Dodaj do ulubionych

Pielęgniarki odejdą od łóżek pacjentów

09.01.08, 07:55
Oj i znów ten śmieszny tytuł o odejściu od łóżek. I znów się muszę
powtarzać: żeby odejść od łóżka, trzeba się przy nim najpierw
pojawić. A to się bez dodatkowej zachęty rzadko zdarza.
Obserwuj wątek
    • Gość: max Re: Pielęgniarki odejdą od łóżek pacjentów IP: *.hcz.com.pl 09.01.08, 09:45
      Znowu jakis bzdury.Najlepiej zawsze być na "nie".Idź do szpitala i
      popracuj troche na nocnych dyżurach za 800zł/m-c to moze zmienisz
      zdanie.
    • Gość: beti Pielęgniarki odejdą od łóżek pacjentów IP: *.acn.waw.pl 09.01.08, 09:51
      trzeba sie bylo uczyc.. to nie byloby 800 zl
      • Gość: kami Re: Pielęgniarki odejdą od łóżek pacjentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 10:20
        beti głupia jesteś albo masz 10 lat!!! jeśli każdy byłby profesorem to kto
        opiekowałby się chorymi?? wogóle to nie wiem czemu trace czas na taka durnote
        jak ty!!
        • Gość: beti Re: Pielęgniarki odejdą od łóżek pacjentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 10:24
          Gość portalu: kami napisał(a):

> beti głupia jesteś albo masz 10 lat!!! jeśli każdy byłby profesorem to kto
          > opiekowałby się chorymi?? wogóle to nie wiem czemu trace czas na taka durnote
          > jak ty!!

Głupia to może ty jesteś oraz analfabeta.
          Bo tak dla przykładu "wogóle" analfabeto piszemy "w ogóle" ciemnoto.
          • Gość: kami Re: Pielęgniarki odejdą od łóżek pacjentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 10:46
            może i wiesz jak się pisze "W OGÓLE" ale nie masz pojęcia o życiu!!! twoje
            durnowate rozumowanie jest takie że ludzi zajmujący stanowiska powinni zarabiać
            min. 10tys a reszcie niech brakuje na chleb... Z takim rozumkiem daleko nie
            zajedziesz!! Szkoda mi ciebie ale może kiedyś dorośniesz!
            • Gość: beti Re: Pielęgniarki odejdą od łóżek pacjentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 11:01
              Wal sie w ryj:

Wazne, ze ty doroslas analfabetko.
              • Gość: kami Re: Pielęgniarki odejdą od łóżek pacjentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 11:09
                :) to było mocne hehehe
                • Gość: gosc Re: Pielęgniarki odejdą od łóżek pacjentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 11:15
                  Te madra a idz sie wyproznic a ulzy ci analfabetko.
        • Gość: agaa Re: Pielęgniarki odejdą od łóżek pacjentów IP: 89.174.23.* 09.01.08, 20:45
          durnota to jestes ty jesli wydajesz o kims taka opine.Pomysl co soba
          reprezentujesz????
    • Gość: roni Pielęgniarki odejdą od łóżek pacjentów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.08, 10:22
      jak mi sie robota nie podoba albo zarobki to sie zwolnilem natomiast budzetowka
      robi strajk dla "naszego dobra"
      • Gość: ja Re: Pielęgniarki odejdą od łóżek pacjentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 10:25
        A może tak zaszyć kieszenie w fartuchach !!
        • Gość: max Re: Pielęgniarki odejdą od łóżek pacjentów IP: *.hcz.com.pl 09.01.08, 13:39
          Co za "ludzie" pisza na tym forum?Czyzby zaczely sie juz ferie i
          dzieci w domu sie nudza?ZENADA!!!!!!!!!
    • Gość: romek Pielęgniarki odejdą od łóżek pacjentów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.08, 12:27
      zaszyć te kieszenie bo są tak duże że aż wcześniaki potrafią zmieścić
      • Gość: on Romek - zgadzam sie w 100000% :D:D:D:D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.08, 13:14
        j.w.
    • Gość: nauczyciel Pielęgniarki odejdą od łóżek pacjentów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.08, 12:59
      Z artykułu wynika, że pielęgniarki w Kłobucku zarabiają powyżej 1100zł na rękę,
      czyli zdecydowanie nie 800zł. Większość tych pań nie ma wyższego wykształcenia.
      Wiem, że ich praca jest często ciężka i niewdzięczna i myślę, że powinny
      zarabiać trochę lepiej, ale 300zł to jest dla nich za mało i chcą 2 razy więcej?
      Chyba troszkę przesadzają z tymi żądaniami.
      • Gość: pielęgniarka Re: Pielęgniarki odejdą od łóżek pacjentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 14:42
        nie będę moralizować i pisać na temat pracy pielęgniarki i lekarza.pracuję na
        oiomie - nie jest łatwo pracować na tym oddziale i naprawdę trzeba mieć"żelazną
        psychę" aby na nim wytrwać(i już widzę wasze wpisy typu "nie musisz")i tak jak
        każdy w naszym kraju za moją ofiarną pracę oczekuje godziwej zapłaty.od nikogo
        nie oczekuję jakiś dowodów uznania bo dla mnie jest to bardzo żenujace.a
        najbardziej żenujace dla was są wasze wpisy na forum.
    • Gość: opt za co 3200-praca pracy nie równa IP: *.tsi.tychy.pl 09.01.08, 14:59
      Szukać pieniędzy w systemie szanowne panie ze związków:
      -przerost zatrudnienia,siedzi pięć pan w rejestracji,większość
      terminów bdo końca lutego już zajętych i panie siedzą i z niechęcią
      informują,że nie ma juz miejsc,wywiesić kartkę z informacją i
      zamknąć,lub pozostawiś jedną dyżurującą
      -zadziwia ten ruch pielęgniarek wszędzie tylko nie przy pacjentach,
      -u pediatry przyjmowanie dzieci szkolnych,gdy dzieci są w
      szkole,więc pediatra siedzi i czeka
      -w laboratorich wszystko ukrywa się za za słonkami,bo pacjentów
      zwykle przyjmuje się do 9.00,poptem szybko wykonuje się analizy,a
      dalej do końca kwitnie życie towarzyskie,a przecież tu łatwo
      normować czas pracy,a firanki i dzwoneczki chyba temu nie służą
      -nabijanie liczby klientów poprzez zwyczaj zlecania zaocznego
      wypisywania recept,a może lepiej przy jednej wizycie wydać kilka
      recept na kolejne okresy ważności,jeżeli ktows przez miesiące zażywa
      to samo lekarstwo bez potrzeby kontaktu z lekarzem
      • Gość: do opt Re: za co 3200-praca pracy nie równa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 20:31
        a byłeś ty kiedyś gdzieś poza rejestracją , przychodnią i tym
        podobnymi gówienkami??? popatrz na pracę pielegniarki na OIOM-ie,
        bloku operacyjnym, SOR-ze albo unurzaj się w gówienku, krwi i
        rzygowinach bliźniego po łokcie a potem napisz na forum ok?
        • Gość: opt Re: za co 3200-praca pracy nie równa IP: *.tsi.tychy.pl 09.01.08, 21:52
          Twój post mogę jedynie przyjąć jako potwierdzenie prezentowanej
          przeze mnie zasady,że płaca powinna zależeć od pracy,bo zwykle bywa
          tak ,ze obiboki mają czas na organizowanie protestów i najgłośniej
          krzyczą,bo wiedzą ,że przy okazji najwięcej skorzystają.
    • Gość: dawca Pielęgniarki odejdą od łóżek pacjentów IP: 212.87.244.* 09.01.08, 15:07
      fartuchy bez kieszeni
    • Gość: pigułomOdwaliło do roboty piguły! 3200 to moze za 10 lat, jak IP: *.torun.np.com.pl 09.01.08, 16:41
      będzie wreszcie jakość usług na porównywalnym do zachodu poziomie,
      bo jak na razie z petem i kawusią tylko was widac, a nie przy
      chorych i do tego wiecznie niezadowolone z życia!!!! A wasza szefowa
      towarzyszka Gardias, członkini SLD to futerko za 10 tys i nowe autko
      za 60 tys. ma z tej marnej pensyjki, czy może ma tak znakomita
      zdolność kredytową???
      • Gość: tobieOdwaliło Re: do roboty piguły! 3200 to moze za 10 lat, jak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 20:34
        swoim postem ujawniasz się jako nieprzeciętny kretyn!
      • Gość: agaa Re: do roboty piguły! 3200 to moze za 10 lat, jak IP: 89.174.23.* 09.01.08, 20:52
        kurcze.............potwierdzam wszystko co napisales.Pozdrawiam goraco.
    • wan.da.1 Pielęgniarki odejdą od łóżek pacjentów 09.01.08, 16:53
      jestem pielegniarka i ciesze sie ze reprezentuje mnie elegancka i elokwentna
      kobieta a co pewnie wszyscy by sie cieszyli jakby szefowa pielegniarek był jakis
      kocmołuch pozatym futro kupil jej lekarz a oni pieniazki maja pewnie i auto tez
    • wan.da.1 Pielęgniarki odejdą od łóżek pacjentów 09.01.08, 16:59
      ktos pisze ze pielegniarki nie maja wyzszego wykształcenia -zgoda wiec niech pielegniarki zarabiaja polowe tego co lekarze wiec jakieś 4-5tys my chociaz cos robimy przy chorych natomiast lekarze spia na nocnych dyzurach a w dzien trwa wieczna impreza bo firmy przynosza katering i inne bonusy no i jako leci a na wyplte jes 8-10 tys wiec nam dajcie połowe
      • Gość: pielęgniarka Re: Pielęgniarki odejdą od łóżek pacjentów IP: *.adsl.inetia.pl 09.01.08, 17:09
        a ja jestem zadowolona ze swojej pensji!może sie koleżanki zdziwicie ale sa w tym miescie miejsca gdzie mozna zarpbić...
        • Gość: piel Re: Pielęgniarki odejdą od łóżek pacjentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 18:55
          wymień szpital lub przychodnie gdzie tak zarabiają dużo bo nie
          wierzę
    • Gość: robert Pielęgniarki odejdą od łóżek pacjentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 17:35
      moim zdaniem pielęgniarki powinny zarabiać min. te 2 tys.!!! Za mniej to jest
      wegetacja!! Praca nie jest łatwa a 2 tys ( 555 EURO!!! ) to chyba nie jest dużo
      biorąc pod uwagę to że wszystko w sklepie kosztuje już po unijnemu!
      • Gość: maverick Re: Pielęgniarki odejdą od łóżek pacjentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 22:43
        Pielęgniarki powinny zarabiać w zależnosci od wykształcenia, którym
        sie legitymują, doświadczenia, które zdobyły i MIEJSCA
        ZATRUDNIENIA!!! Bo pielęgniarki z intensywnej terapii nijak porównać
        z pielegniarką z poradeńki, co pracowała w szpitalu na urazówce 2
        latka albo i nie... Tak jak lekarza omnibusa z gminnym kosiarzem
        umysłów... Ale droga daleka przed nami! Życzę Wam, Dziewczyny
        wszystkiego najlepszego i sukcesów w negocjacjach. A co do pani
        Gardias... Ani urody, ani prezencji, ani klasy, widocznie ma jakieś
        inne... zalety...
        • Gość: Głeniu Re: Pielęgniarki odejdą od łóżek pacjentów IP: 89.174.23.* 10.01.08, 10:12
          a nie mozna by sprowadzic tanich pielegniarek z Chin? mnie sie podobają Azjatki :D
    • Gość: Filip Re: Pielęgniarki odejdą od łóżek pacjentów IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.08, 11:14
      Żeby odejść od łóżka to najpierw trzeba przy nim być.Oboje rodziców
      miałem w szpitalu na parkitce(wykańczalnia )Panie pielęgniarki nie
      do uchwycenia ,rodzina musiała myć chorego,zmieniać pościel-
      uprzednio trzeba było ją wyprosić,panie aroganckie,
      niegrzeczne,nieczułe na wołanie starych schorowanych ludzi.Dać im
      więcej ,a będą robić mniej i o zgrozo to wszystko z moich
      podatków,kiedy te "damy" to zrozumieją
      • Gość: pacjent Re: Pielęgniarki odejdą od łóżek pacjentów IP: 80.54.174.* 10.01.08, 14:06
        W ZSM jakby ktos z Dyrekcji tylko chciał poswiecic odrobine czasu to znajdzie
        sporo takich co to powinni juz emeryture zaliczac a oni siedza i nic nie
        robia.Az dziwi ze ludzie młodzi szukaja pracy a starsze PANIE siedza ,nic nie
        robia i strasza pacjentow

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka