę po raz kolejny.
      Pójdę, Szanowna elzo, bo zaprosili mnie moi uczniowie - młodzi
      ludzie, których lubię i szanuję. I dlatego właśnie nie odmawiam ich
      zaproszeniu. Jeżeli jesteś wśród nich, to przyjdź i powiedz mi to, a
      wtedy może zmienię zdanie.
      Pozdrawiam.
      Pozdrawiam
      • elzia1980 Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc 08.01.08, 20:00
        Dobrze! W takim razie gdzie mam przyjsc i o ktorej godz???
      • Gość: lewy Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 17:22
        Ogólnie popieram Pana zdanie,chcąc jeszcze dodać coś o
        kosztach.Studniówka jest imprezą szkolną,lecz organizowaną przez
        tzw.Komitet studniówkowy. Niestety taka jest prawda że w takim
        komitecie rodziców jest mało,a przecież każdy chyba może sie zgłosić
        do pomocy w organizowaniu tej imprezy-czyli także wpływać na koszty.
        Każdy kto ma dziecko powinien się liczyć z tym,że ta studniówka w
        życiu dziecka będzie,i mimo tego że są to duże koszty to dla nikogo
        nie powinny być zaskoczeniem.
        Zespół muzyczny wziął by tyle samo kasy czy z uczniami bawili by się
        naucziciele czy nie,bo nie liczy się liczba osób imprezy lecz sam
        jej fakt. Kamerzyści są głownie zatrudniani dla każdej klasy, nie
        wpływa na cene ilośc nauczycieli czy w ogóle ich obecność. Także
        zdjecia robi sie uczniom a nie nauczycielą samym w sobie. Dekoracja
        sali czyli np. balony,kwiaty itd, na każdej sali będzie obecna czy
        na niej bedą nauczieciele czy nie. Więc jakie Wy drodzy uczniowie w
        tych kwestiach realne koszty ponosicie,za nuaczycieli? Jedzenie
        hmm...tu fakt trzeba w te koszty takze wlicza sie nauczycieli. Ale
        zastanawiajac sie realnie jesli studniowka kosztuje np. 400 zł a
        uczniow w klasie jest 30 srednio to wtedy koszt na ucznia to ok.14
        zl. Jeszcze pomijac to co wyżej napisałem oraz to że nauczieli+osób
        towarzyszacych jest o wiele mniej niż uczniów+osób towarzyszących.
        Dla mnie na studniówce nauczyciel jest gościem,zaproszonym przez
        uczniów a ta dyskusja jest poniżej pewnego poziomu dobrego
        wychowania i kultury.
        Uprzedzając oskarżenia niektórych.Nie,nie jestem nauczielem, lecz
        nie dawno ukończyłem liceum. Nie,nie byłem kujonem i tez mialem
        czasem z belferami na pieńku. I uważam, że jak w kazdym zawodzie są
        dobrzy i zli, oraz tacy którzy wykonują prace z powołania i tacy
        którzy może z przymusy czy braku innego wyjścia. Nie oceniam lecz
        myśle,że przypominanie tego tematu co rok jest żałosne.
        • Gość: ja Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.08, 13:46
          Dla mnie nie jest żałosne, lecz nawołujące do tego aby każdy za siebie płacił,
          bo darmocha czy też sponsoring już dawno się skończył.
        • Gość: jodolewego Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.iplus.com.pl 11.01.08, 13:48
          Sliczne wytłumaczenie braku ambicji i honoru u belfrów .
          Iwszystko na krzywy ryj .
          A pózniej jak Angrusz płaczą na forum ,ze uczniowie ich nie
          szanują1111
        • Gość: . Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 15:31
          .
      • Gość: Nauczyciel Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.08, 11:13
        Od niedawna nie chodzę na studniówki, jak większość nauczycieli z mojego LO.
        Bardzo proszę dajcie już spokój z podobnymi wątkami, bo na studniówkach
        atmosfera jest coraz gorsza.

Współczuję rodzicom i uczniom, którzy chcieliby ten jedyny taki bal w życiu
        przeżyć wspólnie z nami. Bo bez nauczycieli to już nie będzie się nazywało
        "studniówka".

Ja "zszedłem do podziemia" i zapraszających mnie uczniów zawsze przepraszam i w
        zamian zapraszam na krótkie spotkanie ze mną do knajpki na kawę. Każdy płaci za
        swoją kawę. Takie czasy....hehehe
        • Gość: ccc Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.tktelekom.pl 12.01.08, 17:10
          może by nauczyciele zaplacili za studniówkę i zaprosili uczniów
          • Gość: gosc Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.08, 17:39
            Gość portalu: ccc napisał(a):

> może by nauczyciele zaplacili za studniówkę i zaprosili uczniów

Chyba chory jesteś.
            Oni liczą na krzywca wraz ze swoim pasożytem tj. osobą towarzyszącą a nie żeby
            płacić.
            • Gość: ja Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 20:46
              Nie zapraszac osob towarzyszacvych i tyle, lub niech bula.
        • Gość: gosc Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.08, 17:40
          Gość portalu: Nauczyciel napisał(a):

> Od niedawna nie chodzę na studniówki, jak większość nauczycieli z mojego LO.
          > Bardzo proszę dajcie już spokój z podobnymi wątkami, bo na studniówkach
          > atmosfera jest coraz gorsza.
          >
          > Współczuję rodzicom i uczniom, którzy chcieliby ten jedyny taki bal w życiu
          > przeżyć wspólnie z nami. Bo bez nauczycieli to już nie będzie się nazywało
          > "studniówka".
          >
          > Ja "zszedłem do podziemia" i zapraszających mnie uczniów zawsze przepraszam i w
          > zamian zapraszam na krótkie spotkanie ze mną do knajpki na kawę. Każdy płaci za
          > swoją kawę. Takie czasy....hehehe

Mam dla ciebie wielkie uznanie i szacunek.
          Pozdrawiam.
        • Gość: ??? Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: 89.174.23.* 12.01.08, 17:48
          to w ktorej szkole jest taki luzacki n-el?

Gość portalu: Nauczyciel napisał(a):

> Od niedawna nie chodzę na studniówki, jak większość nauczycieli z
          mojego LO.
          > Bardzo proszę dajcie już spokój z podobnymi wątkami, bo na
          studniówkach
          > atmosfera jest coraz gorsza.
          >
          > Współczuję rodzicom i uczniom, którzy chcieliby ten jedyny taki
          bal w życiu
          > przeżyć wspólnie z nami. Bo bez nauczycieli to już nie będzie się
          nazywało
          > "studniówka".
          >
          > Ja "zszedłem do podziemia" i zapraszających mnie uczniów zawsze
          przepraszam i w
          > zamian zapraszam na krótkie spotkanie ze mną do knajpki na kawę.
          Każdy płaci za
          > swoją kawę. Takie czasy....hehehe
    • Gość: Aga Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.rev.masterkom.pl 12.01.08, 18:12
      Ja jestem również za tym by osoba towarzysząca nauczycielowi sama sobie za to
      płaciła. A w kwestii ceny to ja jako uczennica 3 LO im. Wł. Biegańskiego
      płaciłam 450zł.
      • Gość: gosc Aga ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.08, 19:33
        Popieram cie, a coz takiego taka osoba ma wspolnego z nauczaniem aby byc na
        studniowce. Chce sie bawic i korzystac z innych rzeczy to niech placi !
        • Gość: Colo Re: Aga ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.08, 19:44
          albo niech nie przychodzi!!!
          • Gość: . Re: Aga ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.08, 09:29
            Gość portalu: Colo napisał(a):

> albo niech nie przychodzi!!!

niech nie przychodzą znaczy !!
            albo płacą jak inni.
            • Gość: iza Re: Aga ! IP: *.realestate.net.pl 13.01.08, 14:32
              Gość portalu: . napisał(a):

> niech nie przychodzą znaczy !!
              > albo płacą jak inni.

tralala... dostaja ZAPROSZENIE wiec dopoki sie tchorzyki nie
              odwazycie jasno postawic sprawy i powiedziec, ze nie chcecie na
              studniowce nauczycieli a zwlaszcza ich osob towarzyszacych to
              mozecie ich wszystkich cmoknac, wiecie gdzie...
              • Gość: uczen Re: Aga ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.08, 16:37
                Gość portalu: iza napisał(a):

> Gość portalu: . napisał(a):
                >
                > > niech nie przychodzą znaczy !!
                > > albo płacą jak inni.
                >
                > tralala... dostaja ZAPROSZENIE wiec dopoki sie tchorzyki nie
                > odwazycie jasno postawic sprawy i powiedziec, ze nie chcecie na
                > studniowce nauczycieli a zwlaszcza ich osob towarzyszacych to
                > mozecie ich wszystkich cmoknac, wiecie gdzie...

sama sie cmoknij wiesz gdzie !!
                Poza tym moze zaczna honorowo to traktowac a zwlaszcza osoby towarzyszace.
                • Gość: iza Re: Aga ! IP: *.realestate.net.pl 14.01.08, 07:58
                  > Poza tym moze zaczna honorowo to traktowac a zwlaszcza osoby
                  towarzyszace

co znaczy 'honorowo'? puste gadanie. Jest zaproszenie to idą, bo
                  mają do tego upoważnienie - od was!! a nie chcecie ich - to ich nie
                  zapraszajcie. I tyle.
                  • Gość: a fe Re: Aga ! IP: 212.87.241.* 14.01.08, 12:43
                    dzieciaczki kochane!!! Nauczyciele mają w nosie wasze studniówki, chodzą bo muszą!!! Spróbowaliby odmówić to dopiero by się działo!!! Wyślijcie jakąś petycję do wyższych władz oświatowych, niech ich zwolnią z tego obowiązku i po krzyku! Obie strony będą szczęśliwe!!! Z taaaaaaką dawką wchodzicie w dorosłe życie? A FFFFEEEEEEE!!!
                    • Gość: cd a fe Re: Aga ! IP: 212.87.241.* 14.01.08, 12:45
                      z dawką obłudy oczywiście
                      • Gość: ja Re: Aga ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 09:00
                        Gość portalu: cd a fe napisał(a):

> z dawką obłudy oczywiście
                        • Gość: x Re: Aga ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 18:30
                          Skonczyc z darmocha i wszystko w temacie.
                          • Gość: . Re: Aga ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.08, 21:42
                            A pasozyt bedzie zawsze pasozytem.
                      • Gość: x Re: Aga ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 13:15
                        Gość portalu: cd a fe napisał(a):

> z dawką obłudy oczywiście

glupoty walisz az zaraz ci jakas zylka peknie.
                        • Gość: cuuuura Re: to juz koniec ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 09:50
                          Zlikwidować syudniowki i nie zapraszac darmozjadow.
                          • Gość: ja Re: to juz koniec ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 21:48
                            Nie !
                            • Gość: mama Re: to juz koniec ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.08, 16:56
                              Moze dojdzie do kilku glow mysl, ze uczniom i ich rodzicom juz brzydnie placenie
                              za osoby zbedne na studniowkach.
                              • Gość: lolek Re: to juz koniec ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.08, 17:00
                                pierd..ol się śmierdzący skunksie!!! Choćbyś na kolanach prosił(a)
                                żaden "pasożyt" się na twoje prośby i błagania nie nabierze!!! hihihi
                                • Gość: witson Re: to juz koniec ?? IP: *.kopernika.trustnet.pl 27.01.08, 18:17
                                  dyskusje mozna podsumowac slowami znanej piosenki "dada dej dada dej"
                                • Gość: ...... lolek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.08, 18:59
                                  Ty barani łbie, chamie śmierdzący sam się pie-rdol śmieciu je-bany !!
                                  • Gość: mama Re: lolek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 09:38
                                    Gość portalu: ...... napisał(a):

> Ty barani łbie, chamie śmierdzący sam się pie-rdol śmieciu je-bany !!

I słusznie.
                    • Gość: jodoafe Re: Aga ! IP: *.iplus.com.pl 31.01.08, 12:18
                      dzieciaczki kochane!!! Nauczyciele mają w nosie wasze studniówki,
                      chodzą bo mus
                      > zą!!! Spróbowaliby odmówić to dopiero by się działo!!! Wyślijcie
                      jakąś petycję
                      > do wyższych władz oświatowych, niech ich zwolnią z tego obowiązku
                      i po krzyku!
                      > Obie strony będą szczęśliwe!!! Z taaaaaaką dawką wchodzicie w
                      dorosłe życie? A
                      > FFFFEEEEEEE!!!

A nauczyciele nie mogą zaprotestowa że nie chcą za darmo .Chcą
                      płacic za siebie i osoby towarzyszące .polubili swoich uczniów
                      podczas kilku lat nauki .Uczniowie ich szanują i dlatego chca
                      razem bawic sie na studniowce . CHYba ,ze są jak Angdrusz.....
                      • Gość: ja Re: Aga ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 19:25
                        Dlaczego belfry i ich osoby tam zbędne za ta przyjemnosc nie placa ???
                        • Gość: tak Re: Aga ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 09:19
                          Proszę ten niżej tekst przeczytać.

Gość portalu: chacha napisał(a):

> zgadzam sie studniówki to forma łapowy dla belfrów .A że ci
                          > naucyciele honoru i ambicji za grosz nie maja to na krzywy ryj chcą
                          > sie opic i nażrec na koszt rodziców uczniów !!!
                          • Gość: abc alkohol na studniowce IP: 89.174.23.* 14.02.08, 16:14
                            A to prawda, ze na studniowce Slowackiego był podawany szampan?
                            Dyrekcja chyba nie wie o zakazie wydanym przez Giertycha? :D
                            • Gość: nowa-aa Re: alkohol na studniowce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 20:31
                              Ty nie w temacie jesteś. Chodzi o to, aby pedagog za swojego partnera placil na
                              studniowce a nie na krzywego ryja tam gosil.
                              • Gość: Gosc Re: alkohol na studniowce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.08, 17:22
                                Gość portalu: nowa-aa napisał(a):

> Ty nie w temacie jesteś. Chodzi o to, aby pedagog za swojego partnera placil na
                                > studniowce a nie na krzywego ryja tam gosil.

popieram.
                                • Gość: jo Re: alkohol na studniowce IP: *.iplus.com.pl 15.02.08, 17:34
                                  powinni płacicza sibie i osoby towarzyszące jesli mają jeszcze
                                  trochę honoru
                                  • Gość: formuowicz Re: alkohol na studniowce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.08, 17:39
                                    Gość portalu: jo napisał(a):

> powinni płacicza sibie i osoby towarzyszące jesli mają jeszcze
                                    > trochę honoru]

Nie żartuj, im szkoda a przecież pensje takie mierne maja a wakacji to prawie w
                                    ogole nie maja.
    • Gość: ja Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.08, 17:44
      Dla nich:

fotki.lol24.pl/zobacz,kobiety,104.html
      • Gość: x Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.08, 17:55
        I to:

fotki.lol24.pl/zobacz,kobiety,127.html
        • Gość: moderatorek Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.08, 10:07
          od dłuższego czasu wydaje mi się ze nie jestem
          heteroseksualny....zawsze oglądałem sie za mężczyznami...w fantazjach
          moich byli tylko mężczyźni i teraz kiedy mam mozliwość przekonania
          sie tzn spedzenia nocy z mężczyzną, napada mnie straszny lęk, co
          jeśli przekonam się ze naprawde jestem pederastą....czy ktoś ma takie
          problemy jak ja??? to głupie....
          • Gość: xx Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.08, 12:53
            Zajefajnie !!
            • Gość: gość Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 11:28
              Popieram liczyc na krzywego ryja to w swojej rodzinie a nie w pracy.
              Placic za siebie i dodatkowego pasozyta co nic czesto wspolnego ze szkola nie ma !
              • Gość: Bartek Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowce ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 12:33
                I bardzo slusznie napisane !!
                won !
                • Gość: Bartek1 Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.08, 21:52
                  Ulałeś trochę jadu? Teraz uważaj, żeby ci żyłka nie pękła:)
                  • Gość: ja Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 23:07
                    Gość portalu: Bartek1 napisał(a):

> Ulałeś trochę jadu? Teraz uważaj, żeby ci żyłka nie pękła:)

Ja ci krotko odpowiem !
                    pie-rdol sie i jak co to zawsze plac za swoje przyjemnosci bucu !
                    • Gość: ja1 Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.08, 00:11
                      Oj, oj!!! Niedobrze z tobą:(((
                      Chyba ci zaraz bucu, pęknie żyłka:(
                      • Gość: iza Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.realestate.net.pl 08.03.08, 09:02
                        powtarzam: weżcie już zamknijcie te jadaczki; studniówki się dawno
                        pokończyły a
                        wy dalej szczekacie - do nauki nieuki!

• Gość: xx Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 22:00

> powtarzam: weżcie już zamknijcie te jadaczki; studniówki się dawno
                          > pokończyły a
                          > wy dalej szczekacie - do nauki nieuki!

Spie-rdalaj w pizdu !!
                          • Gość: ja Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 22:01
                            Placić ryje za siebie i swoje pasozyty !
                          • Gość: iza Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.realestate.net.pl 08.03.08, 22:17
                            Gość portalu: xx napisał(a):

> Gość portalu: iza napisał(a):
                            >
                            > > powtarzam: weżcie już zamknijcie te jadaczki; studniówki się
                            dawno
                            > > pokończyły a
                            > > wy dalej szczekacie - do nauki nieuki!
                            >
                            >
                            > Spie-rdalaj w pizdu !!

no akurat - słownictwo na poziomie nieuka, którym pewnie się czujesz
                            skoro zabolało. ha ha ha.
                        • Gość: ja Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.08, 09:29

> powtarzam: weżcie już zamknijcie te jadaczki; studniówki się dawno
                          > pokończyły a
                          > wy dalej szczekacie - do nauki nieuki!

A mnie ciekawi czy ty masz codzienne regularne wyproznienia szczekaczko ??
                          • Gość: jandoja Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.iplus.com.pl 09.03.08, 09:52
                            szanowne, dobrze ,wychowane "JA" studniówki sięs kończyły ,ale
                            problem pozostał. A problemem jest ,żerowanie belfrów na rodziacach
                            uczniów ,Wymuszanie takich danin jak darmowe wycieczki ,studniówki .
                            Zero ambicji i honoru .
                            I wy chcecie ,aby uczniowie was szanowali .!!!!!!!
                            • Gość: jan Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.iplus.com.pl 09.03.08, 09:53
                              JO przepraszam ten post jest adresowany do IZY
                              sorry
                              pozdr
                            • Gość: fdd Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.tpnet.pl 09.03.08, 10:04
                              Gość portalu: jandoja napisał(a):

> szanowne, dobrze ,wychowane "JA" studniówki sięs kończyły ,ale
                              > problem pozostał. A problemem jest ,żerowanie belfrów na rodziacach
                              > uczniów ,Wymuszanie takich danin jak darmowe wycieczki ,studniówki .

Tylko czy kazdy nauczyciel chce jechac na wycieczke? Ma wlasna rodzine,
                              dodatkowe obowiazki po pracy, a wycieczka to czesto 2-3 dni wyrwane z zyciorysu.
                              Dodatkowo jadac z uczniami na wycieczke bierze za wszystkich odpowiedzialnosc,
                              zalatwia wszystko i sie w nocy stresuje ;). To nie jest odpoczynek tylko
                              24h/doba praca!! Wcale mnie to nie dziwi, ze nie chca placic nauczyciele za cos
                              czego nie chca ...

Odnosnie osob towarzyszacych to jedna i druga strona ma dobre argumenty, ale jak
                              nauczyciel pojdzie sam na studniowke to co ma na niej robic ... siedziec,
                              rozmawiac z innymi nauczycielami? Przeciez to robi na codzien. Nie wszyscy
                              nauczyciele sie razem wspaniale bawia. Kazdy chce sie bawic w tym gronie ktore
                              mu pasuje, wiec ta osoba towarzyszaca czesto musi byc. Uczniowie nie chodza sami
                              na studniowki bo pewnie w gronie klasowym nie wszyscy by sie dobrze bawili.
                              Kazdemu jest osoba towarzyszaca potrzebna. Juz kiedys o tym pisalem ... dopuki
                              na zaproszeniu jest informacja o osobie towarzyszacej to ona sie na studniowce
                              pojawi. Jak sie zmieni forma zaproszenia jest sie o co spierac i dyskutowac!!
                              • Gość: jandola Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.iplus.com.pl 09.03.08, 14:24
                                zgadzam sie z tobą ,ze belfer nie może iśc sam na studniókę .Tylko
                                ten post jest otym ,ze ma resztki honoru to za siebie płaci nic na
                                krzywy ryj.
                                Obecnośc nauczyciela na wycieczce to też jego praca .dostaje za to
                                wypłate. Ale belfrowie taka się rozbestwili ,ze nawet za pierdnięcie
                                na lekcji chcieliby kasę . Więcej honoru !!!!!i ambicji !!!!.kase
                                przeciez macie, korków nie dajecie za darmo !!!!1
                                • Gość: ja Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.08, 15:24
                                  Gość portalu: jandola napisał(a):

> zgadzam sie z tobą ,ze belfer nie może iśc sam na studniókę .Tylko
                                  > ten post jest otym ,ze ma resztki honoru to za siebie płaci nic na
                                  > krzywy ryj.
                                  > Obecnośc nauczyciela na wycieczce to też jego praca .dostaje za to
                                  > wypłate. Ale belfrowie taka się rozbestwili ,ze nawet za pierdnięcie
                                  > na lekcji chcieliby kasę . Więcej honoru !!!!!i ambicji !!!!.kase
                                  > przeciez macie, korków nie dajecie za darmo !!!!1

A ja sie pytam, czy za te "korki" odprowadzają należny podatek ??
                                  Moze tak US by sie nimi zainteresowal.
                                • Gość: fdd Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.tpnet.pl 09.03.08, 17:37
                                  Gość portalu: jandola napisał(a):

> zgadzam sie z tobą ,ze belfer nie może iśc sam na studniókę .Tylko
                                  > ten post jest otym ,ze ma resztki honoru to za siebie płaci nic na
                                  > krzywy ryj.

Wiem o tym i wlasnie o to mi chodzi - nie dawac zaproszen tylko informowac o
                                  terminie oraz kosztach i bedzie po sprawie ... trzeba zmienic forme z zaproszen
                                  w informacje. Ja jak dostalbym zaproszenie to tez bym nie placil :P

> Obecnośc nauczyciela na wycieczce to też jego praca .dostaje za to
                                  > wypłate.

Eeee wyplate dostaje za nauczanie i przygotowywanie zajec! Jako wychowawca
                                  dostaje tez jakies marne pieniadze, ale to sie nie oplaca - grosze, za uzeranie
                                  sie z gowniarzami i papierami. Po za tym na wycieczce jak pisalem ma wyciete
                                  cale dnie z zyciorysu, a to juz nie jest praca ale niewolnictwo.
                                  • Gość: jandola Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.iplus.com.pl 10.03.08, 15:43
                                    Eeee wyplate dostaje za nauczanie i przygotowywanie zajec! Jako
                                    wychowawca
                                    > dostaje tez jakies marne pieniadze, ale to sie nie oplaca -
                                    grosze, za uzeranie
                                    > sie z gowniarzami i papierami. Po za tym na wycieczce jak pisalem
                                    ma wyciete
                                    > cale dnie z zyciorysu, a to juz nie jest praca ale niewolnictwo.

SKORO TO TAKA CIEŻKA I ŻLE OPŁACANa PRACA TO BELFROWANIE ,TO JAKI
                                    INTERES TKWIC W TYM ZAWODZIE .a MOŻE LEPIJ ZATRUDNIC SIE W
                                    TESCO ,REALU LUB BILLI....
                                    • Gość: ja Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 20:41
                                      Nauczono ryje darmochy i teraz sie wielce burzą !!]
                                      A placic darmozjady za żarcie i swawole jak inni !
                                      • Gość: 12mm Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 08:29
                                        Gość portalu: ja napisał(a):

> Nauczono ryje darmochy i teraz sie wielce burzą !!]
                                        > A placic darmozjady za żarcie i swawole jak inni !

Popieram, malo tego jeszcze przyprowadzaja jakas zbedna osobe towarzyszaca ktora
                                        tez raczy za darmo sie goscic. WSTYD !!
    • Gość: bulakale Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.cable.ubr05.gate.blueyonder.co.uk 09.03.08, 10:11
      u mnie bylo tak ze nauczyciele powiedzieli nam gdzie ma byc
      studniowka i nie sluchali innych propozycj tlumaczac ,, my juz
      bylismy w tym lokalu na studniowce i wiemy jak tam jets pyszne
      jedzenie swietny lokal super obsluga" wiec nie mielismy wyboru!
      Nauczyciele powiedzieli kogo mamy zaprosic a zaproszonych gosci bylo
      znauczycielami i osobami byla niecala 100 a nauczycieli w skzole
      jest 24 reszta to sprzataczki wojtowie przyjaciele skzoly i inni
      ktorych nie znamy ale musielismy ich zaprosic dodam ze uczni bylo z
      osobami 180 wiec gosci bylo wiecej niz uczniow w skzole za
      studniowke placilismy 750 od pary + 85 za plyte dvd z filmem (
      oczywiscie film dla nauczycieli tez muielismy kupic nauczyciela)
      lokal wybrali wcale nie tani:/ pewnie nie jedna osoba napisze ze
      wcale nie musielismy bo to nasza studniowka ! ale nie zapominajcie
      ze w skzole zadzi nauczyciel nie uczen i osoby ktore sie buntowaly
      naprawde mialy problemy w skzole to nie przesada !! pewnie
      napiszecie ze trzeba bylo to zglosic do kuratorium?? bylo zglaszane
      co nauczyciele robia w tej szkole jak wyzywaja uczni od ,,kupy
      gowna" i inne tego typu zeczy w skzole mowilo sie ze grono
      pedagogiczne to jedna wielka legalna maffia; ) dodam ze skzola byla
      na obrzezach czestochowy !! (pewnie nie jeden z was doczepi sie do
      blendow ortograficznych wiec mowie ze jestem dyslektykiem i od ponad
      3 lat nie pisalem po polsku, nie uzywam polskich znakow poniewaz
      jestem za granica i niemam takowych w klawiaturze) pozdrawiam
      • Gość: sse Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.08, 10:19
        Gość portalu: bulakale napisał(a):

> Nauczyciele powiedzieli kogo mamy zaprosic a zaproszonych gosci bylo
        > znauczycielami i osobami byla niecala 100 a nauczycieli w skzole
        > jest 24 reszta to sprzataczki wojtowie przyjaciele skzoly i inni
        > ktorych nie znamy ale musielismy ich zaprosic dodam ze uczni bylo z

Wojt na obrzezach czestochowy?? Cos sie nie zgadza albo prowokacja?? Jesli
        uzywasz Firefoxa to bledy popraisz przed wyslaniem - IMHO nie pisz takich
        tekstow bo wynika, ze sie lenisz :P
        • Gość: gosc Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 11:31
          Koniec z darmochami, pensje biora a jak sie chce bawic, zapraszac osobe
          towarzyszaca i zrec to placic !!
          • Gość: zz Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 21:32
            tak jest !
            • drupi88 Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc 15.03.08, 10:39
              750 zl za studniowke??? Ktora to szkolajest taka pomyslowa?????
              Musieliscie zaprosic? A jak byscie tego nie zrobili, to co pani/pan
              dyrektor by sie obrazil, ze nie mialby z kim biesiadowac?????

Co za cholota!!!
              • Gość: mama Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 10:45
                drupi88 napisał:

> I co z tego, ze popierasz, skoro dyrekcja powie np. 750 zl i mamusie
                > juz lecą placic, bo "koszty nie są wazne..." :)

Jesli by "dyrekcja i inne grono" za siebie płaciło sytuacja chyba by była inna.
                • Gość: !! Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.08, 18:13
                  Nie zapraszac zadnych darmozjadow ktorzy za siebie nie placa oraz swoje osoby
                  "zbędne" co w ogole gó.. ze studniowka maja wspolnego.
                  • Gość: :))) Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: 89.174.23.* 22.03.08, 19:45
                    Co taka cisza? Gdzie są milosnicy studniowek????;>
                    • Gość: . Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.08, 20:35
                      Obżerają się jak pasożyt widać.
                      • edgard4 Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc 23.03.08, 22:13
                        A co myslicie o tym, aby nauczyciele i uczniowie poprostu
                        powiedzieli sobie wzajemnie co im lezy na sercu na godzinach
                        wychowawczych...A potem pogodzili sie i przybili sobie piatke?
                  • a.wolanski Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc 02.07.08, 15:32
                    I po wynikach matur....

Jak tam humory maturzysci???

A u Was nauczyciele, czy podczas sprawdzania prac ulzyliscie sobie?
                    • Gość: xx Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 21:51
                      Teraz te pasozyci niech sie od-pie-rdola raz na zawsze, na na drugi raz to
                      darmozjady placic za siebie i te swoje balasty a inaczczej osoby zbedne i nikomu
                      nie potrzebne.
                      • Gość: angrusz Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 08:42

Tak jak " pasożyci " nie muszą chodzić na studniówkę tak samo i
                        uczniowie nie muszą zdać matury - i to się coraz częściej dzieje .

I tak się dzieje głównie z winy leniwych i mało zdolnych uczniów .
                        • Gość: ojciec Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 10:25
                          Gość portalu: angrusz napisał(a):

>
                          > Tak jak " pasożyci " nie muszą chodzić na studniówkę tak samo i
                          > uczniowie nie muszą zdać matury - i to się coraz częściej dzieje .
                          >
                          > I tak się dzieje głównie z winy leniwych i mało zdolnych uczniów .

A ja sie pytam ty naburmuszony bucu, zaplaciles choc raz za przyjemnosc bycia na
                          studniowce lub innej szkolnej imprezie ?
                          Szczekac tylko umiesz w kazdym temacie bo jacy to nauczyciele biedni, a chooj
                          mnie to obchodzi, malo masz to zapie-rdalaj nadgodziny przy czyms i dorabiaj
                          sobie ciulu jeden a za zarcie i przyjemnosci plac baranie jak inni a nie licz na
                          darmoche star ciulu.
                          • Gość: angrusz Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 17:06

Do ojca :

Jak wychowałeś swoje "pociechy " w takiej kulturze jak piszesz na
                            forum to marna twoja starość - torba i kij .
                        • Gość: doangrusza Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.iplus.com.pl 03.07.08, 11:06
                          >

To co Angruszku jak nie zaproszą belfra to nie zdadzą .
                          STUDNIÓWKA TO ZWYKŁA ORDYNARNA ŁAPÓWA!!!!

a WIESZ aNGRUSZKU ,ze na mojej uczelni odbywają sie zjazjdy i bale
                          absolwentów .
                          I wszyscy płaca .Profesorowie ich małżonkowie i absolwenci .
                          I wszyscy sie dobrze bawią za Swoje .....
                          Ale ty na takie zjazdy nie jeżdzisz ,bo wolisz w szkole na krzywy
                          ryj się bawic ......
                          • Gość: iga Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 14:18
                            >

To co Angruszku jak nie zaproszą belfra to nie zdadzą .
                            STUDNIÓWKA TO ZWYKŁA ORDYNARNA ŁAPÓWA!!!!

a WIESZ aNGRUSZKU ,ze na mojej uczelni odbywają sie zjazjdy i bale
                            absolwentów .
                            I wszyscy płaca .Profesorowie ich małżonkowie i absolwenci .
                            I wszyscy sie dobrze bawią za Swoje .....
                            Ale ty na takie zjazdy nie jeżdzisz ,bo wolisz w szkole na krzywy
                            ryj się bawic ......

w koncu ktos cos madrego napisal, brawoooo !!!
                            a temu cwokowi co na krzywca liczy lepiej kopa porzadnego w du-pe zasadzic nalezy.
                          • Gość: ja Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 14:19
                            Wlasnie belfry ze szkol srednich sie tak nauczyli i tylko na krzywego ryja licza
                            sami oraz ich pasożyty nikomu niepotrzebne na studniowce.
                            • Gość: Monia Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.08, 14:26
                              W szkole to nauczyciela nawet w du.ę by pocałowali, a na forum muszą
                              głąbusie odreagować:)))

hihihi:)))
                              • Gość: ww Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 17:11
                                Gość portalu: Monia napisał(a):

> W szkole to nauczyciela nawet w du.ę by pocałowali, a na forum muszą
                                > głąbusie odreagować:)))
                                >
                                > hihihi:)))Ciebie to w pizd-e ale porządnie bym je-bnal zebys sie kretynko
                                opamietala.

Ciebie to w pi-zde ale bym porządnie je-bnal abym dzyndzlu sie opamietala glupia
                                ci-po.
                                • Gość: Monia do ww :))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.08, 17:20
                                  Przeczytaj dzyndzlu co napisałe(a)ś!!!
                                  Najlepsze jest to: "ale bym porządnie je-bnal abym dzyndzlu sie
                                  opamietala"
                                  hihihi:)))
                                  • Gość: asa Re: do ww :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 19:43
                                    Gość portalu: Monia napisał(a):

> Przeczytaj dzyndzlu co napisałe(a)ś!!!
                                    > Najlepsze jest to: "ale bym porządnie je-bnal abym dzyndzlu sie
                                    > opamietala"
                                    > hihihi:)))

Pie-rdol sie w dzy-ndzel swoj smierdzacy stara raszplo !
                                    • Gość: !! Monia ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 19:44
                                      Je-bnij się w dzyndzel i powąchaj swój kłak prowadzący.
                                      • Gość: Monia Ale cię ruszyło, dzyndzel! hihihi:))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.08, 21:49
                                        Uważaj na żyłkę. Jeszcze jeden wpis i zejdziesz:)))
                                        • Gość: aa Monia ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.08, 10:19
                                          Ty obesrancu uwazaj darmozjadzie bo sie nie wyproznisz ty ćwoku je-bany.
                            • Gość: angrusz Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 17:04

Do ja :

Coraz mniej ich bywa na studniówkach .

A maturę sprawdzają głównie osoby , no właśnie kto , nie wiadomo ,
                              ktoś z Polski , ito oni onlewają tych "geniuszy " pisemnie .
                              A ustnie to też jest ktoś z zewnątrz no i jakos też oblewają średnio
                              21 % .
                              Należy spodziewać się , że będzie gorzej bo taki " geniusz " woli
                              złośliwości wypisywać na forum niż za książkę się brać

• Gość: angrusz Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 17:00

Do Doangrusza :

Bywam , płacę sam za siebie .

Na studniówkach bywałem gdy pracowałem w szkole średniej .
                            Owszem raz sam ale gdy z żona to ona też nie płaciła .

Studniówka to nie impreza szkolna ( jeśli nie na terenie szkoły )
                            organizują ją rodzice więc jeśli nie stać uczniów - a jest to
                            możliwe - to należy skromniej a w ostateczności za opłatą
                            nauczycieli .
                            No ale czy wtedy przyjdą ?
                            Co kto woli !
    • Gość: sa Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.08, 22:24
      siedleczka.myminicity.com
      • poszukujacyszczescia Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc 23.03.08, 22:30
        Jestem za, a nawet przeciw (chamstwu i warcholstwu)!
        • Gość: gość Re: Osoba towarzysząca nauczycielowi na studniowc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 21:50
          wiadomosci.o2.pl/?s=512&t=10820
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka