Dodaj do ulubionych

Telewizor LCD!!!

16.02.08, 20:17
Witam!Chciałem kupić telewizor LCD 32cale.Proszę o pomoc jakiej
firmy najlepszy(serwis itd.)
Obserwuj wątek
    • dar331 Re: Telewizor LCD!!! 16.02.08, 22:50
      jeśli kasa nie jest dla ciebie problemem weź Sharpa z górnej półki,
      ewentualnie Panasonica (LX70P, LX700P), z tańszych dobre opinie na
      forum HD ma Toshiba (modele C3500 oraz R3500);

• Gość: ja Re: Telewizor LCD!!! IP: 80.54.174.* 17.02.08, 14:39
        Słyszałem,że Samsung albo LG ale nie wiem jaki będzie z sygnałem
        cyfrowym
        • Gość: ola Re: Telewizor LCD!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.08, 14:55
          ShARP , w Realu za 6 tys zł , odlotowy na bazie Loewe
          • Gość: ja Re: Telewizor LCD!!! IP: 80.54.174.* 19.02.08, 08:23
            czy nikt nie posiada LCD?
          • emerytwojsko Re: Telewizor LCD!!! 19.02.08, 16:31
            Gość portalu: ola napisał(a):

> ShARP , w Realu za 6 tys zł , odlotowy na bazie Loewe
            &&& W Realu nie radzę kupować drogich rzeczy bo nie ma możliwości
            zwrotu i są trudności z wymianą.
            • Gość: ja Re: Telewizor LCD!!! IP: 80.54.174.* 19.02.08, 17:06
              a jak SONY KDL-32U2530K?
    • Gość: ja Re: Telewizor LCD!!! IP: 80.54.174.* 19.02.08, 10:13
      LG 32LB75 czy Samsung LE32R81B bądz LE32M87BD?
      • Gość: ona Re: Telewizor LCD!!! IP: 89.174.23.* 19.02.08, 18:24
        Ja polecam Sharpa 32RD2E super obraz nawet z kablówki ,różne możliwości
        ustawienia obrazu poczytaj sobie opinie użytkowników w sklepach internetowych
        wszyscy pieją z zachwytu oczywiście telewizorek jest 100Hz
        • Gość: ON Re: Telewizor LCD!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.08, 20:36
          ja ostatnio kupilem Sony KDL 32S3000 i moge go naprawde polecic. Teraz jest
          przeceniony w Media. Podobno Sony sa jednymi z najlepszych. Poza tym Toshiba
          jest podobno niezla. Wszystko inne jest dobre pod warunkiem ze masz baaaaardzo
          dobry sygnal.
          • Gość: AA Re: Telewizor LCD!!! IP: *.rev.masterkom.pl 19.06.08, 20:10
            Też mam soniaka podobnego typu .... polecam
    • Gość: gość Re: Telewizor LCD!!! IP: *.tktelekom.pl 19.02.08, 22:14
      Może doradzcie coś dobrego a zarazem niedrogiego co wy na tp PHILIPS
      32"5322.
      Pozdrawiam
    • Gość: ja Re: Telewizor LCD!!! IP: 80.54.174.* 20.02.08, 20:24
      LG 32LB75,Samsung LE32R81B,LE32M87BD czy SONY KDL-32U2530K ,który
      najlepszy?
      • Gość: ona Re: Telewizor LCD!!! IP: 89.174.23.* 21.02.08, 07:33
        żaden z nich te wymienione przez ciebie tv są najniższej klasy przy sygnale z
        kablówki smużą efekt żaden ,jeżeli Sony to 32D3000 jest to telewizorek 100Hz o
        najwyższych parametrach ja mam Sharpa 32RD2E obraz z kablówki rewelacja super
        sprawdza się . A Sony to ma numeracje im niższa tym gorszy tv U ,T S są to słabe
        tv ale zależy kto co lubi i po co kupuje tv
      • Gość: kk Re: Telewizor LCD!!! IP: 80.54.174.* 21.02.08, 09:46
        Samsung LE32M87BD to najnowszy model tej firmy(100HZ)
        • Gość: waldek Re: Telewizor LCD!!! IP: 213.25.14.* 21.02.08, 10:23
          z LCD w miarę przystępnej cenie(ja dałem 2240 zł)polecam LG 32LC52,posiada
          wszystkie złącza,obraz wg mnie rewelacja,ale najlepiej poczytać opinie w necie
          np.na skąpcu
          • Gość: ona Re: Telewizor LCD!!! IP: 89.174.23.* 21.02.08, 14:18
            No najważniejsze są TE WSZYSTKIE ZłąCZA!!!!!!!!!!! Kupiłeś tv na rok góra dwa bo
            póżniej to ci pikselki połuciekają nie ma się z czego cieszyć i nie doradzaj
            ludzom takiego złomu
            • Gość: gosc Re: Telewizor LCD!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.08, 09:59
              Gość portalu: ona napisał(a):

> No najważniejsze są TE WSZYSTKIE ZłąCZA!!!!!!!!!!! Kupiłeś tv na rok góra dwa b
              > o
              > póżniej to ci pikselki połuciekają nie ma się z czego cieszyć i nie doradzaj
              > ludzom takiego złomu

Ojjj a moze w łeb sie porzadnie walniesz ??
    • Gość: 11 Sony , Philips , Panasonic - 100 Hz IP: 80.48.49.* 22.02.08, 21:05
      Sharp mocno polecany u "idiotow" i moim zdaniem wcale nie taki dobry ;)
      • Gość: Henryk Panasonic ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 10:24
        Witam.
        A co panstwo powiecie na temat tego telewizorka !
        TV LCD PANASONIC TX-37LZ70, FULL HD.
        Jest on obecnie dostepny za ok. 3700 zł.
        czy ktos ma i czy jest zadowolony z obrazu.
        Pozdrawiam i oczekuje na wszelkie sugestie i komentarze bo wlasnie jestem
        zainteresowany tym modelem.
        • tomasz551 Re: Panasonic ? 03.03.08, 10:43
          Gość portalu: Henryk napisał(a):

> Witam.
          > A co panstwo powiecie na temat tego telewizorka !
          > TV LCD PANASONIC TX-37LZ70, FULL HD.
          > Jest on obecnie dostepny za ok. 3700 zł.
          > czy ktos ma i czy jest zadowolony z obrazu.
          > Pozdrawiam i oczekuje na wszelkie sugestie i komentarze bo wlasnie jestem
          > zainteresowany tym modelem.

Witam, mam podobny problem bo cena porównywalna i ja zastanawiam sie wlasnie nad
          tym Panasonickiem lub TV LCD SAMSUNG LE37"M87B Full HD

Cholera wie co wybrac !!!
          • Gość: klient Re: Panasonic ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 13:38
            Podbijam, temat zaczyna i mnie ciekawić.
            • Gość: . Re: Panasonic ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 18:19
              up.
        • dar331 hdtv.com.pl 05.03.08, 19:06
          za tę cenę zainteresuj się Toshibą 37R3500; nie jest to fullHD, ale
          za to 120Hz i bardzo dobrze radzi sobie z sygnałem SD; polecam forum
          hdtv.com.pl; są tam opisane praktycznie wszystkie interesujące was
          modele
          • Gość: klient Re: hdtv.com.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 19:37
            Dzieki ci !
            • Gość: Robert Re: hdtv.com.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 19:46
              Ja posiadam od niedawna ten sprzet jak ponizej:
              TV LCD marki SHARP model LC-37X20E
              dla mnie rewelacja, (wysoka rozdzielczość) produkowany tylko i wyłącznie w Japonii.
              Gorąco polecam.
              • Gość: w Re: hdtv.com.pl IP: 195.205.202.* 06.03.08, 07:05
                posiadam lcd 32 toshiby full hd ,kupiłem drugi philipsa 32pfl 3312 zwykły na
                promocji w auchan za 1799zł, i wiecie co nie widze specjalnej różnicy, a sygnał
                mam z cyfry.Jednym słowem jak dla mnie to wydawanie pieniędzy na super sprzęty
                jest bez sensu.
                • Gość: xx Re: hdtv.com.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 21:24
                  Podbijam.
                • Gość: re Re: hdtv.com.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 11:07
                  zgadzam sie też kupiłem philipsa na promocji i postawiłem go obok
                  sharpa hd ,też nie widze żadnej absolutnie różnicy, sygnał z canal +
              • emerytwojsko Re: hdtv.com.pl 20.06.08, 12:19
                Ja uważam, może sie mylę, że wszystkie telewizory LCD są wykonywane
                z tych samych chińskich części, różnią się tylko marką. Im bardziej
                wypromowana marka, tym wyższa cena. Ja kupiłem tv Funai LC5-D32BB z
                PIP-em za ok.1800 zł, obecnie można kupić za 1500 zł. Ma wszystko co
                potrzeba. Na kablówce i Sat. odbiera idealnie, żadnego smużenia.
                Wadą jest niski kontrast 1000:1 i w słoneczny dzień trzeba
                przysłaniac okna ale wieczorem obraz trzeba przyciemniać. Bardzo
                prosty w ustawianiu i obsłudze w sam raz jako pierwszy tv LCD. Jak
                się zepsuje to kupię drugi, podobny. Markę Funai znam od 1990 r., bo
                wtedy kupiłem tv 14 cali, który służył dotychczas bez naprawy moim
                wnukom i w bardzo dobrym stanie powędrował na strych. Telewizorem
                LCD zaraziłem wiele osób, m.in. koleżankę z pracy, mieszkająca na
                wsi, ale ona nie kupiłaby takiego dziadostwa i kupiła 2 m-ce temu tv
                znanej marki, który zdążył się już raz zepsuć. Nie zachęcam nikogo
                do kupna takiego jak mój telewizora, tylko radziłbym nie pasjonować
                się znanymi i drogimi markami, chyba że do chwalenia się. Tv Funai
                produkuje się m.in. w Nowej Soli i z częściami nie będzie kłopotu.
    • Gość: ss Re: Telewizor LCD!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.08, 10:56
      w ostatnim numerze logo jest dość przyzwoity test telewizorów, rzuć okiem, moze
      Ci się przyda.
      • Gość: Zibi W Re: Telewizor LCD!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.08, 09:42
        Nie ufałbym zbytnio testom w gazetach,przykład co prawda z testem kamer HD w PC
        World Komputer nr5/2008 ale tam tendencyjnie wygrał najnowszy Sony SR-12
        porównywany ze "starymi" modelami JVC (HD-3, HD-7)czy Canona (HG-10).W przypadku
        telewizorów myślę ,że podobnie najpierw trzeba samemu zaznajomic się z
        informacjami teoretycznymi a potem samemu zweryfikowac jak wyglądają w
        rzeczywistości.
    • Gość: bs Re: Telewizor LCD!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.08, 19:12
      Zastanów się, czy nie lepsza będzie plazma ?
      • Gość: hex Re: Telewizor LCD!!! IP: 80.54.170.* 19.06.08, 20:39
        Telewizory sharpa mają ponoć matryce lcd bardziej zaawansowane technologicznie niż pozostali producenci.Sony ponoć panele lcd bierze od samsunga jednocześnie wspomagając ich przy projektowaniu.Ile telewizorów tyle opini,a pisanie że obecne telewizory smużą z sygnału z kablówki to totalna bzdura ,chyba że ktoś ma antenę na przewodzie zarzuconą na parapet.Jest jeszcze jeden aspekt- wydaje mi się że ważny-pobór mocy a sony w tym przedziale wyraźnie wyprzedza konkurencję.np model 32 cale 115w innych producentów 135-140wat.Napewno nie warto kupować wynalazów bo po gwarancji jak się popsuje to koszty naprawy mogą być bolesne.
        • Gość: xedos Re: Telewizor LCD!!! IP: *.realestate.net.pl 20.06.08, 20:40
          >Napewno nie warto kupować wyn
          > alazów bo po gwarancji jak się popsuje to koszty naprawy mogą być bolesne.
          A Sony jak Ci się popsuje po gwarancji to Ci za darmo naprawią?
    • Gość: xedos Re: Telewizor LCD!!! IP: *.realestate.net.pl 20.06.08, 20:50
      Kolego, też miałem podobny dylemat. Czytaj, czytaj i porównuj. Jest tyle ważnych
      parametrów w tych telewizorach, że aż głowa boli. Kontrast, szybkość reakcji,i
      wiele , wiele innych. Wszystko zależy też od tego co chcesz na nim oglądać.
      Jeśli pirackie płyty z filmami divx to weź droższy. Jeśli lubisz kina akcji
      gdzie obraz bardzo szybko się zmienia, tańszy, duży lcd może nie nadążyć go
      przetwarzać, itp., itd. Czytaj fora i opinie fachowców, fachowe czasopisma,
      nawet w necie. Opinie forumowiczów wiele Ci nie pomogą gdyż są za swieże.
      Większość z nich nabyła pewnie lcd niedawno więc są na etapie fascynacji i wad
      nie zauważają. Załóż też z góry , że wydasz 2- 3000 zeta i chyba nie ma co
      liczyć na to , że tv lcd będzie Ci służył dłużej niz 5-6 lat, bo do tej pory
      zdąży się "wypalić". Nie ma to jak wielki porządny kineskop. Pozdrawiam.
      • Gość: kolec Re: Telewizor LCD!!! IP: *.trustnet.pl 21.06.08, 09:27
        Przede wszystkim musisz się zastanowić czy warto płacić za full HD?
        Przy 32 calach jest to przepłacanie. Opłaca się dopiero powyżej 40 cali.
        Ja osobiście mam samsunga 32 cale i HD robi naprawdę duże wrażenie.
        Moi rodzice zakupili sharpa aquosa 4x cali i powiem szczerze ze jak na taką cene
        sharpa bym nie kupił.
        warto przy zakupie zwrócić uwagę na ilość wejść HDMI-jedno to już istne minimum
        ale w sklepach nadal można kupić takowe. Kolejną sprawą są kable HDMI... tutaj
        też jest kolosalna różnica...możemy mieć telewizor super "wypas" a kable
        wszystko zepsują.
        Jeśli nie korzystasz z kina domowego i jedynym dźwiękiem jakim będziesz słyszał
        to dźwięk z głośników TV powinieneś dokładnie przyjrzeć się w jakie efekty
        zaopatrzony jest TV. A najlepiej to po prostu posłuchać dźwięku przy tych samych
        ustawieniach w różnych TV

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka