aleks-1967 07.01.08, 11:44 Interesuje mnie sprawa anten-przekaźników do internetu na dachu prywatnym. Jeżeli ktoś z Was ma to jak się rozlicza z tą firmą? Czy to jest tylko internet za darmo plus zwrot za prąd czy są jeszcze jakieś inne opcje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ccc Re: Przekaźnik do internetu na dachu IP: *.cn.com.pl 07.01.08, 16:35 za darmo niestety nic na tym świecie nie ma. Podzwoń trochę po firmach na pewno udzielą ci dokładnych informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l. Re: Przekaźnik do internetu na dachu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 17:22 mnie też interesuje taki temat. i jeszcze jedno - czy taka antena nie jest szkodliwa dla zdrowia? ps. mój kolega bedzie zakładać na swoim dachu taki net - i bedzie go mieć za darmoszkę - tak się dogadał z firmą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Przekaźnik do internetu na dachu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 20:59 daj namiary na firme Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Przekaźnik do internetu na dachu IP: *.profiline.pl 28.01.08, 20:17 wszystko zależy od jak bardzo zależy ci na internecie radiowym i jak rozbudowana jest sieć w twojej okolicy jeśli jest wiele firm to ty możesz utargować jakiś rabat około 5-10 zł od abonamentu jeśli w okolicy jest mało sieci i ta okolica jest atrakcyjna dla firmy to możesz mieć neta za darmo kwestia dogadania się z firmą firmy w cze-wie to DELNET INTER-COM BJO ALFA-NET POLSYSTEM I WIELE WIELE INNYCH nie wszystkie działają w całej cze-wie najlepiej jak byś miał do dyspozycji laptopa z kartą radiową i wszedł na dach i znalazł dostępne sieci przeważnie przy nazwie podają nr tel. przyjadą zobaczą i powiedzą co i jak co do szkodliwości to ja mam na bloku i nic nikomu na razie nie jest ale za parę lat kto wie nie przeszkadza w odbiorze tv i tv-sat jak mogę coś doradzić to bierz 512 lub 1 mega wtedy nawet fajnie śmiga 128 256 to moim zdaniem przeżytek a najlepiej w technologi 5 giga pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Przekaźnik do internetu na dachu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 20:51 kury nie niosa :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromo Re: Przekaźnik do internetu na dachu IP: *.net 09.02.08, 10:48 chyba kolega nie zrozumiał w czym problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knopek Re: Przekaźnik do internetu na dachu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.08, 10:17 Głównie jeśli będzie wiele osób do podłączenia w okolicy to możliwe, że net nawet za free. więcej szczegółowych informacji pod tym adresem :) www.my.net.pl 600-430-356 dzwonic i smialo pytac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knopek Re: Przekaźnik do internetu na dachu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.08, 10:18 a dla zachety transfery 1024kbp/s w nocy 2048kbp/s :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zack Re: Przekaźnik do internetu na dachu IP: 89.174.23.* 07.02.08, 15:46 w przypadku Alfa Netu, dają oni darmowy dostęp do inernetu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meduza Re: Przekaźnik do internetu na dachu IP: *.spidernet.pl 10.02.08, 19:02 sory znam my.net niestety na dslach jada, wiem bo bylem kiedys u nich, niestety problemy ze wszystkim sa u nich , strony w zasadzie dzialaja, cene da sie znimi unegocjowac w zasadzie glownie dzieki czestym problemom, trasnwer 2 mbit/s akurat w przypadku tej firmy to zart, przegiecie uzyskaj 1/8 tego to bedzie git Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Przekaźnik do internetu na dachu IP: 89.174.23.* 07.02.08, 16:39 Ludzie, nadajniki i przekazniki nie wpływaja na ludzkie zdrowie. Byly na ten temat prowadzone wielokrotnie badania i zawsze wynik byl negatywny. Przestancie byc Ciemnogrodem, ktory wierzy w opowiadania babki z jakiejs wioski na wschodize Polsk, ktora np. protestuje przed budową masztu telekomunikacyjnego itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczony Re: Przekaźnik do internetu na dachu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.08, 18:59 To moze podaj źródło na których opierasz swe poglądy ze ów promieniowanie jest nieszkodliwe dla człowieka? Oj widze, ze spało sie na lekcjach fizyki :-) Moze jeszcze powiesz ze telefony komórkowe także są nieszkodliwe dla ludzi??? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Przekaźnik do internetu na dachu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 08:39 Wwiadomościach int. były podawane informacje o badaniach angielskich,amerykańskich naukowców o szkodliwym działaniu tel.kom.,laptopów trzymanych na kolanach przez mężczyzn na m.innymi ich potencje.Urządzenia te wpływają negatywnie na prokreacje tym samym posiadanie potomka w szczególności męskiego.Poszukajcie tych artykułów-przeczytajcie dokładniej.Jak to się ma do przekaźników na dachu swojego domu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dvl Re: Przekaźnik do internetu na dachu IP: *.21.pl 08.02.08, 18:40 ja wam proponuje nie korzystać z radia, tv, komórkowych tel., mikrofalóek, z sieci wifi, :) proponuje również nie pracowac kazdy wie jak praca wykańcza czlowieka, nie kozystac z samochodów też zatrówają organizm człowieka, wogóle to wyprowadzcie sie gdzieś na syberie zbudujecie sobie szłas polójcie na zwierzyne bedziecie szczesliwi i zdrowi. nikt was tu nie trzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Przekaźnik do internetu na dachu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 18:51 Gość portalu: dvl napisał(a): > ja wam proponuje nie korzystać z radia, tv, komórkowych tel., > mikrofalóek, z sieci wifi, :) proponuje również nie pracowac kazdy > wie jak praca wykańcza czlowieka, nie kozystac z samochodów też > zatrówają organizm człowieka, wogóle to wyprowadzcie sie gdzieś na > syberie zbudujecie sobie szłas polójcie na zwierzyne bedziecie > szczesliwi i zdrowi. nikt was tu nie trzyma. ,,,<<< - "te" ty dobże prawisz ,tylko miejsca biskópuw, papierzy na razie zajęte i brak wolnych etatów,dorwać sie do takiego koryta cienrzko.Na sybir daleko, z -dolej lamo- pewnie podobnie,a nastepcy rasputina tyrz działajom tam.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Przekaźnik do internetu na dachu IP: 80.48.49.* 10.02.08, 17:50 ta "dvl" :))) jak się nie mogą dostosować to niech spadają, podobno najzdrowsze życie mozna spędzić na antarkydzie więc droga wolna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar82 Re: Przekaźnik do internetu na dachu IP: *.21.pl 08.02.08, 13:42 jak dasz sobie zamątować antene nadawczo-odbiorcza zadaj od razu internetu za ktory nie bedziesz musiał placic abonmentu. Pamietaj ze wszystkie te urządzenia ktore firma ci zamątuje pobierają prad za ktory Ci nie zwrócą a ilosc pobranego pradu przez te urządzenia wynosi ok. 50zł na 30 dni ja mam taką antene n-o więc wiem co pisze pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekspert komórki szkodzą zdrowiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.08, 08:38 przeczytajcie i przestancie uzywac komorek wiadomosci.onet.pl/1691174,16,item.html Telefon komórkowy poprzez fale elektromagnetyczne i termiczne może szkodzić człowiekowi. Na razie francuscy naukowcy z Uniwersytetu Blaise-Pascal w Clermont-Ferrand zbadali właściwości tych fal na roślinach. Fale termiczne, których skutek rozmawiający przez telefon może odczuć poprzez nagłe uczucie ciepła w uchu, podobnie jak piecyki mikrofalowe, działają negatywnie na ludzki organizm. Nie do końca poznane jest działanie fal elektromagnetycznych, które powszechnie uważa się za obojętne dla człowieka. Tymczasem podczas badań w Clermont-Ferrand okazało się, że pomidory wystawione na skutki działania fal elektromagnetycznych więdną tak jak w przypadku gwałtownej suszy albo przymrozków, a po owocach pomidora można poznać, że doświadczyły nienaturalnego wstrząsu. Już wcześniej francuscy naukowcy stwierdzili, że osoby często używające telefonów komórkowych także częściej zapadają na choroby nowotworowe - mózgu, nerwu słuchowego lub ślinianki. We Francji wykupionych jest 48 milionów abonamentów telefonii komórkowej. Ministerstwo Zdrowia zaleca trzymanie telefonu w odległości 15 centymetrów od ciała. Zdecydowanie odradzane jest korzystanie z komórek przez dzieci - mózg dziecka absorbuje o 60 procent fal elektromagnetycznych więcej niż mózg dorosłego. Nie należy komórek używać w parkingach pod ziemią, w windach, ani kiedy jesteśmy w ruchu - wtedy działanie fal elektromagnetycznych znacznie wzrasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heban Re: komórki szkodzą zdrowiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.08, 18:50 Nawet gdyby sie okazalo ze komorki szkodza, to raczej niewielu by sie zdecydowalo na sprzedeanie telefonow. Podobnie bylo i jest z papierosami, na 100% wiadomo ze sa szkodliwe a i tak palaczy liczymy w milionach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobra rada Nareszcie prawda wychodzi na jaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.08, 19:53 Czytajcie i sprzedawajcie komórki... wiadomosci.onet.pl/1719797,16,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kj Re: Przekaźnik do internetu na dachu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.08, 17:18 khjk Odpowiedz Link Zgłoś