fajna_myszkowianka Re: Galeria Jurajska: otwarcie za 20 miesięcy 03.02.08, 12:56 Super ,ze powstaje wreszcie w stolicy naszego regionu cos co przyciagnie młodziez bo do tej pory to ludzie z Myszkowa zmuszeni byli jezdzic do Katowic albo Krakowa na jakies lepsze i tansze zakupy.Przydałoby sie jeszcze jakieś miejsce typu aquapark gdzie przez cały rok moznaby sie swietnie popluskać .W Galerii Jurajskiej natomiast powinna znalesc sie kręgielnia , a w planowanym Cinema City sala 3D to by mozna nazwac pełnią szczęscia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Galeria Jurajska: otwarcie za 20 miesięcy IP: *.icis.pcz.pl 03.02.08, 13:14 Masz racje - moze do tego dojda wlasciciele GAlerii. Szczegolnie ten pomysl z kregielnia. Zarobilaby na siebie spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inek Re: Galeria Jurajska: otwarcie za 20 miesięcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 22:16 Cinema city już jest, a może tak Multikino? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgaga Galeria Jurajska: otwarcie za 20 miesięcy IP: 212.87.236.* 12.02.08, 23:39 No tak trochę mi zajęło przeczytanie wszystkich za i przeciw i powiem tak :) Wszyscy macie trochę racji :) To że galeria powstanie to git nie da się ukryć :) To że w alejach umrą sklepy daj boże bo w końcu jak by zamknąć aleje i porobić małe urocze kawiarenki powstawiać fajnych rzeźb jak ta panna na ławeczce i tak dalej to w częstochowie było by zarówno ciekawie turystycznie jak i pod względem zakupów :) Konkuręcja jeszcze nikomu nie zaszkodziła :) Pozatym tak ta galeria to marny projekt nie tworzy nic co przyciągnęło by czyją kolwiek uwagę zwykły kwadrat z dodatkami typu kolumienka i daszek dobre dla stonki czy biedronki jak zwał tak zwał. A przecież to właśnie najpierw styl bydynku to co widzimy jadąc autem z daleka ma nas olśnić, zaciekawić i zachęcić do wejścia :) Bo przecież nie można liczyć tylko na stalych klijentów z miasta ale również trzeba brać pod uwagę tych których celem nie jest postuj w częstochowie a jedynie przejechanie przez nią i gdy na drodze zobaczą kwadrat z kolumienką to nie zastanowią się czy czasem by tam nie zajrzeć tylko dadzą głośniej muzykę i pojadą dalej. Jeśli chodzi o kino to fakt drugie cinema może pogrążyć każdego :) Nie jestem z tego miasta i powiem szczerze że tymczasowo mieszkam tu i jeszcze dwa lata pomieszkam a to czy ja czy kto kolwiek inny tu zostanie zależeć będzie od właśnie takich nie przemyślanych projektów. A jeśli chodzi o wypowiedzi na temat wyższości miast katowice czy częstochowa itd. to jako osoba bezstronna stwierdzam że dla całej reszty polski nie ma to wszystko znaczenia. A to które miasto jest miastem wojewódzkim też znaczenia nie ma. Ważne jest to jak wasi radni walczą o pieniądze unijne jak je wykożystują czy potrafią myśleć perspektywicznie i tak dalej a nie jakieś błachostki typu o SKL jedzie :) to jest wprawdzie śmieszne ale i nie poważne :) Jeśli nie potrafisz dogadać się z kimś kto mówi gwarą to jak chcesz się dogadać z turystą ?? jeśli ne potrafisz to go nie zdobędziesz :( Jeśli są tu błędy to przepraszam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Galeria Jurajska: otwarcie za 20 miesięcy IP: 80.48.157.* 13.02.08, 14:17 A nie ma za co przepraszać- błędów jest tylko 10 + interpunkcja. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Galeria Jurajska: otwarcie za 20 miesięcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.08, 14:03 To że marszałek województwa odrzuca większośc proponowanych projektów przez Częstochowe w walce o unijne pieniądze a foworyzuje te które powstają w katowicach i w okolicach to fakt i nie da sie walczyć o fundusze skoro katowice grabią kase tylko do siebie a my dostajemy tylko marne kilka % Z drugiej strony blokują nas inni np. operator ARP, który skutecznie blokuje inwestycje na terenach pohutniczych gdzie inwestorzy jedni po drugich rezygnują i lokalizują gdzie indziej swoje mln euro w takim zapyziałym (sorki) Radomsku np. bo najzwyczajniej komuś z góry chodzi o to by w Częstochowie nie żyło sie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Galeria Jurajska: otwarcie za 20 miesięcy IP: *.icis.pcz.pl 22.02.08, 14:33 Sprawa z ARP zostala juz w znacznym stopniu rozwiazana - tak sie przynajmniej wydaje. Nowe wladze sa wydaje sie w porzadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a kysz Re: Galeria Jurajska: otwarcie za 20 miesięcy IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.09, 20:34 błądzić jest rzecza ludzką... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonzo Re: Galeria Jurajska: otwarcie za 20 miesięcy IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.09, 18:31 a jak tam wynik sprzedazy tych kilkaset ha gruntow kolo huty przez operatora? Odpowiedz Link Zgłoś
rappi_radomsko Re: Galeria Jurajska: otwarcie za 20 miesięcy 17.02.08, 21:41 Fajnie , że bedzie można zrobic blisko zakupy:) Wy będziecie u nas pracowac w Indesit itpd. , a my wydawac kaske w Waszej Galerii Jurajskiej. Może jeszcze wreszcie kiedys wspolne wojewodztwo i będzie GIT ;) Hej siup Radomsko , zyje się nie wąsko :] Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogdan obszerne info o galerii na stronie GTC- link niżej IP: 80.48.49.* 19.02.08, 22:13 www.gtc.com.pl/?nodeid=glowna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Galeria Jurajska: otwarcie za 20 miesięcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.08, 20:23 Obyśmy dożyli tych czasów ;) bo w jednym i drugim przypadku kasa będzie trafiać do Częstochowy po pierwsze z zarobków po drugie z zakupów i będzie git :D Ale głownie chodzi o to by był obrót gotówki. Paradoksalnie im więcej sie wydaje tym więcej sie zarabia bo pieniądz krąży po rynku generując dobra materialne lub usługi. A i województwo by sie przydało byłby większy wpływ na pozyskiwanie unijnych funduszy w naszym regionie. pozdro dla Radomska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pucus Galeria Jurajska: otwarcie za 20 miesięcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.08, 19:04 Zagadka jest osoba ktora w sprawie wygladu galeri pogodzila polowe czestochowian kto to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zozol109 Panowie Radni na Jurę!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 20:05 Może by tylko nazwę zmienić. Jurajska - to albo złej jakości woda mineralna i jakiś przekręt, albo skojarzenie z Olsztynem - Tiry, quady, śmieciowisko i interesy lokalnych biznesmenów. Może po prostu częstochowska, bo nazywając ją Jurajska władze miasta wyraźnie popisują sie pełną niewiedzą, jak Jura wygląda i co tam się dzieje. My nie Niemcy dbający o to co piękne. W nas duże samozaparcie do niszczenia tego z czego inne narody zrobiłyby cukiereczek. Galeria też będzie smutna, jak Cinema City. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Panowie Radni na Jurę!!! IP: *.icis.pcz.pl 26.02.08, 15:46 DEcyzje o Jurajskiej podjela sama firma bo Galeria Czestochowska juz zostala zarezerwowana dla Merkurego. Ja wolalbym nazwe Na Wyspie, ale Jurajska tez jest OK. MI Jura kojarzy sie bardzo dobrze. Taki nasz skarb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: Panowie Radni na Jurę!!! IP: *.as.kn.pl 26.02.08, 15:55 ja najchetniej widzialbym tam odkopany kanal kohna a na srodku wyspy galerie, ale ze zmieniona elewacja, stylizowana na XIXw. fabryke z kominem, tak jak kiedys wygladala papiernia. niestety juz musztarda po obiedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Panowie Radni na Jurę!!! IP: *.icis.pcz.pl 26.02.08, 16:17 Co do Kanalu sie zgadzam - bylby fajny, gdyby go nie zasypano, bo odkopanie nie wchodzilo juz w gre. Natomiast ja jestem zdecydowanie przeciwny stylizacji - nie wraca sie drugi raz do tej samej rzeki. Co innego, gdyby te budynki sie zachowaly - wtedy moznaby o czyms jeszcze mowic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: Panowie Radni na Jurę!!! IP: *.as.kn.pl 26.02.08, 16:31 dlaczego sie nie wraca?? w wilnie odbudowuja od podstaw zamek dolny, w warszawie palac saski i palac bruhla. po wojnie tez odbudowywano od podstaw wiele budynkow (szkoda ze nie wiekszosc, zwlaszcza w centrum warszawy, wroclawia i innych bardzo zniszczonych dzialaniami wojennymi miast). mi chodzilo o odbudowe bryly papierni, jej elewacji, reszta w srodku moze i nawet powinna byc nowoczesna, na miare XXI wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Panowie Radni na Jurę!!! IP: *.icis.pcz.pl 26.02.08, 17:03 Odbudowwywanie zamkow nie ma dla mnie sensu. To naduzycie. Galerii tam wczesniej nie bylo i nie ma co odbudowywac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: Panowie Radni na Jurę!!! IP: *.as.kn.pl 26.02.08, 17:10 niby jakie naduzycie? lepiej jest odbudowac budynek, ktory przedstawial duza wartosc architektoniczna i historyczna dla miasta i spoleczenstwa niz budowac w tym miejscu budynki pozbawione jakichkolwiek walorow, a tak niestety bylo po wojnie i jest nadal. a to ze kiedys nie bylo galerii o niczym nie przesadza. w lodzkiej manufakturze tez kiedys nie bylo galerii a teraz jest. dziwne, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Panowie Radni na Jurę!!! IP: *.icis.pcz.pl 26.02.08, 17:16 Manufaktura istniala przed budowa tamtejszej Galerii - to olbrzymia roznica w stosunku do Czestochowy, gdzie zostal tylko gruz po papierni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carl92 Re: Panowie Radni na Jurę!!! IP: *.tktelekom.pl 17.06.08, 12:43 Według mnie nazwa Jurajska jest ok. Na pewno lepsza niż dziecinna nazwa Na Wyspie. Po drugie nazwy nie można zmienić na Galerię Częstochowską ponieważ ta nazwa jest już zarezerwowana dla nowej galerii po Merkurym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Panowie Radni na Jurę!!! IP: *.icis.pcz.pl 17.06.08, 19:54 NAzwa "NA Wyspie" bylaby oryginalna i zwiazana z historia tego miejsca - ale oczywiscie sa gusta i gusciki. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pucus Galeria Jurajska: otwarcie za 20 miesięcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.08, 21:47 odpowiec na zagadke tworca reklam sluzacych do oklejania szyb autobusow Odpowiedz Link Zgłoś
agiee1988 Re: Galeria Jurajska: otwarcie za 20 miesięcy 01.03.08, 10:56 myslicie ze beda tam fajne sklepy? ja sie obawiam wysokich cen ubran jak od 100 zl w gore Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: Galeria Jurajska: otwarcie za 20 miesięcy IP: *.as.kn.pl 01.03.08, 11:26 ja chcialbym zeby byly sklepy: c&a, bershka, stradivarius, zara, cubus, new yorker, cropp town, pull and bear, reporter, reserved, pepe jeans, scotch & soda, h&m, house, esprit, franco feruzzi, jack&jones, 4you, bertoni, timberland, tatuum. dla kobiet moga byc dodatkowo: apriori, calzedonia, camaieu, troll, caterina, hexeline, nivena (dla kobiet w ciazy), veromoda, triumph, szame, terranova, deni cler, mango, morgan, monnari, tally weijl, kastor. moze choc polowa z tego bedzie...oby:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Galeria Jurajska: otwarcie za 20 miesięcy IP: *.icis.pcz.pl 01.03.08, 12:09 Czesc z tych sklepow w Czestochowie juz funkcjonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: Galeria Jurajska: otwarcie za 20 miesięcy IP: *.as.kn.pl 01.03.08, 12:32 no i co z tego ze funkcjonuje? zawsze znajdzie sie cos ciekawego w jednym, czego nie ma w drugim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Galeria Jurajska: otwarcie za 20 miesięcy IP: *.icis.pcz.pl 01.03.08, 13:43 Ja mam na mysli ze w nowej Galerii powinny sie pojawic glownie te sklepy ktorych nie ma dotad w Czestochowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: Galeria Jurajska: otwarcie za 20 miesięcy IP: *.as.kn.pl 01.03.08, 13:50 przeciez wiekszosci sklepow, ktore wymienilem, w czestochowie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agiee Re: Galeria Jurajska: otwarcie za 20 miesięcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 14:27 >ja chcialbym zeby byly sklepy: c&a, bershka, stradivarius, zara, >cubus, new >yorker, cropp town, pull and bear, reporter, reserved, pepe jeans, >scotch & >soda, h&m, house, esprit, franco feruzzi, jack&jones, 4you, bertoni, >timberland, >tatuum. > >dla kobiet moga byc dodatkowo: apriori, calzedonia, camaieu, troll, >caterina, >hexeline, nivena (dla kobiet w ciazy), veromoda, triumph, szame, >terranova, deni >cler, mango, morgan, monnari, tally weijl, kastor. z tego co wymieniles, istnieje troll,reserved, reporter, chyba monnari tez istnieje, triumph bylam 3 krotnie w silesi city center i stwierdzam ze czesc tych sklepow jest droga, tzn ma wysokie ceny. odwiedzilam zare, c&a, h&m( w katowicach , poza silesia), new yorker, mango i chyba tyle. zara- obeszlam tylko, wysokie ceny, c&a = przymierzylam 2 ciuszki z wyprzedazy.jednak nie pasowalo nic a byly "przezroczyste", cos fajnego sie moze upatrzy, h&m zakupilam tylko bluzeczke za 30 zl, bo na tyle mnie bylo stac (z 50 zl) , uwazam ze ceny plaszczy i kurtek, lub ost przegladajac jakas tine ze spodniami(199) maja przesadzone. w new yorker kupilam bluzeczke za 30 zl i torebke za 40 zl.w mango na wyprzedazy kupilam bluzeczke z dl rekawem za 30 zl. przegladajac drugi raz ciuchy stwierdzilam ze nie ma sensu nic kupowac w takich sklepach. albo buty za 239 zl, albo sukienki za 129 zl, albo torebki za 79(jeszcze ujdzie), albo bluzeczki za 89 zl (o zgrozo), spodniczki za 99 zl (zgroza), plaszcze, kurtki od 99 do 330(jak orsay) , powyzej 129 zgroza. mowie to z punktu widzenia kieszonkowego (jak dziewczyna nie chce zabierac obsawy rodzinnej na zakupy a sama cos jednego kupic) z cenami podobal mi sie sklep jeans club, chcialam przymierzyc spodniczke za 25 zl, suwak lekko wszysty ;(. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: Galeria Jurajska: otwarcie za 20 miesięcy IP: *.as.kn.pl 02.03.08, 20:55 ja kupuje tylko na wyprzedazach. wtedy mozna kupic za pol ceny, lub nawet taniej. ewentualnie czasem ide do ciucholandu. tam tez mozna kupic rzeczy zupelnie nowe, za grosze!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 58 olkaa Re: Galeria Jurajska: otwarcie za 20 miesięcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.09, 14:13 Jak na razie to babka mająca kasa ubiera sie w Częstochowie w Simple , Monnari , Deni Cler czy Betty Berclay. Ogólnie nie ma co wybrac w częstochowkich sklepach . Sklepy w Galerii beda w wiekszosci dla zamoznych klientów , pensja powyżej 3 tys zl. Nie ma wyboru , wiec nawet buty vEnezia znikaja w Auchan za 400zl a ludzie kupuja koszmary w H& M. Rany , co to za moda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Galeria Jurajska: otwarcie za 20 miesięcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 18:40 Witam ,czy ktoś może wie w jaki sposob mozna zarezerwowowac stoisko w galerii?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Galeria Jurajska: otwarcie za 20 miesięcy IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.08, 00:32 zadzwon do firmy a nie w przestrzen wirtualna. co za głab... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martt:* Galeria Jurajska: otwarcie za 20 miesięcy IP: *.prenet.pl 15.04.08, 20:50 lol hehe i to bedzie w moim miescie nie mozliwe hehe na 100% nie bedzie to tak wygladalo ale pomarzyc mozna:Dheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa Galeria Jurajska: otwarcie za 20 miesięcy IP: *.14.inds.pl 14.05.08, 12:52 bardzo się cięszę że w końcu bedzie galeria, bo jak narazie to częstochowa jest do tyłu a na zakupy pozostaje jeździc do katowic.Gratuluje pomysłu cieszę się bardzo że i u nas taka galeria powstanie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troaskliwy Re: Galeria Jurajska: otwarcie za 20 miesięcy IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.08, 13:06 To jak narazie jedyna spektakularna inwestycja w tym miescie, cieszmy się że to nie kolejny kosciol !!!! ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Galeria Jurajska: otwarcie za 20 miesięcy IP: *.rz.RWTH-Aachen.DE 09.07.08, 14:03 Inwestycje nie musza byc spektakularne, moga byc rozne. Wazne zeby byly, a ostatnio wreszcie jest ich wyraznie wiecej -roznych. Co do wartosci wcale nie mniejsza jest inwestycja Fortum na przyklad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Galeria Jurajska: otwarcie za 20 miesięcy IP: *.realestate.net.pl 04.09.08, 14:27 w końcu będzie gdzie kupować ubrania w cze-wie ;] a nie to co gó..ana Silesia w Katowicach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: projektant Re: Galeria Jurajska: otwarcie za 20 miesięcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 14:02 Powstanie nowy portal zawierający listę sklepów Galerii Jurajskiej! Strona projektu: [galesia-jurajska-czestochowa.pl] galesia-jurajska-czestochowa.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Projektant Re: Galeria Jurajska: otwarcie za 20 miesięcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 14:05 Już wkrótce otwarcie nowej strony Galerii Jurajskiej Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: projektant Re: Galeria Jurajska: otwarcie za 20 miesięcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 14:03 Powstanie nowy portal zawierający listę sklepów Galerii Jurajskiej! Strona projektu: galesia-jurajska-czestochowa.pl http://galesia-jurajska-czestochowa.pl Odpowiedz Link Zgłoś
galeriajurajska Galeria Jurajska 01.09.09, 11:26 Już niedługo otwarcie nieoficjalnego portalu Galerii Jurajskiej. Zamieszczone na niej będą sklepy Galerii Jurajskiej i inne cenne informacje. Zapraszamy: galeria-jurajska-czestochowa.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Galeria Jurajska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.09, 20:19 Skoro juz mowa o stronach zwiazanych z Galeria, to ja polecam ta: Galeria Jurajska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stasiu Re: Galeria Jurajska: otwarcie za 20 miesięcy IP: *.net.stream.pl 02.10.09, 20:25 Oficjalna strona tu jest to a resztę gówna se wsadź ta no wiecie gdzie galeriajurajska.pl/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek Re: Galeria Jurajska: otwarcie za 20 miesięcy IP: *.apus-net.pl 02.10.09, 21:25 A co Ci przeszkadza w tym, ze ktos wykazal sie inicjatywa i zrobil sam strone www? zazdrosny jestes ? Odpowiedz Link Zgłoś