yaser7 26.02.08, 23:56 Czy ktoś mógłby polecić dobre biuro rachunkowe. No i najlepiej żeby nie było za drogie :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ArtG Re: Biuro rachunkowe IP: 217.98.20.* 27.02.08, 08:41 Pit. Biuro rachunkowe. 0 34 361 53 44 Korczaka 2 m. 1 polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Biuro rachunkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.08, 16:13 A ja polecam "sukces" Bór Wypalanki 47 034 365 84 40 Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej-on-line Re: Biuro rachunkowe 27.02.08, 19:10 Znam troche osób i firm w tej branży i jest sporo małych biur w Częstochowie ale niczym się od siebie nie różnią i 1 duże biuro, które miało na prawde dobrą kadre księgowych. Jakieś 2 lata temu mógłbym go polecić. Mam na myśli Buchaltera, chociaż było i jest nadal najdroższe w tym rejonie. Jednak więszkość naprawde dobrych księgowych z niego odeszła. Ostatnio trójka z nich otworzyła swoje biuro (www.biuro-net.eu) i część ich klientów przeszła do nich - jednego z nich znam. Jakość usług na tym samym poziomie, a może nawet wyższa a ceny o połowe niższe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Biuro rachunkowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.08, 13:50 Witam W przyszłym roku będę otwierał działalność, ale już za wczasu nasłuchuję opinii o biurach rachunkowych i przeszukuję internet. Niestety muszę stwierdzić, że jest strasznie słabo z częstochowskimi biurami jeżeli chodzi o komunikację internetową z klientem oraz wykorzystywaniem internetu, a dla mnie to jest podstawowy warunek, gdyż biuro które wybiorę będzie się musiało znać na pojęciach i transakjach internetowych. Podany przez Pana przykład (www.biuro-net.eu) jest bardzo zachęcający, zobaczymy czy w ciągu roku się nie popsują :) A może ktoś inny zna jakieś adresy www częstochwskich biur??? Odpowiedz Link Zgłoś
yaser7 Re: Biuro rachunkowe 28.02.08, 16:49 Dzięki bardzo za informacje. Podziele się swoimi informacjami jak już coś wybiore. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Księgowy Re: Biuro rachunkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.08, 18:11 Fajna tablica ogłoszeń się zrobiła na tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozek Re: Biuro rachunkowe IP: 212.87.241.* 28.02.08, 21:04 Rafal, Ty nie musisz wybierac... Tobie Ania poprowadzi :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martha Re: Biuro rachunkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.08, 10:11 myślałam, że to poważny wątek, a tu się prywata wdziera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz Re: Biuro rachunkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.08, 18:29 korzystałem z Buchaltera-było w porządku, fachowa obsługa nie tylko pod względem podatków, ale także załatwiają sprawy kadrowe i zatrudniają prawników.Słyszałem rózne opinie na temat tego biura-mnie akurat odpowiadało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Biuro rachunkowe IP: *.adsl.inetia.pl 29.02.08, 19:48 jeśli odpowiada Ci obsługa kadrowa , to przepraszam ilu masz pracowników ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzenka Re: Biuro rachunkowe IP: *.adsl.inetia.pl 29.02.08, 19:49 co do prawników, to owszem zatrudniali, teraz podobno jakiegoś studenta zatrudnili, prawnikiem moze będzie za 5 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: Biuro rachunkowe IP: *.adsl.inetia.pl 29.02.08, 19:53 buchalter prowadzi mi książkę od ponad dwóch lat. i obserwuję coś bardzo dziwnego i niepokojącego, a mianowicie kadra wymieniła się ostatnio chyba w 90 %.obsługa kadrowa ponizej krytyki.mnie obsługuje chyba już 5-ta z koleji osoba nawet nie wiem jak się nazywa.trudno mówić o profesionaliźmie. poszukuję innego biura . poradźcie coś dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mel Re: Biuro rachunkowe IP: *.tktelekom.pl 29.02.08, 22:14 No cóż, za 1000 zł (a wcześniej staż za pół darmo) to raczej nikt sensowny długo nie popracuje... Poszukaj jakiegoś małego biura, które prowadzi np. małżeństwo albo matka z córką. Tam będą o Ciebie jako podatnika dbać. Wiele takich małych biur najchętniej przyjmuje klientów z polecenia znajomych (bo wśród nieznanych bliżej zdarzają się niestety coraz częściej oszołomy, które np. nie płacą, ukrywają dokumenty i kłopoty ma także zleceniobiorca). Może któryś z Twoich znajomych przedsiębiorców może zarekomendować biuro Tobie i na odwrót:) Prowadzenie książki to zresztą nie taka wielka filozofia, nie musisz szukać nie wiadomo kogo, poradzi sobie większość właścicieli małych biur. Problem byłby z pełną księgowością, bo nie każdy sie tym chce zajmować z różnych powodów (chociażby cena oprogramowania) Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Biuro rachunkowe 28.07.18, 13:51 Gość portalu: martha napisał(a): > myślałam, że to poważny wątek, a tu się prywata wdziera Ja też0 Odpowiedz Link Zgłoś
git.stokrotek Re: Biuro rachunkowe 29.02.08, 23:23 www.podatki.czest.pl/ Solidnie,fachowo i niedrogo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NoName88 Re: Biuro rachunkowe IP: *.tktelekom.pl 29.02.08, 23:31 Ze swoje strony mogę polecić internetowe biuro www.ifirma.pl (taniej nie znajdziesz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Biuro rachunkowe IP: *.gre.pl 01.03.08, 10:01 prowadze 1-osobowa dzialalnosc gospodarcza, mam niewielki dochod, ale sama nie poradze sobie z ksiegowoscia dlatego szukam biura rachunkowego.Czy ktos moglby mi powiedziec jaka jest oplata miesieczna za taka usluge.Pozdrawiam i dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Biuro rachunkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 10:39 myślę, że ok 250zł brutto jeśli rzeczywiście zaczynasz, masz mały dochód i niewiele dokumentów... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej-on-line Re: Biuro rachunkowe 01.03.08, 11:55 Tak jak wspominałęm wcześnie w www.biuro-net.eu mają są ceny połowe niższe niż w Buchalterze. Na stronie mają cennik. Z tego coś się orientuje to taniej ciężko będzie znajeźć Częstochowie. Możliwe, że znajdziesz jeszcze coś w podobnej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ksiegowy Do andrzeja i jego biura co tak zachwala IP: *.tktelekom.pl 04.03.08, 22:00 Andrzeju nie reklamuj tak swojego biura, bo nie wiem czy warto. Przeciez ludzie i tak zrozumieja jakim jesteś człowiekiem. Zadufanym w sobie gburem. Z zaufania, wiary w twoje umiejętności i lojalności od właścicieli Buchaltera zrobiłeś sobie podśmiechujki. Namieszałes specjalnie w papierach aby osoby obejmujące po tobie firmy miały dużo roboty. Cieszysz się jak innym się niepowodzi. Nieładnie proszę pana. Mam nadzieję, że Kryśka i Tomek ustawia cie tak jak ty ich. A Mariusz kopnie ci w dupe szybciej niż ci się wydaje. Może sprzeda cie za placami tak jak ty sprzedawałes innych.? Będę za to trzymal kciuki. A tak na marginesie szkoda tylko ze przez takich „fachowców” jak ty i stary Andrzej buchaler stracił kilku naprawde świetnych specjalistow z zakresu prawa pracy. Mam nadzieję, że klienci z którymi obecnie współpracujesz szybko zrozumieja, że za powłoczką przemiłego grubaska kryje się wścibski, nielojalny, zmaterializowany i mało przkładający się do pracy człowiek. I że kiedys twój chlebodawca usłyszy jak wysmiewasz go od frajerów… Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: księgowa Re: Do andrzeja i jego biura co tak zachwala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 11:13 nie rozumiem co masz na myśli pisząc ,że przez Andrzejów Buchalter stracił kilku specjalistów z prawa pracy -przecież jedynyn fachowcem jaki kiedykolwiek w Buchalterze pracował był "stary " Andrzej. Ale tez nikt nie obszedł się z nim tak jak właściciele Buchaltera. wskaż proszę choć jedną osobę (pracownika) który powie dobre słowo o swoim pracodawcy (chodzi oczywiście o Buchaltera).Na dzień dzisiejszy kadra działu kadrowo-płacowego jest poniżej krytyki- tak mówią klenci biura - kiedyś tego nie mówili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: Do andrzeja i jego biura co tak zachwala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 11:21 ja również przez chwilę byłem pracownikiem tego biura i wszystkich fachowców których stracili zawdzięczają swojemu postępowaniu - czyli chciwości.Obciążają maksymalnie pracowników od samego początku nie dając szansy na zapoznanie się z firmami i ich specyfiką.wynagrodzenie minimalne - praca maksymalnie , czy można być zadowolonym jeśli za 1000 zł pracuje się po 10-14 godzin 6 dni w tygodniu ? Odpowiedz Link Zgłoś
1mustafa Re: Do andrzeja i jego biura co tak zachwala 06.03.08, 16:49 jak ma być dobrze w dziale kadrowo-płacowym skoro osobom z ok. 10 letnim doświadczeniem w tym zakresie proponuje się na początek 1100 zł?? wiec oczywistym jest że na takich warunkach zgodzi sie pracować ktoś, kto dopiero zaczyna, nie ma doświadczenia albo ma go niewiele, albo po prostu życie do tego zmusi. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej-on-line Re: Do andrzeja i jego biura co tak zachwala 06.03.08, 18:46 Małe sprostowanie: nie jestem właścicielem biura rachunkowego i nigdy w żadnym nie pracowałem. Chciałem po prostu wypowiedzieć się na ten temat i widzę, że moje wypowiedzi zostały źle odebrane, a wątek ten poszedł w złą stronę. Wszelkie podobieństwo do prawdziwych postaci jest przypadkowe - nie mam na imię Andrzej (tylko tak na mnie mówią). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KSIEGOWY Re: Do andrzeja i jego biura co tak zachwala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 14:26 ALE JAJA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aakk Re: Do andrzeja i jego biura co tak zachwala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 15:21 ludzie-zastanowcie sie czy takie rzeczy zalatwia sie na forum???? To ze w Buchalterze jest jak jest i placą jak płacą to jedna sprawa, ale zeby prywatnie obrzucac sie blotem na łamach forum to naprawde zenujące.Kiedys buchalter cieszyl sie bardzo dobra opinią i mial prawdziwych specjalistow w swojej dziedzinie, ale skoro mowicie ze zarobki sa takie niskie to chyba normalne ze fachowcy odchodza a przychodza zupelnie przypadkowi ludzie ktorzy pracują adekwatnie do otrzymywanych zarobkow. Zaden ksiegowy z doswiadczeniem, prawnik, czy specjalista od kadr nie bedzie pracowal za 1000czy 1500zł.Predzej czy pozniej wlasciciel firmy to zrozumie.Obecnie(na szczescie) nastaly czasy kiedy nie tylko pracownik ma szanowac pracodawce, ale i pracodawca pracownika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zen do : księgowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 19:27 Proponuje Panu troszkę poskronić język publicznie nie przystoi tak niegatywnie wypowiadac się o ludziach a już wogóle jeśli nawet się nie wie o kim lub do kogo sie pisze bo jeszcze wygląda na to, że to jakies nieporozumienie Odpowiedz Link Zgłoś
dar331 Re: Biuro rachunkowe 05.03.08, 19:34 niska cena to nie wszystko mój przyjacielu...., zastanów się co mówisz; zacznijmy się licytować: 100 zł; 70 zł; kto da mniej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Biuro rachunkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 15:37 A ja polecam biuro rachunkowe LEXIS na Grabówce. Solidnie i fachowo wszystko jest prowadzone www.klara.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juro Re: Biuro rachunkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 15:57 Ja polecam Tech-Mar w AL NMP 55 niskie ceny a obsługa bardzo miła i fachowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juro Re: Biuro rachunkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 15:58 www.tech-mar.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Biuro rachunkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 21:46 odnoszę wrażenie, że tutaj sami właściciele sie polecają :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Biuro rachunkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 09:34 ja od 5 lat jestem w Business Service na Kopernika 2 i jak dotad bez najmniejszych zastrzezen, a przyszłam z problemami do wyprostowania. Prowadza ' za raczke', kontakt mail, sms, potrafia doradzic, no i stala kadra. ceny srednie - nie wiem tylko czy przyjmuja bez polecenia ? mnie polecil inny klient ich biura- jak dotad ( tfu, tfu, zeby nie zapeszyc) jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Reklama Biur rachunkowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.08, 12:55 Zmienić nazwe watku i wtedy moga sie wpisywac wszystkie biura !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgos Re: Reklama Biur rachunkowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 14:30 Trudno znaleźć dobre biuro. Ja zdecydowałam się i odeszłam od drogiego i prawde mówiac wcale nie super dobrego - biura i z polecenia znajomej przeszłam do biura na Wręczyckiej - Akcept teraz przeniosło sie na Odrodzenia 21, Z kazdym problemem mogę dzwonic o kazdej porze dnia i nocy :-) o zapłatach podatków,ZUS-u przypomina tel, no i cena całkiem całkiem przystepna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mICHAŁ Re: Reklama Biur rachunkowych IP: 83.2.141.* 03.03.08, 22:07 Jestem włascicielem biura rachunkowego w Częstochowie i nie podam tutaj swoich namiarów bo byłoby mi wstyd. Z przykrością patrze na to, to sie tutaj dzieje. Ktoś juz to określił "tablica ogłoszeń". Do księgowych,którzy (które)namietnie tutaj sie udzielają polując na klienta za 100zł lub też piszą bzdury na temat konkurencji, mam apel - Ludzie troche szacunku dla tego zawodu NIE ROBCIE Z TEGO ZWYKŁEJ CHAŁTURY ! bo po prostu wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Reklama Biur rachunkowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 22:26 typowa tablica ogłoszeń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Biuro rachunkowe IP: 80.168.140.* 25.04.08, 17:39 Szczerze Polecam www.bufik-alfa.pl Biuro Rachunkowe ALFA Kukuczki 14/11 0601460777 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx ;) Re: Biuro rachunkowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.08, 11:05 oczywiśie BIURO RACHUNKOWE GRAF ! B.Tanie i Solidne Odpowiedz Link Zgłoś
justyna401 Biuro Camelot ul. Modlińska 175A Warszawa 12.05.13, 08:53 W swojej firmie całą księgowość zleciłem firmie Camelot sp. z o. o. z Warszawy. Pomagają mi kompleksowo. Sam współpracuję z nimi na odległość i nie znam biura które działa tak długo jak to i które przez tak długi czas otrzymałoby się na rynku. Już nie muszę wypełniać kilkunastu druków, dokonywać obliczeń, gubić się w ogromnej ilości papierów, a potem jeszcze stać z nimi w niekończących się kolejkach w urzędach. Wszystko załatwiają za mnie. Sam decyduję o kwocie jaką płacę za wykonane usługi – brak opłat miesięcznych oraz limitów dokumentów księgowych jakie im dostarczam. Zresztą sami możecie ich sprawdzić www.taniarachunkowosc.pl tel. 792 266 402 Odpowiedz Link Zgłoś
252michal Re: Biuro rachunkowe 02.06.14, 20:40 Witam, mogę polecić Biuro rachunkowe 12tka - tutaj więcej info: ksiegowebiuro.pl. Wprawdzie to nie sama Czewa, ale można wszystko mailem wysyłać, a ceny i poziom usług są ok. Pozdr Michał Odpowiedz Link Zgłoś
252michal Re: Biuro rachunkowe 02.06.14, 20:42 Tutaj poprawny namiar: ksiegowebiuro.pl Pozdr Michał Odpowiedz Link Zgłoś
malinowamaba Re: Biuro rachunkowe 18.06.14, 12:40 Jeżeli ktoś szuka sprawdzonego i rzetelnego biura rachunkowego i jest z łodzi lub jej okolic (zgierz i miasta ościenne) to gorąco polecam usługi www.profais.pl/. Zajmują się nie tylko księgowością i podatkami ale również prowadzą kadry i płace. Odkąd korzystam z ich usług prowadzenie firmy z 6 pracownikami stało się o wiele prostsze bo nie muszę już zajmować się kadrami :) Odpowiedz Link Zgłoś
femmen4 Re: Biuro rachunkowe 04.01.16, 17:09 Uważam, że nie opłaca się korzystać z tradycyjnego biura rachunkowego. Na swoim przykładzie widzę, że lepsze są te internetowe. Są tańsze i nie trzeba spotykać się z księgową. Ja korzystam z superskięgowej, bo przekonało mnie to, że jest u nich opcja dedykowanej księgowej. Polega to na tym, że do moich spraw przypisana jest jedna osoba. Wysyłam skany dokumentów, ona się wszystkim zajmuje. Dla mnie jest to bardzo wygodne rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 Re: Biuro rachunkowe 04.01.16, 17:44 @femmen4 Widzę, że robisz reklamę swojej firmie. Co, źle idzie?... nie masz chętnych?... Odpowiedz Link Zgłoś
gutenek Re: Biuro rachunkowe 21.02.16, 13:34 Ja polecam Kancelaria podatkowa APA www.apa-biuro.eu, chyba nie są drodzy, są OK Odpowiedz Link Zgłoś
mowasos Re: Biuro rachunkowe 12.04.16, 21:31 W Częstochowie masz ponad 100 biur rachunkowych. Jest spory wybór i duża konkurencja więc można znaleźć naprawdę dobre biuro i stosunkowo niedrogie. Sprawdź wszystkie tu: www.dobre-biuro-rachunkowe.pl/slaskie/czestochowa/ Odpowiedz Link Zgłoś
karolisiaaa Re: Biuro rachunkowe 14.04.16, 10:25 Myślę, ze powiem, którego unikać. Mikrotop i James na Łokietka. Omijać z daleka. Szefowa - brak słów. Odpowiedz Link Zgłoś
1-buc Re: Biuro rachunkowe 10.01.17, 14:00 zarmak - spamerze - Tekst linka zawsze reklamujesz to samo biuro... Odpowiedz Link Zgłoś
adaxx123 Re: Biuro rachunkowe 27.03.18, 21:12 Jak chcesz dobre biuro to tylko: kea.wroclaw.pl/ ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bryndzunia_kasia Re: Biuro rachunkowe 23.08.18, 14:17 Ja mogę zarekomendować biuro z Wrocławia - Mitaxx www.mitaxx.pl/ . Profesjonalne usługi księgowe, doświadczeni specjaliści a, do tego zawsze zawsze zlecenie wykonane na czas. Odpowiedz Link Zgłoś
prezeskozlowski Re: Biuro rachunkowe 21.09.18, 14:41 Jeśli niedrogie to ja polecam szczerze www.megtax.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś