najlepszy.alterglobalista 30.03.08, 22:18 pierwszy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
najlepszy.alterglobalista pieniędzy nie ma to grobu nie ma, winnych też 30.03.08, 22:24 w 2002 wygasła 20-letnia dzierżawa, a cała rodzina dopiero teraz przypomniała sobie że przedłużenie miejsca pochówku trzeba wykupić? Z tego co czytam rodzina jest liczna i jak widzę po liczbie adwoaktów majętna, i nie była w stanie pamiętać o swoim tak sławnym przodku, ani zapłacić paru groszy... wstyd i hańba. A po prochach przodka to juz pewnie sladow nie zostalo. je suit desole madame Anna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MME ANNA Re: pieniędzy nie ma to grobu nie ma, winnych też IP: *.32.70-86.rev.gaoland.net 01.04.08, 20:47 adwokat byl jeden - zwracam uwage (prosze nie przekrecac liczby) przykro mi bardzo, ale nie ja bylam dysponentem tego grobu!!!!!!! Mme Anna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qpek2 Grobu nie ma, winnych też IP: *.44.inds.pl 30.03.08, 23:41 Napewno dosawali jakies pisno ze niedugo wygasnie dzierzwa terenu na cmentarzu. Jak dla mnie to tylko i wylacznie wina rodziny i teraz juz za pozno. Sory trzeba bylo myslec wczesniej. Moze sie wkoncu naucza ze o swoje sprawy trzeba zadbac!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary Praktyk Re: Grobu nie ma, winnych też IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.08, 00:17 Jak to nie ma winnych?!!! - a klecha zarządzający cmentarzem!!!???? to co? nie wie co się stało?????? Winę w jakimś sensie oczywiście rodzina ponosi, jednak katabasa też można by................, nie prawdaż?! Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masia Re: Grobu nie ma, winnych też IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.08, 00:39 jak znam administracje cmentarza żadnych pism nie wysyłała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Grobu nie ma, winnych też IP: *.chello.pl 31.03.08, 09:27 mnie tam przysłali zawiadomienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nutka Re: Grobu nie ma, winnych też IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 15:12 czerwony debil z ciebie a jak sciapniesz to na pogrzebie pewnie chcialbys :Kleche:co durnowaty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Grobu nie ma, winnych też IP: *.centertel.pl 31.03.08, 06:35 Czasowo mieszkam w Czewie i czasem wchodzę na forum. Nie rozumiem, co znaczy słowo "katabas". Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić co oznacza i skąd się wzięło? Może to zapożyczenie z jęz. rosyjskiego z czasów zaboru, a może tutejsza gwara? Na kogo tak się mówi?Żyję juz dość długo, ale słowo to spotkałem dopiero na forum. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nd Re: Grobu nie ma, winnych też IP: *.rev.masterkom.pl 31.03.08, 08:00 www.google.pl/search?as_q=katabas&hl=pl&num=10&btnG=Szukaj+w+Google&as_epq=&as_oq=&as_eq=& lr=&cr=&as_ft=i&as_filetype=&as_qdr=all&as_occt=any&as_dt=i&as_sitese arch=&as_rights= Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nutka Re: Grobu nie ma, winnych też IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 15:19 Katabas to czestochowski zargon ludzi o niskim poziomie intelektualnym i proba osmieszania ksiezy nie jestem fanatykiem ale istnieja pewne granice krytyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Grobu nie ma, winnych też IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.08, 16:51 ciekawi mnie kiedy ostatnio byli na tym cmentarzu? czego oni w ogóle chcą?! może im się rozchodzi o kasę? takim to zawsze mało, sprzedali by grób a tu ....poszła kasa do innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary Praktyk Re: Grobu nie ma, winnych też IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 09:11 I tak pewnie sprawa wygląda - jednak odpowiedzialność za to co dzieje się na jego terenie ponosi zarządzający cmentarzem. Ale, jeśli nie wiadomo o co chodzi, pewnie chodzi o kasę. Dil na miejscu pochówku zrobił klecha, uprzedzając rodzinkę. Ci z kolei nie mogąc z cierpieć że kasę łyknął ktoś inny, próbują ją odzyskać. Ciekawe, co o tym wszystkim myśli ten leżący na tym miejscu???!!! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Grobu nie ma, winnych też IP: *.32.70-86.rev.gaoland.net 02.04.08, 11:35 Prosze sie najpierw zapoznac z przepisami obowiazujacymi na cmentarzu (wisza przy wejsciu na cmentarz), a potem dopiero snuc wywody i jakies glupie i nie na miejscu przypuszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rędzinianin Re: Grobu nie ma, winnych też IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.08, 17:09 >> Ale, jeśli nie wiadomo o co chodzi, pewnie chodzi o kasę. >> Dil na miejscu pochówku zrobił klecha, uprzedzając rodzinkę. Ci z kolei >> nie mogąc z cierpieć że kasę łyknął ktoś inny, próbują ją odzyskać. jak w ogóle można myśleć takimi kategoriami ? Sprzedać grób ? niedorzeczność zmarłym należy się spoczynek, nie powinno się sprzedawać miejsca pochówku. Nie wyobrażam sobie żeby ot tak zniszczyć czyjś pomnik i pochować tam swoich zmarłych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nutka Re: Grobu nie ma, winnych też IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 15:23 ma groby we Mstowie ale na nie nie chodzi tak samo zaniedbane a w prokuraturze w cz-wie duze znajomosci moze szanowny redaktor o tym by napisal co????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: Grobu nie ma, winnych też IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 17:50 Nutko, tak bronisz księdza- może z nimromansujesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Grobu nie ma, winnych też IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 17:46 Nutko Jeśli tak łatwo osądzać innych to Ty pewnie modlisz się pod figurą a diabła masz za skórą Jestem zbulwersowana a jak wyglądają Twoje groby pewnie codziennie latasz zapalać znicze, ochyda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary Praktyk Re: Grobu nie ma, winnych też IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 15:59 ...... do wszystkich nieuków na tym forum, no "nutki" również: Klecha czy katabas to pogardliwe określenie NIEKTORYCH księży, zwłaszcza tych, których postępowanie nie licuje z ich profesją. Określenie to znane i używane szeroko w literaturze zwłaszcza wcześniejszej / nie tylko w żargonie częstochowskim / o czym człowiek INTELIGENTNY a zwłaszcza obyty z literaturą powinien wiedzieć. Choćby tylko dla tego ostatniego zdania droga " nutko " Twój " strzał " to kula w płot. Byś więcej nie musiała przynosić wstydu swojej " pani od polskiego " - proponuję zapisać się do najbliższej biblioteki i żdżiebko poczytać książek, byle nie Harlekina. A ja nadal katabasów nie lubię, czy się to komuś podoba czy nie. Zwłaszcza tatki Rydzyka. Pozdro! Stary Praktyk. P.s natomiast absolutnie nie przeszkadza mi Twoje zauroczenie klerem. Co najwyżej mnie to śmieszy. To jednak wyłącznie Twoja sprawa. I to się chyba nazywa tolerancją czego i Tobie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś